princy-mincy Re: niepopularne imie 23.08.09, 10:31 No i git, prawie 170 postow a tylko raz pojawilo sie dziewczece imie, ktore mi sie najbardziej podoba, pozostale 5 tez tylko po jednym razie. Niedawno chcialam dac corce na imie Maja, ale zmienilam zdanie, gdy okazalo sie, ze jest to drugie po Julii najczesciej nadawane imie w 2009 roku. Z chlopiecych tu wymienionych moje 4 typy tez pojawily sie tylko po jednym razie, a nie sa wyszukane, tylko zwykle, co oznacza, ze wlasnie te zwykle sa obecnie rzadko nadawane wiec super! Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: niepopularne imie 23.08.09, 11:57 mój syn ma na imie Radosław. Niby popularne, a jest jedynym Radkiem w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
paniena Re: niepopularne imie 23.08.09, 23:30 Konstancja? (tu mam troche problem, bo imie mojej Prababci niestety zdrabniano do "Kostusia') Regina? (renia, reniusia, rena) Janina? (zdrabniana rowniez jako nina) Telimena? Tekla? i moje ulubione - Lea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martoszka Re: niepopularne imie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.09, 18:57 Ja dałam mojej córeczce imię Urszula Urszulka, Ulka, Uleczka, Ula. Jak byłam w urzedzie to urzedniczki mi powiedziały że od 15 lat w moim mieście nikt nie dał tak ślicznego imienia polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: niepopularne imie IP: *.cdma.centertel.pl 26.08.09, 15:53 moje ukochane i raczej mało popularne dla dziewczynki to Adelina i Adela oraz Kalina, Marcelina, Lilianna ewent. Lilla; dla chłopca Leonard-nie Leon i Cezary ewent. Cezariusz; dla bardziej odważnych Teodor z fajnym zdrobnieniem Teoś, podoba mi się też Bruno i Iwo, ale te imiona są obecnie wschodzącymi gwiazdami i sądzę, ze za parę lat beda dosc popularne jak dzis np. Lena, podobnie moze być z Lila i Leonem, których coraz więcej wsród maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: niepopularne imie 27.08.09, 22:58 Teresa, Grażyna, Bogna, Marianna, Wanda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: niepopularne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 18:22 Witam! Również gustuję w mało popularnych imionach Z żeńskich podobają mi się Konstancja i Anastazja, a z męskich Jeremiasz i Zachariasz. Pozdrawiam, Angelina. Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: niepopularne imie 03.09.09, 01:08 no rzeczywiscie powracają te dawne imiona Weronika, Julianna i Zosia piekne , nie sugerowałabym sie az tak bardzo statystykami bo często sie zmieniają ale fakt ostatnio dużo narodziło się Julek i Zoś ja bardzo lubię Marianna no ale też ostatnio dosyc modne hih ładne jest też Sara i chyba mniej popularne Odpowiedz Link Zgłoś
pomruczanka Re: niepopularne imie 06.09.09, 12:52 nie martwcie się moją córeczkę planuję nazwać Stella Kay, a jeśli to będzie syn, Santino James może urzędnik nie spadnie z krzesła Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: niepopularne imie 06.09.09, 19:35 Życzę córki w takim razie. Drugie imię nie jest tak eksponowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: niepopularne imie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.09, 13:10 Skoro mowa o nie popularnych imionach dla chlopcow to mam zwariowana znajomą, która dała synom takie: Gracjan, Alan, Natalien a dla dziewczynki <w drodze> wybrała Matylda. Moze to cie natchnie i sama wymyslisz dosc niespotykane, lecz piekne badz bajeczne imionko pozdrawiam ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: niepopularne imie IP: 198.28.92.* 09.09.09, 13:14 Dagny - tak nazywa sie moja kolezanka ze studiow, moze sie nie podobac, ale ze oryginalne to kazdy sie zgodzi. ;D Dla chlopca Jeremiasz (?) Ja dla coreczki wybralam Sophie czyli Zosia (mieszkamy w UK ), strasznie mi sie podoba!! I nie obchodzi mi kto co mysli, tak juz zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimov Re: niepopularne imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 14:21 Dla dziewczynki: Wiera, Adrianna, Arleta, Zuzanna, Hanna, Żaneta, Sara, Lilianna. Dla chłopca: Franciszek, Filip, Wojciech, Emil, Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumharas Re: niepopularne imie IP: *.net.inotel.pl 14.09.09, 09:50 hej hej - moja siostra miesiąc temu urodziła i nazwała małą Pola Zofia (ale zwyczajnie Pola - nie od Apolonii) - a jej starsza, dwuletnia córeczka nazywa się Maria Łucja... i jak ktoś powiedział - co z tego, że teraz stare imiona są w modzie i są bardzo popularne - są ładne i to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: niepopularne imie 14.09.09, 21:05 Pola to imię nowomodne, nie stare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: niepopularne imie IP: *.promax.media.pl 15.09.09, 00:11 Chłopiec: Kordian, Nikodem. Dziewczynka: francuskie imię Solange (czyt. Solanż) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: niepopularne imie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.09.09, 09:36 a może: Monika Aleksandra Alicja a chłopiec: Tomasz Paweł po prostu - bez wymyślań - coraz mniej modne stają się te imiona wg mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrosia Re: niepopularne imie IP: *.btk.net.pl 22.11.09, 17:31 Ja mam na imię Dobrosława[zdrobnienie Dobrosia] i jeszcze nie spotkałam dziewczyny z takim imieniem ((na drugie mam Maria a na trzecie Amelia-chyba też są raczej nie typowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: niepopularne imie IP: 94.75.121.* 22.11.09, 17:39 Marlena-jest to bardzo rzadko spotykane imie i bardzo je sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: niepopularne imie 06.11.10, 20:30 Niedawno spotkałam słodką trzylatkę Wandzię. Odpowiedz Link Zgłoś