03.03.15, 20:31
Ksiądz katecheta o 9-latce: To poganka! Pójdzie do piekła. Nie bawcie się z nią!

Proboszcz Stosik z Pozezdrza na Mazurach o dziewięcioletniej dziewczynce: - Poganka, ma w sobie diabła, pójdzie do piekła. Nie bawcie się z nią. (...)

- Diablica - niektóre [dzieci] syczą za Oliwką w szkole.

- Staram się nie zwracać na to uwagi - mówi Oliwia. - Ale jest mi przykro, kiedy powtarzają mi te wszystkie niemiłe rzeczy, które mówi o mnie ksiądz. (...)

Trzeba chronić dzieci przed tymi diabłami w sutannach. Może nie zgwałcą ale zdemoralizują...

Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Diablica 03.03.15, 20:39
      Ma ten stwór chłopopodobny szczęście że ta dziewczynka to nie moja rodzina,oj ma.Kieca mu spaprała mózgownicę.
      • ciocia_piqa Re: Diablica 03.03.15, 21:39
        lumpior napisał:

> Ma ten stwór chłopopodobny szczęście że ta dziewczynka to nie moja rodzina,oj m
        > a.Kieca mu spaprała mózgownicę.

Miarkuj swój gniew bo odpowiesz jak za człowieka...

• jaceq Re: Diablica 03.03.15, 20:45
      Znam dobrze Pozezdrze. Od lat tam to samo: ciemni ludzie przymusem osadzeni w zbyt pięknej dla nich okolicy.
      Stosik (nazwisko) wskazuje mi na potomka konfidentów UB. Wcześniej konfidentów inkwizycji - ich potomkowie byli właśnie konfidentami UB.
      • ciocia_piqa Re: Diablica 03.03.15, 21:42
        Nie miałem "szczęścia" być w tamtych stronach i szczerze pisząc nic mnie tam nie ciągnie.

• jaceq Re: Diablica 03.03.15, 21:52
          To może trochę szkoda: piękne jeziora blisko. Pozezdrze, Kruklanki, Ogonki... ja wiem, ze to śmiesznie-kresowo brzmi, ale okolica - coś pięknego. Na północ od Giżycka na szczęście frekwencja korporacyjnej dziczy wciąż jest jeszcze mniejsza, ale to się kiedyś niestety skończy.
          • dachs Re: Diablica 04.03.15, 07:08
            jaceq napisał:

> Na północ od Giżycka na szczęście frekwencja korporacyjnej dziczy wciąż jest jeszcze
            > mniejsza, ale to się kiedyś niestety skończy.

I gdy korporacyjna dzicz wreszcie opanuje okolicę, przy okazji załatwiania środowiska załatwi także księdza Stosika.
          • ciocia_piqa Re: Diablica 04.03.15, 09:42
            O pięknie okolic zwanych Mazurami, a jakże, słyszałem. Może kiedyś się wybiorę ale na razie pociągają mnie szersze wody. Właśnie całkiem niedawno zdałem sobie sprawę z tego, że życia nie starczy by to co w "zasięgu ręki" zobaczyć. Ale niezbadane są ścieżki życia. Wyjazdu na Bliski Wschód też nie planowałem a się przytrafiło.

• polski_francuz Re: Diablica 04.03.15, 08:32
      Ksiadz durnowaty. Cos trzeba pokombinowac przy przestal tego mobbingu. Odwagi Oliwio!

PF
      • ciocia_piqa Re: Diablica 04.03.15, 09:38
        Dachs tak nie uważa. Odniósł się jedynie do aspektu krajoznawczego i wyraził troskę o księdza, nomen omen, Stosika by napływ tłuszczy przy okazji grillowania nie wrzucił księdza kretyna na stosik smile

• polski_francuz Re: Diablica 04.03.15, 09:41
          Sadze raczej, ze chwali zalety cywilizacji korporacyjnej. Kazdy kto ma dzieci wie dobrze jak latwo je zranic i jak bardzo sa wrazliwe.

PF
          • ciocia_piqa Re: Diablica 04.03.15, 09:45
            Hmm... być może Dachs tak głęboko ową myśl zakamuflował, że nie udało mi się do niej dotrzeć smile
            • polski_francuz Re: Diablica 04.03.15, 09:52
              Jak to borsuksmile

Good day!

PF
            • qwardian Re: Diablica 04.03.15, 09:57

ciocia_piqa napisała:

> Hmm... być może Dachs tak głęboko ową myśl zakamuflował, że nie udało mi się do
              > niej dotrzeć smile

Mi się udało do niej dotrzeć śmierdziuszko...

"Proboszcz, zapytany o sprawę, zaprzecza: To dziecko ma matkę, co mnie obchodzi, jak ona je wychowuje! Ja nic takiego nie mówiłem, co to za głupoty!

Do szkoły nie wpłynęły żadne skargi na duchownego. Odwołać może go ksiądz biskup, jeśli są podstawy z prawa kanonicznego."
              • ciocia_piqa Re: Diablica 04.03.15, 10:03
                Proboszcz zaprzecza.... to jak ksiądz pedofil, prawie. Wszyscy zaprzeczają....

• qwardian Re: Diablica 04.03.15, 10:56
                  Ile wiarygodności zyskałaś zamieszczając niepełną zawartość tekstu źródłowego ?
                  • lauriane Re: Diablica 04.03.15, 11:34
                    qwardian napisał:

> Ile wiarygodności zyskałaś zamieszczając niepełną zawartość tekstu źródłowego ?
                    >
                    L. To dosc naiwne pytanie, przeciez wszystkie jej wpisy (tak jak calej brygady ciocio- podobnych) sa podszyte manipulacjami ....
                    J.C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka