Dodaj do ulubionych

Czy czeka nas znów strajk na kolei?

IP: *.jota.digi.pl 14.01.04, 09:21
nie pamiętam, kiedy jechałem pociągiem, pamiętam, że jak zwykle śmierdziało -
mnie to "wali", PKP psy smile
Obserwuj wątek
    • Gość: andy Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.tkb.net.pl 14.01.04, 09:25
      w tym rządzie nie ma człowieka ,który by przyjął wizję na kolei.2 lata rządu
      komuchów z magistrem i rzadnej rozsądnej decyzji.kokej przy zatrudnieniu
      40000 osób będzie stać na wymianę taboru,remont torów i zacznie przynosić
      zyski.te działania co prowadzi pseudo pol to jest cofanie się w tył.
    • Gość: jus Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.spray.net.pl 14.01.04, 09:26
      PKO i tak dostanie z budżetu 1,26 mld zł! Nie widze poeodów aby dotali
      chocby pół grosza na NIERENTOWNE linie którymi nikt nie jezdzi. znajomy
      pracuje w PKS (spółka akcyjna skjarbu państwa) i tak słabe linie po prostu
      są likwidowane - pasazerów przejmują tańsi operatorzy prywatni (BUSY).
      Dlaczego mamy dokładać miliardy do niepotrzebnych połączeń kiedy brakuje
      pieniędzy na ratowanie ludzkiego zdrowia w szpitalach????
      • Gość: Emilia Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.polsl.pl 14.01.04, 10:32
        Do jus - to, że ty nie jeżdzisz pociagami, nie znaczy, że mają upadać. Ja
        jeżdżę od lat i pociągi na "mojej" trasie są zawsze pełne. Jednak ludzie
        jeżdżą. Według ostatniego "Newsweeka" jeżdżenie polskimi pociagami jest bardzo
        niebezpieczne (jest mapka szczególnie niebezpiecznych linii). Kolej jest
        niedoinwestowana, a może raczej pieniądze idą nie tam, gdzie trzeba. Ale co do
        strajku na kolei - gdy o tym znowu słyszę, to budzi sie we mnie agresja,
        skierowana przeciwko kolejarzom, bo to jest normalny szantaż, skierowany nie
        przeciw "dawcoM' pieniędzy, ale przeciwko pasażerom.
        • marghot Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? 14.01.04, 13:03
          dlaczego mamplacic za kogos, kto strajkuje a tym samym nie pracuje???
          w koncu leszek miller powinien obwiescic zmiany jakie w latach 80 poczynila
          margaret tacher w uk...
          nie mozemy wciaz dokladac innym, uzupelnianie kas pkp, gornikow etc. obraca sie
          przeciwko nam - rosna podatki i biedniejemy
    • Gość: Kubeł Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: 156.17.253.* 14.01.04, 09:42
      Ja mam to już bardzo głęboko. Wygląda mi coraz bardziej na to,że koej ma
      służyc dawaniu pracy kolejarzom. Tak sie składa, że z wyższym wykształceniem
      codzinnie dwie godziny jeżdże koljeami do pracy i wkurwia mnie najzwyczajniej,
      że kolesie co pokończyli sobie technika i zawodówki zarabiają więcej ode mnie
      i jeszcze płaczą, że im źle, bo np. maja darmowe bilety a rodziny zniżki o
      jakich żaden student nie słyszał. Zlikwidowac PKP i zostawić niech rozkradna
      tory albo niech tu wejdzie Deutsche Bahn, niech zmiecie te postokomunistyczną
      firme w pył, niech da ludziom pracę i szwabską etyke zawodową. Olewam PKP.
    • Gość: Marol Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 14.01.04, 09:45
      Czytajac Twoj lst zaczynam myslec, ze to psy rasowe, czego o tobie powiedziec
      nie mozna. Maly, brzydki, ujadajacy burek siegajacy swym nochalem jedynie tam,
      gdzie dlugosc lancucha mu na to pozwala. A i lancuch zdje sie masz krotki...
      Pomyslales o tysiacach ludzi dojezdzajacych codziennie do pracy wlasnie
      pociagami? To, ze jestes glupcem... coz - zdarza sie, ale z glupota swoja sie
      obnosic i cnote zen czynic to sprawia, ze stajesz sie niebezpieczny.
      PS.
      Osobiscie strajk kolejarzy taz mnie niewiele obchodzi. Ale znam osoby dla
      ktorych takie decyzja Panow Kolejarzy bedzie duzym problemem.
      • Gość: RooK Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.euv / 193.174.122.* 14.01.04, 09:55
        Gdyby ktos w tym rzadzie mial jaja - a Pol to z pewnoscia ich nie ma, to juz
        dawno zrobilby z tym porzadek. Jak zaczna strajkowac to powinni zwolnic
        strajkujacych, mielibysmy swietna i szybka restrukturyzacje na kolei. A na
        upartych i blokujacych tory trzeba wyslac policje. To co sie dzieje w tym
        kraju to farsa - rzad jest jak tania dziwka - kazdemmu daje...
        • Gość: Marol Re: Czy czeka nas znów strajk na kolei? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 14.01.04, 10:02
          Z ta tania dziwka zgodzic sie nie moge. Jesli rzadowi zaplacic, to z pewnoscia
          dostaniesz wiecej wink
    • Gość: neow Do pana Janika, szefunia mafii z MSWiA IP: 62.181.170.* 14.01.04, 10:07
      Kocha pan czasy kiedy pana znajomi służyli w SB??? Wszystko było rozwiązywane
      siłą. Liże pan dupę tym zajeb... skurw... kapital;istom, ktyórzy chcą tylko po
      to zwalniać z PKP i doprowadzić firmę do upadłości, aby ją potem przejąć za psi
      grosz. I zrobić na tym interes wszechczasów. Bo sprzedaż PKP będzie wyglądać
      tak. Z obecnych spółek zostaną wydzielone nowe, bez długów i oddane inwestorom,
      a państwo zostanie z balastem tych 13 mld złotych długu. i zwykli, szarzy
      ludzie, którzy nie mają prawa żyć w kapitalizmie, będą je spłacać z własnych
      kieszeni - za karę, bo nie chcą kraść i oszukiwać.
    • Gość: jac BAMBUKO IP: 213.17.204.* 14.01.04, 10:40
      Nie znam sie dokladnie na kolejach. Wiem jednak,ze komunikacja masowa w
      normalnej, a nie ksiezycowej ekonomi jest duzo tansza od indywidualnej. I nie
      chodzi mi wcale o urawnilowke, ale np o dojazdy do pracy, do szkól. Wiadomo,
      ze wraz z bardzo duzym bezrobociem w malych osrodkach, konieczne sa do jazdy
      do duzych osrodków. I tu klaniaja sie przewozy lokalne. Byc moze, ze nie
      wielkimi skladami, a autobusami szynowymi, ale to wymaga inwestycji.
      ZRESZSZTA, NIECH O TYM MYSLA FACHOWCY. MNIE FACHOWOSC, NASZEGO RZADU (a
      wlasciwie nierzadu) NIE PRZEKONUJE.

Ale tytul byl BAMBUKO.
      TAK BO TEN RZAD LECI SOBIE W BAMBUKO. WPIERW GLOSAMI POSLÓW DAJE (Zeby
      zarzegnac strajk), A PÓZNIEJ DRUGA REKA (SENAT) ODBIERA liczac, ze jakos to
      bedzie.

DLATEGO NIE WNIKAJAC W MERITUM SPORU TAKIE DZIALANIE SLD TO LECENIE W BAMBUKO
      (ponoc, "kto daje i odbiera, ten sie w piekle poniewiera" i oby SLD trafilo w
      koncu do politycznego piekla)

• indris W roli adwokata diabła... 14.01.04, 10:51
        ...chciałbym przypomnieć, że owe pieniądze dla PKP zostały przyznane przez Sejm
        na wniosek PiS. SLD w Sejmie nie ma większości i mogło być po prostu
        przegłosowane. POprawka przeszła bardzo nikłą większością. Nie jest więc
        słuszne twierdzenie, "SLD dał w Sejmie". W Senacie SLD ma 75% więc przegłosuje
        co chce. W Sejmie zaś do odrzucenia poprawki Senatu potrzebna będzie taka
        większość, która bez SLD będzie niemożliwa do uzyskania.
        Natomiast sprawa relacji rząd SLD a posłowie SLD może się okazać bardziej
        skomplikowana niż się wydaje. Już kilka razy sie pokazało, że są i w SLD
        posłowie, którzy nie godzą się na rolę rządowej maszynki do głosowania.
    • Gość: Bacz Paranoja! Strajk czyli łamanie umów - legalny!! IP: *.pl / *.ns.net.pl 14.01.04, 10:54
      Jedyne co posłów usprawiedliwia to to że ten idiotyzm jakim jest zalegalizowanie prawa do łamania umów o pracę funkcjonuje w wielu krajach. Słabe to jednak usprawiedliwienie bo to że dużo jest durnych rządów na świecie nie oznacza że trzeba je naśladować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka