Dodaj do ulubionych

Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Polski

10.03.13, 16:42
Jak w tytule.

www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/agent.xsp?symbol=SKLADZESP&Zesp=150

Ale jest też kilka pytań:

1. Dlaczego nie cały parlamentarny PiS się zapisał?
Czy ci pozostali Pisowcy są za ateizacją Polski?

2. Czy senator Maria Jan Jackowski wstydzi się swojego oblicza po tym, jak nawalony jak stodoła kazał z sejmowej ambony kazanie o pijaństwie i moralności?

3. podobnie senator Kogut, ale ten - przynajmniej mamy wiedzę, czego się wstydzi.

Ciekawa interpelacja znalazła się u pani wiceprzewodniczącej PZdPAP:

www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=6D1A7B66

Niewiasta ta pisze o sobie, że jest "prawnikiem" (po "prawie i administracji" w Lublinie, potem mamy (przepraszam, ale się obśmiałem) "Lubelską Szkołę Biznesu", ale niech tam, wiemy dobrze jakie to "prawo" jest w nazwie "PiS").

Cytat
"Czternastolatka z Lublina zaszła w ciążę ze swoim chłopakiem. Znamienne jest to, że ciąża nie była wynikiem gwałtu i w tej sprawie nie zapadł żaden wyrok. Niemniej jednak prokurator wydał zaświadczenie, że ciąża jest wynikiem czynu zabronionego"

Z interpelacji do Donka wynika, że wiceprzewodnicząca bardzo jest zbulwersowana wyrokiem ("Wyrok ten jest bardzo kontrowersyjny" i "oparty na nieprawdziwych przesłankach") i uważa za oczywiste, że Donek powinien się odwoływać.
Czy na "prawie i administracji" w Lublinie nauczają, że współżycie z czternastolatką nie jest przestępstwem?

4. Czy to wpływ współinterpelatora, znanego powszechnie durnia Dziedziczaka?
Obserwuj wątek
    • rycho7 sprawa jest powazniejsza niz sie wydaje 10.03.13, 16:59
      jaceq napisał:

> Czy ci pozostali Pisowcy są za ateizacją Polski?

Czy ktokolwiek (marszalek Sejmu) zajmie sie przywroceniem rownowagi dla wykluczonych z zycia politycznego? Czy trzeba bedzie temy rencamy? Wtedy rownowaga moze wyniknac jedynie z konfrontacji sil. Wazny jest czas przyszly. Status quo szczeznie.
      • jaceq Marszałek sejmu (czyli: ktokolwiek) 10.03.13, 19:46
        nie zajmie się żadnym przywracaniem. Jest tajnym członkiem-korespondentem owego PZdPAP.
    • snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 17:13
      jaceq napisał:

> 1. Dlaczego nie cały parlamentarny PiS się zapisał?
      > Czy ci pozostali Pisowcy są za ateizacją Polski?

Prezes za ateizacją Polski? Może prezes poprowadzi inny zespół, zespół o ambitniejszych zadaniach, Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Europy?

S.
      • jaceq Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 19:49
        snajper55 napisał:

> Prezes za ateizacją Polski? Może prezes poprowadzi inny zespół, zespół o ambitn
        > iejszych zadaniach, Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Europy?

Mam wrażenie, że Prezes (mówimy oczywiście o Polskęzbawie) ma dalekosiężne cele o 180 stopni przeciwne do celów PZdPAP. Jeśli poważnie potraktować, że "ich czyny świadczą o ich intencjach", to nie ma innej możliwości.
    • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 17:51
      "Czternastolatka z Lublina zaszła w ciążę ze swoim chłopakiem. Znamienne jest to, że ciąża nie była wynikiem gwałtu i w tej sprawie nie zapadł żaden wyrok. Niemniej jednak prokurator wydał zaświadczenie, że ciąża jest wynikiem czynu zabronionego"

czyn zabroniony - ponieważ panna miała poniżej lat 15.
      Dzieciaki karane nie są, no bo nie są - tak postanowił ustawodawca.
      Za dzieci odpowiadają rodzice. Czyli - to rodzice powinni ponieść karę, bo ... nie dopilnowali, źle wychowali....
      ALE. Nie wiemy na jakim etapie rozwoju fizycznego są owe "dzieci". Sędzia je widział, więc ocenił. Najwyraźniej zobaczył coś, co nie było adekwatne do wieku - dwóch rosłych osobników.
      Więc odstąpił.
      Donek może co najwyżej interpelację przeczytać i nic więcej. Wysokiemu Sądowi rozkazu nie wyda.
      Sejmowi także rozkazu zmiany prawa nie wyda. Zaś interpelująca posłanka może się wykazać inicjatywą ustawodawczą i zaproponować zmiany w prawie.

Powiadasz, zespół do spraw przeciwdziałania? Skoro mamy inicjatywy dążące do laicyzacji kraju - to należy się spodziewać echa.... jak to mówił Izaak: akcja powoduje reakcję....
      • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 18:10
        Rodzice powinni ponieść karę za to, że młodzi poddali się woli bożej.... Cyceron by powiedział: O tempora, o mores... wink
        • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 18:18
          pikrat napisał:

> Rodzice powinni ponieść karę za to, że młodzi poddali się woli bożej..

kpisz, a sprawa jest poważna. To rodzice wychowują, to rodzice ponoszą odpowiedzialność za czyny dzieci małoletnich. To rodzice nie wychowali do odpowiedzialności.
          Choć współczuję takim rodzicom.... mało kto dziś potrafi zapanować nam "młodzieżą" która zewsząd słyszy, że rodzice mają same obowiązki, a dzieci - same prawa.

• pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 20:21
            Nie kpię. Jeśli Bóg w swoim zamiarze uczynił płodnymi dziewczynki 14 letnie to miał w tym jakiś cel. Napiszę więcej. Słyszałem opinię wybitnego profesora medycyny, że rodzenie w tym wieku jest dla dziecięcia bardzo dobre bo nie zdarza się by tak młoda matka urodziła debila. Pozostaje zatem kwestia kulturowa za która Twój Bóg nie bierze odpowiedzialności. Przeciwnie - działasz , jak ci młodzi, w ramach wolnej woli. Rodzice mogą ciosać kołki na głowie, niektórzy młodzi mają tak silny instynkt rozrodczy, że nie ma siły...
            • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 20:47
              pikrat napisał:

> Nie kpię. Jeśli Bóg w swoim zamiarze uczynił płodnymi dziewczynki 14 letnie to
              > miał w tym jakiś cel. Napiszę więcej. Słyszałem opinię wybitnego profesora medy
              > cyny, że rodzenie w tym wieku jest dla dziecięcia bardzo dobre bo nie zdarza si
              > ę by tak młoda matka urodziła debila.

jest jeden szkopuł. Dawno temu, gdy młode dziewczynki rodziły - ich mężami byli stateczni panowie, z dochodami pozwalającymi na utrzymanie rodziny, z wiedzą i doświadczeniem gwarantującym bezpieczeństwo matce i małym dzieciom.
              Dziś, gdy za seks się biorą dzieciaki, które psychicznie jeszcze pieluchy noszą... jest problem.

Problem ODPOWIEDZIALNOŚCI za istotę na ziemię sprowadzoną.

>Pozostaje zatem kwestia kulturowa za któr
              > a Twój Bóg nie bierze odpowiedzialności.

no właśnie. Kwestia KULTUROWA. Gdy wokół panuje powszechne przyzwolenie na seks młodocianych....rodzice mogą płuca wygadać - są bezsilni. Dzieciak zawsze wybierze tych, co to zezwalają na przyjemności bez obowiązków.

>Przeciwnie - działasz , jak ci młodzi, w ramach wolnej woli.

wolna wola WYBORU. Czy nieopierzony i niedojrzały psychicznie małolat potrafi być odpowiedzialny za swoje wybory?
              Jak sadzisz - dlaczego Bóg tak życie urządził, że mały człowiek jest niesamodzielny i wymaga pokierowania i nauk przez wiele lat? Czyż nie dlatego, że to rodzice mają za niego wybierać dotąd, aż taki młodzian DOROŚNIE do rozumienia kwestii wyboru i odpowiedzialności..????

• jaceq Odpowiedzialność 10.03.13, 22:51
                A co będzie, gdy któryś z n/w sukinsynów zostanie wybrany na papieża?

https://i.imgur.com/soPWItY.png

Każdy z nich jest - w mniejszym lub większym stopniu - winny tuszowania afer pedofilskich.
                Czy katolik ma jakiś wpływ na wybór papieża?
                Czy katolik poczuwa się do jakiejś ODPOWIEDZIALNOŚCI za to, kto został papieżem?
                • a000000 Re: Odpowiedzialność 10.03.13, 23:32
                  jaceq napisał:

> A co będzie, gdy któryś z n/w sukinsynów

inwektywa, mowa nienawiści. Nieładnie, Jacku. Zwłaszcza, że nie wiesz, którego z nich matka jakiej była proweniencji.

> Każdy z nich jest - w mniejszym lub większym stopniu - winny tuszowania afer p
                  > edofilskich.

KAŻDY? masz dowody?

> Czy katolik ma jakiś wpływ na wybór papieża?

W rozumieniu świeckim - NIE. Może się tylko modlić, aby wybór był pożyteczny dla kościoła.

> Czy katolik poczuwa się do jakiejś ODPOWIEDZIALNOŚCI za to, kto został papieże

skoro nie ma wpływu to z jakiej paki odpowiedzialność? Że za mało się modlił? Dla świata to żaden argument.

Prawda jest taka, że WIERZYMY iż to Duch Święty wybiera, a modlimy się aby kardynałowie prawidłowo rozpoznali ten wybór.
                  Czasem, jak pokazuje historia, chyba szatan podsuwał kandydata...
                • pikrat Re: Odpowiedzialność 11.03.13, 12:37
                  jaceq napisał:

> A co będzie, gdy któryś z n/w sukinsynów zostanie wybrany na papieża?
                  >
                  > https://i.imgur.com/soPWItY.png
                  >
                  >
                  > Każdy z nich jest - w mniejszym lub większym stopniu - winny tuszowania afer p
                  > edofilskich.
                  > Czy katolik ma jakiś wpływ na wybór papieża?
                  > Czy katolik poczuwa się do jakiejś ODPOWIEDZIALNOŚCI za to, kto został papieżem
                  > ?
                  >
                  >
                  >
                  Coś tu może być na rzeczy. Weźmy takie wojsko - żaden uczciwy dowódca niższego szczebla nie zostanie generałem. Sukinsyn ma ogromne szanse. Tu może działać podobny mechanizm. Zasługi to nie wierność ideałom a ilość kasy wyduszonej z owieczek, ilość zbudowanych kościołów i temu podobne w tym ochrona "dobrego imienia" firmy, którą się reprezentuje.
                  Chuch Nieświeży niewiele będzie miał do powiedzenia a modły wiernych jak zwykle.smile
      • rycho7 gdzie jeszcze planujecie knebel? 10.03.13, 19:19
        a000000 napisała:

> Skoro mamy inicjatywy dążące do laicyzacji kraju - to należy się spodziewać
        > echa....

A konkretnie jakie inicjatywy masz na mysli? Sa na to jakies fundusze z Brukseli, Moskwy, Pekinu, ... ?

Ja nieustanie zachecam aby panstwowy monopol terroru wykorzystywac skuteczniej przeciw kradziezom, niezaleznie od powolania zlodzieji. Powolaj komisje zwalczania nienawisci wobec milosnikow cudzego mienia.
      • jaceq Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 20:23
        > Donek może co najwyżej interpelację przeczytać i nic więcej. Wysokiemu Sądowi r
        > ozkazu nie wyda.

Donek musi na interpelację odpowiedzieć. Wysoki sąd nic do tego nie ma. Wiceprzewodnicząca oczekuje (wraz z Dziedziczakiem), że Donek rozkaże jakiejś bandzie prawników przygotować odwołanie od wyroku Trebunału. (Przypomnijmy, że podstawowym prawem, jakim kierował się Trebunał, jest prawo polskie: prawo do aborcji w przypadku gdy ciąża jest wynikiem przestępstwa). Jeżeli Dziedziczak i Sadurska chcą się odwoływać, to proszę bardzo: ale za swoją prywatną kasę (ew. kasę członków PZdPAP). Ja jako podatnik nie mam najmniejszego zamiaru im tych fanaberii fundować.

> Skoro mamy inicjatywy dążące do laicyzacji kraju - to należy się spodziewać echa....

Nie znam takich inicjatyw (może z wyjątkiem inicjatyw prowadzących do laicyzacji, których autorem jest szeroko rozumiana sekta Belzebuba z Torunia). Poświęciłem swoją cenną uwagę PZdPAP z powodu ich wygrażania z okazji występów w TV pewnego kabaretu.
        • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 20:50
          jaceq napisał:

> Donek musi na interpelację odpowiedzieć.

Donek? jakiś urzędas napisze okolicznościowe ble ble...

Jeżeli Dziedziczak i Sadurska
          > chcą się odwoływać, to proszę bardzo: ale za swoją prywatną kasę

odwoływać do sądu? zgoda, na koszt własny. Ale sąd ich odwołanie odrzuci, bo nie mają interesu prawnego.

• jaceq Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 21:25
            a000000 napisała:

> odwoływać do sądu? zgoda, na koszt własny. Ale sąd ich odwołanie odrzuci, bo ni
            > e mają interesu prawnego.

Nie do jakiegośtam sądu, ale do Trebunału. Europejskiego. Praw Człowieka. W przedmiocie złamania przez Polskę (takie państwo) przepisów Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. Kosztowna sprawa, i bez szans. Oczywiście, że Trebunał olałby prywatną inicjatywę członków jakiegośtam Zespołu czegośtam. Ale zespół bardzo zgrany mógłby się zobowiązać notarialnie do pokrycia kosztów przegranych w przypadku odwołania się przez Donka od wyroku Trebunału ze środków prywatnych.
            • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 22:02
              jaceq napisał:

Praw Człowieka. W prz
              > edmiocie złamania przez Polskę (takie państwo) przepisów Konwencji

ciekawe, o który paragraf chodzi.

• jaceq Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 22:13
                O ten sam paragraf chodzi, z którego państwo polskie przеşrało sprawę, zamiast bez szemrania wypłacić dziewczynie słuszne odszkodowanie.
                • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 23:06
                  jaceq napisał:

> wypłacić dziewczynie słuszne odszkodowanie

co Ty tak szyfrem nadajesz? Jakiej dziewczynie???
                  • jaceq Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 23:25
                    Tej samej, o której tu od 16:42 rozmawiamy.
                    • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 23:39
                      jaceq napisał:

> Tej samej, o której tu od 16:42 rozmawiamy.

i w ten sposób zmusiłeś mnie do przeczytania interpelacji. Już wiem, o jaką sprawę chodzi. Nawet nie wiedziałam, że znalazła się w Strasburgu...

Nie zgadzam się z wyrokiem. Nie mam pojęcia w którym miejscu Polska złamała te trzy przepisy konwencji o ochronie praw człowieka: zakaz nieludzkiego i poniżającego traktowania, prawo do poszanowania życia prywatnego i rodzinnego, a także prawo do bezpieczeństwa osobistego.

• pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 18:05
      Z drżeniem serca poszukiwałem na liście mojej ulubionej pisłanki i nie zawiodła. Pani coś tam, coś tam Kruk, absolwentka KUL, jest na liście. Ateiści - nie bierzcie przykład z tej pani. Ateiście nie przystoi!
      • jaceq Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 10.03.13, 21:31
        Ba! Sam kwiat polskiego parlamentaryzmu. Mnie trochę dziwi nieobecność na tej liście obecności satyryków (starej) panny poślicy Pawłowicz, ale cóż... widocznie ona jest za ateizacją. Nie zawiódł mnie za to poseł Max-kracz, a także ten Jurgiel od taksówek.
        • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 12:42
          Może była nieobecna, kiedy ogłaszano nabór?
          Skąd oni biorą te dziwne osoby? Wydaje się, że wokół mnie takich nie ma, ale mogą się maskować...
          • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 12:45
            pikrat napisał:

> Skąd oni biorą te dziwne osoby? Wydaje się, że wokół mnie takich nie ma, ale mo
            > gą się maskować...

też się dziwuję, gdy słyszę Twoje zarzuty wobec osób wierzących.... SKĄD Ty to wszystko bierzesz... wokół mnie nic takiego się nie dzieje...
            • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 16:32
              Ja nic nie mam do wierzących po warunkiem, jednak, że i oni nic do mnie nie mają. Niestety nie chcą się z takim stawianiem sprawy zgodzić i chcą do mnie coś mieć, mianowicie chcą bym wyznawał ich system wartości nawet a nawet szczególnie wtedy gdy jest dla mnie mało wartościowy. Na szczęście większość wartości wyznajemy czy uznajemy jako wspólne, dlatego da się żyć.

To co napisałem (dziwne osoby) dotyczy typowego oszołomstwa, w szczególności posłów PIS. No więc jakoś szczęśliwie udaje mi się na takich nie trafiać, poza forum - oczywiście.smile
              • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 17:20
                pikrat napisał:

> Ja nic nie mam do wierzących po warunkiem, jednak, że i oni nic do mnie nie mają. Niestety nie chcą się z takim stawianiem sprawy zgodzić i chcą do mnie coś mieć, mianowicie chcą bym wyznawał ich system wartości nawet a nawet szczególnie wtedy gdy jest dla mnie mało wartościowy.

Zupełnie jak ja.
              • rycho7 a ja wrecz odwrotnie 11.03.13, 18:19
                pikrat napisał:

> chcą bym wyznawał ich system wartości

Ja mam problem innego rodzaju. Uwazam, ze spoleczenstwa ludzkie maja wspolne wiekszosc zasad lub wartosci. Sa one doskonale opisane w tym co ja nazywam przekazem chrystusowym. Twierdzenie, ze sa to zasady katolickie uwazam za zawlaszczenie semantyczne. Sa to zasady wspolne. Problemem jest to, ze katobolszewia wcale sie nie stosuje do tego co im radzil Chrystus. Oni przytakuja urojeniom swoich spowiednikow nazywajac to Wartosciami. Sa one szybkozmienne jak poranna zawartosc biskupich nocnikow. Nawet gdy te nocniki sa zlote ja te zdobyte przez Kozakow.
    • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 17:17
      Mnie natomiast interesuje, czy ten zespół może się pochwalić jakimiś osiągnięciami. Czy już czemuś przeciwdziałano ? Ja nie słyszałam, więc zespół wydaje mi się mało prężny.
      No i oczywiście jestem pod wrażeniem nazwisk.
      • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 17:37
        Zadałam pytanie, a wystarczyło tylko otworzyć zakładkę. Oczywiście, że zespoł ma osiągnięcia :
        13-12-2012 Uchwała w sprawie próby zbeszczeszczenia obrazu Matki Bożej na Jasnej Górze
        Pismo do Marszałek Sejmu, Ewy Kopacz z dnia 14.12.2012 r.

21-11-2012 Uchwała w sprawie decyzji o usunięciu krzyży z pomieszczeń
        Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy

11-10-2012 Wybór wiceprzewodniczących, sprawy bieżące.

24-05-2012 1. Formalno-prawne i społeczne aspekty nie przyznania TV TRWAM miejsca
        na multipleksie cyfrowym. 2. Propozycje podejmowania działań w obronie TV
        TRWAM. 3. Wolne wnioski.

10-05-2012 Wybór przewodniczącego Zespołu, omówienie planu pracy.
      • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 18:42
        Teraz uprawiają donkiszoterię stosowaną.smile

Czy kabareciarz może być ateistą i zrobić skecz o papieżu? - Czekam, aż ten albo inny kabareciarz wystąpi przeciwko dogmatom Kościoła muzułmańskiego i wypowie się, że np. naczelny rabin Europy występuje w slipach z gwiazdą Dawida na kroczu. Albo półnago, albo że Mahomet jest oszustem. Wtedy wrócę do dyskusji - mówi poseł PiS Andrzej Jaworski, przewodniczący Parlamentarnego Zespołu ds. Przeciwdziałania Ateizacji Polski.

Głowę dam, ze z tym "argumentem" JUŻ SPOTKAŁEM SIĘ NA TYM FORUM.

Oto towarzystwo odpowiednie dla zespołu. Sam Lucyfer się pofatygował ...

https://bi.gazeta.pl/im/97/7f/be/z12484503Q,Andrzej-Jaworski-aktywnie-dziala-w-ramach-wspolnoty.jpg

Będą zamykać kabareciarzy jak za komuny.
        • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 18:45
          pikrat napisał:

> Będą zamykać kabareciarzy jak za komuny.

nie będą. Szkoda fatygi.
          Pikratku, a WIDZIAŁEŚ rzeczony kawałek o który tak kopie kruszysz? Ja widziałam.... i doprawdy, żenada i wstyd.... kabareciarze powinni zaprotestować przeciwko zliczaniu czegoś podobnego do zaszczytnego miana satyry.
          • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 19:08
            Jesli był to słaby występ, to tym bardziej należy zostawić go w spokoju, zamiast reklamować.
            Słabe dowcipy szybko giną, dobre wspomina się latami. Rzeczywiście - nie widziałam, ale czytałam teksty, które tam padały - niezbyt wysokich lotów.
            • wikul Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 19:45
              ewa8a napisała:

> Jesli był to słaby występ, to tym bardziej należy zostawić go w spokoju, zamias
              > t reklamować.
              > Słabe dowcipy szybko giną, dobre wspomina się latami. Rzeczywiście - nie widzia
              > łam, ale czytałam teksty, które tam padały - niezbyt wysokich lotów.

Kabaret - nędza, reakcja na te "wystepy" - druga nędza. Ogólnie żenada.
          • snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 19:35
            a000000 napisała:

> nie będą. Szkoda fatygi.
            > Pikratku, a WIDZIAŁEŚ rzeczony kawałek o który tak kopie kruszysz? Ja widziałam
            > .... i doprawdy, żenada i wstyd.... kabareciarze powinni zaprotestować przeciwk
            > o zliczaniu czegoś podobnego do zaszczytnego miana satyry.

Żadna żenada i wstyd. Normalny poziom polskiego kabaretu. Widziałem dużo gorsze "kawałki". Zresztą chyba nie o jakość satyry chodziło protestującym, tylko o przedmiot żartów. To nie recenzenci się odezwali, tylko cenzorzy. Czy odezwą się też obrońcy wolności słowa tak aktywni w żądaniach miejsca na multipleksie dla RM.

S.
            • snajper55 Oto zrodniarz i jego zbrodnia 11.03.13, 19:42
              www.dailymotion.com/video/xy42h1_tylko-dla-dorosyych-2_fun

S.
              • wikul Re: Oto zrodniarz i jego zbrodnia 11.03.13, 20:01
                snajper55 napisał:

> S.

To jeszcze gorsze niz myślałem. Z trudem dosluchałem do końca. I ktoś się z tego śmieje.
                • pikrat Re: Oto zrodniarz i jego zbrodnia 11.03.13, 20:07
                  Muszę Wam, Najmilsi, coś wyznać: mnie to śmieszyło. I co teraz? Jak ja będę mógł spojrzeć w lustro po przeczytaniu tak jednoznacznych recenzji?

Jak tonący chwytam się brzytwy:de gustibus non est disputandum
                  Może darują?
            • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:16
              snajper55 napisał:

Zresztą chyba nie o jakość satyry chodziło protestującym, tylko o p
              > rzedmiot żartów.

Masz rację. Wyobrażasz sobie sytuację, gdy ten sam "artysta" zamiast z papieża zacznie kpić z ... homoseksualistów. Na dokładnie tym samym poziomie, czyli z grubej rury.
              Wiesz jak się zaplują dzisiejsi piewcy i obrońcy? A "oburzeni" udadzą że nic nie widzieli nic nie słyszeli.
              • wikul Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:22
                a000000 napisała:

> Masz rację. Wyobrażasz sobie sytuację, gdy ten sam "artysta" zamiast z papieża
                > zacznie kpić z ... homoseksualistów. Na dokładnie tym samym poziomie, czyli z
                > grubej rury.
                > Wiesz jak się zaplują dzisiejsi piewcy i obrońcy? A "oburzeni" udadzą że nic ni
                > e widzieli nic nie słyszeli.

Wystarczy przypomnieć ten niewinny dowcip rysunkowy. Chyba były jakies procesy.
                https://wpolityce.pl/site_media/media/cache/c0/47/c04708e7344cbf994e85f804214bb15b.jpg
              • benek231 Dzis prawdziwych kabareciarzy juz nie ma :O) 11.03.13, 20:24
                Ale mam nadzieje, ze wyrosna.

Ponadto uwazam, ze odtego jest papiez by robic sobie z niego jaja. Tak jak z niektorych rzadzacych. Wlacznie z biskupami - bo oni tez rzadza.

Ja tam nie zalowalem sobie jezdzic po Wojtyle, choc w Polsce wazniejszy byl od Boga. Co takze bylo powodem do natrzasania sie. Takoz z tej glupawej religii, ktora pozwala na stawianie figur zyjacego jeszcze papieza. Jak i z samego Bufona, ktory niczego niewlasciwego w tym nie widzial.
              • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:40
                a000000 napisała :
                > Masz rację. Wyobrażasz sobie sytuację, gdy ten sam "artysta" zamiast z papieża
                > grubej rury.

Dokładnie na tym samym poziomie jest pytanie, dlaczego nie naśmiewamy się z islamu. To przygłupawe pytanie ma sugerować, że nie robimy tego z tchórzostwa.
                Kpi się z grupy uprzywilejowanej, wówczas ma to sens. Taką grupą jest w Polsce KK, który bezustannie usiluje wtrącać się do każdej dziedziny zycia.
                Homoseksualiści nie wchodzą mi w drogę, nie dają wskazówek, nie próbują wpływać na prawo, ani niczego mi nakazywać i zakazywać. Dlaczego miałabym z nich kpić ?
                • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 10:09
                  ewa8a napisała:

> Homoseksualiści nie wchodzą mi w drogę, nie dają wskazówek, nie próbują wpływa
                  > ć na prawo, ani niczego mi nakazywać i zakazywać.

hahaha... no niech padnę i zaryczę!!! Ewo, Ty chyba nie z z tego świata nadajesz....

a kto cały czas dąży do zmiany prawa o stanie cywilnym i prawa o adopcji???? krasnale?

a kto szantażuje "opiniotwórcze" postaci oskarżeniami (strasznymi!!!) o homofobię? kto dąży do PENALIZACJI tejże?

jeśli ludzie ze świecznika prawią kazania o akceptacji, a sadząc że kamera ich nie widzi - rechocą na widok pedała o damskich manierach - to NIGDY nie uwierzę, że to co prawią wynika z ich przekonania. Boją się oskarżeń o mowę nienawiści, o homofobię - co niejednemu już zwichnęło karierę polityczną...
                  Tak, Ewo! homoseksualiści NIE PRÓBUJĄ wpływać na prawo, a jakże!
                  Jak można być aż tak ślepym i dwulicowym.... jednym wolno, innym nie wolno?

• ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 11:16
                    a000000 napisała:
                    > ahaha... no niech padnę i zaryczę!!! Ewo, Ty chyba nie z z tego świata nadajesz....
                    a kto cały czas dąży do zmiany prawa o stanie cywilnym i prawa o adopcji???? krasnale?

Wobec tego padaj i rycz. Ja napisałam ,,Homoseksualiści nie wchodzą mi w drogę, nie dają wskazówek, nie próbują wpływać na prawo, ani niczego mi nakazywać i zakazywać. ''
                    Nijak się to ma do Twoich argumentów. Jeśli dążą do zmian w prawie cywilnym, nie jest to dla mnie ryzyko zakazu ani nakazu, mnie to nie dotyczy. A skoro im ułatwi życie, to czemu nie.
                    Nie jestem psem ogrodnika.
                    Najwyraźniej źle mnie zrozumiałaś - chodzi o zmianę prawa, która godzi we mnie, bo np. nakazuje mnie - ateistce przystosować się do kruchcianych pomysłów, które osobiście mam w głębokim poważaniu.
                    Homoseksualiści nie żądają bym zostawiła męża i żyła w związku z kobietą.
                    Natomiast banda brzuchatych nierobów w śmiesznych sukienkach, która kradnie, defrauduje, molestuje i oszukuje, usiłuje mnie uczyć etyki i kształtować prawo wg boskich (własnych) zasad.

> a kto szantażuje "opiniotwórcze" postaci oskarżeniami (strasznymi!!!) o homofobię? kto dąży do PENALIZACJI tejże?

To tez nijak się ma do moich argumentów. Na temat szantażu mam inne zdanie, ale nie mam ochoty wdawać się pyskówki, bo nie o tym rozmawiamy. Mnie ich straszne (!!!!) oskarżenia o homofobię nie przeszkadzają, a na moje życie nie mają wpływu.

> Tak, Ewo! homoseksualiści NIE PRÓBUJĄ wpływać na prawo, a jakże!

Żeby była jasność - nie próbują wpływać na prawo, które mnie cos narzuci lub zakaże. Na prawo każda grupa usiłuje wpływać, tak było i będzie. Problem w tym, by rozszerzając swoje prawa, nie ograniczać ich innym.

> Jak można być aż tak ślepym i dwulicowym.... jednym wolno, innym nie wolno?

?????
                    • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 12:38
                      ewa8a napisała:

> Żeby była jasność - nie próbują wpływać na prawo, które mnie cos narzuci

narzuci, narzuci.... pośrednio będziesz ze swoich podatków finansowała ich przywileje małżeńskie.
                      • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 12:52
                        Ich tak będę coś finansowała. A czy będą to przywileje (tych małżeńskich to akurat jest śmiesznie mało) Kowalskiej i Kowalskiego, czy Kowalskiego i Kowalskiego, jest mi wsio ryba. Jak napisałam - nie jestem psem ogrodnika.
                        • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:07
                          ewa8a napisała:

>Jak napisałam - nie jestem psem ogrodnika.

oczywiście.

Chyba, że chodzi o kościół.
              • snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 03:36
                a000000 napisała:

> grubej rury.
                > Wiesz jak się zaplują dzisiejsi piewcy i obrońcy? A "oburzeni" udadzą że nic ni
                > e widzieli nic nie słyszeli.

Chcesz o pedałach? Masz o pedałach.

I co?

S.
                • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 09:17
                  smile
                • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 10:22
                  snajper55 napisał:

> I co?

obrzydlistwo. Dowcip rynsztokowy.

• snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:07
                    a000000 napisała:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > I co?
                    >
                    > obrzydlistwo. Dowcip rynsztokowy.

Jak widzisz można z papieża, można i z pedałów. A cenzorzy tęskniący do Mysiej niech sobie swoje pretensje wsadzą tam, gdzie i papieżowi słońce nie dochodzi.

S.
          • wikul Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 19:43
            a000000 napisała:

> Pikratku, a WIDZIAŁEŚ rzeczony kawałek o który tak kopie kruszysz? Ja widziałam
            > .... i doprawdy, żenada i wstyd.... kabareciarze powinni zaprotestować przeciwk

Kabaret umarł jakiś czas temu. To co teraz pokazują jest żałośnie denne. Gdy zabładzę na wystepy tzw.kabaretów uciekając przed reklamami, zastanawiam sie z czego ta publika sie śmieje. I to wszystko w kraju z takimi tradycjami kabaretowymi.
            • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:44
              Jak dla mnie ,,Kabaret Moralnego Niepokoju'' z rewelacyjnym Robertem Górskim, a potem długo długo nic.
              • wikul Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:50
                ewa8a napisała:

> Jak dla mnie ,,Kabaret Moralnego Niepokoju'' z rewelacyjnym Robertem Górskim,
                > a potem długo długo nic.

Zgadzam się. Ja bym dodał jeszcze Mumio.
          • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:17
            a000000 napisała:

> pikrat napisał:
            >
            > > Będą zamykać kabareciarzy jak za komuny.
            >

Zobaczyłem dzięki Snajperowi. Rzeczywiście nie był to Kabaret Starszych Panów, ale mnie śmieszyło. Mam bić się w piersi? Czy uważasz, że gdyby teksty napisali wybitni autorzy to Zespół tematykę by akceptował? To jest sztuka dla ludu i lud w swojej masie najwięcej daje na kościół. Odwiedzenie ich od tego to dopiero sztuka...
            • wikul Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:28
              pikrat napisał:

> Zobaczyłem dzięki Snajperowi. Rzeczywiście nie był to Kabaret Starszych Panów,
              > ale mnie śmieszyło. Mam bić się w piersi? Czy uważasz, że gdyby teksty napisali
              > wybitni autorzy to Zespół tematykę by akceptował? To jest sztuka dla ludu i lu
              > d w swojej masie najwięcej daje na kościół. Odwiedzenie ich od tego to dopiero
              > sztuka...

Bij się, bij. Albo sie zastanów. Kiedyś Boy był bardziej antyklerykalny ale to był jakis pomysł i poziom. Jeżeli ktoś się siemieje bo usłyszy że papież pierdzi, to ja gratuluje takiego poczucia humoru. To mi przypomina poczucie humoru Hofmana.
              • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:37
                No właśnie, to jest pokazanie Hofmanowi lustra. By wystraszył się własnego konterfektu.

Argument z Boyem już słyszałem. Jakiś czas temu napisałem, że mój sąsiad - poniżej czterdziestki, umarł na raka. Rzeczywiście widziałem volvo proboszcza przed domem umierającego, który na pogrzebie chełpił się, że umierający się nawrócił. Czy mnie może coś takiego spotkać? - może. Cierpienie może być tak ogromne, że odchodzi się od zmysłów.
                Często ludziom na stare lata odbija w nadziei na "życie wieczne". Umysł człowieka to skomplikowana maszyneria, potrafi malować obrazy, których się nigdy nie widziało.
                Tak mogło być z Boyem...
                • benek231 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 21:05
                  Wiesz, Wikul to intelektualista i jako taki nie moze nawet lubic dowcipow z pierdzeniami. No ale jest cala masa prostego ludu ktory uwielbia takie przasne kawalki. I chocby dla nich Kultura musi czasem zstapic z Olimpu.

Umierajacy czesto godza sie na ksiedza dla swietego spokoju - dla rodziny. Sama rodzina, natomiast, przede wszystkim robi to dla siebie. Aby sasiedzi i znajomi nie przechodzili na druga strone ulicy, dyskretnie przy tym spluwajac.
                  Czesc umierajacych nie rozumie takze - jesli nawet zaswita im w glowie mysl o jakims tam zyciu wiecznym - iz do tego nie jest potrzebny zaden kapociarz. Wystarczy wyobrazic sobie takie zycie wieczne jakie najbardziej odpowiada, i tam wlasnie zapragnac wyladowac.

Ja sam mam ten komfort, ze - jak by co, to - moja zona zadnego brzydkiego numeru mi nie wytnie. smile
                  • wikul Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 23:30
                    benek231 napisał:

> Wiesz, Wikul to intelektualista i jako taki nie moze nawet lubic dowcipow z pie
                    > rdzeniami. No ale jest cala masa prostego ludu ktory uwielbia takie przasne kaw
                    > alki. I chocby dla nich Kultura musi czasem zstapic z Olimpu.

Ludzie, stwierdzenie że papież je, trawi czy pierdzi nie jest dowcipem. Na litość boską, dowcip musi mieć jakiś sens, puentę. Ludzie którzy się śmieją z takich stwierdzeń to prostackie prymitywy, niezależnie od wykrztałcenia. Chyba że opowiadający wywołuje smiech samym swoim widokiem. Jakiś Jas Fasola czy Benny Hill. Nawet w takich prostackich dowcipach o samolocie którym leci Polak, Rosjanin i Francuz, jest zawsze jakaś puenta.
                    • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 10:14
                      wikul napisał:

>dowcip musi mieć jakiś sens, puentę.

otóż to, Wikulu! inaczej nie jest dowcipem tylko chamstwem.

no ale widać są tacy, którym wystarczy wyśmiewanie znienawidzonej przez nich grupy ludzi...

Wiele "dowcipów" o pedałach czy o teściowych też wcale nie jest śmiesznych - a jednak chamstwo rechoce.

• rycho7 masz racje 12.03.13, 10:36
                        a000000 napisała:

> którym wystarczy wyśmiewanie znienawidzonej przez nich grupy ludzi...

To karygodne, ze wystarczy.

Jedynie po czynach ich poznacie.
                  • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 10:10
                    benek231 napisał:

> Ja sam mam ten komfort, ze - jak by co, to - moja zona zadnego brzydkiego numer
                    > u mi nie wytnie.

no... to musisz wokół niej na paluszkach biegać, coby Ci w ostatniej godzinie brzydkiego numeru z zemsty nie wywinęła...
              • snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 03:41
                wikul napisał:

> Bij się, bij. Albo sie zastanów. Kiedyś Boy był bardziej antyklerykalny ale to
                > był jakis pomysł i poziom. Jeżeli ktoś się siemieje bo usłyszy że papież pierdz
                > i, to ja gratuluje takiego poczucia humoru.

Uważasz, że to jest śmieszne? Według mnie śmieszne jest to, że niektórzy pomyślą nigdy, że papież może pierdzieć czy sr.... O tym jest ten wic.

To trochę jak z tym żartem z Ukrainkami Wojewódzkiego., któy był o Polakach a nie o Ukrainkach. Ale trzeba było go zrozumieć. Widzę że i wic o pierdzeniu papieża jest dla niektórych trudny do zrozumienia.

S.
                • rycho7 komu bije dzwon? 12.03.13, 07:36
                  snajper55 napisał:

> Według mnie śmieszne jest to, że niektórzy pomyślą nigdy

Z kogo sie smiejecie, z siebie sie smiejecie.

Jest chamstwem przypominanie na ta okolicznosc klasykow. Pan Bog jak chce kogos pokarac , to ...
                  • snajper55 Re: komu bije dzwon? 12.03.13, 13:09
                    rycho7 napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Według mnie śmieszne jest to, że niektórzy pomyślą nigdy
                    >
                    > Z kogo sie smiejecie, z siebie sie smiejecie.
                    >
                    > Jest chamstwem przypominanie na ta okolicznosc klasykow. Pan Bog jak chce kogos
                    > pokarac , to ...

No i niektórych widocznie pokarał i odebrał im zdolność rozumienia dowcipów.

S.
                • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 09:21
                  Jest trudny do zrozumienia dla "prostackich prymitywów", ale wystarczy, że założą gumofilce inteligenta i już kumają czaczę...wink
                • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 10:26
                  snajper55 napisał:

Widzę że i wic o pierdzeniu pap
                  > ieża jest dla niektórych trudny do zrozumienia.

nie chodzi o zrozumienie czy nie... po prostu, obojętnie z kogo by w ten sposób "żartował" - jest to chamskie, na poziomie kibolstwa.

Z papieżem jest ten problem, że papież jest bezbronny, można po nim orać.... z innymi już tak łatwo nie pójdzie, bo mogą do sądu podać o naruszenie dóbr osobistych i wizerunkowych czy jak tam.
                  • rycho7 obraza obiektu kultu religijnego 12.03.13, 10:38
                    a000000 napisała:

> jest to chamskie, na poziomie kibolstwa.

Poziom "argumentacji" jasny nie pozostawiajacy watpliwosci. Na Twoje uczucia religijne zalecam kminek.
                  • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 11:04
                    a000000 napisała:

> nie chodzi o zrozumienie czy nie... po prostu, obojętnie z kogo by w ten sposób
                    > "żartował" - jest to chamskie, na poziomie kibolstwa.

Otóż to. Ja pozazdrościłem kibolom fet na Jasnej Górze. Też tak chciałbym więc nawiązuję poziomem do wiodących. Jeszcze mam spore braki ale staram się kibolom dorównać. W ten sposób czynię słusznie, nieprawdaż? wink
                    • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 12:39
                      pikrat napisał:

>W ten sposób czynię słusznie, nieprawdaż?

a Ty czemuż mnię się czepiasz, a?
                      • snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:13
                        a000000 napisała:

> pikrat napisał:
                        >
                        > >W ten sposób czynię słusznie, nieprawdaż?
                        >
                        > a Ty czemuż mnię się czepiasz, a?

On pyta cię a nie czepia się.

S.
                        • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:32
                          snajper55 napisał:

> On pyta cię a nie czepia się.

się nie pyta, tylko czepia.... próbuje mnie wpuścić w maliny.
                      • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:31
                        a000000 napisała:

> pikrat napisał:
                        >
                        > >W ten sposób czynię słusznie, nieprawdaż?
                        >
                        > a Ty czemuż mnię się czepiasz, a?

Z sympatiismile
                        Wszak niedawno broniłaś kibolskich pielgrzymów jasnogórskich a teraz...
                        • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:35
                          pikrat napisał:

> Wszak niedawno broniłaś kibolskich pielgrzymów jasnogórskich a teraz...

a NIE NIE!!! wcale nie bronię KIBOLI. Bronię prawa KAŻDEJ GRUPY do odbycia pielgrzymki i uznaję obowiązek księży do rozmawiania z każdym, kto do bram zapuka...
                          Kościół NIE MOŻE wykluczać kogokolwiek, który przychodzi...
                  • snajper55 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:12
                    a000000 napisała:

> Z papieżem jest ten problem, że papież jest bezbronny, można po nim orać.... z
                    > innymi już tak łatwo nie pójdzie, bo mogą do sądu podać o naruszenie dóbr osobi
                    > stych i wizerunkowych czy jak tam.

Każdy może podać. Niektórzy, tacy jak Papież, to mają nawet odpowiedni służby, które mogą to za nich zrobić. Nie jak zwykły pedał Jan Kowalski, który musi sam się do sądu fatygować i narażać na docinki o pedałach.

S.
                    • a000000 Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 12.03.13, 13:29
                      snajper55 napisał:

> Każdy może podać.

również papież - emeryt zamknięty w klauzurze? Przecież nie stawi się przed Wysoki Sąd, bo musiałby opuścić zamknięcie. To tak samo jak i królowa - też przed sądem nie stanie.
                      Tylko, że królowa jest pod ochroną i żaden anglik się nie ośmieli... Za antykomora facet dostał bęcki... za papieża - brawa. Czyli - wolno. Taki sygnał idzie w lud...
                      Jak tak czytam antyklerykalnie wpisy to coraz bardziej rozumiem starożytnych co to ostro karali nieprawomyślnych.... Dbali, aby kropla dziegciu nie zepsuła im społeczeństwa.

• rycho7 przygotowania do egzaminu 12.03.13, 13:51
                        a000000 napisała:

> Dbali, aby kropla dziegciu nie zepsuła im społeczeństwa.

Przyszedl walec (dziejow) i wyrownal. Ukarani nie raczyli stanac w obronie.
        • ewa8a Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 19:04
          To rzeczywiście prymitywny argument.
          Taki jakiś tam Jaworski nie rozumie, że ,, kabareciarz wystąpi przeciwko dogmatom Kościoła muzułmańskiego’’ wówczas, gdy zaleje nas fala islamu, a islamiści zaczną nam dyktować, jak mamy żyć.
          Na razie nie ma powodu, by się ich czepiać.

> Będą zamykać kabareciarzy jak za komuny.

Raczej będą próbowali ich kneblować, co odniesie skutek przeciwny. Z satyrą nikt jeszcze nie wygrał.
          • pikrat Re: Pisi Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji Po 11.03.13, 20:11
            Otóż to, Ewo. Bardzo na działalność Zespołu liczę i z góry mówię im "Bóg zapłać".
          • rycho7 niedoceniasz Tamerlana 11.03.13, 20:21
            ewa8a napisała:

> Z satyrą nikt jeszcze nie wygrał.

Po zakonczeniu nawracania przez Tamerlana satyrycy byli SMIERTELNIE powazni. Jak sie chce do sie da.

Najwazniejsza jest zasada gnostyckiego Chrystusa, kto nie jest z nami jest przeciwko nam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka