Dodaj do ulubionych

Sanepid w walce z mafią

13.12.10, 08:59
Nowa ustawa o dopalaczach wybija policji zęby - alarmuje Dziennik Gazeta Prawna. Na skutek zawiłości prawnych i złego brzmienia nowych regulacji, wg obecnie obowiązującego prawa, policjanci nie mogą prowadzić działań operacyjnych wobec producentów i handlarzy dopalaczami. Czyli np. stosować podsłuchów, podejrzanych o ten proceder osób.

Tym samym okazujemy się pierwszym chyba krajem, który walkę z narkotykową mafią powierzył inspekcji sanitarnej.

Bo te rewolucyjne regulacje stosuje się nie tylko do dopalaczy. Stosuje się je do produkowania i wprowadzania do obrotu substancji psychoaktywnych czyli obejmują też klasyczne narkotyki.

Rząd już myśli: "W ubiegłą środę nad tym problemem debatowali: minister Michał Boni, wiceszef MSWiA Adam Rapacki oraz komendant główny policji. "
Obserwuj wątek
    • matelot Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 09:09
      Napisałem kiedyś w Twoim wątku, że ustawę napisano na rybkę. Taki zwiad bojem a teraz myślą co należy zmienić by lepiej funkcjonowała jako prawo. Ale parę ton tego goowna skonfiskowano i kilku ludziom przeszła ochota na zajmowanie się tym procederem.
      • oleg3 Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 09:48
        > ustawę napisano na rybkę

Ano! Matelocie. Popis fachowości. Nawet PO - PiS.
        • hasz0 Co masz na myśli PiSząc "popis fachwości PO - PiS" 13.12.10, 09:54

• hasz0 nie odpowiesz merytowi profesorze?-nieładnie 13.12.10, 10:08

• oleg3 Re: Co masz na myśli PiSząc "popis fachwości PO - 13.12.10, 10:09
            A jak głosował Klub PiS?
            • hasz0 ___ i znowu winna OPozycja_ja mam taki tuskomfort 13.12.10, 10:47

• hasz0 Tuskomfort = raj dla oszustów wszelakiej maści 13.12.10, 10:55

• matelot Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 10:43
          oleg3 napisał:

> > ustawę napisano na rybkę
          >
          > Ano! Matelocie. Popis fachowości. Nawet PO - PiS.
          >
          ==================
          Kiedy fora były zdominowane wpisami n/t tej ustawy, dało się przeczytać, że materia jest niezwykle złożona i że NIKOMU do tej pory nie udało się napisać dobrego prawa o dopalaczach. Nie oczekiwałem zatem, że PO akurat to się uda. Niemniej jednak cieszyłem się, że wyzwanie podjęto a już szczególną satysfakcję miałem obserwując minę dwudziestokilkuletniego milionera, który się odgrażał, że puści Polskę z torbami.
          Patrzę więc w przyszłość z umiarkowanym ale optymizmem.
          • oleg3 Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 10:46
            >szczególną satysfakcję miałem obserwując minę dwudziestokilkuletniego milionera, który się
            > odgrażał, że puści Polskę z torbami.

A nie puści, Matelocie?
            • matelot Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 11:15
              Mam nadzieję, że jest za cienki w uszach, jednakowoż. W substancjach którymi handlował wykryto niewielkie, ale jednak, ilości narkotyków co, zdaje się, nie daje mu zbyt dobrej pozycji w tej walce.
              • matelot Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 11:19
                Zapomniałem o linku:

www.tvn24.pl/0,1680651,0,1,narkotyki-w-dopalaczach,wiadomosc.html
              • oleg3 Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 11:45
                Wielka jest Twoja wiara. A sam premier mówił o działaniu na pograniczu prawa.

Skazanie króla w ewentualnym procesie karnym wcale nie poprawi sytuacji rządu w procesie o odszkodowanie za działanie niezgodne z prawem. Pozew zbiorowy i parę lat cierpliwości.
                • hasz0 A było POsłuchac hasza a nie matelota. 13.12.10, 12:10

i zagłosować z braku lepszego laku
                  na..tę ktora gwarantuje ściganie bezprawia zamiast sekułowatego zamiatania.
                  Dosyć już za 3 mln zł wydanych na Pitere i spółkę
                  do ścigania DORSZA aby Polska była jeszcze GORSZA.
                • matelot Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 14:48
                  oleg3 napisał:

> Wielka jest Twoja wiara. A sam premier mówił o działaniu na pograniczu prawa.
                  >
                  > Skazanie króla w ewentualnym procesie karnym wcale nie poprawi sytuacji
                  > rządu w procesie o odszkodowanie za działanie niezgodne z prawem. Pozew zbiorow
                  > y i parę lat cierpliwości.
                  >
                  =================
                  Stawiał sprawę uczciwie. Z pewnością poza klakierami otacza się również ludźmi z wiedzą. Sam jestem ciekaw czym to się skończy.
                  Posiadanie każdej ilości narkotyków jest niezgodne z prawem. Tu raczej nie dostrzegam niebezpieczeństw.
    • andrzejg Re: Sanepid w walce z mafią 13.12.10, 11:21
      rzeczywiście dali ciała desygnując do walki z niejako mafinymi strukturami trzęsących się ze strachu , niskopłatnych urzedników Sanepidu.

A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka