Dodaj do ulubionych

Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe

28.03.17, 15:42
Powraca sprawa uchodźców, co to ich premier Ewa obiecała przyjąć. I to jest to koło ratunkowe dla PiS. Uda się nadrobić straty spowodowane "wojną o Tuska"? Jest szansa. Tusk musi być twarzą wmuszania Polsce (i innym) tych gości, co to ich zaprosiła Merkel. Opozycja ( to dziś praktycznie PO) musi grać z UE i Tuskiem na przyjęcie "uchodźców".
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 28.03.17, 16:18

Zgadzam się, tutaj Tusk ma pełną okazję do udowodnienia, że jest polskim kandydatem.

Olek, mogę w końcu komentować na Salonie bez potrzeby logowania przez pejsbuka. Jak to się stało, czy ktoś o tym informował i dlaczego od początku to nie miało miejsca.
      • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 28.03.17, 16:31
        Był jakiś zwariowany pomysł biznesowy. Ja właściwie odpadłem z S24. Nie chciałem komentować kontem z FB i się odzwyczaiłem od Salonu. Sami chcieli.
      • polski_francuz Inversed Polish Logic 28.03.17, 16:59
        Tusk jest odpowiedzialnym za Europe i powinien dzialac w europejskim interesie. Z tego jest rozliczany i za to Mu placa.

PF
        • pro100 Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 17:33
          to jaki jest ten europejski interes w sprawie nachodźców?
          • qwardian Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 17:57

Desantowców szturmujących Europę w jawnym zamiarze dokonania inwazji. Tusk to nienormalność, ale są stosowniejsze określenia..
            • polski_francuz Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 18:52
              Jak szkopy mordowaly Polakow wiele narodow nam pomagalo. Polacy byli m.in. w Iranie czy w Palestynie a takze w Turcji. I nas jakos przyjeto.

PF
          • polski_francuz Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 18:24
            Dac azyl ofiarom wojny. Nie wpuszczac terrorystow. Dac szanse pracowitym, na ile ekonomia danego panstwa europejskiego pozwala.

Moim zdaniem i moja wiedza. Moja wiedza jest ograniczona.

PF
            • pro100 Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 18:33
              piękna idea. i jak to zrealizować? wobec murzyńskich naukowców na ten przykład hurtem z libii płynących?
              • polski_francuz Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 18:49
                "jak to zrealizować?"

A posteriori: dobrze

A priori: zrobic selekcje jak Stany na poczatku XX wieku.

PF
                • pro100 Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 19:38
                  znaczy całą afrykę gremialnie zuruck. to po cholerę ledwo ponton odbije od plaży w libii cały ładunek przenoszony statek ngo i hajda do italii? kto za to płaci? bo jednak trzeba kupy kasy żeby się przeczłapać z kamerunu czy innej somalii do libii.
                  • polski_francuz Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 20:12
                    Co mnie ku... obchodzi logika przedsiebiorcow emigracyjnych? Pytasz sie o interes Europy to odpowiadam.

PF
                    • pro100 Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 20:57
                      powiadasz, że interesem ue jest odesłać z 90% nachodźców. skoro tego nie robi znaczy nie jest w stanie realizować swoich interesów. to co to za przeproszeniem za firma? to bankrut nie firma!
                      • polski_francuz Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 21:04
                        Skoncentruj sie troche.

Pytasz o interes Europy. Chetnie odpowiadam. Do jego realizacji brakuje srodkow. Dlaczego brakuje? By daleko nie szukac, widze zoliborskie scierwo, ktore realizuje swoje rodzinne interesy i ma w dupie interes Europy. Inni sa troche bardziej inteligentni w oszukiwaniu gdzie jest interes Europy, ale dzialaja dosc podobnie.

Brakuje mi kogos kto sie trzyma zasad.
                        PF
                        • maksimum Re: Inversed Polish Logic 28.03.17, 21:10
                          polski_francuz napisał:

> Pytasz o interes Europy. Chetnie odpowiadam. Do jego realizacji brakuje srodkow
                          > . Dlaczego brakuje? By daleko nie szukac, widze zoliborskie scierwo, ktore rea
                          > lizuje swoje rodzinne interesy i ma w dupie interes Europy.

A ja widze kretyna jak ty i mnie sie noz w kieszeni otwiera.PIS reprezentuje wiekszosc parlamentarna a takie goovno jak ty,co najwyzej partie komunistyczna Rosji.

• wkkr Re: Inversed Polish Logic 29.03.17, 07:26
                            Francuz ma rację, a ciebie prawda boli.
                            Większość parlamentarzystów PiS to bydło wytresowane w bezmyślnych głosowaniach na rozkaz.
                            Podejrzewam, że gdyby prezes poddał pod głosowanie rozstrzelanie całego klubu parlamentarnego PiS to też by przegłosowali.
                            Do tej pory sadziłem że w PiS tak na prawdę decyzyjnych jest ze 20-30 osób...
                            Ale po tym jak Sasin bezrefleksyjnie wziął na siebie firmowanie ustawy warszawskie wypoconej na rozkaz Błaszczaka przez czterech urzędników MSWiA mam co do tego wątpliwości.
                            Tak naprawdę w PiS rządzi homotriada Misiewicz-Macierewicz-Kaczyński.
                            Kolejność nie jest przypadkowa.....
                        • pro100 Re: Inversed Polish Logic 29.03.17, 07:17
                          "widze zoliborskie scierwo, ktore realizuje swoje rodzinne interesy i ma w dupie interes Europy."
                          w kwestii nachodźców realizuje interes polski. polska częścią ue. ergo - realizuje interes europy. pitolenie o braku środków na odsyłanie to dla naiwnych panienek zostaw. to żadna kasa przy kosztach utrzymania murzyńskich naukowców i ich progenitury. a tempo mają królicze np nigeria 1980-75,6 mln. 2010-158,4 mln. 30 lat i lepiej jak dublecik.
    • wkkr Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 28.03.17, 19:49
      Chyba żartujesz....
      Tusk ma ratować PiS???
      On ich powinien dobić!
      • maksimum Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 28.03.17, 21:13
        wkkr napisał:

> Tusk ma ratować PiS???
        > On ich powinien dobić!

A czym ma ich dobic? Toba? Przeciez ty srasz w gacie jak wybory nadchodza,bo PIS znowu wygra i znowu bedzie rzadzil,conajmniej do 2035 roku.
    • wkkr Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 28.03.17, 19:50
      A przepraszam, masz rację, to nie po chrześcijańsku, powinien ich ratować.
      Tylko moim zdaniem nie koło ratunkowe ale brzytwę powinien im podać.
    • piq rząd Szydło od stycznia 2016 przyjmuje 5082... 28.03.17, 20:56
      ...uchodźców plus 2000 z wcześniejszej uzgodnionej puli wedle zaplanowanego harmonogramu, dokładnie tak, jak wynegocjował to Trzaskowski, wiceminister poprzedniego MSZ ds. kontaktów z Brukselą.
      Tekst linka

Dzisiaj wiadomo, że trafiają do ośrodków Dębak, Linin, Biała Podlaska i Czerwony Bór.

Co ma Tusk do tego?
      • qwardian Re: rząd Szydło od stycznia 2016 przyjmuje 5082.. 28.03.17, 23:29

piq napisał:

> Dzisiaj wiadomo, że trafiają do ośrodków Dębak, Linin, Biała Podlaska i Czerwon
        > y Bór.

Na perskich dywanach...
      • qwardian Re: rząd Szydło od stycznia 2016 przyjmuje 5082.. 28.03.17, 23:29

piq napisał:

> Dzisiaj wiadomo, że trafiają do ośrodków Dębak, Linin, Biała Podlaska i Czerwon
        > y Bór.

Na perskich dywanach...
        • wikul Re: rząd Szydło od stycznia 2016 przyjmuje 5082.. 30.03.17, 14:02
          A na jakich dywanach przyjmowali ciebie w Ameryce? O, zapomniałem, ty jesteś z Wyższego Sorta.
      • oleg3 Re: rząd Szydło od stycznia 2016 przyjmuje 5082.. 29.03.17, 08:22
        piq napisał:

> Co ma Tusk do tego?

Wyjaśniłem to w poście otwierającym watek.
    • andrzejg Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 29.03.17, 17:41
      Może i tak będzie, ale najważniejszy wniosek z tego wątku, że cieszysz się, że Twoja opcja polityczna dalej będzie osłabiać Polskę ( patrz wątek piq o zdrajcach) . Popieraj, popieraj, bo w końcu najważniejsze, aby był katolicka. Nawet pod zaborem.
      • qwardian Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 29.03.17, 18:03

andrzejg napisał:

> Może i tak będzie, ale najważniejszy wniosek z tego wątku, że cieszysz się, że
        > Twoja opcja polityczna dalej będzie osłabiać Polskę ( patrz wątek piq o zdrajca
        > ch) .

Nie potrafię winić nikogo za Twój wpis Andrzeju i tamten wątek. Następstwa jakie pozostawił Hasz na naszym forum do dzisiaj odbijają się traumą wśród wielu uczestników...
      • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 29.03.17, 18:19
        ?????
        • andrzejg Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 29.03.17, 21:13
          czego nie rozumiesz?
          • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 13:39
            andrzejg napisał:

> czego nie rozumiesz?

????? nie było pytaniem tylko komentarzem. Kiedyś dzieliłeś się myślą, opinią czy poglądem - teraz żółcią. Nie mam na stanie żółci, by ci odpowiedzieć.
            • andrzejg Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 15:26
              to nie jest żółć, tylko proste wnioski.
              Jak to mawiał klasyk...stoisz tam, gdzie stało ZOMO?

Słyszałeś, czytałeś wypowiedź Błaszczaka na temat referendum w Legionowie?
              Ponoć był to zamach na rząd PiS.

Powodzenia i dobrago samopoczucia
              • andrzejg Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 15:30
                Jakbyś nie wyłapał analogii, to Twoje oskarżenie o moją żółć, jest takie samo jak oskarżenie Błaszczaka.
                Ten am sposób myślenia. Coś nieprzychylnego, to zaraz atak, zamach, żółć.

A tak poza tym pogodę macie ładną?
                • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 18:49
                  Pogoda śliczna. Błaszczaka nie oglądam. I nie rozumiem twoich oskarżeń: postawiłem oczywistą tezę politologiczną, a ty mi wyjeżdżasz ze sprawami, których nie łapię. Mnie PiS niewiele obchodzi i nie śledzę co kto i kiedy powiedział jakiś przyboczny Naczelnika czy sam Naczelnik. To AntyPiS nie może przeżyć dnia bez sprawdzenia co robił mówił i milczał jarkacz.
                  • andrzejg Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 19:00
                    Nie widzisz niezgodności w tym co piszesz? W poście wprowadzającym i tytule , aż podskaujesz z radości, że Tusk swoim działaniem w sprawie imigrantów napędzi wyborców PiSowi, a do mnie rozczulająco oznajmiasz, że PiS nic a nic Cię nie obchodzi. Przecież widać, słychać i czuć , że obchodzi. To już wstyd się przyznać do sympatii do PiSu?

Jest prawie pewne, że sprawa imigrantów będzie trzymała PiS na powierzchni. Sam jestem przeciwny importowi islamu na teren Polski, ale nie za cenę totalnego osłabienia Polski i pchania jej w łapy Rosjan.
                    • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 19:04
                      andrzejg napisał:

> Jest prawie pewne, że sprawa imigrantów będzie trzymała PiS na powierzchni.

A co ja napisałem? Gdybyś skupił się na treści a nie dokonywał egzegezy tekstu (cieszy się z cudzego nieszczęścia) to może dałoby się z tobą gadać. Porzuć proszę manierę pisania do mnie przez Błaszczaka, Macierewicza czy Kaczyńskiego. Jeszcze myślę samodzielnie czego i tobie życzę.
              • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 18:51
                > to nie jest żółć, tylko proste wnioski

Podaj je proszę w punktach, łopatologicznie.
    • qwardian Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 29.03.17, 17:48

Media przeoczyły ważną wypowiedź Pani Premier...

Premier Beata Szydło była pytana o komentarz do słów unijnego komisarza ds. migracji Dimitrisa Awramopulosa, który poinformował ministrów spraw wewnętrznych państw UE, że "nie ma żadnych wymówek", by nie wywiązywać się z podjętych jesienią 2015 roku zobowiązań dotyczących przejmowania uchodźców od Włoch i Grecji. Szefowa rządu podkreśliła, że wypowiedzi te odbiera "jako nieporozumienie i próbę szantażu".

Grupa Wyszehradzka, również Polska, nigdy nie zgodzą się na szantaż i nie zgodzą się na dyktowanie takich warunków. Grupa Wyszehradzka i Polska na pewno nie ulegnie takim dyktatom

– powiedziała Szydło.

www.wsensie.pl/polska/22237-szydlo-po-spotkaniu-grupy-wyszehradzkiej-nie-zgodzimy-sie-na-szantaz-w-sprawie-uchodzcow
      • piq hehehe, zaklinasz rzeczywistość, a Szydło robi cię 30.03.17, 19:31
        ...w konia. Nie jest ważne, co kto mówi, tylko co kto robi, że przypomnę PiSią akcję ochrony agentury ubeckiej w końcu 2006 i na początku 2007 roku przy jednoczesnym prdoleniu o własnym antykomunizmie.

Rzeczywistość jest taka, że Szydło wywiązuje się od 15 miesięcy ze wszystkich ustaleń w sprawie podziału kwot uchodźców. Koniec, kropka. Takie są, qwardian, fakty. A ględzić sobie może co chce. Dla ciemnego ludu.
        • qwardian Re: hehehe, zaklinasz rzeczywistość, a Szydło rob 30.03.17, 19:51

Żaden uchodźca z rozdzielnika Unii nie przekroczy polskiej granicy, Ty wiesz o tym i to jest zwycięstwo tego rządu...
    • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 14:13
      Jesteś katolikiem? - wątpię. Pewnie malowanym.

Każdy z was uchodźców, którzy pukacie do naszych drzwi, ma oblicze Boga - mówił Franciszek do uchodźców, wolontariuszy i pracowników rzymskiego Centrum Astalli.
      gosc.pl/doc/3099157.Papiez-Uchodzcy-nie-sa-problemem-Sa-darem

Potrzebna jest gotowość przyjęcia ludzi uciekających od wojen i głodu - przekonywał w środę papież Franciszek. Jego przemówienie na Wawelu było skierowane do polityków, ale również do uczestników Światowych Dni Młodzieży.
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/papiez-franciszek-o-przyjmowaniu-uchodzcow-reakcje-mlodziezy,664442.html

Papież Franciszek poprosił uchodźców o wybaczenie zamykania drzwi przed nimi i obojętności ze strony społeczeństw, które "boją się zmiany życia i mentalności". To słowa z jego orędzia do rzymskiego ośrodka pomocy dla uchodźców z okazji 35. rocznicy powstania.
      wiadomosci.onet.pl/religia/papiez-do-uchodzcow-wybaczcie-zamykanie-drzwi-i-obojetnosc/88hss7

Szukajcie a znajdziecie jeszcze więcej dowodów na wasz udawany katolicyzm. Katolicyzm specyficzny, rydzykowy.

• babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 14:15
        Dodam jeszcze, że Tusk jako jeden z nielicznych postępuje wg wskazań papieża.

• oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 14:32
        babaobaba napisał(a):

> Jesteś katolikiem? - wątpię. Pewnie malowanym.

Kto dał ci władzę certyfikacji katolików?
        • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 14:43
          Źle postawione pytanie. Prawidłowo postawione pytanie powinno brzmieć - kto ci dał rozum. Znasz odpowiedź?

• oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 14:59
            To ty masz rozum?
            • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 15:38
              Uważałeś, że zastawiłeś pułapkę na Tuska, ateisto a tymczasem sam w nią wpadłeś. Teraz kwiczysz żałośnie bo pokazałem ci lustro. Osobnik, którego w nim zobaczyłeś hołduje makiawelistycznemu 'cel uświęca środki'.
            • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 15:41
              Owszem i widzę, że nie odniosłeś się do cytowanych słów papieża. To dowód, że postawiona diagnoza twojego katolicyzmu jest słuszna.
              • qwardian Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 17:10
                Przyjęliśmy najwięcej uciekinierów od wojny i głodu, grubo ponad milion. Każdy Ukrainiec, który zapuka do naszych drzwi zostanie chętnie przyjęty z tradycyjną słowiańską gościnnością...
                • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 18:19
                  Selekcja?
              • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 30.03.17, 18:39
                Ustawiasz się na pozycji jedynego interpretatora słów papieża i decydujesz o tym kto jest katolikiem. To nie tylko głupota i arogancja. To błąd. Nawet gdyby twoja interpretacja nauczania papieskiego była słuszna (a nie jest z pewnością choćby z braku wiedzy o "kontekście") to katolik nie jest zobowiązany do jej przyjęcia. Zaraz wyciągniesz dogmat "o papieskiej nieomylności" co potwierdzi twoją ignorancję.
                • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 31.03.17, 12:58
                  Jesteś żałosny. Przyciśnięty 'do muru' uciekasz do ad personam. Nazwanie ciebie uczciwym dyskutantem nie jest możliwe, ale daję ci szansę. Napisz jak przyjął byś słowa papieża gdyby wypowiedział je Jezus. Czy to byłaby nowa religia? Pytanie drugie - czy słowa papieża sprzeczne są z nauczaniem Jezusa? Pytanie trzecie - jak oceniasz o.Rydzyka, czy jest wiernym naśladowcą Jezusa?
                  • oleg3 Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 31.03.17, 13:21
                    Pisz na Berdyczów.
                    • babaobaba Re: Tusk musi rzucić PiSowi koło ratunkowe 31.03.17, 21:18
                      Zdemaskowany. Łatwo mi poszło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka