gini 06.06.10, 10:21 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7977154,Gras__aresztowano_funkcjonariuszy_OMON__ktorzy_okradli.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trzecikot Re: co jeszcze ukradziono innym ofiarom? 06.06.10, 10:34 Kaczyńskiemu ukradli aureolę. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Co ukradziono Polakom 06.06.10, 10:46 Bardzoe wiele zludzen. Po pierwszen, ze panstwo potrafic chronic swoje elity. Ze sa struktury, ktore potrafia o glowe panstwa zadbac. Ze jak wsiadasz do samolotu rzadowego to jestes bezpieczniej wozony niz w samolocie liniowym. Ze los zyjacych obywateli, ich dzieci i wnukow jest wazniejszy dla wybranych demokratycznie reprezentantow narodu niz wspomnienia historycznych porazek. A na koncu, ze historia Polski, uosabiania przez pochowanych na Wawelu byla swieta i godna szacunku. PF Odpowiedz Link Zgłoś
banow weź mi Przyjacielu napisz prosto pprostymi słowami 06.06.10, 10:58 co chcesz przekazać mi myślącemu krytycznie o wysokim IQ? Cieć u 100krotki zagłuszał prawdę Marka Jurka POdobnie... zobacz film z OMONem w tyralierze którego autentyczność ta wypowiedz Ciecia potwierdziła Czy długo tak będzie? Ano może długo a może nie, to zależy od nas samych i od tego, kiedy zaczniemy być prawdziwymi ludźmi, ludźmi myślącymi niepozwalającymi na to by nami manipulowano. Nawet tak duży i spontaniczny ruch obywatelski - jakim był NSZZ "Solidarność" - pozwolił się zmanipulować, przyjmując grupę doradców, czyli ludzi pośredniczących między robotnikami i władzą PRL. Ta zasada (szukania pośredników) dominuje również w obecnych czasach, już pod szyldem III RP. Trudno określić czy jest to objaw lenistwa, czy też strachu przed odpowiedzialnością, zgodnie z historycznie utrwaloną refleksją: a co ja z tego będę miał? - Pomnik na cmentarzu? Być może ważne są oba objawy, wynik dziejów naszego narodu, jego kolejnych transformacji. Rodzaj osłony przed czynnikami sprawiającymi, że ciągle ktoś niszczy nasze majątki i giną nieprzeciętni ludzie. Przyjęcie modelu narzuconego przez biesiadników "okrągłego stołu" a nawet wcześniej (za rządów Mieczysława Rakowskiego, cynicznie ujętych w haśle: Kapitalizm? - tak! Wypaczenia? - nie!), świadczy o wbudowanym w psychikę większości mechanizmie izolowania się od aktywnej polityki... dla wygody i na wszelki wypadek. Jeśli już podejmujemy walkę - to w chwili, gdy zagrożenie widzimy z okien własnego domu. Nic zatem dziwnego, że nawet obecna wyprzedaż wspólnego majątku spotyka się z obojętnością lub cichym przyzwoleniem statystycznych obywateli. Tak jakby nie mogli lub nie chcieli zrozumieć, że ten chocholi taniec można przerwać w każdej chwili - USUWAJĄC ZE SCENY WSZYSTKICH POŚREDNIKÓW (czyli "niewidzialną rękę" rynku, parodię teorii Adama Smitha) . Odpowiedz Link Zgłoś
banow to ja poznajesz mnie banowany dlaczego? IQ? 06.06.10, 11:01 Czy długo tak będzie? Ano może długo a może nie, to zależy od nas samych i od tego, kiedy zaczniemy być prawdziwymi ludźmi, ludźmi myślącymi niepozwalającymi na to by nami manipulowano. Zależy to od tego czy stać nas będzie na to by zakasać rękawy i wziąć własne sprawy w swoje ręce, czyli zająć się tym by żyło nam się godnie a naszym rodzinom dostatnio. Nigdy jednak to się nie spełni, jeżeli nadal pozwolimy na to by wszystkich z zewnątrz traktowano jak święte krowy w Polsce, a nas Polaków jak śmieci tutaj niepotrzebne które należy jak najprędzej „uprzątnąć” – czyli zrobić z nas miast podmiotów – przedmioty li tylko do wynajęcia za przysłowiowe „grosz”. A to się dzieje, z założeń pewnych środowisk wynika że w Polsce ma być zlikwidowana prawie w całości polska produkcja, a my naród polski mamy służyć innym tylko jako siła robocza. Czy tego chcecie? Czy o taką Polskę walczyli i ginęli nasi przodkowie? Czy o to im chodziło byśmy stali się miast narodem godnym i suwerennym – służbą dla tych, którzy bez walki zawłaszczają naszą Ojczyznę. Zastanówcie się i sami sobie odpowiedzcie, kim chcecie być naprawdę, ludźmi czy... wszystko co prawdziwe jest tu oznaczone jako _______SPAM____________ Odpowiedz Link Zgłoś
banow Re: to ja poznajesz mnie banowany dlaczego? IQ? 06.06.10, 11:03 już skasowano najważniejszy post? Odpowiedz Link Zgłoś
gini trzeciahiena 06.06.10, 10:54 przyszla sie ponasmiewac z czlowieka, ktory tragicznie zginal,no i naturalnie rozpirzyc watek. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: trzeciahiena 06.06.10, 10:59 Tragicznie? Głupio zginął - nie myl Breughla z Matejką... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: trzeciahiena 06.06.10, 11:05 .zginal tragicznie, hieno, nie pisz,ze glupio, bo jeszcze nic nie zostalo wyjasnione. no chyba, ze ty juz wiesz wszystko to les do seremeta, niech sie czlowiek nie meczy,z tym sledztwem. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: trzeciahiena 06.06.10, 11:13 Skarbie, nie pisz do mnie "hieno", ponieważ po pierwsze nie okradam grobów, po drugie nie żywię się padliną - czyli nijak nie pasuje do PiS. Po trzecie nie pisz tak, bo jeszcze ktoś pomyśli, że jesteśmy spokrewnieni... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: trzeciahiena 06.06.10, 11:17 trzecikot napisał: > Skarbie, nie pisz do mnie "hieno", ponieważ po pierwsze nie okradam grobów, po > drugie nie żywię się padliną - czyli nijak nie pasuje do PiS. > Po trzecie nie pisz tak, bo jeszcze ktoś pomyśli, że jesteśmy spokrewnieni.. nie okradasz grobow ,byc moze twoj post byl hienowaty, do pis ,nie pasujesz fakt. nie ma mowy, by ktos pomyslal, ze jestesmy spokrewnienie, drogia hieno z trojeczka Odpowiedz Link Zgłoś
banow Re: trzeciahiena nie jesteś dużo lepsza 06.06.10, 11:02 za co mnie atakujesz a? dlaczego nie piq-a Scana AG i maroudę Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 gejzeta kłamie 06.06.10, 11:17 gini napisała: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7977154,Gras__aresztowano_funkcjonariuszy_OMON__ktorzy_okradli.html zwęglona ofiara ostatnim tchnieniem udostepniła uczciwemu znalazcy pin do cudownie ocalałej karty. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: gejzeta kłamie 06.06.10, 11:28 pro100 napisał: > gini napisała: > > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7977154,Gras__aresztowano_funkcjonariuszy_OMON__ktorzy_okradli.html > > zwęglona ofiara ostatnim tchnieniem udostepniła uczciwemu znalazcy pin do cudow > nie ocalałej karty. > no wlasnie anty,wyslali do tego pozaru jedna straz pozarna ,jaki to byl pozar widac na zdjeciach, karetek nie wysylali, wiedzieli z gory, ze nikt nie przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Kolejne łgarstwo gini. 06.06.10, 12:59 gini napisała: > no wlasnie anty,wyslali do tego pozaru jedna straz pozarna www.youtube.com/watch?v=QOkUR5OsLzk&feature=related Nie wstyd ci ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Kolejne łgarstwo gini. 06.06.10, 13:03 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > no wlasnie anty,wyslali do tego pozaru jedna straz pozarna > > www.youtube.com/watch?v=QOkUR5OsLzk&feature=related > > Nie wstyd ci ? > > S. wstyd mi strasznie wyslali az dwiez straze ,dlaczego karetek nie widac? No i ten ogien slabiutki jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kolejne łgarstwo gini. 06.06.10, 13:11 gini napisała: > wstyd mi strasznie To może przestaniesz tak bezczelnie łgać ? > wyslali az dwiez straze Nie, wysłali co najmniej dwie straże. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Kolejne łgarstwo gini. 06.06.10, 13:16 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > wstyd mi strasznie > > To może przestaniesz tak bezczelnie łgać ? > > > wyslali az dwiez straze > > Nie, wysłali co najmniej dwie straże. > > S. nigdzie nie lgam specjalnie, ale sadzisz innych wg siebie , tak dwie straze po katastrofie samolotu ,to strasznie duzo, a co z karetkami snajper ?Masz jakis film gdzie je widac? Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Hieny :( 06.06.10, 11:21 dobrze ze ich zlapano ... Niestety hieny sa wszedzie ; ktoz inny mogl ukrasc krzyz z grobu moich rodzicow ? kiedys wydawalo mi sie ze w ludziach jest szacunek dla smierci, dla grobow .... Widocznie sa tacy dla ktorych to nie ma znaczenia ; skoro mozna sprofanowac grob, ukrasc krzyz, to mozna i okrasc ofiare wypadku ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Hieny :( 06.06.10, 11:31 t_ete napisała: > dobrze ze ich zlapano ... > > Niestety hieny sa wszedzie ; ktoz inny mogl ukrasc krzyz z grobu moich rodzicow > ? kiedys wydawalo mi sie ze w ludziach jest szacunek dla smierci, dla grobow .. > .. > > Widocznie sa tacy dla ktorych to nie ma znaczenia ; skoro mozna sprofanowac > grob, ukrasc krzyz, to mozna i okrasc ofiare wypadku ... > > tete tak tete to wszystko prawda co piszesz, tylko ja sie zastanawiam czy sa inne przypadki okradania ofiar katastrofy smolenskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
banow Re: Hieny :( 06.06.10, 11:50 Wykryto spam. Autor:banow@gazeta.pl korzysta z IP: (81.22.30.45) Temat: TreśćogrubienieKursywaPodkreslenieObrazekLink DLACZEGO TetE to co pisza Polacy to jest "spam"? i ne da sie tu wkleić? omon?..hieny? Odpowiedz Link Zgłoś
banow __Tetetka Ginetka tkatka tka tka.....tratratatata! 06.06.10, 11:53 PIN skad? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7977154,Gras__aresztowano_funkcjonariuszy_OMON__ktorzy_okradli.html Odpowiedz Link Zgłoś
banow dużo hien chichotało na Faqu gdy na moich grobach 06.06.10, 12:01 skleroza........ten rys charakteru odkryliście juz 3 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Hieny :( Medialne 06.06.10, 13:21 kradnące godność. Na te nie ma siły. - Służyli krajowi, który wiele od nich wymagał, a który nie zdobył się na to, aby ich wykształcić. Teraz niech publika widzi i słyszy jak wpakowali się w kłopoty. Niech wszyscy słyszą jak umierają, ze słowem "ku..." lub "Jezu" na ustach - pisze Sławomir Cichoń, doświadczony pilot airbusów (..) Frajdą będzie usłyszeć ich ryk rozpaczy, kiedy zdawali sobie sprawę, że za moment zginą, frajdą usłyszeć jęk wydobywający się gdzieś z otchłani trzewi ze świadomością, że na jakąkolwiek reakcję jest już za późno. Cudownie usłyszeć siarczyste polskie przekleństwa tuż przed rozszarpaniem i spaleniem wyborcza.pl/1,95892,7976486,Nie_publikujcie_nagran_z_czarnych_skrzynek___list.html Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Hieny :( Medialne 06.06.10, 13:49 pan.scan napisał: > kradnące godność. Na te nie ma siły. > > > - Służyli krajowi, który wiele od nich wymagał, a który nie zdobył się na > to, aby ich wykształcić. Teraz niech publika widzi i słyszy jak wpakowali > się w kłopoty. Niech wszyscy słyszą jak umierają, ze słowem "ku..." > lub "Jezu" na ustach - pisze Sławomir Cichoń, doświadczony pilot airbusów > > (..) > > Frajdą będzie usłyszeć ich ryk rozpaczy, kiedy zdawali sobie sprawę, że za > moment zginą, frajdą usłyszeć jęk wydobywający się gdzieś z otchłani trzewi > ze świadomością, że na jakąkolwiek reakcję jest już za późno. Cudownie > usłyszeć siarczyste polskie przekleństwa tuż przed rozszarpaniem i spaleniem > > wyborcza.pl/1,95892,7976486,Nie_publikujcie_nagran_z_czarnych_skrzynek___list.html > patrz zgodze ,sie, sa tacy, ktorzy za wszelka cene chca tych pilotow obarczyc wina, poslugijac sie wlasnie stenogramami. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Scan, ja takze jestem przeciwna 06.06.10, 17:34 publikowaniu nagran ; stenogram to i tak bylo zbyt wiele jak dla mnie ; napisalam o tym wczesniej ze nigdy nie chcialabym tego slyszec niech uslysza ci - ktorzy musza ... specjalisci, ktorzy beda nad tym pracowac, prokuratorzy ... Media daja pokarm hienom - potencjalnym czytelnikom ; gdyby nie bylo 'glodu krwi, smierci, sensacji' - nie sprzedawalyby sie prasowe 'wycirusy' ... To nie jest usprawiedliwienie mediow. Smierc i krew - obojetnieja, trzeba siegac po coraz wieksze okropienstwa - by zachowac odpowiedni poziom sprzedazy. Slepa uliczka. Poniewaz hieny (ludzie)nie przestana byc glodne - media musza przestrzegac granic ...i nie byc hienami. tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Scan, ja takze jestem przeciwna 06.06.10, 17:47 t_ete napisała: > publikowaniu nagran ; stenogram to i tak bylo zbyt wiele jak dla mnie ; napisal > am o tym wczesniej ze nigdy nie chcialabym tego slyszec > niech uslysza ci - ktorzy musza ... specjalisci, ktorzy beda nad tym pracowac, > prokuratorzy ... tete, ja to czytalam,czytalam kilka razy, plakalam, bo Ci ludzie smieli sie zartowali a za chwile nie zyli. czytam wszystko bo chce znac prawde, coz nie ufam, po wystepach klicha polskim ekspertom nie mam juz zaufania do rosjan tez,chce dojsc do prawdy. > Media daja pokarm hienom - potencjalnym czytelnikom ; gdyby nie bylo 'glodu krw > i, smierci, sensacji' - nie sprzedawalyby sie prasowe 'wycirusy' ... To nie jes > t usprawiedliwienie mediow. Smierc i krew - obojetnieja, trzeba siegac po coraz > wieksze okropienstwa - by zachowac odpowiedni poziom sprzedazy. Slepa uliczka. > Poniewaz hieny (ludzie)nie przestana byc glodne - media musza przestrzegac gra > nic ...i nie byc hienami. > > tete tete o katastrofie rozpisuja sie wszystkie media, tak jak pisza o innych katastrofach, trzesienie, ziemi na haiti tsunami, nie czytam dlatego, ze jestem glodna krwi, Czy Ty nie ogladalas niczego z Haiti? Wylaczylas radio telewizor, nie czytalas gazet?o katastrofie w smolensku czytasz przeciez linkujesz nawet nastepny post, ktory probuje zdolowac temat watku...... Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Rosjanie: nie wiemy o kradzieży kart w Smoleńsku 06.06.10, 17:48 Rosyjskie MSW zaprzecza, by funkcjonariusze milicji przywłaszczyli sobie kartę kredytową Andrzeja Przewoźnika. Sekretarz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa zginął w wyniku katastrofy prezydenckiego samolotu. Do kradzieży karty miało dojść po tragedii pod Smoleńskiem. Rosyjskie media cytują dowódcę milicji kryminalnej w obwodzie smoleńskim. Nikołaj Trubowiec powiedział, że nie doszło do zatrzymania pracowników smoleńskiego OMON-u, ani do popełnienia przez funkcjonariuszy organów porządkowych jakichkolwiek przestępstw związanych z ich pracą na miejscu katastrofy. Wcześniej rosyjskie media, powołując się na doniesienia z Polski, informowały o zatrzymaniu trzech milicjantów z jednostki specjalnej OMON podejrzanych o kradzież karty kredytowej Andrzeja Przewoźnika. Funkcjonariusze mieli skraść z konta zmarłego około dwóch tysięcy dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Rosjanie: nie wiemy o kradzieży kart w Smoleń 06.06.10, 17:53 W takim razie ktos tu klamie?Czyzby GW? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Rosjanie: nie wiemy o kradzieży kart w Smoleń 06.06.10, 17:56 gini napisała: > W takim razie ktos tu klamie?Czyzby GW? Skłamał rzecznik rządu Graś. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Rosjanie: nie wiemy o kradzieży kart w Smoleń 06.06.10, 17:57 off_nick napisała: > gini napisała: > > > W takim razie ktos tu klamie?Czyzby GW? > > > Skłamał rzecznik rządu Graś. > >Wlasnie teraz zalapalam masz nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Rosjanie: nie wiemy o kradzieży kart w Smoleń 06.06.10, 18:18 Tiaaa, raz Rosjanie kłamią, a raz mówią prawdę - akurat tak, jak wam pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
gini trzecia hiena 06.06.10, 18:26 trzecikot napisał: > Tiaaa, raz Rosjanie kłamią, a raz mówią prawdę - akurat tak, jak wam pasuje... alez skad polski rzecznik rzadu naklamal. a karty wyszly sobie same, kod tez wbily same i same sobie wyplacily pieniadze pod smolenskiem. teren katastrofy byl otoczony, przez rosjan, wiec kto ufoludki? podlecialy na takim niewidzialnym statku podprowadzily karty ,kod pin to dla nich pestka ,poszly do banku pod smolenskiem i wyplacily sobie pieniazki bo potrzebowaly, na paliwo, albo na jakies drobne rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
gini jest news 06.06.10, 18:33 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7978272,Rosjanie_zaprzeczaja__Funkcjonariusze_OMON_nie_okradli.html to nie omon to zolnierze rosyjscy ,nie trzech tylko czterech . teraz info daje ABW,skad wiec info Grasia? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: jest news 06.06.10, 18:49 samo zdarzenie szokujace,ale nic nowego pod słońcem tam gdzie dzieje się jakas tragedia obok ludzi niosacych pomoc ( aczkolwiek w tym wypadku nie było komu pomagać) zawsze znajdą się hieny okradajace zwłoki Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 06.06.10, 18:53 ariadna-enta napisała: > samo zdarzenie szokujace,ale nic nowego pod słońcem > tam gdzie dzieje się jakas tragedia obok ludzi niosacych pomoc > ( aczkolwiek w tym wypadku nie było komu pomagać) a skad wiesz bylas tam? zawsze znajdą się hieny okradajace zwłoki i co trzeba nad tym przejsc do porzadku dziennego? nie probuj rozwalac watka bo wygasze. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: jest news 06.06.10, 19:12 gini biust mi sie jeszcze niezle trzyma,ale zaraz mi opadnie od niemocy nad toba bo ręcę już dawno opadły gdzie napisałam,że należy nad tym przejśc do porządku dziennego?? napisałam gdzies,że nie należy ukarać sprawców?? nie moja wina,ze nie rozumiesz słowa pisanego i że zarzucasz ludziom coś co im nawet przez mysl nie przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 06.06.10, 19:19 trzecikot napisał: > Menopauza zbiera żniwo... watki ci sie pomylily hienko, nic nie wymyslilas? rusz glowka, chyba ja posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: jest news 06.06.10, 19:20 Gaszę cię, jesteś bardziej chora niż hasz. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 06.06.10, 19:35 trzecikot napisał: > Gaszę cię, jesteś bardziej chora niż hasz. EOT ja sie ciesze zes zdrowa. tyle, ze cienko przedziesz, nic na temat za to czepiasz sie mnie, czepiaj sie dalej hienko. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news nastepny 06.06.10, 19:43 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7978857,MSW_Rosji__zarzuty_wobec_OMON_owcow_to_bluznierstwohtml Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 06.06.10, 21:55 ariadna-enta napisała: > samo zdarzenie szokujace,ale nic nowego pod słońcem > tam gdzie dzieje się jakas tragedia obok ludzi niosacych pomoc > ( aczkolwiek w tym wypadku nie było komu pomagać) > zawsze znajdą się hieny okradajace zwłoki Ale gini jest podniecona, bo to ruskie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 06.06.10, 23:06 snajper55 napisał: > ariadna-enta napisała: > > > samo zdarzenie szokujace,ale nic nowego pod słońcem > > tam gdzie dzieje się jakas tragedia obok ludzi niosacych pomoc > > ( aczkolwiek w tym wypadku nie było komu pomagać) > > zawsze znajdą się hieny okradajace zwłoki > > Ale gini jest podniecona, bo to ruskie. > > S. a czym sie podniecac znowu snajpek? jest info to sie komentuje . sa dwa infa jedno rzecznika rzadu grasia ,ktore mowi o trzech oomowcach, ruskie dali dementi a wiec rzecznik polskiegorzadu wyszedl na jelopa, klamce. drugie infro abw tlumaczy, ze to czterech zolnierzy ruskich bylo, i znow gras wychodzi na jelopa i klamce. poczekamy na dalsze dementi, i dalsze namiary na oskarzonych, moze sie okazac, ze winny jest przewoznik, ktory sam sobie ukradl karty i po smierci poszedl do banku wyplacic pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 06.06.10, 23:15 gini napisała: > znow gras wychodzi na jelopa i klamce. A na co ty wychodzisz kłamiąc notorycznie ? Jaki jest żeński rodzaj od jełopa ? Jełopka ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 06.06.10, 23:18 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > znow gras wychodzi na jelopa i klamce. > > A na co ty wychodzisz kłamiąc notorycznie ? Jaki jest żeński rodzaj od jełopa ? > Jełopka ? > > S. ee tam snajper, ja sie pomylilam w liczbie strazy ,tyle, ze nie ja rzecznik rzadu polskiego jelopie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: jest news 06.06.10, 23:54 czyli słowem ktoś to zrobił ale zanim poda się cos do wiadomości może najpierw tzreba zaczekac aż nie bedzie sie pewnym kto jest sprawcą jak znam zycie jeszce będzie 10 takcih wykluczjacych się na zwzajem newsów ale dziennikarze są zbyt szybcy Nikt nie twierdzi,ze Przewoznik sam się okradł więc skończ z ta tanią dramaturgią Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 07.06.10, 08:10 ariadna-enta napisała: > czyli słowem ktoś to zrobił > ale zanim poda się cos do wiadomości może najpierw tzreba zaczekac > aż nie bedzie sie pewnym kto jest sprawcą > jak znam zycie jeszce będzie 10 takcih wykluczjacych się na zwzajem > newsów > ale dziennikarze są zbyt szybcy > Nikt nie twierdzi,ze Przewoznik sam się okradł > więc skończ z ta tanią dramaturgią Gazety podaly to co mowil Gras i ABW, dlaczego mialy nie podac? Nie napisalam ,ze" ktos twierdzil ,ze przewoznik sam sie okrasl" ironii nie rozumiesz?Wiec zacznij szydelkowac zamiast pisac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 11:49 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7980641,_To_nie_nasi_zolnierze_okradli_A__Przewoznika___Kolejne.html kto wiec ukradl skoro rosjanie zabezpieczyli od razu teren? pisza o tysiacu ludzi,wiec co sie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 12:05 Grupa 9. Prace awaryjno-ratownicze a. Po około 13 minutach po zdarzeniu służby zarządu spraw wewnętrznych obwodu smoleńskiego i Federalnej służby ochrony otoczyły miejsce upadku samolotu w promieniu 500 metrów łańcuchem 180 osób i 16 jednostek sprzętu. b. Powstały nieznaczny otwarty pożar został zlikwidowany po 18 minutach po zdarzeniu przez przybyłe zastępy strażackie. no coz wiec kto okradl przewoznika skoro juz po 13 minutach,sluzby otoczyly lancuchem miejsce katastrofy jak mowi anodina w raporcie MAK Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 12:38 gini napisała: > no coz wiec kto okradl przewoznika skoro juz po 13 minutach,sluzby > otoczyly lancuchem miejsce katastrofy jak mowi anodina w raporcie MAK Może jakaś polska zakonnica ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 12:40 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > no coz wiec kto okradl przewoznika skoro juz po 13 minutach,sluzby > > otoczyly lancuchem miejsce katastrofy jak mowi anodina w raporcie MAK > > Może jakaś polska zakonnica ? > > S. a kiedy ona tam byla?Daj namiary ,podrzucimy do abw i do prokuratury- - <je m'en fous> Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: podziwiam Twoje zafascynowanie S55 i piq-iem 07.06.10, 12:47 kto tu jest zafascynowany snajperem? a piqa w tym watku nie ma,czy ty jeszcze sie kontrolujesz?Ty nawet nie wiesz co piszesz, ot piszesz dla samehgo pisania calkiem jak niejaki rycho Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:14 a to nie słyszałas gini o tym fragmencie samolotu co to jakas zakonnica przywiozła na Jasną Górę jako wotum? głsno o tym było niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:19 ariadna-enta napisała: > a to nie słyszałas gini o tym fragmencie samolotu co to jakas > zakonnica przywiozła na Jasną Górę jako wotum? > głsno o tym było niedawno tak cos tam bylo,jakis gaznik od lady czy cos, tylko kiedy ona tam byla?Przewoznik nie lezal tam tydzien, zdaje sie, ze zbierali ciala rosjanie nie polskie zakonnice. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:21 gini napisała: > snajper55 napisał: > > > Może jakaś polska zakonnica ? > > a kiedy ona tam byla?Daj namiary ,podrzucimy do abw i do prokuratury- Była tam dwa dni po wypadku. Podrzucaj. "Niewielki fragment skrzydła rozbitego prezydenckiego samolotu znalazła i przywiozła na Jasną Górę siostra zakonna. ''Został zdobyty ten kawałek za cenę wielkiej odwagi siostry zakonnej, która przepędzana przez żołnierzy zaraz po wypadku, dwa dni po wypadku, ten fragment z tego miejsca zabrała i przywiozła na Jasną Górę'' - mówił w niedzielnej homilii o. Roman Majewski, cytowany w czwartek przez biuro prasowe sanktuarium." www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/?id=158604 S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:25 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > snajper55 napisał: > > > > > Może jakaś polska zakonnica ? > > > > a kiedy ona tam byla?Daj namiary ,podrzucimy do abw i do prokuratury- > > Była tam dwa dni po wypadku. Podrzucaj. to jeszcze dwa dni po wypadku lezaly tam ciala? > "Niewielki fragment skrzydła rozbitego prezydenckiego samolotu znalazła i > przywiozła na Jasną Górę siostra zakonna. > > ''Został zdobyty ten kawałek za cenę wielkiej odwagi siostry zakonnej, która > przepędzana przez żołnierzy zaraz po wypadku, dwa dni po wypadku, ten fragment > z > tego miejsca zabrała i przywiozła na Jasną Górę'' - mówił w niedzielnej > homilii o. Roman Majewski, cytowany w czwartek przez biuro prasowe sanktuarium. > " > > www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/?id=158604 > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:28 gini napisała: > to jeszcze dwa dni po wypadku lezaly tam ciala? A co, jakieś ciało ukradziono ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:31 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > to jeszcze dwa dni po wypadku lezaly tam ciala? > > A co, jakieś ciało ukradziono ? > > S. a te karty to co same wyszly? Odpowiedz Link Zgłoś
gini snajper nie ma sprawy 07.06.10, 14:34 ty lec do prokuratury ,i opowiedz im o tej zakonnicy, po co sie ludzie mecza i szukaja jak ty juz wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: snajper nie ma sprawy 07.06.10, 14:39 gini napisała: > ty lec do prokuratury ,i opowiedz im o tej zakonnicy, po co sie ludzie > mecza i szukaja jak ty juz wiesz. To ty chciałaś lecieć, więc leć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: snajper nie ma sprawy 07.06.10, 14:57 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > ty lec do prokuratury ,i opowiedz im o tej zakonnicy, po co sie ludzie > > mecza i szukaja jak ty juz wiesz. > > To ty chciałaś lecieć, więc leć. > > S. Ja nie mam z czym to ty podejrzewasz zakonnice, jakoby dwa dni po wypadku podsunela te karty, tyle, ze one byly wykorzystane wczesniej, ale sie nie przejmuj snajper lec do prokuratury, w smolensku latwo rozpoznaja zakonnice, ktora za pomocac kart czyscila konto, pin, sobie wymodlila. wykaz sie czujnoscia obywatelskom. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: snajper nie ma sprawy 07.06.10, 16:44 gini napisała: > Ja nie mam z czym to ty podejrzewasz zakonnice, jakoby dwa dni po > wypadku podsunela te karty Znów, bidulko nie zrozumiałaś. Pytałaś : "no coz wiec kto okradl przewoznika skoro juz po 13 minutach,sluzby otoczyly lancuchem miejsce katastrofy jak mowi anodina w raporcie MAK" No to ci pokazałem ci, że mimo ochrony można było się tam dostać i szabrować, co zrobiła na przykłąd polska siostra zakonna. Dotarło, czy dalej tłumaczyć ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:37 gini napisała: > snajper55 napisał: > > > gini napisała: > > > > > to jeszcze dwa dni po wypadku lezaly tam ciala? > > > > A co, jakieś ciało ukradziono ? > > > > S. > > a te karty to co same wyszly? Uważasz, że zwłoki je wyniosły ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:53 snajper55 napisał: >. > > > > > > > to jeszcze dwa dni po wypadku lezaly tam ciala? > > > > > > A co, jakieś ciało ukradziono ? > > > > > > S. > > > > a te karty to co same wyszly? > > Uważasz, że zwłoki je wyniosły ? > > S. ja tak nie uwazam, ,gdzies to wyczytales? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 16:45 gini napisała: > snajper55 napisał: > > > Uważasz, że zwłoki je wyniosły ? > > > ja tak nie uwazam, ,gdzies to wyczytales? To dlaczego pytasz, czy dwa dni po wypadku leżały tam ciała i czy karty same wyszły ? Jaki mają związek ciała z kartami i ich wynoszeniem ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:30 gini napisała: > to jeszcze dwa dni po wypadku lezaly tam ciala? Sorki, zapomniałem do kogo piszę. Tak więc, jak krowie na rowie: Siostra zakonna była tam dwa dni po katastrofie i ukradła część samolotu. Tak więc mogła też ukraść kartę Przewoźnika. S. -- "Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem – intelektualnym i moralnym." (Jarosław Szanujący Innych, 11.07.2007) Oto Wódz Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:30 snajper55 napisał: > Była tam dwa dni po wypadku. Podrzucaj. > po czym cofnęła się czasie i 3 godziny po wypadku już kasę z bankomatu ciagnęła. wywierć sobie dziurkę w głowie bo ciśnienie śródczaszkowe zbyt duże. pl.wikipedia.org/wiki/Wzmożone_ciśnienie_śródczaszkowe zwłaszcza dwa symtomy - zaburzenia świadomości i pogorszenie widzenia - nader intensywne. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:36 pro100 napisał: > po czym cofnęła się czasie i 3 godziny po wypadku już kasę z bankomatu ciagnęła. Piszemy kto mógł to zrobić mimo otoczenia miejsca przez Rosjan, a nie kto to zrobił. Wiem, nie zrozumiałeś. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 14:40 snajper55 napisał: > pro100 napisał: > > > po czym cofnęła się czasie i 3 godziny po wypadku już kasę z bankomatu c > iagnęła. > > Piszemy kto mógł to zrobić mimo otoczenia miejsca przez Rosjan, a nie kto to > zrobił. Wiem, nie zrozumiałeś. > > S. w tych poruszających sie plamach na filmie miedireja widziałeś zakonnice? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news i kolejne dementi 07.06.10, 16:46 pro100 napisał: > w tych poruszających sie plamach na filmie miedireja widziałeś zakonnice? Nie. Zakonnicę szabrującą na miejscu katastrofy chwalił ksiądz z ambony. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: jest news 07.06.10, 14:12 gini nie pamiętasz co piszesz? szydełkowac nie umiem.więc pomęczę cię na forum bo sama sobie zaprzeczasz wczoraj napisałas,że może się okazac,że Przewożnik sam się okradł Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 07.06.10, 14:18 ariadna-enta napisała: > gini nie pamiętasz co piszesz? > szydełkowac nie umiem.więc pomęczę cię na forum bo sama sobie > zaprzeczasz > wczoraj napisałas,że może się okazac,że Przewożnik sam się okradł > jezeli bierzesz wszystko doslownie, to znaczy ze,cos z toba nie tak. za kazdym razem gdy ironizuje ,musze ci o tym pisac?sama nie lapiesz? Jaki sie mogl okrasc niezywy przewozniki. ironizuje bo rosjanie przeciez otoczyli teren, wiec kto mogl tej kradziezy dokonac? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 07.06.10, 14:23 gini napisała: > Jaki sie mogl okrasc niezywy przewozniki. > ironizuje bo rosjanie przeciez otoczyli teren, wiec kto mogl tej > kradziezy dokonac? Już ci pisałem. Mogła to zrobić polska zakonnica. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 07.06.10, 14:30 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > Jaki sie mogl okrasc niezywy przewozniki. > > ironizuje bo rosjanie przeciez otoczyli teren, wiec kto mogl tej > > kradziezy dokonac? > > Już ci pisałem. Mogła to zrobić polska zakonnica. > > S. MSW FR podało, że na miejscu katastrofy w pierwszych dniach służbę pełniło około 1 tys. pracowników organów spraw wewnętrznych, w tym 400 funkcjonariuszy smoleńskiego Urzędu Spraw Wewnętrznych, służby patrolowo-prewencyjnej, OMON-u i OMSN-u (innego oddziału specjalnego milicji), a także GIBDD (milicji drogowej). W zabezpieczaniu miejsca katastrofy uczestniczyli też żołnierze Wojsk Wewnętrznych MSW Rosji. no patrz snajper 1400 rosjan nie upilnowalo polskiej zakonnicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 07.06.10, 14:39 gini napisała: > MSW FR podało, że na miejscu katastrofy w pierwszych dniach służbę > pełniło około 1 tys. pracowników organów spraw wewnętrznych, w tym > 400 funkcjonariuszy smoleńskiego Urzędu Spraw Wewnętrznych, służby > patrolowo-prewencyjnej, OMON-u i OMSN-u (innego oddziału specjalnego > milicji), a także GIBDD (milicji drogowej). > > W zabezpieczaniu miejsca katastrofy uczestniczyli też żołnierze Wojsk > Wewnętrznych MSW Rosji. > > no patrz snajper 1400 rosjan nie upilnowalo polskiej zakonnicy!! Jak widać, nie upilnowali. Uważasz, że siostra i ojciec Majewski kłamią ? "''Został zdobyty ten kawałek za cenę wielkiej odwagi siostry zakonnej, która przepędzana przez żołnierzy zaraz po wypadku, dwa dni po wypadku, ten fragment z tego miejsca zabrała i przywiozła na Jasną Górę'' - mówił w niedzielnej homilii o. Roman Majewski, cytowany w czwartek przez biuro prasowe sanktuarium." S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 07.06.10, 16:47 gini napisała: > snajper lec do prokuratury. Po co ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick A mnie zastanawia 07.06.10, 16:52 dlaczego z takim zaangażowaniem niektórzy z Państwa bronią hien? Przecież ofiary nie okradły się same. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A mnie zastanawia 07.06.10, 17:01 off_nick napisała: > dlaczego z takim zaangażowaniem niektórzy z Państwa bronią hien? > Przecież ofiary nie okradły się same. Nie zauważyłem, aby tu ktoś bronił hien. Wprost przeciwnie. Wszyscy różne hieny piętnują. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: A mnie zastanawia 07.06.10, 17:12 snajper55 napisał: > off_nick napisała: > > > dlaczego z takim zaangażowaniem niektórzy z Państwa bronią hien? > > Przecież ofiary nie okradły się same. > > Nie zauważyłem, aby tu ktoś bronił hien. Wprost przeciwnie. Wszyscy różne hieny > piętnują. > > S. Niektore sie pietnuje a inne hieny sie broni. wystarczy poczytac twoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A mnie zastanawia 07.06.10, 17:22 gini napisała: > Niektore sie pietnuje a inne hieny sie broni. > wystarczy poczytac twoje posty. To zacytuj gdzie bronię. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A mnie zastanawia 07.06.10, 18:55 manny-jestem napisał: > Bronisz relatywizujac. Nie. Sprowadzam sprawę na właściwą płaszczyznę. Pokazuję belkę tym, którzy krzyczą o słomce. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: A mnie zastanawia 07.06.10, 17:09 ida tropem swojego wodza ktory z takim samym zaangazowaniem broni interesow Gazpromu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 07.06.10, 16:53 snajper55 napisał: > gini napisała: > > > snajper lec do prokuratury. > > Po co ? > > S. jak to po co?Wiesz, ze ktos popelnil czyn przestepczy, jakim jest kradziez, wiec co chronisz zlodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 07.06.10, 17:10 gini napisała: > jak to po co?Wiesz, ze ktos popelnil czyn przestepczy, jakim jest > kradziez, wiec co chronisz zlodzieja? Ty też wiesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: jest news 07.06.10, 21:36 Rosjanie to dość ogólne pojecie trzeba wskazac tych konkretnych Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news na razie nie ma dementi 08.06.10, 07:50 osjanie przyznali: Żołnierze są podejrzani o ograbienie ofiar spod Smoleńska ga IAR2010-06-07, ostatnia aktualizacja 2010-06-07 21:15 Rosja przyznaje się do faktu zatrzymania żołnierzy podejrzanych o wykorzystanie karty kredytowej Andrzeja Przewoźnika. Rosyjskie media powołując się na źródło w Ministerstwie Obrony i strukturach siłowych podają jednak niedokładną liczbę zatrzymanych żołnierzy. Fot. Sergey Ponomarev AP Ratownicy obok szczątków rozbitego Tu-154 ZOBACZ TAKŻE Katastrofa smoleńska: Przed lotem prosili o nawigatora z Rosji ABW: Kradzież na miejscu katastrofy. Zatrzymani to żołnierze zabezpieczający miejsce Graś: aresztowano funkcjonariuszy OMON, którzy okradli A. Przewoźnika. Prokuratura: Nic nie wiemy Niektóre media informują o zatrzymanych trzech, a inne o czterech wojskowych, którzy mieli przy pomocy karty kredytowej pobrać z konta Andrzeja Przewoźnika około 6 tysięcy złotych. Rosyjskie media potwierdziły tym samym wcześniejsze doniesienia strony polskiej o zatrzymaniu wojskowych. Zrobiły to jednak późno wieczorem, gdy zakończyły się główne wydania dzienników. Wcześniej media cytowały oświadczenia MSW i dowództwa wojsk wewnętrznych, że im podlegli funkcjonariusze nie są podejrzani o kradzież kart kredytowych i pieniędzy z konta Andrzeja Przewoźnika, który był wśród ofiar katastrofy samolotu prezydenckiego pod Smoleńskiem. Na razie nie podano stopni wojskowych zatrzymanych żołnierzy. Prawdopodobnie odbywali służbę w jednej z jednostek wojsk lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
gini pisza o tym nawet w Belgii 08.06.10, 08:13 www.dhnet.be/infos/monde/article/313887/avion-de-kaczynscki-une-victime-volee-80-minutes-apres-l-accident.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: jest news 08.06.10, 09:30 ariadna-enta napisała: > Rosjanie to dość ogólne pojecie > trzeba wskazac tych konkretnych Ale to właśnie chodzi o uogólnienie. Nie Wasyl Pietrowicz, tylko Rosjanie. Nie Icek Goldberg, tylko Żydzi. Bo to chodzi o uderzenie w nich, a nie w niego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jest news 08.06.10, 09:32 snajper55 napisał: > ariadna-enta napisała: > > > Rosjanie to dość ogólne pojecie > > trzeba wskazac tych konkretnych > > Ale to właśnie chodzi o uogólnienie. Nie Wasyl Pietrowicz, tylko Rosjanie. Nie > Icek Goldberg, tylko Żydzi. Bo to chodzi o uderzenie w nich, a nie w niego. > > S. Przestan snajper ,gw rowniez pisze o Rosjanach ,jak poznamy winnych bedziemy pisac imiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini To nie zakonnica 08.06.10, 12:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7986637,Czterech_zolnierzy_przyznalo_sie_do_kradziezy_kart.html no tak rosja przeprosi, ale co z tym "cynizmem" i "bluznierstwem"?,ktpre zarzucano stronie polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nu.zajic.pagadi Re: To nie zakonnica 08.06.10, 13:31 Giniucha napisiała: "a czym sie podniecac znowu snajpek? jest info to sie komentuje .sa dwa infa jedno rzecznika rzadu grasia ,ktore mowi o trzech oomowcach, ruskie dali dementi a wiec rzecznik polskiegorzadu wyszedl na jelopa, klamce. drugie infro abw tlumaczy, ze to czterech zolnierzy ruskich bylo, i znow gras wychodzi na jelopa i klamce. poczekamy na dalsze dementi, i dalsze namiary na oskarzonych, moze sie okazac, ze winny jest przewoznik, ktory sam sobie ukradl karty i po smierci poszedl do banku wyplacic pieniadze. " A jak sprawa się wyjaśniła niekorzystnie dla Giniuchy i Giniucha nie da rady zdymisjonować Grasia, to Giniucha się czepi ruskich za "bluzniercze". Oj giniucha giniucha, jesteś taka słaba, ze muszisz dwa razy przejść, zeby jeden raz cień rzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
gini pacyna napisala 08.06.10, 13:35 A jak sprawa się wyjaśniła niekorzystnie dla Giniuchy i Giniucha nie da rady zdymisjonować Grasia, to Giniucha się czepi ruskich za "bluzniercze". Oj giniucha giniucha, jesteś taka słaba, ze muszisz dwa razy przejść, zeby jeden raz cień rzucić. a gdzie ja to chcialam dymisjonowac grasia? a co sie mam nie czepiac, najpierw sie zapierali, pisali, ze cynizm i bluznierstwo, dzis zmienili zdanie gotowi sa zwrocic pieniadze i przeprosic. ty pacyna slaba jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Rosjanie: nie wiemy o kradzieży kart w Smoleń 06.06.10, 17:57 a moze to Gras klamie? Graś: aresztowano funkcjonariuszy OMON, którzy okradli A. Przewoźnika. Prokuratura: Nic nie wiemy jg, mm, PAP2010-06-06, ostatnia aktualizacja 2010-06-06 15:59 Aresztowano trzech funkcjonariuszy rosyjskiej grupy antyterrorystycznej OMON, którzy bezpośrednio po katastrofie w Smoleńsku okradli konto Andrzeja Przewoźnika, posługując się jego kartami kredytowymi - powiedział rzecznik rządu Paweł Graś. - Śledztwo prowadzimy od 14 maja, nie dotarły do nas informacje o zatrzymaniu - oświadczyła rzecznik warszawskiej prokuratury. Fot. Bartosz Bobkowski / Agencja Gazeta 6 tys. złotych zginęło z konta Andrzej Przewoźnika, który zginął 10 kwietnia... ZOBACZ TAKŻE Rosjanie zaprzeczają: Funkcjonariusze OMON nie okradli ofiary katastrofy Tu-154 (06-06-10, 17:28) Okradziono ofiarę katastrofy pod Smoleńskiem (05-06-10, 14:35) - Błyskawicznie, także dzięki współpracy z Agencją Bezpieczeństwa Wewnętrznego i służb specjalnych Rosji, zostali zatrzymani trzej funkcjonariusze OMON-u, którzy tego haniebnego czynu się dopuścili - mówił Graś w Radiu Zet. Dodał, że sprawcy czekają już w areszcie na proces i wyrok. Prokuratura: Nic nie wiemy .. Warszawska prokuratura okręgowa od 14 maja prowadzi śledztwo ws. kradzieży kard kredytowcyh i ograbienia zwłok Andrzeja Przewoźnika, który zginął w katastrofie samolotu pod Smoleńskiem. Jak dotąd prokuratura nie ma informacji o zatrzymaniu sprawców tego czynu. - Dotychczas nie dotarła do nas informacja, że w tej sprawie został ktoś zatrzymany - powiedziała rzeczniczka prokuratury Monika Lewandowska. Prokuratura wszczęła śledztwo w tej sprawie na podstawie materiałów wyłączonych przez prokuraturę wojskową ze śledztwa dotyczącego katastrofy pod Smoleńskiem. Wynikało z nich, że skradziono dwie karty kredytowe Przewoźnika, a z jednej z nich wypłacono ok. 6 tys. zł już 2 - 3 godziny po katastrofie. - Prokurator po analizie materiałów wystąpił - za pośrednictwem prokuratora generalnego - do Rosji z wnioskiem o pomoc prawną. Zwróciliśmy się też w tej sprawie o informacje do szefa ABW - powiedziała rzecznik. Pytana o sprawę rzeczniczka ABW Katarzyna Koniecpolska-Wróblewska powiedziała PAP, że ze względu na trwające śledztwo agencja nie będzie się wypowiadać. Zniknęło 6 tys. W sobotę "Rzeczpospolita" podała na swoich stronach internetowych, że ok. 6 tys. zł zniknęło z konta b. sekretarza generalnego Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa, który zginął 10 kwietnia w katastrofie pod Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Cudze ganicie, swego nie znacie 06.06.10, 13:27 "Dużo trudniej było się rządowi wytłumaczyć z przewijających się w prasie informacji o "poszukiwaczach skarbów" na miejscu katastrofy (w Kabatach, w 1987 - przyp.mój). Podpułkownik Adam Rapeta opowiadał Katarzynie Nazarewicz i Wojciechowi Krzyżanowskiemu z "Przeglądu Tygodniowego" o miejscowych, którzy kilka minut po tragedii zdejmowali pierścionki z pokrwawionych palców: "Zobaczyłem matki z małymi dziećmi na rękach (...) oglądające makabryczne szczątki, pourywane kikuty i korpusy bez głów, rąk i nóg. Wszyscy chodzili wokół porozrywanych ciał z wyszarpanymi mięśniami i wylewającymi się przez rozerwane brzuchy jelitami. Ludzie usiłowali przeglądać rzeczy ofiar, podnosili przedmioty, szukali". Kilka dni później o grabieży na miejscu katastrofy plotkowała już cała Polska. Kiedy wiadomość o szabrownikach podchwycili zachodni dziennikarze, Jerzy Urban skrytykował polskie media za "epatowanie wiadomościami nierzetelnie zebranymi". "To, co obecnie ukazuje się na ten temat w prasie polskiej, a szczególnie zagranicznej, to pogłoski i prywatne interpretacje, hipotezy i spekulacje" - mówił. (...) Były milicjant, który w 1987 r. pracował w jednym z warszawskich komisariatów, nie wierzy w całkowitą niewinność miejscowych, ale nie dałby złamanego grosza za zomowców. - Mieli sprzątać, to sprzątali, a pieniądze chowali po kieszeniach. Bo kto im udowodnił, że wiezione przez pasażerów dolary nie spłonęły? A pensje były liche i trzeba było sobie budżet podreperować - uważa. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Cudze ganicie, swego nie znacie 06.06.10, 13:51 znamy, znamy sc&anie panie, tyle, ze tu jest mowa o rosjanach, chcesz za wszelka cene od nich odwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Cudze ganicie, swego nie znacie 06.06.10, 14:32 A powodzianie nie chcą zalewanych domów opuszczać ze strachu przed Rosjanami. Że wykorzystają powódź, przyjdą i okradną. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Cudze ganicie, swego nie znacie 06.06.10, 14:34 snajper55 napisał: > A powodzianie nie chcą zalewanych domów opuszczać ze strachu przed Rosjanami. Ż > e > wykorzystają powódź, przyjdą i okradną. > > S. to wszystko sa znane fakty ,tyle, ze watek jest o rosjanach, ktorzy okradli polska ofiare katastrofy, scnpan i snajper probuja zmienic temat tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 cnote Krolowej Polski - Maryji 06.06.10, 13:54 gini napisała: > __aresztowano_funkcjonariuszy_OMON__ Beatyfikacja trumny na Wawelu murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _____deiznformacja = woda z mózgu! A Graś?..cóż... 06.06.10, 18:04 TETEKA: Media daja pokarm hienom - potencjalnym czytelnikom ; gdyby nie bylo 'glodu krwi, smierci, sensacji' - nie sprzedawalyby sie prasowe 'wycirusy' ... To nie jest usprawiedliwienie mediow. Smierc i krew - obojetnieja, trzeba siegac po coraz wieksze okropienstwa - by zachowac odpowiedni poziom sprzedazy. Slepa uliczka. Poniewaz hieny (ludzie)nie przestana byc glodne - media musza przestrzegac granic ...i nie byc hienami. ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: co jeszcze ukradziono innym ofiarom? 06.06.10, 19:44 href="wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7978857,MSW_Rosji__zarzuty_wobec_OMON_owcow_to_bluznierstwo.html" target="_blank" rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7978857,MSW_Rosji__zarzuty_wobec_OMON_owcow_to_bluznierstwo.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Ginusia:) 07.06.10, 16:24 A znasz akcję: ' Babciu, wnusio prosi o pożyczkę"? A może znasz : wpłać na RM? A najnowsze: pomożemy ci załatwić odszkodowanie po powodzi ?? Ginusia, nie jesteśmy gorsi, serio serio, biorąc pod uwagę warunki życiowe panujące tam, powiem więcej, jesteśmyUźwa lepsi O tym jak ostatnia emerytura znika z konta ZUS nie wspomnę, wszak to rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
gini jolanda, zdaje sie, ze cie wygasze 07.06.10, 16:28 mam dosyc czytania grafomanow. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: jolanda, zdaje sie, ze cie wygasze 07.06.10, 16:35 A se wygaś, tylko, że reakcja nad wyraz i emocjonalna ?? Gini, ty byłaś w ZSRR, a może w Smoleńsku dokładnie?? Mnie się ciśnienie podnosi, gdy wszystko na ruskich,a swojego nie widzisz?? Ot nowina, sami porządni za 300 w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jolanda, zdaje sie, ze cie wygasze 07.06.10, 16:45 jola.iza1 napisała: > A se wygaś, tylko, że reakcja nad wyraz i emocjonalna ?? > Gini, ty byłaś w ZSRR, a może w Smoleńsku dokładnie?? > Mnie się ciśnienie podnosi, gdy wszystko na ruskich,a swojego nie widzisz?? Ot > nowina, sami porządni za 300 w sejmie. sluchaj to jest watek o konkretnym przypadku, jak chcesz bronic rosjan to sobie zaloz watek i pisz, ze sa anioly, ze nigdy niczego nie ukradli. ty nie rozumieséz nawet tego co czytasz, piszesz jak hasz dla samego pisania grafomanko. a teraz adieu Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Nie wiem, 08.06.10, 13:25 ale nie sądzę, żeby to była jedna kradzież. Sporo ludzi się tam kręciło, więc niejeden mógł podnieść to i owo i schować do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie wiem, 08.06.10, 13:32 hymenos napisał: > ale nie sądzę, żeby to była jedna kradzież. Sporo ludzi się tam > kręciło, więc niejeden mógł podnieść to i owo i schować do kieszeni. ale wyskoczyles,gazet nie czytasz, przeciez sprawcow zatrzymano. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Nie wiem, 08.06.10, 14:14 gini napisała: > hymenos napisał: > > > ale nie sądzę, żeby to była jedna kradzież. Sporo ludzi się tam > > kręciło, więc niejeden mógł podnieść to i owo i schować do kieszeni. > > ale wyskoczyles,gazet nie czytasz, przeciez sprawcow zatrzymano. Pytałaś się czy tam była jedna kradzież, więc odpowiedziałem, nie. Oprócz tej z kartami zapewne zdarzyło się ich wiecej. Co z tego, że sprawców zatrzymano? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie wiem, 08.06.10, 16:24 hymenos napisał: > Pytałaś się czy tam była jedna kradzież, więc odpowiedziałem, nie. > Oprócz tej z kartami zapewne zdarzyło się ich wiecej. Co z tego, że > sprawców zatrzymano? Ona już zapomniała o czym jest wątek. To u niej normalne. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie wiem, 08.06.10, 16:36 snajper55 napisał: > hymenos napisał: > > > Pytałaś się czy tam była jedna kradzież, więc odpowiedziałem, nie. > > Oprócz tej z kartami zapewne zdarzyło się ich wiecej. Co z tego, że > > sprawców zatrzymano? > > Ona już zapomniała o czym jest wątek. To u niej normalne. > > S. a jak tam zakonnica snajperku ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie wiem, 08.06.10, 17:20 gini napisała: > snajper55 napisał: > > > hymenos napisał: > > > > > Pytałaś się czy tam była jedna kradzież, więc odpowiedziałem, > nie. > > > Oprócz tej z kartami zapewne zdarzyło się ich wiecej. Co z tego, > że > > > sprawców zatrzymano? > > > > Ona już zapomniała o czym jest wątek. To u niej normalne. > > > > S. > > a jak tam zakonnica snajperku ? Co zakonnica ? Znów będziesz kłamać ? S. Odpowiedz Link Zgłoś