Dodaj do ulubionych

______Co tak esbecja przycichła dziś na aquanacie?

20.06.05, 11:05
Obserwuj wątek
    • andrzejg Wygrałeś 20.06.05, 11:19
      nikt z odmiennymi poglądami nie chce się pryznać,
      bo zmiejsca będzie umiejscowiony w SSBcji
    • t0g Re: Samokrytyka? 20.06.05, 11:22

• abprall Re: Samokrytyka? 20.06.05, 11:31
        qrwa , gdyby nie esbecja to co robiliby dzis kiernozy , dyletanci , nakręcacze
        społecznej bomby zegarowej ...siewcy nienawiści....egzemplarze bezkarnosci z
        Institut for Hate , ku deprawacji społeczenstwa ...etc, etc...
        zatem odpierdulta sie od esbecji...
        dawali chleb i dają chleb...

----------------------------
        pieprzone cywile
        • porter11 Re: Samokrytyka? 20.06.05, 14:57

A skąd go brali i biorą?
          -----------------------------------------
          Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
          (c) bzyk7
          • hasz0 Z Brukseli 21.06.05, 09:45
            dawali chleb i dają chleb...

• babariba666 kto 'przycichł'??? - Przecież nalazłeś tu 20.06.05, 11:32
      • hasz0 jesteś za otwarciem archiwów? serio? 20.06.05, 12:37
        • babariba666 a chcesz numery 'dwuzerowe' obu moich teczek... 20.06.05, 12:55
          ...które mi kiedyś różni ponazakładali?
          Jak gdybym się nie brzydził, to napisałbym, ze mam je W DUPIE.
          Ale zwieracz mój szanować raczę.
          A jeżeli coś z nich by cię miało interesować, to sobie pójdź i ponaoglądaj się. Jak cos śmiesznego tam znajdziesz, to masz moją zgodę na opublikowanie tego wszystkiego. Też się pośmieję.
          A poza tym pozdrawiam
          • hasz0 Ja wiem, ze Ty chcesz dobrze tylko gdyby nie tylko 20.06.05, 14:41
            ja mam w du..co piszą o zwykłych ob.
            Jestem za przezroczystościa zyciorysów ludzi w polityce.

Więc nie leć jak w Rycho7 w ciela.
            Bielmo padło na oczy, że nie widzisz teczkowych gier
            w mafijno-politycznych cudach?
            • babariba666 ale kto tym grywa, haszu??? 20.06.05, 15:42
              piszę ci ja o tym, że z powodu obrzydzenia tylko do czynności nieestetycznych nie wetkam ja tych teczek, co je po mediach Wildstein poroznosił W DUPĘ.
              Są dwie teczki z moim nazwiskiem i co ja miałbym teraz z TYM GÓWNEM zrobić? - Może wytatuować miałbym sobie na czole, że w dupie mam takie zapisy?
              • hasz0 tym grywa, haszu???jesteś więc politykiem! Nie 20.06.05, 16:29
                zwykłym obywatelem.
                PO straszy zwykłych obywateli - domagajac się dostępu
                przez każdego do tzw. brudów obyczajowych zwykłego Kowalskiego.

Z tego co piszesz wnoszę, że jestes za utajnieniem powiązań esbeckich
                mafii, rządu i gospodarki.
                Czyli dalszej gry teczkami.
                I dalszej przewagi wtajemniczonych nad wyborcami.
                I specjalnie udajesz, że nie rozumiesz iż chodzi o uajwnienie przeszłości ludzi
                mających wpływ na politykę. Także dziennikarzy jako tzw. IV władzy.

• babariba666 politykiem żadnym nie jestem 20.06.05, 22:02
                  ...a na listę Widsteina trafiłem dwuktotnie wyłącznie dlatego, ze we Warszawie do szkoły jednej se chodziłem. I dwóch brzydkich panów za nadającego się do zwerbowania mnie miało.
                  Do dupy se to mogą wetknąć, bo nic oprócz sygnatur w tym nie ma. A ja za 'obrzydliwy' jestem, żeby w kiszkę stolcową byle co wtykać.
                  • hasz0 Zaraz babariba666 udajesz, że nie rozumiesz? 20.06.05, 22:24
                    PO chce nastraszyc zwykłych obywateli powszechnym otwarciem
                    zbiorów archiwalnych. Takich co nie startują w polityce.

Zeby reagowali tak jak Ty.
                    Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi?
                    • rycho7 Do "dyscyplinowania" politykow sluzy lustracja 21.06.05, 07:17
                      hasz0 napisał:

> PO chce nastraszyc zwykłych obywateli powszechnym otwarciem
                      > zbiorów archiwalnych. Takich co nie startują w polityce.

O co wiec aktualnie chodzi? O dzika lustracje?
                      • hasz0 ______O dzikość obyczajów!/n 21.06.05, 07:20
                        • rycho7 Hasza ambicja na tresera obyczajów n/t 21.06.05, 10:36
                          • hasz0 Zdecyduj się! Znowu sam sobie przeczysz! 21.06.05, 14:56
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25428932&a=25485603
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25428932&a=25472364
                            nie rozumiesz bałwanie, że jedno wyklucza drugie?

Albo "wytwórca błota"
                            albo "treser obyczajów"!!!

100-y raz do własnej bramki!
                            Ja już nie mam sił do prostowania...

• rycho7 i to i to 21.06.05, 15:27
                              hasz0 napisał:

> nie rozumiesz bałwanie, że jedno wyklucza drugie?
                              >
                              > Albo "wytwórca błota"
                              > albo "treser obyczajów"!!!

Wystarczy Ciebie czytac aby stwierdzic, ze i to i to.

> 100-y raz do własnej bramki!

Do Twojej. Kierunki chcesz zewangelizowac? Na jedynie sluszne?

> Ja już nie mam sił do prostowania...

Wystarczalo abys przez ostatni rok uczciwie odpowiadal, a nie robil wiecznych
                              unikow. Cic nie prostowales. Jedynie zamulales (bloto) pseudomoralizatorstewm
                              (tresura obyczajow).
                              • hasz0 Nie to i nie tamto 21.06.05, 15:39
                                Wysmiewałeś się dlatego, że niezlubiłem zmasowanej nagonki na kapelana prałata
                                Jankowskiego
                                - którego broniło RM. No to też sie ująłem.
                                I wtedy, gdy uzyłem sformułowania Polak katolik, dostałeś prawdziwej oszołomowej
                                i moherowej szajby.

Przypisałeś mi wszelkie możliwe przywary polskiego społeczeństwa
                                te prawdziwe i te uzywane nawet przez Twoich wrogów.
                                Smieszny jesteś z tym zacietrzewieniem "z oddali".

Ja Ci nie piszę, że kradłeś, że kłamiesz, żeś moher, żes Stalin, żeś Goebelsik,
                                żeś Hitler, żeś bolszewik na zmianę od kilku miesięcy
                                - ja piszę, że bronisz bolszewików i ubeków i tym wg Ciebie działam na szkodę
                                99 % Polaków. Katolików też.

No sam powiedz tak wygląda "kopanie Hasza po kostkach"

dawno Ci pisali niektórzy żebyś sie zastanowił kto się omiesza.
                                • rycho7 udowodnij podajac linki 21.06.05, 16:05
                                  hasz0 napisał:

> Wysmiewałeś się dlatego, że niezlubiłem zmasowanej nagonki na kapelana
                                  prałata
                                  > Jankowskiego
                                  > - którego broniło RM. No to też sie ująłem.
                                  > I wtedy, gdy uzyłem sformułowania Polak katolik, dostałeś prawdziwej
                                  oszołomowe
                                  > j
                                  > i moherowej szajby.
                                  >
                                  > Przypisałeś mi wszelkie możliwe przywary polskiego społeczeństwa
                                  > te prawdziwe i te uzywane nawet przez Twoich wrogów.
                                  > Smieszny jesteś z tym zacietrzewieniem "z oddali".
                                  >
                                  > Ja Ci nie piszę, że kradłeś, że kłamiesz, żeś moher, żes Stalin, żeś
                                  Goebelsik,
                                  > żeś Hitler, żeś bolszewik na zmianę od kilku miesięcy
                                  > - ja piszę, że bronisz bolszewików i ubeków i tym wg Ciebie działam na szkodę
                                  > 99 % Polaków. Katolików też.
                                  >
                                  > No sam powiedz tak wygląda "kopanie Hasza po kostkach"
                                  >
                                  > dawno Ci pisali niektórzy żebyś sie zastanowił kto się omiesza.

Udowodnij kazde zdanie w powyzszym steku Twoich wymyslow. Podaj link gdzie
                                  napisalem dowolna rzecz jaka mi przypisujesz od miesiecy. Nigdy nie podales
                                  cienia dowodu. Ja z Twoimi urojeniami nie bede dyskutowac. Twoje wymysly
                                  osmieszalyby Ciebie gdyby wypadalo smiac sie z chorego.
                                  • hasz0 Re: udowodnij podajac linki 21.06.05, 19:00
                                    > Udowodnij kazde zdanie w powyzszym steku Twoich wymyslow. Podaj link gdzie
                                    > napisalem dowolna rzecz jaka mi przypisujesz od miesiecy. Nigdy nie podales
                                    > cienia dowodu. Ja z Twoimi urojeniami nie bede dyskutowac. Twoje wymysly
                                    > osmieszalyby Ciebie gdyby wypadalo smiac sie z chorego.

#:

Chyba "argumentujące", ostatnie zdanie wystarcza za dowód.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25428932&a=25492180
                                    • rycho7 przerost ego 21.06.05, 19:09
                                      hasz0 napisał:

> > osmieszalyby Ciebie gdyby wypadalo smiac sie z chorego.
                                      >
                                      > #:
                                      >
                                      > Chyba "argumentujące", ostatnie zdanie wystarcza za dowód.

Masz Haszu przerost ego, nowotworowo gigantoegoizm. Napisalbym, narcyzm, gdybym
                                      sie ostatnio od Twoich przyjaciol na forum nie dowiedzial, ze to zboczenie
                                      porownywalne z sodomia i nekrofilia. Na cos takiego sie nie powaze.
                    • babariba666 i bardzo dobrze, może jednak warto zjeść tę 21.06.05, 16:18
                      ...żabę raz na zawsze.
                      Ja jestem pewien, że w teczkach z moim nazwiskiem NIE MA NIC, czego bym się musiał wstydzić.
                      Ale w necie gdzieś funkcjonuja dwie sygnatury z moim nazwiskiem.
                      I co mam zrobić? Na czole wytatuować, że tam nic nie ma?
                      To może lepiej niech se kaczodyle wezmą te teczki i w dupy sobie powtykają w całym majestacie prawa. Każdy po jednej.
                      A jakby jakiś kawałek okładki został, niech ją rokicie dadzą.
                      hasz0 napisał:

> PO chce nastraszyc zwykłych obywateli powszechnym otwarciem
                      > zbiorów archiwalnych. Takich co nie startują w polityce.
                      >
                      > Zeby reagowali tak jak Ty.
                      > Naprawdę nie rozumiesz o co chodzi?
                      • rycho7 reagujesz nieslusznie 21.06.05, 16:49
                        babariba666 napisał:

> ...żabę raz na zawsze.

> hasz0 napisał:
                        >
                        > > Zeby reagowali tak jak Ty.

Pokazujesz, ze masz haszowatych tam gdzie panie Janku wezykiem. Powiniennes
                        jedynie slusznie poprzec haszowatych. Masz przerabane. Po wyborach nie
                        wymkniesz sie lapance.
                        • babariba666 a ja jestem pewien, że mylisz się... 21.06.05, 20:04
                          ...w sposób FUNDAMENTALNY.
                          Tak się bowiem składa, że żona moja nie miała pomysłu na nazwanie naszego potomka płci męskiej. Podobnie jak ja.
                          I jadąc ona do Urzędu Stanu Cywilnego, coby młode zarejestrować - wymyśliła, że nazywać się może tak jak ja, bo zdaje się kochać mnie jeszcze wtedy raczyła.
                          Dla pocztowej 'rozróżnialności' dodała mu drugie imię, żebym z powodu inicjału nie otwierał poczty kierowanej do dziecka.
                          Ale dzisiaj na przykład zadzwonił do mnie kurier z jakiejś firmy, który miał do dostarczenia mojemu młodemu bankową kartę Intelligo.
                          Zapytał mnie, czy mówi ze mną, bo o nazwisko i imię (pierwsze) zapytał i zgodnie z prawdą odpowiedziałem mu, że tak.
                          Na szczęście młode dało się na czas obudzić.
                          I wygląda na to, że moje młode nosić by musiało za sobą garb teczek, które mi kiedyś 'bez dania racji' ponazakładali. A ja się na to nie zgadzam i dlatego domagam się otwarcia i upublicznienia całego tego bałaganu.
                          A potem niech się wszyscy odpie...
                          • rycho7 W sposob fundamentalny nie zrozumiales mojej ironi 21.06.05, 20:13
                            babariba666 napisał:

> ...w sposób FUNDAMENTALNY.

W sposob fundamentalny nie zrozumiales mojej ironii.

> domagam się otwarcia i upublicznienia całego tego bałaganu.
                            > A potem niech się wszyscy odpie...

A niech upubliczniaja. W sposob fundamentalny moge Ci powiedziec, ze potem się
                            wszyscy nie odpie...

Bo chodzi o to aby gmerac w g....
                            • hasz0 Re: W sposob fundamentalny nie zrozumiales mojej 21.06.05, 20:41
                              > W sposob fundamentalny nie zrozumiales mojej ironii.
                              >
                              > > domagam się otwarcia i upublicznienia całego tego bałaganu.
                              > > A potem niech się wszyscy odpie...
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              > A niech upubliczniaja. W sposob fundamentalny moge Ci powiedziec, ze potem
                              się > wszyscy nie odpie...> > Bo chodzi o to aby gmerac w g....
                              -----------------------------------------------------------------------------

Nie udawaj naiwniaka!
                              Teczki mają wartość tylko wtedy, gdy dostęp do nich mają
                              uprzewilejowane osoby. Czyli byli pracownicy SB.
                              Tracą moc gdy sa jawne.

A zwykli obywatele, nie politycy, prawnicy i nie dziennikarze nie powinni być
                              nękani - jak ojciec Hejmo Kieresem czy babariba666 listą Wildsteina.

• rycho7 besserwiser Hasz 21.06.05, 20:53
                                hasz0 napisał:

> Teczki mają wartość tylko wtedy, gdy dostęp do nich mają
                                > uprzewilejowane osoby. Czyli byli pracownicy SB.

IPN zatrudnia bylych pracownikow SB. Ciekawa informacja. Nie wiedzialem. Nawet
                                nie przypuszczalem.

> Tracą moc gdy sa jawne.

Dzis uslyszalem, ze Belka rok temu w opublikowanym wywiadzie twierdzil, ze
                                podpisal instrukcje wyjazdowa. No to bylo to jawne czy nie bylo jawne?

> A zwykli obywatele, nie politycy, prawnicy i nie dziennikarze nie powinni
                                być
                                > nękani - jak ojciec Hejmo Kieresem czy babariba666 listą Wildsteina.

Sa niekani i beda. Beda igrzyska bo chleba nie przybedzie. Od czego ma przybyc,
                                od programu Hasza?
                                • hasz0 Re: besserwiser Hasz 21.06.05, 21:10
                                  > W sposob fundamentalny nie zrozumiales..........

bo nie chciałeś.

Sbecja nagle dostała amnezji i spaliła naraz kopie poprzednio spalonych teczek?
                                  Musisz mieć naprawdę IQ<70 żeś jeszcze nie zauważył od 16 lat powszechnej gry
                                  teczkami.

>...Belka rok temu w opublikowanym wywiadzie twierdzil, ze
                                  > podpisal instrukcje wyjazdowa. No to bylo to jawne czy nie bylo jawne?

Skłamał Komisji Sejmowej pod przysięgą! Jako premier.
                                  To chcesz utajnić?

• rycho7 dowody na stol 21.06.05, 21:40
                                    hasz0 napisał:

> Sbecja nagle dostała amnezji i spaliła naraz kopie poprzednio spalonych
                                    teczek?

To jest karalne. Ukrywanie dowodow przez Hasza tez jest karalne. Haszu
                                    wybieraj. Jestes uczciwy czy nie jestes.

> Musisz mieć naprawdę IQ<70 żeś jeszcze nie zauważył od 16 lat powszechnej g
                                    > ry
                                    > teczkami.

A czego ten tekst dotyczy?

> >...Belka rok temu w opublikowanym wywiadzie twierdzil, ze
                                    > > podpisal instrukcje wyjazdowa. No to bylo to jawne czy nie bylo jawne?
                                    >
                                    > Skłamał Komisji Sejmowej pod przysięgą! Jako premier.
                                    > To chcesz utajnić?

To oceni prokuratura lub sad. Mnie Belka powiewa.
                            • babariba666 tonkost' twojewo posta toczno poniał, no nie... 21.06.05, 21:11
                              ...wierił, szto hasz toże pajmiot.
                              Jakbym miał klawiaturę z cyrylicą, o wiele lepiej by moja wypowiedź wyglądała.
                              Pozdrawiam
                              • hasz0 Re: tonkost' twojewo posta toczno poniał, no nie. 21.06.05, 21:25
                                wierisz richam czy rjumkam a nie haszom?
                              • rycho7 pomarzyc dobra rzecz 21.06.05, 21:26
                                babariba666 napisał:

> Jakbym miał klawiaturę z cyrylicą

Wlasnie odczuwam gleboka potrzebe zakupienia. Czy mrowki do Twej miejscowosci
                                docieraja? I czy mrowka moglaby dostarczyc cos takiego? Za ile?

Szczytem byloby posiadanie klawiatur bezprzewodowych i uzywanie naprzemiennie.
                                Czy jest oprogramowanie do takiej rozpusty?
                      • hasz0 No i pomalutku mamy wniosek że prawdy 21.06.05, 18:52
                        uczciwi nie muszą się wstydzić.

• rycho7 ekspert o "uczciwych" 21.06.05, 21:06
                          hasz0 napisał:

> uczciwi nie muszą się wstydzić.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25474436&a=25498932
                          • karlin Wiesz o tym, że Ciastoń pisał o babaribie? /nt 21.06.05, 21:10
                            • babariba666 nie gadaj... gdzie??? 21.06.05, 21:15
                              ...ja akurat miałem o tydzień dłużej, niż z rozdzielnika wynikało nieprzyjemność być starszym szeregowym LWP z pododu takiego, ze się jednemu panu w Bydgoszczy sztuczna szczęka zepsuła.
                              Ten tydzień przespałem praktycznie z kałasznikowem pod poduszką i nikomu takiego doświadczwenia nie winszuję.
                            • rycho7 nie wiem czy Babariba jest uczciwy 21.06.05, 21:17
                              hasz0 napisał:

> uczciwi nie muszą się wstydzić.

karlin napisal:

> Wiesz o tym, że Ciastoń pisał o babaribie?

Skad moglbym wiedziec czy Babariba jest uczciwy lub nieuczciwy? Bog nie
                              obdarzyl mnie laska jasnowidzenia.
                              • karlin Nie tylko tego nie wiesz 21.06.05, 21:34
                                rycho7 napisał:

> Skad moglbym wiedziec czy Babariba jest uczciwy lub nieuczciwy? Bog nie
                                > obdarzyl mnie laska jasnowidzenia.
                                ---------------------------------------------------------------------

I dlatego napisałeś "uczciwych".

Tęsknisz za wysuniętą placówką w Heimacie?

Koalicja się zwija....
                                • babariba666 karlinie powiedz mi, co Ciastoń o babaribie... 21.06.05, 21:39
                                  ...napisał, bo spać nie będę mógł
                                  • karlin Zapytaj Rycha, to on Ciebie z Ciastoniem w jednym 21.06.05, 21:46
                                    poście splątał. Może coś wie?
                                    • rycho7 udowodnij 21.06.05, 22:09
                                      karlin napisał:

> Zapytaj Rycha, to on Ciebie z Ciastoniem w jednym
                                      > poście splątał. Może coś wie?

Wystarczy podac link do postu w tym watku.
                                • rycho7 "uczciwych" napisal Hasz 21.06.05, 21:45
                                  karlin napisał:

> I dlatego napisałeś "uczciwych".

Ja Hasza cytowalem. Do sprawdzenia w postach powyzej.

> Tęsknisz za wysuniętą placówką w Heimacie?

Ktorym?
                          • hasz0 Re: ekspert o "uczciwych" 21.06.05, 21:19
                            podejrzany o zlecenie zabójstwa Popiełuszki Ciaston
                            objawia przewrotna logikę:

"Ujawnianie obecnie teczek to wyłącznie gra polityczna - uważa były wiceszef
                            MSW z lat 80. gen. Władysław Ciastoń.

To jakby rozbrajanie min było podstępnym działaniem!

Rychu7 czerpie pełnymi garsciami z "aksjomatyki" Ciastonia...
                            • rycho7 jestem za ujawnianiem 21.06.05, 21:33
                              hasz0 napisał:

> "Ujawnianie obecnie teczek to wyłącznie gra polityczna - uważa były wiceszef
                              > MSW z lat 80. gen. Władysław Ciastoń.
                              >
                              > Rychu7 czerpie pełnymi garsciami z "aksjomatyki" Ciastonia.

Udowodnij swoje pomowienie.
                              • karlin Re: jestem za ujawnianiem 21.06.05, 21:45
                                rycho7 napisał:

> Udowodnij swoje pomowienie.
                                ----------------------------------------------------------

Aleś ty głupiutki Rysiu.

Fakt pomówienia udowadnia sąd. Z jednym wyjątkiem. Samooskarżania się w
                                procesach moskiewskich.

Dziękujemy za szczerość.
                                • rycho7 Re: jestem za ujawnianiem 21.06.05, 22:11
                                  karlin napisał:

> Fakt pomówienia udowadnia sąd.

Logika miazdazaca. Nie sadze abym uznal Cie za godnego kierowania sprawy do
                                  sadu.
                                  • karlin Rysiu 21.06.05, 22:15
                                    nikt ciebie nie chce miażdżyć. Ale dzisiaj ci już wystarczy. Wylejesz na
                                    klawiaturę i będzie ci szkoda.
                                    • rycho7 przeszanowny Karlinie 21.06.05, 23:30
                                      karlin napisał:

> nikt ciebie nie chce miażdżyć. Ale dzisiaj ci już wystarczy. Wylejesz na
                                      > klawiaturę i będzie ci szkoda.

Mam drobne promlemy, Breslau (die Blome Euroepas) nie jest moim Heimatem. Jest
                                      Heimat'em moich przodkow.
    • rycho7 lapaj zlodzieja 20.06.05, 12:12
      Haszu, zdekonspirowal sie stosujac najstarsza i najbardziej oklepana metode
      odwracania uwagi. Nie wypada nic innego niz podjudzuc Hasza aby opublikowal na
      forum swoja teczke z IPN'u.
      • hasz0 ______Lecisz w ciela (1 bł. ortogr.) /nt 20.06.05, 12:20
      • hasz0 A judzenie jest zakazane bo pachnie antysemit./n 20.06.05, 12:21
    • karlin A czytałeś Cichych i Gęgaczy? 20.06.05, 22:49
      Widać każdy ma swoje ciche dni i stadia gęgu.
    • wikul Re: ______Co tak esbecja przycichła dziś na aquan 20.06.05, 23:23
      Jesteś pewien ? Rozejrzyj sie uważniej . Przy okazji zorientujesz się że
      dzisiaj dyżur ma wściekły pedał szukający wszędzie faszystów .
      • hasz0 forum umarło.Wpisy sprzed tygodnia. Apbrall ratuje 21.06.05, 07:22
        • perli jutro 21.06.05, 11:51
          przybędzie mycker z ajkju 9cztery. Kiecce tak powiedzieli.
      • hasz0 Tu więcej takich 21.06.05, 10:09
      • miss_dronio Tak z czystej ciekawości..... 21.06.05, 13:26
        tak tylko dla zaspokojenia wiedzy: czy esbek to z definicji "wsciekły pedal"
        czy to taki zbieg okolicznosci?wink
        • hasz0 Nie będę się taplał w błocie.../n 21.06.05, 13:34
          • rycho7 Hasz, wytworca błota n/t 21.06.05, 14:45
            • hasz0 Ośmieszyłeś się wystarczająco! mało ci? 21.06.05, 14:51
              • rycho7 lapaj zlodzieja 21.06.05, 15:29
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25428932&a=25488034
                Belki w swym oku Hasz nigdy nie zobaczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka