n0str0m0 12.02.04, 13:34 hawenu szalom alechem szalom le kol beit Israel adanaj melohejnu adonaj ehad im israel chai etc... szalom nostromo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oozie A szalom, szalom IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 12.02.04, 13:52 Jakby nie kilka byków to byłoby miodzio...gib mir nit kain einorah alle po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst_ Re: szalom 12.02.04, 13:55 czy Ty się szalju objadł, a? Jezeli jusz to hewenu szalom alechem przynosimy pokoj wam szalom le kol beit israel pokoj dla calego domu israela nie Adonaj, bo to TYLKO podczas modlitwy wymawiac wolno, w tym przypadku Haszem i nie "Melochjnu" tylko elokejnu Haszem echad - fragment Szma Israel czyli sluchaj Israelu Pan nasz jest Jedyny i nie "im" Israel tylko am Israel chai czyli narod Israela żyje! POZDRO! ps. baj mir bistu szejn! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: szalom 12.02.04, 14:05 a myslłem ,że n0str0m0 zna wszystkie języki swiata a tu taka wpadka A. Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 szalom andrzeju 12.02.04, 14:08 > a tu taka wpadka e tam, juz czesiek mi wypomnial brak znajomosci matki wszech jezykow gdy o obrotach cial forumowych do mnie pisywal (ale od czego sa slowniki on-line...?) nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 szalom raz jeszcze 12.02.04, 14:05 sprawdzam kiedy nozyce ida sie pozywiac a koneserow co sie zbiegli (znawcow, znawcow!) serdecznie pozdrawiam (za uchybienia przepraszajac - w koncu to jeno cytaty bezrozumne) nostromo p.s. a juz myslalem, ze szacikowe pogrozki byly na serio... Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: szalom 12.02.04, 14:20 n0str0m0 napisał: > > hawenu szalom alechem Hewenu ma być. (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem 'szalom gigant' jeśli już IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 14:39 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst_ Re: 'szalom gigant' jeśli już 12.02.04, 17:55 ))szalom gigant? Podoba mi się! Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dlaczego jeszcze tego w szkolach nie ucza? 12.02.04, 14:44 Kulturalny czlowiek przeciez powinien umic sie wyrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Szalom? Ja tam dzisiaj mam slalom raczej... 12.02.04, 20:20 szkolka narciarska cwiczy dzis wieczorem na oswietlonym stoku, a ja mam robic za instruktora. Stok dwie godziny jazdy od nas, na wysokosci 5400 stop n.p.m. Dzieci przygotowuja sie do slalomu-giganta w nastepny weekend. Zatem nie szalom, tylko slalom! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Szalom? Ja tam dzisiaj mam slalom raczej... 12.02.04, 23:56 cs137 napisał: > szkolka narciarska cwiczy dzis wieczorem na oswietlonym stoku, a ja mam robic z > a > instruktora. Stok dwie godziny jazdy od nas, na wysokosci 5400 stop n.p.m. > Dzieci przygotowuja sie do slalomu-giganta w nastepny weekend. > Biedne dzieci, zamiast sie uczyc jezdzic na nartach, beda musialy wysluchiwac opowiesci o Ceesku jego dokonaniach i znajomosciach. > Zatem nie szalom, tylko slalom! Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Nostromo, ja lubie Twoje posty... 12.02.04, 22:18 ...bo Ty masz ogromne poczucie komizmu. Chyba nikt inny na FA Ci w tym nie dorownuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nostromo, ja lubie Twoje posty... 12.02.04, 23:53 cs137 napisał: > ...bo Ty masz ogromne poczucie komizmu. Chyba nikt inny na FA Ci w tym nie > dorownuje. > Co sie podlizujesz Ceesiek?Sojusznikow szukasz na FA czy jak. Odpowiedz Link Zgłoś