polazrski 13.12.10, 23:50 lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8806639,Nie_bedzie_szkolnych_zabaw_w_piatki__Religia_zakazuje.html ciemnogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Lublin, stolica 13.12.10, 23:55 polazrski napisał: > lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8806639,Nie_bedzie_szkolnych_zabaw_w_piatki__Religia_zakazuje.html > ciemnogrodu. 10 każdego miesiąca też żadnych zabaw nie można organizować. Bo wtedy zginął nasz Panprezydent. S. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Lublin, stolica 13.12.10, 23:58 A moze by tak zorganizowac te dnie, zeby wszystkie wypadaly w niedziele? I wilk bedzie syty, i owca cala. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:04 Pozi, a co cie obchodza szkole zabawy w prowincjonalnej szkolce? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:29 Nie bądź taki, Absztyś, co Ci szkodzi?? To moje miasto Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:45 To Twoje miasto, zatem powinnaś wiedzieć a ja chciałbym zaspokoić ciekawość z przed lat, otóż korespondowałem wtedy z pewna lublinianką i ona w adresie zwrotnym pisała ul Konopnicka. Nigdy nie miałem odwagi aby zapytać czy Konopnicka czy Konopnickiej. Wiem, że moje pytanie nie na temat, ale proszę o odpowiedź w drodze wyjątku. A co do zacofania ... nie wiem jak jest teraz ale wiele, wiele lat temu owa panna była raczej nowoczesna. Pewnie po upadku komuny siły ciemności zapanowały nad miastem. Mogą mieszkańców trzymać w szachu bo odzyskały cmentarz miejski i od nich zależy czy dostaniesz przepustkę na dwa metry pod ziemię. Ich ziemię... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 01:21 matelot napisał: > To Twoje miasto, zatem powinnaś wiedzieć a ja chciałbym zaspokoić ciekawość z p > rzed lat, otóż korespondowałem wtedy z pewna lublinianką i ona w adresie zwrotn > ym pisała ul Konopnicka. Nigdy nie miałem odwagi aby zapytać czy Konopnicka czy > Konopnickiej. Wiem, że moje pytanie nie na temat, ale proszę o odpowiedź w dro > dze wyjątku. Nie chciało Ci się sięgnąć do mapy Lublina? W Lublinie jest ulica Konopnicka (nie Konopnickiej) oraz osiedle Konopnickiej (nie Konopnickie). mapa.targeo.pl/Lublin,Konopnicka S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 08:17 Dojaśnię- Konopnicka, bo prowadzi do wsi Konopnica Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Lublin, stolica 14.12.10, 08:23 @snajper Dzięki, wprawdzie na tej mapie ul. Konopnicka się nie wyświetla ale myślę, że to może być ta zaznaczona gustownym prostokącikiem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 11:40 matelot napisał: > @snajper > > Dzięki, wprawdzie na tej mapie ul. Konopnicka się nie wyświetla ale myślę, że t > o może być ta zaznaczona gustownym prostokącikiem Oddal mapę, to Ci się wyświetli. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Lublin, stolica 14.12.10, 00:38 A wiesz, że na zdjęciu moja " podstawówka", najbardziej " czerwona" ze wszystkich, tamtymi czasy. Tam sie uczyła Sierakowska) Główną motywacją mojej aktywności politycznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. -Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Lublin, stolica 14.12.10, 05:35 Wtedy czerwona, a teraz czarna. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś