ciocia_piqa 05.01.15, 20:37 To poważne zaniedbanie. Prezes się pogniewa, Caritas się załamie. Ci wszyscy, którym działalność Owsiaka jest solą w oku powinni, kiedy trafią do szpitala, stanowczo odmówić używania przy nich sprzętu z serduszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciocia_piqa Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 05.01.15, 21:20 Trzeba poprosić Owsiaka by zamówił leżanki do psychiatryków. To sprzęt bardzo potrzebny, szczególnie dla leczonych psychiatrycznie anarchistów. Będziesz szczęśliwy, superspecu. Kiedy położą cię na takiej leżance i zobaczysz serduszko to ewakuujesz się na podłogę? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 05.01.15, 22:06 To chodzi o tego w czerwonych gaciach? Tego, co to tarzał się po jakimś stole, na tle ściany, na której pisało "jak nie my, to kto?"? - Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 06.01.15, 08:31 cepekolodziej napisał: > To chodzi o tego w czerwonych gaciach? Tego, co to tarzał się po jakimś stole, > na tle ściany, na której pisało "jak nie my, to kto?"? - Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 06.01.15, 22:29 Jak nie my, to Caritas. Przy okazji ciekawostka - działalność Owsiaka nie leży kościelnym i pisowcom - jest coś na rzeczy? Tobie też nie leży boś zafascynowany Matką Kurką, która spisiała, że aż strach. I tak to. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 07.01.15, 21:07 Pisienie mnie nie obchodzi. To tylko poręczna nazwa zamykająca ścieżkę w stronę sedna sprawy. Fascynacja? Nie w moim stylu. Obserwuję. Widzę. Sześćdziesięciodwuletniego typa grającego rolę młodziaka. Dla mnie - śmieszne. Nie tylko - żenujące. A sedno? Sedno sprawy? Co to takiego? To pełna transparentność wszystkich aspektów działalności organizacji/instytucji pożytku publicznego. Założona przez prawodawców. Całkiem serio. Czerwone gacie i pseudo-młodzieżowa gadka. Rola zbawcy, polskiego Chrystusika. A w tle fundacja - czyli organizacja pożytku publicznego - uwikłana w niejasne relacje z dwiema spółkami - klonami czy córkami. W tle koncern, który, jako całość, broni dostępu do wiedzy o relacjach pomiędzy swoimi członami. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 07.01.15, 22:13 Dalej? - dam stówkę na Orkiestrę. Owsiak robi świetną robotę. Nie masz w Polsce szpitala gdzie nie byłoby sprzętu z serduszkiem. Prędzej czy później każdy krytykujący z tym sprzętem się spotka. Niech będzie konsekwentny. Każda organizacja się rozrasta. Prawo Parkinsona? Niemniej przejrzystość finansów jest, jak mi się wydaje, na wysokim poziomie. Wszelkie ataki dość specyficznych osobników mają spowodować moje zachwianie wiary w uczciwość tego faceta. Już szczególnie cenię sobie "argumenty" związane z imidżem. Czerwone spodnie.... ))) Caritas dopiero kiedy zaczął być porównywany z Owsiakiem też coś tam zaczął pokazywać. I co? - karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 07.01.15, 22:36 > Niemniej przejrzystość finansów jest, jak mi się wydaje, na wysokim poziomie. "Jak mi się wydaje" - kluczowa fraza. Co do stówki - żyjemy w wolnym kraju, więc "róbta, co chceta". Czerwone spodnie? A skądże. Czerwone gacie. Odnoszę wrażenie, że jeszcze jeden epizod z odmową dostarczenia dokumentacji finansowej - i kwestią zainteresują się - wreszcie - kontrolne instytucje państwa. I będzie po Woodstocku. Po Złotym Melonier i Jasnej Sprawie. Gdzie wyląduje czerwonogaciowiec Jerzy O.? Podejrzewam, że w jednym z ciepłych krajów. Obstawiałbym Malediwy i Bali. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 08.01.15, 10:22 Pażywiom, uwidim, Gospoda Cep. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 08.01.15, 10:30 Jeszcze w temacie, jeśli już jestem przy słowie. W wywiadzie dla GW Jerzy O. oświadczył, że nie ma konta na Kajmanach. Zastanowiło mnie: dlaczego nie padły nazwy bliższych krajów, Szwajcarii czy Cypru? Kajmany. Kajmany to jednak ciepłe kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Jeszcze nikt nie pluje na Owsiaka? 08.01.15, 14:57 Wyobrażasz sobie wywiad, w którym Owsiak wymienia wszystkie raje podatkowe, chcąc być wiarygodnym? Wymienił Kajmany, które są ekwiwalentem wszystkich innych. Dla mnie to oznacza, że nie posiada innego konta niż krajowe. Z resztą z czego mógłby odłożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul "Rok miał się zacząć od tradycyjnego hejtu na WOŚP 08.01.15, 16:11 ... , ale okazało się, że to za mało". "Czy u nas wszystko naprawdę musi się kończyć histerią i wyścigiem, kto jest lepszym katolikiem?" - zastanawia się w najnowszym "Tygodniku Powszechnym" Marek Zając. Publicysta komentuje awanturę o to, że patronat nad jednym z warszawskich orszaków Trzech Króli objęła Hanna Gronkiewicz-Waltz. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,17218658,_Rok_mial_sie_zaczac_od_tradycyjnego_hejtu_na_WOSP_.html#Cuk Przypadkowo w tryby historii/histerii dostał się Cepkołodziej, który przecież działa samorządnie i niezależnie a hejterów pewnie ma w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: tylko 100 dasz? wstyd.... 09.01.15, 17:29 "Niedziela, 11 stycznia, to wielkie polskie święto – jedyne święto, które mają Polacy sami, bez watykańskiego nadzoru. Uczcijmy to prawdziwie polskie święto, święto wolnej świeckiej Polski, hojnym datkiem dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy! Pokażmy Rzymowi jego miejsce w szeregu. Tu jest Polska! Tu gra i wygra WOŚP!" Rozumiesz coś z tego, hordol? - wiadomo, że nie rozumiesz bo jesteś robotem zaprogramowanym na bezrozumne klepanie bzdur, czyli na hordolenie.))) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Owsiaka wystarczy transmitować 08.01.15, 16:26 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17225381,Prawicowy_dziennikarz_wyrzucony_z_konferencji_WOSP.html#BoxSlotIMT Dziennikarz prawicowej Telewizji Republika Michał Rachoń został dziś wyrzucony z konferencji prasowej WOŚP na warszawskim Torwarze. - Po tym, jak zadał Jerzemu Owsiakowi pytanie, ochrona wypchnęła go z sali - opowiada obecny na Torwarze dziennikarz TOK FM. UWAGA: dziennikarz TOK FM. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Nerwowe ruchy Owsiaka tylko wzmagaja podejrzenia 08.01.15, 17:00 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15267842.html#TRrel_nc_SST Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Nerwowe ruchy Owsiaka tylko wzmagaja podejrze 08.01.15, 17:55 wikul napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15267842.html#TRrel_nc_SST Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy ok. 92 proc. zebranych środków przeznacza na bezpośrednią pomoc charytatywną; koszty administracyjne to jedynie ok. 8 proc. - wynika ze sprawozdania za 2012 r., które Fundacja złożyła w resorcie pracy i polityki społecznej. Wczoraj prawicowe media podawały, że WOŚP na dobroczynność przeznacza zaledwie ok. połowy środków. Jak poinformowało Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, w 2012 r. Fundacja WOŚP zebrała 51,3 mln zł. 91,6 proc. tej kwoty Fundacja przeznaczyła na prowadzenie nieodpłatnej działalności pożytku publicznego. Koszty administracyjne wyniosły ok. 8 proc. Dane te pochodzą z corocznych sprawozdań, które WOŚP, tak jak każda inna fundacja i stowarzyszenie, musi składać do departamentu pożytku publicznego MPiPS. Sprawozdanie za 2013 r. jest jeszcze niedostępne. - Te dane mówią o wyjątkowo dużej skuteczności Fundacji" - ocenił rzecznik ministerstwa Janusz Sejmej. Jak dodał, jest to jeden z najwyższych wyników wśród fundacji i stowarzyszeń, jeśli chodzi o stosunek kosztów do wartości przekazywanej pomocy. Szukajta dalej. Ile idzie na administrację w Caritasie? Ktoś porówna? Wikuł w gronie pisowców - nie do wiary. Już się martwiłam co z nim a tu takie antre! )) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nerwowe ruchy Owsiaka tylko wzmagaja podejrze 08.01.15, 18:12 ciocia_piqa napisała: > Szukajta dalej. Ile idzie na administrację w Caritasie? Ktoś porówna? Wikuł w g > ronie pisowców - nie do wiary. Już się martwiłam co z nim a tu takie antre! ) O, matko ! Z czego to wnosisz ? Wg mnie Owsiak robi pożyteczna robotę ale wrzask, bezwarunkowe żądania, wyrzucanie z konferencji krytyków itp. nie zjednuje mu zwolenników a przeciwników raduje. Tylko tyle chciałem przekazać. W przeciwnym wypadku po co zamieszczałbym link którego fragment cytujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
bezloginu7 Re: Nerwowe ruchy Owsiaka tylko wzmagaja podejrze 08.01.15, 19:19 To, jak obrzydliwie zachowują się prawicowe media wobec Owsiaka, jest więcej niż paskudne ale, że wyrzucił dziennikarza z prawicowej szczujni nie było mądre, bo dał paliwo do ręki szczujniom, które wykorzystają to bezlitośnie, by dowalić Owsiakowi. Są sytuacje w których po prostu dobrze pohamować nerwy. Owsiak jest obyty z mediami i powinien wiedzieć, jak się zachować w sytuacji kiedy dziennikarz zadaje paskudne pytania, czasami tendencyjne albo coś insynuujące. Z drugiej strony rozumiem, że mogły Owsiakowi puścić nerwy, po tym jak wiadra gnoju wylewne są na fundację którą kieruje, zamiast powiedzieć dziękuję za to, co robisz dla maluchów i nie tylko. Nie raz było zadawane pytanie dziennikarzom prawicowym ,czy by zrezygnowali ze sprzętu zakupionego przez Owsiaka, gdyby Ich dziecko zachorowało, a użycie owego sprzętu byłoby szansą na odzyskanie zdrowia przez dziecko ? Dotychczas nigdy żadnej odpowiedzi na to pytanie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Nerwowe ruchy Owsiaka tylko wzmagaja podejrze 08.01.15, 20:08 bezloginu7 napisał(a): > > i powinien wiedzieć, jak się zachować w sytuacji kiedy dziennikarz zadaje paskudne pytania, > czasami tendencyjne albo coś insynuujące. Odsłuchałem, obejrzałem. Podstawowe pytanie. Po co się organizuje konferencje prasowe? Zdaje się, że kol. Jerzy O. uważa, że konferencja prasowa to nic innego jak briefing; pytanie o ew. pytania z sali należy w tym stanie rzeczy uznać za retoryczne. A pytania red. Rachonia - fakt - paskudne. Bo dotykające istoty sprawy. Czyli przepływów kasy pomiędzy Fundacją a powiązanymi z nią prywatnymi przedsięwzięciami PT Owsiaków - Dzidzi O. i Jurka O. - Złotym Melonem i Jasną sprawą (dawniej: Mrówką Całą). Istoty sprawy. Czyli faktu odmowy okazania Sądowi dokumentacji księgowej dotyczącej tychże przepływów. Po wtóre - tak na marginesie. Współpracowałem kiedyś z dyrektorem stanowej filii jednej z najpotężniejszych amerykańskich fundacji. Wprowadzał mnie w tajniki. Wg tego, co od niego usłyszałem, żadna fundacja nie może w USA przeznaczyć powyżej 5% przychodów na koszty własne. Powyżej, odrobinę, może być wypadkiem przy pracy. Stale - to koniec fundacji, nikt ze sponsorów - osób prywatnych czy instytucji - nie da ani grosza na wałkoni dojących fundację i bogacących się jej kosztem. Kol. Jerzy O. szczyci się, że wydaje tylko 8%. Dobrze, nie będę niczego kryminalnego insynuować. Ale fakt, że przy przychodach rzędu 56 mil. wydaje się na funkcjonowanie fundacji 4 mil. 480 tys a nie 2 mil. 800 tys (5%) oznacza, że roztrwania się gdzieś 1 mil. 680 tys. Co najmniej niegospodarność. A to oznacza działanie na szkodę fundacji. Po czymś takim zwalnia się jej kierownictwo i ciężko pracuje przez następne lata, żeby odzyskać zaufanie sponsorów. Tyle. ------- Вcе этo рoк-н-рoлл! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Nie ponad prawem 09.01.15, 00:13 Po konferencji Rzeczpospolita: www.rp.pl/artykul/1169956.html www.rp.pl/artykul/9158,1169829-Tomasz-Krzyzak--Panie-Jurku--niech-sie-pan-nie-boi.html?referer=redpol Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 17:06 natemat.pl/129585,faq-wosp-gdzie-i-ile-zarabia-owsiak-kto-kontroluje-fundacje-czym-jest-zloty-melon Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 18:07 No i ---? Jeśli wszystko jest tak cacy, jak to opisano - o co w takim razie chodzi z tym nieudostępnieniem Sądowi dokumentacji księgowej przepływów środków pomiędzy podmiotami tego trój-konglomeratu? Bo co? Bo kol. Jerzy O. nie musi się tłumaczyć z działalności swoich firm/spółek, jak to oświadczył na konferencji? Dlaczego w tym opisie nie ma wzmianki o mechanizmach zatrudniania do władz owych podmiotów? Kiedy to J zatrudnia D a D - J? Z czego wynika, że rodzinka O. ma pełną kontrolę nad całym konglomeratem? Osobiście - pozwalam sobie na wątpliwości. A forma odpychania pytań - tylko te wątpliwości wzmaga. Dotyczą zwłaszcza powierzania audytów Fundacji - i tym samym całego konglomeratu - firmie, której prezes, p. M., zasiada w Radzie nadzorczej Złotego Melona i bierze za to jakieś wynagrodzenie. Proszę się zapytać, kiedy Ernst & Young przeprowadzał po raz ostatni audyt. Powtarzam jeszcze raz: przez dobre kilka lat współpracowałem z dużą amerykańską fundacją. I dlatego jestem specjalnie wyczulony na przejawy fundacyjnego burdelu - model zdaje się obowiązujący w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 18:55 cepekolodziej napisał: > > No i ---? > > Jeśli wszystko jest tak cacy, jak to opisano - o co w takim razie chodzi z tym > nieudostępnieniem Sądowi dokumentacji księgowej przepływów środków pomiędzy pod > miotami tego trój-konglomeratu? Nie bardzo w to wierzę, że można sądowi odmówić okazania dokumentacji. Przecież sąd mógłby zarządzić rewizję i interesujące dokumenty uzyskac jak nie dobrowolnie to siłą. > Bo co? Bo kol. Jerzy O. nie musi się tłumaczyć z działalności swoich firm/spółe > k, jak to oświadczył na konferencji? > Nie musi się tłumaczyć chłystkom, tzw dziennikarzom, specjalistom od pytań z tezą. Nie widziałeś w swoim zyciu na przykład ksiedza, który nie chce odpowiadac na pytania dziannikarzy nawet z poważnych mediów? No i? > Dlaczego w tym opisie nie ma wzmianki o mechanizmach zatrudniania do władz owyc > h podmiotów? Kiedy to J zatrudnia D a D - J? Z czego wynika, że rodzinka O. ma > pełną kontrolę nad całym konglomeratem? > Cepie, piszesz o spółce, która nie jest spółką skarbu państwa. To firma prywatna i może zatrudnić kogo chce. Możesz mieć wątpliwości natury moralnej ale największy moralista w Polsce ma moralność w dupie więc co się dziwisz, że ktoś powiela wzorce? > Osobiście - pozwalam sobie na wątpliwości. A forma odpychania pytań - tylko te > wątpliwości wzmaga. Dotyczą zwłaszcza powierzania audytów Fundacji - i tym samy > m całego konglomeratu - firmie, której prezes, p. M., zasiada w Radzie nadzorcz > ej Złotego Melona i bierze za to jakieś wynagrodzenie. Proszę się zapytać, kied > y Ernst & Young przeprowadzał po raz ostatni audyt. Ernst & Young to poważna marka. Jej szefowie nie ryzykowaliby jej nawet dla Owsiaka. > > Powtarzam jeszcze raz: przez dobre kilka lat współpracowałem z dużą amerykańską > fundacją. I dlatego jestem specjalnie wyczulony na przejawy fundacyjnego burde > lu - model zdaje się obowiązujący w PL. > Trzeba było popracować w fundacji watykańskiej)) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 19:00 Głupawe to, raczej. Doświdańńa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 19:23 cepekolodziej napisał: > > Głupawe to, raczej. > > Doświdańńa. > Panimaju, agumientow niet ))) Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 19:25 > Cepie, piszesz o spółce, która nie jest spółką skarbu państwa. To firma prywatna i może zatrudnić kogo chce. Zgoda. Ale to firma związana z działalnością gospodarczą Fundacji i powołana do obsługi jej zadań statutowych, Fundacji, która - do q-nędzy - jest instytucją pożytku publicznego i dlatego wszystkie jej pod-firmy muszą być sprawdzane wraz z nią. No jasne. Zatrudnia, kogo chce. Jerzy O. - Prezes Zarządu Fundacji; Złoty Melon - Jerzy O, Prezes zarządu, Dzidzia O. - Dyrektor medyczny; Mrówka cała - do niedawna (bo terazjest już Jansa Sprawa) Dzidzia O. - właścicielka, Jerzy O. - dyrektor graficzny. I to chyba nie wszystko. Ale można sprawdzić, google działa. Kręcioła. Czyli karuzela. Łącznie z nietypowym bo półtoraroczny okresem rozliczeniowym, wystarczy, żeby z mózgu robić papkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Nie ponad prawem 09.01.15, 21:07 cepekolodziej napisał: > Zgoda. Ale to firma związana z działalnością gospodarczą Fundacji i powołana do > obsługi jej zadań statutowych, Fundacji, która - do q-nędzy - jest instytucją > pożytku publicznego i dlatego wszystkie jej pod-firmy muszą być sprawdzane wraz > z nią. > > No jasne. Zatrudnia, kogo chce. Jerzy O. - Prezes Zarządu Fundacji; Złoty Melon > - Jerzy O, Prezes zarządu, Dzidzia O. - Dyrektor medyczny; Mrówka cała - do ni > edawna (bo terazjest już Jansa Sprawa) Dzidzia O. - właścicielka, Jerzy O. - dy > rektor graficzny. I to chyba nie wszystko. Ale można sprawdzić, google działa. > > Kręcioła. Czyli karuzela. Łącznie z nietypowym bo półtoraroczny okresem rozlicz > eniowym, wystarczy, żeby z mózgu robić papkę. najtrudniejsze decyzje życia to przyznać się, że dało się zrobić w wała prymitywnemu oczajduszy. ciocię szacuję optymistycznie na ca 10 lat dojrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie ponad prawem 11.01.15, 00:40 problem w tym , kto daje się robić w wała 1 niedziela do 52 niejasnosi w rozliczeniach podobne, albo i większe do uznznia w którą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 teoretycznie 11.01.15, 07:24 andrzejg napisał: > problem w tym , kto daje się robić w wała > 1 niedziela do 52 > niejasnosi w rozliczeniach podobne, albo i większe > do uznznia w którą stronę pytaj rady parafialnej, czy kasa zamiast na kosciół nie idzie czasem na badania kosmiczne czy inne zbytki Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: teoretycznie 13.01.15, 19:43 pro100 napisał: > pytaj rady parafialnej, czy kasa zamiast na kosciół nie idzie czasem na badania > kosmiczne czy inne zbytki Dlaczego mam pytać? Czyż nie powinny tu działać podobne machanizmy kontroli? Jestem pewien, że Owsiak ma bardziej skrępowane ręce. A. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Nie ponad prawem 10.01.15, 11:57 www.gf24.pl/21110/owsiak-moze-juz-tylko-milczec-2 Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Dla równowagi - 10.01.15, 23:05 Zajrzałem na kontrowersje.net no i tego --- www.kontrowersje.net/do_puszki_owsiaka_12_groszy_tylko_nie_p_acz_prosz Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Dla równowagi - 11.01.15, 05:45 Zagęszcza się: wiadomosci.wp.pl/kat,1035641,opage,2,title,Lukasz-Warzecha-dla-WPPL-Cyrk-Owsiaka-czyli-nie-dajmy-sie-zwariowac,wid,17167267,wiadomosc.html#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Dla równowagi - 11.01.15, 12:38 O rzesz urwał nać z tym grubasem - W imprezach, towarzyszących WOŚP, biorą udział państwowe służby (policja, wojsko, straż pożarna), do organizacji lokalnych finałów dokładają się samorządy, bezprecedensowy czas antenowy poświęcają media publiczne, zasilane z abonamentu. Dodatkowo w licytacjach biorą udział wielkie prywatne firmy (ale także te należące do skarbu państwa lub z jego udziałem), które wydają tam pieniądze swoich klientów. Nie jest więc prawdą, że możemy na WOŚP nie dawać. Nikt nas tu o zdanie nie pyta A jak to jest w "imprezach" organizowanych przez Największego Oszusta Wszechczasów? Wojskowe pielgrzymki, udział policji w obstawianiu procesji i inne takie. Czy ktoś mnie pyta, kłamczuchu , o moją zgodę? Rzeczywiście Cepie dałeś ciała. Warzecha... mam nadzieję, że wkrótce ten chodzący balon pęknie a smród rozniesie wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Dla równowagi - 11.01.15, 18:51 Dobrze, że przeczytałaś. To się ceni. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Nerwowe ruchy Owsiaka tylko wzmagaja podejrze 08.01.15, 20:19 Mogły puścić i puściły ale ile można odpowiadać na pytania z tezą? Rzecznik TVP o wyrzuconym dziennikarzu: "Zachowywał się jak prowokator, bojówkarz" Odpowiedz Link Zgłoś
klioes Z innej beczki. 08.01.15, 21:18 Jak sie zachowywal kazdy moze zobaczyc. Moim zdaniem zaden bojowkarz, bo nikogo nie bil. Zato sam spotkal sie z przemoca. Ale chcialem troche z innej beczki. UWAZAM DZIALALNOSC WOSP ZA SZKODLIWA. Nie, nie dlatego ze ktos postepuje "niegospodarnie". Ani dlatego, ze ktos ma zle intencje i deprawuje narod. Nie przypisuje tez zlej woli nikomu. Chodzi o cos zupelnie innego: o mydlenie oczu narodowi. I tez nie twierdze, ze Owsiak mydli te oczy swiadomie! Niemniej jednak mydli... No bo prosze sie zastanowic: ile zbiera taka WOSP? Ok.40-50mln. A jak sie to ma do funduszow NFZ? Nie jest ich nawet promilem! Za to sprawia wrazenie, ze rzeczywiscie COS ZNACZY... Gorzej! Falszywie poprawia Polakom samopoczucie, zamiast zeby ci Polacy rzeczywiscie zaczeli wydawac na ochrone zdrowia PROPORCJONALNIE tyle, co inne narody. Czyli zamiast 5%PKB - 15% i wtedy by starczylo. I na tym polega glowne zlo WOSP-u. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Wzmagaja podejrzenia ale u glupoli :O) 08.01.15, 22:29 Konferencja prasowa dotyczyla przebiegu samej akcji swiatecznej, wiec pytanie ktore zadal dziennikarz bylo jak najbardziej nie na miejscu i bezsprzecznie mialo na celu dorobienie geby Owsiakowi i calej jego akcji. Gdyby go Owsiak nie wyrzucil to padloby nastepne, i nastepne pytanie, z tej serii, choc ow dziennikarz mogl zwrocic sie ze swym pytaniem do urzedu podatkowego. Gdy nastepna konferencja dotyczyc bedzie finansow rodziny Owsiakato, wierze, ow dziennikarz zostanie na nia zaproszony. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Wzmagaja podejrzenia ale u glupoli :O) 09.01.15, 08:52 Jerzy Owsiak unika odpowiedzi na pytania odnośnie przepływów pieniężnych między Orkiestrą a podwieszonymi pod nią spółkami. Nie odpowiada na pytania dziennikarzy, nie odpowiada na wezwania sądu (dlatego właśnie przegrał proces z Matką Kurką), stąd każda okazja dobra, aby spróbować wydębić odpowiedź. A że następna konferencja będzie poświęcona finansom rodziny Owsiaków jest bardzo prawdopodobne, Kretynie52 - wszak małżonka podstarzałego "Jurka" jest prezeską jednej z tych podwieszonych spółek z pensją przekraczającą 13 000 PLN miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Wzmagaja podejrzenia ale u glupoli :O) 09.01.15, 17:18 No tak, ty tyle nigdy w życiu nie zarobisz. Za jojczenie nikt ci tyle nie zapłaci. A przy okazji - masz jakieś nieślubne dzieci jak twój guru? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Wzmagaja podejrzenia ale u glupoli :O) 12.01.15, 17:22 Zazdrościsz, impotencie? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Poznaj glownego machera nagonki na Owsiaka :O) 08.01.15, 22:31 To tak do ogolu, bo Ty Ciociu znasz tego machera od dawna. hartman.blog.polityka.pl/2015/01/08/zabic-owsiaka/#comment-122571 Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Paw 08.01.15, 23:19 Jakoś dotychczas nie miałem okazji czytać nic z dzieł tow. Hartmana. Teraz to zrobiłem - i żałuję. Zbiera mi się na tzw. pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Paw 09.01.15, 17:14 cepekolodziej napisał: > > Jakoś dotychczas nie miałem okazji czytać nic z dzieł tow. Hartmana. Teraz to z > robiłem - i żałuję. > > Zbiera mi się na tzw. pawia. > Pawiuj ile wlezie może pójdziesz do nieba )) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Paw-Cep 11.01.15, 08:39 Ciociu, to cos, Cep, jest samo jednym rzygiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Paw-Cep 11.01.15, 12:44 benek231 napisał: > Ciociu, to cos, Cep, jest samo jednym rzygiem. Miałam wrażenie, coś kiedyś czytając, że to normalny facet, ale obsesja Cepa na punkcie Owsiaka rozwiała moją nadzieję. Przecież ten największy złodziej nie budzi w Cepie żadnych namiętności. Cep udaje, że go nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Paw-Cep 11.01.15, 18:46 Jaka znowu obsesja? Po prostu odnosiłem wrażenie, że biorę udział w dyskusji na temat działalności Owsiaka. Szczerze? Nie znoszę widoku podstarzałych typów podlizujących się do młodzieży. Model wiecznego kontestatora. Czerwone gacie, różowe okulary, siema, ziomale, oj będzie się działo, hejt i foch - to już na odległość zalatuje tanim teatrzykiem dla ubogich. Czesi o takich przedsięwzięciach mówią: bramborové divadylko. PS. Znów dziś widziałem liczne stadka dziewczątek-galerianek snujących się po Złotych Tarasach, jakoby kwestujących na rzecz, a tak naprawdę rozglądających się po wystawach sklepów oferujących noworoczne wyprzedaże. Dlatego - jak niżej, w sygnaturce: - Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Poznaj glownego machera nagonki na Owsiaka :O 09.01.15, 17:26 Jestem pewna, Beniu, że i Ty go znasz. ))) Widziałam niedawno taką karykaturę, na której są dwaj księża narzekający, że Owsiak odbiera im zarobek na pogrzebach. A prof Hartman to jest gość. Od paru lat, a szczególnie w tym roku, Fundacja WOŚP jest przedmiotem bezprzykładnej, podłej nagonki ze strony najpotężniejszej po Platformie Obywatelskiej siły politycznej w Polsce, którą jest Kościół Rzymskokatolicki. Organizacja ta dawno już zrzuciła maskę i na naszych oczach pieni się i zapluwa z nienawiści do konkurenta bezczelnie biorącego na kilka dni rząd dusz, który wszak w tym kraju od ponad tysiąca lat należy i nadal musi należeć do Rzymu. Oto profan śmiał sięgnąć do ludzkich emocji, oferując wspólne przeżywanie dobroci i przyjaźni, bez udziału magów w czarnych sukniach i bez ich dobrze opłaconej hołdami i gotówką autoryzacji. Bez błogosławieństwa, bez ucałowania biskupiego pierścienia, bez dziesięciny! Śmiał ten pętak samozwańczo stworzyć narodowe święto, odebrać Kościołowi jedną z jego tłustych niedziel! A ten podły ruski, ateistyczny rząd nie tylko na to pozwala, lecz jeszcze to otwarcie popiera! Odpowiedz Link Zgłoś
perla ciekawe czy Owsikowa po 12 latach dostała podwyżkę 09.01.15, 18:17 www.wiocha.pl/1183616,Robta-co-chceta Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: ciekawe czy Owsikowa po 12 latach dostała pod 09.01.15, 18:19 Wg pogłosek - mniej lub bardziej pewnych - ma teraz widełki 14-19 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Zmiana perspektywy 11.01.15, 22:17 Tylko tyle? Chyba w szambie wala się tego trochę więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Zmiana perspektywy 12.01.15, 20:08 Już pisałem że nie lubię owsiakowego wrzasku wokół WOŚP ale doceniam jej dokonania. Dlatego zamieszczam poniższy link ponieważ zgadzam się jego treścią. hantek.blox.pl/html#BoxSlotIMT Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Kwestia 12.01.15, 21:52 Kwestia transparentności funkcjonowania instytucji pożytku publicznego i - jeśli są takie - powołanych do jej obsługi firm. Wszystkie aspekty współ-działalności. Przepływy środków. Szczegółowa kontrola papierów za - powiedzmy - ostatnie 10 lat. Tylko tyle. I aż tyle. Tyle trzeba, żebym zaufał. Nie muszę być prorokiem, żeby przewidzieć, że decyzja o tego typu kontroli już wisi w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Kwestia 12.01.15, 22:11 cepekolodziej napisał: > Nie muszę być prorokiem, żeby przewidzieć, że decyzja o tego typu kontroli już > wisi w powietrzu. > archiwum sie spaliło i wylało szambo (kanaliza). nauka zna takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Kwestia 13.01.15, 09:46 pro100 napisał: > cepekolodziej napisał: > > > Nie muszę być prorokiem, żeby przewidzieć, że decyzja o tego typu kontrol > i już > > wisi w powietrzu. > > > archiwum sie spaliło i wylało szambo (kanaliza). nauka zna takie przypadki. Takie rzeczy tylko w Stella Maris Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kwestia 13.01.15, 10:21 No - i była kontrola, było śledztwo, był proces, są skazani. www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Afera-Stella-Maris-cztery-osoby-skazane-n83810.html Kontrola - rzecz normalna. Albo usuwa, albo potwierdza wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Kwestia 13.01.15, 10:40 U Owsiaka będzie kontrola i załóżmy, że nie będzie skazanych. Wniosek? - sąd był stronniczy. Tymczasem Są spore szanse, że Owsiak odnotuje kolejny rekord. Wygląda na to, że szczodrość Polaków rośnie wraz z atakami tzw. "prawicy". Towarzysze prawicowcy - tak trzymać Przy okazji naszła mnie taka oto refleksja, Cepie, że trzymasz z tymi, którzy ufają Macierewiczowi, Kaczyńskiemu i innym łobuzom skupionym wokół Rydzyka, Gaziety Niepolskiej i jeszcze ktoś by się znalazł. Kościoła wolę nie wymieniać bo jeszcze ktoś weźmie mnie za Pikrata. )) To ja już wolę trzymać z Owsiakiem nawet, gdyby miało się okazać, że zjadł hamburgera na koszt Orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kwestia 13.01.15, 11:17 Po pierwsze: jeszcze żadnej kontroli nie było. Po drugie: szczodrość? Zrobiłem wyjątek i oglądałem finał, od początku do końca na TVP 2. Odbywał się - to na marginesie - także za moje pieniądze, bo płacę na TVP abonament. Mniejsza. Widziałem dużych ofiarodawców. Reklama ich marek. Czysty biznes. Po trzecie: refleksja do de. Otóż nie trzymam "z tymi". Obserwuję i kieruję się zwyczajną logiką. Trochę czytam i zauważam, że ani Rydzyk ani Nasz dziennik na temat działań Owsiaka się nie wypowiadał. Po czwarte: Kwestia dorosłej odpowiedzialności. Zamiast urządzać kolejne wrzaskliwe sesje hejtu na temat krzywdzących go hejterów, Owsiak powinien twardo ZAŻĄDAĆ, by uprawnione instytucje kontrolne państwa - NIK, US - przeprowadziły dogłębną analizę dokumentacji finansowej WOŚP i firm powołanych do jej obsługi - i ogłosiły wyniki. Proste rozwiązanie. Proste, ale jak dotąd kol. O. nie przyszło do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kwestia 13.01.15, 11:46 > Widziałem dużych ofiarodawców. Reklama ich marek, w telewizyjnym prime-time. Czysty biznes. Parę obrazków: Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Kwestia 13.01.15, 12:16 cepekolodziej napisał: > Widziałem dużych ofiarodawców. Reklama ich marek. Czysty biznes. Dla obu stron. Korzystają biznesmeni - korzystają dzieci. Nic w tym złego. Trochę czytam i zauważam, że ani Rydzyk ani Nasz dziennik na > temat działań Owsiaka się nie wypowiadał. Szukajcie a znajdziecie www.naszdziennik.pl/polska-kraj/122285,wybiorcza-troska-rzadu.html Sam Rydzyk nie musi, ma od tego wiernych oszustów. W kwestii zasadności wspierania akcji pana Owsiaka nasuwa mi się jeszcze jedna wątpliwość. Jak donoszą media i sprawozdania, pieniądze zebrane podczas zbiórek WOŚP jedynie w 50 proc. są przeznaczane na rzeczywistą pomoc. Natomiast Caritas przekazuje przeważającą większość środków, bo aż ok. 90 procent. Zatem jeśli przyjrzymy się przychylności władzy, instytucji państwowych czy służb mundurowych do akcji WOŚP, staje się to wysoce zastanawiające. I tak to. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kwestia 13.01.15, 12:44 > Dla obu stron. Korzystają biznesmeni - korzystają dzieci. Nic w tym złego. No - i tak trzeba o tym mówić. A nie o jakiejś szczodrości. Biznes, który wpisuje "szczodrość" w program swej działalności - nieodwołalnie upada. Natomiast "sponsoring" określonych społecznych inicjatyw, żeby zyskać ulgi podatkowe - to biznesowo sprawne finansowe działanie. Nasz Dziennik. Zakończenie: <<Naprawdę chciałabym, żeby we wszystkich działaniach służby państwowe stosowały współmierność i równowagę, żeby nie gloryfikowały wybranych przez siebie instytucji. Moim zdaniem, państwo powinno udzielać takiego samego wsparcia wszystkim organizacjom charytatywnym, aby mogły dotrzeć do każdego potrzebującego.>> Jakiś w tym apelu element tzw. hejtu? Jakieś podstawy do uznania autorki tekstu za "oszusta"? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Kwestia 13.01.15, 16:54 cepekolodziej napisał: > Jakiś w tym apelu element tzw. hejtu? > > Jakieś podstawy do uznania autorki tekstu za "oszusta"? W tym fragmencie - nie. W tym przeze mnie cytowanym - owszem. I wiem, że bardzo dobrze wiesz wo ist der Hund begraben. Przy czym pisapańcia powołuje się na dane, które jakoby miała uzyskać z "mediów". Nie mam wątpliwości co to są za media. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kwestia 13.01.15, 17:15 W świecie stworzonym przez kol. O. już tylko wyrażenie wątpliwości - to wyraz hejtu, czyli publicznie głoszonej nienawiści. Jeśli tak, jeśli mam na chwilę dokonać przesiadki, to szanowna osobo - kimkolwiek jesteś - w Twoich wpisach widzę wielkie natężenie hejtu. Hejtu re: KK. W moich go nie znajdziesz. Jak dotąd żadnej inwektywy. No chyba że realistyczny opis powierzchowności bohatera tego wątku (czerwone gacie, różowe okulary) i jego języka (siema, foch, hejt, zajebisty, pie...sie, ziomal etc.) uznasz za przejaw nienawistnej, manipulacyjnej dehumanizacji Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Kwestia 13.01.15, 17:37 Zostawmy ten "hejt" skoncentrujmy się na "prawdzie" płynącej z ND. Owsiak przedstawiał dowody, że całą skarbonka idzie na zakup sprzętu. To już było cytowane i jak do tej pory nie budziło wątpliwości. Oczekuję, zatem, że potwierdzisz, Cepie, fakt, że pańcia z PIS kłamie. Nie wiem co gorsze - hejt (cokolwiek to znaczy) czy kłamstwo. Nie chce mi się tego rozstrzygać. Wygląd Owsiaka, jego usiłowania by być modnym, mnie też śmieszą, ale nie zasłaniają mi głównego celu, jakim jest dotarcie do ludzi młodych. To ich należy nauczyć empatii, dobroczynności. To oni są adresatami młodzieżowej nowomowy. My możemy na to popatrzeć z politowaniem lub z podziwem a najlepiej ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Kwestia 13.01.15, 17:53 Otóż - do q-nędzy! - nie przedstawiał ani nie przedstawił dowodów. Wręcz przeciwnie - odmówił, Sądowi RP, okazania tychże, zasłaniając się "tajemnicą handlową". Stąd poczucie, moje, ze wątpliwości są uzasadnione. Zwłaszcza że mówimy o instytucji pożytku publicznego. Nie miałem wątpliwości co do "Kid Protect". Wszystko było jakby correct. Jakby. Teraz wolę dmuchać na zimne. Nie masz kolego żadnych dziwnych operacji na sumieniu? Zażądaj sam solidnego, realnie zewnętrznego audytu. NIK, US, CBA - są do usług. W końcu powiadasz, że w ciągu 10 lat wydałeś na sprzęt ok. pół miliarda zł. Wolumen akurat dla takich instytucji. Działaj, nie śpij. Nie będziesz miał hejtu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Kwestia 13.01.15, 18:30 Brak konsekwencji, Cepie. Owsiak nie podał a pańcia wie i Ty tego nie kwestionujesz. To są, do licha, jakieś dane czy ich brak? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa W długim wątku nie wszystko się pamięta 13.01.15, 18:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15267842.html#TRrel_nc_SST Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: W długim wątku nie wszystko się pamięta 13.01.15, 19:01 Ministerstwo nie uruchomiło własnych mechanizmów kontrolnych. Przyjrzało się sprawozdaniom i wynikom audytu sporządzonego przez firmę, której prezes, niejaki M. zasiada w radzie nadzorczej Złotego Melona. Dalej nie chce mi się gadać. Bez sensu. Poczekam na NIK czy jakąś inną poważną instytucję, w której nie obowiązuje tolerancja ani do uproszczonej księgowości, ani do tajemnic przetargów, ani pochwała za 8 %. Doświdańńa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: W długim wątku nie wszystko się pamięta 13.01.15, 20:06 Wygrałam z Cepem. Huraaaaa!!!!!!!!!!! Na argumenty nogi za pas. Kolejne rozczarowanie bo do tej pory, z lektury przynajmniej niektórych Twoich tekstów wynikało, ze masz łeb na karku. Żenada. Doświdania. Odpowiedz Link Zgłoś