copyleftist 11.12.15, 11:01 przeżuwa i mlamle, studia nad Konstytucją RP - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Re: bezzębna siła 11.12.15, 13:18 Chciałbym w tym kontekście zacytować klasyka, ale pamięć mi nie dopisuje. Czy autorem był Pawlak , Belka czy ktoś inny? Chodziło o frazę (z pamięci): premier ma ołówek. Ta siła podpisu premiera w III RP decyduje o wszystkim! To TK jest bezzębny. Premier jest w stanie kupić wszystko i wszystkich. Nawet Żakowskiego. Lisa oczywiście też. Razem z Hanną, choć bez Kingi. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: bezzębna siła 11.12.15, 15:18 Nie sądzę, żebyś miał rację. Krótkie nóżki u kaczuszki (obojnaka i kobitki). Całkiem serio. Jestem skłonny tolerować polityków, niech będą nawet komuchami, kij im w ucho. Ale nie znoszę takich, którzy popełniają błędy. W tle czeka pan Petrů. Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył. Odwyrtka może przyjść szybciej niż się to wydawało. W tempie, o którym nawet fizjologom się nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: bezzębna siła 11.12.15, 15:43 copyleftist napisał: > W tle czeka pan Petrů. Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył. Ty na poważnie? Polskę ma porwać bardzo kiepska kopia Balcerowicza? Leszek to przynajmniej ma jaja i wiedzę. Petru ma tylko sznyt. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: bezzębna siła 11.12.15, 16:26 > sznyt Nie wiem, skąd to masz. Co do mnie - wolę faceta, który ma łeb, od typa z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: bezzębna siła 11.12.15, 16:34 copyleftist napisał: > > sznyt > Nie wiem, skąd to masz. sjp.pwn.pl/sjp/sznyt;2577153.htmlsznyt 1. «wygląd lub sposób bycia charakterystyczny dla jakiegoś środowiska i uznawany przez nie za najwłaściwszy lub elegancki» Otóż pozwolę sobie, bo sam jestem z tego środowiska (precyzyjnie byłem, bo teraz jestem emigrantem) wyjaśnić, że styl trzyma Dariusz Rosati i oczywiście Leszek Balcerowicz. Petru nie ma stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: bezzębna siła 11.12.15, 17:20 copyleftist napisał: > Co do mnie - wolę faceta, który ma łeb, od typa z jajami. Petru ma łeb jak ten poseł SLD Joński. Darek wie, że Powstanie Warszawskie wybuchło w 1988, a Rysiek jest pewien, że jak nikt nie może wystąpić na sesji Sejmu to jest to sejm głuchy. Rysiek ogłosił to z sejmowej trybuny, Darek został przymuszony przez reportera TV. Poważnie sądzisz, że facet mylący Sejm Niemy z głuchym sejmem ma łeb? - „Dopóki Platforma Obywatelska jest partią opozycyjną nie będzie zgody na ograniczanie demokracji” Ewa Kopacz w Sejmie Odpowiedz Link Zgłoś