matelot 13.02.11, 16:40 Cytat„Wszechmogący Boże! Jak długo jeszcze trzeba będzie znosić tę zabobonną sektę chrześcijan i ich parweniuszowski wynalazek?!”. Czyje to słowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polazrski Re: Zagadka/dla leniwych: 13.02.11, 16:50 Niewielu jednak posunęłoby się do takiego stwierdzenia, jakie wyszło spod pióra papieża Aleksandra VI, a przytoczonego w encyklopedii Diderota: „Wszechmogący Boże! Jak długo jeszcze trzeba będzie znosić tę zabobonną sektę chrześcijan i ich parweniuszowski wynalazek?!”. www.focus.pl/historia/artykuly/zobacz/publikacje/szatan-na-papieskim-tronie/nc/1/ Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Zagadka 13.02.11, 17:49 Potrzebowałeś raptem czterech minut by rozwikłać zagadkę. Szatan z Ciebie, Pożarsiu. Nadawałbyś się na najwyższy urząd i tron, parafrazując tytuł tej historycznego eseju. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 objawienie mojego ateistycznego Boga 13.02.11, 16:47 matelot napisał: > Czyje to słowa? Sa to slowa kogos malej wiary. Moj ateistyczny Bog objawil mi, ze powinienem sprawy wziasc we wlasne rece i temy rencamy byc egzekutorem Milosci Blizniego. On religiantow nie uzna za swoich. ... milczenie jest zlotem. Odpowiedz Link Zgłoś
jott-ka Re: objawienie mojego ateistycznego Boga 13.02.11, 18:11 rycho7 napisał: > Sa to slowa kogos malej wiary. Moj a'teistyczny Bog objawil mi, ze powinienem sp > rawy wziasc we wlasne rece i temy rencamy byc egzekutorem Milosci Blizniego. no przeciez,coz za epokowe odkrycie! gdy wypedzal Eve+Adama z Raju to- w domysle nawet a'teisty- mogl przypuszczac,ze POsiedli wiedze do przetrwania poza Edenem.taki rodzaj surwiwalu na zywo w praktyce. >On > religiantow nie uzna za swoich. mysle,ze gdybym byla na jego miejscu i...po przejsciu tej ziemskiej sciezki zdrowia,gdzie za kazdym rogiem(a nawet blizej) czaja sie szatany...religiantow-tych od belzebuba- nie uznalabym za swoich > ... milczenie jest zlotem... jak mawial klasyk od czegostam... mowa jest srebrem...tez cenny metal...i przydatny w wielu dziedzinach...czegostam Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Zagadka 13.02.11, 17:50 absztyfikant napisał: > Podobno Diderota > =============== Jasssssssssne, samego Diderota, nawiedzonego przez Nieświętego Ducha, jak mniemam Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Zagadka 13.02.11, 17:45 dachs napisał: > Fajne masz autorytety, matelocie. =============== Obawiam się, że to bardziej Twoje, borsuku, autorytety niż moje, ale nie wykluczam, że masz na myśli swoich przedpiśców w tym wątku wtedy się z Tobą zgodzę, ze w sprawach niewiary są autorytetami jak najbardziej. A wracając do zagadki... Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Zagadka 13.02.11, 17:53 Ciekawy opis orgii Borgii, kiedy to dziewki przebieraly sie za panow. Dzis juz sie za panow nie musza przebierac, bo od tego ksieza juz maja panow, a wlasciwie chlopcow. Odpowiedz Link Zgłoś
jott-ka autor_ytety Matelota(?) 13.02.11, 19:15 madrosci sygnaturek odautorskich? prawo autorskie ich nie chroni? mam! propozycje dla fiskusa! opdatkowac wszystkie cytaty mistrzow slowa! zapchamy luke budzetowa? i zysk dla nastepnych pokolen wieloraki i wielopoziomowy stowarzyszenia umarlych poetow wart hmm a co z przekazaniem uzyskanych zyskow poetom zapomnianym/nieznanym? --------------------------------------------------------------------- mtelot napisal: "Religia jest bardzo pożyteczna, bo dzięki niej kobiety tak bardzo się nie puszczają a i służba mniej kradnie" (Winston Churchill) Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: dłużej niż twego zywota starczy 13.02.11, 19:46 Cóż kryje się za tak obiecującym tytułem? Pustka. Pusty czerep autorki nordoliny. A tyle można było napisać, np: CytatPanowanie Rodriga Borgii – przede wszystkim z powodu jego życia prywatnego – zostało uznane w oczach potomnych za rządy antychrysta, emisariusza szatana na ziemi, a jego samego uważano za ucieleśnienie zła. Z upodobaniem przekazywano sobie świadectwa najgorszych występków, np. rzekomych kazirodczych kontaktów z córką Lukrecją i ich wspólnych dzieciach. Po Rzymie krążył ponoć dowcip, że jest ona „córką papieża, żoną i synową zarazem”. Ambasadorowie opuszczający Rzym, szerzyli gorszące opowieści o rozrywkach papieża. O tym, że syn Cezar sprowadza na dwór co piękniejsze dziewczyny i organizuje uczty połączone z orgiami. Można było napisać coś o nieomylności Ducha Świętego, który tak fatalnie pokierował Konklawe, że aż ciśnie się na usta pytanie czy w ogóle na Konklawe był obecny a jeśli był to czy jest ów Duch nieomylny. Można było wiele dla osoby ciekawej i inteligentnej ale czego spodziewać się po gościu, który przebiera się w damskie łaszki... Odpowiedz Link Zgłoś