Dodaj do ulubionych

Paxit (Pax Americana exit)

10.11.16, 14:45
Dzisiejszy model swiata sie wyczerpal, to wiedza wszyscy,mniej lub bardziej, wrazliwe ludzi na to, co dzieje sie w swiecie . Dlatego globalnym ponadnarodowym "rzadem" juz od kilku lat zostala rozpoczeta kampania po ograniczeniu projektu pod nazwa "Pax Americana".
W ostatnim czasie modne stalo sie slowo "brexit", czyli wszystko zwiazane z procesem "wyjscia" Wielkiej Brytanii z Unii europejskiej. Przez analogie "brexit" proces odbudowy USA, przez globalnego zarzadce,wypada nazwac "paxit" (Pax Americana exit).
W glownej roli pierwszego aktu przedstawienia, pod tytulem "Paxit", wystapil Obama. W roli drugoplanowej wystepowali po koleje,Hillary Clinton i John Kerry. Ta trojka sporo napracowala sie nad tym, aby rozpoczac demontaz "swiatowego zandarma" i jego odsunieciia od sterowania swiatowymi procesami.
Historia zna juz wiele "wyjatkowych" narodow. Wsrod "wyjatkowych" narodow byli rzymianie i "prawdziwi Aryjczycy" (Niemcy). Teraz Amerykanie - narod przestepcow i bandytow, wypuszczonych z Europy na "wolne chleba" zagarnac i okrasc cudze ziemi,narod bez przeszlosci, bez kultury i jakichkolwiek wartosci. Jednorazowa cywilizacja,ktora prawie cale zycie zyla na kredyt, ktory nigdy nie chcial splacac, ktora wie,jak zyc "pieknie", i w swojej prymitywnosci ubzdurawsza sobie, ze moze wszystkich pouczac, jak zyc poprawnie.
Gdy jakis narod mowi o swojej wyjatkowosci, to zazwyczaj jest smutnie. Kiedy o swojej wyjatkowosci oswiadcza narod psychicznie i moralnie zdegenerowanych ludzi (w sensie medycznym), to juz nie jest smutnie, a tylko smieszne. Ale kiedy narod psychicznie i moralnie zdegenerowanych ludzi ma najwieksza na swiecie armie, w tym bron masowego razenia, ktora juz zastosowala wobec bezbronnych ludzi – to juz jest powaznie. I,co jest oczywiste,u umyslowo i moralnie zdegenerowanych ludzi, bredzacych o swojej wyjatkowosci, bron (zwlaszcza jadrowa) nalezy odebrac, po czym umiescic ich w ustronne miejsce, gdzie moga przebywac cicho i spokojnie, razem z Napoleonem i Hitlerem smile
I wlasnie tym powinien zajac sie, w drugim akcie sztuki "Paxit", Donald Trump. Zyczymy mu sukcesow w tej dziedzinie,dla ludzkości,w kazdym badz razie,to bedzie przydatna rzecz.
Paxit musi stac sie dla ludzkosci dobra lekcja. Zaden narod nie powinien mowic o swojej wyjatkowosci i prawie narzucac wszystkim innym narodom to, jak oni powinni zyc.
Obserwuj wątek
    • elka-sulzer Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 00:52
      Pozyjemy, zobaczymy.
      A poki co ... zbawiciel amerykanskiego proletariatu, Trump, ktory tyle naobiecywal proletariatowi na wyborczym szlaku otacza sie (nie wiem czy z wlasnej incjatywy czy tez odgornie) ludzmi ktorzy maja zdecydowanie antyproletariacka historie.

They are Mike Korbey, former senior advisor to the principal deputy commissioner in George W. Bush’s SSA; former Reagan SSA commissioner Dorcas Hardy; former SSA Inspector General Patrick O’Carroll; and former SSA General Counsel David Black.

Korbey is a long-time right-wing activist who has argued incorrectly that Social Security is “broken and bankrupt.” He worked for an organization called United Seniors Association, a sort of conservative counterpart to the AARP, that pushed for George W. Bush’s Social Security privatization scheme — and was hired by Bush to help tout his failed push for changes.

Dorcas Hardy, a Reagan administration SSA veteran, has also called for privatizing the program — in 1995, she took part in a press conference at the libertarian Cato Institute to advocate for that idea.

The SSA cannot unilaterally privatize the program. That takes legislation that Congress has to pass and the president has to sign. But if these are indeed the people the Trump administration is picking to helm the SSA, it’s a signal that he may be far more open to cutting benefits or privatizing the program than he let on.

theintercept.com/2016/11/10/donald-trump-ran-on-protecting-social-security-but-transition-team-includes-privatizers/
      • elka-sulzer Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 01:11
        Mam tez obawe czy aby czasem selekcja Trumpa vs. Clinton, jego nieprzypadkowy wybor .... nie jest jakas inzynieria spoleczna majaca na celu doprowadzenie do stanu wojennego i przejecia wladzy outright przez terrorystyczno-militarny kartel i bezpieke (?)
        Patrze na rosnace anty-Trump protesty jak i nasza zmilitaryzowana bezpieke ... i niczego dobrego to nie wrozy.
        Jednym slowem "czarno widze". Moze mi z czasem przejdzie.
        • igor2-uk Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 08:10
          elka-sulzer napisała:

> Mam tez obawe czy aby czasem selekcja Trumpa vs. Clinton, jego nieprzypadkowy w
          > ybor .... nie jest jakas inzynieria spoleczna majaca na celu doprowadzenie do s
          > tanu wojennego i przejecia wladzy outright przez terrorystyczno-militarny karte
          > l i bezpieke (?)

To bylby najbardzie chytry plan,realizacja ktorego bylaby bardzo trudna.Przy wygranej Killary to mozna byloby zrobic o wiele prosciej.

> Patrze na rosnace anty-Trump protesty jak i nasza zmilitaryzowana bezpieke ...
          > i niczego dobrego to nie wrozy.

Anty-Trump protesty sa finansowane przez Sorosa,ktory w ten sposob pokazuje,ze od niego jeszcze wiele zalezy.

> Jednym slowem "czarno widze". Moze mi z czasem przejdzie.

Nie sadze,ze z czasem Tobie to przejdzie,byc moze przyzwaczaisz sie, i bedziesz widziec wszytko w szarych barwach smile
      • igor2-uk Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 08:05
        elka-sulzer napisała:

> Pozyjemy, zobaczymy.

Bardzo madre podejscie.

> A poki co ... zbawiciel amerykanskiego proletariatu, Trump, ktory tyle naobiecy
        > wal proletariatowi na wyborczym szlaku otacza sie (nie wiem czy z wlasnej incja
        > tywy czy tez odgornie) ludzmi ktorzy maja zdecydowanie antyproletariacka historie.

Chyba nie spodziewala sie,ze miliarder bedzie otaczac sie ludzmi,ktore jeszcze wczoraj zapieprzali w fabryce?
        • elka-sulzer Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 08:21
          Mysle, ze ludzie ktorzy go wybrali zbyt wiele nadziej w nim pokadaja.
          Moze przyszly prezydent powinine zaczac otaczac sie ludzmi, ktorzy zyja od wyplaty do wyplaty zapieprzajac w fabryce i ktorych on niby reprezentuje, a nie korporacyjnych lobbystow.
          W tym przypadku lobbystow zaintersowanych sprywatyzowaniem social security tych roboli.
          • igor2-uk Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 09:46
            elka-sulzer napisała:

> Mysle, ze ludzie ktorzy go wybrali zbyt wiele nadziej w nim pokadaja.

Ja nie sadze,zeby ludzi,ktore oddali na niego swoje glosy,pokladali w nim nadzieje.Oni glosowali przeciwko temu,co bylo do tej pory.A poniewaz Trump obiecal,ze przy nim nie bedzie tak,jak bylo poprzednio,to i zaglosowali na niego.

> Moze przyszly prezydent powinine zaczac otaczac sie ludzmi, ktorzy zyja od wypl
            > aty do wyplaty zapieprzajac w fabryce i ktorych on niby reprezentuje, a nie ko
            > rporacyjnych lobbystow.

Przyszly prezydent powinien otoczyc sie fachowcami,najlepszymi w kazdej dziedzinie.I najlepiej,zeby ci trzymali sie od polityki z daleka.

> W tym przypadku lobbystow zaintersowanych sprywatyzowaniem social security tyc
            > h roboli.

Ludzi musza pracowac i miec godziwe zarobki.Social dla kalek,jak umyslowych tak i fizycznych.
    • czuk1 Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 10:26
      igor2-uk napisał(a): Paxit musi stac sie dla ludzkosci dobra lekcja. Zaden narod nie powinien mowic o swojej wyjatkowosci i prawie narzucac wszystkim innym narodom to, jak oni pownni zyc.

To Twoje zdanie. A co na to Rosja Putina ?
      • igor2-uk Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 11:28
        czuk1 napisał:

> To Twoje zdanie. A co na to Rosja Putina ?

To akurat nie jest moje zddanie,ja praktycznie w calosci zacytowalem Putina.Czyli to jest zdanie Rosji Putina.
        Nie wiedziales o tym? Nie dziwie sie,Ty w ogole malo co wiesz smile
        • czuk1 Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 12:18
          igor2-uk napisał(a): Czyli to jest zdanie Rosji Putina.
          > Nie wiedziałeś o tym? Nie dziwie sie,
          Ty w ogole malo co wiesz smile

Wiem tyle ile mi trzeba. Ty wiesz wielokrotnie więcej i co z tego ?
          Wiedza ta niweczona jest brakiem tolerancji , niekulturalnym traktowaniem swoich rozmówców, adwersarzy. No powiedz, jaką wartość ma ta twoja ocena mojej osoby i do kogo jest kierowane to dyskredytowanie mnie , bez pokrycia w prawdzie i w dowodach ? i to.... na Hyde Parku ? Rozumiem, że piszesz w złości i to, co Ci do zakutego łba wpadnie. Tylko po to chyba, by mnie prowokować , liczyć na adekwatną odpowiedź.

Zauważ
          - znowu zaprezentowałeś chamstwo swoje codzienne , typowe dla twojej webbrygady. Przy okazji. Nie rozumiem tych wszystkich , powszechnie chamskich waszych zachowań na forum. Niewiele pociechy w tym, że chamstwo to kierowane jest .... nie tylko do mnie.
          ad rem....
          Łaski nie robisz kiedy piszesz .... kogoś cytujesz a nie podajesz źródeł.
          Standardem jest podawanie źródeł takich wpisów, każdego wpisu.
          Domyślam się, że wstydziłeś się podać autora , bo stosuje on język podobny do waszej webbrygady. Jezyk taki jest niegodny inteligentnego człowieka . A treść tej wypowiedzi Putina w dużym stopniu jest kłamliwa. Samo podsumowanie jest natomiast obłudne . Apelować powinien sam do siebie. Wcale nie widać cienia Paxitu w polityce i działaniu Rosji, bowiem
          (wg mnie) przede wszystkim dla Rosji "Paxit musi stac sie ... dobrą lekcją. (Rosja - moja uwaga_ ....Zaden narod nie powinien mowic o swojej wyjatkowosci i prawie narzucac wszystkim innym narodom to, jak oni powinni zyc.
          • igor2-uk Re: Paxit (Pax Americana exit) 11.11.16, 12:56
            czuk1 napisał znow duzo i bez sensu.Masz jakies parcie na klawiature.
            Kiedy nauczysz sie pisac zwiezle i z sensem,to pogadamy.

• czuk1 Re: Paxit (Pax Americana exit) 12.11.16, 20:41
              Igor.
              A Ty kiedy oduczysz się stosowania erystyki na forum.

Nie odpowiadasz na treść wpisu, oceniasz że pisanie jest bez sensu. Nie podajesz jednak - na czym polega to pisanie bez sensu .

Klawiatura jest dla mnie nieodłączna od blisko 60 lat.
              Masz rację, czas by się oduczyć pisania długich wpisów.
              Choćby dlatego, że jest taki wymóg regulaminowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka