Dodaj do ulubionych

Kronika kryminalna

03.02.23, 16:33
Były wiceminister skarbu w rządzie PO-PSL Rafał Baniak decyzją Sądu Rejonowego Katowice-Wschód ma trafić do aresztu na trzy miesiące.

Były premier Włodzimierz Cimoszewicz usłyszał zarzuty w związku z wypadkiem w Hajnówce w 2019 roku

Były premier Kazimierz Marcinkiewicz skazany za alimenty.

To tyle co zapamiętałem z newsów. Pewnie kronikę można uzupełnić newsami z tygodnia. Sprawy są różne, nie do mnie należy wyrokowanie. Idzie mi o coś innego. Nikomu z tych, byłych już polityków ( „Carex” dalej w polityce), nie spadnie włos z głowy. Zakład?
Obserwuj wątek
    • perla_z_roztocza Re: Kronika kryminalna 03.02.23, 17:19
      oleg3 napisał:

> Nikomu z tych, byłych już polityków ( „Carex” dalej w polityce), nie spadnie wł
      > os z głowy. Zakład?

ja się mogę założyć.
      No bo weźmy tego Kazika.
      Włos z głowy mu nie spadnie bo jest łysy niczym piq, co czyni twój zakład jako z zasady oszukańczy, a skoro tak to wygrana jest moja.
      A ten Kazio to się dopiero skompromitował.
      Niemniej Isabel to głupol.
      Kazik ma płacić na nią alimenty, więc powinna być najbardziej zainteresowana aby alimenciarz miał stałe dochody. Natomiast ona zrobiła wszystko aby Kazik nie został europosłem czyli nie miał kasy na która łapę mógł położyć komornik.
      Ciężko jest pojąć jej tok myślenia właśnie.

• oleg3 Re: Kronika kryminalna 03.02.23, 17:31
        > Natomiast ona zrobiła wszystko aby Kazik nie został europosłem

Kobieca logika, perła. smile
        • perla_z_roztocza Re: Kronika kryminalna 03.02.23, 18:26
          oleg3 napisał:

> Kobieca logika, perła. smile

te baby to jednak są, tak wziąć i wydrzeć kartki z paszportu właśnie.
          smile
    • qwardian Re: Kronika kryminalna 03.02.23, 18:50
      II RP również ignorowała tych łotrów, a my zrobiliśmy co trzeba i po przegranej wojnie nie było komu się na nas mścić..

Opublikowany na stronach „Krytyki Politycznej” (lewicowe zaplecze opozycji) tekst Tomasza Kozaka, określającego siebie jako „marksista”, adiunkta w Instytucie Sztuk Pięknych UMCS (sic!), to rzecz szokująca, ale i cenna.

Onet i CrowdMedia donoszą, że Donald Tusk planuje po wyborach uderzenie w pisowską ośmiornicę finansową. Celem byłoby odzyskanie państwowych pieniędzy, które zasiliły biznesy sojuszników i sługusów reżimu. Począwszy od „setek milionów” przelanych Rydzykowi, poprzez dziesiątki utopione w fundacji Dworczyka, skończywszy na mniejszych sumach wpompowanych w hejterów na rządowym wikcie – np. w fundację Mariusza Chłopika, organizatora kampanii nienawiści wobec osób LGBT i niezawisłych sędziów.

Trzeba zniszczyć PiS, zaorać jego bazę ekonomiczną i nadbudowę światopoglądową – żeby wreszcie zbudować świecką, lewicową, a zarazem liberalną demokrację. Diabelska pomysłowość będzie w tym procesie niezbędna

— ogłasza. I dodaje: „elektorat chce krwi”.

Plan zniszczenia, zaorania diabelskimi metodami połowy Polski rozpisany jest na etapy.

Jego wykonawcami mają być „czerwone watahy” rzucone na poszczególne odcinki.

Ich zadania? Przejęcie CBA i Ministerstwa Sprawiedliwości. Przygotowanie list pupili pisowskich, wytypowanych do prześwietlenia, procesowego przeczołgania i publicznego napiętnowania.
    • szczypawka.jadowita Re: Kronika kryminalna 04.02.23, 23:01
      Za to obecni politycy PIS nie są nawet przesłuchiwani. Czasem nawet przesłuchiwani są ludzie przez nich okradzeni, jak to zdarzyło się z Birgfellnerem po ukradzeniu przez Kaczyńskiego 50000 na łapówkę dla księdza.
      Rzygać się chce na twój widok, PISi trollu.
      • gerlalt Re: Kronika kryminalna 05.02.23, 02:00
        Lepiej poproś admina o wykasowanie Twojego posta, Imiennie oskarżyć kogoś o kradzież nie wygląda na zbyt rozsądne. Mam nadzieję, że jako uczciwy obywatel złożyłeś doniesienie do prokuratury?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka