Dodaj do ulubionych

Tusk się ośmieszył

24.02.11, 13:07
wiadomosci.onet.pl/kraj/tusk-w-izraelu-przyjaciele-mozecie-na-nas-liczyc-t,1,4193020,wiadomosc.html

"Potrafimy gościć młodych Żydów w Polsce, po to, by wspólnie rozmawiać o przeszłości - mówił premier na konferencji prasowej w Jerozolimie."

+++++++++++++++++++++++++++++++++
przecież ten jełop nawet nie wie, że te wycieczki młodych Żydów totalnie są izolowane od Polaków.
Przed 2wś Żydzi się izolowali od Polaków i potem zostali sami. Ale w przypadku tych wizyt izolacja ma o wiele większy wymiar.
O jakich rozmowach on mówi w ogóle???
Młodzi Żydzi, którzy byli w Polsce z taką wizytą muszą nieźle uśmiać się ze słów naszego premiera właśnie.
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: Tusk się ośmieszył 24.02.11, 13:12
      perla napisał:
      > "Potrafimy gościć młodych Żydów w Polsce, po to, by wspólnie rozmawiać o przesz
      > łości - mówił premier na konferencji prasowej w Jerozolimie."
      >
      > +++++++++++++++++++++++++++++++++
      > przecież ten jełop nawet nie wie, że te wycieczki młodych Żydów totalnie są izo
      > lowane od Polaków.
      > Przed 2wś Żydzi się izolowali od Polaków i potem zostali sami. Ale w przypadku
      > tych wizyt izolacja ma o wiele większy wymiar.
      > O jakich rozmowach on mówi w ogóle???
      > Młodzi Żydzi, którzy byli w Polsce z taką wizytą muszą nieźle uśmiać się ze słó
      > w naszego premiera właśnie.

A ja myślę, że p.Premier miał na myśli wspólne rozmowy o przyszłości.
    • hasz0 ________"usk się "ośmieszył"<=po co zmiękczasz?... 24.02.11, 13:15
      • hasz0 napadłęś "szalony#" i co...na ripostę Hasza?..hm? 24.02.11, 13:16
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,122522370,122554878,Re_Spiegla_to_R7_pisz_dla_Niemcow_nie_do_mni.html?wv.x=2
        karfa co za ..........
    • indeed4 Pisałem o tym wcześniej 24.02.11, 13:23
      Holocaust jest wykorzystywany przez Izrael w dość specyficzny, manipulatorski sposób. Właściwie dzięki Holocaustowi mamy Izrael. Przez wiele lat Holocaust był traktowany przez rząd jako uzasadnienie obecności Żydów w Izraelu.

Młodzi ludzie w wieku szkolnym są wysyłani do Auschwitz, biorą udział w marszach żywych. Podczas tych wycieczek nie mają kontaktu ze współczesną Polską, boją się, że Polacy są wrodzy wobec Żydów. To nie prowadzi do postępu w naszych wzajemnych relacjach, to dreptanie w miejscu.

Byłam w obozie pracy niedaleko Gdańska i nie mam potrzeby jechania do Auschwitz. Właściwie zastanawiam się, czy takie turystyczne miejsca powinny w ogóle istnieć, a jeśli tak, to po co? Mam wrażenie, że to łatwo można wykorzystać do manipulacji.

Coraz więcej Żydów w Izraelu, takich jak ja, myśli o powrocie do Europy. Nie jesteśmy super szczęśliwi, żyjąc w Izraelu i mamy potrzebę znalezienia dla siebie nowego miejsca.

www.krytykapolityczna.pl/Serwiskulturalny/BartanaZawiedzionamiloscIzrael/menuid-305.html

Rąsia - rąsia, buzia - buzia - a antypolska nagonka utrwalająca w Izraelu antypolskie nastroje trwa dalej w najlepsze.

• snajper55 Re: Tusk się ośmieszył 24.02.11, 13:25
      perla napisał:

> wiadomosci.onet.pl/kraj/tusk-w-izraelu-przyjaciele-mozecie-na-nas-liczyc-t,1,4193020,wiadomosc.html
      >
      > "Potrafimy gościć młodych Żydów w Polsce, po to, by wspólnie rozmawiać o przesz
      > łości - mówił premier na konferencji prasowej w Jerozolimie."
      >
      > +++++++++++++++++++++++++++++++++
      > przecież ten jełop nawet nie wie, że te wycieczki młodych Żydów totalnie są izo
      > lowane od Polaków.

Tak są izolowani:

"Grupa stu czterdziestu uczniów ze szkoły średniej w Izraelu gościła w Liceum Ogólnokształcącym imienia Komisji Edukacji Narodowej w Stalowej Woli. – Chcemy, aby młodzież izraelska nie patrzyła na Polskę jedynie jak na żydowski cmentarz, ale poznała naszą kulturę – tłumaczy dyrektor Mariusz Potasz."
      tiny.pl/hdh32
      "W Siedlcach 3 marca przebywała młodzież z HaDarim High School w izraelskim Hod. Uczniowie z Izraela spotkali się ze swoimi rówieśnikami z I LO im. B. Prusa oraz z II LO im. Św. Królowej Jadwigi. Wizyta odbyła się w ramach programu "Spotkania Młodzieży" realizowanego przez Muzeum Historii Żydów Polskich. Celem projektu jest umożliwienie uczniom z Polski i Izraela wzajemnego poznania się i odkrycia innych kultur."
      warszawa.naszemiasto.pl/artykul/336364,polsko-izraelskie-spotkania-mlodziezy,id,t.html

itd itp

> Przed 2wś Żydzi się izolowali od Polaków i potem zostali sami.

Ci, którzy się izolowali byli oskarżani o izolowanie się. Ci, którzy się asymilowali byli oskarżani o
      ukrywanie swego żydostwa. Żyd jest dziki, Żyd jest zły, Żyd ma bardzo ostre kły.

S.
      • indeed4 Pooglądaj sobie, młodziaku. 24.02.11, 13:31
        www.youtube.com/watch?v=nu6t9YmHvT4
        • hasz0 młodziak?........bo bezzębny?..i mało włosków? 24.02.11, 13:43
          • indeed4 Nie ... to dzieciak 24.02.11, 13:49
            przykro patrzeć, jak zaczyna praktykować u mistrza polazrskiego

• perla Re: Tusk się ośmieszył 24.02.11, 13:41
        Snajper, to są co najwyżej oficjalne spotkania na których padają okolicznościowe formułki.
        I pytanie mam, czy w ogóle spotkałeś takie wycieczki, i czy wiesz jaka jest ich organizacja?
        W gazecie napisali to wierzysz o spotkaniach młodych Żydów i Polaków.
        A prawda jest taka, że są to grupy izolowane. Nie ma mowy o żadnych rozmowach. A jak się chcesz przekonać się empirycznie to podejdź do takiej wycieczki i powiedz, że chciałbyś pogadać. Zostaniesz wtedy pognany przez ochroniarza, a dzieci będą opowiadały w Israelu jak to Snajper chciał na nich napaść właśnie.
        • hasz0 Ni ma jak rozmawiać z NieSZAL0nymi =takaquaqua 24.02.11, 13:49
        • indeed4 Re: Tusk się ośmieszył 24.02.11, 14:07
          Kiedyś też próbowałem jak mieszkałem w Warszawie ; totalna panika - więcej ochroniarzy niż uczestników wycieczki, ale wtedy tłumaczyłem to sobie zrozumiałym przewrażliwieniem po zamachach terrorystycznych w Izraelu
          • hasz0 Faq też się ośmieszył_totalna panika - więcej 24.02.11, 17:27
            CENZORÓW Z NOŻYCAMI..
            wiecej kopaczy w KOSZ
            wiecej BANIERÓW
            (???)
            BANARZY(???)
            BANICJANTÓW(???)

.z.......kijkami zaostrzonymi....
            niż AD REM dyskutantów
    • qwardian Re: Tusk się ośmieszył 24.02.11, 16:53
      > ...podpisali w Jerozolimie deklarację dotyczącą rozwoju współpracy obronnej.

Mnie najbardziej powyższe rozśmieszyło, ponieważ po pierwsze deklaracje i wywiązywanie Tuska to my już mieliśmy okazję poznać, po drugie przy najlepszych chęciach jedna i druga strona co najwyżej może odfajkować defiladę na wielbłądach, bo realna pomoc w teatrze wojennym w ogóle nie wchodzi w rachubę, jak i wspólne manewry...
      • wikul Perła się ośmieszył nie pierwszy raz ... 24.02.11, 20:21
        ...ale ty nie musisz.

Przeczytaj tumanie o co chodzi i przekonaj tego mędrca inaczej Perłę, żeby też przeczytał

www.monde-diplomatique.pl/index.php?id=1_4
    • g-48 Re: Tusk się ośmieszył 24.02.11, 23:11
      Mysle ze lepiej Tuszczyzna by zrobila jakby na pewien czas przestala wydawac Is´raelitom polskie paszporty. Jak tego nie zrobia to znowu mamy exodus "rodowitych "Polakow .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka