Dodaj do ulubionych

Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet?

• Gość: Jankucz Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:51
      Znowu nagonka na poboznych -trzeba tego zakazać (może zrobi to ten sąd który w
      imieniu knajpianego wyjca E.D. zastosował cenzurę ,na początek dla FAKTU i dla
      Super Expressu). Dosyć tego aby opluskwiać katolików przypisywać im wojny
      krzyżowe i sw inkwizycje wymyślone przez FAKTY i MITY rzuczać kalumnie na
      katechetów którzy miłują małe rozochocone diablice. Dosyć takiego gadania że
      ulubiency Piusa XII dumnie noszący na paskach napis GOT MIT UNS palili gwałcili
      i mordowali i zakładali obozy koncentracyjne To wszystko wymyślają FAKTY I MITY
      A co nato młodzierez wszechpolska ???
      • Gość: tol Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: serwer.aea* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:58
        Idz do lekarza.
    • Gość: Asnyk Następna osoba robi z Polaków głupków. IP: *.umcs.lublin.pl 09.12.04, 09:52
      Takim ludziom nie powinno sie pozwalac mowic publicznie, zwlaszcza za granica.
    • Gość: Wikary Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:52
    • Gość: mordobij Biję cudze żony za pieniądze IP: *.ebstrade.com 09.12.04, 09:53
      Przyjmuję zlecenia od rozgoryczonych mężów, którzy nie chcą mieć krwi na rękach

ale także od żon, które chcą sprawdzić jak się czuje bita sąsiadka
      • Gość: wtes Re: Biję cudze żony za pieniądze-proponuję spółkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:01
        Jak wspomnialem w innym miejscu pocieszam pobite żony.
        Moglibyśmy świadczyć usługi kompleksowe.
    • Gość: Ja Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.pentex.pl 09.12.04, 09:54
      Z logika nie ma to nic wspolnego. Az sie prosi stwierdzenie "co ma piernik do
      wiatraka". A moze gdyby nie akceptacja zasad wiary katolickiej byloby wiecej w
      Polsce "chlopow pioracych swoje baby"?. Ktos na forum powiedzial, ze
      praktykujacych katolikow jest okolo 40 proc. spoleczenstwa. Czyzby tylko oni
      byli pijakami, ktorzy sa glownymi sprawcami przemocy w rodzinie? Czy madrale
      atakujace katolikow dla zasady, z potrzeby swojego zakompleksionego serca,
      dysponuja moze takimi wynikami badan?
    • Gość: fem Liga kocha, liga radzi liga nigdy cię nie zdradzi IP: *.ebstrade.com 09.12.04, 09:55
    • Gość: Wikary Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:56
      tyle bulgotu p-ko katolicyzmowi za to że ktoś da ryju swojej babie , a może
      zupa była zbyt słona zaraz powiecie ,że sw inkwiycja wojny krzyżowe i te inne
      sprawy to dzieło katolików

• Gość: mama Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.12.04, 09:57
      To glupie babsko,nie ma pojecia o czym mowi!Kompromituje Polske.U nas kobiety
      nie sa traktowane gorzej niz gdzies indziej ,chyba ze same na to
      pozwalaja.Sredniowiecze juz mamy dawno za soba ,teraz kazdy moze decydowac sam
      osobie i kosciol katolicki nic mu nie moze zrobic ewentualnie tylko pomoc jesli
      ktos z wlasnej woli o to poprosi.NIe ma przemocy jest tylko glupota tych ktorzy
      podejmuja zle decyzje i pozwalaja stosowac wobec siebie przemoc to dotyczy tak
      kobiet jak i mezczyzn !A to glupie babsko powinni lepiej wyslac do kosmetyczki
      na sesje upiekszajaca zamiast na forum miedzynarodowe.Niech wiecej nie
      kompromituje polskich kobiet robiac z nich meczennice.
      • Gość: Witalis Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:16
        Oczywiście masz rację sredniowiecze już mamy za sobą a biskup Pieronek naprawdę
        NIE BIJE SWOJWJ BABY.
      • Gość: doktór Re: a fuj IP: *.icpnet.pl 09.12.04, 10:29
        kiedy nie ma sie nic do powiedzenia, zaczyan sie chamstwo
    • Gość: męska świnia Połaskoczmy po łydkach ten feministyczny krawężnik IP: *.ebstrade.com 09.12.04, 09:58
    • Gość: Maria Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:59
      Mam wrażenie że pani Środa nie ma zielonego pojęcia na temat nauczania
      Kościoła, i opiera się na feministycznych schematach. Bóg to nie tylko Ojciec,
      ale i Miłość. W Miłości nie ma miejsca na przemoc. Przemoc jest tylko tam,
      gdzie są nierozumni i nieodpowiedzialni ludzie, którym się wydaje, że są bardzo
      religijni. Niech Pani najpierw przeczyta łaskawie Biblę i Katechizm Kościoła,
      to wtedy porozmawiamy...
    • Gość: femme ZUCH cziewczyna,ma świętą rację !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:00
      Zuch dziewczyna,ma świętą rację!!!!!!! Kościół bez celibatu !!!!!! Poczujcie
      klerycy smak życia w rodzinie,wychowania dzieci, codziennych trosk i obowiązków
      a wtedy możemy o tym porozmawiać jak równy z równym.
    • Gość: MAJ MAGDA! TAK TRZYMAĆ!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:02
      • Gość: chris Re: MAGDA! TAK TRZYMAĆ!!!!!!!! IP: *.if.uj.edu.pl 09.12.04, 10:08
        Pani Sroda powinna natychmiast stracic stanowisko za gloszenie pogladow
        ponizajacych wiekszosc spoleczenstwa. Jako katolik czuje sie zniewazony
        idiotycznym oswiadczeniem, ze "katolicyzm nie sprzeciwia sie przemocy wobec
        kobiet". Nawet pobiezna znajomosc katechizmu wykazuje, ze w religii katolickiej
        krzywdzenie blizniego jest grzechem niezaleznie od plci. Publiczne klamstwo
        dyskwalifikuje p. Srode jako ministra i jako naukowca.
        • stanmich Re: MAGDA! TAK TRZYMAĆ!!!!!!!! 09.12.04, 11:10
          W pełni popieram wypowiedź Chrisa. To kompromitacja dla tych, którzy ją do
          Sztokholmu wysłali, nie mówiąc o niej samej. Niestety, na tym forum jest zbyt
          wiele wypowiedzi ją popierających, co świadczy o braku elementarnej wiedzy na
          temat religii katolickiej, o bezmyślności i zakompleksieniu. Jedyna rada to
          uczyć się i leczyć się, ale na bezmyślność raczej nie ma lekarstwa.
    • Gość: turysta Wystarczy pościć taką za granicę, a traci głowę IP: *.ebstrade.com 09.12.04, 10:04
      wrażenia
    • Gość: psychiatra Jakby Kościół miał faktycznie wpływ to Środa by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:05
      nie była w rządzie. Ta kobieta ma paranoję.
    • Gość: Prawosławny Chrześcijaństwo to nie tylko katolicyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:05
      Prawosławni i protestanci mają te same zasady moralne co katolicy i też
      są "niepostępowi".
      Wstyd, że minister nie zauważa kilkuset milionów innych chrześcijan.
      Wypowiedź minister jest skandaliczna, na poziomie Lenina i Marksa
      • Gość: 4rty6 Re: Chrześcijaństwo to nie tylko katolicyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:59
        Gość portalu: Prawosławny napisał(a):

> Prawosławni i protestanci mają te same zasady moralne co katolicy i też
        > są "niepostępowi".

Co do protestantów - miałbym wątpliwosci jednak. Ale mnie to nie drapie, bo to
        nie moja sprawa, jestem katolikiem.

> Wstyd, że minister nie zauważa kilkuset milionów innych chrześcijan.

Zgadza się. Z tym, że mówisz o całym świecie, albo mówisz o tysiącach a nei
        milionach, jesli o Polsce.

> Wypowiedź minister jest skandaliczna, na poziomie Lenina i Marksa

Tu nawet nie chodzi o podobieństwo poziomów. Marksizm-Leninizm i feminizm
        współgraj ze sobą idealnie i z definicji.

• Gość: wojtek Prawda boli katoli :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:06
      heheheheheheheheehehe
      wiem juz dlaczego moje kolezanki mimo wyzszego wyksztalcenia zarabiaja mniej niz ja big_grin
      Dziekuje bogu za jaja big_grin
      zart (niechcialem nikogo obrazic)

A prawda i tak jest po srodku niestety jako spoleczenstwo nieszanujemy kobiet i nienalezy tego
      ograniczac do tego czy ktos jest katolikiem czy wyznawca peniadza. Nie szanujemy i tyle ciezko jest
      pomyslec panu i wladcy ze jego zona ma dodatkowy etat w domu - mycie sprzatanie gotowanie zakupy
      dzieci - big_grin.
      Do tego dochodzi to ze zwykle jestesmy malo swiatli big_grin, prosze zapytac wsrod swoich znajomych czy
      Jezus byl zydkiem big_grin a jego Matka zydowka - za takie pytanie mozna dostac w gebe - gwarantuje
      sprawdzilem. Wiekszosc mysli ze byli z polski no z europy i byli biali jak my big_grin a mysl ze zbawiciel
      mogl miec kolor skory przecietnego palestynczyka i ichnie rysy twarzy nieprzechodzi prosto przez
      bialkowa breje na szczyie cielska big_grin. I tak to wlasnie jest z nami. amen
      • Gość: michu Re: Prawda boli katoli :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:14
        Wojtek, ty zakłamany półgłówku, stawiasz się w pozycji obrońcy szacunku wobec
        kobiet a piszesz w sposób kompletnie pozbawiony szacunku o Żydach (w Twoim
        wykoaniu "zydkach")i o "katolach". Zanim zaczniesz wypowiadać takie światłe
        myśli przybrane w tak pełną szacunku formę, to skłoń do większej prace swoje
        szare komórki ("białkową breję na szczycie cielska")
        • Gość: wojtek Re: Prawda boli katoli :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:24
          Wlasnie o tym pisalem big_grin młotku wystarczy coś takiego powiedzieć i się zaczyna smile.

Tak samo trudno jest sobie wyobrazić ze Jezus wyciągał swoją dłoń do prostytutek, tredowatych,
          celników, złodzieji, morderców...

Apropos zydków to tylko słowo - podobnego słow używa np. Woody Allen wobec swoich współ
          wierców. Że nie wspomne o czarnych wykonawcach muzyki popularnej ktozy nazywaja siebie per "pies"
          "czarnuch". I tyle cieżko powiedzieć coś o kimś jak nigdy nie miało się kontaktu z taką osobą - polacy
          mają w sobie taką paranoiczną jazdę.
    • joankb Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? 09.12.04, 10:07
      Pani Magdalena ma rację, powiedziała głośno, to co zwykle myślimy po cichu...
      Katolicyzm jest religią dyskryminującą - i tyle.
    • patrycja21 Brawo! 09.12.04, 10:08
      Brawo pani minister, wreszczie ktos mial odwage powiedziec to, o czym w kraju
      wie sie powszechnie smile!
      • Gość: regulgator o czym się wie? IP: *.fornet.waw.pl 09.12.04, 10:10
        że kościół jest źródłem wszelkiego zła?
    • Gość: Banshi dyskryminujaca religia! IP: *.plantbio.lu.se 09.12.04, 10:11
      Religia katolicka poza tym dyskryminuje kobiety, ktore moga w niej wykonywac
      jednynie takie zawody, ktore wymagaja posluszenstwa. No i wspiera patriarchat,
      uniemozliwiajac propagowanie rownouprawnienia.
    • Gość: anuszka Yhyhyhy.... A Budda tez był mężczyzną...! IP: *.ha3.agh.edu.pl 09.12.04, 10:14
      .........A może Budda była kobietą?
      • Gość: mari Re: Yhyhyhy.... A Budda tez był mężczyzną...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:28
        Hej
        z tego co wiem budda to nie osoba tylko stan - stan buddy - to cierzko zrozumiec poniewarz nasze
        postrzeganie jest warunkowane przez dualizm. Mysle ze twoje pytanie dotyczy Buddy Siakiamuniego -
        otuz zamanifestowal sie w ciele meskim ale hm niema to zadnego znaczenia - tzn dla istot
        pograzonych w duaizmie ma ale dla samego buddy mysle ze bylo to bez roznicy. Chociaz plec meska w
        starozytnyh indiach miala wiecej przywilejow niz zenska i nie bez znaczenia jest tez to ze byl synem
        krola big_grin.
        • Gość: anuszka Re: Yhyhyhy.... A Budda tez był mężczyzną...! IP: *.ha3.agh.edu.pl 09.12.04, 10:37
          No i to samo mozna powiedziec np. o Jezusie smile

"Otoz zamanifestowal sie w ciele meskim ale nie ma to zadnego znaczenia - tzn.
          dla istot pograzonych w duaizmie ma, ale dla samego Chrystusa mysle ze bylo to
          bez roznicy. Chociaz plec meska w starozytnej Palestynie miala wiecej
          przywilejow niz zenska i nie bez znaczenia jest tez to, ze pochodzil z rodu
          krola Dawida." smile

Ale jak to fajnie brzmi: TA BUDDA ........... smile))))
          • Gość: mari Re: Yhyhyhy.... A Budda tez był mężczyzną...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:56
            anuszka takie wymysly to tylko nasze ograniczenie - dualizm widzenia - to ze zawsze pierwsza mysl na
            jakis temat jest ocena - hm moze inaczej - wszystko co widzisz oceniasz, poddajesz ocenie, zamiast
            zostawic to w takim stanie jakim jest niezmieniac i nie manipulowac. To tak samo ciezkie do za
            akceptowania jak to ze podzial na plec ma jakiekolwiek znaczenie big_grin

Nauki takich istot zwykle sa dopasowane do odbiorcow ktorzy maja ta wspaniala okazje sluchac nauk -
            czasami tylko ciezko jest ogarnac nauki.
            Poczytaj na ten temat big_grin
            • Gość: anuszka Re: Yhyhyhy.... A Budda tez był mężczyzną...! IP: *.ha3.agh.edu.pl 09.12.04, 11:31
              > Poczytaj na ten temat big_grin

Wystarcza mi twoje nieortograficzne kazania...
              • Gość: adam Re: Yhyhyhy.... A Budda tez był mężczyzną...! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 13:09
                bierzcie sie lepiej do roboty dziewczyny big_grin
    • Gość: bartekz1 Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: 194.29.160.* 09.12.04, 10:15
      Pani Środa bardzo lubi kontrowersyjne wypowiedzi, ale jako minister powinna ich
      zdecydowanie unikać. Ciężko oczekiwać od katolicyzmu, żeby nie propagowal
      patriarchatu, skoro chrzescijanstwo powstalo 2 tys. lat temu. Problem polega na
      tym,zeby znalezc sposob, jak mozna to zmienic. I bardzo wielu ludzi Kosciola
      stara sie to robic. A pani Sroda moglaby nie utrudniac im pracy swoimi
      idiotycznymi wypowiedziami, tylko starac sie im pomoc.
    • Gość: Mita Co innego profeministczny islam np. bt IP: *.238.64.159.adsl.inetia.pl 09.12.04, 10:15
      jwt
    • Gość: borsuk A to Polska właśnie?... IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 10:16
      Dwie godziny temu napisałem, że "jeśli przesadziła, to nieznacznie". Po
      lekturze większości głosów na tym forum widzę, że nie przesadziła ni cholery.
      Wierzyć się nie chce, jakie zbydlęcenie wyłazi z ludzi zachęconych przez
      anonimowość internetu. Czyżby naprawdę Wyborczą w sieci czytywali sami
      dresiarze? A może tak właśnie wygląda drugie oblicze kulturalnych ojców
      dzieciom, matek Polek, profesorów, inżynierów, pedagogów i duszpasterzy?
    • Gość: Tomek S Re: Katolicyzm źródłem przemocy wobec kobiet? IP: 217.153.153.* 09.12.04, 10:17
      MEGA KRETYNKA!
      Czy Wy feministki naprawdę wszystkie jesteście pie..ięte? Żądam
      przemianowania nazwy "papier toaletowy" na "srajtaśma" w ramach równości
      statusu wobec kobiet i mężczyzn!!!
      Feministki! Was chyba nikt nie kochał!
      • Gość: majja Prawda leży pośrodku IP: *.238.69.81.adsl.inetia.pl 09.12.04, 10:36
        Nie jest tak, że tylko nauka "Kościoła" ma wpływ na stosunek do kobiet. Nie
        jest jednak też tak, że tego wpływu nie ma. Słowa słowami, ale spójrzmy na
        funkcje, któe zajmująw kościele kobiety - sprzątają, układają kwaity, opiekaują
        się bielankami itd. Przykład idzie z góry i od słów ważniejszy jest zywy
        przykłąd. Cieszę się, że kobiety mniej lub bardziej udolnie wyłamują się ze
        stereotypu uległej, zależnej, zgodnej, miłej, ładnej. Nie chodzi o to, żeby z
        tych cech rezygnowały, ale żeby potrafiły być asertywne, niezgodne, niezależne
        i niemiłe. Podoba m,i się, że kobiety są w rządzie, na odpowiedzialnych
        stanowiskach, tak będzie, że gdy powiedzą coś kontrowersyjnego, będą
        postzregane stereotypowo, jak głupie, niekochane nieszczęśliwe. To kolejny
        stereotyp...
    • Gość: Juras Re: SLD zrodlem glupoty jego kobiet? IP: *.bund.de 09.12.04, 10:21
      "(...)minister Środa oznajmiła, że choć katolicyzm bezpośrednio nie popiera,
      ani nie sprzeciwia się przemocy wobec kobiet, jednak pośrednio ma na nią wpływ -
      ze względu na patriarchalną dominację Boga Ojca w tej religii."

misnister Sroda udowodnila, ze choc SLD nie popiera, ani nie sprzeciwia sie
      niezmierzonej glupocie niektorych jego czlonkin, jednak posrednio na na nia
      wplyw - ze wzgledu na mostrualna dominacje arogancji i glupoty tej partii.

Juras

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka