Gość: cs137 Gini, wiemy, że Ty nigdy nie będziesz, złotko. IP: *.client.comcast.net 01.05.04, 00:05 Wiemy, tak. No, niestety. Ni będziesz. Nie każdemu Pan Bóg daje... Ale nie martw się Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Wcelowalam , rowno o polnocy poszlo 01.05.04, 00:07 Sprytna jestem bestia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak CS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:09 Zdaje że lejąc te wodę, powinieneś pić do mnie, bo Gini wypowiedziała sie na conieco inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: CS 01.05.04, 00:13 Gość portalu: pollak napisał(a): > Zdaje że lejąc te wodę, powinieneś pić do mnie, bo Gini wypowiedziała > sie na conieco inny temat. )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak To się nazywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:20 > )))))))))))))) Radość prawdziwego ełroentuzjasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak I jak, czujecie sie lepiej? ;) /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:01 Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: I jak, czujecie sie lepiej? ;) /nt 01.05.04, 00:02 Ee tam lepiej, spiaca jestem. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: I jak, czujecie sie lepiej? ;) /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:12 To typowy objaw pointegracyjny. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
panidanka Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:06 panidanka napisała: > czy trafiłam w godzinę 00? nie nastawiłam zegara na komputerze czyli... a cholera, kto tam wie jak to jest po nocy kto z nas pierwszy znalazł sie w tej Europie danka Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 He, he. Krajanie ! ;)) 01.05.04, 00:05 dachs napisał: > nasze zdrowie, Europejczycy ) Odpowiedz Link Zgłoś
panidanka Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:08 dachs napisał: > nasze zdrowie, Europejczycy ) byliśmy sowietunion teraz jesteśmy eurounion)) całkiem nieźle to brzmi witaj borsuku danka Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:23 Juz sie oswoilas troszke z ta mysla? ) pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurni Re: no to jestesmy:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:09 dachs napisał: > nasze zdrowie, Europejczycy ) czesc Borsie skad dzis stukasz? ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:10 Gość portalu: nurni napisał(a): > dachs napisał: > > > nasze zdrowie, Europejczycy ) > > czesc Borsie > > skad dzis stukasz? ))))))) to przeciez juz nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurni Re: no to jestesmy:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:15 institoris1 napisał: > to przeciez juz nie ma znaczenia rozumiem kazda okazja jest zatem dobra > > dachs napisał: > > > > > nasze zdrowie, Europejczycy ) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:14 Gość portalu: nurni napisał(a): > dachs napisał: > > > nasze zdrowie, Europejczycy ) > > czesc Borsie > > skad dzis stukasz? ))))))) Jak to skąd ? Od nas, z Unii. )))))) Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurni Re: no to jestesmy:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:17 to pijmy jako unionisci !!! na smutno oczywiscie snajper55 napisał: > Jak to skąd ? Od nas, z Unii. )))))) > > Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:20 Gość portalu: nurni napisał(a): > to pijmy jako unionisci !!! > > na smutno oczywiscie ja pije na wesolo. mam dwa powody. Pije z Toba. Jestes w Unii. ) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:18 Z domu. Od Ciebie ) Ciesze sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:20 dachs napisał: > Z domu. Od Ciebie ) > > Ciesze sie bardzo. bywaj pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: no to jestesmy:)) 01.05.04, 00:22 Polska od morza do morza, naturalnie. Ale dlaczego na Czarnym konczyc, gdy mozna siegnac do Srodziemnego? no to po dziobku. A gdzie jest Jerry? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni tam gdzie zawsze :) 01.05.04, 00:24 dachs napisał: > no to po dziobku. > A gdzie jest Jerry? w Europie )))))) Borsuku wy autentycznie cieszycie sie nie moge podzielic tej radosci ale przynajmniej nie bede jej Wam psul wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: tam gdzie zawsze :) 01.05.04, 00:27 nurni napisała: > dachs napisał: > > > no to po dziobku. > > A gdzie jest Jerry? > > w Europie )))))) > > Borsuku > wy autentycznie cieszycie sie > > nie moge podzielic tej radosci > ale przynajmniej nie bede jej Wam psul > > wszystkiego dobrego ech Nurni, cieszyc sie to program bez programu- kazdy moze (a nawet powinien) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tam gdzie zawsze :) 01.05.04, 00:27 nurni napisała: > w Europie )))))) > > Borsuku > wy autentycznie cieszycie sie > > nie moge podzielic tej radosci > ale przynajmniej nie bede jej Wam psul > > wszystkiego dobrego Wszystkiego dobrego Nurni. ))) Snajper. )) Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: tam gdzie zawsze :) 01.05.04, 00:28 Przyjacielu, jestem pewien, ze nie bedzie tak zle jak myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Nie przypuszczałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:27 > Z domu. Od Ciebie ) > > Ciesze sie bardzo. Nie przypuszczałem że integracyja będzie postępowała aż w takim tempie. Może stanę się w związku z tym entuzjastą.... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie przypuszczałem 01.05.04, 00:28 Gość portalu: pollak napisał(a): > Nie przypuszczałem że integracyja będzie postępowała aż w takim tempie. > Może stanę się w związku z tym entuzjastą.... Koniec żwiata, panie, koniec świata. ))) Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Nie przypuszczałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:31 snajper55 napisał: > > Może stanę się w związku z tym entuzjastą.... > > Koniec żwiata, panie, koniec świata. ))) Tutaj muszę się przyznać, że zaraz po wysłaniu posta (tak kontrolnie) spojrzałem czy aby napewno pojawiło się tam słówko 'może'. Chwała Bogu - tak. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nurni cos istotnie musi byc na rzeczy 01.05.04, 00:32 Gość portalu: pollak napisał(a): > Nie przypuszczałem że integracyja będzie postępowała aż w takim tempie. > Może stanę się w związku z tym entuzjastą.... wplyw na entuzjazm naszych kolegow moge miec piewrsze (i kto wie czy nie jedyne) pozytki z akcesu do unii w w-wie jas wedrowniczek zdewaluowal sie od 10 do 20% tak na poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: cos istotnie musi byc na rzeczy 01.05.04, 00:36 nurni napisała: > w w-wie jas wedrowniczek zdewaluowal sie od 10 do 20% > tak na poczatek protestuje przeciw laczeniu mojego entuzjazmu z Jasiem Wedrowniczkeim. U mnie w Unii ceny sa ciagle nizsze od waszych zdewaluowanych. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: cos istotnie musi byc na rzeczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:40 > wplyw na entuzjazm naszych kolegow moge miec piewrsze > (i kto wie czy nie jedyne) pozytki z akcesu do unii Może i może. Oby nie jedyne. > w w-wie jas wedrowniczek zdewaluowal sie od 10 do 20% > tak na poczatek Co mi tam po jasiu... Hm, może zejdźmy bardziej na ziemię. A jak tam w stolicy wygląda sytuacja z burakiem cukrowym? Bo kampania za pasem... buraczana, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: cos istotnie musi byc na rzeczy 01.05.04, 00:43 Gość portalu: pollak napisał(a): > > Co mi tam po jasiu... Hm, może zejdźmy bardziej na ziemię. A jak tam w stolicy > wygląda sytuacja z burakiem cukrowym? Bo kampania za pasem... buraczana, rzecz jasna. Oh, jakby mialo zabraknac, to chlopcy Leppera zrzuca pare przyczep pod Sejmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: cos istotnie musi byc na rzeczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:49 A to i bardzo dobrze jak mają wysypywać. Byle swoje. Niech jeszcze zapowiadają co, gdzie i kiedy. Ludzie wezmą siaty, torby, koszyki i wózki... Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: cos istotnie musi byc na rzeczy 01.05.04, 00:49 Gość portalu: pollak napisał(a): > Co mi tam po jasiu... Hm, może zejdźmy bardziej na ziemię. A jak tam w stolicy > wygląda sytuacja z burakiem cukrowym? Bo kampania za pasem... buraczana, rzecz > jasna. prawdziwego buraka rozpoznasz nie po tym jak go sadza a po tym jak go wyrywaja naczelny burak ma byc wysadzony razem z korzeniami w jego miejsce beda wsadzac nowego z nowymi korzeniami itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: cos istotnie musi byc na rzeczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:57 > prawdziwego buraka rozpoznasz nie po tym > jak go sadza a po tym jak go wyrywaja Wiesz, przez ostatnie lata mamy urodzaj na buraki w kraju. Dosłownie wysyp. W TV dzień w dzień jest o tym. Kiedyś na ten przykład, buraki pokazywali tylko w niedziele, w specjalnym programie dedykowanym rolnikom. A teraz, co Wiadomości to burak. A że akurat mam b(u)raki w roliczym wykształceniu, więc nie potrafię określić który zwykły, który czerwieńszy niż pozostałe czerwone a które są z tych naczelnych. Dla mnie burak jest burak - wyrwać i na plasterki. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie przypuszczałem 01.05.04, 00:33 Kazdy sposob jest dobry, zeby Cie przekonac ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Nie przypuszczałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:42 Wiesz, ja już kiedyś byłem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie nam korzyść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:45 Co prawda ani 'plastuś' ani 'pomazaniec boży' nie powiedzieli co mają na myśli mówiąc 'NAM', ale przyznasz, że same nazwiska dają pewność. Możesz zatem spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 00:50 Gość portalu: pollak napisał(a): > Co prawda ani 'plastuś' ani 'pomazaniec boży' nie powiedzieli co mają na > myśli mówiąc 'NAM', ale przyznasz, że same nazwiska dają pewność. Możesz > zatem spać spokojnie. alez Pollaku, okolicznosci zewnetrzne nie sa zalezne od autorytetow. Ani tych autorytetow calkowicie nie ksztaltuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 01:01 > alez Pollaku, okolicznosci zewnetrzne nie sa zalezne od autorytetow. > Ani tych autorytetow calkowicie nie ksztaltuja... Obawiam się jednak, że okoliczności zewnętrzne odpowiadają mniej więcej takim właśnie autorytetom. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 00:53 Gość portalu: pollak napisał(a): > Co prawda ani 'plastuś' ani 'pomazaniec boży' nie powiedzieli co mają na > myśli mówiąc 'NAM', ale przyznasz, że same nazwiska dają pewność. Możesz > zatem spać spokojnie. ____________________________________________________________ Millerus Impotentus ma prosta korzysc - uzasadnienie kolejnych wyrzeczen nakladanych na ludek. Natomiast stanowisko JP2 jest dla mnie zagadka. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 00:55 moze po prostu JP2 widzi dalej niz my? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni bingo :) 01.05.04, 00:56 dachs napisał: > moze po prostu JP2 widzi dalej niz my? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 00:57 dachs napisał: > moze po prostu JP2 widzi dalej niz my? ______________________________________________________________ Czyzby widzial biesy? Np. Lepperusa na czele Samozaglady? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:00 Lepperus dostanie fotel w Strasburgu i tak scichnie ze go nie poznasz. A pozatem najwiecej na wejsciu do unii korzystaja rolnicy, jest wiec szansa , ze kiedys nawet najdurniejszy przerstanie wierzyc Lepperowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:09 dachs napisał: > Lepperus dostanie fotel w Strasburgu i tak scichnie ze go nie poznasz. > A pozatem najwiecej na wejsciu do unii korzystaja rolnicy, jest wiec szansa , > ze kiedys nawet najdurniejszy przerstanie wierzyc Lepperowi. ______________________________________________________________ To nie takie proste. Tak silne poparcie JP2 bylo dla mnie zaskoczeniem. Przeciez to baaardzo daleko odbiega od misji Kk. Kosciol najlepiej zna sie na ulomnosciach duszy ludzkiej. Czy rozeznanie tych ulomnosci bylo powodem takiej postawy JP2. Myslalem o tym wielokrotnie i nic nie wymyslilem. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:16 Nie wiem, nie wchodzilem w ulomnosci duszy ludzkiej. Zreszta po katolicku nie umialbym. Ale JP2 calym swoim dzialaniem wzbudzil we mnie zaufanie. Nie jako papiez, jako madry czlowiek po prostu. To mi wystarczy. A teraz wybaczcie, dla mnie to juz bardzo pozno. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:17 wojcd napisał: > To nie takie proste. Tak silne poparcie JP2 bylo dla mnie zaskoczeniem. Przecie > z to > baaardzo daleko odbiega od misji Kk. Kosciol najlepiej zna sie na ulomnosciach > duszy > ludzkiej. Czy rozeznanie tych ulomnosci bylo powodem takiej postawy JP2. Mysla > lem o > tym wielokrotnie i nic nie wymyslilem. a takie sprawy Wojciechu jak: -ekumenizacja i dialog z judaizmem i islamem- wyobrazasz sobie "Rydzykowy Kosciol" w tej roli? - zawieszenie polskigo Kosciola mioedzy wschodnim prawoslawiem, a sekularnym zachodem? - a idea wspolnoty we wierze? (znowu do odzyskania) - a tradycje? (Europa chrzescjanska przemieniona w Europe o tradycji chrzescjanskiej) - a polityka? i jeszcze pare innych spraw (wczoraj mialem calkiem zgrabna idee w tym temacie, alem zapomnial- moze juto wspomne to sie podziele) i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurni Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 01:26 institoris1 napisał: > a takie sprawy Wojciechu jak: > -ekumenizacja i dialog z judaizmem i islamem- wyobrazasz sobie "Rydzykowy > Kosciol" w tej roli? > - zawieszenie polskigo Kosciola mioedzy wschodnim prawoslawiem, a sekularnym > zachodem? > - a idea wspolnoty we wierze? (znowu do odzyskania) > - a tradycje? (Europa chrzescjanska przemieniona w Europe o tradycji > chrzescjanskiej) > - a polityka? > > i jeszcze pare innych spraw (wczoraj mialem calkiem zgrabna idee w tym temacie, do wymienionych dorzucam pax americana Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:48 Gość portalu: nurni napisał(a): > do wymienionych dorzucam pax americana jezeli rozumiesz przez to obowiazek Kosciola nie pozostawania "na zewnatrz" to zgadzam sie calkowicie. Papiez traktuje powaznie zapisany w ewangeliach obowiazek kazdego chrzescjanina, zeby udzialac sie w misji. A misja wymaga od swiatowego Kosciola zaangazowania politycznego. W wykonaniu Watykanu jest to wyrazne przesuniecie sie na pozycje pacyfistyczne (tak czy inaczej naturalna droga jaka musi podazac Kosciol), jednak bez narzucania politycznej linii poszczegolnym episkopatom. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd scholastyka i sofistyka 01.05.04, 12:42 institoris1 napisał: > Gość portalu: nurni napisał(a): > > > > do wymienionych dorzucam pax americana > > jezeli rozumiesz przez to obowiazek Kosciola nie pozostawania "na zewnatrz" to > zgadzam sie calkowicie. > Papiez traktuje powaznie zapisany w ewangeliach obowiazek kazdego > chrzescjanina, zeby udzialac sie w misji. > A misja wymaga od swiatowego Kosciola zaangazowania politycznego. > W wykonaniu Watykanu jest to wyrazne przesuniecie sie na pozycje pacyfistyczne > (tak czy inaczej naturalna droga jaka musi podazac Kosciol), jednak bez > narzucania politycznej linii poszczegolnym episkopatom. ______________________________________________________________ Institorisie ja nie znam sie na teologii, Ty chyba tak. Jednak jak na dloni widac, ze pomylil Ci sie scholastyczny sposob argumentacji z sofistycznym kretactwem. Relacja Kk do Pax Americana jest jednoznaczna. Natomiast amerykanski Kk o malo co a nawolywalby do dezercji zolnierzy amerykanskich jadacych do Iraku. Byla tu kiedys relacja z konferencji amerykanskiego episkopatu w tej sprawie. Wiec nie osmieszaj sie. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:59 Gość portalu: nurni napisał(a): > do wymienionych dorzucam pax americana ________________________________________________________________ Strzal w dyche. Watykan na uslugach Krzaka. Wyobraz sobie Nurni, ze te porabane lby w USA tak moga myslec. O naiwni. Pozdrawiam bardzo serdecznie Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:44 Institorisie ja odebralem stanowisko JP2 tak jakby bylo powodowane jakims silnym imperatywem. Moze widzial, ze kraje takie jak Litwa, Lotwa,..... slabiutkie cywilizacyjnie, ekonomicznie, moralnie BLYSKAWICZNIE utona?? Wojciech PS. Dialog z judaizmem wydaje mi sie byc w impasie. Bojkot przez Kk uroczystosci w Jedwabnem (ani mru mru JP2 w tej sprawie) oznacza dla mnie irytacje strony koscielnej. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:55 wojcd napisał: > > PS. Dialog z judaizmem wydaje mi sie byc w impasie. Bojkot przez Kk uroczystosc > i w > Jedwabnem (ani mru mru JP2 w tej sprawie) oznacza dla mnie irytacje strony > koscielnej. nie zapominaj o niezaleznosci poszczegolnych krajowych Kosciolow- to jedno, a po za tym dialog z juaizmem jest mozliwy jedynie na plaszczyznie teologicznej, a nie symbolicznej. Symboliczne gesty zostaly dokonane przez Papieza i krajowe Koscioly niewiele moga tutaj dodac albo zmienic. Odnosnie Papieza- Papiez nie jest od Jedwabnego ani od zadnych poszczegolnych przypadkow- Papiez jest od ksztaltowania linii porozumienia albo od zachety do wypelniania zdobyczy soborowych. i. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 02:06 institoris1 napisał: > nie zapominaj o niezaleznosci poszczegolnych krajowych Kosciolow- to jedno, a > po za tym dialog z juaizmem jest mozliwy jedynie na plaszczyznie teologicznej, > a nie symbolicznej. Symboliczne gesty zostaly dokonane przez Papieza i krajowe > Koscioly niewiele moga tutaj dodac albo zmienic. > Odnosnie Papieza- Papiez nie jest od Jedwabnego ani od zadnych poszczegolnych > przypadkow- Papiez jest od ksztaltowania linii porozumienia albo od zachety do > wypelniania zdobyczy soborowych. _______________________________________________________________ Chyba to ja jednak mam racje. JP2 nie szczypie i jesli by uwazal, ze cos jest nie tak to by interweniowal. Nie daj sie zwiesc kondycja fizyczna Papieza. To nie jest czlowiek, ktorego przytlacza bieg spraw. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 01:09 A może widzi tyle ile mu powiedzą doradcy (wśród których z pewnością nie brakuje Pieronków - tutaj niezamierzona złośliwość, bo dobrze wiadomo że wśród hierarchów naszego Kościoła zdania są podzielone). Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:12 Gość portalu: pollak napisał(a): > A może widzi tyle ile mu powiedzą doradcy (wśród których z pewnością nie > brakuje Pieronków - tutaj niezamierzona złośliwość, bo dobrze wiadomo > że wśród hierarchów naszego Kościoła zdania są podzielone). ______________________________________________________________ Mylisz sie. JP2 interesuje sie Polska i ludzmi DETALICZNIE. I mylisz sie myslac, ze interesuje go co ma do powiedzenia np. Pieronek. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 01:17 No to pozostaje jeszcze jedna kwestia. Dyplomacja. Plus może wiara (bo ta może cuda czynić) w to że UE jednak będzie tym o czym mówił Papież. Ja niestety takiej wiary nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:24 Gość portalu: pollak napisał(a): > No to pozostaje jeszcze jedna kwestia. Dyplomacja. Plus może wiara (bo > ta może cuda czynić) w to że UE jednak będzie tym o czym mówił Papież. > Ja niestety takiej wiary nie mam. moze to tylko inna perspektywa- moze wspolczena Europa nie odeszla tak daleko od etyki chrzescjanskiej, a tylko polska perspektywa jest nieco krzywiaca? Osobiscie nie dostrzegam bysmy zmienili radykalnie kryteria- moze formuujemy z innej perspektywy, ale przeslanie pozostaje takie samo.. Moze Papiezowi bardziej idzie o tresci niz o wylacznosc chrzescjanstwa? i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 16:22 institoris1 napisał: > Gość portalu: pollak napisał(a): > > > No to pozostaje jeszcze jedna kwestia. Dyplomacja. Plus może wiara (bo > > ta może cuda czynić) w to że UE jednak będzie tym o czym mówił Papież. > > Ja niestety takiej wiary nie mam. > > moze to tylko inna perspektywa- moze wspolczena Europa nie odeszla tak daleko > od etyki chrzescjanskiej, a tylko polska perspektywa jest nieco krzywiaca? No nie wiem. Mówiąc brzydko, spedalona UE ma się nijak do etyki chrzescijańskiej. A już postawa 'najwiekszych' ełropejczyków zdradza pogardę dla papieża i jego słów (dla których obecny papież jest konserwatystą, chociaż w rzeczywistosci jest wyjątkowym liberałem ). > Osobiscie nie dostrzegam bysmy zmienili radykalnie kryteria- moze formuujemy z > innej perspektywy, ale przeslanie pozostaje takie samo.. > Moze Papiezowi bardziej idzie o tresci niz o wylacznosc chrzescjanstwa? Oprócz samych idei chrześcijaństwa, przeciwko UE przemawia jej 'wolny' rynek i ..... praktycznie wszystko. Dla mnie istnienie UE jest zupełnie bez sensu. Nie akceptuje tego, nie czuje się członkiem 'wspólnoty'. Niestety będę teraz okradany na rzecz bliżej nieokreslonej grupy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 01:49 Gość portalu: pollak napisał(a): > No to pozostaje jeszcze jedna kwestia. Dyplomacja. Plus może wiara (bo > ta może cuda czynić) w to że UE jednak będzie tym o czym mówił Papież. > Ja niestety takiej wiary nie mam. ____________________________________________________________ Zgadzam sie z Toba. Ja takze nie wierze w Unie. Nasza akcesja, to takie malzenstwo bogatej podstarzalej wdowy z mlodym biednym mlodziencem. Moze byc z tego cos na krotka mete, ale dzieci z tego beda pokraczne. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 01.05.04, 03:20 wojcd napisał: > Zgadzam sie z Toba. Ja takze nie wierze w Unie. Nasza akcesja, to takie malzens > two > bogatej podstarzalej wdowy z mlodym biednym mlodziencem. Moze byc z tego cos na > > krotka mete, ale dzieci z tego beda pokraczne. W tej chwili Unia to także MY. Więc jaka będzie to i od nas zależy w równym stopniu jak od innych. Polska doszla już do takiego pułapu, że gorzej byc nie może. Co najwyżej w Unii będzie tak samo. A może być lepiej i w tym nadzieja. A co do papieża - Polska zawsze należała do Europy, kultura europejska była też naszą. Jałta i porządek polityczny po drugiej wojnie odgrodził nas od niej ale nie wyrzucił a nasze wstapienie do UE niweluje tę zaporę. I myślę, że o to chodzi papieżowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 16:28 > W tej chwili Unia to także MY. Więc jaka będzie to i od nas zależy w równym > stopniu jak od innych. Ale żeby przeforsować cokolwiek istotnego dla nas, musimy znaleźć paru członków którzy myślą podobnie jak my, lub iść na dalekoidące kompromisy. Nie odpowiada mi taki układ. Nie odpowiada mi też układ, w którym zabrania się nam sprowadzać bez cła banany z Afryki czy ryż z Azji. > Polska doszla już do takiego pułapu, że gorzej byc nie > może. Nie. Tak czy siak premierem może zostać Lepper, lub nie daj Bóg, prezydentem niejaka Kwaśniewska Jolanta. > Co najwyżej w Unii będzie tak samo. A może być lepiej i w tym nadzieja. Nadzieja ma...ką głupich. Będą sciągać od nas haracz, a później decydować czy zasługujemy na to aby odzyskać jego część. Jeśli zaś wpłacimy mniej niż otrzymamy .... pomyśl, okradniemy innych członków UE. Papież myli się w swojej ocenie UE. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie 02.05.04, 03:31 Myślę, że Ty się mylisz oceniając słowa papieża bo patrzysz na UE wyłącznie przez pryzmat gospodarczy. Papieżowi chodzi o "coś więcej" - o wartości, idee a nie tylko co, kto, komu i za ile. Kto będzie rządził w Polsce zależy wyłącznie od nas. Jeśli większośc chce Leppera czy Joli? Trudno; z dwojga złego Jola byłaby mniej szkodliwa na stanowisku prezydenta niż Lepper gdziekolwiek. Ale nawet Lepper nie odwróci biegu wydarzeń, co najwyżej spowolni (znacznie) procesz rozwoju. Ale ani go nie umozliwi ani zablokuje bo za daleko zaszliśmy w gospodarce. Poza tym zawsze trzeba brać poprawkę na to co sie mówi będąc w opozycji a później rządząc. Jak to niektórzy mądrzy mawiają na tym forum - widocznie Polakom jest potrzebna terapia szokowa i kolejna nauczka, że gruszki na pewno na wierzbie nie wyrosną. Kończąc już ten przydługi wywód sądzę, że Polsce, ktokolwiek będzie nią rządził, będzie łatwiej w Unii niż poza nią. Mimo wszystko; bo nie twierdzę, że będzie różowo i idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Miller z Kwaśniewskim mówili że to przyniesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 01:06 > Natomiast stanowisko JP2 jest dla mnie zagadka. A dla mnie nie. Mam po prostu inne zdanie. Zreszta nie tylko w kwestii za/przeciw UE, mam odmienne stanowisko niż Jan Paweł II. Tylko żeby mi tu zaraz nikt nie zarzucił że 'galbanizuję'. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: ano tak 01.05.04, 01:18 I zobaczymy co będzie dalej. W 89 "wszyscy" wiedzieli, że prawdziwa praca dopiero się zaczyna, a teraz? Nauczyliśmy się czegoś w te 15 lat? Mam nadzieję. Dla każdego kto interesuje się historią to ewidentnie epokowe wydarzenie. I my jesteśmy tego świadkami. Dziwne uczucie. pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ano tak 01.05.04, 04:31 a ja wstałem do pracy jak zawsze nie widzę większej róznicy mimo epokowego wydarzenia A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ano tak IP: *.arcor-ip.net 01.05.04, 16:33 Odliczanie sie zaczelo.Zna moze ktos jaka cyfra zaczeli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Ciekawe na jak dlugo :?)) . . . . . . . . . . n/t IP: *.proxy.aol.com 01.05.04, 16:34 Odpowiedz Link Zgłoś