Dodaj do ulubionych

__Kilka "lakonów" inż. #a

29.04.15, 08:54
Można zwyklego obywatela robić w konia, oklamywać i poniżać, narażąć bez interwencji i obrony na światowy lincz medialno-finansowy, można oskarżać bezpodstawnie, oszukać mocą prawa, ograbić, wyrzucić ciężarną matkę z dzieckiem na ulicę, odebrać dzieci kochającym rodzicom, wręczyć czystemu jak łza nakaz, zakaz, domiar, karę odczekując 5 lat aż % urośnie kilka(naście) razy, policja rządowa może pobić interweniującego posła z immunitetem byle był z opozycji tej "niesłusznej", można w "Sowie" wszystko łamać knajacko nawet Konstytucje, budżet, prawo bankowe i podstawę demokracji fałsz wyborczy,
można z ludźmi Putina bez świadków w knajpie moskiewskiej ustalać bezpieczeństwo lotów prezydenta Polski byle był z niesłusznej opcji, można nie leczyć Polaka, możan doprowadzić do śmierci 96 osób i nagradzać za to swoich, można wszystko co dusza zapragnie,...można wzywać sąd do swego pałacu i sprzecznie zeznawać co się tylko spodoba albo nie pamiętać tego nawet o co się oskarżyło dziennikarza, można tego nie transmitować w publicznych mediach choć tylko te dostały od sądzonego u siebie akredytacje a opozycyjne zakaz, można być samemu sędzią w sprawie wlasnych zaniedbań kończących się 96 ofiarami, można nie publikować wyników wyborów do dziś i kręcić nowe lody..z PKW i systemem wyborczym olewając kontrolę NIKu...

można uwolnić Mafie Pruszkowską, Sawicką bo płacze...skazać Rybę złapanego na łapówie na 2,5 roku
ale za to dla "sprawiedliwości" przyłożyć 3 lata bez zawiasów temu kto Rybę złapał!

Można prowokować zwykłego obywatela, który musi płacić podatki nawet jeśli dzieciom braknie na chleb....3 mln zyje poniżej dopuszczalnego minimum przeżycia a 800.000 dzieci polskich głoduje, GŁODUJE!...

tylko nie wolno SPRAWDZAĆ UCZCIWOŚCI posłów PO którzy wyprzedają WSZYSTKO CO POLSKIE ZA BEZDURNO!

Nie wolno... bo prokurator wejdzie do KAŻDEGO URZĘDU PAŃSTWOWEGO POWOŁANEGO nawet do ochrony zdrowia i życia Polaków
i pokaże kontrolującemu oszusta kolesiów gdzie raki zimują
WEJDZIE Z ADWOKATEM MAFIOSA I OSZUSTA CZY GANGSTERA

Proszę Cię PFie jeśli doczytałeś do tego miejsca co to jest za państwo wg standardów niemieckich, francuskich i gdzie tam jeszcze byłeś

Na prwdziwość tej relacji przywołuję... Dachsu! uważaj tera_..........TOK FM

Afera lekowa. WIF stwierdził, że apteka łamie prawo przez tzw. odwrócony łańcuch dystrybucji.. A prokuratura... umarza sprawę i nakazuje przeszukanie urzędu, który to zgłosił

Ostatecznie za inspektorami ciągną się sprawy w sądzie, a apteka - dwa lata od wniosku o jej zamknięcie - działa nadal. prokurator zadziałała w dwóch kierunkach i - zamiast apteki - problemy ma teraz... inspekcja farmaceutyczna, która sprawę zgłosiła..

==================
Jak działa mafia kilkuset morderów?

6 października 2014 roku, policjanci z komendy stołecznej weszli do budynku
Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego - urzędu, który jest organem administracji rządowej. Kilku policjantów zabezpieczałoć wszystkie dokumenty.

Przeszukanie trwało kilka godzin. Policja zabrała plik dokumentów oraz kopię danych z serwera GIF. Prokurator Smolewska zezwoliła, by w czynnościach brał udział mecenas Jacek Nieszpaur, reprezentujący włocławską aptekę. Pracownicy urzędu mówią nam, że adwokat zaczął chodzić po urzędzie i przeglądać dokumentację.

Decyzje prokuratury sparaliżowały pracę dwóch urzędów w tym czasie mogła powstać pandemia, epidemia, masowe ZATRUCIA POLAKÓW ale przez dwa tygodnie mogliby tylko masowo umierać a Kopacz na 1 m ani mistrz Big Brather by o tym sie nei dowiedziały od sparaliżowanego GIFu.

To najkrótszy na świecie ZUPEŁNY opis państwa.
Jakiego ...zapytam przy okazji bluzgów PiQa.
Obserwuj wątek
    • prudernik jeden norweski lakoniczny "lakon" inż. #a 29.04.15, 09:05
      Polskie dziecko krzyknie? Zapłacze?...tylko zrobi w szkole lub przedszkolu smutną minkę?

Telefon do urzędu w Norwegii i POLSKIE DZIECKO staje sie momentalnie
      dzieckiem norweskim. A Polski Urząd ds dziecka umywa raczki jak Piłat.

Ze względu na to, ze to ma być "#lakon" - wnioski nie zostały zamieszczone.
      • prudernik dla odmiany jeden polski lakoniczny "lakon "inż.#a 29.04.15, 09:12
        Wyremontowano b. pięknie i drogo stary Dworzec PKP ...pasażerowie czekali dopóki nie zauważyli, że złomiarze demontują tory bo Nowak z Bieńkowską zlikwidował linię kolejową ze względu na BRAK ZEGARA i TAKI KLIMAT
        • prudernik dla odmiany unijny lakoniczny "lakon" inż#a 29.04.15, 09:20
          Autostrada Stryków - Pyrzowice z powodu zakazu €unJI poprawienia sytuacji finansowej w NAJGORSZYM OKRESIE KRYZYSU BANKÓW które nawet sobie nie ufały a cóż dopiero firmie kończącej ten odcinek .......... nie powstała

P.S. Ze względu na lakoniczność #lakonu NIE ZAMISZCZONO wniosków
          o przydatności dla Polski UnJI i
          elastyczności MODELA Nowaka i IRANISTKI- LINGWINISTKI Bieńkowskiej
          • prudernik a tera_ Żart kabareciarza Hasza 29.04.15, 09:27
            AG spocony i rozdrażniony #odwetem za krytykę "Duda nie stanie głosu AG"
            do inż#-a:

- Jako przyjaciel, który już 8 razy uparcie głosował

na lekarzy Klicha, Kopacz i Arłukowicza

radzę Ci haszu idź do...miałem szczery zamiar napisać żart a uśmiech ZAMARŁ MI NA USTACH
            • prudernik Żart kabareciarza Hasza dla Hymena 29.04.15, 09:34
              Hymen: a thin membrane that surrounds the opening to the vagina.
              Zwijam hymenową "izolację" przebijaną przez PFa aż do Końca Polski.
              • prudernik Aha..link dla PFa i Dachsa z Tok Fm aktualnie leci 29.04.15, 09:41
                www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,17832804,Afera_lekowa__WIF_stwierdzil__ze_apteka_lamie_prawo_.html
                • dachs Wstrząsające! 29.04.15, 18:19
                  Mainstreamowe media odkrywają afery zarezerwowane ponoć dla mediów niezależnych, jak
                  "W potylicę", "Od Rzeczy", czy "W Śmieci".
                  To musi być dla Ciebie bolesne przeżycie.
              • hymenos Re: Żart dla Hasza. 29.04.15, 12:22
                prudernik napisał(a):

> ______________POMOŻECIE?________________

Jak przystało na prawdziwego Polaka-Katolika Haszu, proponuję Ci przekazanie wygranej hybrydowej Toyoty i Primery instytucji dobroczynnej Caritas i udanie się w pielgrzymkę po Dln. Śląsku pieszo.

Eee, żartowałem, z Hasza żaden katolik czy Polak.
    • jerycho666 Re: __Kilka "lakonów" inż. #a 29.04.15, 11:30
      prudernik napisał(a):

> Można zwyklego obywatela robić w konia

Do tego wlasnie sluzy panstwo, w tym "silne" panstwo PiS.

Masz jeszcze jakies konkretne pytania? Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem i nad zeszlorocznymi sniegami. To se nevrati.
      • pro100 szachista korespondencyny 29.04.15, 11:48
        jerycho666 napisała:

> Do tego wlasnie sluzy panstwo, w tym "silne" panstwo PiS.

to szczyt refleksu przy tobie. zaktualizuj kalendarze za ostatnie 10 lat
        • jerycho666 Re: szachista korespondencyny 29.04.15, 12:01
          pro100 napisał:

> jerycho666 napisała:
          >
          > > Do tego wlasnie sluzy panstwo, w tym "silne" panstwo PiS.
          >
          > to szczyt refleksu przy tobie. zaktualizuj kalendarze za ostatnie 10 lat

A konkretnie jaki jest twoj przekaz?
          • prudernik Re: szachista korespondencyny 29.04.15, 15:55
            Ze zdaniem Lemingów rządzi nadal Jarosław Kaczyński a PO jest w opozycji (medialnej)
            podobnie na debatach TV PSL jest w opozycji do rządu.

OBUDŹCIE SIĘ...po RZADZI 8 LAT

REFLEKS Rycho7 zmierzony 8 lat
            • prudernik Lakon Sikorski uniewinniony 29.04.15, 15:56
              .
              • hymenos Re: Lakon Sikorski uniewinniony 29.04.15, 15:59
                I co? Polska # skazałaby go na wieloletnie ciężkie więzienie? Za to, że jest Lakonem?
                • prudernik Si to geniusz dyplomatyczny a nasi to dyplomatołki 29.04.15, 17:41
                  Si_______się nie zmieściłby tytuł i ucinałem mu nazwisko aż się calutki zmieścił
                  • hymenos Genialna zmiana tematu, IQ wyskiej 19,5 cm próby 29.04.15, 22:06
                    Znaczy się, za wykorzystanie służbowych samochodów i opłacenie z własnej kieszeni faktury za imprezę, Polska Hasza wsadziłaby do mamra faceta bo to dyplomacja.
            • andrzejg Re: szachista korespondencyny 29.04.15, 16:56
              prudernik napisał(a):

> Ze zdaniem Lemingów rządzi nadal Jarosław Kaczyński a PO jest w opozycji (medi
              > alnej)
              > podobnie na debatach TV PSL jest w opozycji do rządu.
              >
              > OBUDŹCIE SIĘ...po RZADZI 8 LAT
              >
              > REFLEKS Rycho7 zmierzony 8 lat

Czytaj ze zrozumieniem:

Rycho7 napisał:

z rzundami Pisu wychodzi 10 lat, jak to wyliczył pro.
              Przez to uprzedzenie do PO masz klepy na oczach i mało co widzisz.
              Zapomniałeś ,że Rycho to antypaństwowiec, anarchista? Chyba nic się u niego nie zmieniło.

A.

• prudernik Ty masz swój POglad a ja mam swój zwyczajny 29.04.15, 18:03
                OGLĄD bez "p".

Wszyscy wielbiciele PO na każdy najcięższy nawet zarzut odpowiadają tolerancyjnie
                dla elastycznych kryteriów w sposób jak w tytule. Nigdy nie rozumiałem co mogą też mieć na myśli...jeśli tak kręcą, że obaj mamy rację równocześnie. Ale może chodzili do innej szkoły
                niż ja.

Otóż Mój Przyjacielu jeśli rozważymy Twoją sugestię i spostrzeżenie według normalnej logiki i jednoznacznej percepcji (bez Twoja i moja) to
                Źródłowy początkowy wpis brzmiał następująco:

jerycho666 napisała:

Zgadzasz się z tym? Nie zmanipulowałem? Myślę , że nie czyli tak! Tak, ze się zgadzasz.
                Bo napisałem w 1 wersji: Myślę, ze tak! ...Sam widzisz precyzja polsk.j. jest coś nie za bardzo... w negacjach i twierdzeniach. Zaraz PF sie czepnie o Lakona. Ale weźmy 1. zdanie:

Chodziło o państwo, które robi w konia obywatela. PiS 2 lata robiło w konia ludzi w rządzie a nie ludzi rządzonych czyli obywateli. Dr G. był szefem kliniki MSW. Nie jakiejś rządzonej przez rząd kliniki dla obywateli ale dla rządu, Sawicka nie była obywatelem z własna pensją..ale nadkobietą dysponującą w małej grupie jak sama się promowała 3 ważnych osób mogących źle zadysponować majątkiem wielu naszych pensji setką miliardów PLN na naszą szkodę ...wmówiono Lemingom, ze nie wolno jej UCZCIWOŚCI sprawdzać operacyjnie bo będzie płakać...

Lepper
                ...podobnie nie był zwyczajnym obywatelem czyli to nie te 2 lata

no to drugie zdanie

Oznacza 8 lat robienia w konia obywateli + 2 lata robienia w konia nieuczciwych w rządzie_ tyle oznacza UCZCIWA AKTUALIZACJA na mój zwyczajny OGLĄD nie "pogląd"
                • andrzejg Re: Ty masz swój POglad a ja mam swój zwyczajny 29.04.15, 18:38
                  Wybielasz PiS. Zostań przy swoim oglądzie. Może wpadnie Rycho7 i dopowie co miał na myśli pisząc 'w tym'. Dla mnie jest to jednoznaczne - taka jest rola państwa nie wyłączając 'silnego' Państwa PiS. Cudzysłów przy silnym daje jednoznaczną podpowiedź, że jest ono takie samo jak inne. To taki kamuflaż dla zwolenników, czego jesteś dobitnym przykładem.

A.
                  • jerycho666 co tu wyjasniac? 29.04.15, 22:12
                    Andrzej prawidlowo odczytal to co napisalem. Nie tworzylem zadnych wygibasow. Napisalem wprost.

Fasada demokracji jest po to aby sie gryzli miedzy soba ci, ktorzy wierza w to za nikt zza parawanu nie pociaga za sznurki. Jak przykladowo Grecy. Nie po to waadcy ich zadluzali aby nie zarobic na odsetkach. Gdzie sie obrocisz to fasada. Ale ze mnie wylazi antysemita. Antysemityzm to tez fasada. Z ogniem rozbuchanym pod kotlem przez holocaust industry.

Zza fasady wolnego rynku wciskaja kit ciemnemu ludowi. A gdzie towary i klienci?
              • prudernik jesteś szachistą a grasz w warcaby? 29.04.15, 18:12
                Czytaj ze zrozumieniem:

Rycho7 napisał:

z rzundami Pisu które nie robiły w konia obywateli wcale nie wychodzi 10 lat, jak to wyliczyłeś razem z R7.

Przez to uwielbienie do PO masz klepy na oczach i mało co widzisz.
                Zapomniałeś ,że Rycho to antypaństwowiec, anarchista? I wszystko przekręci, wszystko zmiesza by zamącić różnice zasadnicze mdz PiS i PO. Chyba nic się u niego nie zmieniło.

Przez to uwielbienie do PO masz klepy na oczach i mało co widzisz na 100%.
                Bo czyż może być bardziej ANTYPOLSKA WYPOWIEDŹ najgorszego wroga Polski od tej:
                Komorowski:
                Likwidacja WSI była hańbą i zbrodnią
                • dachs Powiedz mi Haszu 29.04.15, 18:52
                  dlaczego wy pisiory wszystko traktujecie w kategoriach hańby i zbrodni

prudernik napisał(a):

> Likwidacja WSI była hańbą i zbrodnią

to była zwykła głupota
                  • prudernik Re: Powiedz mi Haszu 29.04.15, 21:08
                    Przeanalizuj jeszcze raz tym razem może troszeczkę wolniej swój tekst bo coś mi pachnie brzydko oxymoronem albo przypisaniem swoich cech nam.

Może doczytaj co albo raczej KOGO opuściłeś w cytacie.

PiQczy"Kijek" chciałeś POdostrzyć i odciąłeś PIERWSZEGO GRUBIANINA?
                    • prudernik Powiedz mi Borsuku 29.04.15, 21:16
                      POwiec u Lewickiej Kasi w "PO20"
                      pytał panią VicePrezes PiS na antenie czy się Ona poda do dymisji (wg PO "podda")

jak będzie świadkiem jako Min. Sprawiedliwości (Grabarczykiem) przeciwko policjantowi, który to mu wydał na jego osobistą ministerialną prośbę PiStolet w sposób nielegalny.

Jako świadek w procesie przeciwko podwładnemu i swojemu dobroczyńcy oraz wspólnikowi w przestępstwie - Twoim zdaniem - miał się poddać czy nie PiSowi z PiStoletem?

Będę wdzięczny za poznanie zasad etycznych wyborcy PO.
                      • dachs Re: Powiedz mi Borsuku 29.04.15, 21:59
                        prudernik napisał(a):

>
                        Twoim zdaniem - miał się poddać czy nie PiSowi z PiStoletem?
                        >
                        > Będę wdzięczny za poznanie zasad etycznych wyborcy PO.

PiSowi z pistoletem nie ma co się poddawać, bo PiS nie ma pistoletu. To tylko Prezes ma pistolecik (taki do pokazywania w windzie), zresztą też nie wiadomo czy legalnie nabyty. Teraz jak już się temat międli to można by sprawdzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka