annonim Luce i Siódemce (5040) 12.08.02, 15:07 A jeśli wolno zapytać: w jakim celu zadał Pan to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: ja każdemu,tylko.. 12.08.02, 15:13 Właściwie każdemu(bo na tyle mnie stać),jedynie może krytynowi52 nie,bo on na gówniany cel mógłby przeznaczyć,no chyba,że nie hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.k.mcnet.pl 13.08.02, 10:21 annonim napisał(a): > A jeśli wolno zapytać: w jakim celu zadał Pan to pytanie? Zamiast mi pożyczać forsę, lepiej poprzeć moją kandydaturę na szefa MinFinu - wtedy nikt nikomu by nie musiał pożyczać piniondzów, gdyż wszyscy by je mieli. Przy okazji wykopałbym dokumendę na zieloną trawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.pgi.waw.pl 13.08.02, 10:25 Gość portalu: luka napisał(a): > annonim napisał(a): > > > A jeśli wolno zapytać: w jakim celu zadał Pan to pytanie? > > Zamiast mi pożyczać forsę, lepiej poprzeć moją kandydaturę na szefa MinFinu - > wtedy nikt nikomu by nie musiał pożyczać piniondzów, gdyż wszyscy by je mieli. > Przy okazji wykopałbym dokumendę na zieloną trawkę. zupelnie wszyscy??? jesli dasz jakies sensowne gwarancje i obiecasz ze jak juz wszyscy beda mieli te pieniadze (tylko ile cholera?), to rozwiazesz to ministerstwo to moge cie poprzec. natt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.k.mcnet.pl 13.08.02, 10:28 Gość portalu: natt napisał(a): > zupelnie wszyscy??? Wszyscy, którzy będą chcieli być bogaci. Jak ktoś się uprze, że woli gnić w biedzie pod mostem, to uszanuję jego wybór. > jesli dasz jakies sensowne gwarancje Nie dam Ci żadnych gwarancji poza obietnicą, że nie będę Ci przeszkadzał się bogacić. > i obiecasz ze jak juz wszyscy beda mieli > te pieniadze (tylko ile cholera?), to rozwiazesz to ministerstwo to moge cie > poprzec. Ministerstwo zostanie natychmiast zredukowane do 20-30 urzędników (muszę mieć sekretarkę i sprzątaczkę oraz paru gości do pisania rozporządzeń). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.pgi.waw.pl 13.08.02, 10:31 Gość portalu: luka napisał(a): > Gość portalu: natt napisał(a): > > > zupelnie wszyscy??? > > Wszyscy, którzy będą chcieli być bogaci. Jak ktoś się uprze, że woli gnić w > biedzie pod mostem, to uszanuję jego wybór. myslisz ze rynek da rowne szanse wszytkim ktorzy zechca sie bogacic? ze na rynku starczy miejsca, ze bedzie wystarczajaco pojemny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.k.mcnet.pl 13.08.02, 10:32 Gość portalu: natt napisał(a): > myslisz ze rynek da rowne szanse wszytkim ktorzy zechca sie bogacic? Rynek niczego nie daje, rynek umożliwia. > ze na > rynku starczy miejsca, ze bedzie wystarczajaco pojemny? Oczywiście, że wystarczy. Wolny rynek nie ma ram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.pgi.waw.pl 13.08.02, 10:39 > > Oczywiście, że wystarczy. Wolny rynek nie ma ram. co z inwalidami i emerytami? i skoro to takie proste i cudowne, to czemu to nigdzie nie dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.k.mcnet.pl 13.08.02, 10:43 Gość portalu: natt napisał(a): > co z inwalidami i emerytami? A co ma być? Nie, nie licz na to, że będę finansował z budżetu ich eutanazję. > i skoro to takie proste i cudowne, to czemu to > nigdzie nie dziala? A gdzieś Ty widział wolny rynek w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natt Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.pgi.waw.pl 13.08.02, 10:52 Gość portalu: luka napisał(a): > Gość portalu: natt napisał(a): > > > > co z inwalidami i emerytami? > > A co ma być? Nie, nie licz na to, że będę finansował z budżetu ich eutanazję. chodzilo mi o to czy tez beda sie mogli bogacic i w jaki sposob? > > > i skoro to takie proste i cudowne, to czemu to > > nigdzie nie dziala? > > A gdzieś Ty widział wolny rynek w praktyce? no wlasnie, czemu go nigdzie nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Luce i Siódemce (5040) IP: *.k.mcnet.pl 13.08.02, 10:58 Gość portalu: natt napisał(a): > chodzilo mi o to czy tez beda sie mogli bogacic i w jaki sposob? Oczywiście, że będą mogli, bo niby dlaczego nie? A sposób to ich sprawa, nic mnie to nie obchodzi. > no wlasnie, czemu go nigdzie nie ma? Ponieważ masy ludzkie wolą gwarantowany tysiąc PLN od ryzyka zarobienia lub nie 5000 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL 1000 zł wirtualne czy prawdziwe ???? (no txt) IP: *.echostar.pl 12.08.02, 15:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem a czy to sze oplaci? IP: *.tgory.pik-net.pl 13.08.02, 07:52 i co ja s tego bede miec!? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: a czy to sze oplaci? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.08.02, 08:25 • Luce i Siódemce (5040) annonim 12-08-2002 15:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując A jeśli wolno zapytać: w jakim celu zadał Pan to pytanie? -------------------------------------------------------------- Strzelam - to jest Galba!(ew. 7 lub Luka) -------------------------------------------------------------- • Re: ja każdemu,tylko.. bykk 12-08-2002 15:13 odpowiedz na list odpowiedz cytując Właściwie każdemu(bo na tyle mnie stać),jedynie może krytynowi52 nie,bo on na gówniany cel mógłby przeznaczyć,no chyba,że nie hej! --------------------------------------------------------------- ....moze........? --------------------------------------------------------------- • 1000 zł wirtualne czy prawdziwe ???? (no txt) adres: *.echostar.pl Gość: XXL 12-08-2002 15:10 odpowiedz na list odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------- XXL takie nosze koszulki - a Ty do mnie jak "kożuch"? Prawdziwe! ------------------------------------------------------------------- • Na jaki procent? sceptyk 12-08-2002 15:13 odpowiedz na list odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------ Od kiedy to przyjaciel przyjaciela virt. zmienil sie w bankowca? ------------------------------------------------------------------------ • a czy to sze oplaci? adres: *.tgory.pik-net.pl Gość: siedem 13-08-2002 07:52 odpowiedz na list odpowiedz cytując i co ja s tego bede miec!? 5040 ------------------------------------------------------------------- Takie pytanie zawsze zadawal mi byly przyjaciel zamiast "czesc" gdy zostal Dyrektorem po wstapieniu do PZPR!Choc to ja mu zwykle pomagalem! Nie pisz "sze" zamiast "sie" bo Cie ostatecznie zabanuja. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: a czy to sze oplaci? IP: *.tgory.pik-net.pl 13.08.02, 08:30 # tak właśnie napisał: > Takie pytanie zawsze zadawal mi byly przyjaciel zamiast "czesc" > gdy zostal Dyrektorem po wstapieniu do PZPR!Choc to ja mu zwykle pomagalem! > Nie pisz "sze" zamiast "sie" bo Cie ostatecznie zabanuja. biorę cię na litość: napisz niealegoryczną, prostą, nieskomplikowaną polszczyzną co ci leży na wątrobie 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Odp. ino do 7: komu na F. bys uwierzyl (zaufal)? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.08.02, 10:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem nie podaje takich informacji publicznie IP: *.tgory.pik-net.pl 13.08.02, 10:05 ale zwierzę ci się, że jest ich niewielu 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce haszowi - z wyrachowania IP: *.chello.pl 13.08.02, 10:06 bo # nie tylko oddałby mi owo 1000 PLN z pięknym ukłonem, ale jeszcze w rewanżu zaprosił do dobrej knajpki na kolacje, na którą wydałby 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem # ! w końcu załapałem / ale nie mi sie pisac IP: *.tgory.pik-net.pl 13.08.02, 10:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG # IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.02, 10:16 Tobie # pożyczyłbym i więcej bez procentu jednak z konkretnym terminem zwrotu. 1000 zł mógłbym dać a to już rzeczywiście potrzebującemu. Jak z kościołem jestem na bakier tak ostatnio dałem kasę księdzu. Andrzej P.S. Spodziewam się połajanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Do przyjaciol Bruksali. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.08.02, 10:38 Skreslilem kolejno dwa zera z pierwszej wersji pytania. (To do AG) Czy pozyczylbys zdrowia a nawet zdrowia psychicznego F. zamiast 1000 zl? ( A to do 7-ki) - sze oplaci zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem na poważno IP: *.tgory.pik-net.pl 13.08.02, 10:50 pożyczyłbym pieniądze dokowi i ślimakowi. dance też na własne mieszkanie bez korytarza wspólnego z gojami. w ostatnich 5 latach 2 razy zastosowałem najstraszliwsze narzędzie zemsty jakie wymyślił człowiek [pożyczka]. wiem że biorca w 99,999% miast wdzieczności zaczyna odczówac nienawiść i ginie od własnych toksyn. w drugim wypadku wystarczyło 100PLN by jeden kutas odczepił sie na dobre. pomyśl, płacisz stówe i masz spokój na zawsze. TANIOCHA! gorzej że po jakimś czasie trzeba rzucić zaklęcie w stylu "widzisz ty niedobra męnższczyzno ja tu taki troskliwy że ci pożyczam a ty złamasie mnie obgadujesz za plecami" ------------------------- pieniądz są czymś mistycznym i religijnym dlatego polecam dawanie. i niech nikt sobie nie myśli, że jest to czynność niewinna. dając kupujesz ''energię'' biorcy lub spłacasz swoje przewiny 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: na poważno 13.08.02, 11:34 Gość portalu: siedem napisał(a): ------------------------- > > pieniądz są czymś mistycznym i religijnym dlatego polecam dawanie. i niech nikt > > sobie nie myśli, że jest to czynność niewinna. dając kupujesz ''energię'' > biorcy lub spłacasz swoje przewiny > > 5040 7-ko. miałam się do ciebie nie odzywać,ale ponieważ chcesz być tak dobry i pożyczyć mi aż 1000, to odstępuje od postanowienia. Z pożyczkami jest jak napisałeś, ale z dawaniem jeszcze gorzej.Cała "kupiona" energia działa na zewnątrz. d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: na poważno IP: *.tgory.pik-net.pl 13.08.02, 11:36 zakabluj mentora ślimaka dostaniesz tysiaka extra 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst Re: Do przyjaciol Bruksali. dla hash'a 13.08.02, 11:53 Gość portalu: # napisał(a): Skreslilem kolejno dwa zera z pierwszej wersji pytania. (To do AG) Czy pozyczylbys zdrowia a nawet zdrowia psychicznego F. zamiast 1000 zl? ( A to do 7-ki) - sze oplaci zawsze! )))))) Haszu, specjalne pozdro dla Twoich ekwilibrystyk intelektualno i myślowych też, z dni ostatnich - szczególne. Hash, hash! Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst Re: Do przyjaciol Bruksali. na poważnie:)))) 13.08.02, 11:58 Gość portalu: # napisał(a): Skreslilem kolejno dwa zera z pierwszej wersji pytania. (To do AG) Czy pozyczylbys zdrowia a nawet zdrowia psychicznego F. zamiast 1000 zl? ( A to do 7-ki) - sze oplaci zawsze! Krajanie, (Wrocław) w przypadku zdrowia psychicznego, jakie masz gwarancje, że ktoś podżyruje solidnie, tu, na forum, "cosz takiego"? Znikome i naciagane. Nieopłacalny interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Do przyjaciol Bruksali. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.02, 12:23 Gość portalu: # napisał(a): > > Skreslilem kolejno dwa zera z pierwszej wersji pytania. > (To do AG) > Czyli wychodzi 1.0zl i tak się zastanawiam na co zbierasz przecież nie na chleb i tak sobie myślę ,że musisz już mieć jakieś swoje fundusze bo wino marki wino kosztuje nieco więcej choć przy tej pożyczce jest osiągalne #-u to lepiej złóżmy się po 2 dyszki i kupmy lepszy trunek Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk No chyba nie ode mnie 13.08.02, 10:41 Andrzej : Ostatnio dałem kasę księdzu. (...) Spodziewam się połajanek --------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: Komu z F. pozyczylbys 1.000zl?/nt 13.08.02, 11:03 To zależy na jaki procent i na jak długo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Zalozmy, ze nie wymyslono kola.. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.08.02, 11:25 davout_ napisał: > To zależy na jaki procent i na jak długo . Kupuje energie pozyczajac...?(na %) Tu mnie nie zaskoczysz! Z jednej strony: Koreaa, (Japonnia -stagnacja)Argentinna, Venezuella, Urugwajaj,... aj ajaj! A u SSa ... juz stóp % niemma! A z drugiej "hand": Enron, AMron, Ambas, Telbas, TernerInterTel Ted, AM On line, Two lay free line counting = ksiegowanie prorozwojowe... a Polsza coz Polsza nie gorsza! Jaki "kon trojan made in" USA in UE - kazdy widzi! A wszysto bo ciebie % kocham... (niegramatycznie i niegramotnie) Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst Re: Komu z F. pozyczylbys 1.000zl? hmm... 13.08.02, 11:50 Gdybym miała, a ktoś potrzebowałby, i miałabym szansę na oddanie - to każdemu. A gdybym miała taką całą furę pieniędzy, to nie zważałabym czy odda. Ale wtedy, gdybym miała "taką..." -nie każdemu. "Nie-każdemu" pewnie jednak tak, ale na weksel z dobrym żyrem, żeby nie ryzykować, w razie sie straci. Bo, jak powiada Talmud: "Dopomagajmy bliźnim wedle mozliwości naszych, ale strzeżmy się, abyśmy sami nie upadli".(To był cytat) Kto mógłby dać dobre giro? pozdro Miriam) Odpowiedz Link Zgłoś