oleg3
10.02.23, 12:15
Od dawna jestem molestowany przez kol. foumowiczów (jako seksista preferuję forumowiczki) bym pisał o sprawach ważnych. Takich, którymi żyje cała postępowa ludzkość. Ja, w odróżnieniu od tych kolegów, czytam newsy jak leci, nie tylko pasek w TVP (telewizji od lat nie oglądam; z powodu odrazy intelektualnej). Nawróciłem się. Oto próbka.
Czy Tomasz Lis zostanie szefem Telewizji Polskiej po wygranej przez KO w wyborach 2023? Taka informacja zelektryzowała opinię publiczną w poniedziałek, 6 lutego, po tym, jak podał ją Wprost, powołując się na swoje źródła. Według dziennikarzy Wprostu, posadę Lisowi miał obiecać sam Donald Tusk. Teraz dziennikarz zabrał głos w sprawie, ucinając spekulacje. - To z premedytacją rozsiewane kłamstwa - komentuje Tomasz Lis
Nikt ci tyle nie da, co Donald może obiecać! Ja nic nie mam do kompetencji red. Lisa. Tak jak Tusk był gwiazdą. Tusk polityki, Lis mediów. Teraz to kumple z Twittera. Lis wyleciał z Newsweeka w trybie nagłym ( można napisać dyscyplinarka?) za niekonwencjonalne metody pracy z podwładnymi (tak sugerowały media).
Na portalu Onet ukazała się seria artykułów dotyczących problemów w fundacji Centrum Praw Kobiet. Niedawno mogliśmy tam przeczytać reportaż, w którym nagłośniono problemy pracowników fundacji związane z mobbingiem. Ujawniono między innymi, że zatrudnione w fundacji osoby pracowały często bez umów, nie otrzymywały wynagrodzenia w terminie i były blokowane przez prezes. Prezeska w obszernym oświadczeniu odnosi się do zarzutów
Tu już mamy mobbing i niewypłacanie pensji.
Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny (FEDERA) zajęła się sprawą zgwałconej kobiety z niepełnosprawnością intelektualną, której szpitale miały odmówić aborcji. Początkowo informowano, że ofiara ma 14 lat - później okazało się, że pokrzywdzona to 24-letnia kobieta. FEDERA przeprosiła za błąd i zapewniła, że pozostałe informacje dotyczące sprawy są prawdziwe.
Ludzki błąd! To nie była strategia marketingowa.Do (powiedzmy) 5 mln głów dotarło 14-latka. Sprostowanie zauważy 100-200 tys.