Dodaj do ulubionych

"Mucha", horror produkcji polskiej...

19.02.12, 06:10
..obywateka Rzeczpospolitej Polskiej, dr nauk, ministressa Sportu Mucha zastajac w swoim biurze aparature postanawia nie tylko "utoczyc" dzieki niej kilka zgrabnych litrow plynu ekologicznego, ale takze zaspokoic rzadze poznawcza narodu, czyli sprawic, ze typowy/a obywatel/ka otrzymuje w pelni profesjonalne odpowiedzi na nigdy nie zadane pytania..

PS. Uwazam PelO za partie calkowicie i bezposrednio, czyli centralnie antykobiecasmile

deser.pl/deser/1,111856,11174736,_SE___Do_pani_Danuty_przychodza_tajne_faksy_z_Ministerstwa.html
Obserwuj wątek
    • pro100 no to pani danucie 19.02.12, 06:58
      wywalą drzwi o 5 rano, wpadnie abw cba kgb sld z ostrą amuicją i złapią szpiona. a donaldu i ministru wzrosnie do 119%
    • oleg3 Wy męski, szowinistyczne ... 19.02.12, 08:15
      Według Fuszary (prof. Małgorzata Fuszara, socjolog), ataki na minister Joannę Muchę są bardzo ciekawe z genderowego punktu widzenia.

- Wygląda na to, że Polacy prędzej znieśliby kobietę jako ministra obrony narodowej, co się jeszcze nie zdarzyło. A Joanna Mucha została ministrem sportu, a w sporcie mówi się ostatnio mówi się przede wszystkim o kobietach, są Radwańskie, jest Kowalczyk.

Ze zdaniem socjolog zgodziła się psycholog Hanna Samson.

- To jest klasyczna sytuacja, kiedy kobiecie udaje się przebić szklany sufit i znaleźć się na miejscu dotychczas zarezerwowanym dla mężczyzn, a sport jest tradycyjnie zarezerwowany dla mężczyzn.
      www.rp.pl/artykul/118849,814627-Feministki-bronia-minister-sportu-Joanny-Muchy.html
      • jola.iza1 Re: Tia, a Mucha się gniewa , na szowinistów:) 19.02.12, 09:46

https://www.kozaczek.pl/img/4maj/910.jpg
        https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjB_Y8t2E11qrL2h9zwyesYQsUXZTDdol1CJKZtkVGEgoGVv3Ca0e01w9J4A
        https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfU0sHmYJ47h9FytGxHxLpdVVt3cL4LyOH_99g9qK7tYS85gnw
        https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSaW6I_8vz1QvZkiPk5q29TDNXy8o3x2Zda-yywQj854_M2lGwv
      • voxave Re: Wy męski, szowinistyczne ... 19.02.12, 10:16
        Straszna jest nienawiśc i brak tolerancji dla kobiet-----szczególnie jak zajmie ich świete stanowisko.
      • polski_francuz Rownouprawnienie 19.02.12, 10:20
        kobiet i mezczyzn to temat takze nad Sekwana. Skad przytocze wam piekna formule:

"Kobiety stana sie rowne mezczyznom, kiedy i one zaczna zajmowac stanowisko do ktorych nie maja zadnych kompetencji"

Jesli dobrze rozumiem to w Polsce to rownouprawnienie juz panujesmile

PF
      • ewa8a Re: Wy męski, szowinistyczne ... 19.02.12, 15:20
        To bardzo pochlebne dla Muchy wypowiedzi, podniosą ją niepotrzebnie na duchu i osłabią samokrytykę, która może wreszcie ma szansę się pojawić. Zrobiono z niej ofiarę z powodu płci. Pani Samson poszła jeszcze dalej – Mucha przebiła szklany sufit i wdarła się na stanowisko, zarezerwowane dla mężczyzn. Tymczasem prawda jest prozaiczna – pani Mucha jest atakowana ponieważ jest wyjątkowo niekompetentna, a przy tym arogancka i butna. Niczego nie przebiła, przyjęła to, co jej zaproponowano, pełna wiary w swoją wyjątkowość i zdolność uczenia się. Myślę, że Polacy znieśliby kobietę na każdym stanowisku, ale niech ta kobieta coś sobą reprezentuje.
    • superspec I tak jest najbardziej rozgarnięta z tej ekipy 19.02.12, 12:54
      co oznacza, że ten gabinet jest do bani.Co świadczy o tym iż rządy są zbyteczne.
      • jaceq Re: I tak jest najbardziej rozgarnięta z tej ekipy 19.02.12, 15:19
        Obawiam się, że to jest prawda. Niekompetencja w ministerstwach: kultury, tej tak zwanej "cyfryzacji", byłej infrastruktury czy przysłowiowego zdrowia jest o rząd wielkości większa, niż niekompetencja Muchy jako ministra turystyki. A niekompetencja Wincentego jako ministra kasy to zupełnie osobny rozdział.
        • ewa8a Re: I tak jest najbardziej rozgarnięta z tej ekip 19.02.12, 15:25
          Dorzucę trzydziestoletniego lekarza jako ministra pracy.
          • jaceq Ba, znalazłoby się więcej 19.02.12, 15:54
            i nie tylko w obrębie ministerstw, ale i wielu innych synekur podlegających Donaldowi.
            • ewa8a Gang Olsena 19.02.12, 19:09
              Skład rządu wygląda tak, jakby był kompletowany na loterii. Nie lubię Migalskiego, ale całkowicie się z nim zgadzam :
              ,,- Ta ekipa jest niekompetentna i zgromadziła wokół siebie mnóstwo niekompetentnych urzędników. To gang Olsena – napisał na swoim blogu w Onecie Marek Migalski, krytykując rząd Donalda Tuska.’’.
              Także ,,Kabartet Moralnego Niepokoju’’ znakomicie oddaje klimat rządu Tuska.
              • jaceq Re: Gang Olsena 19.02.12, 22:24
                Mieli już wtopy, np. z Chlebowskim (ktoś pamięta, na czym "znał się" Chlebowski? Donaldzio mógł się czegoś na tych wtopach nauczyć.
                Miro Drzewiecki, to nie jest żaden mój znajomy, ale wiem o nim co-nieco od "wspólnych" znajomych, a zwłaszcza o jego sprawach tzw. prywatnych. Ten gnojek - przypominam - był u Donalda ministrem. Jeżeli można z takiego czegoś zrobić ministra, jeżeli można z mgr fryzjerstwa zrobić ważną osobę ds. Euro 2012, to można zrobić nawet ministra skarbu z gościa, któremu nie powierzyłbym przynoszenia mi piłek golfowych. Gang Donalda Olsena to jest stuprocentowy dyzmizm.
    • dachs Nie wiem, jak Wy, ale jak ja byłem ministrem, 19.02.12, 21:16
      to nie wysyłałem osobiście faksów. Od tego miałem seksowną sekretarkę.
      smile
      To jedno. A drugie: to jeszcze ktoś wysyła faksy? Zdumiewające.
      smilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka