Dodaj do ulubionych

Hołdys - Mój ruch oporu

09.09.16, 11:21
...PIS okłada Polskę bejzbolem propagandy, Kukiz tańczy mu w rytm jak pajacyk na sznurkach, a opozycja bezradnie rozkłada ręce. Za chwilę Macierewicz każe odczytać apel „poległych w Smoleńsku” u wrót krematorium w Auschwitz – i nie będzie żadnej mocnej reakcji, poza wyrażonym niesmakiem na ekranach telewizji. Wkurza mnie to od wielu tygodni. Chyba od chwili nocnego gwałtu na sejmie w wykonaniu komunisty Piotrowicza, który nie obcyndalając się zbytnio rechotał, olewał głosy opozycji, rozdawał klapsy, manipulował pracami, odmawiał prawa wygłaszania zastrzeżeń, a gdy padały pytania o wyjaśnienie, mówił „Koniec dyskusji, przechodzimy do głosowania”. Tyle. Gdy raz głosowanie wyśliznęło mu się z rąk, uznał je za sfałszowane i wbrew prawu je powtórzył, a posłowie opozycji karnie wzięli w nim udział. Jak te biedne owce w „Milczeniu owiec”, które nie kwękając szły na rzeź. Nikt nie powiedział: „To, co robicie, jest nielegalne” i nie odmówił wzięcia udziału w farsie. Odwrotnie – wszyscy obecni ją przyklepali. ...

pokazywarka.pl/8urb23/
Gorzkie ale prawdziwe.
Obserwuj wątek
    • bezloginu7 Re: Hołdys - Mój ruch oporu 10.09.16, 17:50
      Przeczytałam cały tekst, tekst napisany przez Hołdysa jest doskonałą diagnozą otaczającej nas rzeczywistości.
      Może ten tekst sprowokuje opozycję do przemyśleń i zaczną działać racjonalnie ?
      • czuk1 Re: Hołdys - Mój ruch oporu 10.09.16, 17:57
        Też czytałem trafną oceną rzeczywistości politycznej. Nie widzę i nie wierzę by opozycja polityczna miała szanse przejęcia władzy. Spełnione obietnice wyborcze i dalsze utrzymują PiS na pierwszym miejscu w ratingach popularności. Tylko załamanie rozwoju gospodarczego, spadek PKB i rosnące zadłużenie może stopniowo zniechęcać Polaków do rządów PiS.
        • bezloginu7 Re: Hołdys - Mój ruch oporu 10.09.16, 18:35
          Jeżeli PiS będzie nadal tak szastał naszymi pieniędzmi jak szasta, to kryzys rządów tego ugrupowania jest nieunikniony. Nie tylko szastanie naszymi pieniędzmi może przyczynić się do upadku PiS-u.
          Ministrów też PiS ma nie za mądrych, żeby wymienić tylko dwóch Patryk Jaki i pani Zalewska,
          a na osłodę tego wszystkiego dzieciaki bez wykształcenia i doświadczenia życiowego nagradzane najwyższymi odznaczeniami państwowymi i wsadzane na intratne stanowiska. To wszystko będzie się sumowało i da efekt taki, że popularność PiS-u zacznie maleć. To wszystko jest kwestią czasu.
          • czuk1 Re: Hołdys - Mój ruch oporu 10.09.16, 18:47
            bezloginu7 napisał(a):
            To wszystko będzie się sumowało i da efekt taki, że popularność PiS-u zacznie maleć. To wszystko jest kwestią czasu.

. właśnie - popularność będzie spadać wolno ..... a szkody dla państwa duże i bezpowrotne.wink
            • wikul Dla równowagi replika Hartmana 10.09.16, 22:22
              Tralalala Hołdys mądrala

hartman.blog.polityka.pl/2016/09/09/tralalala-holdys-madrala/

Ten tekst, moim zdaniem, również ma wiele racji. Warto chyba wypośrodkować obie racje.
              • czuk1 Re: Dla równowagi replika Hartmana 11.09.16, 09:47
                wikul napisał: Tralalala Hołdys mądrala
                > hartman.blog.polityka.pl/2016/09/09/tralalala-holdys-madrala/
                > Ten tekst, moim zdaniem, również ma wiele racji. Warto chyba wypośrodkować obie
                > racje.

Tekst prof. Hartmana jest "na czasie". Biję się w piersi.... mnie też dotyczy. Wybrzydzam na małą aktywność a brak swojej aktywności w KOD zasłaniam chorobami i starością.
    • xiazeluka Choudys - recenzja 12.09.16, 10:51
      siukumbalala.salon24.pl/727371,holdys-nie-pekaj-i-na-waszej-ulice-budiet-prazdnik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka