Gość: morena28 IP: 94.42.115.* 24.08.09, 13:33 dzidzia w drodze, więc szukamy dla niej imienia, płeć nieznana. Poniżej ostateczna lista, prosze o wypisanie jednego żeńskiego i męskiego, które podoba wam się najbardziej Agata Amelia Anastazja Blanka Emilia Gabriela Hanna Idalia Julianna Kalina Konstancja Lidia Laura Marcelina Olga Klara ( podoba mi się jeszcze Józefina, Oktawia i Marcjanna, ale M nawet nie chce o nich słyszeć Bruno Cezary Fabian Filip Gustaw Jakub Krystian Maksymilian Marek Nikodem Sergiusz Wiktor Witold proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: które wybrać.. ? 24.08.09, 13:50 Raczej Ci wyboru nie ułatwimy bo każdy będzie mieć inne zdanie Mój wybór: Olga i Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: które wybrać.. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 13:57 Blanka Sergiusz Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: które wybrać.. ? 24.08.09, 14:07 Żeńskich podoba mi się kilka, gorzej z męskimi... Ostatecznie proponuję ---> Idalia / Witold Dodam jeszcze męski głos ---> Hanna / Witold Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: które wybrać.. ? 24.08.09, 14:30 Witold i Sergiusz, z żeńskich Klara i Blanka. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: które wybrać.. ? 24.08.09, 16:16 Wiele z tych imion mi się podoba. Dla dziewczynki wybrałabym Idalię, a dla chłopca Fabiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re: nowa lista IP: 94.42.115.* 24.08.09, 18:13 Agata Blanka Emilia Gabriela Idalia Kalina Lidia Laura Olga Klara Cezary Gustaw Jakub Krystian Sergiusz Wiktor Witold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re: zostały po 3 imiona :) IP: 94.42.115.* 24.08.09, 21:57 Witold Wiktor Sergiusz Lidia Blanka Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: zostały po 3 imiona :) 24.08.09, 22:22 Witold. I chyba jednak Blanka (Emilia też śliczna). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: zostały po 3 imiona :) 24.08.09, 22:26 nieWiktor i nieLidia (bardziej nieLidia, niż nieWiktor). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: zostały po 3 imiona :) 24.08.09, 22:31 gaudencja napisała: > nieWiktor i nieLidia (bardziej nieLidia, niż nieWiktor). > Dla mnie bardziej nieWiktor, niż nieLidia, ale ogólnie się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: zostały po 3 imiona :) 07.10.09, 11:33 naprawdę nie widzisz, że dziecko jest już na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: zostały po 3 imiona :) 07.10.09, 11:33 Jeszcze raz proszę o zmniejszenie sygnaturki. Potem będę cenzurować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dylematowa Re: które wybrać.. ? IP: 80.50.56.* 27.08.09, 12:12 W pierwszej szerszej wersji: Idalka i Nikodem w wąskiej: Blanka i Wiktor Sergiusz odpada ze wzgl. na skrót: Serek Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: które wybrać.. ? 25.08.09, 00:48 Agata (ewentualnie Konstancja) i Gustaw (ewentualnie Marek) Nie mogłam się zdecydować na jedno imię Odpowiedz Link Zgłoś
nerwena Re: które wybrać.. ? 25.08.09, 00:51 Z ostatniej listy imion głosuję na Blankę i Witolda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: które wybrać.. ? IP: *.gemini.net.pl 25.08.09, 14:17 Emilka i Wiktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re:dziękuje IP: 94.42.115.* 25.08.09, 21:10 ale wygląda na to, że nasze dziecko będzie bezimienne, ponieważ na nic nie mogę się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re:dziękuje 27.08.09, 00:08 Eeee no chyba COŚ Ci sie podoba? Każdy ma jakieś swoje upodobania. Może weź Księgę Imion czy coś, mnie zawsze jakieś imiona w życiu się podobały a Tobie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re:dziękuje IP: 94.42.115.* 27.08.09, 00:46 właśnie w tym problem, że podoba mi się zbyt dużo imion by na któreś się zdecydować .. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re:dziękuje 27.08.09, 12:08 Tez tak miałam i dlatgeo zdecydowałam się na nadanie imienia po przodku. Moze Tobie też pomoże wybranie jakiegoś kryterium porządkującego - przodek Twój albo ojca dziecka, jakiś ważny dla Was artysta, myśliciel, czy innego typu ważna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: które wybrać.. ? IP: *.171.96.34.static.crowley.pl 26.08.09, 09:43 Lidia i Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re: które wybrać.. ? IP: 94.42.115.* 27.08.09, 21:41 chyba zostanie Gabriela.. a chłopiec będzie Wiktorem lub Witoldem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: które wybrać.. ? 27.08.09, 21:55 A wiesz, że Gabriela jest teraz w pierwszej dwudziestce najczęściej nadawanych imion żeńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re: które wybrać.. ? IP: 94.42.115.* 27.08.09, 22:50 tak, wiem ale: AGATA - jakieś nijakie..zwyczajne, po prostu go "nie czuję" AMELIA - bardzo ładne, ale z powodu popularności straciła swój urok, nie cierpię zdrobnienia Amelka ANASTAZJA - zdrobnienie Nastka źle mi się kojarzy BLANKA - blanKA M......KA, chyba nie brzmi zbyt dobrze ? Emilia - nie widzę mojej córeczki z tym imieniem... HANNA - moja mama Anna nazywana jest Hanią, a nie chce żeby ktos pomyślał, że to na jej cześć IDALIA - za bardzo przypomina nazwe pewnego południowego kraju , nie mam odwagi żeby je nadać i ma w sobie "d" w nazwisku też jest, nie pasuje mi to JULIANNA - znajoma ma Julianne i ciągle musi każdemu tłumaczyć, że malutka nie jest Julią, tylko Julianną, zdrobnienie Julka odpada KALINA - "coo ?? jaka ?? Karina ?? Kamila??.." bez komentarza, ale imie ładne KONSTANCJA - bardzo ładne, ale nie mam na nie odwagi, i zdrobnienie kostka mi się nie podoba LIDIA - ma "d", złe skojarzenia LAURA - ładne, kobiece, pełne wdzięku.. ale ktos powiedział, że brzmi jak z telenoweli .. MARCELINA - nie pasuje bo nazwisko też na "m" OLGA - zdrabniana do Oli .. odpada KLARA - nie znam ładnego zdrobnienia, i w ogóle nie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: które wybrać.. ? 27.08.09, 22:57 Gość portalu: morena28 napisał(a): > BLANKA - blanKA M......KA, chyba nie brzmi zbyt dobrze ? To zalezy, co jest w środku. Blanka Malicka - ładnie; Blanka Malka (nazwisko wymyślone na poczekaniu) - źle. > LAURA - ładne, kobiece, pełne wdzięku.. ale ktos powiedział, że brzmi jak z > telenoweli .. A ten ktoś chodził do podstawówki i czytał o Laurze i Filonie? Może sam się za duzo telenowel naoglądał. Wrzuć sobie tutaj Laurę - najstarszy wynik jest z 1805 roku. Z telenoweli jest Izaura. Absolutnie na Twoim miejscu nie przejmowałabym się opinią tego kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: które wybrać.. ? 30.08.09, 18:05 Gość portalu: morena28 napisał(a): > chyba zostanie Gabriela.. a chłopiec będzie Wiktorem lub Witoldem. Gabriela i Witold - bardziej niż super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re: Emilia lub Witold n/t IP: 94.42.115.* 30.08.09, 18:03 dam znać o imieniu jak maleństwo się urodzi, jeżeli będzie chłopiec to wybór stanie się o wiele łatwiejszy niż dla córeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Emilia lub Witold n/t 01.09.09, 19:35 Z ostatnich propozycji - Blanka i Sergiusz, Witold także mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: które wybrać.. ? 03.09.09, 15:12 na początku gratuluje przyszłej pociechy a z imion wybieram - dla niej: Kalina bardzo ładne stare imię a dla niego: Krystian Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_cz Re: które wybrać.. ? 04.09.09, 00:25 wiktorek sliczne imie, nie dam mojemu tak bo juz jest jeden w rodzinie. nad filipem sami sie zastanawiamy i chyba tak zostanie. dla dziewczynki chcialam amelia ale matka sie obraziła bo w rodzinie miala nienormalna melkę i jak ona rodzinie powie ze moje dziecko sie tak nazywa, poza tym i tak by odpadlo ze wzgledu popularnosci. ładne imie zuzia i zosia no i hania ale pisalas ze odpada Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: które wybrać.. ? 04.09.09, 09:50 jak dla mnie zdecydowanie Blanka i Witold =) mój potencjalny synek na pewno będzie Witoldem- to jeszcze niezbyt popularne, nieoklepane imię IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerinaaaa Re: które wybrać.. ? IP: 94.42.115.* 12.09.09, 21:42 Wituś dla dziewczynki mimo wszystko proponowałabym Marcjannę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: które wybrać.. ? IP: *.compower.pl 14.09.09, 21:55 Anastazja lub Maksymilian, a z Józefiną to rzeczywiście przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
czary-mary-to-ja Re: które wybrać.. ? 16.09.09, 22:24 Agata Laura Klara Nikodem Sergiusz te podobają mi się najbardziej z wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morena28 Re:już jest z nami.. :) IP: 94.42.115.* 19.09.09, 21:22 Witold Wojciech ( drugie po tacie) M....ski. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re:już jest z nami.. :) 19.09.09, 22:09 serdeczne gratulacje dla dzielnej mamy, taty i synka piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re:już jest z nami.. :) 20.09.09, 00:30 Gratuluję, bardzo fajny wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re:już jest z nami.. :) 21.09.09, 17:27 Gratuluję! Śliczne imiona wybraliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: które wybrać.. ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.09, 16:57 Laura i Bruno Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: które wybrać.. ? 12.10.09, 10:14 naprawdę nie widać, że już się urodziło? Odpowiedz Link Zgłoś