Dodaj do ulubionych

PO ostro przyśpiesza

20.04.10, 09:08
w zapewnieniu sobie stołków i wpływu na państwo przez lata gdyby przypadkiem
poślizg w wyborach był.
A nie było by uczciwiej poczekać do wyborów? To tylko 2 miesiące jest.
Ale nie, już wyrywają postaw czerwonego sukna właśnie.

wiadomosci.onet.pl/2157868,11,beda_rewolucyjne_zmiany_nie_nastepuje_to_z_woli_wyborcow,item.html
Obserwuj wątek
    • szanuj Sznuj prezydenta nowego bo... 20.04.10, 09:17
      https://m.onet.pl/_m/48430f0b14533ba788f8b4bec214174d,5,1.jpg

analizy dotyczące możliwości zmian w najważniejszych
      instytucjach państwowych, miedzy innymi IPN, NBP i KRRiTV.
      Marszałek Sejmu sprawdza możliwości prawne jeśli chodzi o
      funkcjonowanie nowego prezesa NBP. Prawnicy badają czy Piotr
      Wesołek, dotychczasowy zastępca tragicznie zmarłego Sławomira
      Skrzypka
      , może przewodniczyć Radzie Polityki Pieniężnej.
    • pan.scan Będziesz musiał wyemigrować, 20.04.10, 09:19
      skoro nie potrafisz zrozumieć, że może się okazać iż RPP nie może
      funkcjonować bez nowego szefa NBP. Na Białoruś.

Protestowałeś gdy Kaczyński w ciągu jednej nocy przejął władzę nad radiem i
      tv a brat skwapliwie ustawę podpisał "bez zbędnej zwłoki" tzn. nazajutrz?

Protestowałeś może gdy Kaczyński nowelizacją ustawy wprowadził w 2007 do
      kolegium IPN siedmiu swoich ludzi a jego brat dwóch - na 11 stanowisk?

• rycho7 Re: Będziesz musiał wyemigrować, 20.04.10, 09:33
        pan.scan napisał:

> skoro nie potrafisz zrozumieć

Fatalny blad rozumowania. Juz wyemigrowali ci, ktorzy potrafili.
        • pan.scan Na Białoruś napisałem. Tam jest łaskawy bat'ka, 20.04.10, 09:45
          który nikogo nie ukrzywdzi, a jak trzeba to i krzywdzicielowi nahajką
          przyłoży.
      • perla ja się nigdzie nie wybieram Scan 20.04.10, 09:46
        przeżyłem nie takich jak ci z PO.
        A co do sprawy w/w Kaczyńskich jest. Nie protestowałem, bo w ogóle o tym nie
        wiedziałem. Natomiast jestem pewien, że Ty protestowałeś, skoro o tym wspominasz
        w tym kontekście. Dlatego też powinieneś być konsekwentny w proteście i teraz,
        gdy skok na państwo jest.
        No, ale wiele postaw tłumaczy się tym, czy to nasi czy ci wredni skok robią właśnie.
        • pan.scan W Rzepie to, o czym 20.04.10, 09:56
          piszą w trybie przypuszczającym ty bierzesz za pewnik. Wyciągnij wnioski ze
          swej samodzielności myślenia.
          Gdybys zapomniał, to po raz kolejny - nie jestem w żadnym przypadku fanem
          PO, przede wszystkim jestem zdeklarowanym przeciwnikiem Kaczyńskiego
          obserwując jego (ich) "dokonania" w Polsce od 1989 roku. Wolę być po
          stronie ZOMO.
          • perla no ale ja też nie jestem fanem 20.04.10, 10:35
            PiS-u.
            Ale do tej pory była stabilizacja w miarę. PiS pilnował spraw społecznych takich
            jak blokada na legalizację zboczeń, imigrację muslim, parytety, etc. Przy czym
            był unijno sceptyczny, prorodzinny i patriotyczny.
            Rząd Tuska z kolei, trzymał swe łapska z dala od gospodarki, a nic tak nie
            pomaga gospodarce jak to, że rząd nie ma nad nią kontroli. Ale z kolei rząd ten
            miał tendencję do jak największej kontroli obywatela, i pomysły typu - cenzura.
            Dziś ten układ został zaburzony, a to grozi, że PO całkiem się zdegeneruje. A to
            jest partia mająca teraz wszystko w państwie, i ich degeneracja wpłynie na
            państwo właśnie.
            • pan.scan Re: no ale ja też nie jestem fanem 20.04.10, 10:59
              "Stabilizacja" ta polegała na kontrowaniu wszystkiego, co czynił rząd -
              vide służba zdrowia czy pomostówki. Prezydent ma prawo inicjatywy
              ustawodawczej, pokaż mi jakikolwiek jego projekt dotyczący sfery
              gospodarczej państwa poza projektem podniesienia wysokości kwoty wolnej od
              opodatkowania dla bonów towarowych.

Prorodzinność poprzedniego rządu okazała sie pompowaniem budżetowych
              pieniędzy dla meneli, którzy za zasiłki kupowali sprzęt RTV a dzieci
              oddawali do domów dziecka.
              O cenzurze nic nie słyszałem, słyszałem o blokowaniu pedalskich stron co
              powinno być miłe twemu uchu i oku właśnie.
          • tow_z_bezpieczenstwa Dzielni chłopcy z ZOMO 20.04.10, 12:36
            pan.scan napisał:

> Wolę być po stronie ZOMO.

Kolego Skan podoba mi się, że doceniacie naszych dzielnych chłopców z ZOMO, którzy potrafili rozp..dolić tych solidaruchów na ich strajkach czy demonstracjach. Jak oni pieknie umieli pałować. Solidaruchy tylko kwiczały.
            Tak trzymac, kolego scan, tak trzymać!
        • dachs Re: ja się nigdzie nie wybieram Scan 20.04.10, 12:22
          perla napisał:

> A co do sprawy w/w Kaczyńskich jest. Nie protestowałem, bo w ogóle > o tym nie
          wiedziałem

Perła, litości. Juz dawno się tak nie uśmiałem.
          Nasz najpowazniejszy analityk współczesności, przenikliwy interpretator posunięć
          politycznych, nie zauważył nocnego skoku na TVP o czym nawet przyjazna PiSowi
          prasa donosiła bez specjalnego triumfu.
          A rozważanie mozliwości działania instystucji państwowych w tym ew. konieczności
          obsadzenia wakujących stanowisk to

______________________ P S I O B O W I Ą Z E K ____________________

Marszałka Sejmu, zmuszonego okolicznościami do pełnienia funkcji Prezydenta.

Te kreski i duże litery, to żeby Hasz też zrozumiał.
          • perla ale ja naprawdę nic nie wiem o tym, o czym 20.04.10, 13:19
            piszecie.
            Do śledzenia polityki zniechęciłem się blisko 5 lat temu, jak PO z Tuskiem
            przerżnęli wybory. Wydawało mi się, że z PP Kaczyńskim każdy wygra. Okazało się,
            że każdy oprócz Tuska.
            Przyznam, że trochę obawiałem się wtedy o los państwa, gdyż oczywiście uległem
            anykaczystowskiej propagandzie. Ale obawy były niepotrzebne, bo państwo
            normalnie się rozwijało. Poza tym, Jarek wyczuł, że premier Marcinkiewicz to
            Doda Marcinkiewicz jest, i go pognał. Teraz on zdaje się u Tuska jest.
            Myślałem również, że Tusk postąpi honorowo i odejdzie po takim blamażu. Ale
            gdzie tam. Został, co mu łatwo poszło, gdyż wcześniej zrobił czystkę partyjną,
            kosząc m. in. śp. Macieja Płażyńskiego.
            Tusk działając zza węgła, postawił PiS-wi tak bezczelne warunki koalicyjne, że
            PiS musiał z Lepperem. Tusk, mimo, że przegrał, żądał właściwie wszystkich posad
            dla PO.
            Wtedy mniej więcej przestałem się tym wszystkim interesować, a na forum zająłem
            się dręczeniem Dany. Ale jak się z nią pogodziłem to trzeba było się czymś zająć.
            Słowem, ja naprawdę nic nie wiem o skokach PiS-u na tv, tym bardziej, ze nie mam
            odbiornika telewizyjnego. Zdarzało mi się co prawda bywać na Woronicza, ale tam
            bardziej interesowała mnie np. łysina redaktora Szpakowskiego. No bo popatrz jak
            to Borsuk jest. W tv nie jest łysy, a w budynkach na Woronicza jest łysy.
            Wyjaśniło się czemu ma w tv włosy ułożone dokładnie w poprzek mózgu. On po
            prostu z jednej strony musiał sobie zapuszczać włosy niczym hippis z najlepszych
            czasów, a potem je zaczesywał na łysinę właśnie.
            • tow_z_bezpieczenstwa Re: ale ja naprawdę nic nie wiem o tym, o czym 20.04.10, 13:24
              perla napisał:

> On po prostu z jednej strony musiał sobie zapuszczać włosy niczym
              > hippis z najlepszych
              > czasów, a potem je zaczesywał na łysinę właśnie.

Widzicie, Perła, te hippisi i bikiniarze to najgorsza swołocz kiedyś była. I teraz się to w telewizji pochowało. Ale już niedługo, po wyborach, odpowiedni ludzie pogonią ich i wreszcie obasadzą TV odpowiedzialnymi towarzyszami. A już towarzysz Lenin mówił, że telewizja jest najważniejszą ze sztuk!
      • landknecht Ja tam jestem zadowolony 20.04.10, 10:00
        Komorowski jako polityk robi elementarne błędy i zostanie ustrzelony. Wszystkich tych zarzutów mógł łatwo uniknąć robiąc symboliczne gesty. Symboliczne, nie realne. Ale wyraźnie brak mu wyczucia politycznego, co pewnie powiązane jest z brakiem empatii. Nawet rytualnych przemówień nie potrafi wygłosić, bo nie wkłada w to emocji. Czyta je jak księgowy bilans kwartalny.
        • pan.scan Re: Ja tam jestem zadowolony 20.04.10, 10:17
          Zgoda, Komorowski to gość o formacie ciecia z pocałunkiem śmierci Palikota.

Ale Kaczyński jest większym złem, to będzie 1 1/2 roku nieustającej wojny z
          rządem na patriotyczno-solidarystyczną nutę dla realizacji testamentu(?)
          Postaci z Wawelu. Dobrze wymyślone, oby nie było skuteczne.
          • tow_z_bezpieczenstwa Re: Ja tam jestem zadowolony 20.04.10, 12:43
            pan.scan napisał:

> Ale Kaczyński jest większym złem, to będzie 1 1/2 roku nieustającej wojny z
            > rządem na patriotyczno-solidarystyczną

Tak jest!!!
            Precz z solidaruchami!
            Oni wystarczająco już nabruździli w 1980 roku. Tow. Generał ledwo to poskładał stanem wojennym, ale był za miękki. Za miekki. I solidaruchy rozp...rzyli wszystko w 1989 r.
            Dobrze, że odpowiedzialni ludzie z premeierem Mazowieckim i gen. Kiszczakiem trochę to utemperowali na początku lat 90-tych.
            No, ale teraz trzeba zewrzeć szeregi dać odpór tym, którzy na odwołuja się do jakiś bzdurnych "wartości" patriotycznych" czy "solidarnościowych".
            Słuszną drogą idziecie kolego skan!
    • marouder.eu Czemu nie wezmiesz pod uwage aspektu.. 20.04.10, 09:32
      ..prawnego calej sytuacji, co?
      Wyobrazni nie wystarcza, by skonstatowac, ze bez obsady okreslonych stanowisk
      instytucje nie beda w stanie podejmowac i realizowac niezbednych decyzji?
      • pan.scan Czego wymagasz od propagandzisty 20.04.10, 09:42
        jakim sie mianował teraz Perła?

Kwietniowe posiedzenie RPP zostało na szczęście zwołane przez Skrzypka w
        piątek przed katastrofą. Kto je zwoła w maju, czerwcu i w lipcu jeśli okaże
        się, że formuła "zwołanie posiedzenia przez jej 3 członków" jest niezgodna
        z ustawą o NBP?

Nowa ustawa o IPN mówi wyraźnie kto ma delegować kandydatów na jej szefa,
        ustawa o KRRiTV przewiduje konkretny w datach tryb opiniowania sprawozdania
        przez sejm, senat i prezydenta. Sprawozdanie KRRiTV za 2009 zostało złożone
        w marcu br...

W związku z tym, że pisiorom, paru pismakom i Perle przywidział się "skok
        na stanowiska" to trzeba wstrzymać działanie kilku urzędów, co samo w sobie
        będzie niekonstytucyjne. Cudak z niego, zupełnie jak haszysta.
        • rycho7 negacja "pacta sunt servanda" 20.04.10, 09:52
          pan.scan napisał:

> będzie niekonstytucyjne. Cudak z niego, zupełnie jak haszysta.

Ja juz dosc dlugo pisze, ze winni sa poplecznicy zawlaszczen semantycznym. W tym
          takze Ty Scanie.

Wazne aby katobolszewickie bylo na wierzchu.

Wydaje sie Wam, ze zachowujecie dziewictwo bedac tylko troche w ciazy.

W nastepnym etapie (tuz tuz) trojki parafialne beda wprowadzac "sprawiedliwosc
          nauki spolecznej kosciola".
          • marouder.eu Re: negacja "pacta sunt servanda" 20.04.10, 10:08
            Roisz sobie, Rychujku.
            Ja wiem, ze tak jest bardziej malowniczo, a tu po prostu rzeczywistosc skrzeczy.

Ktos musi przewodniczyc posiedzeniom, podejmowac niezbedne decyzje, podpisywac
            dokumenty. Znajdz przekladnie, ktorej skutkiem dzialania bedzie przelozenie tych
            nieskomplikowanych praktyk biurokratycznych na aktywnosc trojek parafialnych
            wprowadzajacych koscielny tzw. solidaryzmsmile
            • rycho7 Re: negacja "pacta sunt servanda" 20.04.10, 10:24
              marouder.eu napisał:

> Roisz sobie, Rychujku.

Odpowiada mi nawet taka poetyka. Nie mam zamiaru nikogo przekonywac. Wystarczy,
              ze przekazalem informacje, publicznie. Po nikt nie bedzie mogl twierdzic, ze nie
              wiedzial.

> Znajdz przekladnie

Ja znalazlem. Pisze o niej. Ty nie chcesz wiec nie czytasz lub nie chcesz
              rozumiec co napisane. Tak trzymaj. Gdybys nadal mial problemy to odsylam Cie do
              moich poprzednich tekstow.

Robmy swoje. Strzepienie jezyka to jedynie robota tacowych.
            • manny-jestem Re: negacja "pacta sunt servanda" 20.04.10, 16:11
              Jest duzo gadania o jednosci i dzieleniu. Gdyby Komorowskiemu zalazalo na
              jednosci Polakow to swoje decyzje powinien uzgadniac z Jaroslawem Kaczynskim.

Ale na to potrzebne byl by mu honor i jaja. Zobaczymy czy ma.
          • pan.scan Re: negacja "pacta sunt servanda" 20.04.10, 10:49
            Nie bardzo rozumiem jakich tu paktów trzeba przestrzegać, czy były jakieś
            spisywane ze zmarłym prezydentem czy też trzeba domyślać się jak by on
            postąpił, czyli wbrew i działać zgodnie z uprawdopodobnionym domniemaniem?
            W firmie, kiedy umiera jej szef obowiązki przejmuje pierwszy zastępca, po
            to żeby zachować ciągłość działania tejże.

Ustawa o IPN czeka podpis, veto bądź skierowanie do TK, jest na to ustawowy
            czas, podobnie jak ze sprawozdaniem KRRiTV. Jakakolwiek decyzja w tej
            sprawie, włącznie z jej skutkami jest obowiązkiem zastępcy szefa firmy.
            • rycho7 Re: negacja "pacta sunt servanda" 20.04.10, 11:12
              pan.scan napisał:

> Nie bardzo rozumiem jakich tu paktów trzeba przestrzegać

Podpisanych. Ja pisze o zasadzie. Odnioslem to wyraznie do wspominanej
              konstytucji. W Rzeczkatobolszewickiej nie obowiazuje umowa spoleczna nazywana
              prawem. To dorobek ostatnich 20 lat z wykorzystaniem 1000 lat "tradycji".

Cudactwem jest powolywanie sie na konstytucje wobec ustawicznego negowania umow,
              w tym Przymierza (kult biskupa Rzymu pod postacia Ojca Swietego=Jahwe).

> Ustawa o IPN czeka podpis

Ja osobiscie nie napisalem absolutnie niczego o dzialaniach lub zaniechaniach
              Komorowskiego. Ja pisze o "atmosferze" polityki jaka tolerujecie od lat. Sraniu
              na srodek dywanu w salonie. W sredniowieczu na czas wietrzenia przeprowadzano
              sie do nastepnego zamku. Ja jako "przeprowadzony" zachowalem zmysl powonienia.
              Cecha wyrozniajaca szatany.

PiSdzielce nieodmiennie probuja wcisnac Was w szynel zawlaszczen semantycznych.
              Prymat "moralnosci" nad prawem. A Wy jak pijane dzieci we mgle sadzicie, ze
              zachowacie dziewictwo na kolanach spowiednika Paetza.

Niech Komorowski robi co chce, dla jego dobra zwazajac na co mu pozwala prawo.
              Cokolwiek zrobi lub zaniecha bedzie zbrodnia weglug PiSdzielcow. Czy jest sie
              czym przejmowac? Jedynie wierzacy w swe Wieczniedziewictwo sie przejma.
        • tow_z_bezpieczenstwa Re: Czego wymagasz od propagandzisty 20.04.10, 12:47
          pan.scan napisał:

> W związku z tym, że pisiorom, paru pismakom i Perle przywidział się "skok
          > na stanowiska"

Widzę, ze wykazujecie czujność rewolucyjną. Trzeba ośmieszać takie głosy. Przecież wiadomo, że nasi zawsze podejmują wyłącznie odpowiedzialne decyzje, a skok na stanowiska to co najwyżej pisiory robią.
          Coraz bardziej mi się podobacie, kolego Skan!
          • pan.scan Podaję ci wzór wierszyka, nieudolny pacyniarzu 20.04.10, 12:53
            Podziękuj i Spier_dalaj.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,78104590,78112777,tez_znam_niezly_text_o_Helenie.html
            • tow_z_bezpieczenstwa Re: Podaję ci wzór wierszyka, nieudolny pacyniarz 20.04.10, 13:01
              pan.scan napisał:

> Podziękuj i Spier_dalaj.

Nieładnie koleego skan. Rozumiem, że trudno wam zaufać dobremu towarzyszowi, gdy tylu prowkatorów w koło. Ale mnie naprawdę podobają się wasze jasne, proste myśli.
              Będę wam kibicował i będę was wspierał w walce z tą prawicową ekstremą. Macie moje oficerskie słowo.
              • toronradio może Skana kawą o samku gruszkowym POczęstować? 20.04.10, 13:04
                i przestanie mówić brzydko o nas albo zadawać pytania?
                • tow_z_bezpieczenstwa Re: może Skana kawą o samku gruszkowym POczęstowa 20.04.10, 13:09
                  toronradio napisała:

> i przestanie mówić brzydko o nas albo zadawać pytania?

Wy tu gruszki nie przypominajcie. Było, minęło.
                  A skan jest dobrym towarzyszm, tylko trochę zagubionym. Czujność rewolucyjną ma, a to najważniejsze jak mawiał tow. Jeżow.
      • perla ależ biorę aspekt 20.04.10, 09:49
        i pewny jestem, że w tym aspekcie tak się złoży, przypadkiem zapewne i
        "uczciwie", że te stołki ludzie PO dostaną, nie patrząc, iż bez mandatu
        wyborczego właśnie.
        • pan.scan Mandat wyborczy otrzymują jedynie 20.04.10, 10:20
          prezydent, senatorowie i posłowie. Reszta to mianowani urzędnicy państwowi.
          • tow_z_bezpieczenstwa Re: Mandat wyborczy otrzymują jedynie 20.04.10, 12:50
            pan.scan napisał:

> prezydent, senatorowie i posłowie. Reszta to mianowani urzędnicy państwowi.

Bardzo dobrze. Bardzo.
            Pamiętamy przecież, że już tow. Lenin mówił "dialektyka przede wszystkim"!.
            Tak trzymać!
      • landknecht Re: Czemu nie wezmiesz pod uwage aspektu.. 20.04.10, 10:44
        Marszałek mógł powierzyć pełnienie obowiązków w Kancelarii ludziom Kaczyńskiego.
        Z uwagi na nadzwyczajną sytuację zwrócić się do czołowych uczelni i placówek
        naukowych o delegowanie do utworzonej ad hoc rady wybitnych prawników, bez
        konsultacji z którymi nie podejmuje żadnego kroku. Mógł zwrócić się do
        wszystkich partii parlamentarnych o stałe konsultacje polityczne, najlepiej w
        postaci jakiegoś Komitetu. Konstytucja tego nie wymaga, ale pierwsza faza
        kampanii prezydenckiej będzie zdominowana kwestią: Komorowski ustąp!.
        Olechowski już zaczął.
        • marouder.eu Wlasnie podales przepis na decyzyjna zapasc, Olo:) 20.04.10, 10:48
          O lesera Olechowskiego sie nie martwie, ze komukolwiek zagrozismile
          • landknecht Re: Wlasnie podales przepis na decyzyjna zapasc, 20.04.10, 10:59
            To by oczywiscie oznaczało pewne trudności w skoku na kasę i stołki. Ale żadnej zapaści by nie było. Profesorowie podłechtani dziejową misją, zresztą i tak zwolennicy "polityki miłości", przyklepali by wszystko, bardzo mądrze to uzasadniając. Marszałek uchodziłby za niepolitycznego. Opozycja coś by tam gadała, ale zawsze przeważyłby propaństwowy głos ludowca.

Ale na szczęście tak się nie stało.
            • ada08 OT. Dlaczego landknecht, a nie landsknecht? 20.04.10, 11:04
              Z ciekawości pytam smile
              a.
              • szanuj landzknecht albo lancknecht 20.04.10, 11:21
                może Schieldknecht
              • landknecht Re: OT. Dlaczego landknecht, a nie landsknecht? 20.04.10, 11:24
                Z przekory, Ado. W końcu nie jesteśmy w Rzeszy.
                • ada08 Re: OT. Dlaczego landknecht, a nie landsknecht? 20.04.10, 11:35
                  landknecht napisał:

> Z przekory, Ado. W końcu nie jesteśmy w Rzeszy.
                  >

A, dzięki. W międzyczasie doczytałam się, żeś Oleg smile
                  Pozdr. smile
                  a.
                  • oleg3 Re: OT. Dlaczego landknecht, a nie landsknecht? 20.04.10, 11:40
                    Przebrałem się na kampanię wyborczą. Po niej powracam do starego nicka.

Pozdrawiam
                    • tow_z_bezpieczenstwa Re: OT. Dlaczego landknecht, a nie landsknecht? 20.04.10, 12:53
                      oleg3 napisał:

> Przebrałem się na kampanię wyborczą. Po niej powracam do starego nicka.

Wy się tu nie przebierajcie. I tak was rozpracujemy. Nasza agentura, nasi wierni TW wciąż są czujni!
          • tow_z_bezpieczenstwa Re: Wlasnie podales przepis na decyzyjna zapasc, 20.04.10, 12:52
            marouder.eu napisał:

> O lesera Olechowskiego sie nie martwie, ze komukolwiek zagrozi

Słusznie. I bardzo na czasie. Już my się postaramy, żeby nikomu słusznemu nie zagroził!
            • dachs Gdyby pacyny miały prawo głosu 20.04.10, 12:54
              to samymi głosami Hasza Jarosław zostałby prezydentem.
              A czemu się tow_z_bezpieczenstwa boi tego co sam pisze?
              • tow_z_bezpieczenstwa Re: Gdyby pacyny miały prawo głosu 20.04.10, 12:57
                dachs napisał:

> to samymi głosami Hasza Jarosław zostałby prezydentem.
                > A czemu się tow_z_bezpieczenstwa boi tego co sam pisze?

Pacyny piszecie?
                Poznalibyście majora Sucharę w pokoju przesłuchań, to by wam wybił z głowy jakieś tam pacyny!
              • pan.scan Swoją drogą, jak to "wzmożenie moralne" i 20.04.10, 13:06
                polityka historyczna tzw. IV RP zrobiły cuda; ubecy stali się Prawdziwymi
                Patriotami i stoją tam, gdzie Kaczyńscy.
                • tow_z_bezpieczenstwa Re: Swoją drogą, jak to "wzmożenie moralne" i 20.04.10, 13:12
                  pan.scan napisał:

> polityka historyczna tzw. IV RP zrobiły cuda; ubecy stali się Prawdziwymi
                  > Patriotami i stoją tam, gdzie Kaczyńscy.

Wy tu nie szkalujcie dobrych ubeków, kolego skan. Tak samo jak i ja wiecie, że towarzysze zrobią wszystko aby rozsądni ludzie z PO wygrali, a nie jakieś pisdzielskie oszołomy.
              • perla ale kim ta pacynka jest w ogóle? 20.04.10, 13:20
                nie było jeszcze poślizgu w niewłaściwym przelogowaniu się właśnie?
                • torunradio na pewno nie hasz 20.04.10, 13:24
                • tow_z_bezpieczenstwa Re: ale kim ta pacynka jest w ogóle? 20.04.10, 13:25
                  perla napisał:

> nie było jeszcze poślizgu w niewłaściwym przelogowaniu się właśnie?

Pacyna, pacyna.
                  Wy też, Perłą, chcecie się z majorem Sucharem na indywidualną "rozmowę" spotkać?

• torunradio wylecieliście jak kopia teczki z domu płk. H. 20.04.10, 13:48
                    IQ słabiusieńkie żeby 20 lat "nocna zmiana" i 5 lat empirii
                    ( w tym 2 rzadów PiS) nie doprowadziło do konkluzji WHO IS WHO!
                    --->..oczywiscie, ze PiS nie jest partią moich marzeń
                    z mrzonką Jagiellońsko-Piłsudsczyzno-Kościuszkańską...bo lata
                    z tamtymi raeliami dawno minęły...a kosy na sztorc zastąpiły
                    bajty...ale ja potraktowałam PC i PiS jako 2 pierwsze
                    zbudowane trwale schodki...na które można ostrożnie stąpnąć
                    trzymając sie kościelnego gzymsu który zwolnili Michnik z Kuroniem
                    ale niestety nie Mazowiecki z Wałęsą.
                    Cytat
                    Miałem dziwne odczucia, teraz zmieniłem zdanie o prezydencie”

W sobotę wielu z nich przyznawało, że kiedyś krytycznie podchodziło
                    do prezydenta Lecha Kaczyńskiego... teraz myślę o nim inaczej.
                    Składam mu szczere słowa uznania – powiedział Wirtualnej Polsce
                    student, który przyjechał na uroczystości żałobne z Grudziądza.

Znamienne jest, że sam Józef Oleksy, były premier z ramienia SLD
                    mówił w wywiadzie dla Wirtualnej Polski, że wielokrotnie nie zgadzał
                    się z ludźmi, którzy krytykowali prezydenta.

Skąd taka zmiana w podejściu Polaków do Lecha Kaczyńskiego? Zdaniem
                    Piotra Tymochowicza, eksperta od marketingu politycznego przyczyniły
                    się do tego media...boją się o losy kraju – podkreśla ekspert.
                    Komorowski bez charyzmy i wyczucia

CytatPerła:
                    Wydawało mi się, że z PP Kaczyńskim każdy wygra. Okazało się,
                    że każdy oprócz Tuska.
                    Przyznam, że trochę obawiałem się wtedy o los państwa, gdyż
                    oczywiście uległem anykaczystowskiej propagandzie. Ale obawy były
                    niepotrzebne, bo państwo normalnie się rozwijało. Poza tym, Jarek
                    wyczuł, że premier Marcinkiewicz to Doda Marcinkiewicz jest, i go
                    pognał. Teraz on zdaje się u Tuska jest.

• tow_z_bezpieczenstwa Re: wylecieliście jak kopia teczki z domu płk. H. 20.04.10, 14:34
                      torunradio napisała:

> IQ słabiusieńkie żeby 20 lat "nocna zmiana"

O kopie teczek to już wy się nie martwcie. Wszystko zmikrofilmowane i zabezpieczone. Co, myślicie, że pracownicy resortu to jakieś patałachy?
    • rycho7 uczciwosc SANCTO SUBITO trupka 20.04.10, 09:36
      perla napisał:

> A nie było by uczciwiej poczekać do wyborów? To tylko 2 miesiące jest.

Musial natezac presje? Nie mogl poczekac? Co to 2 miesiace w przyblizaniu do Boga?
      • torunradio ___będą jeszcze mocniejsze prawa "cyklistów" 20.04.10, 10:04
        Jedną z najważniejszych zmian jest jednoznaczne określenie
        pierwszeństwa rowerzystów jadących drogą rowerową wzdłuż drogi
        głównej, nad samochodami skręcającymi w drogę podporządkowaną oraz z
        niej wyjeżdżającymi. Polska, jako jedyny kraj w Europie, ma bardzo
        niejednoznaczne przepisy w tym zakresie, co w praktyce jest powodem
        bardzo wielu niebezpiecznych kolizji.
        • torunradio ______Koń jaki jest każdy widzi..prócz Was 20.04.10, 10:20
          https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24373/rp11_200.jpeg

OSZCZĘDNOSI BUDZETOWE RZĄDU Tuska przede wszystkim.

Mojeauto.pl

__________ | 2010-04-21 (00:00) __________
          Rowerzyści ....najtańszy ze sposobów dość szybkiego przemieszczania
          się w zatłoczonych miastach, wiele państw na różne sposoby stara się
          wspomagać ten środek komunikacji. Już wkrótce spore zmiany w
          organizacji ruchu
          • tow_z_bezpieczenstwa Re: ______Koń jaki jest każdy widzi..prócz Was 20.04.10, 12:56
            torunradio napisała:

> https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24373/rp11_200.jpeg
            >
            Wy nam tu koniami głowy nie zawracajcie!
    • andrzejg Panie Komorowski nie pekaj i rób swoje 20.04.10, 15:21
      bo inaczej będą psy na Tobie wieszać za brak działania w ogóle.

A.
      • szanuj flagę towarzyszu już zdjęliście? jak należy! 20.04.10, 15:26
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,110261364,110307643,IQ_masz_zwidy_i_urojenia_oraz_maly_OMAM.html
        utajnienie podwójne
        • andrzejg Re: flagę towarzyszu już zdjęliście? jak należy! 20.04.10, 15:32
          bolszewik i menda jesteś

zadanie kablowania wypełniłeś?
          to wypad

A.
          • turunradio nie denrwujcie się towarzyszu nie byłem u was 20.04.10, 15:38
            widzicie przecież, że nie wychodze z domu...
            pytałem sie tylko uprzejmie!

Nie pamietacie ile razy się pytaliscie bez grzecznosci i uprzejmosci
            a nawet złosliwie?

Sami się zaskoczeni zrobiliscie w konia Sąsiedzie.
            https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24373/rp11_200.jpeg

Już w sobotę rozeszły się pogłoski, że niedługo po katastrofie
            Dmochowska próbowała przejąć kierownictwo IPN, powołując się na
            swoje pełnomocnictwa. Jednak według obowiązującej ustawy obecnie
            najważniejszym ciałem w IPN jest kolegium.

Maria Dmochowska zaprzecza, że podjęła takie działania: –
            Przyjechałam tak wcześnie do instytutu, bo kierowałam się
            odpowiedzialnością

Ania Lubczyk przed śmiercią, jakby przeczuwała:

- ALE CO BĘDZIE Z POLSKĄ?

CytatNie można zrozumieć Anny Walentynowicz, jeśli nie zna się Jej
            całego ... Pani Ania urodziła się na Wołyniu, w miejscowości
            Równe. ... Młodą Annę Lubczyk przygarnęli sąsiedzi i przez dziesięć
            lat ... Lista z inicjałami fundatorów jest zamieszczona na stałe

Wypada wspomnieć za to, ze była spychana w cień...że "nic' nie robiła
            • turunradio ______zapytam teraz ostatni raz o IQ=? 20.04.10, 15:40
              i o Waszą wiedzę o Bronisławie.
          • tow_z_bezpieczenstwa Re: flagę towarzyszu już zdjęliście? jak należy! 20.04.10, 15:55
            andrzejg napisał:

> zadanie kablowania wypełniłeś?

Andrzeju przecież jesteś inteligentnym człowiekiem.
            Co nie podoba ci się w pracy Tajnych Współpracowników, że tak pogardliwie piszesz o "kablowaniu"?
            Przecież nie jesteś jakimś prawicowym oszołomem?
      • tow_z_bezpieczenstwa Re: Panie Komorowski nie pekaj i rób swoje 20.04.10, 15:50
        andrzejg napisał:

> bo inaczej będą psy na Tobie wieszać za brak działania w ogóle.

Słusznie Andrzeju.
        Zbyt wielu dobrych towarzyszy liczy na to, że Komorowski nie będzie pękał i będzie robił swoje.

Podoba mi się to, co piszesz. Razem z towarzyszami będziemy ci kibicować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka