Dodaj do ulubionych

jest godz. 18.15..fajnie przygadywac innym

IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 05.06.02, 18:23
Wielu z Was przygaduje innym forumowicza , ze pisza z pracy i w taki sposób
oszukuja swojego pracodawce...
Powiem wam : galba, perła, janusz2, n0str0mk0,siedem....i inni - jest takie
poweiedzenie: - " przygaduje graca gracy" ...jedynie wikul jest
usprawiedliwiony , bo on pracuje jako portier0- na nocki.
Mały tu ruch po południu ...jedni znikają o 15 inni o 16 ...[potem cisza w
eterze , a od rana od nowa Polska Ludowa tylko z morda pełna haseł " ja uczciwy-
to on zlodziej!"
Jedynie Indris i emilian mi towarzyszą o tej porze...
Życze tym uczciwym przyjemnego samopoczucia.
LIMAK
Obserwuj wątek
    • Gość: wild dalej wierzysz w marksistowską teorie pracy? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 05.06.02, 18:27
      PRACA

Marks wierzył w prawo własności. Gdyby było inaczej nie mógłby twierdzić, że
      robotnik jest okradany z wypracowanego przez siebie zysku. Jednakże
      nieokrzesany materializm Marksa oślepia jego zdolność spostrzegania, co w
      konsekwencji pozbawia go możliwości dostrzeżenia faktu, że w rzeczywistości
      robotnik nie uzyskuje wynagrodzenia za pracę lecz za pewną usługę za którą ktoś
      inny zgadza sie zapłacić. Praca jako taka jest szkodliwa. Już biblia nauczała
      nas że praca to przekleństwo. (11) Paradoksalnie, osiągnięcia państw
      marksistowskich podtrzymują mój punkt widzenia. Armie robotników latami
      harowały jak niewolnicy, nie wytwarzając przy tym dóbr a w gruncie rzeczy
      niszcząc je. Wydobywali miedź i ropę naftową by przekształcić to w nienadające
      się do użycia kable elektryczne i plastiki. Ekonomiści wyliczyli że wszyscy
      ludzie w Związku Radzieckim mieliby się o wiele lepiej jeżeli przestaliby
      pracować, a zajęli się sprzedażą swoich ogromych zasobów naturalnych, bez
      prób ich przetwarzania. Praca sama w sobie jest bezwartościowa. Wartość tkwi w
      wyświadczanej usłudze. Tak już jednak jest, że w większości przypadków nie
      można komuś świadczyć usług bez wykonania pewnego rodzaju pracy. Marks myli
      środki z celami. Jeżeli ktoś mógłby zapewnić mi klientów śpiąc, płaciłbym mu za
      spanie. Tak więc to nie praca jest tym za co kapitaliści placą, to usługa jest
      tym za co robotnik otrzymuje wynagrodzenie. Są ludzie którzy potrafią, z
      różnych powodów, świadczyć usługi na wielką skalę dla wielkiej ilości
      kupujących, zarabiają na tym krocie, są też tacy którzy nie znaleźli sposobu na
      udowonienie swojej pożyteczności co też tłumaczy różnice w dochodach, czasami
      nawet dość znaczne. Kapitalista jednak płaci za wszystkie usługi sprawiedliwą
      cenę, gdyby było inaczej, robotnik w politycznie wolnym społeczeństwie mógłby
      natychmiast przejrzeć ogłoszenia dla poszukujących pracy by sprawdzić czy inny
      zatrudniający oferuje wyższą cenę za tę samą usługę. Jeżeli znalezienie innego
      pracodawcy jest niemożliwe to udowadnia to sprawiedliwość płaconej stawki. Tak
      więc jeśli kapitalista płaci sprawiedliwe stawki a robtnicy nie są wyzyskiwani
      przez swojego pracodawcę kim są wyzyskiwacze? Jaka klasa jest dziś dominującą?

Ta kwestia stanie się jasna jeżeli zrozumiemy, że istnieją dwa rodzaje
      przepływu dóbr w społeczeństwie: z użyciem przemocy, czyli poprzez sposób
      polityczny oraz poprzez wymianę i prezenty czyli działanie ekonomicznie. (12)
      Kapitalizm oznacza używanie handlu i darowizn, a nie polityki by umożliwić
      dystrybucję dóbr w społeczeństwie. Wszystkie inne sposoby sprowadzają się do
      użycia przemocy. Marks i Engels sami to podkreślają. Podstawą feudalizmu i
      niewolnictwa jest przymusowa władza państwowa. Owoce pracy są po prostu
      konfiskowane robotnikom, a w przypadku ich niezadowolenia i prób ucieczki
      policja z żołdakami sprowadzą ich tam gdzie jest ich miejsce i gdzie będzie
      można dalej ich wyzyskiwać. Wobec tego, czyż nie ma dzisiaj klasy która używa
      władzy policyjnej i wojskowej do konfiskowania produktów naszej pracy? Czyż nie
      ma dzisiaj klasy która ucieka się do politycznych ograniczeń, by zdobyć środki
      do życia? Ci którzy dziś używają przemocy, by zdobywać swoje dochody, tak jak
      setki lat temu panowie feudalni, to, oczywiście, wszyscy pracownicy państwowi.
      To oni nie zarabiają pieniędzy na wyświadczaniu usług które ludziom wydają się
      użyteczne na tyle, by za nie płacić. Pracownicy państwowi zbierają potrzebne im
      środki używając przemocy, przymusu, reketu, podatków (wszystkie te słowa są tu
      synonimami). To oni są nową klasą rządzącą. To my jesteśmy prześladowanymi.
      Zatem staje się oczywiste, moi przyjaciele, że walka klas nie jest skończona.
      Ciągle stoimy twarzą w twarz z naszymi wyzyskiwaczami, klasa przeciwko klasie.

Jest zagadkowe dlaczego wyzysk przez klasę panującą państwowych urzędników i
      ich lokai nie jest oczywistym dla każdego. Dlaczego trwa, dlaczego znakomita
      większość populacji nie jest świadoma przesladowań których doświadcza? To
      prawda że większość ludzi w Europie nie postrzega podatków jako rabunku a
      narzuconych rządowych przepisów i regulacji jako przymusu. Możecie dziś spotkać
      ludzi którzy wyjeliby swoją broń by zastrzelić nastolatka kradnącego radio z
      ich samochodu. Ci sami ludzie zezwalają fiskusowi na odbiór 50% ich zarobków,
      każdego miesiąca, rok w rok, przez całe życie. Co więcej, by zdać sobie sprawę
      z tego ile fiskus rabuje należy wziąć pod uwagę połączoną wartość VAT-u
      płaconego od pierwszego w życiu zakupu, podatku dochodowego naliczonego od
      pierwszej pensji, oraz koszty niewykorzystanych z powodu braku zabranych
      pieniedzy, możliwości. Spróbujcie wyliczyć sobie do jakiego wyniku te liczby
      się dodają a oniemiejecie.
    • Gość: Jondrus prędzej mozna pogadać ze soba samym /ntx/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.02, 19:18
    • Gość: nurni masz nadgodziny Kamilku? a przy okazji... IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 05.06.02, 20:06
      gdzie jesteś?
      już w autobusie
      czy dopiero w butach?
      • Gość: nurni hm..nie ma Cię? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 05.06.02, 23:49
        Gość portalu: nurni napisał(a):

> gdzie jesteś?
        > już w autobusie

trzeba było bilecik skasować
        a teraz trzymają Cię w jakiejś
        pakamerze

wracaj jutro
        i zastukaj z pracy

• d_nutka Re: hm..nie ma Cię? 06.06.02, 00:32
          Ja jestem.
          d_nutka
          • Gość: nurni wiem IP: 212.76.37.* 06.06.02, 00:34
            d_nutka napisał(a):

> Ja jestem.
            > d_nutka

ale gdzie kol Limak?
            przyjdzie mi poczekać do jutra

jak przygada z pracy

• Gość: nurni dobraaaaaaaanooooooooc! pora spać...... IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.06.02, 02:36
              ząbki paciorek
              i zegarek nastawić

te parę minut wcześniej
              co by jeszcze bilet kupić
              w autobusach pono nieźle trzepią

Kamilku!
              jakby co to może w niedziele?
              • d_nutka Re: dobraaaaaaaanooooooooc! pora wstać...... 06.06.02, 06:58
                Pobudka!
                I do pracy.
                Ku chwale???
                Kogo, czego???
                Z porannymi promykami słońca i radości
                d_nutka
          • Gość: LIMAK Re: hm..nie ma Cię? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 06.06.02, 10:21
            d_nutka napisał(a):

> Ja jestem.
            > d_nutka

Danuśka jak Cię nastempnym razem nie znajdę przy sobie w łózku , to będzie
            awantura
            Kamilek
    • Gość: wikul Re: jest godz. 18.15..fajnie przygadywac innym IP: *.acn.waw.pl 06.06.02, 01:48
      Gość portalu: KOCYBA napisał(a):

> Wielu z Was przygaduje innym forumowicza , ze pisza z pracy i w taki sposób
      > oszukuja swojego pracodawce...
      > Powiem wam : galba, perła, janusz2, n0str0mk0,siedem....i inni - jest takie
      > poweiedzenie: - " przygaduje graca gracy" ...jedynie wikul jest
      > usprawiedliwiony , bo on pracuje jako portier0- na nocki.
      > Mały tu ruch po południu ...jedni znikają o 15 inni o 16 ...[potem cisza w
      > eterze , a od rana od nowa Polska Ludowa tylko z morda pełna haseł " ja uczciwy
      > -
      > to on zlodziej!"
      > Jedynie Indris i emilian mi towarzyszą o tej porze...
      > Życze tym uczciwym przyjemnego samopoczucia.

> LIMAK

1535
      Widzisz Ślimak narobiłeś zaległości przez te przygadywanie w czasie pracy
      i musisz teraz nadrabiać po godzinach .

• Gość: siedem kocham kamilś'a za tą jego przewidywalność IP: *.tgory.pik-net.pl 06.06.02, 08:37
        po moim wkręcie o pogrzebie nicka LIMAK biedny dygocząc i wykonując dziwne ticki
        do monitora wystukuje to swoje limak kryjąc sie za plecami TYU co kurwę był
        adoptował na potrzeby małej towarzyskiej wojenki.

po docinku o pekaesie 14:47 na Orzeszkowo Ślimacze przez Gejowin Dolny
        ślimaczysko dzielnie zrezygnowalo z refundowanego przejazdu 14:47 na rzecz
        ostatniego osinobusu po 18ej za 4,50PLN [całe dwie soczyste kapusty mozna kupić]

7,01
    • Gość: LIMAK LIMAK - PODSUMOWANIE IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 06.06.02, 10:20
      wild - zgłoszenie 18.27 - jest ok. tylko za dużo i za nudno pisze - nie czytuje
      takich długich elaboratów

Jondrus -19,18-jest to dialog - on wie o co chodzi i ja też

nurmi- 20.36 ;23.49;0,34;2,36- znam ten adres i wiem o co chodzi...tak miałem
      awarie , ale dałem sobie z nią radę...jedno tylko ale - nigdy ja nie
      zaprzevczałem że pisze z pracy , więc i ironia twoja gówniana

wikul- 1,48-skonczył mu się obchód teren i siadł do kampa... wiadomo taka jest
      rola portiera...uważaj żebys sobie łba o ekran nie rozbił jak będziesz drzemał

d_nutka-0,32 ; 6.58 -no tak...teraz już wiem o co chodzi!...o 23.00 jeszcze
      była pod kołdrą ....a o 7.00 miała zimne nóżki ale też była pod kołdrą...nie
      wiem co było między 23 i 7.00...o nie ! - juz wiem ...jutro komp na kłódkę

siedem - 8.32 - przyszedł na 7.00 do pracy , zjadł śniiadanie , pierdnął w
      stołek i napisał post

odsumowanie- WART PAC PAŁACA
      • Gość: doktor to ta koza siedem podpierduje podczas seksu? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 06.06.02, 13:14
        Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> wild - zgłoszenie 18.27 - jest ok. tylko za dużo i za nudno pisze - nie czytuje
        >
        > takich długich elaboratów
        >
        > Jondrus -19,18-jest to dialog - on wie o co chodzi i ja też
        >
        > nurmi- 20.36 ;23.49;0,34;2,36- znam ten adres i wiem o co chodzi...tak miałem
        > awarie , ale dałem sobie z nią radę...jedno tylko ale - nigdy ja nie
        > zaprzevczałem że pisze z pracy , więc i ironia twoja gówniana
        >
        > wikul- 1,48-skonczył mu się obchód teren i siadł do kampa... wiadomo taka jest
        > rola portiera...uważaj żebys sobie łba o ekran nie rozbił jak będziesz drzemał
        >
        > d_nutka-0,32 ; 6.58 -no tak...teraz już wiem o co chodzi!...o 23.00 jeszcze
        > była pod kołdrą ....a o 7.00 miała zimne nóżki ale też była pod kołdrą...nie
        > wiem co było między 23 i 7.00...o nie ! - juz wiem ...jutro komp na kłódkę
        >
        > siedem - 8.32 - przyszedł na 7.00 do pracy , zjadł śniiadanie , pierdnął w
        > stołek i napisał post
        >
        > odsumowanie- WART PAC PAŁACA

to zbereźnik!

• Gość: KUŃ a co z tymi uczciwinami .....co czynia innym zarzu IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 06.06.02, 12:08
      ?
      • nurni czy zdązyłem? 06.06.02, 15:31
        bo chciałbym się z Kamilem pożegnać
        • Gość: Galba Too late... IP: 213.17.161.* 06.06.02, 15:33
          nurni napisał(a):

> bo chciałbym się z Kamilem pożegnać

---

Maybe next time.

Galba
          • Gość: śLIMAK Re: Too late... IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.06.02, 07:52
            Gość portalu: Galba napisał(a):

> nurni napisał(a):
            >
            > > bo chciałbym się z Kamilem pożegnać
            >
            > ---
            >
            > Maybe next time.
            >
            > galbate szczęście

ty lepiej zajmnij się kozą , zaszła z tobą w ciąże i aktualnie potrzebuje twojego
            ciepła...
            do kozy idioto, do kozy....

obserwator

• Gość: Kamil Re: czy zdązyłem? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.06.02, 07:49
          nurni napisał(a):

> bo chciałbym się z Kamilem pożegnać

nie - wychodze o 15.00
          a buzi możesz dać albo galbie , albo kozie(7.00), ja nie mam inklibacji homo lub
          zoo...

• Gość: siedem ślimak a co to są 'inklibacje'? IP: *.tgory.pik-net.pl 07.06.02, 07:52
            7,00
            • Gość: Galba Inkiblacja, a nie inklibacje! IP: 213.17.161.* 07.06.02, 08:18
              Inkiblacja - permanentny stan ducha i umysłu śLimaków.

Galba

• Gość: siedem ach tak IP: *.tgory.pik-net.pl 07.06.02, 08:46
                Gość portalu: Galba napisał(a):

> Inkiblacja - permanentny stan ducha i umysłu śLimaków.
                >
                > Galba

Biblioteka KUL'u uzupełnia tą informację o zastrzeżenie, że pojęcia "duszę"
                lub "ducha" ślimaczego wprowadziły ruchy NEW AGE inspirowane kulturą Dalekiego
                Wschodu. Można też na tych stronach znaleźć ciekawą informację o kulcie Świętego
                Ślimaka uprawianym w południowo-wschodnim Buthanie przez sektę KamiSai Śli Iś.
                Ponoć bywa tak, że ruch kołowy w mieście ustaje na tydzień gdy stary schorowany
                Winniczek Buthalski przemierza szosę na wskroś. Sekciarze KamiSai smarują wtedy
                asfalt wazeliną, sypią płatki storczyków, śpiewają pieśni cały czas zraszając
                Świętego wodą.

za www.lublin.com.pl

7,00
    • Gość: > uważajcie potworki( galba i siedem) IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.06.02, 08:49
      uwazaj galba , aby ci ta koza nie urodziła winniczka...
      • Gość: # uważajcie potworki( galba i siedem) IP: *.wroclaw.tpnet.pl 07.06.02, 09:23
        Pozdrawiam Was potworki (galba i siedem).
        Jestescie potworkami za niewybredne znecanie sie nad Kamilem!
        Nie bede Was przed Nim bronil.
        Kamilu nie daj sie prowokowac.
        • Gość: Galba O tak! Nie daj się prowokować Kamilu! IP: 213.17.161.* 07.06.02, 09:26
          Gość portalu: # napisał(a):

> Kamilu nie daj sie prowokowac.

Trzymamy za cię kciuki!
        • Gość: LIMAK Re: uważajcie potworki( galba i siedem) IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 26.06.02, 08:34

> Pozdrawiam Was potworki (galba i siedem).
          > Jestescie potworkami za niewybredne znecanie sie nad Kamilem!
          > Nie bede Was przed Nim bronil.
          > Kamilu nie daj sie prowokowac.

Kratko.
          Moje poprzednie wielkie nielubienie Ciebie...to przeszłośc o której chciałbym ze
          wstydem zapomnieć...
          Kratko...dziękuję za słowa wsparcia...
          Kamil

• Gość: Galba I pamiętaj Kamilu: IP: 213.17.161.* 26.06.02, 08:36
            Nie daj się prowokować! Całe Forum na ciebie patrzy!

Galba

---

> Gość portalu: # napisał(a):
            >
            > > Pozdrawiam Was potworki (galba i siedem).
            > > Jestescie potworkami za niewybredne znecanie sie nad Kamilem!
            > > Nie bede Was przed Nim bronil.
            > > Kamilu nie daj sie prowokowac.
            >
            > Kratko.
            > Moje poprzednie wielkie nielubienie Ciebie...to przeszłośc o której chciałbym z
            > e
            > wstydem zapomnieć...
            > Kratko...dziękuję za słowa wsparcia...
            > Kamil

• Gość: # Do LIMAKA i jego wielbicieli ... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.06.02, 09:03
              Kiedy LIMAKU Twoi ciemiezyciele, lubujacy sie w prowokowaniu
              oblesnosci, zauwaza u Ciebie te ceche charakteru
              za ktora Cie szanuje?

Ja mam z Toba protokol rozbieznosci na ocene PZPR i KK
              oraz seksu i zoologii ( nie mylic z zologia).

Intencja mego apelu jest zpobiezenie zdeprawowania
              jakiejs NOWEJ, ktora moze sie pojawic po zniknieciu
              tylu dobrze wychowanych damskich nickow.

Nie twierdze, oczywiscie niewprost, ze pozostaly tylko
              niewychowane...

Pozdrawiam bardzo niezoologicznie hormonowo.
              • Gość: LIMAK specjalnie do #...a niespecjalnie do POTWORKÓW IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 26.06.02, 09:51

> Kiedy LIMAKU Twoi ciemiezyciele, lubujacy sie w prowokowaniu
                > oblesnosci, zauwaza u Ciebie te ceche charakteru
                > za ktora Cie szanuje?
                >
                > Ja mam z Toba protokol rozbieznosci na ocene PZPR i KK
                > oraz seksu i zoologii ( nie mylic z zologia).
                >
                > Intencja mego apelu jest zpobiezenie zdeprawowania
                > jakiejs NOWEJ, ktora moze sie pojawic po zniknieciu
                > tylu dobrze wychowanych damskich nickow.
                >
                > Nie twierdze, oczywiscie niewprost, ze pozostaly tylko
                > niewychowane...
                >
                > Pozdrawiam bardzo niezoologicznie hormonowo.

Kratko.
                Lubię homary ...to i homar mi dopisuje...
                ...ciemiężycielami sie bawię wysmienicie, a swoje robię...wprost...
                ...to nie był protokoł rozbieżności - bo ich nie ma ...to był protokoł
                konieczności wynikający z faktu niemożności wypowiedzenia do końca swoich myśli
                tu na forum...zbyt długie i złożone wątki rażą niestrawnością....
                ..miło mi za zrozumienie moich intencji...dobrego samopoczucia...
                LIMAK
                PS....potworki trzymaja się dzielnie...a ja mam luzy ...więc ich będe kopał
                potrwornie po ich potwornym umśle...słabi są na moje chwyty- ja ich ciącle czymś
                zaskaskuję ...a oni ja jełopy ...ciągle to samo...lub małpują LIMAKA...ich kilku -
                LIMAK w osamotnieniu i daje sobię radę...
                Potworki , teraz do was- bieżcie sie za robotę bo sie nudzę...może jakiś swieży
                własny pomysł...hej...no właśnie , a gdzie hej?...perłe traktuję na oddzielnych
                prawach, bo i przeciwnik lepszy-śmieciarze....

• Gość: Galba Życzy Pan sobie anonsik w prasie branżowej? IP: 213.17.161.* 26.06.02, 09:54

> Potworki , teraz do was- bieżcie sie za robotę bo sie nudzę...może jakiś swieży
                  > własny pomysł...

• Gość: siedem Re: Życzy Pan sobie anonsik w prasie branżowej? IP: *.tgory.pik-net.pl 26.06.02, 10:08
                    Gość portalu: ŚLIMAK napisała:
                    >

> Potworki , teraz do was- bieżcie sie za robotę bo sie nudzę...może jakiś s
                    > wieży

tak ślimak coś 'swierzego' jakas basia jakaz zosia. danka juz za diodę3 robi
                    teraz wiem czemu czujesz sie jak dyktator mody ...

• Gość: siedem slimak specjalnie... IP: *.tgory.pik-net.pl 26.06.02, 10:05

> Gość portalu: # napisał(a):
                  >
                  > > Kiedy LIMAKU Twoi ciemiezyciele, lubujacy sie w prowokowaniu
                  > > oblesnosci, zauwaza u Ciebie te ceche charakteru
                  > > za ktora Cie szanuje?
                  > >
                  > > Ja mam z Toba protokol rozbieznosci na ocene PZPR i KK
                  > > oraz seksu i zoologii ( nie mylic z zologia).
                  > >
                  > > Intencja mego apelu jest zpobiezenie zdeprawowania
                  > > jakiejs NOWEJ, ktora moze sie pojawic po zniknieciu
                  > > tylu dobrze wychowanych damskich nickow.
                  > >
                  > > Nie twierdze, oczywiscie niewprost, ze pozostaly tylko
                  > > niewychowane...
                  > >
                  > > Pozdrawiam bardzo niezoologicznie hormonowo.
                  >
                  > Kratko.
                  > Lubię homary ...to i homar mi dopisuje...
                  > ...ciemiężycielami sie bawię wysmienicie, a swoje robię...wprost...
                  > ...to nie był protokoł rozbieżności - bo ich nie ma ...

"Nic bardziej nie czyni człowieka tchórzliwym i pozbawionym sumienia niż chęć
                  podobania się wszystkim." Marie von Ebner-Eschenbach

dziekuję za uwagę
                  7,30
                  • Gość: # Re: slimak specjalnie... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.06.02, 10:20
                    Gość portalu: siedem napisał(a):

> > ...to nie był protokoł rozbieżności - bo ich nie ma ...
                    >
                    > "Nic bardziej nie czyni człowieka tchórzliwym i pozbawionym sumienia niż chęć
                    > podobania się wszystkim." Marie von Ebner-Eschenbach
                    >
                    > dziekuję za uwagę
                    > 7,30

Gdzie mozna nabyc ten zbiorek zlotych mysli?

Zona wyrzucila stare "Przekroje" a nowe niedawno wyrzucil
                    z Krakowa agent Michnika, wydawca "Maus" o Polakach - swiniach!

Przepisywalbym scanerem a kopiowal oceerem.
                    A tak to jestem skazany na watki Luki, tylko ze musze poczekac za zostana
                    zapomniane...

• Gość: siedem www.gazetapolska.pl IP: *.tgory.pik-net.pl 26.06.02, 10:26

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                      >
                      > > > ...to nie był protokoł rozbieżności - bo ich nie ma ...
                      > >
                      > > "Nic bardziej nie czyni człowieka tchórzliwym i pozbawionym sumienia niż c
                      > hęć
                      > > podobania się wszystkim." Marie von Ebner-Eschenbach
                      > >
                      > > dziekuję za uwagę
                      > > 7,30
                      >
                      > Gdzie mozna nabyc ten zbiorek zlotych mysli?
                      >
                      > Zona wyrzucila stare "Przekroje" a nowe niedawno wyrzucil
                      > z Krakowa agent Michnika, wydawca "Maus" o Polakach - swiniach!
                      >
                      > Przepisywalbym scanerem a kopiowal oceerem.
                      > A tak to jestem skazany na watki Luki, tylko ze musze poczekac za zostana
                      > zapomniane...
                      >
                      >

ale osobiście jestem zwolennikiem krótkiej formy literackiej [strasznie krótkiej]

ś [si]:

jak śliski
                      jak koniunkturalny
                      jak bez kręgosłupa
                      jak bez honoru
                      jak bez zasad
                      jak ślimak po prostu

7,33
                      • Gość: Galba www.gazetapolska.pl IP: 213.17.161.* 26.06.02, 10:28
                        www.gazetapolska.pl/?gp=,1,020619,ob,wiszn,,,ob_wiszn

Zbieraczem aforyzmów jest nasz krajan - prof.Wiszniewski.

Galba
                        • Gość: # Re: www.gazetapolska.pl IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.06.02, 10:33
                          Od dawna czytam prof. Wiszniewskiego
                          ale od 2 lat niestetety nie kupuje juz Gazety Polskiej.

Zaczalem miec wrazenie, ze to jakas mutacja "wybiorczej"...
                          • Gość: LIMAK Re: www.gazetapolska.pl ---------------do Kratki IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 26.06.02, 10:55
                            Kratko.
                            Dziwie sie jednak , ze miałes ubodobania do czytania GP...ale dobrze ze
                            prawidłowo zareagowałes...lepiej późno niz wcale...ja z zasady ( poza
                            okazjonalnymi przypadkami) nie czytam gazet typu: GP, GW,T, Wprost...jest
                            jescze kilka innych które stanowią folklor ...ale ich też nie czytam...zresztą
                            mało co jest miłego na scenie polskiej...raczej mogę wertować ciągle Wojaka
                            Szwejka" widząc w niej wielu ,,galbosiódemkowatobyczych"...lubię literaturę
                            faktu ( zaznaczam -faktu),kocham ostrą satyrę ( moja specjalizacja)...i
                            wszystkie pismidła o żarciu-jadłem i winniczki ( to ku uciesze gawiedzi
                            galbopodobnej)...poza tym ranczo,kwiaty ( one sa przynasjmniej szczere)i GÓRY-
                            tam jeszcze nie spotkałem żadnej galby, siódemki...bywają czasami byki...ale
                            uwiązane na postronku i ogrodzone...
                            LIMAK
                          • Gość: Galba www.gazetapolska.pl IP: 213.17.161.* 26.06.02, 11:11

> ale od 2 lat niestetety nie kupuje juz Gazety Polskiej.
                            > Zaczalem miec wrazenie, ze to jakas mutacja "wybiorczej"...

To mniej więcej wtedy kiedy ja zacząłem kupować - w sumie wydawca nie zauważył
                            różnicy (nawet miasto się zgadza).

Galba
                            • Gość: # Re: www.gazetapolska.pl IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.06.02, 11:38
                              Sa jeszcze gazety, ktore kupuje, ale nie czytam
                              choc kosztuja 3 zl!

Pewien Anglik pozostawiony na bezludnej wyspie
                              oprowadza po 12 latach przyjaciol:

"To jest moj dom. To "Klub" do ktorego chodze a to Klub do ktorego nie chodze!"
                              mozna zamienic klub na pub.
    • Gość: LIMAK do nurmiego-łyso ci? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.06.02, 09:26
      ja pisałem tych, co to piszą z pracy, a innym zarzucają złodziejstwo że robią
      to samo...
      ja nigdy nie zapierałem sie tego - w domu nie mam internetu , więc i twoje
      idiotyczne uwagi w stosunku do mnie na nic...
      żeby to zrozumiec to trzeba mieć rozumek na poziomie Kubuśia Puchatka- czego i
      tobie życzę
      • Gość: LIMAK Re: do nurmiego-łyso ci?- suplement_______________ IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 07.06.02, 09:34

> ja pisałem tych, co to piszą z pracy, a innym zarzucają złodziejstwo że robią
        > to samo...
        > ja nigdy nie zapierałem sie tego - w domu nie mam internetu , więc i twoje
        > idiotyczne uwagi w stosunku do mnie na nic...
        > żeby to zrozumiec to trzeba mieć rozumek na poziomie Kubuśia Puchatka- czego i
        > tobie życzę

to ostatni raz do ciebie , bo w moim zwyczaju jest, nie rozmawiać z idiotami...
        dołącz w dyskusji do galby, siedem(7.00) i janusza2...masz jeszcze i perłe w
        odwodzie...
        jakbyś chciał kozy od zadniej strony , to siedem na cię czeka....
        od teraz brak reakcji na hasło nurmi...
        tyle w kwestii , czy zdążyłem i pożegnania...

• Gość: siedem "suplement" IP: *.tgory.pik-net.pl 07.06.02, 09:37
          ślimak? Ślimak? ŚLIMAK!?

ajm ipresd

7,00
        • Gość: nurni trzymam za slowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 09:39

> od teraz brak reakcji na hasło nurmi...

moze rzeczywiscie co warte

nurni

jeszcze jedno
          brak reakcji jako Kamil
          czy też jako nurni_ ?

• Gość: n0str0m0 limak, kamil, jestem nowa... zdecyduj sie... IP: 202.108.191.* 26.06.02, 11:16
      bo inaczej czas bedzie skierowanie do psychiatry odebrac...
      jeden nick ci powinien przeciez wystarczyc
      a nikt nie pomyli sie czytajac
      twoje bzdury
      spod innego alter ego

co do mnie - zawsze uzywam nostromo
      jesli chcesz bym zaczal sie podpisywac "n0str0mk0"
      musisz mi najpierw oderwac glowe
      i zastapic ja swoja

co jak wiemy jest niewatpliwie kuszace
      ale na pewno nie dla mnie

a skad pisze? i o ktorej godzinie? sprawdz i pogadamy... koniu...

nostromo
      • Gość: LIMAK Re: limak, kamil, jestem nowa... zdecyduj sie... IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 26.06.02, 11:33
        Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> bo inaczej czas bedzie skierowanie do psychiatry odebrac...
        > jeden nick ci powinien przeciez wystarczyc
        > a nikt nie pomyli sie czytajac
        > twoje bzdury
        > spod innego alter ego
        >
        > co do mnie - zawsze uzywam nostromo
        > jesli chcesz bym zaczal sie podpisywac "n0str0mk0"
        > musisz mi najpierw oderwac glowe
        > i zastapic ja swoja
        >
        > co jak wiemy jest niewatpliwie kuszace
        > ale na pewno nie dla mnie
        >
        > a skad pisze? i o ktorej godzinie? sprawdz i pogadamy... koniu...
        >
        > nostromo

Przez pomyłkę władowałeś za dużo literek do swojego nicka...winno być -nasrano-...
        ...chwała Bogu - juz mam Cie z głowy -swojej...ty masz kapuściany
        łeb...robaszku...mnie raczej możesz pocałować tam gdzie galba całuje kozę....
        ...tobie palancie psychiatra juz nie pomoże...
        LIMAK- nie nowy

• bykk Re: do śLIMAKA i Hasza 26.06.02, 12:04
          Witaj mój ulubiony!
          Widzę,że powróciłeś do dawnej formy!
          Cieszę się,ochłodziło się więc żyjesz,a już myślałem...
          Trzym się!
          Twój buhaj
          ps. Hasz,ja czytam od 1 numeru GP,fakt trochę się zmieniła,ale nie tak
          aby porównywać ją do GW!
          Pozdrawiam Cię
          hej!
          • Gość: # Re: do śLIMAKA i Hasza IP: *.wroclaw.tpnet.pl 26.06.02, 12:11
            Przeciez nie zabronie Ci czytac.

Musialbym sie upodobnic do KarolaW. zabraniajacego czytac Hasza!
            Albo do walczacych z Radiem Maryja czy Kosciolem.

Tylko czytajac nie daj sobie drukowac.
            Widzisz ich tu pelno -

nie znaja kolejnosci prawidlowej: matryca - druk - mozg - opinia

stosujac: opinia - druk - matryca w mozgu... przelewanie jej na Forum.

Chcialbym n0str0m0 pocieszyc - bylem wiele m-cy w gorszych tarapatach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka