25.11.11, 08:59
czyli cos o symbolach w przeddzien weekendu.

Ponoc wasy sa czy tez byly wizytowka milosnika wlasnej plci.

Przyznam sie, ze mnie to zaskoczylo gdyz w Polsce wielu meczyzn (m.in. polski prezydent) wasy nosi. Czyzby sobie z tego symbolu nie zdawali sprawy?

PF
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Wasy 25.11.11, 14:12
      > Ponoc wasy sa czy tez byly wizytowka milosnika wlasnej plci

Nigdy nic o tym nie słyszałem. Ale jak kiedyś jeździłem na tzw. saksy, to co rusz spotykałem się z opiniami, że jak ulicą idzie jakiś osobnik z wąsami, to to na 95% będzie Polak.
      • marouder.su Re: Wasy 25.11.11, 14:19
        Wasy to dojrzalosc i odpowiedzialnosc. Tym osobnik z wasami rozni sie od golowasauncertain
      • polski_francuz Mnie to tez 25.11.11, 16:34
        zaskoczylo. Chociaz jedna historie zrozumialem. Jak pracowalem w Berlinie w latach 80-tych tez nosilem wasy. I w firmie gdzie pracowalem jeden milosnik wlasnej plci sie mna zainteresowal. Wowczas nie zrozumialem dlaczego. Moze byc, ze wasy odczytal jako sygnal.

Biedak zmarl na te sama chorobe co Freddie M.

PF
    • t_ete Re: Wasy 25.11.11, 23:47
      Wasy byly w modzie. Najtrudniej pozbyc sie wasow pewnej grupie panow, ktorych mlodosc przypadla na lata 80-te. Mlodosc minela, moda minela ... wasy pozostaly. Oraz przydlugie wlosy wdziecznie zwiazane gumka. Taki 'rockowy' wizerunek. Kowbojki, dzinsy itd.
      Zaobserwowalam nie tylko w Polsce ale takze we wschodnich landach czyli dawnym NRD.

A na marginesie ... smutne ze niektorzy hoduja wasiska tylko dlatego by ukryc kompromitujacy stan uzebienia sad

tete

ps. problem z 'wyjsciem' z okreslonego modowego kanonu z lat mlodosci maja nie tylko panowie ; panie tez wink
      • jaceq Re: Wasy 26.11.11, 00:16
        t_ete napisała:

> wasy pozostaly.
        > Oraz przydlugie wlosy wdziecznie zwiazane gumka. Taki 'rockowy' wizerunek.

Oj, chyba nie. Wąsy kojarzą się raczej z kazikowym "krótko z przodu długo z tyłu i wąsy na przedzie". Bez żadnych gumek. Gumki to "polski mafjozo", ciemny okular, kucyk, ale raczej bez wąsów.
        Mody się zmieniały. Obecnie w tramwajach wydaje się obowiązywać "na Dębskiego", wywodząca się z blokowiskowych tradycji moda łysej glacy (BMW ma chwilowo na myjni, dlatego jedzie tramwajem). Do kompletu - blachara z termoizolacyjnym kubkiem czegoś, stukająca jedną ręką smsy na dwóch telefonach. Za to bez wąsów.
        • marouder.su Re: Wasy 26.11.11, 00:25
          Dawno nie czytalem czegos rownie zabawnegouncertain

Tete, nosisz dzinsy?
          • t_ete Re: Wasy 26.11.11, 10:14
            marouder.su napisał:

> Tete, nosisz dzinsy?

Jasne ze tak. Stosowne wink
            Kazda 'modowa epoka' holubi dzinsy ale i pietnuje je aktualnie modnymi gadzetami (cwieki, hafciki, brylanciki, dziwaczne kroje). Oczywiste ze to co bylo dzinsowo na topie w latach 80-tych - dzis jest passe. Zdecydowanie lepszy jest umiar i klasyka. W dzinsach tez smile

Szkoda mi tylko kurtek 'marines' ktore w latach 80-tych masowo nosily chlopaki... byly takie fajne, mialy tyle kieszeni ! smile
            Ciekawe czy wszystkie wyladowaly w smietnikach. Moze ktos sentymentalnie ukrywa taka kurtke w szafie i nie ma serca wyrzucic ? (jak ja ... bryczesow smile))))

tete

• polski_francuz Co nam zostalo z tych lat 26.11.11, 10:23
              dzinsy pozostaly a nawet, ostatnio, dzinsy dolem rozszerzane. Co do kurtek, to poruszmy inny drazliwy temat - wage. Trzydziestolatek z lat 80-tych rzadko otrzymal wage w latach 2010. Podziwialem ostatnio Rollingstonsow i Ringo Starra, ktorzy sa szczupli jak dawniej.

Moze trzeba bylo sie narkotyzowac by szczuplym pozostac?smile

PF
              • t_ete Re: Co nam zostalo z tych lat 26.11.11, 14:12
                polski_francuz napisał:

> dzinsy pozostaly a nawet, ostatnio, dzinsy dolem rozszerzane.

Tak. Sa i rozszerzane dzwony (w zwiazku z powrotem mody lat 70-tych i i hippisujacego kierunku boho), sa waskie cygaretki, klasyczne proste, sa szerokie na calej dlugosci (takie lumpowate wink), sa nawet dzinsy-legginsy, sa z obnizonym krokiem (dla mnie zgroza ...), orientalne alladynki i pewnie jeszcze jakies ktorych nie pomne. Ale ... brakuje tzw. 'marchewek' czyli ostro zwezanych ku dolowi. Na razie wypadly z gry.
                Moda czasami wraca (jak nawiazujace do hippisowskiej mody - boho) - ale nie 'doslownie'. To nie jest powtorka ale zabawa elementami.

Co do kurtek, to
                > poruszmy inny drazliwy temat - wage. Trzydziestolatek z lat 80-tych rzadko otrz
                > ymal wage w latach 2010.

Tamte kurtki byly na tyle luzne ze moglyby pomiescic dzisiejszy ewentualny narzut kilogramowy smile Strrasznie mi sie podobali owczesni brodacze w takich kurtkach wink

>Podziwialem ostatnio Rollingstonsow i Ringo Starra, ktorzy sa szczupli jak dawniej.Moze trzeba bylo sie narkotyzowac by szczuplym pozostac?smile

... demoniczni sa - szczegolnie Jagger wink Nie wiem czy to tylko efekt narkotykow. Mam kolege, jest o dekade mlodszy od Jaggera i przez cale zycie chudy jak szparag. Wysoka tyczka. Narkotyki ? Absolutnie nie. Apetyt ? Dopisuje. Geny ma takie, skubaniec smile

Problem z waga zaczyna sie gdy 'nie zauwazymy' przekroczenia gornej granicy normy naszego BMI. Dopoki trzymamy sie w ryzach - latwo zrzucic kilka kilogramow. Kilkanascie juz trudniej. Kilkadziesiat to ogromne wyzwanie.

Nie katuje sie jakimis dietami ale raczej uwazam na to co jem. I ile wink

tete

• jaceq Re: Wasy 26.11.11, 18:42
              > Szkoda mi tylko kurtek 'marines' ktore w latach 80-tych masowo nosily chlopaki.
              > .. byly takie fajne, mialy tyle kieszeni ! smile

Wciąż można je kupić gdzie się człowiek nie obejrzy, a nawet o wiele lepsze.

http://www.google.com/webhp#hl=pl&cp=9&gs_id=8v&xhr=t&q=kurtka+M65&pq=kurtka+marines&pf=p&sclient=psy-ab&biw=1680&bih=852&site=webhp&source=hp&pbx=1&oq=kurtka+M6&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=2a4fcd489aef80c8
              • t_ete Re: Wasy 27.11.11, 22:56
                jaceq napisał:

> Wciąż można je kupić gdzie się człowiek nie obejrzy, a nawet o wiele lepsze.

Mozna ...
                Tyle ze te kurtki w tamtej szarej rzeczywistosci wygladaly inaczej. Wyroznialy sie. Dzisiaj bylyby 'niewidzialne' w oceanie kolorow, fasonow.
                Brodacze nieziemscy w kurtkach z demobilu to piekny obrazek z przeszlosci. Wiesz, moze jak ulani dla mojej s.p. babci wink

tete
            • marouder.su Re: Wasy 27.11.11, 09:52
              Cos mi sie wydaje, ze wyczerpywalbym znamiona modnisia z "tamtych lat" - dlugie wlosy na ramionach, broda, dzinsy.
              Dzis zostaly tylko dzinsy uncertain
              • t_ete Re: Wasy 27.11.11, 23:01
                marouder.su napisał:

> Cos mi sie wydaje, ze wyczerpywalbym znamiona modnisia z "tamtych lat" - dlugie
                > wlosy na ramionach, broda, dzinsy.
                > Dzis zostaly tylko dzinsy uncertain

smile stare czy nowe calkiem ? Bo jesli wchodzisz w swoje stare dzinsy 'z tamtych lat' - to pozazdroscic.

tete

• t_ete Re: Wasy 26.11.11, 09:54
          jaceq napisał:

>Gumki to "polski mafjozo", ciemny okular, kucyk, ale raczej bez wąsów.

To prawda smile
          Ale slowo ze widzialam paru facetow ktorzy mieli i wasy i siwiejacy kucyk i kolczyk w uchu na dodatek. Mysle ze to nie byli eks-mafioso ale raczej eks-imprezowe chlopaki ktore nadal ostro imprezuja wink

> Do kompletu - blachara z termoizolacyjn
          > ym kubkiem czegoś, stukająca jedną ręką smsy na dwóch telefonach. Za to
          > bez wąsów.

ale za to z tipsami smile

tete
          • jaceq Re: Wasy 26.11.11, 18:21
            Zgadza się. Kucyk + wąsy = śp. Marek Kotański chociażby.
    • mrs.courvoisier Re: Wasy 26.11.11, 23:50
      Polacy maja wasy po Turkach, ktorych pomylili z Sarmatami. Was byl symbolem meskosci, a meski pederasta, to przeciez super-samiec pakujacy drugiego samca pod ogon, a wiec was u niego jest jak najbardziej na miejscu. Proste, nie?
      • polski_francuz Freddie M. supersamiec? 27.11.11, 08:31
        jakos mi sie to niekojarzysmile

Pozdro

PF
        • mrs.courvoisier Re: Freddie M. supersamiec? 27.11.11, 08:56
          Freddie M. - supersamiec, a Biedron - dziewczynka. To oczywiste. Sprawdz, jak nie wierzysz smile
    • kalllka Re: Wasyl na Stachu 27.11.11, 11:58
      mysle, ze polskie umilowanie paternalizmu zaznacza sie tez w przyslowiach, np
      o babciach, ktore gdyby mialy,, toby byly ,,,.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka