Dodaj do ulubionych

Re: dla Gini

15.02.04, 19:46
Gini

jak już tak sobie na tym forum ponapisywałam różne rzeczy i tak sobie z
perspektywy czasu na nie popatrzyłam, to stwierdziłam, że to musi być bardzo
nieprzyjemne jak ktoś taki jak ja, kto ciebie nie zna nawypisuje tyle różnych
insynuacji oceniających twoją osobę i twoje poglądy, i to co jest tobie
bliskie, i z takim zaangażowaniem bronisz.
nie wiem, na jakiej podstawie i jakim prawem sobie przyznanym, odgrywałam
rolę „oskarżyciela” tego co nigdy nie miało miejsca i oczywiście nadal nie ma.
to chyba tylko przez jakiś osobisty „amok” słowo „ Żyd” słyszane i czytane
przeze mnie na h FA odbierałam jako coś (bo nie ktoś) poniżającego godność
osobistą jednostki i narodu.
ten antysemityzm, o który się oskarża kogokolwiek, to przecież tylko
wymysł „chorych” umysłów jest.
przyznaję się więc tutaj i w tym miejscu, że już sama myśl o istnieniu
kiedykolwiek chociaż jednej osoby o postawie antyżydowskiej (czyli
antysemickiej) jest li tylko wytworem mojej chorej wyobraźni, która uległa
kłamstwom powtarzanym przez wielekroć, że był jakiś Hitler i wymyślił sobie
sposób na: „ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej”.
bo przecież „kwestii żydowskiej” nigdy nie było, a nawet jak kiedyś była, to
było to bardzo dawno, bo jakieś 2000 lat temu i zostało zakończone raz na
zawsze, o czym wiedzą wszyscy, tylko mi się jeszcze zdawało, że ja Żyd jaki
jestem co ma urojenie, że jemu życie też się należy.
no, ale wiesz Gini.
ludzie mają różne urojenia, a moje było właśnie takie.
pozostawiam więc ciebie z życzeniem, aby z kolei moje urojenia o zbrodniach
na Żydach zostały zrekompensowane urojeniami o zbrodni Żydów na samym Bogu
wraz z urojeniami Żydów o zbrodniach Palestyńczyków.

Gini
niech prawda o urojeniach pozostanie z tobą.

D.
ps
mógł mieć Mell Gibson swoją „Pasję”, mogłam i ja mieć swoje urojenie
Obserwuj wątek
    • gini Re:Danka, danka pamietasz... 15.02.04, 21:09
      Rozmawialysmy normalnie, podrzucalam linki o Bogu co ma cycki.Ja juz Ci pisalam
      kiedys, zebys dala sobie spokoj z wyszukiwaniem wrogow.
      Poszukaj przyjaciol, recze, ze masz ich bardzo duzo.
      A jak masz wrogow to zrob to co ja.
      Ja wrogow nie mam bo ich wytluklam.Wiec zostali mi przyjaciele.
      Jak przyjedziesz kiedys tam do Brukselki, to stwierdzisz, ze swiat nie jest
      czarno bialy, nie dzueli sie tylko na Zydow i antysemitow.
      Zobaczysz kolorowe jarmarki, czarnych bialych brazowych katolikow, judaisrtow,
      muzulmanow, swiadkow jehowy kolejnosc przypadkowa.
      Nie szukaj wrogow szukaj przyjaciol.
      Pan Bog jaki by nie byl, najpierw stworzyl Cie czlowiekiem, pozniej okazalo
      sie,ze jestes kobieta, a na koncu okazalo sie , ze jestes Zydowka.

Z tym, ze gdybys byla dzieckiem adoptowanym przez rodzine katolicka,
      protestancka czy buddyjska, to bys wcale nie wiedziala, ze Zydowka jestes.
      A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Polakami.
      Ciebie nie lubie jak piszesz bzdury.

• panidanka Re:Danka, danka pamietasz... 15.02.04, 22:51
        gini napisała:

> Z tym, ze gdybys byla dzieckiem adoptowanym przez rodzine katolicka,
        > protestancka czy buddyjska, to bys wcale nie wiedziala, ze Zydowka jestes.

?????????
        a cóż w tym złego, że wiem?
        bo nie byłam adoptowana

> A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Polakami.
        > Ciebie nie lubie jak piszesz bzdury.
        >

????????????//
        a ja dopuszczam nie tylko myśl, że mogę lubić nawet tych co piszą bzdury
        nie znam zresztą nikogo, kto kiedykolwiek nie napisałby lub nie powiedziałby
        jakiejś bzdury.
        inaczej oceniam swoje kryteria lubienia
        nie po bzdurach w mowie, a po szkodliwości działania przede wszystkim
        ale mojej odpowiedzi nie traktuj jako zachęty do dalszej dyskusji
        odpowiedziałam ci tylko przez grzeczność, bo wątek był adresowany do ciebie i
        grzeczność wymaga bym odpowiedziała
        zechciej jednak dalej mnie nie maltretować swoimi odpowiedziami

D.
        • flamandka Re:Danka, danka pamietasz... 15.02.04, 23:01
          Danusiu , nie ma D anutki, jest panidanka , nie ma gini jest flamandka.
        • snajper55 Re:Danka, danka pamietasz... 16.02.04, 00:03
          panidanka napisała:

> gini napisała:
          >
          > > Z tym, ze gdybys byla dzieckiem adoptowanym przez rodzine katolicka,
          > > protestancka czy buddyjska, to bys wcale nie wiedziala, ze Zydowka jestes.
          >
          > ?????????
          > a cóż w tym złego, że wiem?
          > bo nie byłam adoptowana

Bo wtedy miałabyś szansę być normalną (wg gini) polską kobietą nienawidzącą
          Żydów i kochającą palestyńskich bojowników. A tak...

> > A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Polakami.
          > > Ciebie nie lubie jak piszesz bzdury.
          > >
          >
          > ????????????//
          > a ja dopuszczam nie tylko myśl, że mogę lubić nawet tych co piszą bzdury
          > nie znam zresztą nikogo, kto kiedykolwiek nie napisałby lub nie powiedziałby
          > jakiejś bzdury.
          > inaczej oceniam swoje kryteria lubienia
          > nie po bzdurach w mowie, a po szkodliwości działania przede wszystkim
          > ale mojej odpowiedzi nie traktuj jako zachęty do dalszej dyskusji
          > odpowiedziałam ci tylko przez grzeczność, bo wątek był adresowany do ciebie i
          > grzeczność wymaga bym odpowiedziała
          > zechciej jednak dalej mnie nie maltretować swoimi odpowiedziami

smile))

> D.

Snajper.
          • Gość: Jan Najpierw czytaj, potem pisz IP: *.dclient.hispeed.ch 16.02.04, 00:33
            snajper55 napisał:
            > Bo wtedy miałabyś szansę być normalną (wg gini) polską kobietą nienawidzącą
            > Żydów i kochającą palestyńskich bojowników. A tak...

Skomentuj proszę poniższe:
            gini napisała:
            > A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Polakami.

i spróbuj znaleźć związek z Twoją wypowiedzią. A jak nie znajdziesz, przeproś.
            • snajper55 Najpierw trzeba coś wiedzieć, aby z sensem napisać 16.02.04, 00:43
              Gość portalu: Jan napisał(a):

> snajper55 napisał:
              > > Bo wtedy miałabyś szansę być normalną (wg gini) polską kobietą nienawidzącą
              > > Żydów i kochającą palestyńskich bojowników. A tak...
              >
              > Skomentuj proszę poniższe:
              > gini napisała:
              > > A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Polakami.
              >
              > i spróbuj znaleźć związek z Twoją wypowiedzią. A jak nie znajdziesz, przeproś.

Nawet nie będę próbował, ponieważ odpowiadałem Danutce, a nie gini. Gini czasem
              pisze takie rzeczy, aby chwilę potem oskarżyć wszystkich bez wyjątku Zydów o
              mordowanie Polaków. Jaką nienawiścią trzeba być do Żydów przepełnioną, aby
              takie brednie pisać ?

Snajper.

PS. Nie musisz mnie przepraszać.

S.
              • flamandka Re: Najpierw trzeba coś wiedzieć, aby z sensem na 16.02.04, 00:47
                snajper55 napisał:

> Gość portalu: Jan napisał(a):
                >
                > > snajper55 napisał:
                > > > Bo wtedy miałabyś szansę być normalną (wg gini) polską kobietą nienaw
                > idzącą
                > > > Żydów i kochającą palestyńskich bojowników. A tak...
                > >
                > > Skomentuj proszę poniższe:
                > > gini napisała:
                > > > A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Po
                > lakami.
                > >
                > > i spróbuj znaleźć związek z Twoją wypowiedzią. A jak nie znajdziesz, przep
                > roś.
                >
                > Nawet nie będę próbował, ponieważ odpowiadałem Danutce, a nie gini. Gini
                czasem
                >
                > pisze takie rzeczy, aby chwilę potem oskarżyć wszystkich bez wyjątku Zydów o
                > mordowanie Polaków.
                D

Jaką nienawiścią trzeba być do Żydów przepełnioną, aby
                > takie brednie pisać ?
                >
                > Snajper.
                >
                > PS. Nie musisz mnie przepraszać.
                >
                > S.
              • flamandka Re: Najpierw trzeba coś wiedzieć, aby z sensem na 16.02.04, 00:50
                snajper55 napisał:

> Gość portalu: Jan napisał(a):
                >
                > > snajper55 napisał:
                > > > Bo wtedy miałabyś szansę być normalną (wg gini) polską kobietą nienaw
                > idzącą
                > > > Żydów i kochającą palestyńskich bojowników. A tak...
                > >
                > > Skomentuj proszę poniższe:
                > > gini napisała:
                > > > A co do Zydow, jednych lubie a drugich nie cierpie, tak samo jak z Po
                > lakami.
                > >
                > > i spróbuj znaleźć związek z Twoją wypowiedzią. A jak nie znajdziesz, przep
                > roś.
                >
                > Nawet nie będę próbował, ponieważ odpowiadałem Danutce, a nie gini. Gini
                czasem
                >
                > pisze takie rzeczy, aby chwilę potem oskarżyć wszystkich bez wyjątku Zydów o
                > mordowanie Polaków.

Daj jakies linki gdzie ja oskarzam wszystkich Zydow o mordowanie Polakow.Tylko
                linki prosze nie wyrwane z kontekstu cytaty.

Jaką nienawiścią trzeba być do Żydów przepełnioną, aby
                > takie brednie pisać ?

Jakie brednie dawaj linki.

>
                > Snajper.
                >
                > PS. Nie musisz mnie przepraszać.
                >
                > S.
                • snajper55 Do wstrętnego maszkarona brukselskiego. 16.02.04, 01:33
                  flamandka napisała:

> Daj jakies linki gdzie ja oskarzam wszystkich Zydow o mordowanie Polakow. Tyl
                  > ko linki prosze nie wyrwane z kontekstu cytaty.

gini napisała: Sluchaj, jak ktos pisze Polacy to ma na mysli wszystkich.

Na przykład zdanie : Polacy wyrzucali Zydow. gini komentuje zgodnie ze swoją
                  chorą logiką: Ta wszyscy Polacy oczywiscie, Twoje dziecko tez.

gini napisała: Zydzi mordowali Polakow.

Skoro według gini, jak ktoś pisze Polacy, to ma na myśli wszystkich Polaków, to
                  gdy gini pisze Żydzi, to ma na myśli wszyskiich Żydów.

Ponieważ gini napisała, że Żydzi mordowali Polaków, znaczy to, według słów
                  samej gini, że wszyscy Żydzi mordowali Polaków.

Cytaty z: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10706245&a=10706777

Snajper.
                  • flamandka Re: Do SSnjpera 16.02.04, 08:07
                    snajper55 napisał:

> flamandka napisała:
                    >
                    > > Daj jakies linki gdzie ja oskarzam wszystkich Zydow o mordowanie Polakow.
                    > Tyl
                    > > ko linki prosze nie wyrwane z kontekstu cytaty.
                    >
                    > gini napisała: Sluchaj, jak ktos pisze Polacy to ma na mysli wszystkich.
                    >
                    > Na przykład zdanie : Polacy wyrzucali Zydow. gini komentuje zgodnie ze swoją
                    > chorą logiką: Ta wszyscy Polacy oczywiscie, Twoje dziecko tez.
                    >
                    > gini napisała: Zydzi mordowali Polakow.
                    >
                    > Skoro według gini, jak ktoś pisze Polacy, to ma na myśli wszystkich Polaków,
                    to
                    >
                    > gdy gini pisze Żydzi, to ma na myśli wszyskiich Żydów.
                    >
                    > Ponieważ gini napisała, że Żydzi mordowali Polaków, znaczy to, według słów
                    > samej gini, że wszyscy Żydzi mordowali Polaków.
                    >
                    TA w dosatku jeszcze jadam ponoc Zydow na surowo.

> Cytaty z: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10706245&a=10706777
                    >
                    > Snajper.
              • Gość: Jan Przeczytaj sobie ten wątek IP: *.dclient.hispeed.ch 16.02.04, 00:55
                Danka zaczyna wątek specjalnie dla Gini dość enigmatycznym, prowokacyjnym
                tekstem, po czym po polubownej odpowiedzi odpisuje:

"ale mojej odpowiedzi nie traktuj jako zachęty do dalszej dyskusji
                odpowiedziałam ci tylko przez grzeczność, bo wątek był adresowany do ciebie i
                grzeczność wymaga bym odpowiedziała
                zechciej jednak dalej mnie nie maltretować swoimi odpowiedziami"

To po co był ten wątek?
                Oczywiście Ty wiesz lepiej, co jest "zawsze", ale coś takiego ja tu widzę nie
                pierwszy raz.

A do Danki - też radzę: szukaj przyjaciół, nie wrogów.
                I pozdrawiam.

Ale jako Polak, i ja się czuję zaczepiony.
    • Gość: Józef Zawadzki Co Ty wydziwiasz.Wątek od "Re". Napiszcie sobie IP: *.icm.edu.pl 16.02.04, 00:47
      listy.Tu jest forum. Przegrzały Ci się zwoje czy jak? Chyba że jesteś jednoczesnie 9 co nie jest nieprawdopodobne) gini. Ale to jeszcze gorzej. O co tu chodzi do cholery?
    • Gość: Jan Danusiu - Żyd to nie wyzwisko IP: *.dclient.hispeed.ch 16.02.04, 00:59
      panidanka napisała:

> słowo „ Żyd” słyszane i czytane
      > przeze mnie na h FA odbierałam jako coś (bo nie ktoś) poniżającego godność
      > osobistą jednostki i narodu.

Danusiu, nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie słowo Żyd nie jest obraźliwe.
      Naród, jak każdy - są mądrzy i głupi, dobrzy i źli.
      • flamandka Re: Danusiu - Żyd to nie wyzwisko 16.02.04, 01:07
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> panidanka napisała:
        >
        > > słowo „ Żyd” słyszane i czytane
        > > przeze mnie na h FA odbierałam jako coś (bo nie ktoś) poniżającego godność
        >
        > > osobistą jednostki i narodu.

No i co jeszcze, Zyd Tuwim to jest od ponizania.Wstydzisz sie Danka za tego
        Zyda?
        Kto napisal "Kwiaty polskie"
        Julian Tuwim Zyd czy Julian Tuwim Polak.
        Zobaczymy co z tym zrobisz .

>
        > Danusiu, nie wiem, jak dla Ciebie, ale dla mnie słowo Żyd nie jest obraźliwe.
        > Naród, jak każdy - są mądrzy i głupi, dobrzy i źli.

., ze
      • cs137 Janie, pozwól, że się wtrącę. 16.02.04, 01:22
        W sprawie wynikłego tutaj sporu pomiędzy Gini (występującą tu jako Flamandka) a
        Snajperem i słow, które w nim padły.

Ponieważ miałem stosunkowo długą (tak z 8 miesięcy) "love and hate
        relationship" z Gini, mogę zaświadczyć, co następuje. Otóz, Gini znana jest z
        tego, że bez większych oporów stosuje uogólnienia. To, co pisze
        • Gość: Zybi Cs 137. Milo Cie widziec oraz Twoj spokoj! IP: *.netlandia.pl 16.02.04, 01:40
          Podziwiam logike i cierpliwosc. Mnie jej brakuje jak czytam FA. To zniecheca.
        • flamandka Re: Ceesiu 16.02.04, 01:58
          Zmeczona jestem, walentynkowa jeszcze, ale daj jakies linki , przynajmniej.
          Powolujesz sie na to co ja pisze , to dawaj linki nie jakies badziewie wyrwane
          z kontekstu.
          Zaczales pisac na FA jako swinia 137 pierwszy swoj post poswieciles mnie.
          Ja poswiece jeden post Tobie, nalezy sie, w koncu nie jestem niewdziecznica.
          Tyle, ze nie dzis .
          • cs137 Re: Ceesiu 16.02.04, 03:57
            flamandka napisała:

> Zmeczona jestem, walentynkowa jeszcze, ale daj jakies linki , przynajmniej.
            > Powolujesz sie na to co ja pisze , to dawaj linki....

Linki, Gini, Złotko, to w sklepie ze sznurami i powrozami. Tam się zwróć.

Mój post był do Jana, nie do Ciebie.
        • Gość: polishAM Re: Janie, pozwól, że się wtrącę. IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 03:56
          Piszesz bzdury fizyku portlandzki, ponieważ nie kto inny ale właśnie ja
          demaskowałem renegata i szmalcownika Jana Nowaka Jeziorańskiego, który zdaje
          się jest Polakiem. Z tym, że wy Żydzi zatraciliście już resztki przyzwoitości i
          żyjecie w waszym własnym koszerno medialnym bagnie.
          • cs137 Re: Janie, pozwól, że się wtrącę. 16.02.04, 04:05
            PolishAM, ja rozmawiam tylko z Polakami. Na miano Polaka trzeba zasłużyc,
            przyjacielu. A ty przynosisz imieniu Polski najwyżej wstyd. Jesteś jak
            bohaterowie osławiaonych "Polish jokes". Więcej z toba nie gadam! Patnerem to
            jestes odpowiednim, owszem, ale dla qrewek z Tijuany.
            • Gość: polishAM Re: Janie, pozwól, że się wtrącę. IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 04:31
              Co mnie to obchodzi, partnerem ani partnerką moją być nie możesz. Tylko nie
              wypisuj bzdur, że my Polacy byliśmy i jesteśmy tolerancyjni dla szmalcowników,
              renegatów i kolaborantów hitlerowskich. Albo są trzy metry pod ziemią, albo
              zrzeszają się w ziomkostwach niemieckich, albo ukryli się i starają wymazać
              swój życiorys jak Jan Nowak Jeziorański. Szymon Wiesenthal natomiast jakoś nie
              podjął się szukania kolaborantów żydowskich, co więcej jako członkowi zarządu
              Judenratów jemu samemu zarzucono kolaborację. Gdzie ta wasza moralność?
    • cs137 DO GIWI: 16.02.04, 04:29
      Szanowna Pani Giwi,
      Składam następujęce doniesienie:

W tym wątku pewien osobnik, notorycznie znany z umieszcznania na FA
      wątków/postów o treści erotomańskiej (opisujące jego eskapdy do przeróżnych
      burdeli w Meksyku i krajach Ameryki Łacińskiej) i jadowicie antysemickiej, i o
      nicku oznaczajacym nic innego jak kawałek wędzonej świńskiej dupy po prostu
      (POLISH HAM
      • Gość: polishAM Re: DO GIWI: IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 04:34
        Widocznie nie zanotowałeś, że kilka miesięcy temu Instytut Pamięci Narodowej
        wszczął śledztwo w sprawie kolaboracji Jeziorańskiego z Hitlerowcami w latach
        1939-41. Gratuluję Ces.
        • cs137 Słuchaj, ty kawałku wędzonej świńskiej D... y 16.02.04, 05:26
          Po pierwsze, to najprawdopodobniej jest kłamstwo, jedno z licznych, które
          rozsiewa ten twój ulubiony Towarzysz Moskal. W latach przed upadkiem komunizmu
          znany z tego, że urządzał huczne libacje na cześć PRL-owskiego Konsula
          Generalnego. Kiedy II RP tego konsula odwołała, Moskal poruszył niebo i ziemię
          w Warszawie, żeby tego ubeka w Chicago pozostawiono. Ubek nie mógł sie z
          ubekiem rozstać.

Po wtóre, do tego twojego łba, mimo lat pobytu w USA, nie dotarło jeszcze, że
          istnieje zasadza "presumtion of innocence". Bo tego na kursach dla kierowców
          trucków nie uczą, ha, ha ha! Śledztwo nic nie oznacza. Dopiero wyrok sądowy.
          Wszczęcia śledztwa może nawet zażadać zainteresowany, aby go oczyszczono z
          zarzutów!

Poza tym, sam wielokrotnie mówiłes, kawałku wędzonych zwłok nierogacizny, że
          IPN to instutucja totalnie niewiarygodna, bo nakłamał w śledztwie
          w sprawie Jedwabnego! No i widzisz, pajacu, sam się złapałeś we własne sidła:
          coż warte j est śledztwo, podjęte przez instytucję, któr, jak sam mówisz, nic,
          tylko klamie? Ha, ha ha! Alem się obśmiał...

Ty już lepiej pisz o tych swoich burdelowych przygodach.
          • cs137 Errata: oczywisście, chodziło o III RP. 16.02.04, 05:34
            Prezes Moskal blisko sie zaprzyjaźnił z PRL-owskim Konsulem Generalnym i tego
            ostatniego odwołała, oczywiście, III RP, a nie II RP, jak napisałem w
            poprzednim poście.

Ten Kosul Generalny (spuśćmy na jego nazwisko zasłone milczenia....) był w
            oczywisty sposób ubekiem, bo na tak wysokie stanowisko w USA nikt prócz ubeka
            nie mógł pojechać. Moskal wykazał totalny brak instynktu politycznego (nie
            tyl;ko zresztą w tym jednym przypadku....) że się z tym ubekiem fraternizował i
            to "na oczach wszystkich". Potem poruszył niebo i ziemię w Ministerstwie Spraw
            Zagranicznych w Warszawie, by jego kumpla nie odwoływali. Daje to conieco do
            myślenia, nie?....
          • Gość: polishAM Re: Słuchaj, ty kawałku wędzonej świńskiej D... y IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 05:35
            Jeziorański nigdy nie ukrywał, że pracował dla Hitlerowców. Nawet napisał to w
            swojej książce "Polska z oddali". Z tym, że kłamał, że do pracy skierowało go
            kierownictwo AK (czemu zaprzeczył jego późniejszy dowódca). Również ukrył
            prawdziwy charakter jego pracy. Sprowadzę któryś z wątków z detalami
            poczynań "kuriera".
            • uri_ja Re: Słuchaj, ty kawałku wędzonej świńskiej D... y 16.02.04, 05:42
              ...wiecie co? weźcie wszyscy Prozac! to również do panidanki!!!
            • cs137 Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie... 16.02.04, 05:46
              Tak, tak... ubeckie przyzwyczajenia rodzinne, nie? Niedaleko pada jabłko od
              jabłoni! Pisałes, że dziadek i ojciec zostali "wynagrodzeni" za działalnosc w
              czasie wojny... Ha, ha! Jak zostali wynagrodzeni za czasów PRL-u, to wiadomo,
              oczywiście, co tu jest grane...No, kochany, przyznaj się: "Sierżantem jego
              ojciec, kapralem jego brat.." KBW, prawda? Kabewiacka rodzina? Za co was tak
              wynagrodzili? Za reforme rolna, prawda? Ilu "kułaków" twój dziadzio załatwił,
              aha?
              • uri_ja Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie... 16.02.04, 05:47
                ...do kogo Ty to piszesz?...
                • cs137 No przecież nie do Ciebie, Uri_ja. Do tego kawałka 16.02.04, 05:56
                  ...wędzonych zwłok wieprzowych, czyli PolishHAM-a. To przecież ubecka rozdina,
                  moczarowcy. Stąd ten jego patologiczny antysemityzm. Z takimi przodkami od
                  Miecia w życiorysie wiedział, że w III RP kariery wielkiej już nie zrobi, więc
                  sie zmył do USA. Teraz zarzuca forum na przemian nienwiścia do Żydów i
                  relacjami o tym, gdzie i jak się bzykał w kolejnym burdelu. Niedawno pisał o
                  takiej 19-letniej kurewce z Tijuany i nawet innemu forumowiczowi podawał
                  namiary na nia i ile dziewczę kosztuje za dzień. Więc widzisz, jakiego rodzaju
                  to jest "firma".

Mnie wymyśla od Żydów. Taki typowy polski chłopski antysemityzm. Chłopskim
                  pochodzeniem jedzie od niego na kilometr.
                  • uri_ja Re: No przecież nie do Ciebie, Uri_ja. Do tego ka 16.02.04, 06:01
                    ...acha...wiesz, mam marzenie-nierealne oczywiście-...wychodzi mi na to, że
                    nawet dwa: 1. żeby mi nikt nie mówił, czym jest dla mnie Polska, 2. żeby
                    wszyscy przeczytali co tutaj piszą i łyknęli coś na wstrzymanie...
                    • cs137 Re: No przecież nie do Ciebie, Uri_ja. Do tego ka 16.02.04, 06:09
                      uri_ja napisała:

> ...acha...wiesz, mam marzenie-nierealne oczywiście-...wychodzi mi na to, że
                      > nawet dwa: 1. żeby mi nikt nie mówił, czym jest dla mnie Polska,

Uri, to bez szans....

2. żeby
                      > wszyscy przeczytali co tutaj piszą i łyknęli coś na wstrzymanie...

Chyba tęz raczej bez szans....

Tutaj bardzio dużo osób uważa, że ma prawo mówic "w imeniu Polski". Gini, na
                      przykład, w liście e-mailowym do mnie sprzed 2 (a może 3) dni oświadczyła mi,
                      że jestem "zaprzańcem i renegatem". A kto, ja się pytam, dał jej legitymację
                      na ferowanie podobnych wyroków?

PolishAM też przemiawiał do innych: "na miano Polaka trzeba sobie zasłużyć!".
                      Że niby on ma prawo decydować, kto ma prawo takie miano nosić, a kto nie. A
                      dlaczego, kurczę, Gin i PolshAM mają mieć to prawo, a nie na przykład ja? Jakim
                      prawem oni siobie to uzurpują? Prawem kaduka, wiadomo.

Nikt nie ma prawa Ci mówić takich rzeczy, Uri.
                      • uri_ja Re: No przecież nie do Ciebie, Uri_ja. Do tego ka 16.02.04, 06:12
                        ...płakać się chce...mnie oczywiście...może powinnam wyjechać, tylko gdzie?
                        tutaj nawet ziemia ma inny zapach...taki zapach ziemi po deszczu, jakiego nie
                        ma gdzie indziej, gdzie ja go znajdę, chce mi się wyć...
                        • cs137 Uri, a gdzie Ty jestes, mogę zapytać? 16.02.04, 06:14
                          • uri_ja Re: Uri, a gdzie Ty jestes, mogę zapytać? 16.02.04, 06:18
                            ...teraz tutaj, a w ogóle w mieście przez Was nie bardzo lubianym, ze względu
                            na jedną taką co tu pisuje, a z którą część Was identyfikuje całe
                            moje "środowisko", co nie jest ani słuszne, ani sprawiedliwe (to już na
                            marginesie)
                • Gość: polishAM Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie... IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 06:05
                  Pisze do mnie. Zasłużeni, znaczy zasłużeni. Przed wojną, w czasie okupacji to
                  na co Żydzi nigdy się nie odważyli, pracując pilnie dla hitlerowskiej machiny
                  wojennej. Nerwy puszczają Żydów, ponieważ tracą argumenty.

Fragmenty z sądu we Frankfurcie.
                  Stryj Jana Nowaka Jeziorańskiego, Stanisław Jeziorański złożył aplikację w
                  sierpniu 1940 roku o mianowanie go Treuhanderem cegielni w Radzyminie,
                  przejętej od Żyda Arii Mordera. Cegielnie jako obiekty o specjalnym znaczeniu
                  dla wojny, zostały skonfiskowane na polecenie dowódcy SS i policji Heinricha
                  Himmlera. Kopia tej aplikacji została wysłana na proces obywający się w Koloni.
                  Jan Nowak Jeziorański nie był zwykłym urzędnikiem. Świadek w procesie w Koloni
                  Johann Kassner wyjaśnia co następuje:

Ja Johann Kassner zamieszkały przy Atoertingerstrasse 4/II, 8 Muenchen 80,
                  oświadczam niniejszym, jak pod przysięgą, że bracia Jeziorańscy (Andrzej i
                  Zdzisław), byli zatrudnieni w latach 1940-1942 jako oficjalnie i urzędowo
                  zatwierdzeni NADKOMISARZE w Komisarycznym Zarządzie Zabezpieczonych
                  Nieruchomości (urząd władzy okupacyjnej zarządzający nieruchomościami
                  przejętymi od żydowskich właścicieli)...Jeziorańskiego spotykałem wielokrotnie
                  z okazji służbowych kontaktów w biurach Komisarycznego Zarządu Zabezpieczonych
                  Nieruchomości w W-wie. Johann Kassner . Monachium. 22 kwietnia 1970 roku.

Johann Tragott Kassner urzędował przy 6 Sierpniastrasse 23, już nie istniejącej
                  ulicy, położonej wtedy między Koszykową a Filtrową. Dyrektorem Zarządu
                  Komisarycznego był niemiecki adwokat dr. Eitner.

Sąd Koloni stwierdził (istotniejsze fragmenty)co następuje:

...powód w latach 1940-1942 był zatrudniony w Komisarycznym Zarządzie
                  Zabezpieczonych Nieruchomości jako oficjalny i urzędowo zatwierdzony
                  nadkomisarz. Zatem więc powód pracował wówczas-czemu też i nie przeczy-w
                  Komisarycznym Zarządzie Zabezpieczonych Nieruchomości jako narzędzie
                  nazistowskiej władzy okupacyjnej, czyli w urzędzie, który zajmował się
                  administracją nieruchomości, które należały do żydowskich właścicieli i które
                  zostały przez władze okupacyjne co najmniej zarekwirowane.

Jeziorańskiego wyrzucono z Radia Wolna Europy 1 stycznia 1976 roku .
                  Jeziorański wspomina w książce „Polska z oddali”, że już latem 1972 roku
                  Amerykanie nadzorujący RWE, otrzymali od jednego z senatorów list z żądaniem
                  wyjaśnienia, czy dyrektor polskiej rozgłośni współpracował podczas wojny z
                  Niemcami.

15 czerwca 1976 roku przed sądem apelacyjnym w Koloni sześciu adwokatów
                  reprezentowało Jana Nowaka Jeziorańskiego. 6 lipca wyrok był ostateczny, nie
                  podlegał zaskarżeniu.

Główny Urząd Powierniczy Wschód ustanowił osobistym rozkazem Herman Goering.
                  Zatrudniani w nich Treuhanderzy musieli być wyłącznie Niemcy, Volksdeustche
                  oraz „godni zaufania tubylcy”.

W czasopismach „Volksbote” i „Rheinischer Merkur” zaatakował Nowaka przywódca
                  niemieckich ziomkostw Herbert Czaja (trudno go podejrzewać o sprzyjanie
                  komunistom). Czaja zażądał wyjaśnień od Jeziorańskiego, w jaki sposób poruszał
                  się on po wojennej Europie (do Sztokholmu i Londynu), kiedy nawet on Herbert
                  Czaja ani żaden Niemiec nie mógł tego robić. Czaja sugerował, że Nowak miał
                  specjalne kontakty z Niemcami. Nowak nie oskarżył go o zniesławienie.
                  • uri_ja Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie... 16.02.04, 06:08
                    ...posłuchaj...a raczej przeczytaj...Tak, Żydzi pracoali pilnie dla
                    hitlerowskiej maszyny, również ich odzież, włosy, majątki, dzieci, ciała...
                    chcesz jeszcze, to wymienię...pilnie szli do komór gazowych i piecy
                    krematoryjnych...pilnie i z uśmiechem, dali się wymordować,tak pragnęli służyć
                    hitlerowi!
                    • Gość: polishAM Do uri_ja IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 06:26
                      Ależ ja nie mam nic przeciwko tym, którzy byli prowadzeni, tylko do tych,
                      którzy ICH prowadzili. Ich elity, Judenraty, policja żydowska, Wiesenthale,
                      Lejkiny, Rumkowskie...
                      • uri_ja Re: Do uri_ja 16.02.04, 06:34
                        ..tak, a kapo w ozach dla Polaków to byli Niemcy? wiesz co... ja jestem
                        Żydówką, jeśli się nie domyśliłeś, ale nie napiszę Ci, że jesteś świnią albo
                        idiotą... napiszę Ci coś ,co albo Cię zaboli, albo nie obejdzie: mam wielu
                        przyjaciół Polaków, wielu wrogów wśród Żydów...każdy naród ma swoich Rumkowskch
                        i swoich Korczaków, a ty nie masz prawa nikogo oceniać! pamiętasz wojnę?
                        przeżyłeś ją...?
                        • Gość: polishAM Re: Do uri_ja IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 06:46
                          Takie stwierdzenie zostało wypowiedziane wielokrotnie na tym forum "kim my
                          jesteśmy, żeby oceniać co się zdarzyło podczas II wojny światowej". Niestety
                          mam odmienne zdanie na ten temat. Piszę to również a propos przyjazdu
                          Jeziorańskiego do Polski. Co się okazało. Otóż pewna Amerykanka złożyła
                          oświadczenie podpisane , że znała Jeziorańskiego kiedy pracował dla Hitlerowców
                          i ten gentelmen chodził z walizką regularnie do warszawskiego getta". Mam
                          detale tego i nazwisko osoby, ale jest późno i jestem naprawdę zajęty.
                          Powinniśmy oceniać, szukać, aresztować i osądzać. Takie jest moje zdanie.
                          • uri_ja Re: Do uri_ja 16.02.04, 06:50
                            ...tak...zrozumiałeś co do Ciebe napisałam...pamiętaj tylko, że JA mam prawo
                            oceniać CIEBIE, więc nie zdziw się...
                            • Gość: polishAM Re: Do uri_ja IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 07:04
                              ...że co, że jestem whoremonger. Nigdy z tego tajemnicy nie robiłem. To tylko
                              Ces, śledzi tam wieczorami przeglądarkę gorum gazety i zamęcza serwery, żeby
                              wyszukiwać moje selfkompromitujące wyrażenia. Co za loser.
                              • uri_ja Re: Do uri_ja 16.02.04, 10:35
                                ????czy możesz pisać po polsku???
                                • cs137 Droga Uri, 16.02.04, 10:41
                                  Ooooopppppssss!!!!! jest wyrażeniem ONOMATOPEICZNYM i jako takie w zasadzie nie
                                  przynależy ono do żadnego języka.
                                  • uri_ja Re: Droga Uri, 16.02.04, 10:42
                                    ...ja nie do Ciebie tym razem...
                  • cs137 Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie... 16.02.04, 06:13
                    Wiadomo, Jeziorański zalażł PRL-owskiemu reżymowi bardzo głeboko za skórę.
                    Urzadzali więc wszelkie możliwe prowokacje przeciw niemu. PolishAM zna wszystko
                    tak dobrze, bo pewnie jego rodzina była w to zaangazowana . Albo i on sam. Po
                    moczarowcu można się wszystkiego spodziewać!
                    • Gość: Nu! Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie... IP: *.bmj.net.pl 16.02.04, 07:25
                      Panie Cs - widzę , że nerwy pusciły.
                      A przecież tutaj jest cały czas tak samo.
                      Czego mozna się spodziewać po ludziach, którzy,
                      Anno Domini 2004, pozostają zdeklarowanymi antysemitami?
                      Po wojnie i holocauście...
                      Przecież te ich skandaliczne wypowiedzi to bezpośrednia konsekwencja
                      owego odchylenia, i można z góry przewidzieć, co mogą jeszcze
                      powygadywać.

Ale i tak, czytanie tego forum okazało się (dla mnie) pożyteczne
                      i... optymistyczne, a to za sprawą Mańkaxxx, który publicznie się
                      z antysemityzmu wycofał i zachęcał do tego samego Gini.
                      Tym samym jakby obalił (dla mnie) dotychczas niepodważony przez
                      żaden wyjątek aksjomat, o całkowitej nieuleczalności z tej (ciężkiej)
                      choroby. Jak to mówią, "kopara mi opadła", kiedy przeczytałem, że się z tego kategorycznie wycofuje. Oczywiście będe podczytywał, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście tak będzie, ale myślę, że wytrwa (mam nadzieję).
                      Więc takie rzeczy się zdarzają... jednak...
                      Pozdrawiam i życzę lepszych doświadczeń z forum
                      Nu!
                      • Gość: polishAM Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie...kabe what?? IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 07:51
                        Proszę mnie nie rozśmieszać. Ten Maniek to nie tamten Maniek, z którym miałem
                        kilkakrotnie przelotną konwersację. Podszywanie się pod nicki i przejmowanie
                        logów to nic nowego. Proszę nie stosować takich tanich metod podstępu i
                        wybiegów. Każdy ma taką historię jaką ma i musi akceptować, że jest ona
                        prezentowana na forum. Cenzura, zamykanie księgarni (np. Antyk), skargi,
                        groźby, złożeczenia nic nie pomogą.
                        • Gość: Nu! o cholera! IP: *.bmj.net.pl 16.02.04, 08:08
                          więc muszę odwołać to, co napisałem...
                          szkoda uncertain
                          Nu!
                          • panidanka Re: o cholera! 16.02.04, 08:22
                            a ja zauważyłam, że ten tu PolisHAm to nie ten mi znany uprzednio.
                            choć pewności NIGDY tu na forum mieć nie można z kim się rozmawia.
                            szkoda, bo ja bym jednak wolala, żeby mnie nie mylono z kimkolwiek innym nawet
                            wtedy jak robię z siebie osła i piszę bzdury, co niestety zdarza się czasami

D.
                    • panidanka Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 07:41
                      ceesie

postawiłeś mnie(i siebie, i innych) w trudnej sytuacji.
                      mnie-dlatego, że trudno jest mieć pretensje do obrońcy, nawet wtedy kiedy się
                      o "obronę" nie prosiło

siebie-bo chcąc służyć "dobrej" sprawie narażasz się na różnego rodzaju odwety
                      za swój nieposkromiony język

innych-bo twoja "obrona" rykoszetem ucina jakiekolwiek rozważne potraktowanie
                      tematu i daje tylko pożywkę dla dalszego rozwoju czegoś chorego z czym ty
                      chcesz walczyć. jednej choroby nie zwalczysz inną chorobą, chyba że chodzi o to
                      by pozostała choroba a pacjent i tak się nie liczy w wykazywaniu siły
                      swoich "argumentów zdrowego myślenia"

rozważ w spokoju to co teraz napisałam
                      D.
                      • flamandka Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 08:25
                        Re: Słuchaj, ty kabewiackie nasienie...
                        cs137 16.02.2004 05:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Tak, tak... ubeckie przyzwyczajenia rodzinne, nie? Niedaleko pada jabłko od
                        jabłoni! Pisałes, że dziadek i ojciec zostali "wynagrodzeni" za działalnosc w
                        czasie wojny... Ha, ha! Jak zostali wynagrodzeni za czasów PRL-u, to wiadomo,
                        oczywiście, co tu jest grane...No, kochany, przyznaj się: "Sierżantem jego
                        ojciec, kapralem jego brat.." KBW, prawda? Kabewiacka rodzina? Za co was tak
                        wynagrodzili? Za reforme rolna, prawda? Ilu "kułaków" twój dziadzio załatwił,
                        aha?

Ten post udal ci sie ceesiek .....
                        • flamandka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 08:42
                          panidanka napisała:
                          >
                          > > słowo „ Żyd” słyszane i czytane
                          > > przeze mnie na h FA odbierałam jako coś (bo nie ktoś) poniżającego godność
                          >
                          > > osobistą jednostki i narodu.

No i co jeszcze, Zyd Tuwim to jest od ponizania.Wstydzisz sie Danka za tego
                          Zyda?
                          Kto napisal "Kwiaty polskie"
                          Julian Tuwim Zyd czy Julian Tuwim Polak.
                          Zobaczymy co z tym zrobisz .

• panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 08:48
                            flamandka napisała:

> panidanka napisała:
                            > >
                            > > > słowo „ Żyd” słyszane i czytane
                            > > > przeze mnie na h FA odbierałam jako coś (bo nie ktoś) poniżającego go
                            > dność
                            > >
                            > > > osobistą jednostki i narodu.
                            >
                            > No i co jeszcze, Zyd Tuwim to jest od ponizania.Wstydzisz sie Danka za tego
                            > Zyda?
                            > Kto napisal "Kwiaty polskie"
                            > Julian Tuwim Zyd czy Julian Tuwim Polak.
                            > Zobaczymy co z tym zrobisz .
                            >

nie przeoczyłam, ale jednak uparłaś się mnie prześladować
                            czy jeden Tuwim zaświadcza dla ciebie o innym powszechnym w Polsce (i nie tylko
                            w Polsce)znaczeniu słowa Żyd?
                            a może wolisz Jude?
                            napisz jakie są twoje preferencje językowe
                            a jak jest Żyd po flamandzku?
                            brzmi mile i z godnością w uchy flamandzkiego Żyda?

D.
                            • flamandka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 09:09
                              panidanka napisała:

> flamandka napisała:
                              >
                              > > panidanka napisała:
                              > > >
                              > > > > słowo „ Żyd” słyszane i czytane
                              > > > > przeze mnie na h FA odbierałam jako coś (bo nie ktoś) poniżające
                              > go go
                              > > dność
                              > > >
                              > > > > osobistą jednostki i narodu.
                              > >
                              > > No i co jeszcze, Zyd Tuwim to jest od ponizania.Wstydzisz sie Danka za teg
                              > o
                              > > Zyda?
                              > > Kto napisal "Kwiaty polskie"
                              > > Julian Tuwim Zyd czy Julian Tuwim Polak.
                              > > Zobaczymy co z tym zrobisz .
                              > >
                              >
                              > nie przeoczyłam, ale jednak uparłaś się mnie prześladować
                              > czy jeden Tuwim zaświadcza dla ciebie o innym powszechnym w Polsce (i nie
                              tylko
                              >
                              > w Polsce)znaczeniu słowa Żyd?

Danusiu droga.Watek adresowalas do mnie , jak odpowiadam twierdzisz, ze Cie
                              przesladuje .

> a może wolisz Jude?
                              > napisz jakie są twoje preferencje językowe
                              > a jak jest Żyd po flamandzku?
                              > brzmi mile i z godnością w uchy flamandzkiego Żyda?
                              >
                              > D.

Danusiu, nie wiem jak jest Zyd po flamandzku, ale w Antwerpii czyli we
                              Flandrii, jest ich calkiem duzo, maja swoja dzielnice, swoje restauracje sklepy
                              itd..
                              Masz tu link i zobacz sobie ile jest muzeow, z Zydem w nazwie, chcialabys je
                              nazwac jakos inaczej?
                              jewisheritage.org/edojc/country.php/en/bel/
                              Jak nazwiesz inaczej Muzeum Zydow belgijskich?
                              Zabronisz Zydom nazywac sie Zydami, ?
                              • panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 09:20
                                flamandka napisała:

> Zabronisz Zydom nazywac sie Zydami, ?

no cóż flamandko Gini

tobie to chyba tylko twój mąż może dogodzić, bo ja....
                                bo ja jestem od tego żebyś miala na kim wyładowywać swoje frustracje

zapytaj się tych, co zmieniali nazwiska i wypierali się swoich przodków Żydów
                                dlaczego to robili
                                tu już był w Polsce taki jeden, Wałęsa mu było i jest nadal na nazwisko co
                                nawoływał przed wyborami na prezydenta w 90r by wszyscy Żydzi się ujawnili, bo
                                to nic złego być Żydem.
                                widać jego apele nieposkutkowały dość mocno, bo tu u nas w Polsce to nadal
                                lista tych co się sami przyznali jest dla wielu niesatysfakcjonująca i ciągle
                                ją uzupełniają o nowe nazwiska.
                                czy ja zabraniam Żydom nazywać się Żydami?
                                tobie się już całkiem pokiełbasiło wszystko
                                jak Żyd w Izraelu nazywa się Szaron to przecież ty go od razu nazywasz
                                Hitlerem, a co ma Hitler do Żydów?
                                nic już ciebie nie pojmuję

D.
                                • gini Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 09:38
                                  panidanka napisała:

> flamandka napisała:
                                  >
                                  > > Zabronisz Zydom nazywac sie Zydami, ?
                                  >
                                  > no cóż flamandko Gini
                                  >
                                  > tobie to chyba tylko twój mąż może dogodzić, bo ja....
                                  > bo ja jestem od tego żebyś miala na kim wyładowywać swoje frustracje

Danusiu, przypomne raz jeszcze, ze caly czas to Ty mnie szukasz, w tym watku
                                  rowniez, wiec przestan pisac bzdury ,ze to ja sie na tobie wyladowywuje .

>
                                  > zapytaj się tych, co zmieniali nazwiska i wypierali się swoich przodków Żydów
                                  > dlaczego to robili
                                  > tu już był w Polsce taki jeden, Wałęsa mu było i jest nadal na nazwisko co
                                  > nawoływał przed wyborami na prezydenta w 90r by wszyscy Żydzi się ujawnili,
                                  bo
                                  > to nic złego być Żydem.
                                  > widać jego apele nieposkutkowały dość mocno, bo tu u nas w Polsce to nadal
                                  > lista tych co się sami przyznali jest dla wielu niesatysfakcjonująca i ciągle
                                  > ją uzupełniają o nowe nazwiska.

Taki pan swiatlo ubek, zmienil nazwisko zaraz po wojnie, dlaczego, ?By byc
                                  bardziej polskim.
                                  Pan Borowski z nazwiskiem Berman, ciekawe czy moglby byc marszalkiem sejmu.
                                  Wiesz kto to byl Berman?

> czy ja zabraniam Żydom nazywać się Żydami?
                                  > tobie się już całkiem pokiełbasiło wszystko
                                  > jak Żyd w Izraelu nazywa się Szaron to przecież ty go od razu nazywasz
                                  > Hitlerem, a co ma Hitler do Żydów?
                                  > nic już ciebie nie pojmuję
                                  >
                                  > D.

Danusiu nie mam obowiazku lubic Sharona , nie wszyscy Zydzi w Izraelu, go lubia
                                  i popieraja to co robi.
                                  • panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 09:54
                                    gini napisała:

> Danusiu nie mam obowiazku lubic Sharona , nie wszyscy Zydzi w Izraelu, go
                                    lubia
                                    >
                                    > i popieraja to co robi.

taaaaaaak
                                    to ja otworzyłam ten wątek
                                    myślałam, że na tych trzech wczorajszych wpisach się skończy
                                    czemu ci jeszcze odpowiadam?
                                    już nie z grzeczności
                                    ćwiczę sobie wyrozumiałość i cierpliwość
                                    ponoć ćwiczenie czyni mistrza

ale wracając do twojego postu o "lubieniu" Żydów
                                    a zwłaszcza takich co ich Żydzi sami wybrali na swoich reprezentantów

czy to nie ty jednak przyrównałaś Szarona do Hitlera?
                                    a co Hitler robi w Izraelu?
                                    bierze udział w wyborach do Knesetu?
                                    a może Arafat (nie Żyd przecież) ma tam swoich partyzantów parlamentarnych i
                                    oni Szarona wybrali?
                                    rozmowa z tobą robi się coraz ciekawsza

a i jeszcze jedno
                                    bo kogoś to interesuje
                                    chodzi o budowę tego muru wokół Izraela co to sobie Żydzi sami ogradzają swoje
                                    getto a światła i nowoczesna Europa im tłumaczy, że getta to już przeżytek i
                                    Żydzi powinni iść z postępem i połączyć się miłością semicką z Arafatem i jego
                                    rodziną
                                    to może zorganizujemy im jakiś ślub?
                                    tak jak w naszej fredrowskiej "Zemście"?
                                    chyba Wajda jest najlepszy w realizacji naszych dzieł narodowych.
                                    bo chyba nie Szekspir i jego kochankowie w Weronie sad
                                    ponoć w Izraelu są skowronki
                                    jeszcze tylko Weronę zamienimy na Wenerę i ślub z Szaronem może się uda?
                                    a my się ustawimy w kolejce do Nobla!
                                    co ty na to moje złotko?
                                    D.
                                    • cs137 Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:33
                                      Ooooooopsss!

Powiem więcej:

Łuuuuuuupssss!!!!!
                          • uri_ja Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:38
                            "kwiaty polskie" napisał Julian Tuwim Człowiek
                            • cs137 Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:50
                              uri_ja napisała:

> "kwiaty polskie" napisał Julian Tuwim Człowiek

Tuwim był największym polskim poetą XX wieku. Koniec, kropka!

.....
                              A polski bez jak pachniał w maju
                              W Alejach i w Ogrodzie Saskim,
                              W koszach na rynku i w tramwaju
                              Gdy z Bielan wracał lud warszawski.
                              Szofer nim maił swa taksówkę
                              Frajerów wiozac na majówkę.
                              A wiózł smietankie towarzyskie,
                              Kuchtę Walercię, tę z Śliskiej,
                              .....

No? Umiesz napisać dalej? Ale z pamięci, proszę!!!!!

Albo:

....
                              Smutne jest życie... zdradliwe...
                              Czasem z najbłahszej przyczyny
                              Zmienia się w cichą tragedię,
                              W ciężkie cierpienie... bez winy.

Jak odchodzące pociągi
                              Jest jednostajne, codzienne.
                              Jak dzwonki trzy wybijane
                              W smutne wieczory jesienne.

No? Napiszesz z pamięci kilka następnych zwrotek?

• uri_ja Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:52
                                ..a to do kogo?
                            • panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:52
                              uri_ja napisała:

> "kwiaty polskie" napisał Julian Tuwim Człowiek

a co mu zaszkodzi jak o nim powiemy także, że Żyd?
                              czy przez to "kwiaty polskie" są mniej polskie?
                              a może bardziej polskie?
                              może właśnie dlatego są tak piękne, że napisał je Żyd?
                              Żyd wychowany i ukształtowany przez "kwiaty polskie"
                              czemu mu odmawiasz bycia tym kim był?
                              czy Tuwim wyparł się swoich korzeni?

D.
                              • uri_ja Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:54
                                ..nie, nie wyparł się, a ty sama prowokujesz problem! Żyd, Polak, jakie to ma
                                znaczenie?chyba też masz problem z rozumieniem tekstu!
                                • panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:06
                                  uri_ja napisała:

> ..nie, nie wyparł się, a ty sama prowokujesz problem! Żyd, Polak, jakie to ma
                                  > znaczenie?chyba też masz problem z rozumieniem tekstu!

może i mam...ale
                                  o ile wiem, to im rozleglejsze ukorzenienie ma jakaś roślina tym więcej ma
                                  możliwości czerpać życiodajne soki dla swojego rozwoju i wydawać lepsze owoce.
                                  że ja o roślinkach?
                                  różne są drogi zrozumienia tekstu...
                                  czyż Jezus także nie robił odniesień do natury?
                                  noooooooooo
                                  mnie daleko do talentu Jezusa, ale uczyć się przecież trzeba u najlepszych-no
                                  nie!!!
                                  nawet jak Żydami są od pokoleć jak w przypadku Jezusa też było
                                  a co?
                                  nie podoba ci się, że Jezus był Żydem za życia swego?
                                  D.
                                  • uri_ja Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:10
                                    ...czy Ty umiesz czytać? to przeczytaj to co pisałam!
                                • panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:17
                                  uri_ja napisała:

> ..nie, nie wyparł się, a ty sama prowokujesz problem! Żyd, Polak, jakie to ma
                                  > znaczenie?chyba też masz problem z rozumieniem tekstu!

może to nie o rozumienie tekstu chodzi a bardziej o intencje na zasadzie "co
                                  autor miał na myśli"?
                                  w tym morzu tego no tam...itd bardzo trudno jest dojść rzeczywistych intencji
                                  a Tuwim rzeczywiście przede wszystkim był Człowiekiem
                                  i to jest najważniejsze

D.
                              • cs137 Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 10:58
                                Julian Tuwim był najbardziej polskim poetą ze wszystkich polskich poetów XX
                                wieku. Pod jego piórem polszczyzna, język w zasadzie sztywny i do poezji
                                kiepsko sie nadający, zamieniała się w fantastycznie plastyczne tworzywo. Nikt
                                inny nie był takim "czarodziejem polskiego języka".

Siostra Tuwima, Pani Irena (Stawicka po mężu) stworzyła z kolei
                                przekład "Kubusia Puchatka", który o niebo przewyższa oryginał. To było
                                niezwykle utalentowane rodzeństwo!
                                • flamandka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:02
                                  cs137 napisał:

> Julian Tuwim był najbardziej polskim poetą ze wszystkich polskich poetów XX
                                  > wieku. Pod jego piórem polszczyzna, język w zasadzie sztywny i do poezji
                                  > kiepsko sie nadający, zamieniała się w fantastycznie plastyczne tworzywo.
                                  Nikt
                                  > inny nie był takim "czarodziejem polskiego języka".
                                  >
                                  > Siostra Tuwima, Pani Irena (Stawicka po mężu) stworzyła z kolei
                                  > przekład "Kubusia Puchatka", który o niebo przewyższa oryginał. To było
                                  > niezwykle utalentowane rodzeństwo!

No wlasnie, ale czy sami Zydzi nie podkreslaja z duma, ze byl Zydem?
                                  Co w tym zlego?Tak jak i w przypadku Schultza czy wielu, wielu innych.
                                  Czy napisanie, ze Chagal byl Zydem to juz antysemityzm?
                                  I co z Einsteinem, w koncu genialny czlowiek byl, czy nalezy zapomniec, ze byl
                                  Zydem, czy sami Zydzi chcieli by tego?
                                  • cs137 Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:05
                                    flamandka napisała:

> cs137 napisał:
                                    >
                                    > > Julian Tuwim był najbardziej polskim poetą ze wszystkich polskich poetów X
                                    > X
                                    > > wieku. Pod jego piórem polszczyzna, język w zasadzie sztywny i do poezji
                                    > > kiepsko sie nadający, zamieniała się w fantastycznie plastyczne tworzywo.
                                    > Nikt
                                    > > inny nie był takim "czarodziejem polskiego języka".
                                    > >
                                    > > Siostra Tuwima, Pani Irena (Stawicka po mężu) stworzyła z kolei
                                    > > przekład "Kubusia Puchatka", który o niebo przewyższa oryginał. To było
                                    > > niezwykle utalentowane rodzeństwo!
                                    >
                                    >
                                    > No wlasnie, ale czy sami Zydzi nie podkreslaja z duma, ze byl Zydem?
                                    > Co w tym zlego?Tak jak i w przypadku Schultza czy wielu, wielu innych.
                                    > Czy napisanie, ze Chagal byl Zydem to juz antysemityzm?
                                    > I co z Einsteinem, w koncu genialny czlowiek byl, czy nalezy zapomniec, ze
                                    byl
                                    > Zydem, czy sami Zydzi chcieli by tego?

Gini, złotko, Ty się teraz nie wtrącaj, proszę. Zaczęlismy tutaj rozmawiać
                                    naprawdę o poważnych sprawach, na których Ty się nic a nic nie znasz. Może idź
                                    teraz pobaw się trochę z dziećmi. Jak znów dojdziemuy do spraw, w których
                                    możesz mieć coś do powiedzenia, to Cię zawołamy.
                                    • flamandka ReTomciu drogi 16.02.04, 11:22
                                      cs137 napisał:

> flamandka napisała:
                                      >
                                      > > cs137 napisał:
                                      > >
                                      > > > Julian Tuwim był najbardziej polskim poetą ze wszystkich polskich poe
                                      > tów X
                                      > > X
                                      > > > wieku. Pod jego piórem polszczyzna, język w zasadzie sztywny i do poe
                                      > zji
                                      > > > kiepsko sie nadający, zamieniała się w fantastycznie plastyczne tworz
                                      > ywo.
                                      > > Nikt
                                      > > > inny nie był takim "czarodziejem polskiego języka".
                                      > > >
                                      > > > Siostra Tuwima, Pani Irena (Stawicka po mężu) stworzyła z kolei
                                      > > > przekład "Kubusia Puchatka", który o niebo przewyższa oryginał. To by
                                      > ło
                                      > > > niezwykle utalentowane rodzeństwo!
                                      > >
                                      > >
                                      > > No wlasnie, ale czy sami Zydzi nie podkreslaja z duma, ze byl Zydem?
                                      > > Co w tym zlego?Tak jak i w przypadku Schultza czy wielu, wielu innych.
                                      > > Czy napisanie, ze Chagal byl Zydem to juz antysemityzm?
                                      > > I co z Einsteinem, w koncu genialny czlowiek byl, czy nalezy zapomniec, ze
                                      >
                                      > byl
                                      > > Zydem, czy sami Zydzi chcieli by tego?
                                      >
                                      > Gini, złotko, Ty się teraz nie wtrącaj, proszę. Zaczęlismy tutaj rozmawiać
                                      > naprawdę o poważnych sprawach, na których Ty się nic a nic nie znasz. Może
                                      idź
                                      > teraz pobaw się trochę z dziećmi. Jak znów dojdziemuy do spraw, w których
                                      > możesz mieć coś do powiedzenia, to Cię zawołamy.

Niezbyt to eleganckie, w koncu to jest forum publiczne, watek byl adresowany do
                                      mnie, ale coz, jak sie nie umie odpowiedziec na proste pytanie; coz jak zwykle
                                      atak ad personam,.
                                      Wozak wychodzi z ciebie caly czas.Przypominam, ze to jest FA , a nie ukryte
                                      forum giniszczelne, skoro nie odpowiada ci moje towarzystwo to idz tam gdzie
                                      mnie niema panie dorozszkarz.
                                  • uri_ja Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:07
                                    ...to nie jest antysemityzm, zaprzeczanie temu jest antysemityzmem, a wy
                                    udajecie, że nie wiecie o co mi chodzi. spytam tak jak wy: czy tak trudno jest
                                    wam stwierdzić, że ktoś, "nawet" Żyd należy do rodzaju ludzkiego
                                  • miltonia Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:07
                                    flamandka napisała:

> No wlasnie, ale czy sami Zydzi nie podkreslaja z duma, ze byl Zydem?
                                    > Co w tym zlego?Tak jak i w przypadku Schultza czy wielu, wielu innych.
                                    > Czy napisanie, ze Chagal byl Zydem to juz antysemityzm?
                                    > I co z Einsteinem, w koncu genialny czlowiek byl, czy nalezy zapomniec, ze
                                    byl Zydem, czy sami Zydzi chcieli by tego?

Ze Zydzi podkreslaja, to zrozumiale. Niezrozumiale, ze Polacy mu to wytykaja.
                                    Zarowno Tuwimowi, jak wielu innym tworcom. I co, wychodzi na to, ze jak w
                                    Polsce ktos jest wybitnym artystom to i Zydem jednoczesnie. Sami krecimy bicz
                                    na siebie, sugerujac, ze nasz narod nie jest w stanie wypuscic na swiat
                                    kogokolwiek utalentowanego, bo jak sie wybil, to ani chybi Zyd.
                                    • cs137 Uri!!! A to znasz?!! Oczywiście, że znasz: 16.02.04, 11:09
                                      Vi zis dos zayn a Volkn
                                      Vos shvebt in der Blo!
                                      Yedes volkndl
                                      Zingt tomid af a kol.

Vi zis dos zayn a Volkn
                                      Vos shvebt in der Blo!
                                      Er filt zikh zeyer shtolts
                                      A volkndl tsu zayan.

Hi, hi!!!! A tom Cię z mańki zażył, nie?
                                      • uri_ja Re: Uri!!! A to znasz?!! Oczywiście, że znasz: 16.02.04, 11:11
                                        ..owszem...
                                        • cs137 Re: Uri!!! A to znasz?!! Oczywiście, że znasz: 16.02.04, 11:14
                                          uri_ja napisała:

> ..owszem...

Wiesz, jak posłałem Danie33 z Forum Świat, to stłukła sobie tyłek!
                                          (bo spadła z krzesła z wrażenia).

Z Daną33 jestesmy para dobrych kumpli, nota bene.
                                        • cs137 Ale jeszcze dodam dla wyjaśnienia: 16.02.04, 11:15
                                          Ja słowa w Yiddysch nie rozumiem!
                                    • miltonia poprawka 16.02.04, 11:16
                                      artysta byc powinno
                                • uri_ja Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:04
                                  ...do kogo to piszesz? wiesz, że Tuwim tworzył też w jidisz?a po polsku
                                  "Pan z pierwszego piętra wyrósł na poetę:
                                  serce swe jak grosik, zawnie w gazetę-
                                  i przez okno rzuci..."
                                  • panidanka Re: Danusiu zlotko przeoczylas 16.02.04, 11:11
                                    uri_ja napisała:

> ...do kogo to piszesz? wiesz, że Tuwim tworzył też w jidisz?a po polsku
                                    > "Pan z pierwszego piętra wyrósł na poetę:
                                    > serce swe jak grosik, zawnie w gazetę-
                                    > i przez okno rzuci..."

ale to ładne smile

a kto złapał tą gazetę z tym grosikiem z serca?

D.
                      • cs137 Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 09:42
                        Dobra! Niezupełnie zrozumiałem, ale się zamykam!
                        PolishAM mi nawymyślał od Żydów (co dla mnie nie stanowi akurat obelgi, ale w
                        jego pojęciu musi to być straszliwa obelga!), to pomyślałem sobie, trochę mu
                        kontr-ponawymyślam.
                        • gini Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 09:45
                          cs137 napisał:

> Dobra! Niezupełnie zrozumiałem, ale się zamykam!
                          > PolishAM mi nawymyślał od Żydów (co dla mnie nie stanowi akurat obelgi, ale w
                          > jego pojęciu musi to być straszliwa obelga!), to pomyślałem sobie, trochę mu
                          > kontr-ponawymyślam.

Nie zrozumiales?To Ci wyjasnie, Danusia pisala niedawno, ze jej ojciec byl w
                          KBW..
                          Chciales dokopac polishamowi, a skopales Danusie przez przypadek.
                          • cs137 Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 10:31
                            gini napisała:

> cs137 napisał:
                            >
                            > > Dobra! Niezupełnie zrozumiałem, ale się zamykam!
                            > > PolishAM mi nawymyślał od Żydów (co dla mnie nie stanowi akurat obelgi, al
                            > e w
                            > > jego pojęciu musi to być straszliwa obelga!), to pomyślałem sobie, trochę
                            > mu
                            > > kontr-ponawymyślam.
                            >
                            > Nie zrozumiales?To Ci wyjasnie, Danusia pisala niedawno, ze jej ojciec byl w
                            > KBW..
                            > Chciales dokopac polishamowi, a skopales Danusie przez przypadek.

Oooooooopsss!!!!!
                            • panidanka Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 10:43
                              cs137 napisał:

> > Nie zrozumiales?To Ci wyjasnie, Danusia pisala niedawno, ze jej ojciec byl
                              > w
                              > > KBW..
                              > > Chciales dokopac polishamowi, a skopales Danusie przez przypadek.
                              >
                              >
                              > Oooooooopsss!!!!!

gini jak zwykle zrozumiała "po swojemu"
                              jeśli sama tu podałam do publicznej wiadomości cokolwiek, to tym "cokolwiek" w
                              żaden sposób nie można mnie już skopać.
                              ale niech gini szuka dalej czym by tu skopać danutkę
                              ona lubuje się w tego typu zajęciach wojenno-religijno-społeczno-kulturalno-
                              oświatowo-naukowych
                              każdy w końcu chce czymś tam zasłynąć w historii-forum np jak gdzie indziej nie
                              dają

D.
                        • panidanka Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 10:16
                          cs137 napisał:

> Dobra! Niezupełnie zrozumiałem, ale się zamykam!
                          > PolishAM mi nawymyślał od Żydów (co dla mnie nie stanowi akurat obelgi, ale w
                          > jego pojęciu musi to być straszliwa obelga!), to pomyślałem sobie, trochę mu
                          > kontr-ponawymyślam.

ceesie smile

a znasz taką opowieść o tym, że jak poproszą ciebie o suknię, to im nawet
                          płaszcz powinieneść sprezentować?

masz obawy, że nagi pozostaniesz wtedy jak drugi będzie chciał też dostać co
                          nie jego?

noooo
                          trudna sztuka......
                          ale jak zawsze ze sztuką bywa, wymaga ona poświęceń smile

D.
                          • miltonia Re: Posłuchaj cs137 16.02.04, 10:43
                            Wsrod wszelakich szowinizmow, ktore dla mnie sa bardziej zrozumiale (chociaz
                            prymitywne, uwazam) bo nie lubi sie ludzi za odmiennosc religijna, kulturowa
                            czy chociazby za inny kolor skory; antysemityzm jest wyjatkowo ciekawy. W tym
                            wypadku wytyka sie Zydom nie odmiennosc a domniemana probe wtopienia sie w inne
                            nacje. Sledzi sie ich pochodzenie do 10 pokolen wstecz i przypisuje temu
                            narodowi niezwykle wlasciwosci. Czyzby dlatego, ze wg bibli jest to narod
                            wybrany? Czy przypisywanie czlowiekowi pewnych, najczesciej zlych cech
                            (przynajmniej wg atakujacego) z powodu urodzenia sie w takiej a nie innej
                            rodzinie nie jest smieszne? Dla mnie bardzo.
                            Chcialabym dodac, ze wyleczenie sie z antysemityzmu jest mozliwe. Obserwowalam
                            to swego czau na przykladzie kolezanki, antysemitki. Najpierw staralam sie
                            dociec, skad ma takie poglady. Okazalo sie, ze zaszczepila je jej mamusia,
                            ktora kiedys wyleciala z pracy ponoc przez jakas Zydowke. I uogolnila swa
                            niechec na caly narod, ta rezolutna mamusia. Nie bede opisywala naszych rozmow
                            i mojej proby przekonania jej, ze to brednia, bo trwalo to dosc dlugo i
                            odnioslo sredni skutek, chociaz, nie powiem, jakies watpliwosci zaczela miec.
                            Az w koncu zabralam ja na spotkanie z pewnym literatem, ktory swe zydowaskie
                            korzenie niejednokrotnie podkreslal. A ze przy okazji byl to czlowiek szalenie
                            dowcipny i byl znakomitym gawedziarzem, zrobil na tej panience duze wrazenie,
                            co tu duzo gadac, byla zachwycona. Po jakims czsie poznalysmy obie mlodego
                            chlopaka, ortodoksyjnego Zyda, wielkiego oryginala i swietnego kompana,
                            szczegolnie do kielicha. Po tych doswiadczeniach z antysemitki moja kolezanka
                            stala sie filosemitka a jej marzeniem (niezrealizowanym sad(() stalo sie
                            wydanie za Zyda.
                            • Gość: Józef Zawadzki antysemityzm to bron ludzi slabych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:14
                              mozna w ten sposob zwalic wszystkie swoje niepowodzenia na innych - to ze
                              jestem nikim, mam kiepska prace (lub wcale jej nie mam) to juz nie wina tego,
                              ze jestem glupi i leniwy, ale tego, ze wredni Zydzi sie uwzieli na mnie - w
                              makroskali - na cala Polske, ktora bylaby drugim rajem, a co najmniej Ameryka
                              gdyby nie Zydzi wlasnie.
                              • cs137 Re: antysemityzm to bron ludzi slabych 16.02.04, 11:18
                                Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> mozna w ten sposob zwalic wszystkie swoje niepowodzenia na innych - to ze
                                > jestem nikim, mam kiepska prace (lub wcale jej nie mam) to juz nie wina tego,
                                > ze jestem glupi i leniwy, ale tego, ze wredni Zydzi sie uwzieli na mnie - w
                                > makroskali - na cala Polske, ktora bylaby drugim rajem, a co najmniej Ameryka
                                > gdyby nie Zydzi wlasnie.

Panie Józefie.... Ja mam dla Pana wiele szacunku, ale ta konwersacja akurat nie
                                jest dla Pana. Niech Pan będzie taki kochany i się nie włacza. Jak będziemy
                                chcieli z Panem porozmawiać, to Pana na pewno zawołamy. Obiecuję!
                                • Gość: Józef Zawadzki Re: antysemityzm to bron ludzi slabych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:20
                                  forum jest publiczne, kazdy (nawet ja) moze dorzucic swoje dwa centy.
                                  • cs137 Re: antysemityzm to bron ludzi slabych 16.02.04, 11:24
                                    No tak, Panie Józefie, ale jeszcze istnieją oprócz tego tzw. zasady dobrego
                                    wychowania. Jak kilka osób prowadzi ozywiona rozmowę, to przerywanie rozmowy i
                                    wtrącanie się z tematem "ni z gruszki, ni z pietruszki" jest troche nie na
                                    miejscu.

Pan jest z Jarosławia, wiec chyba wychowano Pana w podobnej galicyjskiej
                                    kindersztubie, jak mnie? Powinniśmy sie rozumieć.
                                    • Gość: Józef Zawadzki czepia sie mnie Pan zupelnie bezpodstawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:27
                                      gdyz moj post byl odpowiedzia jak najbardziej merytoryczna na list pani
                                      Miltonii, gdzie tu wiec wtracanie sie z tematem "ni z gruszki, ni z pietruszki"
                                      jak byl Pan laskaw sie wyrazic?
                                      • cs137 Re: czepia sie mnie Pan zupelnie bezpodstawnie 16.02.04, 11:29
                                        Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> gdyz moj post byl odpowiedzia jak najbardziej merytoryczna na list pani
                                        > Miltonii, gdzie tu wiec wtracanie sie z tematem "ni z gruszki, ni z
                                        pietruszki"
                                        >
                                        > jak byl Pan laskaw sie wyrazic?

Już Pana przeprosiłem w innym poście. Myślałem, że Pan jest Józef-Zawadzki-
                                        oryginał. Znaczy ten maniak z Jarosławia.
                                        • Gość: Józef Zawadzki przeprosiny przyjete! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:41
                                          tamten to degenerat, ja natomiast probuje przywrocic honor wszystkm Józefom
                                          Zawadzkim ponoszacym straty moralne na skutek dzialalnosci inkryminowanego
                                          osobnika.
                                • panidanka Re: antysemityzm to bron ludzi slabych 16.02.04, 11:24
                                  cs137 napisał:

> Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):
                                  >
                                  > > mozna w ten sposob zwalic wszystkie swoje niepowodzenia na innych - to ze
                                  > > jestem nikim, mam kiepska prace (lub wcale jej nie mam) to juz nie wina te
                                  > go,
                                  > > ze jestem glupi i leniwy, ale tego, ze wredni Zydzi sie uwzieli na mnie -
                                  > w
                                  > > makroskali - na cala Polske, ktora bylaby drugim rajem, a co najmniej Amer
                                  > yka
                                  > > gdyby nie Zydzi wlasnie.
                                  >
                                  > Panie Józefie.... Ja mam dla Pana wiele szacunku, ale ta konwersacja akurat
                                  nie
                                  >
                                  > jest dla Pana. Niech Pan będzie taki kochany i się nie włacza. Jak będziemy
                                  > chcieli z Panem porozmawiać, to Pana na pewno zawołamy. Obiecuję!

ceesie sad
                                  nie tylko nieładnie
                                  nie tylko niegrzecznie
                                  nie tylko....itd

to była niegodziwa odpowiedź
                                  tym bardziej, że przecież nie wiesz z którym Józefem Zawadzkim rozmawiasz
                                  czy jednemu psu Burek?

czy głos Zawadzkiego Józefa w tym miejscu i w tym momencie nie był warty
                                  poważnego potraktowania?

a ty tak po ...pańsku...won z tąd Zawadzki bo tu "mądrzy" dyskutują

D.
                                  • cs137 O! Przepraszam! Myślałem, że to tez Zawadzki... 16.02.04, 11:27
                                    .. z Jarosławia. Oczywiście, wszystko odwołuje i sumituję się.
                                    • panidanka Re: O! Przepraszam! Myślałem, że to tez Zawadzki. 16.02.04, 11:31
                                      cs137 napisał:

> .. z Jarosławia. Oczywiście, wszystko odwołuje i sumituję się.

a nawet jakby był z Jarosławia to...nic nie upoważnia do takiej odpowiedzi
                                      oprócz pewnego chwilowego 'zaćmienia" w dobrych obyczajach
                                      i dodatkowo(chyba zaćmienie jeszcze trwało) sugerujesz, że z Zawadzkimi z
                                      Jarosławia nie warto rozmawiać

buuuuuuuuuu Panie Ceesie

D.
                                      • cs137 Re: O! Przepraszam! Myślałem, że to tez Zawadzki. 16.02.04, 11:36
                                        panidanka napisała:

> cs137 napisał:
                                        >
                                        > > .. z Jarosławia. Oczywiście, wszystko odwołuje i sumituję się.
                                        >
                                        > a nawet jakby był z Jarosławia to...nic nie upoważnia do takiej odpowiedzi
                                        > oprócz pewnego chwilowego 'zaćmienia" w dobrych obyczajach
                                        > i dodatkowo(chyba zaćmienie jeszcze trwało) sugerujesz, że z Zawadzkimi z
                                        > Jarosławia nie warto rozmawiać
                                        >
                                        > buuuuuuuuuu Panie Ceesie
                                        >
                                        > D.

Kochana,
                                        Jak uważasz, że z Zawadzkim z Jarosławia warto rozmawiać, to sobie rozmawiaj!
                                        Ty z nim! Ale mnie w to nie wciągaj, proszę.
                                • Gość: CCCP Re: antysemityzm to bron ludzi slabych IP: *.acn.pl 16.02.04, 11:27
                                  Nie pojąłeś Ceesie, że ten pan Z. to bliźniak innego pana Z. U nas ostatnio moda na bliźnięta, najchętniej jednojajeczne. Wpisuje się je wtedy na wiadome listy, ale zawsze pojedynczo. Ja na ten przykład mam trudności nie tylko z rozróżnieniem wysokopolitycznych braci K., kiedy pojawiają się w telewizorze, ale też z zapamiętaniem, który z z nich figuruje na takiej internetowej liście. Bo pojawiał się na niej tylko jeden.

Być może -
                                  • cs137 Re: antysemityzm to bron ludzi slabych 16.02.04, 11:34
                                    Gość portalu: CCCP napisał(a):

> Nie pojąłeś Ceesie, że ten pan Z. to bliźniak innego pana Z. U nas ostatnio
                                    mod
                                    > a na bliźnięta, najchętniej jednojajeczne. Wpisuje się je wtedy na wiadome
                                    list
                                    > y, ale zawsze pojedynczo. Ja na ten przykład mam trudności nie tylko z
                                    rozróżni
                                    > eniem wysokopolitycznych braci K., kiedy pojawiają się w telewizorze, ale też
                                    z
                                    > zapamiętaniem, który z z nich figuruje na takiej internetowej liście. Bo
                                    pojaw
                                    > iał się na niej tylko jeden.
                                    >
                                    > Być może -
                              • miltonia Re: antysemityzm to bron ludzi slabych 16.02.04, 11:20
                                I tak jest. Nie dostalem stypendium, bo Zydzi, nie dostalem lepszej pracy, bo
                                zydowska sitwa, itd, itp. Jak to milo sobie wytlumaczyc, ze to nie my jestesmy
                                nieudacznikami tylko miedzynarodowy syjonizm stoi na przeszkodzie naszej
                                blyskotliwej karierze.
                                • Gość: Józef Zawadzki Re: antysemityzm to bron ludzi slabych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:22
                                  gdyby sie okazalo, ze jednak Zydzi czegos nie zdolali zepsuc, to przeciez sa
                                  jeszcze cyklisci, masoni i inni ONI.
    • uri_ja ... 16.02.04, 11:21
      nie zrozumcie mnie źle, nie mam poczucia misji, ale nie spotkałam się, może
      niestety z antysemityzmem nażywo, więc jestem mało odporna. proszę, napiszcie ,
      czy ktoś z Was (nie pytam Żydów rzecz jasna),spotkał(nie na forum rzecz jasna,
      tylko "żywego") Żyda?
      • miltonia Re: ... 16.02.04, 11:24
        Znam kilku, nosza te czapeczke na czubku glowy (wlasnie uciekla mi jej nazwa),
        chodza do synagogi. I wyobrazcie sobie, ze innych roznic nie zauwazylam.
        • uri_ja Re: ... 16.02.04, 11:25
          ...kipa,jarmułka...
      • Gość: polishAM Re: ... IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 11:41
        Tak, mój bliski kolega, Żyd z Parczewa. Przy nim mój antysemityzm równy jest
        zero. On nie że nienawidzi Żydów, on po prostu syczy na ich widok. No i zawsze
        powtarza mi ten wschodni "na jarmarku w Lubartowie możesz kupić jasne piwo, nie
        ma mowy w nim o pianie, ale za to będzie taniej". I na widok aktorów
        amerykańskich mówi, ten podobny do mojego kuzyna, ta do mojej cioci, ten też do
        mojej cioci i tak w kółko. Czy jest na to jakaś rada (to pytanie do Żydów).
        • uri_ja Re: ... 16.02.04, 16:31
          ..i znowu swoje, kazdy Żyd jest antysemitą?
    • Gość: polishAM Re: dla Gini IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 11:25
      Przestańcie się kompromitować z Tuwimem. Był wybitnie nielubiany w środowisku
      żydowskim, nawet nazywany antysemitą (napisał przynajmniej kilka antysemickich
      utworów). Krytykowany za swoją lojalność wobec Polski.
      „Jestem Polakiem, bo mi sie tak podoba”. Julian Tuwim.
      Nie znam nikogo z Polaków, ktoby miał mu za złe pochodzenie żydowskie.
      • uri_ja Re: dla Gini 16.02.04, 11:28
        ..a Ty swoje, nagrał Ci to ktoś?
      • cs137 PolishAM, nie wtrącaj się, proszę.... 16.02.04, 11:33
        Tu pare osób prowadzi naprawdę intelektualna dyskusję. Ty do nie pasujesz jak
        pięsc do nosa, kochany. Więc bądź tak dobry i już się nie wtrącaj. Jak coś od
        ciebie bedziemy chcieli usłyszeć, to Cię zawołamy
        • panidanka Re:ceesie !!! 16.02.04, 11:34
          cs137 napisał:

> Tu pare osób prowadzi naprawdę intelektualna dyskusję. Ty do nie pasujesz jak
          > pięsc do nosa, kochany. Więc bądź tak dobry i już się nie wtrącaj. Jak coś od
          > ciebie bedziemy chcieli usłyszeć, to Cię zawołamy
          • cs137 Re:ceesie !!! 16.02.04, 11:38
            panidanka napisała:

> cs137 napisał:
            >
            > > Tu pare osób prowadzi naprawdę intelektualna dyskusję. Ty do nie pasujesz
            > jak
            > > pięsc do nosa, kochany. Więc bądź tak dobry i już się nie wtrącaj. Jak coś
            > od
            > > ciebie bedziemy chcieli usłyszeć, to Cię zawołamy
            • panidanka Re:ceesie !!! 16.02.04, 11:40
              cs137 napisał:

> To nie było do Ciebie, złotko.

TO NIEWAŻNE do kogo
              WAŻNE, że jesteś teraz w tzw. "zaćmieniu" emocjonalnym, a to nie wróży dobrze
              żadnej dyskusji

D.
        • flamandka Re:Panu Tomaszowi przypominam 16.02.04, 11:39
          cs137 napisał:

> Tu pare osób prowadzi naprawdę intelektualna dyskusję. Ty do nie pasujesz jak
          > pięsc do nosa, kochany. Więc bądź tak dobry i już się nie wtrącaj. Jak coś od
          > ciebie bedziemy chcieli usłyszeć, to Cię zawołamy
          • cs137 Re:Panu Tomaszowi przypominam 16.02.04, 11:45
            Kochana,

Flamandka to ty jesteś taka, jak ze mnie Chińczyk. Ja mam nieskończenie większe
            prawo do Ciebie zwac się Flamandem, bo moja babka była autentyczną Flamandka,
            czyli mam 25% krwi flamandzkiej
            • flamandka Re:Panu Tomaszowi przypominam 16.02.04, 11:48
              cs137 napisał:

> Kochana,
              >
              > Flamandka to ty jesteś taka, jak ze mnie Chińczyk. Ja mam nieskończenie
              większe
              >
              > prawo do Ciebie zwac się Flamandem, bo moja babka była autentyczną Flamandka,
              > czyli mam 25% krwi flamandzkiej
              • flamandka Re:Panu Tomaszowi przypominam 16.02.04, 11:50
                flamandka napisała:

> cs137 napisał:
                >
                > > Kochana,
                > >
                > > Flamandka to ty jesteś taka, jak ze mnie Chińczyk. Ja mam nieskończenie
                > większe
                > >
                > > prawo do Ciebie zwac się Flamandem, bo moja babka była autentyczną Flamand
                > ka,
                > > czyli mam 25% krwi flamandzkiej
                • cs137 Re:Panu Tomaszowi przypominam 16.02.04, 11:59
                  flamandka napisała:

> flamandka napisała:
                  >
                  > > cs137 napisał:
                  > >
                  > > > Kochana,
                  > > >
                  > > > Flamandka to ty jesteś taka, jak ze mnie Chińczyk. Ja mam nieskończen
                  > ie
                  > > większe
                  > > >
                  > > > prawo do Ciebie zwac się Flamandem, bo moja babka była autentyczną Fl
                  > amand
                  > > ka,
                  > > > czyli mam 25% krwi flamandzkiej
                • panidanka Re:flamanckiej ani gini przypominam , że.... 16.02.04, 12:18
                  też już ma "zaćmienie" emocjonalne myląc forum z prywatnością
                  i do tego wywlekając w osobnym wątku stare sprawy cs137
                  czyżby te "korzenie" flamanckie u obydwojga działały jak jakiś szalej?
                  bo tak się mówi że ktoś szaleju się najadł jak zaczyna bzdury pleść
                  a tu przecież mamy pleść wątki

D.
                  • Gość: Józef Zawadzki a widzi Pani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 12:27
                    wlasnie tak powstaja wszystkie "anty", pojawi sie jeden Flamndczyk i drugi
                    (albo podszywka, ale to na jedno wychodzi, bo niby jak poczciwy Zawadzki ma
                    odroznic prawdziwego Flamandczyka od podszywacza?), ktory sie nam narazi, wiec
                    na widok trzeciego Flamandczyka instynktownie bedziemy szczerzyc kly i gluchym
                    warczeniem a posepna mina damy do zrozumienia, ze niegodziwosci flamandzkie nie
                    sa nam obce i sie na nie nabierzemy. Wszczepimy tez dzieciom i wnukom i
                    prawnukom antyflamandzkosc, zeby ochronic je przed przewtrotnoscia flamandzka i
                    odtad kazdy z naszych potomkow bedzie wiedzial, ze Flamandczyk jest "be"...
                  • flamandka Re:flamanckiej ani gini przypominam , że.... 16.02.04, 12:33
                    panidanka napisała:

> też już ma "zaćmienie" emocjonalne myląc forum z prywatnością
                    > i do tego wywlekając w osobnym wątku stare sprawy cs137
                    > czyżby te "korzenie" flamanckie u obydwojga działały jak jakiś szalej?
                    > bo tak się mówi że ktoś szaleju się najadł jak zaczyna bzdury pleść
                    > a tu przecież mamy pleść wątki
                    >
                    > D.
                    Powiedzmy Danusiu, ze chce ostrzec co poniektorych, przed tym co moze ich
                    spotkac ze strony ceeska jak mu podpadna.
                    Plec dalej Danusiu, ja wychodze na spacerek.
                    • panidanka Re:flamanckiej ani gini przypominam , że.... 16.02.04, 12:40
                      flamandka napisała:

> Powiedzmy Danusiu, ze chce ostrzec co poniektorych, przed tym co moze ich
                      > spotkac ze strony ceeska jak mu podpadna.
                      > Plec dalej Danusiu, ja wychodze na spacerek.

przed czym mnie ostrzegasz?
                      że pod flamandką mogą występować inni?
                      i tym sposobem....
                      niby tylko forum zamknięte chroni?
                      nie ma ochrony przed niegodziwymi postępkami
                      poza może jedną
                      nie być samemu niegodziwym

a niegodziwców ścigać i bezwzględnie karać!!!
                      bo jak nie ostoi się już żaden z godziwych to co wtedy?
                      że się sami między sobą niegodziwcy pożrą?
                      i co komu po tym?

D.
                      • flamandka Re:flamanckiej ani gini przypominam , że.... 16.02.04, 13:51
                        panidanka napisała:

> flamandka napisała:
                        >
                        > > Powiedzmy Danusiu, ze chce ostrzec co poniektorych, przed tym co moze ich
                        > > spotkac ze strony ceeska jak mu podpadna.
                        > > Plec dalej Danusiu, ja wychodze na spacerek.
                        >
                        > przed czym mnie ostrzegasz?

Alez nie ciebie, Danusiu, ceesiek ciebie lubi bardzo, ale sa tacy, ktorych nie
                        lubi, i dlatego poszukuje ich nawet przez mosad, jak sam sie chwali.

> że pod flamandką mogą występować inni?

A skad ten pomysl?Zmienilam nicka tak jak ty, i napisalam o tym na forum, wiec
                        w czym problem.

> i tym sposobem....
                        > niby tylko forum zamknięte chroni?
                        > nie ma ochrony przed niegodziwymi postępkami
                        > poza może jedną
                        > nie być samemu niegodziwym
                        >
                        > a niegodziwców ścigać i bezwzględnie karać!!!
                        > bo jak nie ostoi się już żaden z godziwych to co wtedy?
                        > że się sami między sobą niegodziwcy pożrą?
                        > i co komu po tym?
                        >
                        > D.

Ta tylko zalezy kto i co uzna za niegodziwosc.Taki pan Tomcio, plakal , ze
                        ujawniono jego danf, ktore ujawnil on sam w zasadzie.
                        Ale nie wahal sie ujawniac danych innych, ba wyszukiwal, je metodami hmmm
                        niezbyt uczciwymi.
                        • cs137 Re:flamanckiej ani gini przypominam , że.... 16.02.04, 20:05
                          flamandka napisała:

> Ta tylko zalezy kto i co uzna za niegodziwosc.Taki pan Tomcio, plakal , ze
                          > ujawniono jego danf, ktore ujawnil on sam w zasadzie.
                          > Ale nie wahal sie ujawniac danych innych, ba wyszukiwal, je metodami hmmm
                          > niezbyt uczciwymi.

Akurat żadne nieuczciwe metody wyszukiwania danych przeze mnie nie miały
                          miejsca, co wyjaśniłem w poście pt. "Wyjaśnienia natury technicznej" w wątku
                          Gini "Do czego służa studenci....". Post, który miał byc tylko żartem, obrócił
                          się wtedy przeciwko mnie.
              • Gość: polishAM Re:Panu Tomaszowi przypominam IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 11:59
                Właśnie wstałem z podłogi. Po prostu ze śmiechu tarzałem się po podłodze. Dosyć
                na dzisiaj. Będę miał sporo rzeczy dziś do załatwiania i idę spać.
                • Gość: Dragon Re:Panu Tomaszowi przypominam IP: *.chello.pl 16.02.04, 13:44
                  kim ty jesteś pajacu z juniwersity że wszystkich chcesz cześku powalony
                  wyrzucać z foruma tego?myślisz że wszystkie rozumy wyżarłeś swojej basi z auli
                  możesz dyktować a nie na tym forum oszuście i kapusiu.
                  ośmieszasz się fizyku a Tuwim ci jakiej książki nie podpisał albo siostra
                  przynajmniej jego? a wujowi może temu co to z babki flamandki>?
    • cs137 Danusiu!!!! 17.02.04, 05:48
      Tu jest mały prezencik dla Ciebie:

cs137.artshost.com/danusia.html
      • panidanka Re: ceesie :)))))))) 17.02.04, 07:27
        piękna róża
        we właściwym otoczeniu smile
        dziękuję za pamięć....ale jestem nieprzekupna-jeszcze smile))

D.
    • cs137 Uri-ja!!!! 17.02.04, 06:28
      Tu jest mały prezencik od Ceesa. Wszystko własnej roboty.

cs137.artshost.com/uri-ja.html
      • uri_ja Re: Uri-ja!!!! 17.02.04, 06:54
        DZIĘKUJĘ!!! Bardzo!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka