Dodaj do ulubionych

Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001

• Gość: Hiacynt JOLKA____________CZY JESTEM NA PODIUM____ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 13:20
      Gość portalu: jolka napisał(a):

> Zapraszam serdecznie rozpolitykowanych kolegów do przedstawienia swoich
      > projekcji wyników wyborów do Sejmu i Senatu. Sprawdzimy w poniedziałek kto był
      > najbliżej i kogo w przyszłości bedziemy pytać o wyniki wyborcze.
      > Swoje konotacje przedstawię dziś wieczorem.
      Jola napisała:
      Odnośnie regulaminu i nagród to zgodnie z obowiązującymi obecnie obyczajami
      politycznymi - zostaną one ogłoszone po wyborach. Przewiduję nagrodę
      pocieszenia m.in. dla Orange za pozostawienie 2% rezerwy (domyślam się dla
      kogo). Małgosiu - nagrody jedynie dla Panów (brak sponsorów zew.). Także Vtec
      może liczyć zaliczenie punktów % na wyróżnienie przynajmniej honorowe.
      BTW. Fenomen sondaży koalicji SLD - UP wg mnie polega na tym, że większość chce
      głosować na UP a nie SLD.

Serdecznie pozdrawiam - AWS - tak, Buzek - nie
      • civic_vtec Opóżnienie 26.09.01, 13:35
        Statystyka rzecz nie prosta
        Żre Jolce każdego posta.

Czekam na wyniki - cierpliwie smile. Przecież i tak wygrałem wink

vtec
    • Gość: sdfsdf Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 200.195.224.* 26.09.01, 17:21
      dfgsd
      • Gość: dfgdfgdf Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 212.64.216.* 26.09.01, 17:23
        fgdf
        • Gość: dfgdf Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 195.116.218.* 26.09.01, 17:32
          dfgdfgdfg
          • Gość: dfd Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: 212.64.216.* 26.09.01, 17:36
            dffdfd
            • Gość: fgdgdfgs Re: Ogłaszam konkurs - na Wyniki Wyborów 23 IX 2001 IP: *.bydg.gazeta.pl 26.09.01, 17:41
              54624fgdf45b 4564
    • Gość: Balzer Jolu !! - kiedy wyniki konkursu ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 17:32
      No i co z ta nagroda smile
    • civic_vtec Wszystkim sfrustrowanym... 26.09.01, 17:51
      i nie sfrustrowanym wynikami wyborow oraz oczekiwaniem na ocene Jednoosobowego
      Jolkowego Jury (JJJ) polecam tekst Tyma (lubie - nie lubie - przeczytac warto)
      na temat dylematow wyborczych:
      http://www.rp.pl/dodatki/fotel_010908/fotel_a_2.html

Milego oczekiwania zycze

vtec
    • Gość: jolka Re: Informacja o stanie prac komisji konkursowej IP: 213.76.59.* 26.09.01, 22:47
      Uwaga !
      W związku ze stwierdzeniem, że niektórzy koledzy a także ja mamy problemy z
      liczeniem do 100, trwają prace sprawdzające.
      Wstępnie ustalono wg metodyki polegającej na ustaleniu odchyleń bezwzględnych
      pomiędzy podanymi wynikami PKW a wynikami podanymi przez poszczególnych
      uczestników konkursu. Odrębnie oceniano poszczególne partie i tak :

ad. SLD najbliżej był Adams
      ad. PO -"- Drapka i Nemo
      ad. P i S -"- Civic
      ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero
      ad. Samoobr-"- Jacek#
      ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt
      ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin
      ad. UW -"- osiem osób
      ad. Alter. -"- Civic

Odnośnie nagród prawdopodobnie nie zostaną przyznane z uwagi na brak typowań do
      Senatu - analizowana jest możliwość uniewaznienia konkursu.smile

Powyższe dane są nadal weryfikowane.

Pozdrawiam dziekuje za uczestnictwo.
      • civic_vtec Re: To tylko zwykla winda 27.09.01, 15:33
        Uczestnicy czekaja na ostateczne rozstrzygniecie i zal by bylo gdyby watek
        przepadl.

Pozdrawiam wszystkich oczekujacych
        Oraz szczegolnie serdecznie Szanowna Komisje Wynikowa (wazelina!)

vtec
      • Gość: Hiacynt do Huministki Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 15:43

> Uwaga !
        > W związku ze stwierdzeniem, że niektórzy koledzy a także ja mamy problemy z
        > liczeniem do 100, trwają prace sprawdzające.
        > Wstępnie ustalono wg metodyki polegającej na ustaleniu odchyleń bezwzględnych
        > pomiędzy podanymi wynikami PKW a wynikami podanymi przez poszczególnych
        > uczestników konkursu. Odrębnie oceniano poszczególne partie i tak :
        >
        > ad. SLD najbliżej był Adams
        > ad. PO -"- Drapka i Nemo
        > ad. P i S -"- Civic
        > ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero
        > ad. Samoobr-"- Jacek#
        > ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt
        > ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin
        > ad. UW -"- osiem osób
        > ad. Alter. -"- Civic
        >
        > Odnośnie nagród prawdopodobnie nie zostaną przyznane z uwagi na brak typowań do
        > Senatu - analizowana jest możliwość uniewaznienia konkursu.smile
        > Powyższe dane są nadal weryfikowane.
        > Pozdrawiam dziekuje za uczestnictwo.

Jolka, albo odchylenie można mierzyć, albo porównywać parami,
        ale Twoje podejście jest humanistyczne czyli dyletanckie.
        Maturo z matmy wracaj do szkół.

Pozdrawiam, może zdaj się na kogoś

Hiacynt Drugi
        • Gość: jolka Re: do nie Huministki Jolki do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 18:25
          Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: jolka napisał(a):
          >
          > > Uwaga !
          > W związku ze stwierdzeniem, że niektórzy koledzy a także ja mamy problemy z
          > > liczeniem do 100, trwają prace sprawdzające.
          > > Wstępnie ustalono wg metodyki polegającej na ustaleniu odchyleń bezwzględn
          > ych pomiędzy podanymi wynikami PKW a wynikami podanymi przez poszczególnych
          > > uczestników konkursu. Odrębnie oceniano poszczególne partie i tak :
          > >
          > > ad. SLD najbliżej był Adams
          > > ad. PO -"- Drapka i Nemo
          > > ad. P i S -"- Civic
          > > ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero
          > > ad. Samoobr-"- Jacek#
          > > ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt
          > > ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin
          > > ad. UW -"- osiem osób
          > > ad. Alter. -"- Civic
          > >
          > > Odnośnie nagród prawdopodobnie nie zostaną przyznane z uwagi na brak typow
          > ań do Senatu - analizowana jest możliwość uniewaznienia konkursu.smile
          > > Powyższe dane są nadal weryfikowane.
          > > Pozdrawiam dziekuje za uczestnictwo.
          >
          > Jolka, albo odchylenie można mierzyć, albo porównywać parami,

Hiacynt nie mam zamiaru Ci przedstawiać mojego C.V. - wspomnę Ci tylko, że
          studiowałam matematykę na UAM (Poznań) więc zbastuj trochę i nie próbuj być
          autorytetem w dziedzinach na których się nie znasz. Uniosłam się niepotrzebnie smile.
          Znam też takie dziedziny jak arytmetyka gospodarcza, statystyka i ekonometria.

Powoli jeszcze raz Ci wytłumaczę - przedstawię krok po kroku dokonane czynności :

1. W arkuszu kalkulacyjnym (w dwóchtabelach) ustalono odchylenia bezwzględne
          wyników poszczególnych uczestników z wynikami PKW.

Główka tabeli - poszczególni uczestnicy
          Boczek tabeli - partie

2. Następnie w poszczególnych wierszach wyszukano minimalne moduły odchyleń.

> ale Twoje podejście jest humanistyczne czyli dyletanckie.

Znowu nie masz racji co do mojej osoby i to któryś raz z rzędu. smile).
          Nie jestem humanistką z wykształcenia chociaż nic co ludzkie ..., staram się
          uruchamiać także drugą półkulę mózgu.

> Maturo z matmy wracaj do szkół.

Maturę zdawałam właśnie z matematyki i otrzymałam max. ocenę. A jak u Ciebie ?

> Pozdrawiam, może zdaj się na kogoś

Takich prostych rzeczy nie rozumiesz - to przecież jasne jak słońce i proste jak
          drut. Ale trzeba trochę pomyśleć - nie można bezmyślnie przepisać cytatu z
          ksiązki od paznokcia do paznkocia żeby komuś dołożyć.
          Słabo się rozeznajesz co do ludzi ich wykształcenia i preferencji zawodowych.
          Bardzo współczuję.

Pozdrawiam jolka chumanistka ( karmiona chumaną).

> Hiacynt Drugi

• Gość: Hiacynt Re: do nie Huministki Jolki od Humanisty Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 00:21
            > > > ad. SLD najbliżej był Adams
            > > > ad. PO -"- Drapka i Nemo
            > > > ad. P i S -"- Civic
            > > > ad. PSL -"- Luka, Ja, Ruggiero
            > > > ad. Samoobr-"- Jacek#
            > > > ad. LPR -"- Galba, Ant, Skrzypek,Hiacynt
            > > > ad. AWSP -"- Balzer,Jajacek, Hiacynt,Martin
            > > > ad. UW -"- osiem osób
            > > > ad. Alter. -"- Civic

Co Jolu ta wstępna tabela mówi?
            Gdybyśmy bardzo chcieli, ale tylko gdybyśmy bardzo chcieli porównać wyniki J-J,
            to wynik 7:2. Ja liczę na nagrodę i ją chcę wybrać, a Ty piszesz o unieważnieniu
            konkursu.

> Hiacynt nie mam zamiaru Ci przedstawiać mojego C.V. - wspomnę Ci tylko, że
            > studiowałam matematykę na UAM (Poznań) więc zbastuj trochę i nie próbuj być
            > autorytetem w dziedzinach na których się nie znasz.

Tak jest. Ja tylko sobie pomyślałem troszeczkę, przepraszam.

> 1. W arkuszu kalkulacyjnym (w dwóchtabelach) ustalono odchylenia bezwzględne
            > wyników poszczególnych uczestników z wynikami PKW.
            > Główka tabeli - poszczególni uczestnicy
            > Boczek tabeli - partie
            > 2. Następnie w poszczególnych wierszach wyszukano minimalne moduły odchyleń.

I wystarczy porównać, ugryzłem się w języczek, a potem w paluszek.

> Słabo się rozeznajesz co do ludzi ich wykształcenia i preferencji zawodowych.
            > Bardzo współczuję.

Pozdrawiam serdecznie pogryziony

Hiacynt Humanista
    • civic_vtec Re: A ja myslalem, ze... 28.09.01, 10:27
      dzis rano przy kubeczku kawy zobacze komunikat, ze typowalem najlepiej. Coz za
      mily poranek to bylby... Nawet, jezeli nagrody wirtualnie zniesione.

zawiedziony vtec
    • Gość: yolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 20:33
      Poniżej przedstawiam ostateczną klasyfikację forumiarzy uczestniczących w
      konkursie na wyniki wyborów 23 IX 2001
      Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomiędzy typowanymi
      przez uczestników a wynikami PKW.
      nick liczba pkt

1. Ant 12,34
      2. Civic 15,94
      3. Lechu 16,2
      4. Jacek# 17,26
      5. Balzer 19,36
      6. Galba 19,68
      7. Hiacynt 19,7
      8. Martin 20,56
      9 i 10 JA 21,5
      9 i 10 Ruggiero21,5
      11. JB 21,56
      12. Jajacek 24,18
      13. Jolka 24,7
      14. Nemo 25,2
      15. Adams 26,84
      16. Luka 26,98
      17. Sham 2 27,26
      18. Drapka 27,98
      19. Tom 30,72
      20. Orange 32,38
      21. Quest 46,06
      22. Skrzypek47,8
      23. Omega 52,02
      24. sin2001 117,02

Ogółem w konkursie wzięlo udział 24 osób plus 3 osoby podające jedynie
      wyniki SLD (*50 i 47%)

Zwycięzcom gratuluję , uczestnikom dziękuję za udział.
      Jednoosobowe jury - j.
      • civic_vtec Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 28.09.01, 21:16
        Gratulacje dla zwycięzcy z pozycji mojego jakze zaszczytnego 2 miejsca.
        Zastanawialem sie dzis rano po co mi krawat do blezerka, bo jakos dziwnie
        wyglada. Teraz juz wiem - bez krawata nie mozna przy takiej okazji.

Pragne tu rowniez zlozyc gratulacje wszystkim tym, ktorzy zajeli kolejne
        chwalebne miejsca. Miejmy wszyscy swiadomosc, zesmy znalezli sie wsrod 1% -
        0,1% - 0,01% - 0,001% (niepotrzebne skreslic) tych swiatlych forumiarzy, ktorzy
        do konkursu staneli. O reszcie sie nie mowi - sa jak owe slynne procent 60.

Wreszcie glebokie uklony w strone slicznego Jury Yolkowego (czy Yury Jolkowego)
        za pomysl, nadzorowanie i doprowadzenie prawie do konca.

Nagrody! Nagrody! Nagrody!

Pozdrawiam wszystkich - vtec
        • Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Civica IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:37
          civic_vtec napisał(a):

> Gratulacje dla zwycięzcy z pozycji mojego jakze zaszczytnego 2 miejsca.
          > Zastanawialem sie dzis rano po co mi krawat do blezerka, bo jakos dziwnie
          > wyglada. Teraz juz wiem - bez krawata nie mozna przy takiej okazji.
          >
          > Pragne tu rowniez zlozyc gratulacje wszystkim tym, ktorzy zajeli kolejne
          > chwalebne miejsca. Miejmy wszyscy swiadomosc, zesmy znalezli sie wsrod 1% -
          > 0,1% - 0,01% - 0,001% (niepotrzebne skreslic) tych swiatlych forumiarzy,
          ktorzy do konkursu staneli. O reszcie sie nie mowi - sa jak owe slynne procent
          60.

Dziekuję Ci Witku i gratuluję srebrnego medalu !
          Intryguje mnie bardzo - skąd znałeś wyniki ponieważ PKW podała 99,9 % i Ty
          także; pomimo dokładności do dwóch miejsc po przecinku; rozdzieliłeś jedynie
          99,9%.
          Dziękuję Ci za wyręczenie mnie w obowiązkach organizatora konkursu (mowa
          dziękczynna itd.).

Wreszcie glebokie uklony w strone slicznego Jury Yolkowego (czy Yury Jolkowego)
          za pomysl, nadzorowanie i doprowadzenie prawie do konca.

Śliczne jury wnibowzięte !, czekało na komplementy i doczekało się.smile

> Nagrody! Nagrody! Nagrody!
          >
          Trzeba było podać wyniki do Senatu - to moglibyśmy wynagrodzić przynajmniej smile
          pierwszą dwójkę.A tak to niestety - dyplomy uznania nie bo czcionka ozdobna nie
          wchodzi - wobec tego słowa uznania i niech tak już zostanie.smile

Pozdrawiam nieustająco.

• civic_vtec Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Jolki 28.09.01, 22:48

> Intryguje mnie bardzo - skąd znałeś wyniki ponieważ PKW podała 99,9 % i Ty
            > także; pomimo dokładności do dwóch miejsc po przecinku; rozdzieliłeś jedynie
            > 99,9%.

smile)) Mam takiego murzyna co za mnie rozdzielal ja mu tylko metode wskazalem. Na
            imie ma Excel. A metoda byla tylez prosta co i smieszna - srednia arytmetyczna z
            propozycji zgloszonych przede mna. Zaluje, ze nie uwzglednilem Ciebie i Hiacynta -
            bo wtedy wygralbym w cuglach z wszystkimi OBOP-ami.

Pozdrawiam jesiennie - Witek
            • civic_vtec JOLU! A ja? 29.09.01, 23:11
              Pogadalas ze zlotym i z brazowym. Srebrny tez tu jeszcze jest.

vtec
            • Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Jolki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 23:16
              Witku!
              Gratuluję ponownie przebiegłości oraz trafności prognozy. Twoje notowania w
              moich oczach jeszcze wzrosły ; pozwolisz,że będę pytać w sprawach nasuwających
              wątpliwości.smile

Pozdrawiam laureata.
              • civic_vtec Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 do Jolki 29.09.01, 23:24

> Witku!
                > Gratuluję ponownie przebiegłości oraz trafności prognozy. Twoje notowania w
                > moich oczach jeszcze wzrosły ; pozwolisz,że będę pytać w sprawach nasuwających
                > wątpliwości.smile
                >
                > Pozdrawiam laureata.

I w ten sposób dostałem swoją nagrodę, której nie było.
                Srebrny uśmiech Jolki smile

Odwzajemniam - smile

vtec

• Gość: Hiacynt Protest ___wyborczy IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 21:27

Jolu!
        Trochę się poprawiłaś, ale niezbyt starannie policzyłaś odchylenia.
        Prawda?

Serdecznie pozdrawiam

ps. Nie wiem dlaczego suma wynosi prawie 100%, u mnie 96%. Wiesz dlaczego?
        • Gość: jolka Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:53

>
          > Jolu!
          > Trochę się poprawiłaś, ale niezbyt starannie policzyłaś odchylenia.
          > Prawda?
          >
          Kwiatuszku !
          Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło całej 100 %, w
          związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować
          większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 byłoby 15,7%).

Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre siódme miejsce
          a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że Cię nie
          zdyskwalifikowałam.smile

Pozdrawiam również i gratuluję.

BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj.
          • Gość: Hiacynt Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 23:14

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
            >
            > >
            > > Jolu!
            > > Trochę się poprawiłaś, ale niezbyt starannie policzyłaś odchylenia.
            > > Prawda?
            > >
            > Kwiatuszku !
            > Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło całej 100 %,
            > w
            > związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować
            > większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 byłoby 15,7%
            > ).
            >
            > Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre siódme miej
            > sce
            > a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że Cię nie
            > zdyskwalifikowałam.smile
            >
            > Pozdrawiam również i gratuluję.
            >
            > BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj.

Napisałaś: "Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomiędzy
            typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. "

Jak Jolu rozumiesz pojęcie odchylenie bezwzględne? i sumę odchyleń?
            4% mogłabyś równie dobrze odjąć. Nieprawdaż?
            Zająłbym wówczas pierwsze miejsce. Nie rozumiem natomiast co się stało z głosami
            na kandydatów spoza list? I o to pytałem? Czyżby te głosy odrzucano, i sumowano
            do 100%.
            Pozdrawiam

Hiacynt Oszukany
            • Gość: jolka Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Hiacynta NADAL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 23:46
              > > >
              > > Kwiatuszku !
              > > Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło całej 10
              > 0 %, w związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować
              > > większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 byłoby
              > 15,7%).
              > >
              > > Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre siódme
              > miejsce a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że Cię
              nie zdyskwalifikowałam.smile
              > >
              > > Pozdrawiam również i gratuluję.
              > >
              > > BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj.
              >
              > Napisałaś: "Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomiędzy
              > typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. "

wg PKW wg Hiacynta Odchylenie Moduł
              SLD-Up 41,04 44 - 2,96 2,96
              PO 12,68 11 1,68 1,68
              PiS 9,5 9 0,5 0,5
              PSL 8,98 12 - 3,02 3,02
              Samoobrona 10,2 5 5,2 5,2
              LPR 7,87 6 1,87 1,87
              AWSP 5,6 6 - 0,40 0,40
              UW 3,1 2,5 0,60 0,60
              Alternatywa 0,42 0,5 - 0,08 0,08
              Inne 0,61 4 - 3,39 3,39

Razem 100, 100, x 19,7

> Jak Jolu rozumiesz pojęcie odchylenie bezwzględne? i sumę odchyleń?
              > 4% mogłabyś równie dobrze odjąć. Nieprawdaż?

Pod pojęciem modułu odchylenia bezwzględnego rozumiem liczbę bez znaku.Moim
              zdaniem to jedyny obiektywny sposób obliczenia rozbieżności czy trafności
              prognozy. Przykład proszę bardzo :
              Ktoś podał wszystkie typy dobrze oprócz dwóch :

wg H wg J
              SLD 1,04 wb 41,04 delta - 40 40
              PO 62,68 wb 12,68 delta + 40 40
              suma delt 0 80
              Która metoda prawidłowsza.?

> Zająłbym wówczas pierwsze miejsce. Nie rozumiem natomiast co się stało z głosam
              > i na kandydatów spoza list? I o to pytałem? Czyżby te głosy odrzucano, i
              sumowano do 100%.

Nie zająłbyś 1. miejsca bo inni mieli by też inne wyniki. Nie rozumiem co masz na
              myśli pytając o kandydatów spoza list.
              >
              > Hiacynt Oszukany

Pozdrtawiam jolka niezrozumiana.
              • Gość: Hiacynt Re: Protest ___wyborczy bezpodstawny - do Joli NA koniec IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 00:04

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
                > > > >
                > > > Kwiatuszku !
                > > > Spośród 24 osób uczestniczących w konkursie aż 14 nie rozdzieliło cał
                > ej 10
                > > 0 %, w związku z tym różnice zaliczyłam w odchylenia, żeby nie eliminować
                > > > większości.Twoje brakujące 4% zwiększyło odchylenia do 19,7 (bez 4 by
                > łoby
                > > 15,7%).
                > > >
                > > > Protest odrzucony - po wnikliwym rozpatrzeniu; zająłeś bardzo dobre s
                > iódme
                > > miejsce a wiesz siódemka to liczba boska. Ciesz się z tego co masz i że C
                > ię
                > nie zdyskwalifikowałam.smile
                > > >
                > > > Pozdrawiam również i gratuluję.
                > > >
                > > > BTW. Jesli masz jeszcze jakieś watpliwości to pytaj.
                > >
                > > Napisałaś: "Liczba punktów to suma modułów (odchyleń bezwzględnych) pomięd
                > zy
                > > typowanymi przez uczestników a wynikami PKW. "
                >
                > wg PKW wg Hiacynta Odchylenie Moduł
                > SLD-Up 41,04 44 - 2,96 2,96
                > PO 12,68 11 1,68 1,68
                > PiS 9,5 9 0,5 0,5
                > PSL 8,98 12 - 3,02 3,02
                > Samoobrona 10,2 5 5,2 5,2
                > LPR 7,87 6 1,87 1,87
                > AWSP 5,6 6 - 0,40 0,40
                > UW 3,1 2,5 0,60 0,60
                > Alternatywa 0,42 0,5 - 0,08 0,08
                > Inne 0,61 4 - 3,39 3,39
                >
                > Razem 100, 100, x 19,7

Jeżeli typowaliśmu poparcie jakie ma 9 partii, to według mnie nie należy
                uwzględniać innych, i tyle
                Nie przekonasz mnie, jak i ja Ciebie.
                Dobranoc

>
                > > Jak Jolu rozumiesz pojęcie odchylenie bezwzględne? i sumę odchyleń?
                > > 4% mogłabyś równie dobrze odjąć. Nieprawdaż?
                >
                > Pod pojęciem modułu odchylenia bezwzględnego rozumiem liczbę bez znaku.Moim
                > zdaniem to jedyny obiektywny sposób obliczenia rozbieżności czy trafności
                > prognozy. Przykład proszę bardzo :
                > Ktoś podał wszystkie typy dobrze oprócz dwóch :
                >
                > wg H wg J
                > SLD 1,04 wb 41,04 delta - 40 40
                > PO 62,68 wb 12,68 delta + 40 40
                > suma delt 0 80
                > Która metoda prawidłowsza.?
                >
                > > Zająłbym wówczas pierwsze miejsce. Nie rozumiem natomiast co się stało z g
                > łosam
                > > i na kandydatów spoza list? I o to pytałem? Czyżby te głosy odrzucano, i
                > sumowano do 100%.
                >
                > Nie zająłbyś 1. miejsca bo inni mieli by też inne wyniki. Nie rozumiem co masz
                > na
                > myśli pytając o kandydatów spoza list.
                > >
                > > Hiacynt Oszukany
                >
                > Pozdrtawiam jolka niezrozumiana.

• ant. Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 28.09.01, 22:16
        Gdyby ktoś miał potrzebował fachowca odnośnie polityki, służę pomocą. To były
        moje pierwsze wybory, i znałem ich wynik przed jego ogłoszeniem, i pomyliłem
        się mniej więcej tyle ile telewizja polska (a raczej obop) chętnie bym się w
        obopie zatrudnił, czekam na propozycje smile)))
        Ewentualnie może być inna firma.
        • Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:45
          ant. napisał(a):

> Gdyby ktoś miał potrzebował fachowca odnośnie polityki, służę pomocą. To były
          > moje pierwsze wybory, i znałem ich wynik przed jego ogłoszeniem, i pomyliłem
          > się mniej więcej tyle ile telewizja polska (a raczej obop) chętnie bym się w
          > obopie zatrudnił, czekam na propozycje smile)))
          > Ewentualnie może być inna firma.

Gratuluję zwycięzcy faktycznie podane przez Ciebie wyniki nieróżniły się w żadnym
          przypadku o więcej niż 2,3 pkt % czyli utryzmałeś sie w granicach tzw. błędu
          statystycznego. Gdybyś jeszcze rozdzielił 100% a nie 99% to byłbyś
          bezkonkurencyjny.
          Wróżę Ci wiele sukcesów i oczekuję, iz będziesz pamiętał kto Cię wypromował (dał
          szansę).

Pozdrawiam serdecznie z uznaniem i szacunkiem. j.
          • ant. Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 29.09.01, 16:37
            Jolu, to 1% było przeznaczone na inne partie, które miały moim zdaniem poparcie
            poniżej 0,5 %
            • Gość: jolka Re: Ogłaszam wyniki konkursu Wybory 23 IX 2001 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 22:54
              ant. napisał(a):

> Jolu, to 1% było przeznaczone na inne partie, które miały moim zdaniem poparcie
              > poniżej 0,5 %

Słusznie - sorry - ale zostałam zmuszona do przyjęcia postawy obronnej przez
              pewnego hm uczestnika konkursu i się zagalopowałam ; z tego 1% zagospodarowano
              0,61% czyli tu odchylenie wyniosło 0,39%. Zwracam honor.
              Czy dostałeś już jakąś propozycję ? smile Zyczę ci tego serdecznie, przesyłając
              nieustające gratulacje.
              j.
      • Gość: Lechu Joluś, dziękuję. IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 29.09.01, 09:44
        Włożyłaś w konkurs trochę pracy. Sondaż okazał się ciekawą i pouczającą zabawą.
        Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

PS.
        To ile w końcu dostał SLD 41,40 czy 41,04 % ?
        • Gość: jolka Re: Lechu gratuluję brązowego medalu ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 22:58
          Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Włożyłaś w konkurs trochę pracy. Sondaż okazał się ciekawą i pouczającą zabawą.

Serdecznie dziękuję za tak uprzejme i kurtuazyjne słowa uznania.

Pozdrawiam usatysfakcjonowana wielce.

> PS.
          > To ile w końcu dostał SLD 41,40 czy 41,04 % ?

W GW było 41,04 % smile. Chyba dobrze.!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka