Dodaj do ulubionych

Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą

16.11.10, 10:51
"Okazuje się jednak, że spotkanie z Kingiem jest dość wątpliwe. Spotkanie nie pojawiło się w oficjalnym kalendarzu polityka. Rozmów na ten temat unika też jego biuro, gdzie nikt nie odbiera telefonu.

We wtorek Fotyga i Macierewicz prawdopodobnie spotkają się z dziennikarzami, z kolei w środę wieczorem planowane jest spotkanie z parafianami w małym polskim kościele w Silver Spring. "

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Politycy-z-USA-odcinaja-sie-od-spotkania-z-delegacja-PiS,wid,12853041,wiadomosc.html?ticaid=1b40b

S.
Obserwuj wątek
    • pan.scan Przynajmniej Szalony Antek zobaczy mały fragment 16.11.10, 10:55
      USA. Możliwe też, że w sprawie Smoleńska dowie się czegoś nowego od parafian z Silver Spring, co Prezes przekuje w sukces misji.
    • polazrski Re: Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą 16.11.10, 10:55
      www.progressforpoland.com/artykul/macierewicz-i-fotyga-zupelnie-nie-znaja-amerykanskiej-polityki
      Z forum Kraj, of koz.wink
      • snajper55 Re: Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą 16.11.10, 11:11
        polazrski napisał:

> www.progressforpoland.com/artykul/macierewicz-i-fotyga-zupelnie-nie-znaja-amerykanskiej-polityki
        > Z forum Kraj, of koz.wink

Nieznajomość amerykańskich procedur??? A cóż ich obchodzą jakieś procedury? Toż oni są wysłańcami Prezesa. To procedury do nich powinny być dostosowywane. Amerykanie nie doceniają zaszczytu, jaki ich spotkał. Pewnie znów Putin namieszał. Jeszcze się dowiemy, że USA to kondominium rosyjsko-chińskie.

S.
        • hardy1 Re: Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą 16.11.10, 15:46
          No przecież to jasne że USA to też kondominium...tyle że Jaruś K. jeszcze tego nie wykrył. Po to wysyła Antosia M. - on wszystko potrafi wykryć. A ten list od pis-prezesa to tylko przykrywka wyjazdu agenta Antosia M.

No i przy okazji będzie można znów ogłosić do tamtejszych Polaków iż w Polsce rządzą nie ci którzy powinni rządzić...
          • matelot Re: Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą 16.11.10, 17:04
            Nic nie trzeba ogłaszać. Tamtejsze Polactwo jest o tym przekonane. Informacje otrzymują z pierwszej ręki - z ambon...
            • hardy1 Re: Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą 17.11.10, 07:23
              Masz! Tyz prowdo. Nie ma wiarygodniejszej info niż ta ogłaszana z ambon - to jest okraszone nimbem świętości czarnosukienkowych a więc z założenia, jak to mówił x.Tischner: "...g...prowdo".
    • prawdziwy.davout To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 10:57
      Coś się tak do tej wizyty przypiął ? Chcieli to pojechali. Ich sprawa.
      • snajper55 Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 11:01
        prawdziwy.davout napisał:

> Coś się tak do tej wizyty przypiął ? Chcieli to pojechali. Ich sprawa.

Przypiął? A coś się tak do mojego wątku przypiął? Chciałem, to napisałem. Moja sprawa.

S.
        • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 11:17
          Chciałeś to napisałeś. Ja tego nie neguję. Mówię tylko że to ich sprawa.
          • matelot Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 11:29
            A ja mówię, że niekoniecznie ich. Polish jokes Ciebie śmieszą? - mnie nie a oni pojechali dawać powód do ośmieszania mojego kraju.
          • snajper55 Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 11:29

> Chciałeś to napisałeś. Ja tego nie neguję. Mówię tylko że to ich sprawa.

Nie tylko ich, ponieważ mnie reprezentują oraz innych obywateli Polski.

S.
            • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 11:40
              Jak Geremek latał po korytarzach w Brukseli skarżąc się na polski rząd co to mu kazał składac oświadczenie lustracyjne też protestowałeś ?
              • matelot Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 12:04
                Ja protestowałem. Przeciw podwójnej lustracji, jak pamiętam...
              • snajper55 Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 12:21

> Jak Geremek latał po korytarzach w Brukseli skarżąc się na polski rząd co to mu
                > kazał składac oświadczenie lustracyjne też protestowałeś ?

A latał i się skarżył??? No popatrz, czego to się człowiek dowiaduje... Masz jakiś link na ten temat?

S.
                • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 12:57
                  snajper55 napisał:

" A latał i się skarżył??? "

Tak. Latał i się skarżył.

" Masz jakiś link na ten temat?"

Poszukaj sobie sam.
                  • andrzejg Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 13:23

>
                    > " Masz jakiś link na ten temat?"
                    >
                    > Poszukaj sobie sam.
                    >
                    >

to nie fair

Snajper link dodał do swojej wypowiedzi

A.
                    • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 13:33
                      OK.

fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/geremek-odmawiam-lustracji,901228
                      • snajper55 Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 16:04

> OK.
                        >
                        > fakty.interia.pl/fakty-dnia/news/geremek-odmawiam-lustracji,901228

No i gdzie tu się skarży? Napisał list do wyborców, w którym odmówił powtórnej lustracji i wyjaśnił dlaczego. Skarżył się obcemu państwu? Prosił obce państwo o pomoc jak Kaczyński?

S.
                        • pan.scan Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 16:15
                          Jemu zapewne chodzi o wywiady dla Reppubliki, w którym polskojęzyczny agent Germek dwukrotnie szkalował Polskę.

www.tvn24.pl/12691,1511561,wiadomosc.html
                          www.tvn24.pl/1,1515605,druk.html
                        • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 16.11.10, 20:26
                          Szkoda że nie doczytałeś do końca.
                          • snajper55 Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 17.11.10, 00:24

> Szkoda że nie doczytałeś do końca.

Doczytałem do końca.

S.
                            • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 17.11.10, 17:34
                              snajper55 napisał:

" Doczytałem do końca."

O konferencji prasowej w parlamencie europejskim w Brukseli też ?
                              • snajper55 Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 18.11.10, 01:08

> snajper55 napisał:
                                >
                                > " Doczytałem do końca."
                                >
                                > O konferencji prasowej w parlamencie europejskim w Brukseli też ?

Też. Konferencja prasowa ci się nie podoba?

S.
                                • prawdziwy.davout Re: To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u 18.11.10, 09:42
                                  snajper55 napisał:

"Też. Konferencja prasowa ci się nie podoba? "

Ja nic takiego nie pisałem. To przecież Ty oceniasz słusznośc skarżenia się za granicą od przynależności partyjnej skarżącego.
    • rycho7 zrobili wszystko co w ich mocy 16.11.10, 14:14
      snajper55 napisał:

> "Okazuje się jednak

Ja przykladowo jak sie napreze to potrafie uniesc posladek i upuscic gazu. Musi zaczne o tym robic konferencje prasowe. Najme rzecznika prukowego.
    • jaceq Re: Amerykanscy politycy zażenowani polską wizytą 16.11.10, 22:17
      Niestety. Polish jokes będą miały jeszcze długi żywot.

A już para Macierewicz-Fotyga aż się prosi o określenie "polski obóz koncentracyjny". Wręcz się kojarzy.
    • manny-jestem Artykul denny 17.11.10, 18:34
      Gdzie jest tam choc jeden dowod na to ze jakis amerykanski polityk czuje sie zazenowany wizyta Fotygi i Macierewicza?

Idiotyczny artykul dla czytelnikow idiotow.
      • polazrski Re: Artykul denny 17.11.10, 18:49
        Sam jestes idiota jesli myslisz,ze amerykanscy politycy nie czuliby sie zazennowani spotkaniem z para psychicznych, ktorzy nie reprezentuja nikogo poza preziolem.
        • hasz0 to w Polsce jest 38 mln Zydów - 1 Prezes? 17.11.10, 18:55
          ..., ktorzy nie reprezentuja nikogo poza

preziolem.

--To oficjalny komunikat czy zdajesię RMF-u
          snajper55 16.08.07, 16:50 Odpowiedz prawdziwy.davout napisał:

> Jak Geremek latał po korytarzach w Brukseli skarżąc się na polski rząd co to mu
          > kazał składac oświadczenie lustracyjne też protestowałeś ?

A latał i się skarżył??? No popatrz, czego to się człowiek dowiaduje... Masz jakiś link na ten temat?

S.
        • matelot Re: Artykul denny 17.11.10, 19:08
          Pomyśl Manny przez chwilę. Do USA przyjeżdża para ludzi, których już sam wygląd czy mimika twarzy sugeruje, że uciekli ze szpitala dla obłąkanych. Przecież ci senatorowie MUSZĄ byc zażenowani. Tym bardziej, że mają swoich sekretarzy, którzy ich przygotowują do wizyty. Wiedzą, o dobrych stosunkach miedzy oboma rządami, wiedzą, że wspólnie przelewamy krew w Afganistanie. A tu przyjeżdża na skargę delegacja w Tworek...
    • manny-jestem Jakos nie calkiem zazenowani 17.11.10, 23:33
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8677433,Zespol_ekspercki_z_USA_wesprze_zespol_Macierewicza.html
      • polazrski Re: Jakos nie calkiem zazenowani 17.11.10, 23:58
        Jak na razie tylko spotkali sie z paroma osobami i kongresmanem. Teraz trza poczekac na to, czy cos z tego wyniknie, a ty od razu z armata, ze juz wszystko zaklepane. No, ale z ciebie taki sam maniak jak oni.
        • manny-jestem Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 00:05
          Kotlet z ciebie glupek jakich naprawde malo. Juz zapozno zeby nauczyc sie czytac ze zrozumieniem.
          • polazrski Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 00:53
            Ameryka by sie cofnela do Stone Age gdyby miala tylko takich mondrali jak ty.
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8678420,_To_nie_buduje_naszego_prestizu___Sikorski_o_wizycie.html
            Dziś w związku z katastrofą pod Smoleńskiem spotkali się z republikańskim kongresmanem Daną Rohrabacherem. Sikorski nie przykłada wagi do tego wydarzenia: "To tak, jak u nas, spotkać się z posłem". Przypomina również, że "Kongres nie ma w sprawie katastrofy żadnych kompetencji".
      • matelot Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 09:00
        Ale co to będzie za wsparcie? Kongresmeni wesprą naszych "badaczy" skromnym datkiem?
        • gini Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 09:30
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8679272,Fotydze_i_Macierewiczowi_udalo_sie_w_USA_wreczyc_apel.html

Rohrabacher o Fotydze i Macierewiczu napisał: "Reprezentują oni uzasadniony niepokój narodu polskiego, że wypadek, który pochłonął życie ich przywódców, powinien być dokładnie zbadany i wyjaśniony. Jeżeli katastrofa prezydenckiego samolotu miała związek z premedytacją lub niekompetencją, należy to przyznać i wyciągnąć z tego wnioski. Zważywszy na historię stosunków między Rosją (w tym ZSRR) a Polską, jest wiele powodów do podejrzeń. Poza tym, jeśli błędy zostały popełnione, Rosja musi to przyznać i dopilnować, żeby je skorygowano" - napisał w oświadczeniu kongresmen.

"W tym momencie założyłbym, że był to albo wypadek spowodowany przez jakąś burzę, albo zwykły przypadek niekompetencji, ale na pewno gotów jestem zbadać bez uprzedzeń wszystkie fakty związane z tą sprawą" - dodał kongresman.

Wczoraj trwały też dalsze spotkania z amerykańskimi ekspertami ds. lotnictwa, którzy mają pomóc polskiemu zespołowi parlamentarnemu w wyjaśnieniu katastrofy. Macierewicz powiedział, że skład grupy eksperckiej poda dopiero pod koniec wizyty w USA, która ma potrwać do poniedziałku.

- Są to specjaliści od katastrof samolotowych, specjaliści od procesu związanego z pilotażem, jak i specjaliści od szeroko pojętej informacji - sprecyzował.
          • gini Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 09:46
            www.rp.pl/artykul/564943_Kushner--Wiele-pytan-bez--odpowiedzi.html
            nie sądzi pan, że proszenie Stanów Zjednoczonych, by pomogły w wyjaśnieniu tej sprawy, podważa zaufanie do instytucji polskiego państwa? Rzecznik rządu Paweł Graś wizytę Anny Fotygi i Antoniego Macierewicza w Waszyngtonie uważa wręcz za działanie bliskie zdradzie.
            To raczej sposób prowadzenia śledztwa podważa zdrowy rozsądek i jeśli ktoś chciałby przerzucać się epitetami, to tutaj mógłby doszukiwać się zdrady. Uważam, że Anna Fotyga i Antoni Macierewicz mają pełne prawo zwracać się o powołanie międzynarodowej komisji, która ustaliłaby, co się naprawdę stało. Zwłaszcza że reprezentują dziesiątki tysięcy Polaków, którzy chcą poznać odpowiedzi na swoje pytania. Absolutnie nie zgodziłbym się ze stwierdzeniem, że ta wizyta podważa zaufanie do polskich instytucji. Wręcz przeciwnie – pokazuje, że Polska jest już dojrzałą demokracją. Dla polskiego rządu zewnętrzna komisja mogłaby być pomocna w sprawdzeniu, czy w tej sprawie nikt nic nie ukrywa.
          • hymenos No i Gini zacytowała dyplomatyczną odpowiedź dla 18.11.10, 09:52
            idiotów. Bo co innego można odpowiedzieć kretynom, którzy z katastrofy lotniczej wynikłej z niekompetencji i okoliczności pogodowych próbują zrobić światową aferę polityczną polegającą na zamachu na władze najważniejszego państwa w regionie.
            • matelot Re: No i Gini zacytowała dyplomatyczną odpowiedź 18.11.10, 09:55
              smile
        • polazrski Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 10:41
          Ciekawe kto za te komisje ekspertow bedzie placil?
          • gini Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 10:44
            polazrski napisał:

> Ciekawe kto za te komisje ekspertow bedzie placil?

kneset, i gminy zydowskie w polsce.
      • dachs Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 10:58
        manny-jestem napisał:

rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8677433,Zespol_ekspercki_z_USA_wesprze_zespol_Macierewicza.html

Masz na mysli ten fragment?
        CytatWszystko wskazuje na to, że do czasu naszego wyjazdu ukształtuje się tutaj zespół ekspercki, który będzie wspomagał nasz zespół parlamentarny.

To może równie dobrze oznaczać, że życzliwi amerykańscy koledzy-kongresmeni będą ostrzegać zespół parlamentarny Macierewicza za każdym razem, gdy będzie chciał puścić w świat bzdurę w rodzaju koszenia drzew przed samoloty.
        Takie doradztwo mogłoby sparaliżować kompletnie pracę tej bezcennej komisji, więc radzę podchodzić ostrożnie do szafowania pojęciem "sukcesu". smile
        • polazrski Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 11:00
          I nie zapominaj o "Tu 154M Lux to przebudowany bombowiec". (autor: J.Katchynsky)
        • gini Re: Jakos nie calkiem zazenowani 18.11.10, 11:08
          dachs napisał:

> manny-jestem napisał:
          >
          > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8677433,Zespol_ekspe
          > rcki_z_USA_wesprze_zespol_Macierewicza.html
          >
          > Masz na mysli ten fragment?
          > CytatWszystko wskazuje na to, że do czasu naszego wyjazdu ukształtuje się tut
          > aj zespół ekspercki, który będzie wspomagał nasz zespół parlamentarny.

>
          > To może równie dobrze oznaczać, że życzliwi amerykańscy koledzy-kongresmeni będ
          > ą ostrzegać zespół parlamentarny Macierewicza za każdym razem, gdy będzie chcia
          > ł puścić w świat bzdurę w rodzaju koszenia drzew przed samoloty.
          > Takie doradztwo mogłoby sparaliżować kompletnie pracę tej bezcennej komisji, wi
          > ęc radzę podchodzić ostrożnie do szafowania pojęciem "sukcesu". smile

Rohrabacher o Fotydze i Macierewiczu napisał: "Reprezentują oni uzasadniony niepokój narodu polskiego, że wypadek, który pochłonął życie ich przywódców, powinien być dokładnie zbadany i wyjaśniony. Jeżeli katastrofa prezydenckiego samolotu miała związek z premedytacją lub niekompetencją, należy to przyznać i wyciągnąć z tego wnioski. Zważywszy na historię stosunków między Rosją (w tym ZSRR) a Polską, jest wiele powodów do podejrzeń. Poza tym, jeśli błędy zostały popełnione, Rosja musi to przyznać i dopilnować, żeby je skorygowano" - napisał w oświadczeniu kongresmen.

Jak myslisz jak inaczej moznana zastapic slowo "premedytacja" w przypadku katastrofy?
        • manny-jestem To nie bzdura Borsuku 18.11.10, 15:37
          Byłem na spotkaniu z Fotygą i macierewiczem i jednym z owców ich pobytu tutaj było to ze od amrykańskich ekspertów otrzymali zdjęcie że samolot prezedencki rzeczywiście kosl drzewa na długości około 100 metrów.

Więc przestałbym na Waszym miejscu bagatelizować tą sprawę, obudziłbym się z antykaczego amoku i zaczął zastanawiać czy obecny rząd rzeczywiście nie zaczyna przyjmować quasi-perelskiej postawy.
          • polazrski Re: To nie bzdura Borsuku 18.11.10, 15:47
            Moze pokaz to zdjecie? Jakas super nowa technika koszenia drzew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka