Dodaj do ulubionych

W Izraelu urządzają łapanki na Polaków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 21:15
Czy ktoś już czytał ten artykuł w najnowszej "ANGORZE"?

Obserwuj wątek
    • Gość: zasymilowany Re: W Izraelu urządzają łapanki na Polaków IP: 80.53.175.* 09.02.04, 21:19
      Nie,ale jutro kupie,a co Oni przeskrobali,bo chyba Żarówek po domach nie
      wkręcali?
      • Gość: Manio Re: W Izraelu urządzają łapanki na Polaków IP: *.anon-online.org 09.02.04, 23:42
        Daj mi ta stara gazete to sobie poczytam w kiblu , a potem ...
        • Gość: czytałam Re: W Izraelu urządzają łapanki na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 00:13
          Faktycznie, najpierw poczytaj, a dopiero potem pisz pierdoły
      • Gość: Niezasymilizowany. Re: W Izraelu urządzają łapanki na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 00:00
        Nie,zaczęli rozpalać ogień w piecach.
    • Gość: p O takich rzeczach sie nie mowi, bo pojednanie! IP: *.topolowa.net 09.02.04, 21:27
      • miflecet Może mały cytacik... 09.02.04, 22:11
        ..."Jeden ze starych Żydów, u którego sprzątam, który przeżył wojnę w Polsce i
        przybył do Izraela w latach 50., gdy opowiadam mu, co dzieje się na mieście,
        mówi, że mu wstyd, że był przekonany, że czas łapanek ulicznych skończył się
        raz na zawsze"...
        • Gość: dociekliwy Re: Może mały cytacik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 23:23
          ... a może podasz wiecej szczegołów?
          • Gość: asia Paskudna sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 21:13
            Czytałam to. Wstrząsające. W Polsce chyba tak się nie traktuje cudzoziemców. A
            może trzeba zacząć? Amerykanom - wizy i odciski palców,a nielegalnych
            Izraelczyków - za dupę i do domu!
            Tylko mi nie mówcie, że sieję antysemityzm. Bo nie widzę zwiazku.
            • snajper55 Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 21:36
              Gość portalu: asia napisał(a):

> Czytałam to. Wstrząsające. W Polsce chyba tak się nie traktuje cudzoziemców.

Traktuje się ich dokładnie tak samo.

> A może trzeba zacząć? Amerykanom - wizy i odciski palców, a nielegalnych
              > Izraelczyków - za dupę i do domu!

Ha, ha, ha. Tylko znajdź jakiegoś nielegalnego Izraelczyka.

> Tylko mi nie mówcie, że sieję antysemityzm. Bo nie widzę zwiazku.

Czy marzenie, aby znaleźć nielegalnego Izraelczyka i dobrać mu się do dupy jest
              oznaką antysemityzmu ? A dlaczego akurat Izraelczyka ?

Snajper.
              • steinbock Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 21:39
                Czy marzenie, aby znaleźć nielegalnego Izraelczyka i dobrać mu się do dupy jest
                >
                > oznaką antysemityzmu ? A dlaczego akurat Izraelczyka ?

Bo czytałam, jak państwo izraelskie traktuje Polaków. Teraz tylko sobie
                wyobraziłam sytuację odwrotną.

> Ha, ha, ha. Tylko znajdź jakiegoś nielegalnego Izraelczyka.
                Zapraszam do Krakowa...
                • Gość: chala Re: Paskudna sprawa IP: *.rdu.bellsouth.net 10.02.04, 21:46
                  odwrotnie byloby: Biedny Amerykanin lub Izraelczyk podmywajacy dupe babcipom w
                  polskim domu starcow. Tez w Krakowie?
                  • abstrakt2003 Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 21:47

• abstrakt2003 A co złego jest w podcieraniu tyłka ludziom chorym 10.02.04, 21:49
                    lub zniedołężniałym chala! Czy Izraelczycy lub Amerykanie tego nie robią?
                    Brzydzą się swoich babć i dziadków?
                    • Gość: chala Re: A co złego jest w podcieraniu tyłka ludziom c IP: *.rdu.bellsouth.net 10.02.04, 23:56
                      W bogatych krajach, w tym w USA i Izraelu, Niemczech, opieka nad starcami w
                      domach opieki nie daje duzych dochodow. jest ciezka, czesto brudna,wiec nie ma
                      dostatecznie duzo miejscowych obywateli chetnych w tych krajach do teego typu
                      pracy. Podobnie z budowlanka, robotami drogowymi, rolnictwem. Te prace sa
                      wykonywane za grosze przez obywateli biednych krajow, z reguly pracujacych
                      nielegalnie. Nielegalnie, bo system wiz preferuje import legalny wyksztalconych
                      wysokim kosztem (innych nacji). Dostac wize na niekwalifikowana robote jest
                      prawie niemozliwe teraz w bogatych krajach. Chodzi o trzymanie niskiej ceny
                      tego typu pracy i sulug.Wyksztalceni , jesli jest praca dla nich, moga dostac
                      wizy i nie byc nielegalnie.
                      Kazdy kraj walczy aby przyciagnac wyksztalconych lub zdolnych mlodych, ktorzy
                      chca sie ksztalcic , zwlaszcza na poziomie doktoranckim.
                      Tacy udzie sa w innej kategorii. Ich sie nie goni po ulicach. Ich sie namawia
                      do przyjazdu i pozostania na stale.Widzisz roznice?
                      • rycho7 chalowy Nobel dla Chaly 11.02.04, 09:31
                        Gość portalu: chala napisał(a):

> Chodzi o trzymanie niskiej ceny
                        > tego typu pracy i sulug.

Przez lata wciskano mi, ze aby obnizac cene to trzeba zwiekszac konkurencje.
                        Czyli miec jak najwiecej darmowych roboli. A tu nowe odkrycie ekonomiczne.
                        Nobel juz nominowany?
                        • Gość: chala Wez Economics 102 IP: *.rdu.bellsouth.net 11.02.04, 17:49
                          Moze sie dowiesz ze ludzie, mimo ze towar na rynku, maja psychike. Dlatego ci
                          bez praw sa latwiejsci do zmuszenia by przyjac niska cene i rynek z poludnia
                          daje ich dosyc ( Meksykanow) .
                          Poza tym , trzeba uspokajac miejscowych pracownikow, ktorzy zagrozeni i moga
                          domagac sie zmiany sytuacji. Na pewno dostali formalne prawo regulujace ruch
                          ludzi na granicy a nielegalnie mozna wpuszczac, przymruzajac oko. Podaz duza,
                          zastraszonych i niezdolnych do walki o dobre warunki. Uslugi z ich pracy tanie.
                          Wszyscy zadowoleni. Moze nawet ci biedni nielegalni. Moze pomyslisz o zadaniu z
                          dwoma zmiennymi w nastepnym roku. Teraz cwic dodawanie i odejmowanie calych
                          liczb do 100.
                          • abstrakt2003 chala 11.02.04, 18:02
                            są nielegalni Anerykanie w Polsce. Napisełem o tym w poscie
                            pt. "snajperku drogi"
                • snajper55 Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 22:07
                  steinbock napisała:

> Czy marzenie, aby znaleźć nielegalnego Izraelczyka i dobrać mu się do dupy
                  > jest oznaką antysemityzmu ? A dlaczego akurat Izraelczyka ?
                  >
                  > Bo czytałam, jak państwo izraelskie traktuje Polaków. Teraz tylko sobie
                  > wyobraziłam sytuację odwrotną.

Acha. Nielegalnych Polaków (i nie tylko Polaków) wywalają z róznych państw, z
                  USA, Anglii, Francji, Niemiec. I nie ma się czemu dziwić. My robimy zresztą
                  dokładnie to samo.

> > Ha, ha, ha. Tylko znajdź jakiegoś nielegalnego Izraelczyka.
                  >
                  > Zapraszam do Krakowa...

Co ty, są tam nielegalni Izraelczycy ???? Napisz coś o nich. Autentycznie
                  jestem ciekaw. Rozumiem, że do nas przyjeżdżają nielegalnie Wietnamczycy,
                  Czeczeni czy Ukraińcy. Ale nielegany Izraelczyk w Polsce to chyba taki rarytas
                  jak nielegalny Niemiec. wink)

Pozdrawiam

Snajper.
                  • steinbock Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 22:42

>
                    > Co ty, są tam nielegalni Izraelczycy ???? Napisz coś o nich. Autentycznie
                    > jestem ciekaw. Rozumiem, że do nas przyjeżdżają nielegalnie Wietnamczycy,
                    > Czeczeni czy Ukraińcy. Ale nielegany Izraelczyk w Polsce to chyba taki
                    rarytas
                    > jak nielegalny Niemiec. wink)

Jak będziesz w Krakowie , to zajrzyj np. do Fundacji Laudera, która zatrudnia
                    na czarno Żydów z Izraela i USA. A na czarno, to znaczy nielegalnie, prawda?

> Pozdrawiam
                    >
                    > Snajper.

Też pozdrawiam

Steinbock
                    • snajper55 Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 22:51
                      steinbock napisała:

> Jak będziesz w Krakowie , to zajrzyj np. do Fundacji Laudera, która zatrudnia
                      > na czarno Żydów z Izraela i USA. A na czarno, to znaczy nielegalnie, prawda?

Jakoś nie chce mi się wierzyć, aby tak poważna instytucja zatrudniała
                      nielegalnie kogokolwiek. Zajrzenie do Fundacji raczej mi nic nie da, bo zwykle
                      pracownicy nielegalni nie różnią się na pierwszy rzut oka od legalnych. Na
                      drugi zresztą też nie. A nie sądzę, że będą mieli ochotę się przede mna
                      legitymować papierami lub przyznawać do ich braku. Skąd masz wiadomosci o tych
                      nielegalnych ?

Pozdrawiam

Snajper.
                      • steinbock Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 23:33
                        Odpowiedziałam Ci na priv.

Pozdrawiam

Steinbock
                        • snajper55 Re: Paskudna sprawa 10.02.04, 23:48
                          steinbock napisała:

> Odpowiedziałam Ci na priv.
                          >
                          > Pozdrawiam
                          >
                          > Steinbock

Dzieki za odpowiedź. W tej sytuacji nie mam więcej pytań. wink)

Pozdraiwam

Snajper.
                  • abstrakt2003 snajperku drogi! 11.02.04, 17:40
                    Ostatnio gdzieś czytałem (chyba w GW) o ludziach pracujących na czarno w
                    Polsce. Ku mojemu zaskoczeniu przeczytałem że poważną grupę stanowia takich
                    pracowników stanowia członkowie zarządów dużych firm zachodnich prowadzących
                    interesy w Polsce (np. Amerykanie, Niemcy, Hiszpanie itd)
                    Ludzie ci najzwyczajniej w świecie nie przejmują sie takimi szczegółami jak
                    polskie prawo!
                    P.S.
                    Więc może jednak znalazło by się paru nielegalnych Izraelczyków w Polsce!
                    • Gość: chala od Polakow ucza sie prawo szanowac? IP: *.rdu.bellsouth.net 11.02.04, 18:27
                      wyniki sa.
                    • snajper55 Re: snajperku drogi! 11.02.04, 23:13
                      abstrakt2003 napisał:

> Ostatnio gdzieś czytałem (chyba w GW) o ludziach pracujących na czarno w
                      > Polsce. Ku mojemu zaskoczeniu przeczytałem że poważną grupę stanowia takich
                      > pracowników stanowia członkowie zarządów dużych firm zachodnich prowadzących
                      > interesy w Polsce (np. Amerykanie, Niemcy, Hiszpanie itd)
                      > Ludzie ci najzwyczajniej w świecie nie przejmują sie takimi szczegółami jak
                      > polskie prawo!
                      > P.S.
                      > Więc może jednak znalazło by się paru nielegalnych Izraelczyków w Polsce!

Masz rację. Ale to jest już takie skojarzenie, że jak się mówi o cudzoziemcach
                      pracujących na czarno, to automatycznie wyobraźnia podsuwa obraz Wietmamczyka
                      sprzedającego ciuchy na bazarze, czy Ukraińca pracującego na budowie.
                      Zapominamy, że w sferze białych kołnierzyków też nie wszystko jest białe.

Pozdrawiam

Snajper.
              • abstrakt2003 Re: Paskudna sprawa! Tak snajper! PASKUDNA! 10.02.04, 21:46
                Widzisz, nieważne gdzie żle traktują Polaków (Stany, Rosja czy Izrael) Państwo
                nasze kochane powinno interweniować i bronić swoich obywateli bez względu na
                stan prawny w jakim sie znaleźli! PO TO PŁACIMY PODATKI między innymi!
                Poza tym tak naprawdę nie wiemy co sie dzieje w Izraelu z Polakami. Nie
                jesteśmy w stanie zweryfikować doniesień Angory. Wielka szkoda że żadne z
                liczących się w Polsce pism nie wyjasniło tej sprawy.
                Pozdrawiam
                • Gość: steinbock Re: Paskudna sprawa! Tak snajper! PASKUDNA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 21:52
                  Miejmy nadzieję, że to się wyjaśni...
                  a nasze państwo kochane ma gdzieś swoich obywateli za granicą...
                  Dlatego wolę Izrael.
                  Nie tylko dlatego.
    • maniekxxx Re: W Izraelu urządzają łapanki na Polaków 11.02.04, 02:35
      oczywiscie bo polacy naleza tam do czolowki pracujacych na
      czarno.Kiedys prace na czarno wykonywali palestynczycy, ale
      zaczeli za duzo podskakiwac wiec dzis rowniez sa bez
      pracy-a luke ta wypelnili miedzy innymi polacy-ktorzy to
      tak glosno krzycza o zlych Zydach, bo dali im zarobic.A
      powinni dac prace palestynczykom zamiast polakom-dziwne,
      naprawde dziwne rozumowanie naszych rodakow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka