Dodaj do ulubionych

Gerontokracja

26.04.23, 09:14
Wygląda na to, że w najbliższych wyborach o władzę w USA (i połowie świata) zmierzą się obecny prezydent Joe Biden (rocznik 1942) z poprzednim prezydentem Donaldem Trumpem (rocznik 1946).
Wybory prezydenckie w Stanach Zjednoczonych odbędą się 5 listopada 2024 roku. Kadencja elekta rozpocznie się w styczniu 2025 i skończy w grudniu 2028. Wtedy Joe będzie miał 86 lat, a Donald 82.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Gerontokracja 26.04.23, 09:29
      Co lepsze, jeżeli Joe Biden przegra te wybory, to może wrócić i startować w kolejnych.
    • oleg3 Re: Gerontokracja 26.04.23, 09:54
      Jarosław Kaczyński to rocznik 1949. Nie wiem czy polska medycyna przegoni usańską, ale jeszcze lata przed nim. smile
      • kalllka Re: Gerontokracja 26.04.23, 12:42
        Ale to chyba Lech, a nie Jar był prezydentem, to jak mialby sie znaleźć w reelekcji? Chyba, ze w ramach zachowku?

• oleg3 Re: Gerontokracja 26.04.23, 13:43
          Lech był t y l k o prezydentem, Jarosław jest Komendantem! PiS to grupa rekonstrukcyjna sanacji.
          • kalllka Re: Gerontokracja 26.04.23, 17:28
            No i jak to się ma do reelekcji, tak w w ogóle.
            Jeśli idzie o przewrót majowy, był możliwy /do przeprowadzenia/ choćby dlatego, ze Piłsudski był wojskowym; Zaś Jar, chyba (?) nawet kategorii nie ma; ale widzę ze pomysł jestwink
            no to ciekawam, jak wedle ciebie, (szeregowego) posła przepchną na komendianta państwa.
            • qwardian Re: Gerontokracja 26.04.23, 20:50
              To nie temat na żarty Kaleczko, mieliśmy w Landschaft Großpolen księcia o przydomku Laskonogi, którego zacytuję: zabójczynią była niemiecka dziewczyna, broniąca się przed gwałtem. Skądinąd mamy jednak informacje o niegodnym księcia prowadzeniu się władcy Wielkopolski, skoro Jan Długosz pod 1229 rokiem zapisał, że jego poddani pogardzali nim z powodu „rozpusty i wszeteczeństw”.

Świetna analogia do Jarosława Kaczyńskiego, który dokonuje gwałtu nazich bruders, bezwstydnie. To długa historia polskich zbrodni i drwin wobec osób niepełnosprawnych, którzy stracili słuch, albo nie rozumieli języka słowiańskiego.
              • kalllka Re: Gerontokracja 27.04.23, 19:29
                Tak. To nie jest temat na żarty.
                No ale skoro oleg pozwolił sobie, ni z gruchy ni pietruchy, włożyć do jednego worka z prezydentami US, szeregowego osła; a następnie skomplementować go porównaniem z komendantem Piłsudskim, to żartobliwie rzecz ujmując, stanęłam w obronie historii, oraz kulawych. Zreszta jak widzisz, oleg mnie olewa, albowiem ponieważ because jak myśle, nie jestem tete, po której może sobie jeździć jak po łysej kobyle… i nikt mu pyska nie obił.
                • qwardian Re: Gerontokracja 27.04.23, 20:58
                  W kwestii formalnej masz oczywiście rację, co do lekceważenia to strzał w stopę lotem boomeranga, z obuchem w łeb, tu trzeba tuzina policzków..
          • szczypawka.jadowita Re: Gerontokracja 27.04.23, 08:29
            Może on komenderować sprzedajną sowiecką swołoczą, wśród Polaków zasłużył na najwyższy poziom nieufności.
            • szczypawka.jadowita Re: Gerontokracja 27.04.23, 08:33
              Na razie coraz bardziej przypomina towarzyszy Gomułkę i Breżniewa. Zostać Pilsudskim czy Stalinem nie uda się.
          • szczypawka.jadowita Re: Gerontokracja 27.04.23, 08:37
            Droga na Zaleszczyki zamknięta, zostaje ciepły człowiek w Mińsku.
            NIe darmo Kaczyński wołał:

Przyjrzyjcie mi się, bo patrzycie na Łukaszenkę!

I pamiętamy:

Ludzie powinni się bać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka