Dodaj do ulubionych

Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni sprawiedl

05.01.13, 21:40
- Wolność w naszej ojczyźnie jest coraz bardziej ograniczana, zwłaszcza w stosunku do tych, którzy w swoich codziennych wyborach i poglądach odwołują się do katolickich wartości oraz patriotyzmu. Chcą je wypowiadać ustami i czynami - mówił do kibiców ks. Jarosław Wąsowicz.

Czy krytykowanie takich postaw to walka z kościołem, Borsuku ? Jeżeli tak , to ja z takim kosciołem będę walczył.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13147576,Ksiadz_do_kibicow__Badzcie_wierni_sprawiedliwosci_.html?lokale=wroclaw
Obserwuj wątek
    • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 05.01.13, 22:05
      No wlasnie. To temat, ktory 'powinien' zalozyc Borsuk a moze Azerska. Nie wierze by ich to nie bulwersowalo a jednak nie czynia tego. Ciekaw jestem motywow.
      • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 05.01.13, 22:34
        pikrat napisał:

>Ciekaw jestem motywow.

nie interesuję się kibicami. Zdaje się że ksiądz mówił do kibiców, nie do kiboli. Miał swoje powody.
        Nie mam pretensji do Pikrata, że najeżdża na kler.... ma swoje powody. Ale oczekuję od niego, że uzna prawo innych do wolności wypowiedzi innej, niż to Pikratowi pasuje. Pikrat mówi co uważa, Benio mówi co uważa.... biskup też mówi co uważa. Każdy ma prawo, takie samo. A wymaganie od biskupa, aby mówił to, co ateistom pasuje ... no to już jakaś hucpa...

• rycho7 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 08:16
          a000000 napisała:

> nie interesuję się kibicami.

Rewolucja zzera swoje dzieci. Chowasz glowe w piasek. Wrogowie naszych wrogow sa naszymi przyjacolmi. Boze chron nas od naszych przyjaciol, przed wrogami potrafimy obronic sie sami. Sama gotujesz sobie los. Chcesz to masz.
        • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 11:03
          a000000 napisała:

> pikrat napisał:
          >
          > >Ciekaw jestem motywow.
          >
          > nie interesuję się kibicami. Zdaje się że ksiądz mówił do kibiców, nie do kibol
          > i. Miał swoje powody.

Znam te powody. Kosciol wchodzi na sciezke wojenna z panstwem. Jezeli poleje sie krew to ten ksiadz bedzie mial ja na rekach. Niech buntuja dalej.
          A ja sie wciaz zastanawialem kto finansuje antyrzadowe transparenty, kto organizuje kiboli pod plaszczykiem 'wartosci' i 'patriotyzmu'. Zapowiedzi Kadafiego, ze w tym roku przejmuje wladze zaczynaja przybierac realne ksztalty. Boj to bedzie ostatni.....

> Nie mam pretensji do Pikrata, że najeżdża na kler.... ma swoje powody. Ale ocze
          > kuję od niego, że uzna prawo innych do wolności wypowiedzi innej, niż to Pikrat
          > owi pasuje. Pikrat mówi co uważa, Benio mówi co uważa.... biskup też mówi co uw
          > aża.

Biskup nie mowi jako Kowalski - biskup mowi glosem firmy. Pikrat czy Benio to nie sa osoby publiczne. Azerskiej sie, delikatnie mowiac, pomigalo.

Każdy ma prawo, takie samo. A wymaganie od biskupa, aby mówił to, co ateis
          > tom pasuje ... no to już jakaś hucpa...
          >

Ten ksiadz jest czystej krwi ateista, gorzej - to satanista. Nie czujesz, ze wali od niego siarka?
          .... ale niech mowi co chce. To on zniszczy Twoj kosciol. Od mojego gadania nic sie nie stanie. On przemawia z gory. Jasnej....
          • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 11:49
            pikrat napisał:

>Kosciol wchodzi na sciezke wojenna z panstwem.

nie z państwem, którego jest częścią, a z rządem, nieudolnym i leniwym. I jeśli rząd natentychmiast nie weźmie się do roboty - na ścieżkę wejdzie pozostała część społeczeństwa.

> A ja sie wciaz zastanawialem kto finansuje antyrzadowe transparenty,

sądzisz, że kler? ten pazerny kler byłby tak rozrzutny, że kasiorę daje na jakieś tam transparenty mogąc robić tą samą robotę za darmo, z ambony...????? Naiwność Twa jest rozczulająca.

> Biskup nie mowi jako Kowalski - biskup mowi glosem firmy.

Nie. Biskup mówi SWOIM głosem. A gdy ten głos zbyt daleko odbiegnie od Oficjalnego Głosu Firmy (papież) - wówczas takiemu biskupowi firma głos odbiera w drodze zakazu i innych kar kościelnych.

>To on zniszczy Twoj kosciol.

nie sądzę. Tak jak on mówi - myśli znakomita większość milczącego społeczeństwa.
            • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 13:00
              a000000 napisała:

> pikrat napisał:
              >
              > >Kosciol wchodzi na sciezke wojenna z panstwem.
              >
              > nie z państwem, którego jest częścią, a z rządem, nieudolnym i leniwym. I jeśli
              > rząd natentychmiast nie weźmie się do roboty - na ścieżkę wejdzie pozostała cz
              > ęść społeczeństwa.

Co rozumiesz pod 'wzieciem sie do roboty'? Zaden rzad nie zrobil tyle do rzad Donalda Tuska. Jeszcze malo, czy nie pod 'wlasciwym' szyldem? To oczywiste, ze to drugie. Zaczynasz uzywac pisowskiej nowomowy. Zawsze wiedzialem, ze PIS powstal w salkach parafialnych, teraz to potwierdzasz: rzad nieudolny i leniwy....

Myslisz, ze radiomaryjnych i kiboli wystarczy by obalic demokracje?

> > A ja sie wciaz zastanawialem kto finansuje antyrzadowe transparenty,
              >
              > sądzisz, że kler? ten pazerny kler byłby tak rozrzutny, że kasiorę daje na jaki
              > eś tam transparenty mogąc robić tą samą robotę za darmo, z ambony...????? Naiw
              > ność Twa jest rozczulająca.

Kibole sie skladaja na transparenty, autokary, krzyze i szturmowki. To Twoja naiwnosc jest rozczulajaca, wrecz infantylna. Kibole moga sie skrzyknac by dac komus po mordzie czy zdemolowac pociag. Na jasnogorski pokaz fajerwerkow trzeba miec kase. Ktos ja daje....

> > Biskup nie mowi jako Kowalski - biskup mowi glosem firmy.
              >
              > Nie. Biskup mówi SWOIM głosem. A gdy ten głos zbyt daleko odbiegnie od Oficjaln
              > ego Głosu Firmy (papież) - wówczas takiemu biskupowi firma głos odbiera w drodz
              > e zakazu i innych kar kościelnych.

Papiez stoi na czele tej mafii i wydali z siebie glos jak polskie ulice beda plonely.

> >To on zniszczy Twoj kosciol.
              >
              > nie sądzę. Tak jak on mówi - myśli znakomita większość milczącego społeczeństwa
              > .

Znakomita wiekszosc wybiera swoich przedstawicieli w wolnych i demokratycznych wyborach. Musisz przyjac do wiadomosci, ze jest was znakomita mniejszosc. Mniejszosc halasliwa, sterowana przez kosciol i grupke frustratow, ktorzy chca katolickich szkol, a po mszy maja sie spotykac na strzelnicach by nauczyc sie przestrzegania piatego przykazania.....
              • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 13:15
                pikrat napisał:

> Co rozumiesz pod 'wzieciem sie do roboty'? Zaden rzad nie zrobil tyle do rzad D
                > onalda Tuska.

trzeba PORZĄDKOWAĆ państwo, urządzać racjonalnie i rozsądnie. Obecny rząd przez te 5 lat jedynie mieszał. Od mieszania wartość dodana nie przybywa, natomiast przybywa wartość odjęta. Odnoszę wrażenie, że rząd liberałów się zwyczajnie pogubił w gąszczu, który sam spowodował. Rządzący musi widzieć państwo jako CAŁOŚĆ, nie jako interesy poszczególnych grup.

Zawsze wiedzialem, ze PIS powst
                > al w salkach parafialnych, teraz to potwierdzasz: rzad nieudolny i leniwy....

nie trzeba bywać w salkach aby widzieć nieudolność rządu.

> Znakomita wiekszosc wybiera swoich przedstawicieli w wolnych i demokratycznych
                > wyborach.

pod warunkiem, że wszyscy staną przed urną.

Mniej
                > szosc halasliwa, sterowana przez kosciol i grupke frustratow,

nie masz pojęcia o czym mówisz. Powtarzasz plotki i stereotypy rodem z urbanowego NIE.

>a po mszy maja sie spotykac na strzelnicach

skąd wiesz?

• pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 16:32
                  Stad:
                  http://<a href="www.youtube.com/watch?v=UcMc8uqgmW8[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=UcMc8uqgmW8
                  • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 20:26
                    żartujesz? jakiś niszowy oszołomek coś tam sobie kombinuje, a Ty to nazywasz finansowaniem pielgrzymek? U nas każdy jedzie na własny koszt.

Biedny jesteś... Tobie ta Twoja nienawiść nie pozwala odetchnąć, spędzasz czas na wyszukiwaniu w sieci śmieci... nie szkoda Ci czasu?

jakiś taki "zubożony" ten tajny kurs.... o kościele facet mówił, o szkole też, ale co z tą strzelnicą?
                    • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 20:30
                      Posluchaj wywiadu z wiodacym rezyserem prawdziwych Polakow do konca to sie dowiesz.
                      • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 20:38
                        pikrat napisał:

> Posluchaj wywiadu z wiodacym rezyserem prawdziwych Polakow do konca to sie dowi
                        > esz.

Ty chyba mnie nie lubisz.... mam słuchać takich bzdetów, ażeby mnie zmora nocą zadusiła?
                    • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 07.01.13, 12:05
                      a000000 napisała:

> żartujesz? jakiś niszowy oszołomek coś tam sobie kombinuje, a Ty to nazywasz fi
                      > nansowaniem pielgrzymek? U nas każdy jedzie na własny koszt.
                      >
                      Ten niszowy oszolomek, jak piszesz, to przyjaciel biskupow, Ziemkiewiczow,Michalkiewiczow, calego zespolu Gaziety Polskiej i milosnikow zamachu smolenskiego.
                      Kiedy Nergal podarl Biblie odezwaly sie purputraty, bluznely 'miloscia blizniego'.
                      Ten oszolomek 'drze Biblie'* na waszych oczach, na oczach biskupow i kardynalow i zero odzewu. Wibiorczy jest ten gniew purpuratow. Na swoim przeciez psow wieszali nie beda...

Pomieszalas finansowanie pielgrzymek z 'oszolomkiem'. Nigdzie nie laczylem tych spraw, chociaz, gdyby tak dobrze przeanalizowac, to gdzies sie w koncu spotkaja.

> Biedny jesteś... Tobie ta Twoja nienawiść nie pozwala odetchnąć, spędzasz czas
                      > na wyszukiwaniu w sieci śmieci... nie szkoda Ci czasu?

Nie jestem biedny, przeciwnie, jestem nalezycie ubogacony. Ogromna armia pracuje nad tym bym nie czul sie opuszczony, bym wiedzial co jest sluszne i bym byl karany decydujac sie jesc jajko nie z tej co 'trzeba' strony*.

> jakiś taki "zubożony" ten tajny kurs.... o kościele facet mówił, o szkole też,
                      > ale co z tą strzelnicą?

Strzelnica jest tez, ale trzeba wysluchac do konca by nie bagatelizowac. W innym wywiadzie pan B. (jest poszukiwany przez policje) powiedzial wprost, ze trzeba mordowac. Zajma sie tym przyparafialne kolka strzeleckie.....
                      • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 07.01.13, 12:06
                        Zapomnialem u dolu dopisac, ze * oznacza metafore...
                      • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 07.01.13, 13:22
                        pikrat napisał:

powiedzial wprost, ze trzeb
                        > a mordowac. Zajma sie tym przyparafialne kolka strzeleckie.....

i tu masz dowód, że pan wymaga interwencji specjalisty. Przyparafialne kółka mają mordować? no niech padnę i zaryczę.... Jak to niektórzy pojęcia nie mają o tym, co się w parafiach dzieje.

. Ogromna armia pracuj
                        > e nad tym bym nie czul sie opuszczony, bym wiedzial co jest sluszne i bym byl k
                        > arany decydujac sie jesc jajko nie z tej co 'trzeba' strony

aaaa!!! ten aspekt to już domena urzędników unijnych... nie zabieraj im chleba.

• pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 10:39
                          Nie czytalas Jonatana Swifta? Przeczytaj 'Guliwera'. To bajka ale z moralem. To bylo o Twojej propozycji by sprawa zajeli sie unijni urzednicy. Ja uwazam, ze wykrakalas a sprawa zajmie sie Strassburg. Jedyne miejsce gdzie sadzia ja rozpatrujacy nie bedzie ochrzczonym katolikiem, prokurator nie bedzie ochrzczonym katolikiem, lawnicy nie beda ochrzczonymi katolikami. To gwarancja sprawiedliwej oceny i sprawiedliwego wyroku. Oczywiscie najpierw sprobuja 'ugryzc 'ja nasze sady. Za wiele sobie nie obiecuje.
                          W czym rzecz? - - W Krakowie zaczyna się dziś proces, który ma odpowiedzieć na pytanie, czy Kościół bogacił się na bezprawnych decyzjach Komisji Majątkowej, zapowiada "Gazeta Wyborcza". To może otworzyć drogę do uzyskania przez samorządy wielomilionowych odszkodowań.
                          Na ławie oskarżonych zasiądą ks. Mirosław P., główny ekonom archidiecezji katowickiej, a zarazem wieloletni były współprzewodniczący komisji; sześciu byłych świeckich członków komisji; pracownica jej sekretariatu oraz Marek P., były oficer SB, który reprezentował interesy instytucji kościelnych. Zarzuty: korupcja, poświadczenie nieprawdy w dokumentach oraz działanie na szkodę skarbu państwa
                          .

A Ty twierdzisz, ze kosciol nie ma kasy na petardy i race dla kibicow. A Ty piszesz, ze kibice sa bezrobotni. BEZROBOTNI kibice wydaja dziesiatki tysiecy zlotych na pirotechnike, flagi i banery. Na dziesiatki autokarow wiazacych ich z calej Polski. A ksiadz organizator robil liste 'wycieczkowiczow' i przyjmowal od nich dziesiatki tysiecy zlotych, ktore jako bezrobotni, odejmujac od ust dzieciom, wplacili. Potrafisz policzyc koszty takiej wyprawy do Czestochowy?

Piszesz, ze ten pan wymaga interwencji specjalisty a ci ksieza, ktorzy udostepniaja koscielne pomieszczenia i organizuja tego pana 'prelekcje milosci'? Co z nimi?

A co z ksiedzem, ktory dopuscil do tego by z ust tlumu wykrzykiwane byly slowa nienawisci. To bylo jego prywatne wystapienie czy nowa forma katechizacji? I to gdzie.... na Jasnej Gorze a nie na stadionie.

Zastanawiam sie czy te dzialania nie sa forma kontrposuniecia przez wspomnianym wyzej procesem: uwazajcie, bedziecie nas sadzic a my zorganizujemy rozruchy o jakich wam sie nie snilo/ Pozyjemy - zobaczymy.
                          • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 13:57
                            pikrat napisał:

>Ja uwazam, ze
                            > wykrakalas a sprawa zajmie sie Strassburg.

a kto niby miałby ze sprawą iść do Strasburga, a? Poszkodowany skarży Państwo o działanie niezgodne z prawem i na niekorzyść. Kościół ma być stroną? A może Skarb Państwa sam na siebie złoży donos?

Jedyne miejsce gdzie sadzia ja rozpa
                            > trujacy nie bedzie ochrzczonym katolikiem, prokurator nie bedzie ochrzczonym ka
                            > tolikiem, lawnicy nie beda ochrzczonymi katolikami.

wielce to ciekawe, aczkolwiek należące do dziedziny chciejstwa. Sądzisz, że na zachodzie sędziowie to wyłącznie ateiści od urodzenia?

>Oczywiscie najpierw sprobuja 'ugryzc 'ja nasze sady.

sądy tego nie ugryzą bo za małe pikusie są. Tu trzeba DEKRETEM (ustawą) anulować wszelkie dokonania tej komisji - a sprawy zwrotów jednostkowo postawić przed sądy. Będzie się wlec latami? trudno.

W Krakowie zaczyna się dziś proces, który ma odpowiedzieć
                            > na pytanie, czy Kościół bogacił się na bezprawnych decyzjach Komisji Majątkowe
                            > j, zapowiada "Gazeta Wyborcza".

tak sformułowany zarzut każdy sąd oddali. Kościół jako taki nie był stroną w procederze. Ustawa ustaliła, że co klepnęła komisja - wchodziło w życie. To komisja ma stanąć przed sądem który ma orzec stopień nieuczciwości i winy.
                            jeśli decyzje były BEZPRAWNE - to są do anulowania - co niezwłocznie należy wykonać. I to niezależnie od stopnia "wzbogacenia się" kościoła.

>Potrafisz policzyc koszty takiej wyprawy do Czestochowy?

tyle co przejazd autokarem plus ubezpieczenie. Żarełko każdy ma ze sobą, autokar jedzie nocą.
                            Rzadko kiedy pielgrzymka jest kilkudniowa, gdzie w grę wchodzą noclegi. Obok klasztoru jest Dom Pielgrzyma - nocleg 22 zł.

> A co z ksiedzem, ktory dopuscil do tego by z ust tlumu wykrzykiwane byly slowa
                            > nienawisci.

nie każdy potrafi zapanować nad tłumem, nie każdy potrafi wykorzystać nieodpowiednie zachowanie tłumu aby palnąć umoralniającą mówkę na temat szkodliwości nienawiści.

>BEZROBOTNI kibice wydaja dziesiatki tysiecy zlotych na pirotechnike, flagi i banery.

a także na wódę, papierochy i narkotyki... SKĄD KASA? sądzę, że szara strefa. Albo i czarna strefa, czyli przestępczość zorganizowana.

> Piszesz, ze ten pan wymaga interwencji specjalisty a ci ksieza, ktorzy udostepn
                            > iaja koscielne pomieszczenia i organizuja tego pana 'prelekcje milosci'?

nie wiem, kto udostępnia sale na podobne "prelekcje". Mamy wolność gospodarczą. Amway i podobne firmy też organizują rożne naganne spotkania w które wynajmujący nie wnika. Bo nie temat prelekcji jest przedmiotem umowy wynajmu sali.
                            Jeśli na takim spotkaniu jest łamane prawo - od tego są liczne organa ścigania. Jeśli powziąłeś WIEDZĘ o łamaniu prawa - masz OBOWIĄZEK do organów donieść.

uwazajcie, bedziecie nas sadzic a my zorganizujemy rozruchy o
                            > jakich wam sie nie snilo

kto wie? już Newton zauważył, że akcja powoduje reakcję.

• pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 14:16
                              Zastanawiam sie czy te dzialania nie sa forma kontrposuniecia przed wspomnianym wyzej procesem: uwazajcie, bedziecie nas sadzic a my zorganizujemy rozruchy o jakich wam sie nie snilo/ Pozyjemy - zobaczymy.

Nie manipuluj, Azerska. To zdanie, z ktorego powycinalas to co wazne niech brzmi jak napisalem a jesli nie rozumiesz to napisalem, ze kosciol wykonal kontrposuniecie i za to, ze bedzie sadzony ucieka sie do sterowania kibolami lasymi na rozruchy.

> kto wie? już Newton zauważył, że akcja powoduje reakcję.

Zauwazyl slusznie ale czy stawianie panstwa, czyli nas wszystkich od sciana za to, ze pozwolilismy sie okrasc jest sluszne? Ale niech sieja wiatr, zbiora BURZE.
                              • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 14:31
                                pikrat napisał:

ze kosciol wykonal kontrpos
                                > uniecie i za to, ze bedzie sadzony ucieka sie do sterowania kibolami lasymi na
                                > rozruchy.

sugerujesz, że kościół organizuje kibiców w zemście za Komisję Majątkową?????

Doprawdy, twórcy smoleńsko-spiskowych teorii to małe pikusie wobec Ciebie!!!

> Zauwazyl slusznie ale czy stawianie panstwa, czyli nas wszystkich od sciana za
                                > to, ze pozwolilismy sie okrasc jest sluszne?

ale KTO stawia? wytłumacz jak pastuch krowie, bo nie nadążam.
                                • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 15:39
                                  Trudno, musisz z tym zyc. Jasniej nie potrafie tym bardziej, ze zadne argumenty do Ciebie nie trafiaja. TAK! Kosciol organizuje kibicow. To jasne jak slonce! Jest to brudna polityka, ktora trzeba potepiac, bo kk w polsce przypomina teraz czarne karty tej firmy z minionych wiekow, kiedy warcholil, wzbudzal krwawe wojny i nienawisc wśród ludzi. Dzisiaj większość Polakow nie jest już ciemnym ludem, któremu biskupi mogą wmawiać absurdalne głupstwa. Zaluje, ze nie jestes wsrod tej wiekszosci, ze bronisz szubrawcow zapominajac tego co najwazniejsze.
                                  • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 16:07
                                    pikrat napisał:

> Trudno, musisz z tym zyc.

znaczy: oskarżenie nie poparte DOWODAMI.

>TAK! Kosciol organizuje kibicow.

pytam, bo nie spotkałam się z czymś takim w realu. Nic ni nie wiadomo, aby kościół organizował "ustawki" czy demonstracje antyrządowe. Ani pośrednio ani bezpośrednio.

No, ale jeśli człowiek SPOZA kościoła tak twierdzi, to pewnie ma jakieś dowody... może sam jest kibolem i bywa na jakichś szkoleniach czy co tam....

>kiedy warcholil, wzbudzal krwawe wojny i nienawisc wśród ludzi.

tja... a świstak zawija w te sreberka....

• skory1 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 21:23
                              a000000 napisała:

> Amway i podobne firmy też organizują rożne naganne spotkania

A czemuż to te spotkania są "naganne" i kto je za takie uważa? wink

> już Newton zauważył, że akcja powoduje reakcję.

Więc się nie dziw mojemu pytaniu. wink
                              • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 21:35
                                skory1 napisał:

> A czemuż to te spotkania są "naganne" i kto je za takie uważa?

bo piorą mózgi, jak w sekcie.

> Więc się nie dziw mojemu pytaniu.

na TYM forum - niczemu się nie dziwię.
                                • skory1 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 11.01.13, 22:15
                                  a000000 napisała:

> bo piorą mózgi, jak w sekcie.

Kto tak twierdzi?
                                  • oko_ala_maroko Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 13.01.13, 20:18
                                    Statystyka religii:
                                    Według kryterium, która religia ma najwięcej wyznawców :
                                    - chrześcijaństwo ( ponad miliard wyznawców)
                                    - islam około 800 milionów
                                    - hinduizm – około 600 milionów
                                    - buddyzm – kilkaset milionów
                                    - konfucjanizm (chińska)
                                    - taoizm (chińska)
                                    - szintoizm (Japonia) – około 60 mln
                                    - sikhizm (Indie) około 20 mln
                                    - kaodaizm
                                    - dżinizm – około 8 milionów
                                    - judaizm – około 10 milionów
                                    Nie podali sekty Ojca Dyrektora, niestety a wpisanie jej członków pod kryterium chrześcijaństwa może być sporym nadużyciem.
                                    • skory1 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 09:57
                                      oko_ala_maroko napisała:

> Statystyka religii:
                                      > Według kryterium, która religia ma najwięcej wyznawców :
                                      > - chrześcijaństwo ( ponad miliard wyznawców)
                                      > - islam około 800 milionów
                                      > - hinduizm – około 600 milionów
                                      > - buddyzm – kilkaset milionów
                                      > - konfucjanizm (chińska)
                                      > - taoizm (chińska)
                                      > - szintoizm (Japonia) – około 60 mln
                                      > - sikhizm (Indie) około 20 mln
                                      > - kaodaizm
                                      > - dżinizm – około 8 milionów
                                      > - judaizm – około 10 milionów
                                      > Nie podali sekty Ojca Dyrektora, niestety a wpisanie jej członków pod kryterium
                                      > chrześcijaństwa może być sporym nadużyciem.

Dodam na marginesie, że twierdzenie, iż AMWAY jest sektą i podpieranie się autorytetem Kościoła Katolickiego jest BEZPRAWNYM NADUŻYCIEM, bo zgodnie z informacjami uzyskanymi od rzecznika prasowego KEP Kościół Katolicki na temat AMWAY się nie wypowiada, nie mówiąc o tym, by tą firmę określać mianem sekty. Dla wielu gorliwych katolików zaangażowanych w ten biznes, twierdzenie, że należą do "sekty" AMWAY jest uwłaczające. Tak więc robią to na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ katoliccy fanatycy religijni. Kropka.
                                      • oko_ala_maroko Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 10:05
                                        Amway sprzedaje materialne wytwory ludzkich zdolności, sekty sprzedają nadzieję.
                                        Nadzieja jest matką głupich.smile)))))
                                        • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 13:29
                                          oko_ala_maroko napisała:

> Nadzieja jest matką głupich.

powiedz to lekarzom ordynującym "nadzieję" jako element terapeutyczny.
                                          • oko_ala_maroko Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 21:12
                                            a000000 napisała:

> oko_ala_maroko napisała:
                                            >
                                            > > Nadzieja jest matką głupich.
                                            >
                                            > powiedz to lekarzom ordynującym "nadzieję" jako element terapeutyczny.

Piszemy o lekarzach czy o sektach? Nieważne, i lekarze i sekty oferując nadzieję zwyczajnie oszukują chociaż ci drudzy czynią to w dobrej wierze a ci pierwsi by zarobić na utrzymanie.
                                            • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 15.01.13, 13:25
                                              oko_ala_maroko napisała:

> Piszemy o lekarzach czy o sektach?

o NADZIEI, która wedle Ciebie jest matką głupich.
                                              • oko_ala_maroko Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 15.01.13, 16:45
                                                a000000 napisała:

> oko_ala_maroko napisała:
                                                >
                                                > > Piszemy o lekarzach czy o sektach?
                                                >
                                                > o NADZIEI, która wedle Ciebie jest matką głupich.

Nie według mnie a według mądrości narodu, który uzewnętrznia swoją mądrość w przysłowiach. Tak przynajmniej pisze prof. Bralczyk w swoim Słowniku frazeologicznym wydanym przez PWN.
                                                • skory1 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 15.01.13, 20:09
                                                  oko_ala_maroko napisała:

> Nie według mnie a według mądrości narodu,

Naród, który porzuca nadzieję i wyszydza tych, co ją mają ty nazywasz MĄDRYM???
                                                  • oko_ala_maroko Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 09:27
                                                    Polskie przysłowia zawierają w sobie bardzo dużo mądrości. Są mądrością narodu. Powstawały przez obserwację życia, zjawisk, pór roku. Tworzyły je pokolenia przez wiele lat.

Jednym z popularnych przysłów jest „Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta”. Mówi ono, że kiedy dwie osoby są zajęte walką ze sobą, nie są w stanie dostrzec sytuacji, jaka je otacza i w tym wypadku zwykle jest tak, że korzyści odnosi zupełnie inna osoba. Można przypuszczać, że przysłowie to powstało dawno temy, gdy np. myśliwi toczyli bój o zdobycz i nie zauważyli, że ktoś już ją zabrał. Przysłowie to jest bardzo aktualne i stanowi dla nas przestrogę.
                                                    Mądrość ludowa głosi, że „Dopóty dzban wodę nosi, dopóki się ucho nie urwie”. Znaczy ono mniej więcej tyle, że każda rzecz ma swoją granicę wytrzymałości, po przekroczeniu której nie można się już cofnąć, właśnie tak, jak nie można korzystać z dzbana z urwanym uchem.
                                                    Wszystkie przysłowia są nadal aktualne. Zawarta w nich wiedza i doświadczenie, gromadzone przez lata, także dziś mogą być ostrzeżeniem – „Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz”, „Kuj żelazo, póki gorące”.
                                                    Oprócz przysłów stanowiących przestrogę dla zachowania ludzi w różnych sytuacjach, są też inne, związane z wróżbami. Dotyczą one prac polowych, żniw, zapowiadają urodzaj lub klęskę, stanowią długotrwałą prognozę pogody, np. przysłowie „Grzmot w czerwcu głosi, że dużo zboża przynosi”.

Przysłowia najczęściej tworzyli ludzie prości, bezimienni. Byli doskonałymi obserwatorami życia, dlatego uważam, że przysłowia polskie są mądrością narodu.
                                                    =================

Tak wiec kolego ucz sie od dzieci.smile))
                                                  • a000000 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 12:30
                                                    oko_ala_maroko napisała:

> Polskie przysłowia zawierają w sobie bardzo dużo mądrości. Są mądrością narodu.

OK. W takim razie proszę o semantyczny opis następującej ludowej mądrości.

1. gdy się kobiety nie bije, to wątroba jej gnije.

Porzekadło: 'nadzieja matką głupich' dotyczy określonej, wyjątkowej, sytuacji. Są też inne porzekadła z nadzieją jako podmiotem, o znaczeniu zupełnie przeciwnym. A więc, jak zwykle, trzeba podać KONTEKST w którym dane porzekadło ma przełożenie.

• snajper55 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 13:56
                                                    a000000 napisała:

> OK. W takim razie proszę o semantyczny opis następującej ludowej mądrości.
                                                    >
                                                    > 1. gdy się kobiety nie bije, to wątroba jej gnije.

Ależ proszę bardzo. smile
                                                    Kobieta źle się czuje (gnije jej wątroba) w związku, w którym mężczyzna nie jest przywódcą (nie będzie "bić" kobiety). Jak sama napisałaś ważny jest też kontekst.

> Porzekadło: 'nadzieja matką głupich' dotyczy określonej, wyjątkowej, sytuacji.

Wyjątkowej? Mądry nie opera swych działań na nadziei, tylko na chłodnej kalkulacji. Głupi zdaje się na nadzieję i wydaje majątek na Lotto czy kasyno.

> Są też inne porzekadła z nadzieją jako podmiotem, o znaczeniu zupełnie przeciwn
                                                    > ym. A więc, jak zwykle, trzeba podać KONTEKST w którym dane porzekadło ma przeł
                                                    > ożenie.

Są nawet różne pozornie sprzeczne. Pozornie.

"Kuj żelazo póki gorące"
                                                    "Spiesz się powoli."
                                                    "Co nagle to po diable"
                                                    itd

S.
                                                  • snajper55 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 14:01
                                                    snajper55 napisał:

> Wyjątkowej? Mądry nie opera swych działań na nadziei, tylko na chłodnej kalkula
                                                    > cji. Głupi zdaje się na nadzieję i wydaje majątek na Lotto czy kasyno.

No popatrz, teraz ja zapomniałem o kontekście. Koryguję.

Wyjątkowej? Mądry nie opera swych działań na nadziei, tylko na chłodnej kalkulacji. Głupi zdaje się na nadzieję i angażuje się w jakiś Amway czy Amber Gold. big_grin

S.
                                                  • a000000 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 16:24
                                                    snajper55 napisał:

>Głupi zdaje się na nadzieję i angażuje się w jakiś Amway czy Amber Gold.

eeee, nadzieja nie rekompensuje braku rozumu. Chociaż niektórzy posiadają przedziwną wiarę w nadzieję, że cud się zdarzy i numery totka będą na ich kuponie.
                                                    Wiesz, głupich nie sieją , sami się rodzą.

Gdyby każdy opierał swoje działania wyłącznie na chłodnej kalkulacji - to siedzielibyśmy do dziś w jaskiniach. Bo każdemu by wyszło, że po kiego z jaskini wyłazić i się trudzić, skoro rozum podpowiada, że i tak umrzemy? Nie lepiej leżeć na dowolnie wybranym boku i korzystać z pracy frajerów, co to wyłażąc z jaskiń w nadziei na upolowanie góry mięcha narażają się na niebezpieczeństwa i trudy....
                                                    Nie, Snajperku... nadzieja jest motorem wszelkiego działania. Nawet czasem wbrew rozsądkowi.
                                                  • oleg3 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 14:16
                                                    snajper55 napisał:

> Mądry nie opera swych działań na nadziei, tylko na chłodnej kalkulacji.

Każdy opiera swoje działanie na nadziei. Mądry i głupi. Różnica polega na stosowanej "technologii". Tak już jest, że świat nie oferuje absolutnego bezpieczeństwa, a człowiek pozbawiony nadziei nie jest zdolny do działania.
                                                  • a000000 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 16.01.13, 16:28
                                                    snajper55 napisał:

> Kobieta źle się czuje (gnije jej wątroba) w związku, w którym mężczyzna nie jes
                                                    > t przywódcą (nie będzie "bić" kobiety).

czyli - troskliwy mąż żonę bije. Bijesz swoją? tongue_out

idę nawtykać mojemu ślubnemu, że nie okazuje mi troski.... big_grin
                                                  • oko_ala_maroko Antyteza 17.01.13, 09:33
                                                    Przysłowia nie są mądrością narodów. Przykład - "Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje"
                                                  • a000000 Re: Antyteza 17.01.13, 13:13
                                                    oko_ala_maroko napisała:

> Przysłowia nie są mądrością narodów. Przykład - "Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje"

to przysłowie jest daleko idącą metaforą.

Jeśli kto rano wstanie to ma dużo czasu na pracę - i wówczas pomnaża swój majątek. Warunek - musi się zabrać za tą pracę, bo jak nic nie robi, to z pustego i Salomon nie naleje hehehe.

• oko_ala_maroko Re: Antyteza 17.01.13, 13:22
                                                    Skok w bok.
                                                    Teza - "Przysłowia są mądrością narodów"
                                                    Antyteza - "Przysłowia nie są mądrością narodów"
                                                    Głos w dyskusji - "To przysłowie jest daleko idącą metaforą"
                                                    Pytanie pomocnicze - Czy narody, ktorych przysłowia bywają "daleko idącymi metaforami" są mądre czy głupie.

• a000000 Re: Antyteza 17.01.13, 13:45
                                                    oko_ala_maroko napisała:

> Pytanie pomocnicze -

odpowiedź:

Narody nigdy nie są w całości mądre lub w całości głupie.

A zastosowanie (mądre lub głupie) przysłów? ocena zależy od kontekstu sprawy opisywanej.

Nasz świat jest tak bardzo złożony, że nie ma prostych i łatwych odpowiedzi. Nie można powiedzieć, że dane przysłowie jest mądre/głupie. Bo w jednej sprawie się sprawdza, w drugiej sprawca się antyteza....
                                                    i bądź tu mądry człowieku i pisz wiersze.... (to też jest "powiedzonko" oznaczające gest bezradności).

• oko_ala_maroko Re: Antyteza 17.01.13, 14:02
                                                    Kontekst - "Amway sprzedaje materialne wytwory ludzkich zdolności, sekty sprzedają nadzieję."
                                                  • skory1 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 20.01.13, 11:53
                                                    snajper55 napisał:

> Ależ proszę bardzo. smile
                                                    > Kobieta źle się czuje (gnije jej wątroba) w związku, w którym mężczyzna nie jest przywódcą (nie będzie "bić" kobiety).

Przepraszam za wycieczkę osobistą ;P - ty chyba jesteś jakimś męskim szowinistą. Może od razu przejdź na islam?

> Mądry nie opera swych działań na nadziei, tylko na chłodnej kalkulacji.

Rozumiem, ci wszyscy, którzy walczyli z komuną to byli skończeni idioci zatem, bo mieli nadzieję, że wreszcie kiedyś upadnie. Zamiast "chłodno przekalkulować" i pogodzić się z losem - byciem komunistycznymi niewolnikami.

> Głupi zdaje się na nadzieję i wydaje majątek na Lotto czy kasyno.

Nie tacy głupi. W Lotto liczy się rachunek prawdopodobieństwa, w kasynie - często - umiejętność właśnie CHŁODNEJ KALKULACJI.
                                                    Kupując kolejny los - zwiększasz prawdopodobieństwo trafienia.
                                                    Kalkulując i panując nad emocjami - zwiększasz szanse na wyjście z kasyna jako wygrany.
                                                    Nieprawda?
                                                    Miałem okazję grać w "oko" przy stole z krupierką, dzięki panowaniu nad emocjami i kalkulacji nieźle byłem do przodu. I nie liczyłem kart, jakby co. wink
                                                  • skory1 Re: Wypracowanie ucznia szkoły podstawowej 20.01.13, 11:42
                                                    oko_ala_maroko napisała:

> Polskie przysłowia zawierają w sobie bardzo dużo mądrości.

Nie kwestionuję tego, tylko nie nazywaj mądrością porzucanie nadziei.
                                      • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 13:28
                                        skory1 napisał:

> Dodam na marginesie, że twierdzenie, iż AMWAY jest sektą i podpieranie się auto
                                        > rytetem Kościoła Katolickiego jest BEZPRAWNYM NADUŻYCIEM,

oczywiście! Amway to przedsiębiorstwo produkcyjno - handlowe i nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek religią. Nie mniej jednak na pewnych odcinkach działa JAK sekta. Co nie znaczy że tą sektą jest.

>Tak więc robią to na WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ katoliccy fanatycy religijni.

Każdy człowiek wypowiadając jakąkolwiek opinię działa we własnym imieniu i na własną odpowiedzialność. W imieniu Kościoła przemawia Oficjalna Nauka Kościoła. Wierni mówią we WŁASNYM imieniu.

Widziałam film szkoleniowy Amweya, rozmawiałam z ludźmi, którzy wracali z takiego szkolenia - obserwowałam ich euforię i wiarę w lepszą cudowną przyszłość... .
                                        Co nie przeszkadza faktowi, że sama kupiłam parę wyrobów. Nie powiem, złe nie były. I aby nie było nieporozumienia: zarzucając Amweyowi sekciarskie metody "szkoleniowe" nie wypowiadam się o jakości towaru oferowanego.

• rycho7 katomonopol na socjotechnike 14.01.13, 15:35
                                          a000000 napisała:

> Nie mniej jednak na pewnych odcinkach działa JAK sekta.

Nie dostarcza zyskow mendiom. Co jest zbrodnia wieksza niaz zdrada.

Katabasy i pismacy manipulujac socjotechnicznie sekta nie sa. Nie bo nie.
                                        • skory1 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 18:30
                                          a000000 napisała:

> na pewnych odcinkach działa JAK sekta.

Niby jakich?

> Widziałam film szkoleniowy Amweya, rozmawiałam z ludźmi, którzy wracali z takie
                                          > go szkolenia - obserwowałam ich euforię i wiarę w lepszą cudowną przyszłość...

No i...?

> zarzucając Amweyowi sekciarskie metody "szkoleniowe"

Nie ma czegoś takiego.
                                          Jest tylko brak zrozumienia psychologii w polskim społeczeństwie, głównie tego, jak na nasze myślenie wpływają emocje.
                                          Polecam lekturę.
                                          pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja_emocjonalna
                                          W internecie jest odpowiedź na każde pytanie, trzeba tylko umieć i chcieć szukać. wink
                                          • rycho7 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 19:39
                                            skory1 napisał:

> > zarzucając Amweyowi sekciarskie metody "szkoleniowe"
                                            >
                                            > Nie ma czegoś takiego.

Taka retoryka jest uzywana przez katobolszewickie pismactwo. Czego nie ma w moim zdaniu?

> W internecie jest odpowiedź na każde pytanie

Podaj link do odpowiedzi kiedy przestaniesz bic swoja zone.
                                        • skory1 Obejrzyjcie to koniecznie 15.01.13, 13:48
                                          Czas socjal-raju się kończy, koniec złudzeń o godziwej emeryturze.
                                          Jeśli nie weźmiecie sami odpowiedzialności za swoją przyszłość - a ludzie nawiązujący współpracę z firmami mlm to właśnie starają się zrobić - marny wasz los.

www.youtube.com/watch?v=ewBuNXX9vGc
                                          • rycho7 karanie podwojne 15.01.13, 15:47
                                            skory1 napisał:

> Czas socjal-raju się kończy

Rachunek ciagniony zaczal zjadac swoj ogon. Wine za to ponosi kobieta Kopernik bo sprawila, ze Ziemia nie jest plaska.

> koniec złudzeń o godziwej emeryturze.
                                            > Jeśli nie weźmiecie sami odpowiedzialności za swoją przyszłość

Za zbrodnie odpowiedzialnosci panstwo odbierze Wam emeryture i wlepi podatki od dochodow. Nizej glowy.
              • krates-8 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 13.01.13, 21:12
                pikrat napisał:

> Zaden rzad nie zrobil tyle do rzad D
                > onalda Tuska.

owszem
                długów
                i żaden tyle nie roztrwonił
                pieniędzy publicznych
        • pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 11:21
          a000000 napisała:

> nie interesuję się kibicami. Zdaje się że ksiądz mówił do kibiców, nie do kibol
          > i. Miał swoje powody.

A jednak mowil do kiboli.

Chwilę później Jasna Góra przypominała piłkarski stadion. Skandowano: "Precz z komuną", "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści", "Sierpem i młotem czerwoną hołotę". Na finał pielgrzymi przypomnieli z Jasnej Góry: "Donald, matole, tu są kibole".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13148105,Kibice_na_Jasnej_Gorze_skandowali___Donald__matole_.html
          • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 11:40
            pikrat napisał:

>Donald, matole, tu są kibole"

jeśli sądzisz, że na Jasną Górę pielgrzymują faktyczni kibole to jesteś naiwny.

A hasełko nie powiem, zgrabne i nośne. Choć paskudne.

Skandowano: "Precz
            > z komuną", "A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści", "Sierpem i mło
            > tem czerwoną hołotę"

gdybyś nie powiedział, że tam byli kibice, to bym sądziła, że o zjeździe związkowców mowa!

• pikrat Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 13:09
              Nie wystarczy Ci, ze sami o sobie mowia KIBOLE?

A tak na marginesie to jakiej wolnosci im brakuje? Wolnosci do demolowania aut, wolnosci do rzucania butelkami na murawe, wolnosci do mordobicia?
              Nie brakuje im ŻADNEJ wolnosci. Sa zwyczajnie zagospodarowywani w charakterze miesa armatniego przez kler niezadowolony z oferowanej mu od panstwa JALMUZNY. W to nawet pazerny kosciol z rozmyslem inwestuje w nadziei, ze odbierze z nawiazka.

A co powiesz o Ryczanach i Dydyczach, ktorzy nawoluja do rozwiazania sejmu? Wariaci?
              • a000000 Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 06.01.13, 13:30
                pikrat napisał:

> Nie wystarczy Ci, ze sami o sobie mowia KIBOLE?

eee.... to hasło jest tak "poręczne" że i związkowcy będą krzyczeć, czy inne pielęgniarki....

> A tak na marginesie to jakiej wolnosci im brakuje? Wolnosci do demolowania aut,
                > wolnosci do rzucania butelkami na murawe, wolnosci do mordobicia?

biskup mówi o wolności, nie bezprawiu czy chuligaństwie.

> Nie brakuje im ŻADNEJ wolnosci.

Brakuje. Pośrednio. Jeśli będziesz młodym bezrobotnym bez szans na pracę, założenie rodziny czy samodzielność - wówczas pojmiesz, o jakiej wolności mowa.

> A co powiesz o Ryczanach i Dydyczach, ktorzy nawoluja do rozwiazania sejmu? War
                > iaci?

to samo, co powiem o tych, którzy uważają, że ten sejm jest najlepszym w historii.... mają do tego prawo. To jest ICH opinia. Jeśli podobna opinia zdobędzie większość sejmową - sejm zostanie rozwiązany. W bajki nie wierzę.

>przez kler niezadowolony z oferowanej mu od panstwa JALMUZNY.

zabiorę Ci dom. Odnajmę komuś, z czego będę mieć zysk. Tobie obiecam, że tym zyskiem się podzielę, abyś miał na utrzymanie. Ale po latach kilku dojdę do wniosku, że dość tej jałmużny, utrzymuj się dalej sam.... wszak oddałam Ci starą kanapę!!!

Osób należących do chrześcijan jest w Polsce statystycznie 95%, z czego 90% należy do kościoła rzymskiego. Załóżmy, że osób chcących finansować kościół z budżetu jest 70%... (na pewno jest ich więcej niż tych, którzy chcą z własnej kieszeni.... i jeśli dany będzie WYBÓR - pozostanie stan obecny). A więc finansowanie jest zgodne z wolą obywateli.
                Sądzę, że po likwidacji Funduszu Kościelnego i wprowadzeniu odpisu podatkowego - kościół katolicki sobie poradzi. Ale upadną gminy nieliczne i biedne - prawosławne, protestanckie, żydowskie.... te się z tych 0,3% nie utrzymają.

Sugerujesz, że pielgrzymki finansuje kościół? Skąd taka sugestia?

• qwardian Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 08.01.13, 11:42

wikul napisał:

> Borsuku ? Jeżeli tak , to ja z takim kosciołem będę walczył.

Widzę, że internet podobnie jak gry na komputerze wywołały ten sam efekt co atmosfera meczu piłkarskiego. Uczestnikom wydaje się, że uczestniczą w wojnie, psychoza utwierdza ich w przekonaniu że są żołnierzami. Zgadza się Wikule, załóż bamboszki, popraw kołnierzyk na pidżamce i bierz się do walki bo zbliża się południe...
    • dachs Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 23:01
      wikul napisał:
      > Czy krytykowanie takich postaw to walka z kościołem, Borsuku ? Jeżeli tak , to
      > ja z takim kosciołem będę walczył.

Krtykowanie takich postaw to nie jest walka z kościołem, Wikulu.
      Życzę Ci powodzenia w walce z księdzem Wasowiczem, podobnie jak z Ojcem Inwestorem.
      Ale Bonieckigo, Pieronka, Sowę, zostaw prosze przy zyciu.
      Z góry dziękuję.
      • wikul Re: Cierpicie prześladowanie. Bądźcie wierni spra 14.01.13, 23:42
        dachs napisał:

> Ale Bonieckigo, Pieronka, Sowę, zostaw prosze przy zyciu.
        > Z góry dziękuję.

Każdy z nich to inna osobowość. Z Pieronkiem nie zawsze sie zgadzam ale całą trójkę szanuję za odwagę w prezentowaniu poglądów, często wbrew wiekszosci hierarchi kościelnej. Myślałem że wiesz o tym, bo nigdy sie z tym nie kryłem.
        P.S. Pieronek za taka postawę zapłacil kiedyś stanowiskkiem rzecznika Episkopatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka