Gość: niech strajkują IP: *.jota.digi.pl 14.01.04, 09:21 nie pamiętam, kiedy jechałem pociągiem, pamiętam, że jak zwykle śmierdziało - mnie to "wali", PKP psy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.tkb.net.pl 14.01.04, 09:25 w tym rządzie nie ma człowieka ,który by przyjął wizję na kolei.2 lata rządu komuchów z magistrem i rzadnej rozsądnej decyzji.kokej przy zatrudnieniu 40000 osób będzie stać na wymianę taboru,remont torów i zacznie przynosić zyski.te działania co prowadzi pseudo pol to jest cofanie się w tył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jus Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.spray.net.pl 14.01.04, 09:26 PKO i tak dostanie z budżetu 1,26 mld zł! Nie widze poeodów aby dotali chocby pół grosza na NIERENTOWNE linie którymi nikt nie jezdzi. znajomy pracuje w PKS (spółka akcyjna skjarbu państwa) i tak słabe linie po prostu są likwidowane - pasazerów przejmują tańsi operatorzy prywatni (BUSY). Dlaczego mamy dokładać miliardy do niepotrzebnych połączeń kiedy brakuje pieniędzy na ratowanie ludzkiego zdrowia w szpitalach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.polsl.pl 14.01.04, 10:32 Do jus - to, że ty nie jeżdzisz pociagami, nie znaczy, że mają upadać. Ja jeżdżę od lat i pociągi na "mojej" trasie są zawsze pełne. Jednak ludzie jeżdżą. Według ostatniego "Newsweeka" jeżdżenie polskimi pociagami jest bardzo niebezpieczne (jest mapka szczególnie niebezpiecznych linii). Kolej jest niedoinwestowana, a może raczej pieniądze idą nie tam, gdzie trzeba. Ale co do strajku na kolei - gdy o tym znowu słyszę, to budzi sie we mnie agresja, skierowana przeciwko kolejarzom, bo to jest normalny szantaż, skierowany nie przeciw "dawcoM' pieniędzy, ale przeciwko pasażerom. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? 14.01.04, 13:03 dlaczego mamplacic za kogos, kto strajkuje a tym samym nie pracuje??? w koncu leszek miller powinien obwiescic zmiany jakie w latach 80 poczynila margaret tacher w uk... nie mozemy wciaz dokladac innym, uzupelnianie kas pkp, gornikow etc. obraca sie przeciwko nam - rosna podatki i biedniejemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: 156.17.253.* 14.01.04, 09:42 Ja mam to już bardzo głęboko. Wygląda mi coraz bardziej na to,że koej ma służyc dawaniu pracy kolejarzom. Tak sie składa, że z wyższym wykształceniem codzinnie dwie godziny jeżdże koljeami do pracy i wkurwia mnie najzwyczajniej, że kolesie co pokończyli sobie technika i zawodówki zarabiają więcej ode mnie i jeszcze płaczą, że im źle, bo np. maja darmowe bilety a rodziny zniżki o jakich żaden student nie słyszał. Zlikwidowac PKP i zostawić niech rozkradna tory albo niech tu wejdzie Deutsche Bahn, niech zmiecie te postokomunistyczną firme w pył, niech da ludziom pracę i szwabską etyke zawodową. Olewam PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 14.01.04, 09:45 Czytajac Twoj lst zaczynam myslec, ze to psy rasowe, czego o tobie powiedziec nie mozna. Maly, brzydki, ujadajacy burek siegajacy swym nochalem jedynie tam, gdzie dlugosc lancucha mu na to pozwala. A i lancuch zdje sie masz krotki... Pomyslales o tysiacach ludzi dojezdzajacych codziennie do pracy wlasnie pociagami? To, ze jestes glupcem... coz - zdarza sie, ale z glupota swoja sie obnosic i cnote zen czynic to sprawia, ze stajesz sie niebezpieczny. PS. Osobiscie strajk kolejarzy taz mnie niewiele obchodzi. Ale znam osoby dla ktorych takie decyzja Panow Kolejarzy bedzie duzym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RooK Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.euv / 193.174.122.* 14.01.04, 09:55 Gdyby ktos w tym rzadzie mial jaja - a Pol to z pewnoscia ich nie ma, to juz dawno zrobilby z tym porzadek. Jak zaczna strajkowac to powinni zwolnic strajkujacych, mielibysmy swietna i szybka restrukturyzacje na kolei. A na upartych i blokujacych tory trzeba wyslac policje. To co sie dzieje w tym kraju to farsa - rzad jest jak tania dziwka - kazdemmu daje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marol Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 14.01.04, 10:02 Z ta tania dziwka zgodzic sie nie moge. Jesli rzadowi zaplacic, to z pewnoscia dostaniesz wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neow Do pana Janika, szefunia mafii z MSWiA IP: 62.181.170.* 14.01.04, 10:07 Kocha pan czasy kiedy pana znajomi służyli w SB??? Wszystko było rozwiązywane siłą. Liże pan dupę tym zajeb... skurw... kapital;istom, ktyórzy chcą tylko po to zwalniać z PKP i doprowadzić firmę do upadłości, aby ją potem przejąć za psi grosz. I zrobić na tym interes wszechczasów. Bo sprzedaż PKP będzie wyglądać tak. Z obecnych spółek zostaną wydzielone nowe, bez długów i oddane inwestorom, a państwo zostanie z balastem tych 13 mld złotych długu. i zwykli, szarzy ludzie, którzy nie mają prawa żyć w kapitalizmie, będą je spłacać z własnych kieszeni - za karę, bo nie chcą kraść i oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac BAMBUKO IP: 213.17.204.* 14.01.04, 10:40 Nie znam sie dokladnie na kolejach. Wiem jednak,ze komunikacja masowa w normalnej, a nie ksiezycowej ekonomi jest duzo tansza od indywidualnej. I nie chodzi mi wcale o urawnilowke, ale np o dojazdy do pracy, do szkól. Wiadomo, ze wraz z bardzo duzym bezrobociem w malych osrodkach, konieczne sa do jazdy do duzych osrodków. I tu klaniaja sie przewozy lokalne. Byc moze, ze nie wielkimi skladami, a autobusami szynowymi, ale to wymaga inwestycji. ZRESZSZTA, NIECH O TYM MYSLA FACHOWCY. MNIE FACHOWOSC, NASZEGO RZADU (a wlasciwie nierzadu) NIE PRZEKONUJE. Ale tytul byl BAMBUKO. TAK BO TEN RZAD LECI SOBIE W BAMBUKO. WPIERW GLOSAMI POSLÓW DAJE (Zeby zarzegnac strajk), A PÓZNIEJ DRUGA REKA (SENAT) ODBIERA liczac, ze jakos to bedzie. DLATEGO NIE WNIKAJAC W MERITUM SPORU TAKIE DZIALANIE SLD TO LECENIE W BAMBUKO (ponoc, "kto daje i odbiera, ten sie w piekle poniewiera" i oby SLD trafilo w koncu do politycznego piekla) Odpowiedz Link Zgłoś
indris W roli adwokata diabła... 14.01.04, 10:51 ...chciałbym przypomnieć, że owe pieniądze dla PKP zostały przyznane przez Sejm na wniosek PiS. SLD w Sejmie nie ma większości i mogło być po prostu przegłosowane. POprawka przeszła bardzo nikłą większością. Nie jest więc słuszne twierdzenie, "SLD dał w Sejmie". W Senacie SLD ma 75% więc przegłosuje co chce. W Sejmie zaś do odrzucenia poprawki Senatu potrzebna będzie taka większość, która bez SLD będzie niemożliwa do uzyskania. Natomiast sprawa relacji rząd SLD a posłowie SLD może się okazać bardziej skomplikowana niż się wydaje. Już kilka razy sie pokazało, że są i w SLD posłowie, którzy nie godzą się na rolę rządowej maszynki do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Paranoja! Strajk czyli łamanie umów - legalny!! IP: *.pl / *.ns.net.pl 14.01.04, 10:54 Jedyne co posłów usprawiedliwia to to że ten idiotyzm jakim jest zalegalizowanie prawa do łamania umów o pracę funkcjonuje w wielu krajach. Słabe to jednak usprawiedliwienie bo to że dużo jest durnych rządów na świecie nie oznacza że trzeba je naśladować. Odpowiedz Link Zgłoś