oleg3 16.02.15, 11:06 Kamil Durczok. Jeżeli wystąpi to po drugiej stronie lustra: nie on poprowadzi FAKTY. Machina medialna zjada własne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciocia_piqa Re: Dziś w telewizji nie wystąpi 16.02.15, 11:34 Piękna paralela, Olegu. "Machina medialna" niczym rewolucja. A "machina kościelna" da się użyć w podobnym znaczeniu? np. Machina kościelna nie zjadła Paetza. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dziś w telewizji nie wystąpi 17.02.15, 13:24 ciocia_piqa napisała: > A "machina kościelna" da się użyć w podobnym znaczeniu? Pewnie, że się da. Kościół (dla katolików) zawiera element boski i ludzki. Dla innych to instytucja jak każda inna. Kieruje się dobrem korporacji czyli może i niszczy "własne dzieci". My katolicy zawsze możemy liczyć na boską interwencję. Św. Franciszek jednak nie spłonął na stosie tylko schrystianizował Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Dziś w telewizji nie wystąpi 17.02.15, 17:25 oleg3 napisał: > . Św. Franciszek jednak nie spłonął na stosie tylko schrystianizował Europę. > I za to go kochamy Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Cytat 17.02.15, 13:27 Cytat Michał Majewski ironizuje na Twitterze: "Gdyby był księdzem, sprawa byłaby prostsza". I dodaje: "Przy agencie Tomku, Hofmanie były oklaski. Cóż za zaskoczenie, że tu jest inaczej!". Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Cytat 17.02.15, 15:05 Wolność to wielka zdobycz ostatnich 25 lat. Wolność słowa, prasy, przekonań, w końcu wolność w życiu prywatnym. Dla mnie wolność jest religią. Wczoraj coś w tej wolności pękło. Moja zasada brzmi- dopóki nie zabijesz, nie skrzywdzisz, rób w życiu prywatnym co tylko chcesz. No, chyba, że o tym opowiadasz publicznie. To inna sprawa. Durczok jednak o swoim życiu intymnym nie opowiadał. Wczoraj, czytając "Wprost", uznałam, że nie mogę godzić się na rzeczywistość, według której każdy będzie mógł w imię "walki z mobbingiem", źle pojętej wolności prasy, oraz "interesu publicznego" wejść do mojej sypialni, inwigilować moich bliskich, sprawdzać co robię i z kim, kiedy nie jestem w pracy. A potem, nie mając dowodów na cokolwiek, oskarżyć mnie i jeszcze na tym zarobić. Nie ma we mnie zgody na publikowane donosy, pachnące na milę żenującym szambem ubeckie prowokacje, na publiczne, bezpodstawne niszczenie ludzi. Jeśli mam nadal nazywać siebie człowiekiem, dziennikarzem, uprawiać ten zawód z podniesioną głową i uczciwie, to poniedziałkowa kolumna mojego autorstwa we "Wprost" była moją ostatnią. Trzeba zatrzymać wreszcie to szaleństwo. Chorą pogoń za sensacją. Ja, na swoim podwórku, mówię "stop". Kolegom z "Wprost" dziękuję za dobrą współpracę i gratuluję świetnej sprzedaży ostatniego numeru gazety. Do zobaczenia na medialnym szlaku. Karolina Korwin Piotrowska P.S. Nie lubiłem i nie lubię Kamila Durczoka. Uważam nawet że trudno go lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
perla policja podała, że biały proszek to amfa i koka 17.02.15, 13:38 to, ze dziennikarze TVN są naćpani to podejrzewałem od dawna. Bo chyba tylko pod wpływem narkotyków można się tak świnić. Ale z tym molestowaniem to był bym ostrożny. Dziś w zasadzie każdego faceta można tym udupić właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: policja podała, że biały proszek to amfa i ko 17.02.15, 13:43 perla napisał: > to, ze dziennikarze TVN są naćpani to podejrzewałem od dawna. No tak. Trzeba by jeszcze udowodnić, że ten biały proszek należał do Durczoka. > Ale z tym molestowaniem to był bym ostrożny. Ja też. Tak czy inaczej medialna kariera Durczoka dobiegła końca. Nawet jeżeli jest niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Nie wiem, nie zależy mi na dalszej karierze Durczo 17.02.15, 15:21 oleg3 napisał: > Tak czy inaczej medialna kariera Durczoka dobiegła końca. Nawet jeżeli jest nie > winny. Nie wiem, nie zależy mi na dalszej karierze Durczoka ale byłbym szczęśliwy gdyby kariera rekietera i gangstera-"dziennikarza" Latkowskiego legła w gruzach a on a końcu odpowiedział za swoje grzeszki. – Kilka miesięcy temu wydawca "Wprost" proponował mi stanowisko redaktor naczelnej tygodnika. Dobrze, że jej nie przyjęłam. Musiałabym dziś biegać po cudzych mieszkaniach i grzebać ludziom w szufladach. Uważajcie, co wrzucacie do śmietnika, zbliża się redaktor Latkowski... – napisała dziennikarka na swoim facebookowym profilu. www.fakt.pl/gwiazdy/olejnik-komentuje-afere-wokol-durczoka,artykuly,524808.html Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Nie wiem, nie zależy mi na dalszej karierze D 17.02.15, 16:15 Mi kompletnie wisi jakie są seksualne fantazje i co się dzieje pod kołderką kogokolwiek. Taka uwaga, mając lat kilkanaście, sam widok stanika mógł u mnie wywołać erekcję, do dzisiaj widok kobiety mnie cieszy. Narkotyki to inna sprawa, te odbierają ostatnią radość człowieka, bo cierpienie szlachetnym ludziom sprawia największą satysfakcję. Te TVN i resztę nie oglądam już od prawie dekady, więc Latkowski w tym wypadku nie wpłynął na moją decyzję. Bo przekaz był kierowany do lemingów, nie przecież do moherów, my już dawno daliśmy sobie spokój z tym co Ojciec Rydzyk nazywa, media mętnego nurtu... Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: Nie wiem, nie zależy mi na dalszej karierze D 17.02.15, 17:31 qwardian napisał: [...] cierpienie szlachetnym ludziom sprawia > największą satysfakcję. ... dlatego klęczniki biskupów są wyłożone miękkim suknem by nie dać świadectwa szlachetności tym ponurym typkom. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Nie wiem, nie zależy mi na dalszej karierze D 17.02.15, 17:51 W mojej ukochanej katolickiej Polsce tytułem najbardziej mętnych typków określa się tych, których rozpoznaliśmy po owocach, śmierdziuszko... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Super Express 19.02.15, 17:03 robi własne śledztwo. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17453091,Afera__Wprost____SE____Wiemy_kim_jest_biznesmen__ktory.html#Czolka3Img I trochę się dziwię. Nie znajduję ż a d n e g o dowodu przeciw Durczokowi. Po prostu (a i to nie na pewno) blokował zamek, bo ktoś chciał wejść do mieszkania. "Dowody" leżały sobie spokojnie parę tygodni i czekały na Latkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Super Express 19.02.15, 17:22 oleg3 napisał: > robi własne śledztwo. > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17453091,Afera__Wprost____SE____Wiemy_kim_jest_biznesmen__ktory.html#Czolka3Img > I trochę się dziwię. Nie znajduję ż a d n e g o dowodu przeciw Durczokowi. Po p > rostu (a i to nie na pewno) blokował zamek, bo ktoś chciał wejść do mieszkania. > "Dowody" leżały sobie spokojnie parę tygodni i czekały na Latkowskiego. Kim jest ten Zbigniew Tomczak (55 l.) ? Czy to ten tatuś warszawskiego podpalacza ? Czy może coś mi się pomyliło ? Niestety, Google coraz gorsze, nic nie można się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Super Express 19.02.15, 18:16 wikul napisał: > Kim jest ten Zbigniew Tomczak (55 l.) ? Czy to ten tatuś warszawskiego podpalacza Według wiku Michał Tomczak (ur. 1955) – polski prawnik, dziennikarz i działacz piłkarski. pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Tomczak Michał Tomczak, adwokat i ojciec podejrzanego o podpalenia samochodów w Warszawie Jacka T. www.fakt.pl/Atak-furii-ojca-podpalacza-Znany-adwokat-awanturowal-sie-w-sadzie,artykuly,202528,1.html Imię się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Facet leży w szpitalu. Wygrał z chorobą, ... 20.02.15, 15:48 ... a przegrał z pomówieniem. www.plotek.pl/plotek/10,82573,17458114,KKP_o_zawieszeniu_fanpage_a__Nie_mialam_wyjscia__Zaczelam.html?bo=1#BoxPloCz2 Odpowiedz Link Zgłoś