Dodaj do ulubionych

Jest mi głupio

04.07.12, 19:30
Ufałem, że ACTA jest w porządku. Wierzyłem, że jest w interesie praw autorów, którzy apelowali o podpisanie. Opór społeczny był ogromny.. Dziś Parlament Europejski Acta odrzucił. Czy na zawsze? - pewnie nie. Z tak ogromnym oporem społeczeństwa politycy muszą się liczyć. Jeśli ACTA miałaby wrócić jako obowiązujące prawo musi być poddana drobiazgowej analizie prawnej, m.in. na zgodność z prawem unijnym.
No i bardzo dobrze.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Jest mi głupio 04.07.12, 20:13
      matelot napisał:

> Ufałem, że ACTA jest w porządku.

no widzisz.... ufać trzeba Bogu, nie politykom... tongue_out tongue_out tongue_out

• matelot Re: Jest mi głupio 04.07.12, 20:37
        a000000 napisała:

> no widzisz.... ufać trzeba Bogu, nie politykom...

Któremu? - Jednego właśnie złapano w w Wielkim Zderzaczu Hadronów w Szwajcarii.
        Na razie jest przesłuchiwany na okoliczność czy jest bozonem Higgsa.
        • a000000 Re: Jest mi głupio 04.07.12, 21:17
          matelot napisał:

>Jednego właśnie złapano w w Wielkim Zderzaczu Hadronów

wielka zmyła. Prawdopodobnie (90%) łapano "boską cząstkę" ... boska cząstka nie jest Bogiem. Tak jak boska Greta, czy boska Marylin... czy... no, powiem skromnie.... boska azerka...

Ale jeśli to jest ta brakująca cząstka, to wielce mnie ciekawi, jakie to przyniesie światu konsekwencje... znając pychę człowieka - strach się bać...

• pikrat Re: Jest mi głupio 04.07.12, 21:28
            a000000 napisała:

> matelot napisał:
            >
            > >Jednego właśnie złapano w w Wielkim Zderzaczu Hadronów
            >
            > wielka zmyła. Prawdopodobnie (90%) łapano "boską cząstkę" ... boska cząstka nie
            > jest Bogiem. Tak jak boska Greta, czy boska Marylin... czy... no, powiem skrom
            > nie.... boska azerka...
            >
            > Ale jeśli to jest ta brakująca cząstka, to wielce mnie ciekawi, jakie to przyni
            > esie światu konsekwencje... znając pychę człowieka - strach się bać...
            >

Nie pekaj, Wielkiego Grala nie odtworza, chociaz.................... wink
            • a000000 Re: Jest mi głupio 04.07.12, 23:01
              pikrat napisał:

> Nie pekaj, Wielkiego Grala nie odtworza, chociaz....................

pół biedy, gdyby to był Święty Graal.... jest gorzej, bo ta cząstka ponoć odpowiada za zaistnienie masy.... a więc ktoś nawiedzony czy niedouczony może spowodować Bing Bang.... i wszyscy zamienimy się w materiał na nowe galaktyki. Nie powiem, aby taka perspektywa mi odpowiadała...

jednego jestem pewna.... Bogu tajemnicy człowiek nie wydrze. Bo każdy krok w kierunku Nieznanego implikuje powstanie setki nowych pytań....

• off_nick Re: Jest mi głupio 04.07.12, 21:17

Nadzieja człowieka aby złapać Boga za rękę nie przemija.
          Zaczęło się od wieży Babel a kończy na gargantuicznym akceleratorze za miliardy euro.
          Jest w tym jakaś ironia, wieżę Babel budowano aby zajrzeć do 'nieba' i tam podejrzeć Boga.
          A teraz kiedy cały świat śmieje się z tych głupawych wyczynów naszych poprzedników, jednocześnie pracowicie upycha pod ziemią ultra skomplikowaną aparaturę aby spróbować odnaleźć Boga w skali mikroskopu. A zatem? Czy nic się nie zmieniło? Chyba nie...
          • pikrat Re: Jest mi głupio 04.07.12, 21:27
            off_nick napisała:

>
            > Nadzieja człowieka aby złapać Boga za rękę nie przemija.
            > Zaczęło się od wieży Babel a kończy na gargantuicznym akceleratorze za miliardy
            > euro.
            > Jest w tym jakaś ironia, wieżę Babel budowano aby zajrzeć do 'nieba' i tam pode
            > jrzeć Boga.
            > A teraz kiedy cały świat śmieje się z tych głupawych wyczynów naszych poprzedni
            > ków, jednocześnie pracowicie upycha pod ziemią ultra skomplikowaną aparaturę ab
            > y spróbować odnaleźć Boga w skali mikroskopu. A zatem? Czy nic się nie zmieniło
            > ? Chyba nie...
            >
            Czy Wielki Manitou znow pomiesza im jezyki?uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka