Gość: Hiacynt JOLKA____________CZY JESTEM NA PODIUM____ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 13:20 Gość portalu: jolka napisał(a): > Zapraszam serdecznie rozpolitykowanych kolegów do przedstawienia swoich > projekcji wyników wyborów do Sejmu i Senatu. Sprawdzimy w poniedziałek kto był > najbliżej i kogo w przyszłości bedziemy pytać o wyniki wyborcze. > Swoje konotacje przedstawię dziś wieczorem. Jola napisała: Odnośnie regulaminu i nagród to zgodnie z obowiązującymi obecnie obyczajami politycznymi - zostaną one ogłoszone po wyborach. Przewiduję nagrodę pocieszenia m.in. dla Orange za pozostawienie 2% rezerwy (domyślam się dla kogo). Małgosiu - nagrody jedynie dla Panów (brak sponsorów zew.). Także Vtec może liczyć zaliczenie punktów % na wyróżnienie przynajmniej honorowe. BTW. Fenomen sondaży koalicji SLD - UP wg mnie polega na tym, że większość chce głosować na UP a nie SLD. _____________________________________________ Serdecznie pozdrawiam - AWS - tak, Buzek - nie Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Opóżnienie 26.09.01, 13:35 Statystyka rzecz nie prosta Żre Jolce każdego posta. Czekam na wyniki - cierpliwie . Przecież i tak wygrałem vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdf Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 200.195.224.* 26.09.01, 17:21 dfgsd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdfgdf Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 212.64.216.* 26.09.01, 17:23 fgdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfgdf Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 195.116.218.* 26.09.01, 17:32 dfgdfgdfg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 212.64.216.* 26.09.01, 17:36 dffdfd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgdgdfgs Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: *.bydg.gazeta.pl 26.09.01, 17:41 54624fgdf45b 4564 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Jolu !! - kiedy wyniki konkursu ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 17:32 No i co z ta nagroda Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Wszystkim sfrustrowanym... 26.09.01, 17:51 i nie sfrustrowanym wynikami wyborow oraz oczekiwaniem na ocene Jednoosobowego Jolkowego Jury (JJJ) polecam tekst Tyma (lubie - nie lubie - przeczytac warto) na temat dylematow wyborczych: http://www.rp.pl/dodatki/fotel_010908/fotel_a_2.html Milego oczekiwania zycze vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Informacja o stanie prac komisji konkursowej IP: 213.76.59.* 26.09.01, 22:47 Uwaga ! W związku ze stwierdzeniem, że niektórzy koledzy a także ja mamy problemy z liczeniem do 100, trwają prace sprawdzające. Wstępnie ustalono wg metodyki polegającej na ustaleniu odchyleń bezwzględnych pomiędzy podanymi wynikami PKW a wynikami podanymi przez poszczególnych uczestników konkursu. Odrębnie oceniano poszczególne partie i tak : ad. SLD najbliżej był Adams ad. PO -"- Drapka i Nemo ad. P i S -"- Civic ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero ad. Samoobr-"- Jacek# ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin ad. UW -"- osiem osób ad. Alter. -"- Civic Odnośnie nagród prawdopodobnie nie zostaną przyznane z uwagi na brak typowań do Senatu - analizowana jest możliwość uniewaznienia konkursu. Powyższe dane są nadal weryfikowane. Pozdrawiam dziekuje za uczestnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: To tylko zwykla winda 27.09.01, 15:33 Uczestnicy czekaja na ostateczne rozstrzygniecie i zal by bylo gdyby watek przepadl. Pozdrawiam wszystkich oczekujacych Oraz szczegolnie serdecznie Szanowna Komisje Wynikowa (wazelina!) vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Huministki Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 15:43 Gość portalu: jolka napisał(a): > Uwaga ! > W związku ze stwierdzeniem, że niektórzy koledzy a także ja mamy problemy z > liczeniem do 100, trwają prace sprawdzające. > Wstępnie ustalono wg metodyki polegającej na ustaleniu odchyleń bezwzględnych > pomiędzy podanymi wynikami PKW a wynikami podanymi przez poszczególnych > uczestników konkursu. Odrębnie oceniano poszczególne partie i tak : > > ad. SLD najbliżej był Adams > ad. PO -"- Drapka i Nemo > ad. P i S -"- Civic > ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero > ad. Samoobr-"- Jacek# > ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt > ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin > ad. UW -"- osiem osób > ad. Alter. -"- Civic > > Odnośnie nagród prawdopodobnie nie zostaną przyznane z uwagi na brak typowań do > Senatu - analizowana jest możliwość uniewaznienia konkursu. > Powyższe dane są nadal weryfikowane. > Pozdrawiam dziekuje za uczestnictwo. Jolka, albo odchylenie można mierzyć, albo porównywać parami, ale Twoje podejście jest humanistyczne czyli dyletanckie. Maturo z matmy wracaj do szkół. Pozdrawiam, może zdaj się na kogoś Hiacynt Drugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do nie Huministki Jolki do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 18:25 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Gość portalu: jolka napisał(a): > > > Uwaga ! > W związku ze stwierdzeniem, że niektórzy koledzy a także ja mamy problemy z > > liczeniem do 100, trwają prace sprawdzające. > > Wstępnie ustalono wg metodyki polegającej na ustaleniu odchyleń bezwzględn > ych pomiędzy podanymi wynikami PKW a wynikami podanymi przez poszczególnych > > uczestników konkursu. Odrębnie oceniano poszczególne partie i tak : > > > > ad. SLD najbliżej był Adams > > ad. PO -"- Drapka i Nemo > > ad. P i S -"- Civic > > ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero > > ad. Samoobr-"- Jacek# > > ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt > > ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin > > ad. UW -"- osiem osób > > ad. Alter. -"- Civic > > > > Odnośnie nagród prawdopodobnie nie zostaną przyznane z uwagi na brak typow > ań do Senatu - analizowana jest możliwość uniewaznienia konkursu. > > Powyższe dane są nadal weryfikowane. > > Pozdrawiam dziekuje za uczestnictwo. > > Jolka, albo odchylenie można mierzyć, albo porównywać parami, Hiacynt nie mam zamiaru Ci przedstawiać mojego C.V. - wspomnę Ci tylko, że studiowałam matematykę na UAM (Poznań) więc zbastuj trochę i nie próbuj być autorytetem w dziedzinach na których się nie znasz. Uniosłam się niepotrzebnie . Znam też takie dziedziny jak arytmetyka gospodarcza, statystyka i ekonometria. Powoli jeszcze raz Ci wytłumaczę - przedstawię krok po kroku dokonane czynności : 1. W arkuszu kalkulacyjnym (w dwóchtabelach) ustalono odchylenia bezwzględne wyników poszczególnych uczestników z wynikami PKW. Główka tabeli - poszczególni uczestnicy Boczek tabeli - partie 2. Następnie w poszczególnych wierszach wyszukano minimalne moduły odchyleń. > ale Twoje podejście jest humanistyczne czyli dyletanckie. Znowu nie masz racji co do mojej osoby i to któryś raz z rzędu. ). Nie jestem humanistką z wykształcenia chociaż nic co ludzkie ..., staram się uruchamiać także drugą półkulę mózgu. > Maturo z matmy wracaj do szkół. Maturę zdawałam właśnie z matematyki i otrzymałam max. ocenę. A jak u Ciebie ? > Pozdrawiam, może zdaj się na kogoś Takich prostych rzeczy nie rozumiesz - to przecież jasne jak słońce i proste jak drut. Ale trzeba trochę pomyśleć - nie można bezmyślnie przepisać cytatu z ksiązki od paznokcia do paznkocia żeby komuś dołożyć. Słabo się rozeznajesz co do ludzi ich wykształcenia i preferencji zawodowych. Bardzo współczuję. Pozdrawiam jolka chumanistka ( karmiona chumaną). > Hiacynt Drugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: do nie Huministki Jolki od Humanisty Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 00:21 Gość portalu: jolka napisał(a): > > > ad. SLD najbliżej był Adams > > > ad. PO -"- Drapka i Nemo > > > ad. P i S -"- Civic > > > ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero > > > ad. Samoobr-"- Jacek# > > > ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt > > > ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin > > > ad. UW -"- osiem osób > > > ad. Alter. -"- Civic Co Jolu ta wstępna tabela mówi? Gdybyśmy bardzo chcieli, ale tylko gdybyśmy bardzo chcieli porównać wyniki J-J, to wynik 7:2. Ja liczę na nagrodę i ją chcę wybrać, a Ty piszesz o unieważnieniu konkursu. > Hiacynt nie mam zamiaru Ci przedstawiać mojego C.V. - wspomnę Ci tylko, że > studiowałam matematykę na UAM (Poznań) więc zbastuj trochę i nie próbuj być > autorytetem w dziedzinach na których się nie znasz. Tak jest. Ja tylko sobie pomyślałem troszeczkę, przepraszam. > 1. W arkuszu kalkulacyjnym (w dwóchtabelach) ustalono odchylenia bezwzględne > wyników poszczególnych uczestników z wynikami PKW. > Główka tabeli - poszczególni uczestnicy > Boczek tabeli - partie > 2. Następnie w poszczególnych wierszach wyszukano minimalne moduły odchyleń. I wystarczy porównać, ugryzłem się w języczek, a potem w paluszek. > Słabo się rozeznajesz co do ludzi ich wykształcenia i preferencji zawodowych. > Bardzo współczuję. Pozdrawiam serdecznie pogryziony Hiacynt Humanista Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: A ja myslalem, ze... 28.09.01, 10:27 dzis rano przy kubeczku kawy zobacze komunikat, ze typowalem najlepiej. Coz za mily poranek to bylby... Nawet, jezeli nagrody wirtualnie zniesione. zawiedziony vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 20:33 Poniżej przedstawiam ostateczną klasyfikację forumiarzy uczestniczących w konkursie na wyniki wyborów 23 IX 2001 Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomiędzy typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. nick liczba pkt 1. Ant 12,34 2. Civic 15,94 3. Lechu 16,2 4. Jacek# 17,26 5. Balzer 19,36 6. Galba 19,68 7. Hiacynt 19,7 8. Martin 20,56 9 i 10 JA 21,5 9 i 10 Ruggiero21,5 11. JB 21,56 12. Jajacek 24,18 13. Jolka 24,7 14. Nemo 25,2 15. Adams 26,84 16. Luka 26,98 17. Sham 2 27,26 18. Drapka 27,98 19. Tom 30,72 20. Orange 32,38 21. Quest 46,06 22. Skrzypek47,8 23. Omega 52,02 24. sin2001 117,02 Ogółem w konkursie wzięlo udział 24 osób plus 3 osoby podające jedynie wyniki SLD (*50 i 47%) Zwycięzcom gratuluję , uczestnikom dziękuję za udział. Jednoosobowe jury - j. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 28.09.01, 21:16 Gratulacje dla zwycięzcy z pozycji mojego jakze zaszczytnego 2 miejsca. Zastanawialem sie dzis rano po co mi krawat do blezerka, bo jakos dziwnie wyglada. Teraz juz wiem - bez krawata nie mozna przy takiej okazji. Pragne tu rowniez zlozyc gratulacje wszystkim tym, ktorzy zajeli kolejne chwalebne miejsca. Miejmy wszyscy swiadomosc, zesmy znalezli sie wsrod 1% - 0,1% - 0,01% - 0,001% (niepotrzebne skreslic) tych swiatlych forumiarzy, ktorzy do konkursu staneli. O reszcie sie nie mowi - sa jak owe slynne procent 60. Wreszcie glebokie uklony w strone slicznego Jury Yolkowego (czy Yury Jolkowego) za pomysl, nadzorowanie i doprowadzenie prawie do konca. Nagrody! Nagrody! Nagrody! Pozdrawiam wszystkich - vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Civica IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:37 civic_vtec napisał(a): > Gratulacje dla zwycięzcy z pozycji mojego jakze zaszczytnego 2 miejsca. > Zastanawialem sie dzis rano po co mi krawat do blezerka, bo jakos dziwnie > wyglada. Teraz juz wiem - bez krawata nie mozna przy takiej okazji. > > Pragne tu rowniez zlozyc gratulacje wszystkim tym, ktorzy zajeli kolejne > chwalebne miejsca. Miejmy wszyscy swiadomosc, zesmy znalezli sie wsrod 1% - > 0,1% - 0,01% - 0,001% (niepotrzebne skreslic) tych swiatlych forumiarzy, ktorzy do konkursu staneli. O reszcie sie nie mowi - sa jak owe slynne procent 60. Dziekuję Ci Witku i gratuluję srebrnego medalu ! Intryguje mnie bardzo - skąd znałeś wyniki ponieważ PKW podała 99,9 % i Ty także; pomimo dokładności do dwóch miejsc po przecinku; rozdzieliłeś jedynie 99,9%. Dziękuję Ci za wyręczenie mnie w obowiązkach organizatora konkursu (mowa dziękczynna itd.). Wreszcie glebokie uklony w strone slicznego Jury Yolkowego (czy Yury Jolkowego) za pomysl, nadzorowanie i doprowadzenie prawie do konca. Śliczne jury wnibowzięte !, czekało na komplementy i doczekało się. > Nagrody! Nagrody! Nagrody! > Trzeba było podać wyniki do Senatu - to moglibyśmy wynagrodzić przynajmniej pierwszą dwójkę.A tak to niestety - dyplomy uznania nie bo czcionka ozdobna nie wchodzi - wobec tego słowa uznania i niech tak już zostanie. Pozdrawiam nieustająco. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Jolki 28.09.01, 22:48 Gość portalu: jolka napisał(a): > Intryguje mnie bardzo - skąd znałeś wyniki ponieważ PKW podała 99,9 % i Ty > także; pomimo dokładności do dwóch miejsc po przecinku; rozdzieliłeś jedynie > 99,9%. )) Mam takiego murzyna co za mnie rozdzielal ja mu tylko metode wskazalem. Na imie ma Excel. A metoda byla tylez prosta co i smieszna - srednia arytmetyczna z propozycji zgloszonych przede mna. Zaluje, ze nie uwzglednilem Ciebie i Hiacynta - bo wtedy wygralbym w cuglach z wszystkimi OBOP-ami. Pozdrawiam jesiennie - Witek Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec JOLU! A ja? 29.09.01, 23:11 Pogadalas ze zlotym i z brazowym. Srebrny tez tu jeszcze jest. vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Jolki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 23:16 Witku! Gratuluję ponownie przebiegłości oraz trafności prognozy. Twoje notowania w moich oczach jeszcze wzrosły ; pozwolisz,że będę pytać w sprawach nasuwających wątpliwości. Pozdrawiam laureata. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Jolki 29.09.01, 23:24 Gość portalu: jolka napisał(a): > Witku! > Gratuluję ponownie przebiegłości oraz trafności prognozy. Twoje notowania w > moich oczach jeszcze wzrosły ; pozwolisz,że będę pytać w sprawach nasuwających > wątpliwości. > > Pozdrawiam laureata. I w ten sposób dostałem swoją nagrodę, której nie było. Srebrny uśmiech Jolki Odwzajemniam - vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Protest ___wyborczy IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 21:27 Jolu! Trochę się poprawiłaś, ale niezbyt starannie policzyłaś odchylenia. Prawda? Serdecznie pozdrawiam ps. Nie wiem dlaczego suma wynosi prawie 100%, u mnie 96%. Wiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:53 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > Jolu! > Trochę się poprawiłaś, ale niezbyt starannie policzyłaś odchylenia. > Prawda? > Kwiatuszku ! Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło całej 100 %, w związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 byłoby 15,7%). Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre siódme miejsce a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że Cię nie zdyskwalifikowałam. Pozdrawiam również i gratuluję. BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 23:14 Gość portalu: jolka napisał(a): > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > > > Jolu! > > Trochę się poprawiłaś, ale niezbyt starannie policzyłaś odchylenia. > > Prawda? > > > Kwiatuszku ! > Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło całej 100 %, > w > związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować > większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 byłoby 15,7% > ). > > Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre siódme miej > sce > a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że Cię nie > zdyskwalifikowałam. > > Pozdrawiam również i gratuluję. > > BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj. Napisałaś: "Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomiędzy typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. " Jak Jolu rozumiesz pojęcie odchylenie bezwzględne? i sumę odchyleń? 4% mogłabyś równie dobrze odjąć. Nieprawdaż? Zająłbym wówczas pierwsze miejsce. Nie rozumiem natomiast co się stało z głosami na kandydatów spoza list? I o to pytałem? Czyżby te głosy odrzucano, i sumowano do 100%. Pozdrawiam Hiacynt Oszukany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Hiacynta NADAL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 23:46 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > > > Kwiatuszku ! > > Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło całej 10 > 0 %, w związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować > > większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 byłoby > 15,7%). > > > > Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre siódme > miejsce a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że Cię nie zdyskwalifikowałam. > > > > Pozdrawiam również i gratuluję. > > > > BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj. > > Napisałaś: "Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomiędzy > typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. " wg PKW wg Hiacynta Odchylenie Moduł SLD-Up 41,04 44 - 2,96 2,96 PO 12,68 11 1,68 1,68 PiS 9,5 9 0,5 0,5 PSL 8,98 12 - 3,02 3,02 Samoobrona 10,2 5 5,2 5,2 LPR 7,87 6 1,87 1,87 AWSP 5,6 6 - 0,40 0,40 UW 3,1 2,5 0,60 0,60 Alternatywa 0,42 0,5 - 0,08 0,08 Inne 0,61 4 - 3,39 3,39 Razem 100, 100, x 19,7 > Jak Jolu rozumiesz pojęcie odchylenie bezwzględne? i sumę odchyleń? > 4% mogłabyś równie dobrze odjąć. Nieprawdaż? Pod pojęciem modułu odchylenia bezwzględnego rozumiem liczbę bez znaku.Moim zdaniem to jedyny obiektywny sposób obliczenia rozbieżności czy trafności prognozy. Przykład proszę bardzo : Ktoś podał wszystkie typy dobrze oprócz dwóch : wg H wg J SLD 1,04 wb 41,04 delta - 40 40 PO 62,68 wb 12,68 delta + 40 40 suma delt 0 80 Która metoda prawidłowsza.? > Zająłbym wówczas pierwsze miejsce. Nie rozumiem natomiast co się stało z głosam > i na kandydatów spoza list? I o to pytałem? Czyżby te głosy odrzucano, i sumowano do 100%. Nie zająłbyś 1. miejsca bo inni mieli by też inne wyniki. Nie rozumiem co masz na myśli pytając o kandydatów spoza list. > > Hiacynt Oszukany Pozdrtawiam jolka niezrozumiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Joli NA koniec IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 00:04 Gość portalu: jolka napisał(a): > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > > > > > Kwiatuszku ! > > > Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło cał > ej 10 > > 0 %, w związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować > > > większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 by > łoby > > 15,7%). > > > > > > Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre s > iódme > > miejsce a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że C > ię > nie zdyskwalifikowałam. > > > > > > Pozdrawiam również i gratuluję. > > > > > > BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj. > > > > Napisałaś: "Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomięd > zy > > typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. " > > wg PKW wg Hiacynta Odchylenie Moduł > SLD-Up 41,04 44 - 2,96 2,96 > PO 12,68 11 1,68 1,68 > PiS 9,5 9 0,5 0,5 > PSL 8,98 12 - 3,02 3,02 > Samoobrona 10,2 5 5,2 5,2 > LPR 7,87 6 1,87 1,87 > AWSP 5,6 6 - 0,40 0,40 > UW 3,1 2,5 0,60 0,60 > Alternatywa 0,42 0,5 - 0,08 0,08 > Inne 0,61 4 - 3,39 3,39 > > Razem 100, 100, x 19,7 Jeżeli typowaliśmu poparcie jakie ma 9 partii, to według mnie nie należy uwzględniać innych, i tyle Nie przekonasz mnie, jak i ja Ciebie. Dobranoc > > > Jak Jolu rozumiesz pojęcie odchylenie bezwzględne? i sumę odchyleń? > > 4% mogłabyś równie dobrze odjąć. Nieprawdaż? > > Pod pojęciem modułu odchylenia bezwzględnego rozumiem liczbę bez znaku.Moim > zdaniem to jedyny obiektywny sposób obliczenia rozbieżności czy trafności > prognozy. Przykład proszę bardzo : > Ktoś podał wszystkie typy dobrze oprócz dwóch : > > wg H wg J > SLD 1,04 wb 41,04 delta - 40 40 > PO 62,68 wb 12,68 delta + 40 40 > suma delt 0 80 > Która metoda prawidłowsza.? > > > Zająłbym wówczas pierwsze miejsce. Nie rozumiem natomiast co się stało z g > łosam > > i na kandydatów spoza list? I o to pytałem? Czyżby te głosy odrzucano, i > sumowano do 100%. > > Nie zająłbyś 1. miejsca bo inni mieli by też inne wyniki. Nie rozumiem co masz > na > myśli pytając o kandydatów spoza list. > > > > Hiacynt Oszukany > > Pozdrtawiam jolka niezrozumiana. Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 28.09.01, 22:16 Gdyby ktoś miał potrzebował fachowca odnośnie polityki, służę pomocą. To były moje pierwsze wybory, i znałem ich wynik przed jego ogłoszeniem, i pomyliłem się mniej więcej tyle ile telewizja polska (a raczej obop) chętnie bym się w obopie zatrudnił, czekam na propozycje ))) Ewentualnie może być inna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:45 ant. napisał(a): > Gdyby ktoś miał potrzebował fachowca odnośnie polityki, służę pomocą. To były > moje pierwsze wybory, i znałem ich wynik przed jego ogłoszeniem, i pomyliłem > się mniej więcej tyle ile telewizja polska (a raczej obop) chętnie bym się w > obopie zatrudnił, czekam na propozycje ))) > Ewentualnie może być inna firma. Gratuluję zwycięzcy faktycznie podane przez Ciebie wyniki nieróżniły się w żadnym przypadku o więcej niż 2,3 pkt % czyli utryzmałeś sie w granicach tzw. błędu statystycznego. Gdybyś jeszcze rozdzielił 100% a nie 99% to byłbyś bezkonkurencyjny. Wróżę Ci wiele sukcesów i oczekuję, iz będziesz pamiętał kto Cię wypromował (dał szansę). Pozdrawiam serdecznie z uznaniem i szacunkiem. j. Odpowiedz Link Zgłoś
ant. Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 29.09.01, 16:37 Jolu, to 1% było przeznaczone na inne partie, które miały moim zdaniem poparcie poniżej 0,5 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 22:54 ant. napisał(a): > Jolu, to 1% było przeznaczone na inne partie, które miały moim zdaniem poparcie > poniżej 0,5 % Słusznie - sorry - ale zostałam zmuszona do przyjęcia postawy obronnej przez pewnego hm uczestnika konkursu i się zagalopowałam ; z tego 1% zagospodarowano 0,61% czyli tu odchylenie wyniosło 0,39%. Zwracam honor. Czy dostałeś już jakąś propozycję ? Zyczę ci tego serdecznie, przesyłając nieustające gratulacje. j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Joluś, dziękuję. IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 29.09.01, 09:44 Włożyłaś w konkurs trochę pracy. Sondaż okazał się ciekawą i pouczającą zabawą. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki. PS. To ile w końcu dostał SLD 41,40 czy 41,04 % ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Lechu gratuluję brązowego medalu ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 22:58 Gość portalu: Lechu napisał(a): > Włożyłaś w konkurs trochę pracy. Sondaż okazał się ciekawą i pouczającą zabawą. Serdecznie dziękuję za tak uprzejme i kurtuazyjne słowa uznania. Pozdrawiam usatysfakcjonowana wielce. > PS. > To ile w końcu dostał SLD 41,40 czy 41,04 % ? W GW było 41,04 % . Chyba dobrze.! Odpowiedz Link Zgłoś