Dodaj do ulubionych

W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie...

19.12.16, 21:24
rozpedzona ciezarowka wjechala w jarmark swiateczny.Policja podaje,ze to byl atak terrorystyczny.Przynajmniej 9 osob zginelo na miejscu,minimum 50 rannych.
Obserwuj wątek
    • pro100 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 21:32
      samochód pono na polskich blachach.
      • igor4.uk Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 21:36
        pro100 napisał:

> samochód pono na polskich blachach.

To nic nie znaczy.Sporo zachodnich firm transportowych rejestruja ciezarowki w Polsce,zeby unikac wiekszych oplat.
        • t_ete firma z Gryfina 19.12.16, 21:42
          igor4.uk napisał(a):

> To nic nie znaczy.Sporo zachodnich firm transportowych rejestruja ciezarowki w
          > Polsce,zeby unikac wiekszych oplat.

Wlasciel Ariel Zurawski - byla rozmowa na antenie. Mial kontakt tel. z kierowca ok. 12.00. Kierowca powiedzial, ze stoi przed firma ale rozladunek bedzie dopiero jutro rano. Wg wlasciciela - to nie jego kierowca jest autorem zamachu, ze za niego reczy, ze ktos mogl po prostu porwac te ciezarowke a polskiemu kierowcy cos zlego zrobic.

tete
          • igor4.uk Re: firma z Gryfina 19.12.16, 21:44
            t_ete napisała:

> ktos mogl po prostu porwac te ciezarowke a polskiemu kierowc
            > y cos zlego zrobic.

To najbardziej prawdopodobne.Trzymamy kciuki za polskiego kierowce.
          • monalisa2016 Re: firma z Gryfina 19.12.16, 23:42
            Też tak przypuszczam t_ete.
            LKW mógł być skradziony, nawpuszczano do Europy bez żadnej kontroli masę nienawistnych idiotów.
            • eva15 Zabity Polak 19.12.16, 23:58
              Polak podobno jest zabity, media podajł. że jakiś Pakistańczyk przechwycił ciężarówkę.

www.focus.de/politik/deutschland/lkw-rast-in-berliner-weihnachtsmarkt-bericht-taeter-soll-tschetschene-sein_id_6379919.html
              • monalisa2016 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:03
                Skoro to prawda, to Merkel i cale unijne kierownictwo wraz z odpowiedzialnymi osobami za zalewanie Europy najeźdźcami do dymisji proszę!
                • eva15 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:09
                  No tego się nie doczekasz. To przecież kolejny "Einzelfall"...
                  • monalisa2016 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:11
                    eva15 napisała:

> No tego się nie doczekasz. To przecież kolejny "Einzelfall"...
                    .....................
                    Az wszystkich nas wymordują.
                    Merkel muss weg!
                    • eva15 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:16
                      Tja, Merkle muss weg... Powiedz to mordowanym Niemcom... Oni ją znów wybiorą.
                      • monalisa2016 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:28
                        Juz Der Spiegel zaczął robić sondaże, wiesz kto był na 1 miejscu?
                        AfD.
                        • eva15 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:30
                          Daj linka.
                          • monalisa2016 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:38
                            Cytat z Hartgeld:
                            [12:45] Leserzuschrift zu Wen würden Sie wählen?

Gerade bei Spiegel Online entdeckt. Neues Wahlumfragetool, welches erstmals die Rohdaten veröffentlicht.

Auswertung:
                            Die AFD kommt auf 38%.
                            CDU,SPD,Grüne jeweil 10-11%
                            Linke 14%,FDP 7,5%

Das dürfte wesentlich näher an der Wahrheit liegen als die sonstigen Umfragen...

Könnte so passen. Das wäre eine richtige Vernichtung der Regierungsparteien.WE.

www.spiegel.de/politik/deutschland/update-der-spon-wahltrend-wen-wuerden-sie-waehlen-a-1125855.html

Musisz kliknąć na jakaś partie, później idź na góre na Rohdaten (niebieski niepozorny napis) i tam kliknij.
                            • monalisa2016 Re: Zabity Polak 20.12.16, 00:43
                              Eva15
                              Handelsblatt pisze ze LKW najprawdopodobniej był ukradzony już w Polsce.

www.handelsblatt.com/politik/deutschland/moeglicher-anschlag-in-berlin-de-maiziere-sieht-hinweise-auf-terror-akt/19154302.html
                            • eva15 Re: Zabity Polak 20.12.16, 01:24
                              Dzięki!
          • monalisa2016 t_ete teraz rozumiesz o czym pisałam na innym wątk 20.12.16, 00:10
            t_ete teraz rozumiesz o czym pisałam na innym wątku, a ty miałaś wątpliwości?

Jak sie okazuje polska ciężarówka została porwana przez Pakistańczyka, co z polskim kierowca?
            Z tego wynika ze nie żyje.

• eva15 Niemcy: to mógł być Afgańczyk 20.12.16, 00:15
              Sami nie wiedzą - Pakistańczyk czy Afgańczyk. Jak twierdzi właśnie ZDF, ten facet podobno był znany władzom jako przestępca ale władze nie widzą, kim był. Co za cyrk !
              • monalisa2016 Re: Niemcy: to mógł być Afgańczyk 20.12.16, 00:19
                eva15 napisała:

> Sami nie wiedzą - Pakistańczyk czy Afgańczyk. Jak twierdzi właśnie ZDF, ten f
                > acet podobno był znany władzom jako przestępca ale władze nie widzą, kim był.
                > Co za cyrk !
                ...........................
                Normalny cyrk jak nam zgotowała Merkel z Unią. Co spodziewasz sie od nich więcej?
                Normalności, bezpieczeństwa, dostatku w zbankrutowanej służalczej Obamie Unii?
            • monalisa2016 Re: t_ete przypominam ci twój wpis. 20.12.16, 00:17
              t_ete przypominam ci celowo twój wpis, co ty na to teraz?

monalisa2016 napisał(a):

> @t_ete daj sobie przetłumaczyć i poczytaj o tym różowym życiu w waszych oczach
              > na zachodzie. Czy jest tylko tak w Niemczech?
              > Nie w każdym kraju który dotknęła inwazja.

Rozowe zycie nie istnieje. Nie wmawiaj mi, ze tak mysle. Nie wiem ktora 'inwazja' gorsza. Mnie sie zdaje, ze inwazja glupoty, ktora mamy w Polsce - poczyni wieksze spustoszenia.

tete
      • qwardian Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 21:39

@IMIĘ MOJE LEGION

Właściciel firmy ręczy za kierowcę. To mój kuzyn, od 15 lat jeździ ciężarówkami. Dzisiaj miał być w dzielnicy, gdzie nie ma białych ludzi. Śmiał się z tego.
        IMIĘ MOJE LEGION21:35
        31579
        • igor4.uk Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 21:41
          qwardian napisał:

>
          > @IMIĘ MOJE LEGION
          >
          > Właściciel firmy ręczy za kierowcę. To mój kuzyn, od 15 lat jeździ ciężarówkami
          > . Dzisiaj miał być w dzielnicy, gdzie nie ma białych ludzi. Śmiał się z tego.
          > IMIĘ MOJE LEGION21:35
          > 31579

Moze ciezarowka zostala ukradziona?
          • qwardian 21 wiek, my używamy technologii do pracy inni????? 19.12.16, 21:48

Janek Tomaszek
            Dzisiaj o 21:31
            Właśnie na tvn24 leci wywiad z właścicielem firmy. Żona do gościa nie mogła się dodzwonić, a kierowca dzwonił przed południem, że nie wróci dzisiaj bo załadunek ma opóźniony. Właściciel zaręcza, że zna bdb kierowce i prawdopodobnie doszło do porwania auta.

Info z FB ze strony firmy Ariel Żurawski
    • igor4.uk Strzelanina w centrum islamskim w Zurychu 19.12.16, 21:47
      Strzelanina w islamskim centrum modlitewnym w Zurychu. Z pierwszych doniesień wynika, że trzy osoby zostały ranne. Jak na razie bliższe szczegóły tego zdarzenia nie są znane.

wiadomosci.onet.pl/swiat/szwajcaria-strzelanina-w-centrum-islamskim-w-zurychu-sa-ranni/qrhy51k
      • lont12 Re: Strzelanina w centrum islamskim w Zurychu 19.12.16, 21:51
        KOD dąży do takich zamieszek w Polsce... ale nic z tego
        • monalisa2016 Re: Strzelanina w centrum islamskim w Zurychu 19.12.16, 23:30
          lont12 napisał:

> KOD dąży do takich zamieszek w Polsce... ale nic z tego
          ...................................
          Nazwiska grożącego nie chce wymieniać na forum ale powiedział że może dojść w Polsce do rozlewu krwi i że bron będzie gładkolufowa w rekach policji. Ciekawi mnie kto ten rozkaz miałby wydać, ten grożący pan nie powiedział tego.
          Tja co tu więcej powiedzieć, nie życzę tego Polakom by skończyli tak jak Ukraińcy

O link i resztę nie pytaj.
    • qwardian Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 21:54

Podano też, że w kabinie znaleziono ciało

@IMIĘ MOJE LEGION

Samochód mógł zostać skradziony.

CNN podaje , że "drugi kierowca nie żyje" ale nie podają narodowości. Rzeczywiście, ciężarówkę można ukraść, można wynająć albo polski kierowca leży martwy w rowie albo w krzakach. W Niemczech jeździ bardzo dużo polskich ciężąrówek. Ani CNN, ani BBC z Berlina nie mówi nic o żadnym "polskim tropie".

Od roku nie korzystam już z lotniska Tegel w Berlinie, żeby podobna sytuacja nie spotkała mnie w drodze do Ost Bahnhoffu, który z racji na narodowość pasażerów jest przyjazny białemu człowiekowi...
      • lont12 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 21:56
        media światowe nawet nie podają że to polska ciężarówka
        • qwardian Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:11

Dla mnie o tyle istotne, że biedny polski kierowca już nie żyje...
          • igor4.uk Nadzieja umiera ostatnia 19.12.16, 22:18
            qwardian napisał:

>
            > Dla mnie o tyle istotne, że biedny polski kierowca już nie żyje...

Jest bardzo prawdopodobne,ze tak i jest,ale nie odbieraj nadzieje bliskim kierowcy sad
        • qwardian Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:14

No właśnie na Der Onet podają, że właściciel firmy pan Ariel Żurawski twierdzi, że ostatni raz z kierowcą rozmawiał ok. godz. 12 w południe a poza tym on za niego ręczy bo to jego kuzyn. Żona kierowcy rozmawiała z nim ostatni raz o godz. 16.
        • eva15 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:19
          Nie wiem, jakie "media światowe" masz na myśli, ale Niemcy podają, że ciężarówka była na polskich numerach. Natomiast nie twierdzą, że zamachowcem był Polak, to rzeczywiście jest wysoce nieprawdopodobne.
          • igor4.uk Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:32
            Ponoc policja zlapala kierowce.
            • monalisa2016 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:38
              igor4.uk napisał(a):

> Ponoc policja zlapala kierowce.

Möglicher Fahrer von Todes-Lkw in Berlin gefasst
              Der Fahrer des Lkw ist vermutlich festgenommen worden. Es sei ein Mann, bei dem es sich offenbar um den Fahrer handle, gefasst worden, sagte eine Polizeisprecherin am Montagabend. Der Beifahrer sei tot.
              www.welt.de/politik/deutschland/live160453735/Lkw-mit-polnischem-Kennzeichen-rast-in-Weihnachtsmarkt-9-Tote.html#live-ticker-entry-7642
              Kogoś tam złapali i domyślają sie ze był to kierowca ciężarówki na resztę info należy poczekać, Pasażer z ciężarówki nie żyje.
              • eva15 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 23:01
                To jest bezczelnośś, że nie podają, KOGO złapali. Przecież choćby po wyglądzie i języku można rozpoznać, czy to Europejczyk czy nie.
                • monalisa2016 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 23:11
                  Przecież im nie wolno podawać nacji sprawcy.

Wygląda to na zamach:
                  Cytat:
                  Der Lkw hatte kein Licht an - Augenzeuge

Ein Zeuge sagte deutschen Medien zufolge, der Lkw habe kein Licht an gehabt, als er auf den Weihnachtsmarkt gerast sei: "Der fuhr einfach von der Kantstraße auf den Platz. Das muss Absicht gewesen sein, der hatte nämlich kein Licht an. Und dann hörte ich nur noch dieses laute Knallen und hysterische Schreie."

Fahrer war Cousin vom Spediteur – Dieser geht von Entführung aus

Der Spediteur Ariel Żurawski sagte in einem Interview mit dem polnischen Fernsehsender TVN24, sein Cousin habe den Lkw gefahren. Er könne sich aber nicht vorstellen, dass sein Cousin einen Anschlag verübt haben soll, und geht von einer Entführung des Lkw aus. Er habe gegen Mittag zum letzten Mal mit dem Fahrer telefoniert. Die Frau des Fahrers habe ihren Mann nach 16 Uhr telefonisch nicht mehr erreichen können.

• eva15 Co do mordu ambasadora Rosji w Ankarze 19.12.16, 23:19
                    Uważam, że jest szyta grubymi nićmi prowokacja i znów Putin będzie musiał aż do bólu zachować zimną krew. No i jednocześnie uspokoić Erdogana mimo, że to Rosja doznała uszczerbku.
                    Podobno w najbliższym czasie ma się odbyć w Astanie konferencja: Rosja, Turcja i Iran w sprawie Syrii. Całkiem bez udziału Zachodu.....
                    • monalisa2016 Re: Co do mordu ambasadora Rosji w Ankarze 19.12.16, 23:31
                      W Turcji była na pewno prymitywna prowokacja by skłócić Turcję z Rosją.
                • eva15 Może to był nowy-Polak ??? 19.12.16, 23:12
                  Czyłli np. Czeczeniec z polskim obywatelstwem? Albo jakiś Cygan?...
                  Teraz jest tylu nowych Europejczyków, że połapać się trudno.
                  • monalisa2016 Re: Może to był nowy-Polak ??? 19.12.16, 23:17
                    eva15 napisała:

> Czyłli np. Czeczeniec z polskim obywatelstwem? Albo jakiś Cygan?...
                    > Teraz jest tylu nowych Europejczyków, że połapać się trudno.

Inne media podają ze był kuzynem właściciela spedycji.
                    Cytat:
                    Der Spediteur Ariel Żurawski sagte in einem Interview mit dem polnischen Fernsehsender TVN24, sein Cousin habe den Lkw gefahren.
                    • eva15 Re: Może to był nowy-Polak ??? 19.12.16, 23:24
                      To nie ma wielkiego sensu. Kuzyna mogli bandyci wyrzucić z ciężarówki albo nawet zamordować.
                      Po godz. 16 nie zgłaszał się więcej do żony, więc jest to podejrzane.

Mimo, że właściciel spedycji ma na podobno na imię Ariel (imię żydowskie w Polsce praktycznie niespotykane) to nie sądzę, by kierowca spedycji był sprawcą ataku.
                      • monalisa2016 Re: Może to był nowy-Polak ??? 19.12.16, 23:36
                        eva15 napisała:

> To nie ma wielkiego sensu. Kuzyna mogli bandyci wyrzucić z ciężarówki albo nawet zamordować.
                        > Po godz. 16 nie zgłaszał się więcej do żony, więc jest to podejrzane.

No własnie. Można spekulować w rożne strony, poczekajmy na info.

> Mimo, że właściciel spedycji ma na podobno na imię Ariel (imię żydowskie w Pols
                        > ce praktycznie niespotykane) to nie sądzę, by kierowca spedycji był sprawcą ataku.

Jestem tego samego zdania.

• eva15 Podobno sprawcą był Pakistańczyk 19.12.16, 23:43
                          a polski kierowca został zabity.
                          Polski TVPinfo podając to powołuje się na Niemców. Gdzie prawda - nie wiem.
                          • monalisa2016 Re: Podobno sprawcą był Pakistańczyk 19.12.16, 23:49
                            Eva15 niczego nie można wykluczyć przy tym zaimportowanym bardaku jaki nam sporządzono.
                            Masz odwagę nocą wyjść sama w obecnym czasie na spacer jak to było kiedyś?
                            Ja nie i wiele kobiet które znam jak i koleżanek tez.
                            • eva15 Re: Podobno sprawcą był Pakistańczyk 19.12.16, 23:55
                              Bardak jest kompletny. Mnie już nawet nie chce się pisać o tym, co się w mojej miejscowości dzieje... O wychodzeniu po nocy z domu nie ma mowy.
                              Jeszcze dwa, trzy lata dalszego "ubogacania" Afrykańczykami a będzie strach wyjść na ulice w krótkich sukienkach i bez chusty.
                          • eva15 Re: Podobno sprawcą był Pakistańczyk 19.12.16, 23:52
                            Początkowo podejrzewano Czeczenów...

www.focus.de/politik/deutschland/lkw-rast-in-berliner-weihnachtsmarkt-bericht-taeter-soll-tschetschene-sein_id_6379919.html

Polski kierowca chyba rzeczywiście został zamordowany.
                            • igor4.uk Re: Podobno sprawcą był Pakistańczyk 20.12.16, 20:46
                              Na razie nie maja nikogo.
                              • monalisa2016 Re: Podobno sprawcą był Pakistańczyk 21.12.16, 00:02
                                igor4.uk napisał(a):

> Na razie nie maja nikogo.
                                ...............................
                                Cosik tu nie gra, przecież przestępca pozostawił po sobie DNA ślady, odciski palców w samochodzie, jedni pisali że zasztyletował Polaka, drudzy ze zabił go z broni, skoro zabił go z broni, każda bron pozostawia po sobie ślady jak i "certyfikat".
                                I co, nie mają żadnego punktu by z czegokolwiek wyciągnąć wnioski?

Czujemy sie powoli jak byśmy mieszkali w Stanach w Chicago albo ... a nie w Niemczech.
                                W Wiesbaden zastrzelono kobietę, raniono jej męża i Neffe (bratanek, siostrzeniec?)

www.wiesbadener-kurier.de/lokales/wiesbaden/nachrichten-wiesbaden/wiesbaden-eine-tote-und-zwei-verletzte-bei-auseinandersetzung-in-tabakladen_17554059.htm
                      • monalisa2016 Re: Może to był nowy-Polak ??? 19.12.16, 23:44
                        Eva15 mnie zastanawia ten nieżywy pasażer, poniósł on śmierć w wypadku czy był wcześniej zamordowanym? Przecież kabina w LKW to masywna konstrukcja.
                        • eva15 Re: Może to był nowy-Polak ??? 19.12.16, 23:59
                          Polak został przypuszczalnie został zabity przez tego, kto przechwycił ciężarówkę.

Straszne to wszystko...
          • monalisa2016 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:33
            LKW hat polnisches Kennzeichen
            Der LKW hat laut Infromation der „Welt“ ein polnisches Kennzeichen von Danzig.

Ciezarowka miala polska rejestracje z Gdanska.
            www.welt.de/politik/deutschland/live160453735/Lkw-mit-polnischem-Kennzeichen-rast-in-Weihnachtsmarkt-9-Tote.html

Nie chce mi sie wierzyc by to zrobił Polak.
          • monalisa2016 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 19.12.16, 22:43
            eva15 napisała:

> Nie wiem, jakie "media światowe" masz na myśli, ale Niemcy podają, że ciężarówk
            > a była na polskich numerach. Natomiast nie twierdzą, że zamachowcem był Polak,
            > to rzeczywiście jest wysoce nieprawdopodobne.
            ........................
            Własnie, nie podają narodowości kierowcy, ciężarówka mogła być skradziona, za mało wiemy na ten temat wiec o pochopne osądy za wcześnie, możemy tylko przypuszczać i spekulować.
            Ale nie przyniesie nam to żadnej jasności, na szczegóły musimy niestety poczekać.

• igor4.uk Mam nadzieje,ze to bariera jezykowa 19.12.16, 23:02
              Dziennikarze TASS podaja:

Грузовиком, въехавшим в толпу в Берлине, мог управлять выходец из Польши

tass.ru/proisshestviya/3888268
              Предполагаемый водитель грузовика, въехавшего в толпу на ярмарке в Берлине, является выходцем из Польши. Об этом сообщил журналистам представитель оперативных служб на месте происшествия."Да", - сказал он, отвечая на вопрос, является ли водитель поляком.

• monalisa2016 Re: Mam nadzieje,ze to bariera jezykowa 19.12.16, 23:14
                Proszę, proszę bądź tak dobry Igor przetłumacz cos z tego, sam wiesz nie wszyscy znają język rosyjski, miej litość nad mną. smile
                • igor4.uk Re: Mam nadzieje,ze to bariera jezykowa 20.12.16, 20:45
                  monalisa2016 napisał(a):

> Proszę, proszę bądź tak dobry Igor przetłumacz cos z tego, sam wiesz nie wszysc
                  > y znają język rosyjski, miej litość nad mną. smile

Lisa,nie ma o czym gadac.Jak i przypuszczalem,ta informacja jest nierzetelna.
          • eva15 Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 00:25
            No to teraz Niemcy mają swoją "Niceę" - ciężarówka wg francuskich wzorców uderza w tłum i zabija.
            Teraz wypadałoby jak we Francji wprowadzić stan wyjątkowy i odebrać obywatelom resztki wolności osobistej. No i wziąć pod pełną kontrolę AfD i wszelkich niezadowolonych.
            Kto wie, czy po kolejnym ataku w przyszłym roku tak się nie stanie zwłaszcza, że wybory blisko....
            • monalisa2016 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 00:33
              Własnie własnie gdyż Nicea tak jak Monachium nie były normalnością i nie były przypadkiem, tez miałam taka myśl. Przecież wiesz sama o co im (Unii) chodzi o ograniczenie porozumiewania sie w internecie jak i ograniczenie wolności słowa, a Polacy nie mający pojęcia o niczym psioczą na PiS.
              • eva15 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 00:58
                Ciekawa jestem, co teraz Maas wymyśli bo, że coś wymyśli to pewne...Merklowa się o to postara.
                • monalisa2016 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 01:05
                  Maas grozi wiezieniem za internet, za napisanie w nim cos niezgodnego z jego i unijnym politbiurem.
                  • monalisa2016 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 01:06
                    Jakich czasów żeśmy dożyli?
                    • monalisa2016 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 01:15
                      Ale ciołki w Polsce jeszcze tego nie wiedzą i nie doceniają przed czym uchronił ich PiS, oni chcą nadal PO i Niezależną by mieli to co dzieje sie na Zachodzie to znaczy zalewanie Polski uchodźcami. Wiemy ze PiS nie jest idealną partią, w Polsce jest bardak robiony mediami, a by chcieli zrobić (PO + N) z Polski jeszcze większy bardak napływem ot takich ludzi jak ten co uprowadził ciężarówkę i najprawdopodobniej zamordował Polaka.
                      • eva15 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 01:19
                        Całkowicie się zgadzam. Dobranoc.
                        • monalisa2016 Re: Francja wzorem dla Niemiec ws. zamachów 20.12.16, 01:28
                          Co można wymagać od ludzi o ograniczonej wiedzy a w dodatku nienawistnych, forum jest tego najlepszym, najdobitniejszym dowodem. Nie rozumie dlaczego sa oni tak ciemni, ograniczeni i nienawistni w dobie internetu, dostępu do rożnych informacji w świecie?

Spadam też mimo że mam urlop, dobranoc.
                          • eva15 Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a może Putin? 20.12.16, 22:09
                            No i proszę... Wychodzi na to, że to nie "uchodźca" spowodował śmierć ludzi a mityczny IS. Za parę dni może się okazać, że Putin za tym stoi....

Dla Merkel morderca z grona "uchodźców" byłby makabrą polityczną, byłby to kolejny mord z grona jej ukochanych "uchodźców", w dodatku wczoraj, gdy ciężarówka zabijała ludzi, Merklowa świętowała razem ze swoimi "uchodźcami" Boże Narodzenie (sic!!) .
                            No ale IS jako winny to zupełnie co innego... Merkel może odetchnąć. Jeszcze bardziej mogłaby odechnąć gdyby się okazało, że za tym stoi Putin....
                            • monalisa2016 Re: Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a może Pu 20.12.16, 22:18
                              eva15 napisała:
                              .
                              > No ale IS jako winny to zupełnie co innego... Merkel może odetchnąć. Jeszcze ba
                              > rdziej mogłaby odechnąć gdyby się okazało, że za tym stoi Putin....
                              ...................
                              a może Trump smile
                              Warto wżąć sobie przeszło te 5 min i posłuchać, polecam ci Eva15.

www.youtube.com/watch?v=kPiE5NJpMK0
                              • monalisa2016 Re: Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a może Pu 20.12.16, 22:38
                                Na amerykańskich forach śmieją sie już Amerykanie ze chcą zatuszować (sic) sprawce zamachu by później posadzić Trumpa albo Putina bo przecież Trump tak jak Putin nie są akurat z bajki Merkel.
                                • eva15 Re: Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a 20.12.16, 22:57
                                  No właśne, zadziwiające, że kierowca-morderca zniknął, rozmył się w berlińskiej mgle...
                                  • monalisa2016 Re: Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a 20.12.16, 23:25
                                    Ta sprawa śmierdzi na kilometry tak jak Monachium, Nicea, ...
                                    Nie wiem co już o tym myśleć, przestałam czytać już artykuły na ten temat.
                                    Niewinni ludzie zginęli i nie maja wytłumaczenia, mutti nie odwiedzi nawet poszkodowanych w szpitalach, tak jak Chińczyków z Würzburga ale jak na filmie widziałaś bliżsi jej sercu sa jej goście.
                                    • monalisa2016 Re: Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a 20.12.16, 23:36
                                      www.achgut.com/artikel/keine_selfies._und_keine_zeit_fuer_mitgefuehl
                              • eva15 Re: Winny nie "uchodźca" a mityczny IS, a może Pu 20.12.16, 22:58
                                Znam ten filmik.
    • qwardian A to rasista jeden... 19.12.16, 22:59

– To auto odebrane w czerwcu, ma cały nowy zestaw. W Berlinie znalazło się, bo jechaliśmy z Włoch i rozładunek mieliśmy mieć właśnie tam. Niemcy nas nie rozładowali, powiedzieli kierowcy, że ma czekać do jutra, do 8 rano – mówił właściciel.
      Poinformował, że kierowca to jego kuzyn. Gdy ostatni raz do niego dzwonił, ten powiedział, że jedyni rodowici Niemcy, jakich widział w tej lokalizacji, to pracownicy biura.
      • qwardian Re: A to rasista jeden... 19.12.16, 23:16

"Gdy ostatni raz do niego dzwonił, ten powiedział, że jedyni rodowici Niemcy, jakich widział w tej lokalizacji, to pracownicy biura."

Z powyższego skonstruowałem sobie ładną sygnaturkę. Nie sądzicie, że zgrabna...
      • eva15 Re: A to rasista jeden... 19.12.16, 23:32
        No to zrozumiałe. Ludzie w biurach muszą jako tako znać niemiecki, by sporządzać rozliczenia z urzędem skarbowymsmile
        Rzeszta może gadać jak chce, byleby tanio pracowała.
        • qwardian Re: A to rasista jeden... 20.12.16, 00:19

Ja tam idę się pomodlić za wszystkich wrogów Polski żeby ich tak Bozia nie gromiła, potem siusiu, Schlafmütze na głowę i lulu, spać. Do jutra...
    • monalisa2016 Re: W Ankarze zabity Ambasador Rosji,a w Berlinie 20.12.16, 13:26
      Dziwne, dziwne że żaden KOD'owiec poza t_ete nie ma odwagi wypowiedzenia sie na wątku.
    • igor4.uk W Berlinie widac bylo i szczesliwe twarze 20.12.16, 21:42

https://politikus.ru/uploads/posts/2016-12/1482260925_berlin.jpeg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka