Dodaj do ulubionych

Lublin, stolica

13.12.10, 23:50
lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8806639,Nie_bedzie_szkolnych_zabaw_w_piatki__Religia_zakazuje.html
ciemnogrodu.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Lublin, stolica 13.12.10, 23:55
      polazrski napisał:

> lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8806639,Nie_bedzie_szkolnych_zabaw_w_piatki__Religia_zakazuje.html
      > ciemnogrodu.

10 każdego miesiąca też żadnych zabaw nie można organizować. Bo wtedy zginął nasz Panprezydent.

S.
      • polazrski Re: Lublin, stolica 13.12.10, 23:58
        A moze by tak zorganizowac te dnie, zeby wszystkie wypadaly w niedziele? I wilk bedzie syty, i owca cala.
        • absztyfikant Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:04
          Pozi, a co cie obchodza szkole zabawy w prowincjonalnej szkolce?
          • jola.iza1 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:29
            Nie bądź taki, Absztyś, co Ci szkodzi?? To moje miastosad
            Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy.
            -Tusk
            • matelot Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:45
              To Twoje miasto, zatem powinnaś wiedzieć a ja chciałbym zaspokoić ciekawość z przed lat, otóż korespondowałem wtedy z pewna lublinianką i ona w adresie zwrotnym pisała ul Konopnicka. Nigdy nie miałem odwagi aby zapytać czy Konopnicka czy Konopnickiej. Wiem, że moje pytanie nie na temat, ale proszę o odpowiedź w drodze wyjątku.smile

A co do zacofania ... nie wiem jak jest teraz ale wiele, wiele lat temu owa panna była raczej nowoczesna. Pewnie po upadku komuny siły ciemności zapanowały nad miastem. Mogą mieszkańców trzymać w szachu bo odzyskały cmentarz miejski i od nich zależy czy dostaniesz przepustkę na dwa metry pod ziemię. Ich ziemię...
              • snajper55 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 01:21
                matelot napisał:

> To Twoje miasto, zatem powinnaś wiedzieć a ja chciałbym zaspokoić ciekawość z p
                > rzed lat, otóż korespondowałem wtedy z pewna lublinianką i ona w adresie zwrotn
                > ym pisała ul Konopnicka. Nigdy nie miałem odwagi aby zapytać czy Konopnicka czy
                > Konopnickiej. Wiem, że moje pytanie nie na temat, ale proszę o odpowiedź w dro
                > dze wyjątku.smile

Nie chciało Ci się sięgnąć do mapy Lublina? W Lublinie jest ulica Konopnicka (nie Konopnickiej) oraz osiedle Konopnickiej (nie Konopnickie). smile

mapa.targeo.pl/Lublin,Konopnicka

S.
                • jola.iza1 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 08:17
                  Dojaśnię- Konopnicka, bo prowadzi do wsi Konopnicasmile

Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy.
                  -Tusk
                  • matelot Re: Lublin, stolica 14.12.10, 08:20
                    Dziękujęsmile
                • matelot Re: Lublin, stolica 14.12.10, 08:23
                  @snajper

Dzięki, wprawdzie na tej mapie ul. Konopnicka się nie wyświetla ale myślę, że to może być ta zaznaczona gustownym prostokącikiem smile
                  • snajper55 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 11:40
                    matelot napisał:

> @snajper
                    >
                    > Dzięki, wprawdzie na tej mapie ul. Konopnicka się nie wyświetla ale myślę, że t
                    > o może być ta zaznaczona gustownym prostokącikiem smile

Oddal mapę, to Ci się wyświetli.

S.
    • jola.iza1 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:38
      A wiesz, że na zdjęciu moja " podstawówka", najbardziej " czerwona" ze wszystkich, tamtymi czasy. Tam sie uczyła Sierakowskasmile)
      -Tusk
      • polazrski Re: Lublin, stolica 14.12.10, 05:35
        Wtedy czerwona, a teraz czarna. Takie czasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka