17.10.11, 21:17
Ja jestem z Terlikowskim.

"Taki wynik wyborczy – jeśli się potwierdzi – oznacza, i tu nie ma najmniejszych wątpliwości, niezależnie od tego, kto wejdzie, a kto nie wejdzie do rządu, że Polska przesunie się w lewo. PO już w tej kadencji mocno wychyliła się w tę stronę, a obecność w Sejmie Palikota i jego drużyny oznacza dla niej konieczność mocniejszego uwiarygadniania się w oczach lewicowego elektoratu, który jeszcze ją poparł, z braku lepszej alternatywy. Wszystko wskazuje więc na to, że nadchodzi ostra wojna światopoglądowa, którą wzmocni jeszcze fakt, że nadchodzi kryzys. Z braku środków i pomysłów na jego rozwiązanie zafunduje się nam zatem antyklerykalne, antychrześcijańskie igrzyska."

fronda.pl/news/czytaj/tytul/terlikowski:_idziemy_na_wojne..._16002
Obserwuj wątek
    • hordol a chleb też nam zafundują? 17.10.11, 21:27

• manny-jestem Re: a chleb też nam zafundują? 17.10.11, 21:45
        Kto?
        • matelot Re: a chleb też nam zafundują? 17.10.11, 21:47
          manny-jestem napisał:

> Kto?

Panienka nordol jest nieco szurnięta. Udaje kobietę a ponoć to facet. Szkoda na toto czasu, Manny wink
      • snajper55 Nie. Fronda tylko wojnę nam zafunduje /nt 17.10.11, 21:47
        hordol napisała:

>
    • matelot Re: Wojna 17.10.11, 21:29
      A ja nie jestem z tym kompletnym oszołomem. Wstydź się Manny.sad
      To kościół popchnął sympatie społeczeństwa w lewo.
      • jaceq Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:39
        że Terli-terli nie pierwszy raz publikuje swoje bałwaństwo. Linkowałem już ten manifest wojenny tego oszołoma, zdaje się - dzień po wyborach. Chciałoby się powiedzieć: "czekamy, panie Terlikowski z gorącym powitaniem, na Pana i mięso armatnie, jakie Pan przyprowadzi na tę wojnę". No czyż nie kretyn pierwsza klasa?
        • manny-jestem Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:45
          Nie kretyn. Madry czlowiek wlasnie.
          • snajper55 Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:48
            manny-jestem napisał:

> Nie kretyn. Madry czlowiek wlasnie.

Mądry inaczej.

S.
          • jaceq Czytałeś link? 17.10.11, 21:50
            Niech może kretyn sam odda życie na tej wojence, a nie rozporządza życiem swoich własnych dzieci. Nie tylko kretyn, ale i buc. Będę się śmiał do rozpuku, jak "wychowywane na powstańców" dzieci pokażą mu "takiego wała".
            • snajper55 Re: Czytałeś link? 17.10.11, 21:56
              jaceq napisał:

> Niech może kretyn sam odda życie na tej wojence, a nie rozporządza życiem swoic
              > h własnych dzieci. Nie tylko kretyn, ale i buc. Będę się śmiał do rozpuku, jak
              > "wychowywane na powstańców" dzieci pokażą mu "takiego wała".

Nie łudź się. Gdyby przyszło co do czego, to on nie swoje dzieci na szaniec będzie pędził, tylko nasze.

S.
              • jaceq Re: Czytałeś link? 17.10.11, 22:12
                snajper55 napisał:

> Nie łudź się. Gdyby przyszło co do czego, to on nie swoje dzieci na szaniec będ
                > zie pędził, tylko nasze.

Nie będzie. Na szczęście Polska NIGDY nie będzie taka, jak by sobie życzył Terlikowski. A raczej wprost przeciwnie - pamiętasz "krucjatę europejską" anty-aborcyjną, anty-eutanazyjną, anty-antykoncepcyjną, anty-edukacyjną, jaką zapowiadali zetchaenowcy, i co z tego wyszło? Ano gòwno wyszło, chwalić Pana Boga. Europa odtamtąd tylko "utwardziła" swoje stanowisko w powyższych kwestiach i do nas ta zaraza (Palikot) powoli zaczyna docierać. IV Rzeczpospolita to był tylko taki paroksyzm, może ostatni, może jeszcze nie ostatni

Gdyby Polska wg Terlikowskiego miała jakiekolwiek szanse, to już by mnie tu nie było.

Notabene, czy słów:

Cytat
                "Trzeba sobie powiedzieć zupełnie jasno. Ten wynik wyborczy nie pozostawia wątpliwości, że my konserwatyści idziemy na wojnę. Polacy wybrali parlament"

nie należałoby uznać za nawoływanie do obalenia ustroju Najjaśniejszej przemocą? Za to przecież idzie się siedzieć.
                • manny-jestem Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:20
                  Cale "nowoczesne" towarzystwo widze.
                  • jaceq Re: Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:27
                    Uważam, że powinieneś tupnąć nogą i stanowczo zabronić. Terlikowski pewnie by tak zrobił.
                    • manny-jestem Re: Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:28
                      Ale dlaczego? Wlasnie , wcale nie. Prosze bardzo. Tanczcie sobie dowoli. Tylko mnie utwierdzac w swoich przekonaniach.
                      • snajper55 Re: Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:32
                        manny-jestem napisał:

> Ale dlaczego? Wlasnie , wcale nie. Prosze bardzo. Tanczcie sobie dowoli. Tylko
                        > mnie utwierdzac w swoich przekonaniach.

Przecież to nie możliwe. Ciebie nie da się już bardziej utwardzić.

S.
                        • manny-jestem Re: Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:33
                          Zdziwilbys sie.
                      • jaceq Re: Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:38
                        manny-jestem napisał:

> Ale dlaczego? Wlasnie , wcale nie. Prosze bardzo.

To co? Już się nie wybierasz na wojnę Terlikowskiego?
                        • manny-jestem Re: Zjechalo sie na moj watek 17.10.11, 22:40
                          Oczywiscie ze sie wybieram. Dlatego dobrze ze tu jestescie wink
                • kalllka Re: Czytałeś link? 17.10.11, 22:59
                  o to bardzo interesujace jacqu, ze uwazasz Palikota za europejski przyklad polskiego antymonopolizmu.
                  a masz jakies obcobrzmiace nazwisko, do ktorego moznaby podmiot najszybciej porownac?
                  • jaceq Re: Czytałeś link? 17.10.11, 23:35
                    kalllka napisała:

> uwazasz

O, jeszcze jedna, której wydaje się, że wie, co "uważam". Latoś zrobiło się ich na pęczki, można przebierać.
                    • kalllka Re: Czytałeś link? 18.10.11, 00:16
                      sie bardzo drazliwy zrobiles jacqu.
                      co obrazliwego bylo w wyrazeniu uwazasz, przeciez uzytym zostalo wlasciwie bo przy zadawaniu pytania?
                      • jaceq Re: Czytałeś link? 18.10.11, 11:37
                        > przeciez uzytym zostalo wlasciwie bo przy zadawaniu pytania?

Twoje malutkie kłamstewko, Moja Droga. Użyte zostało jako stwierdzenie. Musisz uważać, bo Ci strasznie długi nosek urośnie.
                        • kalllka Re: Czytałeś link? 18.10.11, 12:42
                          pozwolilam sobie wkleic obie nasze wypowiedzi , tak by moc zestawic i przesledzic tok rozumowania:

jaceq napisal:
                          "Nie będzie. Na szczęście Polska NIGDY nie będzie taka, jak by sobie życzył Terlikowski. A raczej wprost przeciwnie - pamiętasz "krucjatę europejską" anty-aborcyjną, anty-eutanazyjną, anty-antykoncepcyjną, anty-edukacyjną, jaką zapowiadali zetchaenowcy, i co z tego wyszło? Ano gòwno wyszło, chwalić Pana Boga. Europa odtamtąd tylko "utwardziła" swoje stanowisko w powyższych kwestiach i do nas ta zaraza (Palikot) powoli zaczyna docierać. IV Rzeczpospolita to był tylko taki paroksyzm, może ostatni, może jeszcze nie ostatni"

kalllka napisala:

[o to bardzo interesujace jacqu, ze uwazasz Palikota za europejski przyklad polskiego antymonopolizmu.
                          a masz jakies obcobrzmiace nazwisko, do ktorego moznaby podmiot najszybciej porownac?]

kalllka napisala, jacek napisal:

> > przeciez uzytym zostalo wlasciwie bo przy zadawaniu pytania?

>
                          > Twoje malutkie kłamstewko, Moja Droga. Użyte zostało jako stwierdzenie. Musisz
                          > uważać, bo Ci strasznie długi nosek urośnie.
                          >
                          z powyzszego dla mnie wynika, ze odebrales negatywnie intencje (z mojego pierwszego postu), dlatego zignorowales sens pytania.
                          zatem by miec pewnosc, ze rzeczywiscie do mnie, a nie Twojej Drogiej kierujesz odpowiedz, poprosze o wskazanie bledu w logice wypowiedzi.
                          z gory dzieki.

• manny-jestem Re: Czytałeś link? 17.10.11, 21:58
              Gdzie sie on tam rozporzadza zyciem swoich dzieci?
              • jaceq Re: Czytałeś link? 17.10.11, 22:00
                Maniek, zrozumiałeś, co przeczytałeś?
                • manny-jestem Re: Czytałeś link? 17.10.11, 22:04
                  tak
                  • jaceq No i? 17.10.11, 22:15
                    Jak pojąłeś zestawienie słów: "W tym dniu nie ma dla mnie znaczenia" ze słowami "czasem Bóg wzywa nas do ofiary, że czasem prawda, wolność, Ojczyzna, Bóg są ważniejsze od życia chciałbym przekazać swoim dzieciom."?
                    • manny-jestem Re: No i? 17.10.11, 22:17
                      że czasem prawda, wolność, Ojczyzna, Bóg są ważniejsze od życia ==

A co? Nie jest?
                      • jaceq Re: No i? 17.10.11, 22:25
                        Wygląda na to, że jego "czasem" właśnie nadeszło. Ugrupowanie, które popierał przerżnęło wybory. Nazywa to "prawdą, wolnością, ojczyzną i Bogiem" - obudowuje się frazesami, które - w tym kontekście historycznym - nic nie znaczą (bo gdyby miały znaczyć, to byłyby NICZYM później, gdyby przyszła rzeczywista potrzeba).
                        • manny-jestem Re: No i? 17.10.11, 22:29
                          No i tu sie roznimy. Mysle z w tym kontekscie historycznym to wlasnie wszystko znacza.
                          • jaceq Re: No i? 17.10.11, 22:39
                            Jednak widzę, że nie zrozumiałeś, co przeczytałeś. sad
                            • snajper55 Re: No i? 17.10.11, 22:45
                              jaceq napisał:

> Jednak widzę, że nie zrozumiałeś, co przeczytałeś. sad

Ja bym się tym nie martwił. Gorzej by było, gdyby zrozumiał i popierał.

S.
                              • manny-jestem Re: No i? 17.10.11, 22:50
                                Zrozumialem i popieram.
                                • snajper55 Re: No i? 17.10.11, 23:17
                                  manny-jestem napisał:

> Zrozumialem i popieram.

Tak, tak, oczywiście. Jak zrozumiałeś widać po twoich postach. I to jest ten optymistyczny akcent. Że nie zrozumiałeś.

S.
                                  • manny-jestem Re: No i? 17.10.11, 23:24
                                    No ja wiem ze Wy zrozumieliscie lepiej. Jestem bardzo tolerancyjny. Niech kazdy pozostanie przy swoim zrozumieniu.
        • matelot Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:45
          Palikot przy tym Terlikowskim to etalon kultury i delikatności. Trzeba pokazać oszołomom, że mentalnie nie różnią się od ideowych bolszewików.
          • manny-jestem Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:49
            Pisze ideowy bolszewik wink
            • matelot Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:57
              manny-jestem napisał:

> Pisze ideowy bolszewik wink
              Manny, ja ciebie nie obrażam. Terlikowski to niebezpieczny oszołom. Do puki tylko gada... jest wolność słowa, ale kiedy podejmie się jakichś akcji... chyba zdajesz sobie z tego sprawę.
              Wychowałbyś swoje dzieci na potencjalnych powstańców, na mięso armatnie jego chorych urojeń?
              • manny-jestem Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 21:59
                Wychowałbyś swoje dzieci na potencjalnych powstańców==

Gdybym widzial ku temu powod to oczywiscie ze tak. Ty nie?
                • matelot Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 22:04
                  Ja nie. Już dość mamy przegranych powstań. Podobają mi się Czesi.
                  • manny-jestem Re: Zacznijmy od tego, 17.10.11, 22:18
                    pl.wikipedia.org/wiki/Powstanie_praskie
      • pro100 chciwość, nieczystość, zazdrość, gniew, lenistwo 17.10.11, 21:56
        matelot napisał:

> A ja nie jestem z tym kompletnym oszołomem. Wstydź się Manny.sad
        > To kościół popchnął sympatie społeczeństwa w lewo.

tudzież nieumiarkowanie w jedzeniu i i piciu to fundament chwilowo dominującej cywilizacji. a kościoły nieśmiało popiskujące, że to trochę nie tak, spychają społeczeństwo w lewo. jakie, kurna, społeczeństwo sie zapytowuję? kreuje się motłoch, podtrzymuje motłoch, zarządza motłochem - jak długo?
        • matelot Re: chciwość, nieczystość, zazdrość, gniew, lenis 17.10.11, 22:03
          Nieumiarkowanie w jedzeniu... czasem napiszesz cos do rzeczy... smile

https://admin.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/3.-swiatowy-kongres-czestochowian-1/images/5.jpg?isImage=1

smile
          • pro100 Re: chciwość, nieczystość, zazdrość, gniew, lenis 17.10.11, 22:11
            bez siedmiu grzechów głównych gospodarki g-20 się kurczą o połowę albo i więcej. zużywamy wolno odtwarzające się zasoby statku kosmicznego ziemia na gó...aną aktywność. ale oczywiście to wszystko kościółkowych wina.
    • wikul Malo jeszcze wojen ? 17.10.11, 21:42
      Malo jeszcze wojen ? Może Terlikowski zbierze swoje zastępy i wesprze razem z Kaliszem szeregi oburzonych. Niech bierze przykład z rzymskich anarchistów.
      • jaceq Re: Malo jeszcze wojen ? 17.10.11, 21:46
        Podobno to nie byli anarchiści, tylko Berlusconi:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10482500,_La_Repubblica__ujawnia_szokujace_slowa_Berlusconiego.html
        "Albo odejdę, co jest możliwe, bo nie czuję się dobrze i myślę, by tak zrobić, albo zrobimy rewolucję, prawdziwą rewolucję".
        (...)
        "Wyprowadźmy na ulice miliony ludzi, rozwalmy gmach sądu w Mediolanie, otoczmy La Repubblicę"
    • wkkr Myli sie 17.10.11, 22:00
      PO musi uważać by nie zrazić do siebie centroprawicowego elektoratu.
      Dryf na lewo pozbawiony jest sensu.
      • manny-jestem Re: Myli sie 17.10.11, 22:06
        Platforma dryfuje na lewo przez caly czas swojego istnienia. Chyba nie powiesz ze od 2007 wprowadzala w zycie prawicowy program gospodarczy i chyba nie jestes na tyle naiwny ze brac Tuska za konserwatyste w sprawach spolecznych?
        • wikul Re: Myli sie 17.10.11, 22:11
          manny-jestem napisał:

> Platforma dryfuje na lewo przez caly czas swojego istnienia. Chyba nie powiesz
          > ze od 2007 wprowadzala w zycie prawicowy program gospodarczy i chyba nie jestes
          > na tyle naiwny ze brac Tuska za konserwatyste w sprawach spolecznych?

Pewnie przejęła się nieustannymi zarzutami ze strony Kaczyńskiego, że jest liberalna.
        • wkkr manny 17.10.11, 22:14
          PiS jest partią narodowo-socjalistyczną.
          Maksa na lewo jest Palikot. Porem jest PiS i SLD W centrum jest PO i PSL.
          Na Prawo Korwin
          PO naprawdę nie ma się po co pchać na lewo - tam jest straszny tłok!
          • snajper55 Re: manny 17.10.11, 22:47
            wkkr napisał:

> PiS jest partią narodowo-socjalistyczną.
            > Maksa na lewo jest Palikot. Porem jest PiS i SLD W centrum jest PO i PSL.
            > Na Prawo Korwin
            > PO naprawdę nie ma się po co pchać na lewo - tam jest straszny tłok!

Właśnie miałem to napisać. wink

S.
          • manny-jestem Mambo jumbo 17.10.11, 22:49
            Naprawde uwazasz ze Korwin i PO sa bardziej konserwatywni obyczajowo od PiSu?
            • wkkr PiS konserwatywny obyczajowo? 17.10.11, 23:05
              wolne żarty!
              Pełno tam rozwodników. Podobno są też geje.
              Sporo jest starych bolszewików co to nie mają pojęcia o tradycji chrześcijańskiej. Podobno
              Prezes ma pod tym względem poważne braki (słyszałem ploty że nie jest bierzmowany).
              Ja nie mówię że to źle. Mówię tylko że PiS z konserwatyzmem nie wiele ma wspólnego.
              • manny-jestem Kto tam jest malo mnie obchodzi 17.10.11, 23:07
                Jak glosuja jest wazne.

Strone katolickiego latarnika chyba znasz. I to wystarczy.
      • wikul Re: Myli sie 17.10.11, 22:09
        wkkr napisał:

> PO musi uważać by nie zrazić do siebie centroprawicowego elektoratu.
        > Dryf na lewo pozbawiony jest sensu.

Wbrew pozorom i powszechnemu przekonaniu, Palikot i jego trupa nie są lewicowcami. Wykorzystuje natomiast niektóre postulaty skrajnej lewicy.
        • manny-jestem Re: Myli sie 17.10.11, 22:11
          wikul napisał:

, Palikot i jego trupa nie są lewicowca
          > mi. Wykorzystuje natomiast niektóre postulaty skrajnej lewicy.==

Hmm, right. Nie jest lewicowcem. Jest skrajnym lewicowcem.
          • wkkr No popatrz jak nas Palikot pogodził :) 17.10.11, 22:16
            • manny-jestem Re: No popatrz jak nas Palikot pogodził :) 17.10.11, 22:20
              Nie tak calkiem jeszcze wink
          • wikul Re: Myli sie 17.10.11, 23:11
            manny-jestem napisał:

> wikul napisał:
            >
            >
            > , Palikot i jego trupa nie są lewicowca
            > > mi. Wykorzystuje natomiast niektóre postulaty skrajnej lewicy.==
            >
            > Hmm, right. Nie jest lewicowcem. Jest skrajnym lewicowcem.

Czy postulat podatku liniowego to skrajna lewica ? Ferajna Palikota, oprócz kilku antyklerykalnych lewicowych dziwaków, to drobni biznesmeni których trudno posadzać
            o lewicowość.
        • wkkr Masz rację to jest banda 17.10.11, 22:15
          lewacka a nie żadna lewica.
    • hymenos Nie zgadzam się z Terlikowskim. 18.10.11, 09:56
      Żadnej wojny nie będzie. Już samo posłużenie się terminem wojny uważam za błąd. Wojna jest pojęciem, do którego zupełnie nie pasuje porzekadło "bo do tanga trzeba dwojga". Zatem niezależnie co będzie gadał czy wymyślał Palikot ani PO z Tuskiem na czela ani jego kaolicjant PSL nie jest zainteresowany prowadzeniem światopoglądowej wojenki na sejmowym forum. Status quo, czyli nic się w tym zakresie nie zmieni a proponowane ustawy będą miały na celu uporządkowanie prawne problemów chociażby z in vitro a nie narzucanie czy ingerowanie w światopogląd obywateli.
    • krates-8 Lepiej byłoby coś zbudować 18.10.11, 11:13
      na przykład szerokie porozumienie prawicy
      albo
      silną organizację społeczną
      albo
      cokolwiek trwałego
      tego bym się spodziwał po konserwatystach
      a nie tylko wezwań do rewolucji różańcowej
      pod wpływem emocji po przegranych wyborach
      tym bardziej że
      już niedługo władza może leżeć na ulicy
      pospolite ruszenie i sama determinacja
      nawet najzacniejszych chrześcijan
      nie wystarczy by władzę przejąć

a adrest tego manifestu też chybiony
      klucz do zwycięstwa prawicy
      jest w rękach przywódców
      a nie elektoratu
      nieszczęsnego

ja to wszystko ze smutkiem i życzliwością piszę
      a nie dla czczych swarów
    • oleg3 Nie wojna tylko histeria 18.10.11, 11:23
      Nie rozumiem dlaczego tradycjonaliści pomagają palikotowcom w podsycaniu atmosfery wrzenia. Coś się dzieje? Wszyscy do Okopów Świętej Trójcy?
      Wybory o niczym, w sensie światopoglądowym, nie zadecydowały. PiS nie jest ostatnią nadzieją Tradycji.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10487634,Sondaz__GW___Zdecydowana_wiekszosc_Polakow_za_krzyzem.html
      • wikul Re: Nie wojna tylko histeria 18.10.11, 16:13
        oleg3 napisał:

> Nie rozumiem dlaczego tradycjonaliści pomagają palikotowcom w po
        > dsycaniu atmosfery wrzenia. Coś się dzieje? Wszyscy do Okopów Świętej Trójcy
        >
        ?
        > Wybory o niczym, w sensie światopoglądowym, nie zadecydowały. PiS nie jest osta
        > tnią nadzieją Tradycji.
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10487634,Sondaz__GW___Zdecydowana_wiekszosc_Polakow_za_krzyzem.html
        >

Podzielam twój poglad w tej sprawie, histeria. Niepotrzebna histeria.
      • manny-jestem Re: Nie wojna tylko histeria 18.10.11, 16:39
        PiS nie jest osta
        > tnią nadzieją Tradycji. ==

Byc moze nie jest ostatnia, ale dopoki nie wykrystalizuje sie jakas rozsadna alternatywa to jest jedyna.
    • jola.iza1 Re: Ale po co? 18.10.11, 16:46
      Po co, odpowiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka