Dodaj do ulubionych

AMERYKAŃSKA POLONIA JEST DZIWNA!!!!

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 14:14
Polonia w USA jest dziwna, gdy ktoś popiera Amerykę i jej armię i najeżdża na
islamistów to nazywają tego kogoś wariatem.
Oczywiście wiem, że Polacy w USA, którzy tak czynią to mniejszość, bo zresztą
tylko jakieś 20 % Polaków w USA mówi po polsku, ale i tak te 10 % z tych 20%
to za dużo.
Niedawno rozmawiałem z Amerykaninem, ale nie polskiego pochodzenia i
rzeczywiście z tego powodu jak wyżej część Polaków w USA jest uważana za
dziwolągów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gumisie Re: AMERYKAŃSKA POLONIA JEST DZIWNA!!!! IP: *.client.attbi.com 02.06.02, 20:38
      Gość portalu: Kedyw napisał(a):

> Polonia w USA jest dziwna, gdy ktoś popiera Amerykę i jej armię i najeżdża na
      > islamistów to nazywają tego kogoś wariatem.

Ja uważam za wariactwo cos innego: że jesli się nie przepada za islamistami, popiera Amerykę i jej armię, to
      jednoczesnie trzeba popierać Izrael. A dla mnie islamisci i syjonisci to taka sama dzicz bliskowschodnia.
      G.
      • Gość: Tomasz Re: AMERYKAŃSKA POLONIA JEST DZIWNA!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 21:48
        A kto to, kochaniutki, syjoniści? Znasz jeszcze jakichś współczesnych
        syjonistów, cycu? Jeśli tak, to daj znać, bo mi to potrzebne do badań.
        • Gość: Gumisie Ja mam za Ciebie, leniu, robić te badania? IP: *.client.attbi.com 02.06.02, 22:58
          Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> A kto to, kochaniutki, syjoniści? Znasz jeszcze jakichś współczesnych
          > syjonistów, cycu? Jeśli tak, to daj znać, bo mi to potrzebne do badań.

Po pierwsze, świń Ci pasać nie pomagałem, więc się nie spoufalaj.
          Po drugie, rób sobie sam te swoje "badania", bo jak ja je za Ciebie zrobię, to będa moje, a nie Twoje.
          Ale że jestem w dobrym humorze, to naści, ciesz się:

1. www.azm.org/
          Polecam: "ZIONISM-THEN AND NOW" www.azm.org/essays/rockaway2.html

2. www.jajz-ed.org.il/indexstam.html

3. www.mercazusa.org/

Są tam i linki, dalej szukaj sobie sam.
          Serdeczności,
          G.
          • Gość: Tomasz W poszukiwaniu straconego czasu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:04
            Amerykańscy syjoniści... No tak, to wielka sprawa... Jakoś chcą się zjednoczyć
            w tym Izraelu, ale biedaczki, nie mogą. Rzeczywiście, wielki ruch. Wiesz,
            kiedyś w czasach głębokiej komuny do S. Kisielewskiego przyszedł kolega świeżo
            po powrocie z USA. A Kisielewski na to: "Powiedz mi, czy Amerykanie są naprawdę
            tacy głupi?".
            Mój miły Gumisiu, ja mam na myśli prawdziwych syjonistów, o programie w jakimś
            stopniu tożsamym z tym herzlowskim syjonizmem, który był dla Żydów jak
            zmartwychwstały (Jahwe wybacz), personifikowany Mojżesz. Mówię o syjonizmie,
            który był w stanie przenieść masy Żydów do państwa, którego podwaliny również
            stworzył. To kurwa stary, cud, a nie jakieś amerykańskie bredzenie z palcem w
            nocniku. Wybacz, ale Amerykanie w wielu sprawach mogą mi naskoczyć. W kraju, w
            którym dorośli faceci organizują się na rzecz niepodległościowego, ocalałego
            indyka, również ten syjonizm to dziecinada. Sokolow by się uśmiał.
            P.S. A propos badań. Wypominasz mi lenistwo, a we mnie jest tyle determinacji.
            Nie podałeś mi namiarów na syjonistów, to chyba teraz, w ramach badań, zacznę
            badać swoje WR, może w odczynie znajdę jakiegoś antysemitę. Mam nadzieję, że
            ciebie tam nie będzie, w końcu, sądząc po niku, lubisz w gumie.
        • Gość: Gumisie A to na wypadek... IP: *.client.attbi.com 02.06.02, 23:31
          ... gdybyś i nad językiem angielskim musiał przeprowadzać "badania". Nie przemęczaj się więc, masz i coś po polsku:
          www.jewish.org.pl/polskie/materialy/israel-site/index.html

Gość portalu: Tomasz napisał(a):
          > A kto to, kochaniutki, syjoniści? Znasz jeszcze jakichś współczesnych
          > syjonistów, cycu? Jeśli tak, to daj znać, bo mi to potrzebne do badań.

• Gość: K Syjonisci-kto to taki? IP: 213.76.47.* 02.06.02, 21:56
        Syjonizm - burzuazyjno-nacjonalistyczny kierunek polityczny, ktory powstal w
        osiemdziesiatych latach XIX wieku wsrod burzuazji zydowskiej w Austrii,
        Niemczech, Rosji i w innych krajach, stawiajac sobie za cel utworzenie panstwa
        zydowskiego w Palestynie.

Syjonisci ( czyli zwolennicy syjonizmu ) obecnie nie maja nic do roboty, wiec
        ich nie masmile
    • Gość: Zet Re: AMERYKAŃSKA POLONIA JEST DZIWNA!!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.06.02, 03:07
      Amerykanska Polonia jest normalna,a nie dziwna.Wsrod Polonii istnieja rozne
      poglady i toczy sie dyskusja.Wiekszosc Polonii popiera polityke Busha.Nikt w
      Ameryce nie chce walczyc ani za Izrael ani za Palestynczykow.A czy Polacy w
      kraju sa gotowi oddac zycie za Izrael lub Palestyne? Zaden prezydent
      amerykanski nie moze sobie pozwolic na poparcie jakiejkolwiek strony w razie
      konfliktu,bo narod amerykanski i Polonia powiedzialaby "NIE".
      • Gość: zyx Re: AMERYKAŃSKA POLONIA JEST DZIWNA!!!! IP: *.rdu.bellsouth.net 03.06.02, 05:40
        "Zaden prezydent
        amerykanski nie moze sobie pozwolic na NIE poparcie IZRAELA w razie
        konfliktu,bo narod amerykanski powiedzialby "NIE". "
        Gość portalu: Zet napisał(a):

> Amerykanska Polonia jest normalna,a nie dziwna.Wsrod Polonii istnieja rozne
        > poglady i toczy sie dyskusja.Wiekszosc Polonii popiera polityke Busha.Nikt w
        > Ameryce nie chce walczyc ani za Izrael ani za Palestynczykow.A czy Polacy w
        > kraju sa gotowi oddac zycie za Izrael lub Palestyne? Zaden prezydent
        > amerykanski nie moze sobie pozwolic na poparcie jakiejkolwiek strony w razie
        > konfliktu,bo narod amerykanski i Polonia powiedzialaby "NIE".

• Gość: Gumisie A tak naprawdę... IP: *.client.attbi.com 03.06.02, 06:01
          O ile Amerykanie sympatyzują zdecydowanie z Izraelem, to winą za wieczną wojnę na Bliskim Wschodzie obarczają
          obie strony, są też zdecydowanie przeciw wysyłaniu amerykańskich wojsk dla zaprowadzania tam porządku (czyli
          nie ma mowy o "umieraniu za Izrael").
          www.zogby.com/soundbites/ReadClips.dbm?ID=4367
          G.

Gość portalu: zyx napisał(a):

> "Zaden prezydent
          > amerykanski nie moze sobie pozwolic na NIE poparcie IZRAELA w razie
          > konfliktu,bo narod amerykanski powiedzialby "NIE". "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka