Dodaj do ulubionych

Brudne Osielsko

15.01.11, 23:46
A ja pytam, co robią gminne służby porządkowe w kierunku utrzymania czystości w Osielsku? Na przystanku za kościołem leży rozwalony kosz, z którego wysypują sie śmieci. taki sam rozwalony kosz już kolejny tydzień leży na terenie boiska przy Centralnej... Czy tego szanowne osoby odpowiedzialne za czystość w gminie nie widzą? Może należałoby wsiąść co jakiś czas w samochód i objechać teren!!!! Brud taki, że aż wstyd!!!!
Obserwuj wątek
    • gandalf.czarny Re: Brudne Osielsko 16.01.11, 13:16
      Służby porządkowe robią ... WIELKIE NIC.
      Straż Gminna ciągle śpi. I raczej nic nie wskazuje na to, aby obudzili się do wiosny.
      Władze gminy i poszczególnych wsi też nie reagują (np. choćby poprzez monitowanie do Straży Gminnej).
      A mieszkańcy... No cóż, gdy w innym wątku zapytałem, czy sołtys Niemcza w jakikolwiek sposób reaguje na brud, nieodśnieżone chodniki itp. to zostałem przez niejakiego wiejskiego lutka odsądzony od czci i wiary.
      Tak więc zapomnij o oazie. Mieszkamy w śmietniku.

Mogę cię "pocieszyć" - w Niemczu taki sam syf jak w Osielsku. Jak ktoś odpalał petardy na sylwestra na skrzyżowaniu ul. Olimpijczyków i ul. Narciarzy to pozostałości po tych petardach (całkiem spora sterta śmieci) leży sobie spokojnie do dziś. No i ulice i chodniki tak samo "zasrane".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka