Dodaj do ulubionych

Internauci nie chcą do UE

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 17:44
wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_WID=263527&kat=3024

Internauci biorący udział w ankiecie Wirtualnej Polski w większości przeciwni
byli przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. Spośród 15459 głosujących,
opinię taką wyraziło 58%. Innego zdania było 42% internautów.

W opiniach zamieszczanych pod głosowaniem, najwięcej wypowiedzi zamieścili
eurosceptycy. UE-NIE !!! Popieram w stu procentach!! Tylko dlaczego okłamują
nas, że większość Polaków chce wejścia Polski o UE? Ankieta mówi sama za
siebie! A może ludzie surfujacy w necie to sami imbecyle?! - napisał Kamil.

Sonia dodała: Wiem, że po przystąpieniu do UE zostanę na lodzie, bo moja firma
nie ma szans. (reb)
Obserwuj wątek
    • Gość: Carioca Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.urbana.edu 10.05.02, 18:03
      Gość portalu: Agent napisał(a):

> <a href="wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_WID=263527&kat=30
      > 24"target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_WID=263527&kat
      > =3024</a>
      >
      > Internauci biorący udział w ankiecie Wirtualnej Polski w większości przeciwni
      > byli przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. Spośród 15459 głosujących,
      > opinię taką wyraziło 58%. Innego zdania było 42% internautów.
      >
      > W opiniach zamieszczanych pod głosowaniem, najwięcej wypowiedzi zamieścili
      > eurosceptycy. UE-NIE !!! Popieram w stu procentach!! Tylko dlaczego okłamują
      > nas, że większość Polaków chce wejścia Polski o UE? Ankieta mówi sama za
      > siebie! A może ludzie surfujacy w necie to sami imbecyle?! - napisał Kamil.
      >
      > Sonia dodała: Wiem, że po przystąpieniu do UE zostanę na lodzie, bo moja firma
      > nie ma szans. (reb)

To oczywista bzdura. Świadoma większość Polaków będzie i tak głosowała za
      wejściem do Unii. Pani Soni (mam psa o takim imieniu) napisz, że jej firma i tak
      upadnie majac takich mądrych pracowników.
      Jeszcze jedno - piszesz takie informacje jako zatroskany o los Polski czy jako
      agent np. USA (przystąpienie do NAFTA)
      Carioca
      • Gość: Agent Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.02, 18:11
        Gość portalu: Carioca napisał(a):
        > To oczywista bzdura.

OBW(najbardziej wiarygodna) podaje 53% za, 47% przeciw.
        www.obw.com.pl

> Świadoma większość Polaków będzie i tak głosowała za
        > wejściem do Unii.

Oooo jasnowidz smile) albo krasnoludek może ? wink

> Pani Soni (mam psa o takim imieniu) napisz, że jej firma i tak
        > upadnie majac takich mądrych pracowników.

Sam se napisz.

> Jeszcze jedno - piszesz takie informacje jako zatroskany o los Polski czy jako
        > agent np. USA (przystąpienie do NAFTA)

Jako zatroskany o los Polski antysocjalista - a co ?
        ---------------
        Socjalisci na Kube !!! ;P
      • Gość: jagry Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.dialog.net.pl / *.lubin.dialog.net.pl 10.05.02, 18:25

> To oczywista bzdura. Świadoma większość Polaków będzie i tak głosowała za
        > wejściem do Unii. Pani Soni (mam psa o takim imieniu) napisz, że jej firma i ta
        > k
        > Jeszcze jedno - piszesz takie informacje jako zatroskany o los Polski czy jako
        > Carioca

Typowy przykład forumowej europropagandy.
        Nie podoba mi się UE, więc jestem:
        - nieświadomy
        - nezguła
        - agent (rosyjski, NAFT-owski, Łukaszenowski, RM-oski itp)

zatroskany swoją poprawnością inaczej
        jagry
      • Gość: emilian Re: Internauci nie chcą do UE IP: 212.244.146.* 12.05.02, 14:26

> wejściem do Unii.

Swiadoma?
        Czego?

Moze mi wyjasnisz czego to niby mam byc swiadom, glosujac za lu przeciw
        przystapieniu, zamiast pisac jakies "ogolniki".

> Pani Soni (mam psa o takim imieniu) napisz, że jej firma i ta
        > k upadnie majac takich mądrych pracowników.

A ty oczywiscie znasz Pania Sonie?
        Pracowalas u niej dosc dlugo aby wyrobic sobie zdanie o jej pracownikach?
        Twoje "zoologoczno-proeropejski" porykiwania robia sie coraz bardziej nerwowe.
        Nie potrafiac zbytnio umotywowac zbytnio swoich pogladow, rzucasz sie na jakas
        enigmatyczna Pania Sonie i jej, nierozgarnietych- wg ciebie pracownikow.

Wiec sluchaj europejski polglowku - pracownicy w firmie u P. Soni, pewnie nie
        odstaja poziomem od reszty polski. Jezeli wiec firma pani Soni upadnie to upadnie
        99% takich firm.
        To oczywiscie wg ciebie bardzo dobrze!!
        Niech sie te ciemne parchy naucza ze tylko swiatli i czysci europejczycy moga
        jakos funkcjonowac w nakazowo-rozdzielczej i "pseudorynkowej" gospodarce
        europejskiej.
        Reszta na zasilek!

Tylko dlaczego tacy ludzie jak pani Sonia i jej pracownicy maja glosowac za UE?
        Za KARE??
        Na swoja zgube??

Ja prowadze wlasna dzialalnosc gospodarcza i nie widze ani jednej przyczyny dla
        ktorej mialbym glosowac za integracja do UE (a przynajmniej do takiej lewackiej
        jaka jest teraz).
        Za czym mam sie opowiadac:
        - za zwiekszonymi obciazeniami podatkowymi?
        - za wieksza i bardziej wszechwladna biurokracja?

Co ja , do ku..wy nedzyt, bede z tego mial?
        Co bedzie miala z tego pani Sonia?
        Co bedzie z tego mialo 99% podatnikow ktorzy placa podatki, a nie tacy ktorzy z
        poadkow zyja jak wszelkiej masci biurwy i urzedasy roznych szczebli?
        Potrafisz rozwiac moje obawy czy jeszcze bardziej mnie zniechecisz przeciwko temu
        nowemu "Krajowi Rad", tak jak aniechecilas (es) pania Sonie?

Czy doczekam sie jakiejs odpowiedzi czy podwiniesz ogon i juz cie tu nie zobacze
        (wcale za toba nie tesknie)?
      • ptwo Re: Internauci nie chcą do UE 15.05.02, 21:53

> Gość portalu: Agent napisał(a):
        >
        > > <a href="<a href="wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_
        > WID=263527&kat=30"target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&
        > _WID=263527&kat=30</a>
        > > 24"target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_WID=26
        > 3527&kat
        > > =3024</a>
        > >
        > > Internauci biorący udział w ankiecie Wirtualnej Polski w większości przeci
        > wni
        > > byli przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. Spośród 15459 głosujących,
        >
        > > opinię taką wyraziło 58%. Innego zdania było 42% internautów.
        > >
        > > W opiniach zamieszczanych pod głosowaniem, najwięcej wypowiedzi zamieścili
        >
        > > eurosceptycy. UE-NIE !!! Popieram w stu procentach!! Tylko dlaczego okłamu
        > ją
        > > nas, że większość Polaków chce wejścia Polski o UE? Ankieta mówi sama za
        > > siebie! A może ludzie surfujacy w necie to sami imbecyle?! - napisał Kamil
        > .
        > >
        > > Sonia dodała: Wiem, że po przystąpieniu do UE zostanę na lodzie, bo moja f
        > irma
        > > nie ma szans. (reb)
        >
        >
        > wejściem do Unii. Pani Soni (mam psa o takim imieniu) napisz, że jej firma i ta
        > k
        > Carioca
        Drobna uwaga: do NAFTA się nie przystępuje! Trzeba zawrzeć bilateralne umowy z
        USA, Kanadą, Meksykiem o wolnym handlu. Już to widzę! To było by jeszcze
        trudniejsze niż wejście do UE.

• Gość: t Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:04

> 24"target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_WID=263527&kat
      > =3024</a>
      >
      >
      >
      > Sonia dodała: Wiem, że po przystąpieniu do UE zostanę na lodzie, bo moja firma
      > nie ma szans. (reb)

Podobnie wygląda rozkład głosów słuchaczy dzisiejszej audycji PRIII "ZA i
      przeciw". Za integracją było 30 lub 40 kilka procent, reszta - przeciw. Niby to
      żaden znaczący sondaż, ale - mimo wszystko...

• Gość: !YA Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.altkom.com.pl 29.05.02, 16:27
        Gość portalu: t napisał(a):

>
        > > <a href="<a href="wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_
        > WID=263527&kat=30"target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&
        > _WID=263527&kat=30</a>
        > > 24"target="_blank">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?z=Eurostrefa&_WID=26
        > 3527&kat
        > > =3024</a>
        > >
        > > Internauci biorący udział w ankiecie Wirtualnej Polski w większości przeci
        > wni
        > > byli przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. Spośród 15459 głosujących,
        >
        > > opinię taką wyraziło 58%. Innego zdania było 42% internautów.
        > >
        > > W opiniach zamieszczanych pod głosowaniem, najwięcej wypowiedzi zamieścili
        >
        > > eurosceptycy. UE-NIE !!! Popieram w stu procentach!! Tylko dlaczego okłamu
        > ją
        > > nas, że większość Polaków chce wejścia Polski o UE? Ankieta mówi sama za
        > > siebie! A może ludzie surfujacy w necie to sami imbecyle?! - napisał Kamil
        > .
        > >
        > > Sonia dodała: Wiem, że po przystąpieniu do UE zostanę na lodzie, bo moja f
        > irma
        > > nie ma szans. (reb)
        >
        >
        > Podobnie wygląda rozkład głosów słuchaczy dzisiejszej audycji PRIII "ZA i
        > przeciw". Za integracją było 30 lub 40 kilka procent, reszta - przeciw. Niby to
        >
        > żaden znaczący sondaż, ale - mimo wszystko...
        >

Zatem większość słuchaczy PRIII również nie jest idiotami.
    • Gość: Balzer Poczekajmy z sadami do referendum IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 18:15
      Badania przeprowadzone przez Unie Wolnosci wykazały 70 % poparcie dla
      wstapienia do Unii.
      Poczekajmy na referendum - wtedy pogadamy
      • Gość: Adams Re: Poczekajmy z sadami do referendum IP: 213.25.60.* 11.05.02, 11:54
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Badania przeprowadzone przez Unie Wolnosci wykazały 70 % poparcie dla
        > wstapienia do Unii.

Tak samo wiarygodne badania , jak wiarygodna jest Unia Wolności ( toto jeszcze istnieje ? )
        • Gość: Wiem Re: Poczekajmy z sadami do referendum IP: *.altkom.com.pl 04.06.02, 12:09
          Gość portalu: Adams napisał(a):

> Gość portalu: Balzer napisał(a):
          >
          > > Badania przeprowadzone przez Unie Wolnosci wykazały 70 % poparcie dla
          > > wstapienia do Unii.
          >
          >
          >
          > Tak samo wiarygodne badania , jak wiarygodna jest Unia Wolności ( tot
          > o jeszcze istnieje ? )

Istnieje.
          A nawet ma pretensje, ze nikt rozsadny nie chce z nią wchodzić w układy (np.
          tworzyć koalicje).
    • maurycy Re: A JA CHCĘ DO UE 10.05.02, 18:28
      • Gość: XXL ALE UNIA CIEBIE NIE CHCE !!!!!!! IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 10.05.02, 18:43
        Jej potrzebny jest rynek zbytu i majątek
        jaki jeszcze pozostał w polskich rękach.
        • Gość: Balzer Re: ALE UNIA CIEBIE NIE CHCE !!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 20:24

Gość portalu: XXL napisał(a):

> Jej potrzebny jest rynek zbytu i majątek
          > jaki jeszcze pozostał w polskich rękach.

Tak jak nam ich rynki zbytu i ich majatki.
      • jurek1 Re: A JA CHCĘ DO UE 16.05.02, 08:01
        A kto Ci broni do nich wyjechać? Czy jak idziesz gdzieś w gości to zabierasz
        cały dom?
    • Gość: !YA Internauci nie są przecież idiotami IP: *.altkom.com.pl 11.05.02, 11:50

> =3024</a>
      >
      >
      >
      > nie ma szans. (reb)

A co w tym dziwnego?
      Przecież [patrz tytuł].
    • Gość: Blong "wiarygodny" IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 16:13
      wynik
      zwlaszcza jesli porownamy z internetowymi sondazami na temat wyborow
      prezydenckich i parlamentarnych
      Tak sobie przypominam /i troche to tlumaczy takie dziwne wyniki/ sytuacje,
      kiedy przed wyborami prezydenckimi na stronie wyborczej JKM znalazlem wyraznie
      wyeksponowane linki do chyba wszystkich sond przedwyborczych w internecie.
      Bylo to bardzo zabawne, zwlaszcza kiedy czlowiek pozniej patrzyl jak te
      20,30,40, .... 100% "poparcia" sie przeklada na 1-2% w rzeczywistosci.
    • Gość: Masza Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 08:05

> =3024</a>
      >
      >
      >
      > nie ma szans. (reb)
      Ja chcę do Unii.
      Tylko głupek i palant oraz szpieg rosyjski nie chce Unii. Aha i jeszcze
      R.Giertych, Lepper i inne tego rodzaju typy . No i jeszcze młodzi gniewni ,
      którzy nie wiedzą co to prawdziwa komuna.
      I co najważniejsze internauci - wg Ciebie- którzy są poza konkurencją. w
      większości to gówniarze po piętnaście lat, których edukacja skończyła się na
      podstawówce, gdy kupiła im mama komputer.

• Gość: Agent Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 12:03
        Gość portalu: Masza napisał(a):
        > Ja chcę do Unii.
        > Tylko głupek i palant oraz szpieg rosyjski nie chce Unii. Aha i jeszcze
        > R.Giertych, Lepper i inne tego rodzaju typy . No i jeszcze młodzi gniewni ,
        > którzy nie wiedzą co to prawdziwa komuna.

No i jeszcze ja nie chcę do Unii.

> I co najważniejsze internauci - wg Ciebie- którzy są poza konkurencją.

Co ???

> w
        > większości to gówniarze po piętnaście lat, których edukacja skończyła się na
        > podstawówce, gdy kupiła im mama komputer.

W większości ? Ja nie znam żadnego takiego przypadku.

Niezłe brednie !!!
    • Gość: EURO A KTO TO INTERNAUCI? IP: *.liwest.at 12.05.02, 08:45
      • Gość: Orue Re: A KTO TO INTERNAUCI? IP: *.altkom.com.pl 17.05.02, 18:43
        Gość portalu: EURO napisał(a):

????????????????????
        Na pewno nie EURO.
    • Gość: EURO A CO NA TO TELEFONAUCI; TELEWIZJONAUCI,... IP: *.liwest.at 12.05.02, 08:49
      A CO NORMALNI LUDZIE ?
      • Gość: Agent Tak, zgrywajcie eurowariatów, zyskacie poparcie;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 12:06
        W czym masz problem ? Nie wiesz co to internauta ? Eurowariaci juz wszystkiego
        się czepią ? Ale ciemnota !!!

Gość portalu: EURO napisał(a):
        > A CO NORMALNI LUDZIE ?

A kto jest nienormalny ? Internauci ? Normalni to tylko Ci ktorzy sa za UE ?

Co za postępowy ciemniak !!!
        ----------------
        www.obw.com.pl
        • Gość: Mosiek Wiesz, bo w TV Bartoszewski powiedział IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 12:32
          że jest za UE bo jest o zdrowych zmysłach. no to chłopaki pomyśleli, że ci co
          są przeciw to banda świrów. cóż, jak nazwać człowika, który jest głupi a wydaje
          mu sie coś zupełnie odmiennego?
          do UE możnaby wstępować jeśli byłby to układ o wolnym handlu. próby stworzenia
          megapaństwa tylko rozsadzą ten twór.
          ale powróćmy do bardziej przyziemnych spraw. pamietacie jak kiedyś prognozowano
          że za 5 lat wyprzedzimy Francję a za 10 Amoerykę? a wiecie kiedy wejdziemy do
          ue? za 2 lata? wątpię, ale nawet jeśli, okres przejściowy, w którym nie
          będziemy mogli swobodnie podróżować za granicę w celach zarobkowych (legalnych)
          będzie wynosił 5 lat, z możliwością przedłużenia przez poszczególne państwa na
          2 lata. to daje 9 lat. sorry, ale nie mam zamiaru tyle czekać. kto wie co się
          stanie za 9 lat? czy uE będzie jeszcze istnieć.
          2 sprawa - przepływ kapitału - też będzie ograniczony. kapitał z UE będzie mógł
          do nas wpływać, ale nasz do UE już nie. kwestia otwartości rynku też jest
          fikcyjna - aby kupić ziemie rolną w Niemczech musisz zdać egzamin w jęż
          nimieckim z historii niemieckiego rolnictwa, egzamin którego żaden Niemiec by
          nie zdał a co dopiero inny. poszukajcie francuskich supermarketów (którymi tak
          obrodziło w naszym pieknym kraju), albo niemieckich, austriackich czy
          niemieckich we Francji. tam każdy chroni swój rynek, mimo jego rzekomej
          otwartości. podobnie jest z przemysłem ciężkim czy rynkiem ubezpieczeń.
          następnie - czemu my musimy ubiegać się o procesy przejściowe na 22% VAT w
          budownictwie, skoro niemal wszystkie państwa europejskie maja o wiele niższy
          podatek?
          nie podoba "mnie się" również sposób pomocy UE dla firm unijnych - nakładanie
          VAT-u czy ceł, zamiast zmniejszanie podatku. przykład z ostatniej chwili -
          projekt nałożenia VAT-u na materiały kupowane na amerykańskich stronach
          internetowych, bo wszyscy na nich kupują (na europejskich juz obowiązuje VAT).
          pomysł debilny i zapewne niezgodny z prawem (amerykanie zapowiedzieli ostry
          protest).
          nie podoba mi się, że z moich podatków będzie opłacana biurokracja w brukseli.
          biurokracja, która i tak już ustaliła że nie dostaniemy więcej ile sami
          wpłaciliśmy do budżetu unijnego - a skoro tak, to po co niepotrzebnie płacić o
          opóźniać obrót pieniądza?
          ponadto, rolnicy mają uzyskać pełne dopłaty za 10 lat (a wtedy już odcelowo
          dopłaty mają zostać zniesione).
          sorry, ale w najważniejszych sferach nie będziemy uczestniczyć przez bardzo
          długi czas, a składkę mamy płacić taką jak pełnoprawni członkowie. dziękuję
          bardzo ale nie podoba mi się to zbytnio. to tak jakby teść powiedzieł że wyda
          mi swoją córke za żonę, da duży posag, ale wcześniej ja mam przez 10 lat
          płacić, dajmy na to średnią stawke przypadającą na głowę w rodzinie... wiedząc
          równocześnie że rodzina jest rozrzutna, kto wie co z tego posagu zostanie za 10
          lat...
          ale jestem świr! no nie? jestem przy chorych zmysłach!
          • Gość: Michał Jesteś świrem i zwolennikiem Łukaszenki ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 16:23
            Tylko euroentuzjaści maja rację i nie będą z tobą dyskutować !
            Masz siedzieć po cichu, bo wkrótce wariatów będą zamykać w Tworkach.

Oczywiście żartowałem. W większosci się zgadzam z tobą.
            Ale ze strony euroentuzjastów nie ma żadnej chęci do rzeczowej dyskusji, tylko
            slogany.
            Część przeciwników Unii w postaci LPR opowiada straszne idiotyzmy o utracie
            ziemi i tozsamości narodowej. Ułatwia w ten sposób naiwną propagandę za Unią.
            A zamiast sloganów z obu stron powinna być RZECZOWA DEBATA O ZYSKACH I
            STRATACH, ograniczona wyłącznie do spraw ekonomicznych.
            • Gość: Michał I do tego nie jesteś patriotą ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 19:34
              Wesoły Lesio powiedział dzisiaj, że patrioci są za Unią.
              Czyli jesteś jednostką aspołeczną !
              Każda krytyka jest objawem braku patriotyzmu, debilizmu umysłowego i
              opowiadaniem się za włączeniem Polski do Białorusi !

• Gość: Mosiek Re: I do tego nie jesteś patriotą ! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 21:48
                A nie jestem. jak wybuchnie wojna to ja zaraz zostanę zdrajcą. będę spiskował z
                wrogiem, bo wtedy (zgodnie z tym co ostatnio uchwaliła rada europy, a nasz
                piekny kraj to podpisał - podczas wojny tez nie wykonuje się kary śmierci) będę
                miał pewność że przeżyję (wróg mnie nie zabije, moje własne państwo tez nie)...
                i każdy żołnierz niepatriota tak postąpi, albo przynajmniej większość. Myślę,
                że Rosja uzyska wkrótce te korytarze do okręgu kaliningradzkiego, jeśli europa
                nadal będzie się tak, jak to określił ktoś na www.lewica.pl "humanizować"
                he he!
                ogólnie rzecz biorąc chętnie bym z europą handlował, na równych zasadach i to
                niezależnie kto i gdzie rządzi, i czy się z tą osoba/partią zgadzasz czy nie
                (europa izolowała Heider'a, tworzyła paniczną atmosferę podczas wyborów we
                Francji, czym zresztą przyczyniła się do zabójstwa tego gościa w Holandii...
                zerwała stosunki ze Słowacją za rządów Meciara) byleby się twój kraj bogacił...
                ale nie! europa tego nie zapewni. wręcz przeciwnie, coraz bardziej się izoluje.
                izoluje i osłabia zarazem... a Borowski już zapowiedział że z przeciwnikami
                integracji z UE rozmawiać nie będzie! Wiatr kazał Giertychowi rozmawiać z jego
                zdjęciem. prawdziwa postawa tolerancyjnego europejczyka.
                pozdr
                • gregory7 Z wojną to jest naprawdę rewelacja ! 12.05.02, 22:06
                  Nawet Szwejk by na to nie wpadł.
                  Wystarczy w czasie wojny olać wojsko i mamy pewność, że przeżyjemy.
                  Ja też jestem za handlem. Mało tego, nie mam nic przeciwko wstąpieniu do UE.
                  Ale średnio inteligentna małpa zauważy, że nam się to na tych warunkach nie
                  opłaca.
                  Płacić 100% składki, a dostać 25% środków dla rolników ?
                  Zgodzić się na 22% VAT, kiedy w niektórych państwach wynosi 0% ?
                  Dawać do kasy 3 mld euro, a potem czekać rok na ich zwrot ?
                  Dawać swoje pieniądze na utrzymanie 3000 swoich darmozjadów w Brukseli ?
            • Gość: bohumil Re: Jesteś świrem i zwolennikiem Łukaszenki ! IP: *.ii.pl 18.05.02, 13:12
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> A zamiast sloganów z obu stron powinna być RZECZOWA DEBATA O ZYSKACH I
              > STRATACH, ograniczona wyłącznie do spraw ekonomicznych.

W końcu wypowiedź z którą zgadzam sie w 100% i podpisuje obiema rękami-pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: Tak, zgrywajcie eurowariatów, zyskacie poparcie;) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 16:24
          Podtrzymuję swoją tezę. Ci ci nie chcą do UE to ciemniaki lub przynajmniej
          ludzie niedouczeni. A Ty Agent pochwal się jakie jest twoje wykształcenie, co
          robisz , gdzie mieszkasz.Jestem przekonany, że gdybyś szczerze odpowiedział to
          potwierdziła by się moja teza. Prymityw przy komputerze.
          Jeszcze zrobię jeden wysiłek. Jeśli nie UE to co . Stowarzyszenie z USA-
          byłoby fajnie ale to nie realne , z Białorusią - to realne ale po co. No
          zostają jeszcze bajania R.Giertycha.
          • Gość: emilian Re: Tak, zgrywajcie eurowariatów, zyskacie poparcie;) IP: 212.244.146.* 12.05.02, 16:40
            Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Podtrzymuję swoją tezę. Ci ci nie chcą do UE to ciemniaki lub przynajmniej
            > ludzie niedouczeni. A Ty Agent pochwal się jakie jest twoje wykształcenie, co
            > robisz , gdzie mieszkasz.Jestem przekonany, że gdybyś szczerze odpowiedział to
            >
            > potwierdziła by się moja teza. Prymityw przy komputerze.

Ty zdaje sie masz bardzo wysokie mniemanie o sobie, panie europejczyku, skoro tak
            latwo przychodzi ci mieszac kogos z blotem i wymyslac od prymitywow.

> Jeszcze zrobię jeden wysiłek. Jeśli nie UE to co.

No wlasnie, jezeli nas tam nie przyjma to co?
            Swiat sie zawali?
            A moze tylko gabinet p. Millera poda sie do dymisji?

> Stowarzyszenie z USA-
            > byłoby fajnie ale to nie realne ,

A skad ta pewnosc?
            O ile dobrze pamietam to jeszcze Busch senior proponowal nam wstapienie do NAFTA.
            Nie pamietam aby jakis preazydent USA od tego czasu zmienil zdanie.

> z Białorusią - to realne ale po co.

A kto mowi o stowarzyszeniu z bialorusia?
            Czy to ten sam czlowiek ktory twierdzi ze do NAFTA nie mamy prawa wejsc bo nie
            jestesmy w ameryce?
            Czy ten czlowiek wytlumaczyl ci dlaczego skoro pakt ten dotyczy tylko ameryki,
            coraz bardziej zainteresowane nim sa: Irlandia i GB?

A moze zamiast wykrzykiwac slogany w stylu: "Jak nie UE to co? Bialorus?",
            wytlumaczyl bys mi dlaczego wejscie do UE bedzie dla mnie oplacalne?
            • Gość: Jacuo Re: Tak, zgrywajcie eurowariatów, zyskacie poparcie;) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 12:44
              Gość portalu: emilian napisał(a):

> Gość portalu: Sławek napisał(a):
              > > Jeszcze zrobię jeden wysiłek. Jeśli nie UE to co.
              >
              > No wlasnie, jezeli nas tam nie przyjma to co?
              > Swiat sie zawali?
              > A moze tylko gabinet p. Millera poda sie do dymisji?

Poza tym, ze bedziemy sie staczali do poziomu kraju trzeciego swiata, to nic sie
              nie stanie ....
              > > Stowarzyszenie z USA-
              > > byłoby fajnie ale to nie realne ,
              >
              > A skad ta pewnosc?
              > O ile dobrze pamietam to jeszcze Busch senior proponowal nam wstapienie do NAFT
              > A.
              > Nie pamietam aby jakis preazydent USA od tego czasu zmienil zdanie.

1. Nie widze w stowarzyszeniu z USA zadnych korzysci dla Polski. Nie byloby ani
              doplat dla rolnictwa, doplat dla regionow, pieniaedzy na drogi i innych. Handel z
              USA jest dosc marginalny, wiec zniesienie cel byloby dla nas niekorzystne.
              Zapewne spowodowalo by to klopoty w handlu z UE ( 80% naszych obrotow ).
              Naprawde nie widze zadnych zyskow dla mojego kraju. Zreszta wystarczylo nie spac
              na lekacjach geografii i popatrzyc na mape - na jakim kontynencie lezymy.

> Czy ten czlowiek wytlumaczyl ci dlaczego skoro pakt ten dotyczy tylko ameryki,
              > coraz bardziej zainteresowane nim sa: Irlandia i GB?

Jakies bzdury. Oba te kraje sa czlonkami UE i aczkolwiek bardzo powiazane z USA
              handlowo i kulturowo w oczywisty sposob do NAFTA nie moga przystapic.

• Gość: emilian Re: Tak, zgrywajcie eurowariatów, zyskacie poparcie;) IP: *.radom.net / 192.168.200.* 19.05.02, 16:48
                Gość portalu: Jacuo napisał(a):

> Poza tym, ze bedziemy sie staczali do poziomu kraju trzeciego swiata, to nic si
                > e
                > nie stanie ....

Sluchaj czlowieku!!! I tak i tak sie stoczymy do poziomu krjow 3-go swiata jezeli
                dalej bedzie rzadzic u nas lewica; niewazne czy ta proeuropejska jak SLD czy
                antyeuropejska jak Samoobrona. I zareczam ci ze zadna UE nas przed tym nie
                uratuje bo sama ma takze klopoty ze swoim niewydolnym socjalno-etatystyczno-
                posepackim ustrojem. To tak jakby czlowiek ktory sam slabo plywa (UE) chcial
                uratowac tonacego (Polska). Gdyby tylko sprobowal to najprawdopodobniej obaj by
                poszli na dno. Dlatego nawet nie prubuje. Jedyne co od nas rzada to zaplacenia
                skladki w zamian za co da nam jakies ochlapy. Jezeli mamy doplacac do tego
                zgnilego tworu, a na to sie zanosi, juz nawet nie ukrywaja tego
                nasi "negocjatorzy" to wytlumacz mi bo nie wiem; W JAKI KURWA SPOSOB MA TO NAM
                SIE OPLACAC?
                Niemcy nie potrafili pomoc bylemu NRD mimo ze pompowali tak mupe pieniedzy, sumy
                dla nas niewyobrazalne. I co? Nic, dalej jest bezrobocie, marazm brak perspektyw
                na przyszlowsc. Nie udalo im sie bo nazucili bylemu NRD swoj skostnialy, socjalny
                system polityczny i ekonomiczny, ktorego sie nie da zreformowac, mozna go tylko
                zlikwidowac.
                Jezeli nie udalo sie w NRD to dlaczego sadzisz ze u nas bedzie inaczej? Przeciez
                prawo bedziemy mieli Unijne (czyt. antyrozwojowe) a pieniedzy nam nikt nie da.

> 1. Nie widze w stowarzyszeniu z USA zadnych korzysci dla Polski. Nie byloby ani
                > doplat dla rolnictwa, doplat dla regionow, pieniaedzy na drogi i innych.

Taaak, wg ciebie najwieksze gospodarki swiata dorobily sie nie na polityce
                wolnorynkowej tylko na jakichs subwencjach, dotacjach i innych formak kroplowek
                jakie panstwo aplikuje gospodarczym niedorozwoja na koszt wlasnego podatnika.
                Dalsza dyskusja z toba nie ma za bardzo sensuz takiego powodu ze ty gosciu
                opowiadasz sie za standardami w gospodarce jakich niepowstydzili by sie
                Lukaszenko i Castro .... o Janosiku nie wspomne.

Na twoim przykladzie widac jakiego pokroju ludzie pragna byc wcieleni do UE -
                glownie antywolnosciowe lewactwo o umyslowosci Mao Dze Donga.

Zadam ci jeszcze raz pytanie mondralo:
                - Jakie np. JA, jako zwykly obywatel, bede mial korzysci z wstapienia do UE?

Rzeby ulatwic ci odpowiedz dodam jeszcze ze nie spodziewam sie ani subwencji ani
                dotacji ani tez stolka w Brukseli. Spodziewam sie zato: wiekszych podatkow,
                glupszych przepisow i wiecej urzedackich geb do wyzywienia za moje pieniadze. A
                moze ja sie kurwa myle? Moze wyprowadzisz mnie z bledu? Moze zdolasz mnie
                przekonac?]

• Gość: ☺ Re: Tak, zgrywajcie eurowariatów, zyskacie poparcie;) IP: *.client.attbi.com 04.06.02, 13:43
                  Gość portalu: emilian napisał(a):

> moze ja sie kurwa myle? Moze wyprowadzisz mnie z bledu? Moze zdolasz mnie
                  > przekonac?]

No i kerwa zamilkl

• Gość: Agent Zaloz spodnie !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 18:21
            Gość portalu: Sławek napisał(a):
            > Podtrzymuję swoją tezę. Ci ci nie chcą do UE to ciemniaki lub przynajmniej
            > ludzie niedouczeni.

Ten kto nie wierzy w socjalizm i "historyczną szansę" to ciemniak ? wink

A teraz Twoja "rzeczowa" dyskucja na temat UE, czyli kabaret typowego
            eurobolszewika:

> A Ty Agent pochwal się jakie jest twoje wykształcenie,

Co to ma wspolnego z UE ?

Średnie.

> co robisz ,

jajeczko
            Co to ma wspolnego ?

> gdzie mieszkasz.

taki z ciebie kozak oswiecony a nawet nie umiesz odczytac prostej informacji z
            hosta/ip ?

adres: *.wroclaw.dialog.net.pl ciemnogrodzki eurowariacie

> Jestem przekonany, że gdybyś szczerze odpowiedział to
            > potwierdziła by się moja teza. Prymityw przy komputerze.

Nobla jeszcze za te swoje euroidiotyczne teorie nie dostales ? Onanizujesz sie
            przy nich ?

> Jeszcze zrobię jeden wysiłek. Jeśli nie UE to co.

Co to za wysilek powtorzyc eurobrednie uslaszane od jakiegos innego eurowariata ?

> Stowarzyszenie z USA- byłoby fajnie ale to nie realne,

Socjalizm jest nierealny - czemu w to wierzysz ?
            Bo ja predzej uwierze w Boga niz w socjalizm !

> z Białorusią - to realne ale po co.

A po co z UE ?

> No zostają jeszcze bajania R.Giertycha.

Zapomniales bolszewicki ciemnogrodzki eurowariacie o tym, ze oprocz 15 panstw
            ktore sa w UE, jest jeszcze wiele dziesiatek panstw ktore w UE nie sa, a radza
            sobie o wiele lepiej niz ten socjalistyczny ciemnogrod.

Zobacz lepiej na siebie co wygadujesz: "jesli nie UE to co ?" - niestety
            oswiecony postepowy europejczyku, ale nawet Andrzej Lepper ma wiecej argumentow smile

A moze po prostu powiedz "a jesli nie UE bedzie mnie pchala w d***, to kto ?" -
            no jak to kto ? A ktos musi ? Moze to dla Ciebie nowosc, ale wcale nikt nie musi
            Cie ladowac w kakao. I przynajmniej dupa nie bedzie Cie bolala.
            No chyba ze jestes zboczeńcem - a co mama dalej podciera tyłek ? Ile Ty juz masz
            lat czlowieku ?!!? Zacznij se wreszcie sam podcierac !!!

Rozumiesz brukselski zboczony ciemniaku ???
          • Gość: Rysy ja tez jestem UE-NIE!!. IP: *.client.attbi.com 04.06.02, 13:49
            a sadze ze na spoko bede mogl podyskutowac z ksztaltem twojego wyksztalccecnia.

Chyba ze dorobiles sie profesury z politologi w latach czerwonego slonca.
            Ale nawet wtedy jestem gotow sprobowac.
    • Gość: Jondrus Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 13:02
      Wynik jest taki a nie inny , ponieważ wszyscy podchodzą do
      problemu naszego wstąpienia do UE , bardzo emocjonalnie,
      z tym jednak ,że jego przeciwnicy chyba bardziej , ale nie jestem tego pewien.
      Wyniki głosowań w internecie i innych sondażach , prowadzonych przez
      organizacje nie przygotowane do tego typu badań , polegają na chęci
      kliknięcia na Tak lub Nie, lub zadzwonienia w tym celu.
      Mi po prostu się nie chce klikać ani dzwonić. Spokojnie poczekam do
      referendum i zagłosuję za przystąpieniem , a przed czasem nie będę
      sobie myszy zdzierał. Myślę ,że przeciwnicy przystąpienia są bardziej
      skorzy do zaznaczenia swojego głosu, przy każdej nadarzającej się okazji.

Andrzej
      • Gość: km2bp Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 13:21
        Wiem skąd bierze się większość zwolenników w sytuacji gdy ze wszystkich stron
        jest pełno propagandy chujnie popierającej po prostu są to”PODATNICY” bez
        wyrobionego własnego zdania.

Poprawność polityczna - Jest to zachowanie i głoszenie opinii będących w
        zgodzie z obowiązującym aktualnie kanonem , Jedność w
        poglądach z rządzącymi . ( A baca na to
        rzekł: Z prądem to byle gówno popłynie a pod prąd ino szlachetna ryba)

Patriotyzm – Prawdziwa miłość do ojczyzny, ale nie koniecznie do rządu jeśli
        rząd jest zły i działa na niekorzyść kraju to prawdziwy patriota
        bojkotuje niektóre postanowienia i przepisy takiego rządu

Podatnik - Człowiek łatwowierny ,podatny na wszelkie sugestie i pogróżki od
        którego z łatwością można wyłudzić pieniądze.
        • Gość: Jondrus Patriotyzm vs Podatnik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.02, 21:06
          Gość portalu: km2bp napisał(a):

>
          > Patriotyzm – Prawdziwa miłość do ojczyzny, ale nie koniecznie do rządu
          jeśli rząd jest zły i działa na niekorzyść kraju to prawdziwy patriota
          bojkotuje niektóre postanowienia i przepisy takiego rządu
          >
          >
          > Podatnik - Człowiek łatwowierny ,podatny na wszelkie sugestie i pogróżki od
          > którego z łatwością można wyłudzić pieniądze.

Bardzo ciekawy podział.Czy mam przez to rozumieć ,że człowiek płacący podatki
          nie jest patriotą , a byle kanciarz i złodziej nim jest?
          Wśród wzorów nieraz wymieniacie gospodarkę USA i chciałbym zauważyć,
          że swego czasu zamknieto pewnego gościa za brak płacenia podatków,
          nie mogąc go dostać w inny sposób.

Żyjemy w kraju , gdzie poprzez własny głos oddany w wyborach mamy wpływ
          na wybór tego rządu i jego szkodliwe , czy też złe działanie ma podlegać
          ocenie opozycji i tej ocenie podlega.Dlatego też między innymi teraz
          doszła do władzy SLD z kompanią.Mogę na widok czerwonego wymiotować i uważać
          ten wybór za najgorszy dla Polski,jednak dokąd są przestrzegane reguły
          demokracji to nie widzę powodu do przestania płacenia podatków i to nie ze względu
          na restrykcje ze strony urzędów skarbowych , ale ze względu na zwykłą uczciwość.
          Czy Prawdziwa miłość do ojczyzny zobowiązuje do płacenia podatków tylko
          gdy przy władzy jest własne ugrupowanie?

Andrzej
    • Gość: km2bp Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 13:36
      Sytuacja i tak jest już TRAGICZNA . Porównać można ją do wielkiego kosztownego
      weseliska na miliony osób . Panną młodą jest Polska a pan młody w między czasie
      okazał się wcale nie taki szlachetny okazało się że jest to kawał drania i
      łajdaka . i co ma ta biedna Polska teraz zrobić skoro ogromne koszty zostały
      już poniesione , banki sprzedane ,rodzimy przemysł zniszczony , nieuczciwa
      dotowana zachodnia konkurencja rozpanoszona na Polskim rynku, czy teraz
      właśnie na ołtarzu ma powiedzieć NIE ?? Czy nie należało o to przypadkiem
      zapytać obywateli wcześniej przed tymi przygotowywaniami?????
    • Gość: km2bp Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 13:39
      co nam da... #UJNIA EUROPEJSKA adres: *.wroclaw.dialog.net.pl
      Gość portalu: lb 20-04-2002 18:02 odpowiedz na list odpowiedz
      cytując

od 1 roku będziemy płacić pełną składkę nam z laski rzuca jakiś
      ochlap pod
      warunkiem ,ze się będziemy dobrze prosić
      zarzyna krajowy przemysł i rolnictwo swoimi dotowanymi produktami -
      bez cel no
      bo to nie wypada żeby z bratniego kraju ściągać cła

co Polsce dala unia do tej pory?

Deficyt w handlu idący w miliardy dolarów rocznie... Gierek mógłby
      zostać świętym,
      bo przez 10 lat zadłużył Polskę na dwadzieścia parę dużych baniek a
      co zrobili
      towarzysze rożnej maści w ciągu ostatnich parunastu lat?

za bezczelnie brane łapówy sprzedali cały dorobek polski tworzony
      przez ostatnie
      50 lat...

na pewno wszyscy się cieszą ze dobrze prosperujące polskie fabryki
      tytoniowe
      zostały sprzedane zagranicznym inwestorom... Oni nie plącą podatku a
      jedyny zysk
      to zatrudnienie paruset ludzi i akcyzy wyniesione na wyżyny, bo to
      wicie rozumiecie
      trza się z chujnio równać...

Banki polskie tez były potrzebne jak pryszcz na dupie to się
      sprzedało... Bo
      oczywiście wysłać paruset ludzi na szkolenie za granice na parę lat
      i z ich
      pomocą unowocześnić te banki to nie było możliwe... Teraz każda
      firma z chujni
      współpracując ze swoim macierzystym bankiem, którego filia jest w
      Polsce może w
      piz.u wycinać polska konkurencje używając pięknego frazesu
      o 'wolności
      gospodarczej'...

Ciekawe ze tacy szwajcarzy nie wpadli na to żeby sprzedać 90% swoich
      banków
      inwestorom zagranicznym... ani banki niemieckie, fracuskie czy
      angielskie nie
      zostały w tak bezczelny sposób oddane za grosze zagranicznym
      bandziorom... cóż...
      tarza było prywatyzować bo to było HASLO dnia...

balcerek tez broni interesów chujni trzymając za mordę kurs złotego
      na
      niebotycznych wyżynach... cóż... za to polski turysta może se
      chociaż po świecie
      pojeździć i przekonać się jaki to on qurwa bogacz bo nagle go stać
      na lody czy piwo
      w knajpie za granica...

Ale to ze w ten sposób zniszczyli polski przemysł to, kogo obchodzi?

Dlatego popieram wszystkimi koniczynami wejście polski do chujni...
      Niech
      przyjdzie Niemiec i to wszystko w piz,u zaora, zabronuje i cos
      posadzi... Będzie
      równiej i ładniej... a trupy zdechłych z głodu przecierz można pod
      trawniczkiem
      zakopać...

"Niemiec" to oczywiście chodzi tu o tzw. administracje europejska.
      Jest to moloch
      składający się z NAJGORSZYCH polityków wszystkich krajów
      wchodzących w skład
      tego gremium , są to politycy niechciani, niepotrzebni danym rządom,
      emeryci,
      indolencji z ambicjami działania w interesie krajów ich pochodzenia.
      Nie mogę
      pisać na ten temat wiele, bo mam mało czasu ale radzę wsiąść do ręki
      materiały
      dotyczące tych problemów, wówczas zjeży się wam włos na głowie, bo
      nie chodzi
      wyłącznie o głupoty jak np. spory kto ma się zajmować standaryzacja
      urządzeń
      elektrycznych w hotelach, ale chodzi o sprawy dużej wagi, informuje
      tylko , ze
      nawet tak zwani "komisarze" komisja jest najwyższym gremium
      administracyjnym nie
      maja nic do powiedzenia, bo w rzeczach ważnych decydują ich
      podwładni tzw.
      dyrektorzy komisji i tak dalej, jest to nieustający ciąg spraw
      nielogicznych i
      odwrotności, to Parkinsona prawo jest małą pestką.
      Nie będę przypominał skandali "komisarzy" bądź całej "komisji", bo
      nie mam siły,
      szukajcie informacji na ten temat w prasie i w artykułach fachowych,
      to uznając
      idee za słuszną dojdzie się do wniosku, ze owa idea jest pretekstem,
      ze jest
      podporządkowana systemowi parazytoz polityczno urzędniczych, których
      w tym kotle
      jest tysiące.
      wiec co da nam wejście....

- nareszcie polski chłop napije się dobrego unijnego mleka
      - zje dobrego unijnego sera, mięsa,
      - napije się dobrej unijnej wódki, piwa, wina
      - piekarz upiecze dobry chleb z unijnej pszenicy
      - na ulicach będzie leżał dobry unijny asfalt, a nie ten polski
      który latem nawija
      się na koła.
      - domy będą budowane z dobrych unijnych materiałów
      - Polacy będą jeździli dobrymi unijnymi samochodami, używając dobrej
      unijnej
      benzyny i olejów.

Każdy bezrobotny Polak będzie miął zasiłek wypłacany w euro a nie w
      jakichś
      dziadowskich złotówkach.

Bo by wejść w ten słynny już burdel zwany wspólnotą europejska
      trzeba wiedzieć
      jedno...
      Tam nie ma wstępu za darmo, trzeba płacić tak samo jak za "używanie"
      w dobrym
      burdelu, ale tu trochę mniej, bo burdel kiepski, właściwie powinni
      dopłacać za
      wejście, ale tak już jest, każdy ma potrzeby, chyba ze eunuch,
      polski do tego
      gatunku zaliczyć nie można, wiec pójdzie do najgorszej dziwki, tylko
      uwaga, w
      tymże burdelu można złapać syfa, nieuleczalnego syfa!

Hej
    • Gość: km2bp Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 13:42
      Tak w ogóle to Sprowadzanie czegokolwiek do Polski, podczas gdy u nas jest tyle
      wolnych rąk do pracy jest potwornym błędem.Kto tego nie rozumie niech wyobrazi
      sobie taką oto sytuację : Załóżmy że w Niemczech wyprodukowano o wiele tańszy
      od naszego chleb ,zaczynamy zatem sprowadzać go na dużą skalę bo tańszy.
      Wszyscy piekarze tracą pracę bankrutują młyny, które zaopatrywały piekarnie w
      ziarno, idą na bruk dostawcy , rolnicy też nie mają lekko.Rząd podnosi podatki,
      bo przecież trzeba tym ludziom wypłacić jakieś zasiłki za nic nie robienie
      jednak zasiłki te są tak nędzne, że ludzie ci przestają kupować wiele rzeczy i
      rzemieślnicy z innych branż na bezklijęciu i dodatkowo obłożeni większym
      podatkiem też pomału się wykruszają. Natomiast rząd zaczyna sprzedawać
      niszczejące spichlerze, młyny, i budynki piekarń, aby można było sprowadzać do
      Polski tani chleb dla bezrobotnych, których liczba nieustannie rośnie. Kończy
      się na tym, że w Polsce nie ma pracy, płacy i chleba a dawne przedsiębiorstwa
      też już nie istnieją i pozostaje tylko nadzieja, że np. Niemcy przyjdą do nas w
      glorii i chwale zainwestować u nas swoje pieniądze i odbudować zrujnowaną
      gospodarkę, za co będziemy takim typem parobka, który kocha swojego pana.
      Scenariusz 2 – Nie wpuszczamy Niemców, na co oni czterokrotnie podnoszą cenę
      chleba i my zdychamy z głodu. Dlatego właśnie opłaca się produkować nawet,
      jeżeli Polskie miałoby być droższe.

Ciężko jest w paru zdaniach przedstawić sytuację ekonomiczną kraju nie
      korzystając z uproszczeń. Dla tych co nie rozumieją przedstawię jeszcze kilka
      przykładów :

Już małe dziecko, co grało w popularną grę MONOPOL wie, że handel miedzy
      państwami przynosi zyski o ile nie wyprzedaje się całych przedsiębiorstw i
      banków i o ile jest równowaga miedzy exportem a importem. A to, co się dzieje
      obecnie w Polsce to jest nic innego jak gospodarka rabunkowa. To tak jak w
      przypowiastce o leniwym gospodarzu który odziedziczył po ojcu dorobek jego
      całego życia co prawda trochę podniszczony ale dający się odnowić i zamiast
      wźąść się porządnie do roboty to zaczyna go kawałek po kawałku sprzedawać .
      Dlaczego zlikwidowano wszystkie PGRy? Czy przy obecnym dziś u ludzi strachu o
      utratę pracy nie dałoby się zaprowadzić w nich dyscypliny?? Pewnie lepiej teraz
      wypłacać tym ludziom nędzne zasiłki a czosnek sprowadzać z Chin (na własne
      oczy widziałem) Dlaczego supermarkety przez 4 lata są zwolnione w Polsce z
      płacenia podatku ?? To właśnie mają być te wielkie zachodnie inwestycje?? Jak
      patrzę na towary z importu, którymi te supermarkety są dosłownie zawalone to
      mnie krew zalewa?. Są rzeczy zarówno skomplikowane technicznie jak i masa
      takich pierdoł jak ołówki słomki do napojów, pinezki, spinacze do bielizny,
      śrubki, gwoździki, zabawki i wiele wiele innych i wszystko zagraniczne.
      Naprawdę ciekawych doczekaliśmy się czasów dokoła same Pewexsy i tylko martwi
      mnie to, że dorobek wielu pokoleń wysprzedajemy teraz za garść paciorków tak
      jak Indianie niegdyś sprzedali ziemię ojców
      A co do alternatywy na ten stan rzeczy to sądzę, że Polska nie powinna popadać
      z jednej skrajności w drugą powinna szukać dla siebie takiego złotego środka,
      aby w każdej dziedzinie gospodarki wytworzyła się pewna równowaga. Bowiem
      zachwianie tej równowagi podobnie jak zachwianie równowagi ekosystemu
      nieuchronnie prowadzi do klęski. A jeśli już naprawdę musimy przystąpić do tej
      #ujni to nie na takich zasadach jak obecnie. Z poważaniem KM2BP

• Gość: HONZA Re: Internauci nie chcą do UE IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* / *.szprotawa.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 22:13
      JEST NA TO TYLKO JEDNO LEKARSTWO , KTO CHCE ZYC W "CHLEWIE" NIECH GLOSUJE ZA
      TATUSIEM RYDZYKIEM I JEGO " BRACISZKAMI" , AKTO CHCE ZEBY SWIAT BYL PRZED
      NAMI STAL OTWORELEM ......
      • gregory7 Najgłupszy euroentuzjasta to HONZA ! 12.05.02, 22:20
        Cytacik postu HONZY:
        "BYL PRZED
        NAMI STAL OTWORELEM ......"
        Właśnie przekonałeś do Unii samego siebie !
        • Gość: HONZA Re: Najgłupszy euroentuzjasta to HONZA ! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* / *.szprotawa.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 23:29
          FAJNIE ZE JESTES " TROSZECZKE" ZAKOMPLESIONY , ALE MAM NADZIEJE ZE ZE
          WYLECZY CI 70 % LUDZI KTORZY CHCA ZYC W " E U R P I E " , CZYLI DZISIAJ TU A
          JUTRO TAM ..........
          • Gość: Benek ŻYDZI w POLSCE czy EU to PAŃSTWO w PAŃSTWIE IP: *.cvx29-bradley.dialup.earthlink.net 13.05.02, 00:56

SKOPIUJ ▬ PODAJ DALEJ ▬ OPOWIEDZ ZNAJOMYM WYBORCOM

PAŃSTWO W PAŃSTWIE - ŻYDZI W POLSCE (wg stanu w 1996 roku)

4 miliony Żydów zamieszkałych w Polsce jest członkami Światowej Federacji
            Żydów - według oświadczenia Szymona Szurmieja w Telewizji Warszawskiej.
            Udokumentowanych jest 2 miliony i 700 tysięcy w zasobach archiwalnych MSW, w
            czym olbrzymia liczba ukrywa swoje pochodzenie.

Większość zajmuje kluczowe stanowiska w mediach, kulturze, polityce i
            gospodarce.

Według spisu w 1938 było 3 miliony Żydów w Polsce, a po spisie przybyło
            szacunkowo 300 tysięcy. Przed i w 1939 roku Żydzi z Polski uszli przeważnie do
            Związku Sowieckie-go, skąd powrócili przebrani za II. Dywizję Piechoty tzw.
            Wojska Polskiego i “partyzan-tów” Armii Ludowej.
            Po wojnie Żydzi twierdzili, że w obozach zginęło 3 mln 400 tys. czyli 100%
            ludności żydowskiej z przedwojennej Polski! Potem, że 6 milionów - na użytek
            pokazówek norymberskich dla wyszantażowania “odszkodowań” od Niemiec i “pomocy”
            od podatników amerykańskich.
            Niezależne kalkulacje szacują ilość zgonów, które nastąpiły z różnych przyczyn –
            nie tylko spowodowanych okropnymi warunkami w obozach pod koniec wojny wskutek
            zbrodniczych bombardowań Aliantów - na 110 tysięcy.

Jakub Berman i inni żydowscy zbrodniarze wojenni z Rosji wprowadzili
            władzę "żydokomuny" terrorem. Wyszkoleni przez NKWD tworzyli oni 70%
            ilości "pracowników" i całe kierownictwo Urzędu Bezpieczeństwa.

Polacy ginęli jak za czasów bolszewickiej rewolucji w Rosji. Ponad 1 milion
            polskich patriotów przeszedł przez ciężkie więzienia i obozy pracy
            niewolniczej, jak w kopalni uranu w Kowarach. 1 milion 100 tysięcy wywieziono
            do gulagów na Syberii i w Kazachstanie, w tym co najmniej 300 tysięcy
            inteligencji mogącej utworzyć administrację państwa. Nieokreśloną liczbę
            patriotów z AK, NSZ, BCh i opozycję rozstrzelano, zamęczono na śmierć, lub
            latami trzymano w więzieniach.

W walce z okupantem hitlerowskim zginęło 10% stanu żołnierzy AK. Pod okupacją
            sowiecką zginęło 90%.

Żydzi w PRL-u szpiclowali, wyszukali opozycję polską i sporządzili listy w
            gminach żydowskich, według których NKWD zlikwidowało polskich patriotów.

W 1989 Sanhedryn brukselski (tajny rząd żydowski) przeprowadził
            rodzaj "holocaustu" na narodzie polskim: Międzynarodowy Fundusz Walutowy
            zdewastował kraj "prywatyzacją" i lichwiarskim zadłużeniem. Akcję tą
            przeprowadził głównie Żyd Soros za swoim “pinczerkiem z Harvardu” Jefferey-em
            Sachsem.

Obecna elita polityczna to dzieci morderców, jak W. Cimoszewicz i M. Borowski,
            którzy wyrośli z poczuciem wyższości i z cynicznie skrywaną nienawiścią do
            Polaków. Wielu zmieniło nazwiska, niektórzy nawet imiona rodziców i występuje w
            kamuflażu rodowitych Polaków. Ich rodowód polityczny to KPP, PPR, PZPR, UW i
            UP.

Żydzi w “żydokomunie” korzystali z przywilejów, “ciepłych posadek” i intratnych
            stanowisk. Kształcili się za darmo, wspomagani stypendiami, a obecnie kształcą
            następny miot pasożytów w prywatnych szkołach i uniwersytetach zgranicznych,
            np. Haike Silberstein (Hanna Suchocka) i Szymon Szimel (K. Skubiszewsk).

Aaron Schechter (Adam Michnik) powiedział w telewizji australijskiej, gdzie
            wystąpił ostentacyjnie w jarmułce, że Żydzi w Polsce przygotowują ekspansję i
            mogą ją zrealizować, gdyż Polacy to stado tępych baranów. Na konferencji w Los
            Angeles, gdzie on usiłował pomówić Episkopat polski o “antysemityzm”,
            powiedział: “Jestem polskim Polakiem jak cholera”. (To prawda - jak plaga).
            Również: “Jestem polskim Polakiem, a tylko dla moich wrogów Żydem”.

Wyniki wyborów uległy dystorcji przez zawiłe i pokrętne ordynacje, ale głównie
            przez wmówienie wyborcom psychotechnicznymi trikami żydowskich mediów, że Żydzi
            zadbają o przyszłość Polaków, a nie o żydowskie geszefta.

Ksiądz prałat Henryk Jankowski postuluje, aby kandydat w wyborach musiał okazać
            się świadectwem, że jest Polakiem wywodzącym się z co najmniej trzech pokoleń
            polskich i nie ze zdrajców ojczyzny, żeby Polska była Polską. Na to istnieje
            precedens Anglii, Izraela, Japonii i Szwecji.

Dokończenie poniżej

• Gość: Benek Re: ŻYDZI w POLSCE czy EU to PAŃSTWO w PAŃSTWIE IP: *.cvx29-bradley.dialup.earthlink.net 13.05.02, 00:57
              Żydzi i ich przekupni serwiliści kontrolują 90% prasy a także wydawnictwa,
              telewizję, radio i urabiają opinie wyborców propagandą i środkami
              psychotechnicznymi. “Zdywersowanym” standardem prawdy i dezinformacją powodują
              oni zamęt w społeczeństwie, demoralizację, podważają katolicyzm, z którego
              naród czerpie swoją siłę, sprzeciwiają się restrykcjom katolickim i naukom
              Kościoła, organizują nagonki na Episkopat itd., co jest powszechnie
              rozpoznawane, ale Polacy są pozbawieni siły politycznej i ich reakcja
              polityczna jałowieje w bezsilnym gniewu..

W Polsce, jak w USA, obowiązuje “political correctness” (terror
              strukturalny “poprawności politycznej”wink, czyli autocenzura wypowiedzi i
              publikacji, oraz akcji.
              "Gazeta Wyborcza" i "Nie" to gazety jawnie żydowskie.

Unia Wolności jest partią żydowską, tak jak Democratic Party w USA. Inne
              partie zinfiltratrowali manipulatorzy żydowscy.

2 tysiące agentów Mosadu spenetrowało gospodarkę i politykę.

Żydostwo stanowi państwo w państwie.

TAJNE PLANY ŚWIATOWEJ FEDERACJI ŻYDÓW

• wyniszczyć Polskę finansowo;

• pozbawić 5 milionów pracowników posad poprzez zrujnowanie zakładów pracy,
              nawet tych które przetrwały od 1918 roku;

• zrujnować rolnictwo, aby 3 miliony rolników emigrowało "za chlebem";

• "oczyścić" kraj z inteligencji patriotycznej;

• wyludnić kraj różnymi sposobami do liczby 15 milionów Polaków, którzy będą
              służyć kolonizatorom żydowskim za wyrobników;

• zwiększyć opłaty za uniwersyteckie studia i naukę w szkołach średnich, aby
              Polacy mieli tylko podstawowe wykształcenie niezbędne do najemnej pracy w
              resorcie usług i pracy robotniczej na podobieństwo Palestyńczykow pracujących w
              Izraelu.

• “odzyskać” nieruchomości i gruntów przez przyszłuch osadników;

• zwiększyć ilości osadników żydowskich;

• najpilniejszą inicjatywą jest wywłaszczenie Polaków z żydowskich "miejsc
              pamięci", a natychmiast z obozu w Oświęcimiu, który stanowi podstawę mitologii
              Religii Holocaustu i jest "miejscem, gdzie uczy się nienawiści" młodzież z
              Izraela.

(Tomasz Gabiś, “Religia ‘Holocaustu’", periodyk “Stańczyk”, Wrocław nr 2/1997)

Znajdź więcej informacji:
              www.geocities.com/capitolhill/senate/8844

SKOPIUJ ▬ PODAJ DALEJ ▬ OPOWIEDZ ZNAJOMYM WYBORCOM
              • Gość: Blong ale belkot IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 01:01
                najzabawniejszy jest apel Szwaba Jankowskiego o lustrowanie pochodzenia
                wink
                • Gość: Janusz Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 10:49
                  Doszła mnie wczoraj następująca wiadomość. (TVN - Wiadomości)
                  Podawano informacje n/t aprobaty społeczeństw Państw Unii dla wejścia Polski do
                  Unii właśnie. O ile Niemcy są za na jakieś 50% to już tylko 30% Francuzów
                  widziało by Polskę w Unii. Argumentują to tak:
                  Jak Polska wejdzie do Unii to te inwestycje, które mogły by u nich powstać
                  przeniesione zostaną do Polski. Ciekawe , prawda?. Jak zwykle żabojady nie
                  chcą "umierać za Gdańsk" Nie martwi mnie to szczególnie, bo poziom życia mają
                  dużo wyższy od naszego. Cieszy natomiast fakt dostrzeżenia przez Francuzów, że
                  po wejściu Polski do Unii będą u nas jakieś inwestycje, których Francuzi nam
                  już zazdroszczą.

Janusz
                  • Gość: emilian Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: 212.244.146.* 13.05.02, 11:23
                    Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Cieszy natomiast fakt dostrzeżenia przez Francuzów, że
                    > po wejściu Polski do Unii będą u nas jakieś inwestycje, których Francuzi nam
                    > już zazdroszczą.

Takie tam pierdolenie w mediach, zeby sie naiwniaczki cieszyly. Jak nie
                    odpowieada im wejscie do unii "dla ich wlasnego dobta", to meze zechca wejsc "na
                    zlosc francuza".
                    Bardzo prymitywne zagranie naszych propagandzistow.

Wiesz dlaczego nie ma tych inwestycji w b. NRD, Portugalii czy Grecji?
                    - bo tam nie ma klimatu do inwestowania pieniedzy.

Dlaczego wiec sadzisz ze beda inwestowac u nas?
                    - bo francuski motloch w sondazu ma takie przypuszczenia?
                    - Marny to wyznacznik przyszlych inwestycyjnych sukcesow polski w UE

• Gość: Jondrus Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:03

Panie Emilianie.

Jak dotąd słyszałem z ust przeciwników integracji z UE opinię,
                      że po otwarciu sie Polski, obcy kapitał wykupi nas do cna.
                      Wejdą ze swoimi firmami zabierając przestrzeń życiową dla rodzimych firm.
                      Pisze Pan:

> Dlaczego wiec sadzisz ze beda inwestowac u nas?
                      > - bo francuski motloch w sondazu ma takie przypuszczenia?
                      > - Marny to wyznacznik przyszlych inwestycyjnych sukcesow polski w UE

To w końcu co zagraża naszym firmom?
                      Wejscie obcego kapitału , czy brak zainteresowania z jego strony?

Andrzej
                      • Gość: Agent Bo nie rozrozniasz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:11
                        ...przeciwnikow UE liberałów od socjalistów ?

Gość portalu: Jondrus napisał(a):
                        >
                        > Panie Emilianie.
                        >
                        > Jak dotąd słyszałem z ust przeciwników integracji z UE opinię,
                        > że po otwarciu sie Polski, obcy kapitał wykupi nas do cna.
                        > Wejdą ze swoimi firmami zabierając przestrzeń życiową dla rodzimych firm.
                        > Pisze Pan:
                        >
                        > > Dlaczego wiec sadzisz ze beda inwestowac u nas?
                        > > - bo francuski motloch w sondazu ma takie przypuszczenia?
                        > > - Marny to wyznacznik przyszlych inwestycyjnych sukcesow polski w UE
                        >
                        >
                        > To w końcu co zagraża naszym firmom?
                        > Wejscie obcego kapitału , czy brak zainteresowania z jego strony?
                        >
                        > Andrzej

• Gość: Jondrus Re: Bo nie rozrozniasz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:33

> ...przeciwnikow UE liberałów od socjalistów ?
                          >

Wybacz ale nie rozumiem czego mam nie rozróżniac.
                          Przeciwnik to jest przeciwnik,
                          a jak widzę dzieli on się jeszcze na liberałów i socjalistów.

Czy jednak w tym stwierdzeniu liberałom przeciwstawiłeś socjalistów?

Andrzej
                          • Gość: Agent Re: Bo nie rozrozniasz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.02, 11:21
                            >
                            > > ...przeciwnikow UE liberałów od socjalistów ?
                            > >
                            >
                            > Wybacz ale nie rozumiem czego mam nie rozróżniac.
                            > Przeciwnik to jest przeciwnik,
                            > a jak widzę dzieli on się jeszcze na liberałów i socjalistów.

Owszem, wiec jednak wiesz ?

> Czy jednak w tym stwierdzeniu liberałom przeciwstawiłeś socjalistów?

Liberałowie są przeciwni UE w znacznej większości z innych powodów
                      • Gość: # Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.05.02, 13:36

> Panie Emilianie.
                        >
                        > Pisze Pan:
                        >
                        > > Dlaczego wiec sadzisz ze beda inwestowac u nas?
                        > > - bo francuski motloch w sondazu ma takie przypuszczenia?
                        > > - Marny to wyznacznik przyszlych inwestycyjnych sukcesow polski w UE
                        >
                        >
                        >
                        > Andrzej

Zabierasz mi Andrzej "chleb" na forum, wytykajac paradoksy!

Na szczescie pozorne bo nie klasyfikujesz kapitalu,
                        np. spekulacyjnego, krotkoterminowego nastawionego na szybki zysk
                        gra gieldowa lub whaniem kursu, od dlugofalowego, inwestycyjnego.

Juz Ci to wytknalem w innym watku, ale tutaj jest to powtorzone
                        o patriotach wyzyskiwanych, bojkotujacych poczynania rzadowych zdrajcow i zlodziei
                        u wladzy. Problem jest w uczciwosci i nieskorumpowanym prawie i sprawiedliwosci.
                        A nie w mylnym identyfikowaniu oszukiwanych i oszustow jako patriotow.
                        • Gość: Jondrus Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 13:57
                          Gość portalu: # napisał(a):

>
                          > Zabierasz mi Andrzej "chleb" na forum, wytykajac paradoksy!
                          > Na szczescie pozorne bo nie klasyfikujesz kapitalu,
                          > np. spekulacyjnego, krotkoterminowego nastawionego na szybki zysk
                          > gra gieldowa lub whaniem kursu, od dlugofalowego, inwestycyjnego.

To co wymieniłeś to są normalne gry giełdowe , na których zawsze
                          znajdą się cwaniacy i spekulanci.To jest niezależne od naszego wejścia
                          do UE.Jeżeli mamy mieć gospodarkę rynkową , to będziemy miec giełdę.
                          To skutkuje próbami wejścia kapitału spekulacyjnego.Wyciagna ile się
                          da i znikną.To może ochrona prawa unijnego coskolwiek pomoże na spekulantów?
                          W końcu mają wieloletnie doswiadczenie i z niego powinnismy korzystać.

>
                          > Juz Ci to wytknalem w innym watku, ale tutaj jest to powtorzone
                          > o patriotach wyzyskiwanych, bojkotujacych poczynania rzadowych zdrajcow i
                          zlodziei u wladzy. Problem jest w uczciwosci i nieskorumpowanym prawie i
                          sprawiedliwosci.
                          > A nie w mylnym identyfikowaniu oszukiwanych i oszustow jako patriotow.

Mówiłeś i wybaczyłeś niezrozumienie.
                          Dalej liczę na wybaczenie , bo nie rozumiem.
                          Żyjemy w kraju demokratycznym , przynajmniej tak jest głoszone.
                          Mam mozliwość wpływu na politykę poprzez swój głos.
                          Jak mam się zachować w przypadku przegranej mojej opcji politycznej?
                          Prowadzić dywersję?
                          Nie płacic podatków?
                          Malwersować?
                          Kraść?

To nie ja.

Andrzej
                      • Gość: emilian Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: 212.244.146.* 13.05.02, 13:43

Bo jak dotad ludzie ktorym zalezy na wstopieniu do UE nie dopuszcali, i byc moze
                        juz nie beda, ludzi ktorzy maja inne niz np. panowie Wrzodak czy Janowski
                        (Jankowski???) watpliwosci co integracji.
                        Chodzi o bardzo prostacki zabieg polaryzacji spoleczenstwa. O to aby pokazac
                        spoleczenstwu przeciwnikow integracji od najgorszej strony, jako elektorat
                        ciemnej wsi, zdewocialych starych panien itp.
                        Wiadomo ze ich argumantacje mozna bardzo latwo zbic, dlatego takiego nasz
                        establiszment wybral sobie przeciwnika.
                        Czy nasze euroszalenieentuzjastycznie media zajaknely sie chociaz polgebkiem o
                        wypowiedzi prof. Marka Rockiego (Rektora SGH):
                        ==========
                        "..Jestem przeciw członkostwu Polski w Unii Europejskiej, ponieważ uważam ją za
                        duży, bardzo biurokratyczny organizm, który będzie nas sporo kosztował..."
                        =========

Nie! O niczym takim nie slyszalem. A wie Pan dlaczego? By w masowej swiadomosci
                        naszego spoleczenstwa zbudowac obraz przeciwnika integracji jako nieuka, dewote,
                        osobe niedostosowana, najczesciej ze wsi.

Jezeli juz zostala zacytowana pani Tatcher to z komentarzami majacymi uswiadomic
                        potencjalnego czytelnika ze jej poglady wynikaja najpewniej z jej sklerozy.

Co zagraza???
                        To co najbardziej powszechne w UE (choc u nas takze):
                        - biurokracja
                        - etatyzm
                        - glupie prawo (vide: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
                        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1812502&aut=rootboy&aid=1812502)
                        - wysokie podatki
                        - czyli w trzech slowach: ZMUTOWANY WIRUS KOMUNIZMU, jeszcze zywy i dokazujacy.

• Gość: # Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.05.02, 14:09
                          To tak jak z NATO. Cel: obrona Polski przed agresja.
                          Efekt: czynny udzial Polski w agresji poza terytorium NATO.

Liczyc bym chcial na ukrocenie korupcji, przywrocenie prawa,
                          zwiekszenie rynku, wolnosci gtospodarczej...

A co nas czeka?
                          • Gość: emilian Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: 212.244.146.* 13.05.02, 14:43

> To tak jak z NATO. Cel: obrona Polski przed agresja.
                            > Efekt: czynny udzial Polski w agresji poza terytorium NATO.
                            >
                            > Liczyc bym chcial na ukrocenie korupcji, przywrocenie prawa,
                            > zwiekszenie rynku, wolnosci gtospodarczej...
                            >
                            > A co nas czeka?

Jak to co nas czeka?
                            Europejska (Ludowa) Demokracja - najwspanialszy z ustrojow, ktory charakteryzuje
                            sie tym ze:
                            - z wrogow politycznych robi sie "faszystow", a nastepnie za pomoca histerycznej
                            nagonki medialnej kompromituje i podburza przeciw niemu tlumy.

- jak to niezadzial to mozna go jeszcze najzwyczajniej w swiecie zastrzelic,
                            rekami, oczywiscie, jakiegos lewicowego popychadla idealisty. W takim przypadku
                            nie robi sie nagonki medialnej w celu eliminacji ruvhow skrajni-lewicowych, a
                            tylko falszywie zalamuje sie rece nad "podloscia tego swiata".

- eliminuje sie coraz jewniej wolny rynek i ludzka wolnosc poprzez mnozenie
                            ustaw, ktore, w oficjalnej propagandzie, maja czlowiekowi sluzyc.

W takim swiecie nie chce zyc. Dlatego zaglosuje na "NIE".

P.S. wracajac do mojego poprzedniego postu; zastanow sie;
                            - z kim pan Wiatr wolalby sie spotkac w ewentualnej "debacie telewizyjnej"
                            dotyczacej integracji - z prof. Rockim czy z jakims prezesem kolek rolniczych po
                            zawodowce o profilu budowlanym?
                            • Gość: Janusz Re: Emilianie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 14:56
                              a jak jednak wejdziemy (zadecydują o tym procedury demokratyczne) to czy
                              wyemigrujesz, czy pozostaniesz na modnej u nas za komuny emigracji wewnętrznej?

Janusz
                              • Gość: emilian Re: Emilianie... IP: 212.244.146.* 13.05.02, 15:35

> a jak jednak wejdziemy (zadecydują o tym procedury demokratyczne)

Nooo,to jeszcze nic pewnego. Oficjalne sadazownie nie moga byc przeciez
                                wyrocznia. Gdyby tak bylo to dzisiaj nie mieli bysmy ani LPR ani Samoobrony w
                                sejmie. A tak nagle okazalo sie ze 20% spoleczenstwa gdzies z niewyjasnionych
                                przyczyn nagle ujawnila swoje preferencje wyborcze na 100 min przed glosowaniem.

> to czy
                                > wyemigrujesz, czy pozostaniesz na modnej u nas za komuny emigracji wewnętrznej?

Jezeli bylbym kawalerem i nie mial obowiakow wobec rodziny to pewnie zdecydowl
                                bym sie na emigracje, najpierw do GB, bo tam mam troche znajomych (pracowalem tam
                                troche jako kelner w hotelach, ale wtedy jeszcze bylem studentem i mialem
                                wakacje) i rodzine, a potem moze gdzies do cieplejszych krajow.
                                Teraz moge tylko czekac, obserwowac i w miare moich skromnych
                                mozliwosci "urabiac" najblizsze otoczenie.

pzdr

• Gość: Byk Re: Emilianie... IP: *.altkom.com.pl 15.05.02, 15:33

> a jak jednak wejdziemy (zadecydują o tym procedury demokratyczne) to czy
                                > wyemigrujesz, czy pozostaniesz na modnej u nas za komuny emigracji wewnętrznej?
                                >
                                > Janusz

Pan Miller ostrzegł, że raczej sfałszuje wyniki referendum,
                                bo tylko naiwniacy wierzą, że poda się do dymisji.
                          • Gość: Janusz Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 14:53

> To tak jak z NATO. Cel: obrona Polski przed agresja.
                            > Efekt: czynny udzial Polski w agresji poza terytorium NATO.
                            =======================
                            Już u Dumasa było: jeden za wszystkich, wszyscy za jednego.
                            Tak wytrawny polityk a piszesz jak baba.
                            =======================
                            > Liczyc bym chcial na ukrocenie korupcji, przywrocenie prawa,
                            > zwiekszenie rynku, wolnosci gtospodarczej...
                            >
                            > A co nas czeka?
                            =======================
                            Mam nadzieję i wszystko wskazuje na to , że to co wymieniłeś własnie.
                            Jednocześnie wyczułem jakby nutkę zatroskania, że jednak do Unii wejdziemy.
                            Czyżbyś nie dawał wiary licznym tu sondażom?
                            Janusz

• bykk Re: O Unii mniej emocjonalnie 13.05.02, 15:16
                              Dobra,mniej,dotychczas byłem za,ale teraz po wypowiedziach L.Millera
                              typu:"jeśli nie, to się poda do dymisji","każdy nowoczesny patriota głosuje
                              za UE" itp.,to qrwa(przep.) jestem chyba(a może pewny)przeciw UE!
                              Czy może mnie ktosik uświadomić,co będzie z cenami np.za paliwa(gazowe również),
                              za telefony,za TV,za OC,za CO,itp.itd.?
                              pozdrawiam,SŁawka też,mimo!
                              • Gość: Jondrus Re: O Unii mniej emocjonalnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.02, 16:03
                                bykk napisał(a):

> Dobra,mniej,dotychczas byłem za,ale teraz po wypowiedziach L.Millera
                                > typu:"jeśli nie, to się poda do dymisji","każdy nowoczesny patriota głosuje
                                > za UE" itp.,to qrwa(przep.) jestem chyba(a może pewny)przeciw UE!

Ależ Bykku.
                                Jeśli chodzi o Millera , co bym o nim nie myślał, to postawił sprawę uczciwie.
                                Jednym z zadań rządu jakiego się podjął , jest integracja z UE.
                                Porażka na tym polu oznacza brak poparcia dla rządu, co automatycznie
                                pozbawia go mandatu do rządzenia. Podejrzewam ,że po tej decyzji będą
                                ogłoszone przedterminowe wybory , z powodu niemożności uformowania rządu.

Co do patriotów- właśnie zostałem wyzwany od 'podatników',
                                'uległych bezmózgowców' z argumentacją ,że prawdziwi patrioci
                                głosują przeciw UE.
                                Dziwne ,że każda ze stron powołuje się na patriotyzm.

> Czy może mnie ktosik uświadomić,co będzie z cenami np.za paliwa(gazowe również),
                                > za telefony,za TV,za OC,za CO,itp.itd.?
                                > pozdrawiam,SŁawka też,mimo!

Nie wiem.
                                Tak samo nie wiem co będzie gdy nie wejdziemy.

Andrzej

P.S.
                                Ty tam w krakowskiem nie masz co się obawiać,
                                tam z dziada pradziada ziemia jest czyjąś własnością.
                                Gorzej ze mną , bo siedzę na poniemieckim mieniu,
                                fakt ,że wykupionym od państwa,
                                ale jednak.
                                Mimo to ciągle jestem za wstapieniem,
                                ale nie przesądzam sprawy.
                                Posłucham , popatrzę i na Ciebie bykku też.

• Gość: doku Internauci już są wszędzie, więc nie chcą donikąd IP: *.mofnet.gov.pl 14.05.02, 13:28
      Internauta nie czuje już, jakim zaściankiem jesteśmy wszędzie tam, gdzie nie ma
      Internetu. Nie potrafi współczuć zwykłemu Polakowi, odciętemu od świata,
      skazanemu na słuchanie Rydzyka przez swą naturę baranka bożego lub owieczki
      pańskiej.

Internauci w żadnym razie nie mogą być uważani za reprezentatywnych. To ci sami
      zboczeńcy (w superlatywnym znaczeniu tego słowa), którzy 30 lat temu próbowali
      grać całymi dniami w gry komputerowe na kasetach, którzy 20 lat temu próbowali
      oglądać kasety wideo (co by na nich nie było), a 10 lat temu próbowali
      bezskutecznie płacić kartami kredytowymi, których nigdzie w Polsce nie
      przyjmowano. Teraz ci entuzjaści myślą, że są wirtualnymi obywatelami
      wirtualnego świata i uważają się dzięki temu za równych Amerykanom. Czy takim
      ludziom może zależeć na tym, aby Polska weszła do UE?
      • Gość: doku Co tam "równym"?! Uważają się za lepszych! IP: *.mofnet.gov.pl 14.05.02, 14:37
        Gość portalu: doku napisał(a):

> myślą, że są wirtualnymi obywatelami
        > wirtualnego świata i uważają się dzięki temu za równych Amerykanom. Czy takim
        > ludziom może zależeć na tym, aby Polska weszła do UE?

A tak naprawdę są zwyczajnie gorsi od Europejczyków i kompleksy każą im głosować
        "nie".
    • Gość: wikul Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.acn.waw.pl 16.05.02, 02:00
      fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta2774
      • Gość: # Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.05.02, 13:38
        No tak!
        Zostalem babą.
        Albo zakompleksionym pokoleniem wyroslym ze
        "zboczeńców (w superlatywnym znaczeniu tego słowa), którzy 30 lat temu
        próbowali grać całymi dniami w gry komputerowe na kasetach, którzy 20 lat temu
        próbowali oglądać kasety wideo (co by na nich nie było), a 10 lat temu
        próbowali bezskutecznie płacić kartami kredytowymi, których nigdzie w Polsce
        nie przyjmowano" smile

Masz Doku, jakas fuche w administraji unijnej dla #-a?

Moje C.V.
        ............
        Mam hiszpanski temperament, rozsadek holenderski, finezje francuskiej lekkosci,
        niemiecka precyzje i rzetelnosc z dunska chwackoscia, podsycany portugalska
        wiara we wloskim stylu ale bez utraty angielskiej flegmy za to z grecka
        radoscia zycia i szwedzka solidnoscia na bazie finskiego zdrowia.

Polskosci i honoru w obcowaniu z Toba wyzbylem sie calkowicie !!!!! sad((

• wikul Re: Internauci nie chcą do UE 20.05.02, 01:02
          Czy internauci chcą do UE radzę zajrzeć na stronę :
          fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta=2774
          • Gość: alejaja Re: Internauci nie chcą do UE IP: *.altkom.com.pl 24.05.02, 16:17
            wikul napisał(a):

> Czy internauci chcą do UE radzę zajrzeć na stronę :
            > <a href="fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta=2774"target="_blan
            > k">fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta=2774</a>

Nawet Anglicy wątpią, czy wynik referendum zadowoli rząd p. Milera.
            • Gość: Janusz Re: Internauci xxx chcą do UE IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 17:34
              Gość portalu: alejaja napisał(a):

> wikul napisał(a):
              >
              > > Czy internauci chcą do UE radzę zajrzeć na stronę :
              > > <a href="<a href="fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta=2
              > 774"target="_blan"target="_blank">fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta=
              > 2774"target="_blan</a>
              > > k">fakty.interia.pl/ankieta?kategoria=8&ankieta=2774</a>
              >
              >
              > Nawet Anglicy wątpią, czy wynik referendum zadowoli rząd p. Milera.
              ==========================
              Wyniki ankiety na dzień 24 maja 2002

Jestem za...........................40%
              Jestem przeciw......................29%
              Mam mieszane uczucia................ 7%
              Trzeba, nie mamy wyboru.............14%
              Chciał(a)bym,ale się boję........... 2%
              Jest mi to obojętne................. 6%
              Nie mam zdania...................... 2%
              =======================
              Oddano 1116 głosów.
              Rezultat: tytuł wątku "Internauci nie chcą do UE" mija się z prawdą

Pozdrawiam

Janusz

• Gość: Agent Jedyna prawda !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.02, 19:33
                > ==========================
                > Wyniki ankiety na dzień 24 maja 2002
                >
                > Jestem za...........................40%
                > Jestem przeciw......................29%
                > Mam mieszane uczucia................ 7%
                > Trzeba, nie mamy wyboru.............14%
                > Chciał(a)bym,ale się boję........... 2%
                > Jest mi to obojętne................. 6%
                > Nie mam zdania...................... 2%
                > =======================
                > Oddano 1116 głosów.
                > Rezultat: tytuł wątku "Internauci nie chcą do UE" mija się z prawdą
                >
                > Pozdrawiam
                >
                > Janusz
                >

A jaka jest prawda ? smile
                • Gość: wikul Re: Jedyna prawda !!! IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 23:46
                  Jeszcze jeden sondaż :
                  dziennik.pap.com/polskawswiecie/20020523145624.html
                  • Gość: wikul Re: Jedyna prawda !!! IP: *.acn.waw.pl 24.05.02, 23:51
                    Gość portalu: wikul napisał(a):

Poprawka do linku :

Jeszcze jeden sondaż :

dziennik.pap.com.pl/polskawswiecie/20020523145624.html

• bigbrada Unia chce, bo nas wydoi. 18.05.02, 19:02
      info.onet.pl/493455,10,item.html
      • Gość: # Re: Unia chce, bo nas wydoi. IP: *.altkom.com.pl 22.05.02, 14:30
        bigbrada napisał(a):

> <a href="http://info.onet.pl/493455,10,item.html"target="_blank">info.onet.pl/4
        > 93455,10,item.html</a>

Unia już doi nas równo:
        od układu stowarzyszeniowego.
        • Gość: Janusz Re: Poprawa jakości życia w Polsce wymaga... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:38
          ...zmiany mentalności. To jest proces na dwa, trzy pokolenia. Pokolenia
          # ,Imperatora (papierowego) i innych podobnych dowiodły, że same nie były w
          stanie niczego w Polsce zmienić na lepsze. Rozliczenia, protesty, zaglądanie do
          rozporków, odkomuszanie i temu podobne wypuszczanie pary w gwizdek nie
          przyniosą społeczeństwu tak oczekiwanego wzrostu stopy życiowej. Jesteście
          kochani po prostu mądrymi ludźmi ale inaczej. Żadne przysłowia typu "madry
          Polak po szkodzie" czy choćby historia naszego Narodu tak ciężko
          doswiadczonego, najczęściej osamotnionego, bez sojuszy - niczego Was nie
          nauczyła. Jesteście zapatrzeni w Bogoojczyźniane ideały (piękne przecie), ale
          nie dające chleba. Lokomotywa postępu drgnęła zaledwie a już rzucacie belki na
          tory. A nuż się wykolei. Cała nadzieja w młodych ludziach, którzy inaczej
          postrzegają polskie priorytety. Zdaję sobie sprawę z "chwytności" liberalnych
          poglądów. Naprawde dobrze wyglądają jednak tylko na pierwszy rzut oka.
          Bał bym się jednak wprowadzać je w życie. Takich krajów na świecie nie ma
          (nawet w USA są pewne jaskółki socjalizmu). Jesteśmy w Europie i z Europą
          powinniśmy dzielić nasze smutki i radości. Dotychczasowe Unii osiągniecia nie
          napawają Was chyba aż takim pesymizmem?

Pozdrawiam

Janusz
          • Gość: Agent ....socjalizmu ? :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.02, 21:43
            Co za demagogiczny bełkot smile Powinienes pracowac dla Pana Wiatra. A moze juz
            pracujesz ?smile

> ...zmiany mentalności. To jest proces na dwa, trzy pokolenia. Pokolenia
            > # ,Imperatora (papierowego) i innych podobnych dowiodły, że same nie były w
            > stanie niczego w Polsce zmienić na lepsze. Rozliczenia, protesty, zaglądanie do
            > rozporków, odkomuszanie i temu podobne wypuszczanie pary w gwizdek nie
            > przyniosą społeczeństwu tak oczekiwanego wzrostu stopy życiowej. Jesteście
            > kochani po prostu mądrymi ludźmi ale inaczej. Żadne przysłowia typu "madry
            > Polak po szkodzie" czy choćby historia naszego Narodu tak ciężko
            > doswiadczonego, najczęściej osamotnionego, bez sojuszy - niczego Was nie
            > nauczyła. Jesteście zapatrzeni w Bogoojczyźniane ideały (piękne przecie), ale
            > nie dające chleba. Lokomotywa postępu drgnęła zaledwie a już rzucacie belki na
            > tory. A nuż się wykolei. Cała nadzieja w młodych ludziach, którzy inaczej
            > postrzegają polskie priorytety. Zdaję sobie sprawę z "chwytności" liberalnych
            > poglądów. Naprawde dobrze wyglądają jednak tylko na pierwszy rzut oka.
            > Bał bym się jednak wprowadzać je w życie. Takich krajów na świecie nie ma
            > (nawet w USA są pewne jaskółki socjalizmu). Jesteśmy w Europie i z Europą
            > powinniśmy dzielić nasze smutki i radości. Dotychczasowe Unii osiągniecia nie
            > napawają Was chyba aż takim pesymizmem?
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Janusz

W skrocie - poprawa poziomu zycia wymaga: etatyzmu, socjalizmu, koncesji,
            zezwolen, pozwolen, wysokich podatkow i biurokracji. Nie latwiej bylo tak
            powiedziec ? wink
        • Gość: 66 Re: Unia chce, bo nas wydoi. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:49

> bigbrada napisał(a):
          >
          > > <a href="http://info.onet.pl/493455,10,item.html"target="_blank">inf
          > o.onet.pl/4
          > > 93455,10,item.html</a>
          >
          > Unia już doi nas równo:
          > od układu stowarzyszeniowego.

o i to jest najważniejsza wypowiedz w całej tej dyskusji.Układ stowrzyszeniowy
          jest tak dla uni korzystny,że aż ich skręca na sama myśl ,że Polska znajdzie się
          pomiędzy nimi.tyle co straciliśmy gospodarczo przez 10 lat unia nie
          zrekompensuje nam nigdy.Juz nie bardzo mamy co unii zaoferować wzieli w tym
          czasie wszystko na co mieli ochotę.
          Mimo tego(a może właśnie dla tego) jestem przeciw wstapieniu do unii.
          • Gość: Janusz Re: Unia chce, bo nas wydoi. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:33
            Gość portalu: 66 napisał(a):

> Gość portalu: # napisał(a):
            >
            > > bigbrada napisał(a):
            > >
            > > > <a href="info.onet.pl/493455,10,item.html"target="_blank"&#
            > 62inf
            > > o.onet.pl/4
            > > > 93455,10,item.html</a>
            > >
            > > Unia już doi nas równo:
            > > od układu stowarzyszeniowego.
            >
            > o i to jest najważniejsza wypowiedz w całej tej dyskusji.Układ stowrzyszeniowy
            > jest tak dla uni korzystny,że aż ich skręca na sama myśl ,że Polska znajdzie si
            > ę
            > pomiędzy nimi.tyle co straciliśmy gospodarczo przez 10 lat unia nie
            > zrekompensuje nam nigdy.Juz nie bardzo mamy co unii zaoferować wzieli w tym
            > czasie wszystko na co mieli ochotę.
            > Mimo tego(a może właśnie dla tego) jestem przeciw wstapieniu do unii.
            ============================
            Wyrwałeś się na przepustkę?
            Kto może pozwolić sobie na utratę tak wysokiej zaliczki? Jeśli (jak twierdzisz)
            wzieli to na co mieli ochotę to nie czas się teraz wycofywać. Nasi przywódcy z
            lat poprzednich zainwestowali a Ty chcesz teraz to roztrwonić? Pamiętaj, że opcję
            prounijną popierali i ci z prawa i ci z lewa . Tylko proszę bez dyskusji co to
            jest prawica a co lewica. Nawet w tej kwestii nie ma na tym forum porozumienia.
            Gospodarka, cięzki czy lekki przemysł leżą. Fakt.
            Ale czy można produkować na odpowiednio wysokim poziomie w oparciu o stare
            wzorowane na GOST normy? Komu to sprzedać? Więc, jeśli są gruzy starego systemu i
            jest szansa do wykorzystania na zbudowanie systemu nowego, to jaki mamy wybór?
            Podnosić nosa z dziurawimi kieszeniami? Zastanów się kolego...

Janusz
          • Gość: snajper Re: Unia chce, bo nas wydoi. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 04.06.02, 14:11
            Gość portalu: 66 napisał(a):

> o i to jest najważniejsza wypowiedz w całej tej dyskusji.Układ stowrzyszeniowy
            > jest tak dla uni korzystny,że aż ich skręca na sama myśl ,że Polska znajdzie się
            > pomiędzy nimi.tyle co straciliśmy gospodarczo przez 10 lat unia nie
            > zrekompensuje nam nigdy.

A jakby tak konkretnie - co niby straciliśmy przez UE ?

> Juz nie bardzo mamy co unii zaoferować wzieli w tym czasie wszystko na co mieli
            > ochotę.

Powtarzam prośbę o konkrety - co niby wzięli ?

> Mimo tego (a może właśnie dla tego) jestem przeciw wstapieniu do unii.

Jak nie będziemy IN, to będziemy OUT. Ty wolisz OUT. Ja wolę IN.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka