Gość: AJ Przypadek zdarzył się 10lat temu - Tymiński IP: *.siemens.pl 24.09.01, 13:55 Wybory odbyły się w sposób demokratyczny. Spotkałem się z opinią, że wynik odzwieciedla iloraz inteligencji ..... Coś w tym jest - myślę, że (Lepper + LPR) = Tymiński. Fortuna kołem się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka W sprawie PSL IP: *.chello.pl 24.09.01, 13:57 Ja przepraszam bardzo, moglby mi kots podac stronke, gdzie sa wyniki glosowania na podlasiu. Chodzi mi szczegolnie o poslow z PSL. Bede wdzieczna. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward SLD + PO koalicja - jestem ZA IP: 157.25.130.* 24.09.01, 14:56 Głosowałem na PO licząc, że panowie będą pragmatyczni. Na razie są nieugięci moralnie. Proponuję pomyśleć o alternatywie dla takiej koalicji. Nie ma sensownej moim zdaniem. Kłaniam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kloss Nareszcie bez oszołomów z Mumii Wolności IP: *.unregistered.formus.pl 24.09.01, 15:11 Bezprogramowa papka musi odejść ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. RECE OPADAJA. IP: *.tele2.pl 24.09.01, 15:08 Do wczoraj to chyba liczylam na jakis cud, ktory sie niestety nie zdarzyl. Witamy w Polsce! Boje sie, ze bedzie jeszcze ciezej niz mozna bylo sie spodziewac. Ale moze patrze zbyt czarno? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Cieszę się! IP: 213.77.30.* 24.09.01, 15:21 Cieszę się z Waszych wszystkich negatywnych wypowiedzi na temat wygranej SLD, bo lepiej się mile za cztery lata rozczarować. Pamiętam euforię prawicy cztery lata temu i czym to się skończyło? I, kochani prawicowcy, więcej tolerancji dla inaczej myślących, bo i ja zacznę o Was brzydko pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
m. Re: Cieszę się! 24.09.01, 15:31 Droga Sowo! Ja jestem przede wszystkim przerazona obrazem opozycji. Moze masz racje, i troche w tym przesadzam. Zycze sobie i wszystkim, zeby Twoje przeczucia sie sprawdzily. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucki Re: Cieszę się! IP: *.*.*.* 24.09.01, 16:18 A gdzie tu byli prawicowcy? Od kiedy AWS i UW to prawica? ------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Lud spoliczkował elity IP: *.ibspan.waw.pl 24.09.01, 15:23 Lud spoliczkował elity, co im sie słusznie należało. Kociokwik wśród prominentów jest tego najlepszym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucki Re: Lud spoliczkował elity IP: *.*.*.* 24.09.01, 16:23 Lud jest glupi i oddajac glos na SLD oddal wlasnie glos na prominentow. Na prominentow, ktorzy nigdy nie oddali wladzy gospodarczej, a tylko oddali wladze polityczna na 12 lat. Wsrod glupszych ludzi zyc nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Zamiast Mazowieckiego - Lepper, zamiast Geremka - Wrzodak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 15:26 Czy Polacy zwariowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: Zamiast Mazowieckiego - Lepper, zamiast Geremka - Wrzodak IP: *.ibspan.waw.pl 24.09.01, 15:50 Gość portalu: michał napisał(a): > Czy Polacy zwariowali? A może właśnie wręcz przeciwnie: poznali się na Mazowieckim i Geremku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Zamiast Mazowieckiego - Lepper, zamiast Geremka - Wrzodak IP: *.uwoj.wroc.pl 24.09.01, 15:56 To chyba Unici zwariowali. Zawsze głosowałrem na nich: UW, Kuronia. teraz też miałem taki zamiar. Zmieniłem zdanie w piątkowy wieczór, po programie wyborczym w "Dwójce". Trochę pokory drodzy Unici. Sam potencjał i życiowa mądrość nie wystarczą. Czasem potrzeba też trochę pokory, chyba że nadal będziecie uważać żę naród jest za głupi abyćcie nim mogli rządzić. Pora chyba na głęboką analizę własnego postępowania. Ale głowa do góry, niedługo znów wybory. Życzliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zamiast Mazowieckiego - Lepper, zamiast Geremka - Wrzodak IP: *.15.tuwien.teleweb.at 24.09.01, 21:28 Z braku laku i kit dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewa Test odpowiedzialnosci dla PO IP: *.jura.uni-sb.de 24.09.01, 15:37 W tej chwili od Platformy zalezy czy bedziemy mieli w Polsce 4 lata stabilnych rzadow, ktore wprowadza nas do Unii Europejskiej, czy tez kolejne 4 lata chaosu. Jezeli panowie z PO z obawy przed utrata dziewictwa pozostana czysci moralnie, wowczas podziela los Unii Wolnosci. Jezeli zas faktycznie czuja sie odpowiedzialni za kraj to niech to udowodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Test odpowiedzialnosci dla PO IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 10:35 Moim zdaniem PO nie powinna wchodzic w koalicję z SLD. Jeżeli to zrobi, to podzieli los UW. Najlepszym wyjsciem jest po prostu wspieranie SLD wtedy, kiedy jest to sensowne. Popierać te wszystkie projekty, które nie odbiegają zanadto od programu PO. Powinni się zastanowic, co z ich programu może troche poczekać i tego nie forsować. Jednocześnie PO, czy to co z niej ma powstać, powinna dbać o wizerunek ugrupowania zdyscyplinowanego i spójnego. Jednym z powodów sukcesu SLD jest fakt, że przynajmniej na zewnątrz wygląda jako monolit. Nie obnoszą się swoimi podziałami, tak jak to robił AWS. Są dziedziny, w których współpraca może byc całkiem niezła. Na przykład integracja europejska. Ale nie radził bym PO bezpośredniego udziału w rządach, obejmowania stanowisk ministerialnych itp. Nie zależnie od róznic programowych mamy jeszcze do czynienia ze sprawna machina SLD, o wiele skuteczniejsżą socjotechnicznie, która bez problemu poradzi sobie z pospolitym ruszeniem, jakim ciągle jest jeszcze PO. Ja mam jeszcze inne obawy. Czy PO zostanie jednolita partią. Bardzo wątpię w lojalnośc SKL. Wydaje mi sie, że SKL osiągnął to co chciał. Wszedł do parlamentu. Bez PO nie miał by szans. Ja sądzę, że bez SKL PO miała by lepszy wynik wyborczy. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio TACY WYBRAŃCY JACY WYBORCY. IP: *.*.*.* 24.09.01, 16:12 to chyba oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Wole MILERA NIZ LEPPERA IP: 10.40.130.* 24.09.01, 16:53 DOszlo do tego, ze SLD bedzie reprezentowac moje interesy w parlamencie no bo niby kto inny? I tak, choc na nich nie glosowalem to zycze im sukcesow bo sa mi blizsi niz krzykacze antyzachdni i antyrynkow z LRP i SAMOOBRONY, ktorzy beda opozycja. Co madrego zaproponuja nam Ci panowie, moze jakies wybryki na miare okresu dwudziestolecia. Jedni prezypominaja endekow z ich antysemityzmem i antyzachodnioscia (wtedy antyniemieckosc) drudzy warcholow z PIASTA. A PiS z PO: w ogromnej masie krotkoterminowi, koninkturalni politycy, ktorzy zalapali si na tratwy ratunkowe. Polska to nie knajpa czy kabaret, mozna sie posmiac ale liczy sie praca a nie wyglupy. Ciekawe na ile ten sejm bedzie pracowity i madry, zeby zasluzyc na reprezentowanie ty 38 mln ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? 24.09.01, 16:34 Po pierwsze - Polacy obrazili sie na wszystko i wszystkich i nie poszli w wiekszosci na wybory. Po drugie - Ci co poszli stwierdzili, ze do diabla z taka wolnoscia i zaglosowali a/ na Leszka Millera - niech sobie sam rzadzi, jak tak bardzo chce! b/ na Leppera - niech sobie rzadzi, jak tak bardzo chce! I nikt nie bedzie bic nas w twarz, Niemce i Zydy przebrzydle, oraz pedofile z Brukseli! c/ na Olechowskiego bo tak ladnie wyglada, prawie jak Moscicki! d/ na Kaczorki, bo sprawiedliwosc MUSI byc! e/ podobno na Kalinowskiego, ale nikt sie nie chce przyznac! f/ na Ksiedza Proboszcza, bo to najlepsza Rodzina Polska... Elektoratu wysluchal i na Forum zapodal Eliot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek DLACZEGO, ACH DLACZEGO??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:25 Zastanawiam się, dlaczego miłośnicy opcji prawicowych MAJOM TAKIE TRÓDNOŚĆI Z ORTOGRAFJOM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: DLACZEGO, ACH DLACZEGO??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:56 a CO W TYM DZIWNEGO?GDYBYŚ ZAKOŃCZYŁ EDUKACJĘ NA CZWARTEJ KLASIE SZKOŁY PODSTAWOWEJ,EWENTUALNIE DOSKONALIŁ SŁOWNICTWO W KOŚCIELE,TO TEŻ BYŁBYŚ TĘPY,JAK TABAKA W ROGU.NAJSMUTNIEJSZE JEST TO,ŻE OWI PRAWICOWCY UWAŻAJĄ,ŻE DO RZĄDZENIA NIE TRZEBA WIEDZY,TYLKO GŁĘBOKICH KIESZENI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sa˛dzisz? IP: 192.166.100.* 24.09.01, 19:00 Mysle ze 60% Polakow zylo wczoraj nominacjami do Big Brothera i wybory im umknely Mysle ze Platforma O. dla "dobra Polski" bedzie musiala przepychac mniejszosciowy rzad komuchow bo mamy wejsc do Europy, a Lepper z Maryja nie chca itd (Kalinowscy), wiec daleko nie uda im sie uciec od tzw "dylematow Unii Wolnosci" do poltyki "prawdziwie liberalno-kons." a w ogole to glosowalem na Unie Wolnosci i ciesze sie ze "profesorzy" nie beda musieli siedziec obok tych cwokow na r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sa˛dzisz? IP: *.ibspan.waw.pl 24.09.01, 19:06 A ja się cieszę, że 'profesorzy ' w ogóle nie będą siedzieć. Chociaż niektórzy może i powinni - ale w kiciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sa˛dzisz? IP: 192.166.100.* 24.09.01, 19:22 jestem tym ostatnim mackiem a nie tym przed ostatnim sorry za zamieszanie Ps IDRIS Kochanie ,wiem ze bardzo chce ci krzyczec ale uciekam juz z pracy pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIU Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 192.168.1.* / *.atol.com.pl 24.09.01, 21:08 SZKODA ZE NIE BYLO NA KOGO GLOSOWAC DLATEGO POLSKA INTELIGENCJA SIEDZIALA W DOMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.chello.pl 24.09.01, 21:33 Gość portalu: MISIU napisał(a): > SZKODA ZE NIE BYLO NA KOGO GLOSOWAC DLATEGO POLSKA INTELIGENCJA SIEDZIALA W DOM > U Jeśli są tacy wymagający, to mamy Leppera, Wrzodaka, Łopuszańskiego and co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis POLSKA INTELIGENCJA MOST WANTED IP: 208.16.143.* 24.09.01, 22:03 Gość portalu: MISIU napisał(a): > SZKODA ZE NIE BYLO NA KOGO GLOSOWAC DLATEGO POLSKA INTELIGENCJA SIEDZIALA W DOM > U Co to jest "POLSKA INTELIGENCJA" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.09.01, 23:13 Fatalnie.wyniki wyborów wydaję się wykluczają prowadzenie jakiejs spójnej polityki,co będzie najgorsze.PO ,Samoobrona i LRP zrobią wszystko aby w niedługim czasie móc wieszać psy na SLD. Podziękować należy w głównej mierze kościołowi.Na kogo mieli głosować katolicy którym biskupi nie pokazując palcem zabronili głosować na SLD,a którym AWS już wyszła bokiem??? Do tego doszła nieprzemyślana wypowiedż Belki. No i mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unita UW jeszcze będzie w parlamencie ! Za 4 lata. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 00:07 Wierzę, że UW będzie potrafiła spojrzeć poprzez te wyniki sama na siebie i większości lokalnym liderom podziękuje za ich "pracę". Moim zdaniem nie tyle Balcerowicz, Geremek, Mazowiecki i inni zawinili, ile działacze UW na lokalnym szczeblu. Teraz powinna nastapić zmiana pokoleniowa w tej partii, są tam naprawdę fajni, wartościowi, trzeźwo myślący ludzie, znający realia dnia codziennego. Dajmy szansę UW. Nie ma co obrażać Leppera, Millera i innych, którzy weszli do parlamentu. Zostali wybrani i szlus. Teraz można ich oceniać jak będą pracować i za 4 lata wystawić ocenę. Nie ma się też co obrażać na wyborców, tak zadecydowali i sprawa skończona. Teraz należy się zastanowić nad sukcesem jednych a porażką innych. UW zawaliła minione 4 lata kompletnie nieczytelnym działaniem. Odnosnie rządu mniejszościowego, nie jest to dobre rozwiązanie (vide rząd Buzka) i albo Miller skleci koalicję albo z PSL albo z Samoobroną, albo spróbuje samodzielnie albo też wyłowi z Platformy kilku posłów, którym da jakieś frukta. Możliwe jest też, że na fali sukcesu SLD przyśpieszy wybory parlamentarne i będą przedterminowe (mało wątpliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: UW jeszcze będzie w parlamencie ! Za 4 lata. IP: *.avamex.krakow.pl 26.09.01, 14:36 UW juz nie odzyje, jesli PO sie utrzyma w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADOLF HI Lewica z krzyzami i bez rzadzi Polska IP: *.focal-chi.corecomm.net 25.09.01, 07:51 POLSKIE POBLSZEWICKIE GOWNA BEZ KRZYZY SLD ,SAMOOBRONA,PSL I Z KRZYZAMI LIGA RODZIN!!!powtorze slowa o waszym narodzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Nóż się w kieszeni otwiera...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 25.09.01, 08:31 ...że taki śmondak, nierób i moczymorda jak Lepper, który za nic ma prawo i praworządność tego kraju, który z lenistwa i braku chęci do pracy nie chciał spłacać kredytów, jakie my spłacamy na co dzień bez dyskusji, woląc blokować w to imię pół Polski, że ten darmozjad, który nigdy nie zapłacił złotówki podatku dochodowego, bo uprawia to swoje zasrane poletko na ziemiach klasy 5 lub 6, że to śmierdzące gówno i jemu podobni będą teraz utrzymywani z podatków zebranych od moich ciężko zarobionych pieniędzy, że dalej będą sobie drwić z prawa i reszty ciężko i uczciwie pracującujących obywateli (nie sądzę, by ten śmieć nie wykorzystał do tego okazji bycie posłem, czytaj - posiadania immunitetu) .... nóż się w kieszeni otwiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
eliot Re: No coz Panowie "Bigda Idzie" 25.09.01, 11:17 A tak swoja droga moglaby teraz TVP1 to powtorzyc. Gajos bys swietny w roli Bigdy. Mozna tez J.M. Wcieklicę... Eliot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Dziwny kraj IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 10:53 Żyjemy w dziwnym kraju. Kiedy nie mamy niepodległości, to walczymy o nia z poświęceniem przelewająć krew. Jak możemy się wreszcie sami rządzić, dajemy dowody braku instynktu państwowego, głosując na Tymińskiego, Leppera, Kalinowskiego,"Rodziny polskie" i inne barachło. Wystarzy nam obiecać flachę i kawałek kiełbasy. Wystarczy w programie napisać, że znów zabierzemy bogatym, a rozdamy biednym. Wystarczy parę zaklęć "bogo ojczyźnianych" podlanych demagogią a "Chrystus narodów" z ochotą daje sobie założyć nową obrożę. Kiedyś wszystkie nasze niepowodzenia tłumaczyliścmy zależnością od ZSRR. Pamiętam jak ludzie mówili, że jak tylko nie będziemy od Rosju zależni, to ho, ho! No i możemy się rządzić sami. I co? Pewie stary człowiek, uczestnik konspiracji z II wojny w rozmowie ze mną zastanawiał się, czy jego udział w walce o niepodległośc miał jakiś sens. Mojego syna uczę, aby nigdy, pod żadnym pozowrem nie dał się zabić za ten kraj. Po co? Żeby jakiś Lepper, lub inny palant wszedł do parlamentu? Czy możemy dziwić się wynikowi wyborczemu? Niech ktoś mi tutaj przedstawi choć jeden racjonalny powód, dla którego rządzący mieli by być lepsi, uczciwsi i mądrzejsi od przeciętnej krajowej? Aby zrozumieć to co się dzieje na szczytach władzy, wystarczy bacznie rozejrzeć się wokół siebie. To co dzieje się na górze jest wiernym odbiciem codziennośći na dole. Jest tylko jedna róznica. Im wyżej, tym więcej można ukraść i naszkodzić. Być może w drodze do normalności potrzebne jest nam jeszcze jedno upokorzenie, jeszcze więcej krwi. Ja wiem, że członkostwo w NATO i UE nie ma samych zalet. Ale czy mamy bezczynnie czekać aż Rosja znów będzie moczarstwem? Bo do co do tego chyba nie ma żadnych wątpliwości. Chcemy znów "toto lotka": "wejdą, czy nie wejdą?" Wszystkie nasze narodowe nieszczęścia miały zawsze źródło w nas samych. Zanim doszło do zaborów, najpierw sami rozmontowaliśmy naszą pannstwowość. Dobrowolnie i bez przymusu. Sami storpedowaliśmy wtedy wszystkie próby naprawy panstwa. Nie dziwię się więc, że historia się powtarza. Mlodym i zdolnym ludzio można doradzić tylko. Uciekajcie z tego przeklętego kraju. Szkoda waszego życia. Dla Polaków można zrobić wszystko, z Polakami niczego. Te słowa Piłsudzkiego doskonale ilustrują to co się z stało. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Dziwny kraj IP: *.euv-frankfurt-o.de 25.09.01, 11:22 Ej! Stary nie dramatyzuj!!! Wiem, ze dla niektorych wejscie do Sejmu Leppera i LPR to tragedia. Dla mnie tez. Ale wydaje mi sie, ze w Polsce tak bedzie zawsze - bo "ajk to moze byc, ze ja nie mam a on ma do k....". Tak tu bylo zawsze i chyba nigdy nie bedzie inaczej. Wychodzi wiec na to, ze to okres 1945-89 byl dla Polski najlepszy, bo to wtedy wszyscy nie mieli nic, ale to WSZYSCY. Teraz najlepszym pomyslem jest chyba przyznanie przez Leppera dozywotnich zasilkow dla bezrobotnych. Wszyscy bedziemy z nich zyc, cienko, bo cienko, ale za to WSZYSCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: "Dziwny kraj" - wcale nie jest absolutnie normalny ! IP: *.IOd.krakow.pl 25.09.01, 12:07 na świecie sa rózni ludzie i z tą odmiennością poglądów trzeba się pogodzić, jak również ze zmianami w sejmie, wyniki pomiarów poglądów ludzi jakimi sa wybory sa zdeformowane przez brak głosowania tych którzy nie poszli, dopiero wtedy mozna powiedziec o pełnej demokracji a że część ludzi ma takie z ktorymi inni nie mogą sie pogodzić trudno, to jest mój kochany kraj, gdzie jestem u siebie z tym całym ZOO, ale to moje i twoje ZOO, i kochaj je bo jest własne, a jak idę na piwo nad Wisłe to mam widok wieczorem pięknie oświetlonego Wawelu, taki jest piękny i zawsze jak jestem zagranicą to mi się po nocach sni, a czas pokaże kto ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: IP: *.euv-frankfurt-o.de 25.09.01, 12:59 Tylko, ze tego czasu moze uplynac za dlugo!!! A tak nawiasem, to co tu takiego pieknego w tej Polsce. Byles we Wloszech. Spojz na swiat objektywnie - Plska jest NICZYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeS Re: Dziwny? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 12:04 Dlaczego dziwny? Dla mnie wejście Samoobrony, LPR itp. to normalna konsekwencja tego, co tzw. klasa polityczna z tym krajem wyprawia. Jeśli nasi światli i wspaniali politycy nie zauważą, że tutaj mieszkają tacy właśnie ludzie, nie zaczną kierować swych wspaniałych pomysłów do tego właśnie społeczeństwa, to to "dziwne" społeczeństwo zgotuje im jeszcze nie jedno zaskoczenie, a może i coś więcej. Jeśli ktoś mieni się demokratą, to jego obowiązkiem jest uszanować wolę wyborców, choćby wola ta oznaczała popełnienie zbiorowego samobójstwa. Rolą lidera politycznego w tym systemie nie jest obrażanie się na społeczeństwo, że nie słucha i nie realizuje jego najwspanialszych pomysłów. To dziwne społeczeństwo trzeba umieć do własnych idei przekonać. Bez tego nawet najsłuszniejsze idee nie są warte nawet papieru, na którym są spisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toro Durny IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 21:00 A niby dlaczego klasa polityczna ma być lepsza od tego p..... narodku? Dlaczego politycy mają nie kraść, skoro większość społeczenstwa kradnie co popadnie i kombinuje? A telefonowanie ze służbowych telefonów prywatnie, dewastowanie klatek schodowych, smród w środkach komunikacji poblicznej latem, obszczymury pod sklepami gdzie sprzedaja alkohol, kibole demolujący stadiony, tępi urzędnicy, itp. I ta wiecznie wyciągnięta chamska brudna łapa: "daj! bo narobiłem po pijaku dzieci i mi się należy". Poziom polityków po prostu odpowiada poziomowi społeczenstwa. Tylko skutki są inne, bo i inne możliwości szkodzenia. Młodym, zdolnym i przedsiębiorczym ludziom radzę. Sp..... z tego przeklętego kraju. Szkoda waszego życia i sił na ten dziki kraj. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu post-S-owscy kolesie pluli ludziom w oczy, a ludzie im dali 40% IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 25.09.01, 12:26 Przez 4 lata post-S-owscy kolesie pluli ludziom w oczy, a ludzie im dali 40% głosów. Na razie tylko szacunkowo PO+AWSP+UW+LPR+PiS daje łącznie ca 40%. Gratuluję. Jestem tym faktem autentycznie bardziej zaskoczony niż wynikiem Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mq TO BĘDZIE TRAGIKOMEDIA IP: 192.168.22.* / *.ipartners.pl 25.09.01, 13:12 Wielu z nas zastanawia się: "co teraz?". Pierwsze odpowiedzi już mamy. SLD jeszcze nie zaczęło rządzić, a już sie rozpycha łokciami, nerwowo się wierci, nie mogąc sie doczekać na odejście rządu Buzka. Mogą więc zapomnieć Ci (łącznie z Redaktorem Michnikiem), którzy mieli nadzieję, że Republika Kolesiów z AWS, nie zostanie zastąpiona przez Republikę Kolesiów SLD-UP. Nawet Prezydent radzi Buzkowi podanie się do dymisji, mimo że nie zaprzysią jeszcze nowego premiera. Nowy obyczaj w polityce? Stary rząd odchodzi zaraz po wyborach, a superpremierem do czasu powołania nowego rządu jest Prezydent? Unia Pracy (o korzeniach tych samych, co AWS) już zaczyna chorować na postsolidarnościową chorobę "rozpadową" i zastanawia się, czy aby nie stworzyć własnego klubu w Sejmie. To początek rozpadu koalicji? PO dalej bardziej myśli o historii, miast o przyszłości - dalej najbardziej się liczy to, ze SLD to postkomuniści, mimo że koalicja PO-SLD w każdym normalnym kraju byłaby czymś normalnym. Ale III RP nie jest krajem normalnym, to rezerwat na wschodzie Europy, którego mieszkańcy uwielbiają grzebac w pomyjach przeszłości, zamiast wylać wiadro pomyj i spuścić wodę, a potem zabrać się do sprzątania. PO chce przekształcić się w partię polityczną. Taka deklaracja złożona przez SLD-UP nie budziłaby trwogi, natomiast tworzenie partii z PO nieuchronnie skończy się podziałem klubu. Przecież większość czlonków SKL nigdy nie odda swej niepodległosci i nie podda się władzy Trzech Tenorów, mimo że na takie wyjście wskazywałby zdrowy rozsądek. Ale przecież polska polityka i zdrowy rozsądek to dwie skarjnie różne rzeczy. Ten brak rozsądku także każe zapomnieć, o fuzji UW z PO przed wyborami samorządowymi, choć na drodze takiej fuzji nie stoją przecież różnice programowe, tylko głupie animozje i pamięć personalnych rozgrywek. PIS będzie dostawał rozdwojenia jaźni między LPR i PO, aż pewnego dnia ta silna i rozsądna partia prawicowa, mogąca przekształcić się w nowoczesną chadecję rozpadnie się na PIS-LPR i PIS-PO, a jeśli nawet tak się nie stanie to przecież jest wśród posłów PIS wielu, którzy będą bronić niezależności PP jak niepodległości. PSL prawdopodobnie straci wielu posłów na rzecz Samoobrony, by ich odzyskać sięgnie po lepperową retorykę, odzyska może paru posłów, ale straci tych składniających się ku stowrzeniu z PSL partii ludowej na wzór zachodni. Ci rozpierzchną się po PIS-ach i Platformach. I wtedy pierwszy raz będzie mi żal PSL-u. LPR zapewni nam element komiczny (podszyty jednak tragedią) kadencji Sejmu. Wystąpienia Gabriela J., Jana Ł., nowej twarzy wśród oszołomów - posła Giertycha, wprowadzą sporą dawkę paranoi w ławy sejmowe, będzie cukier, będą częste odwiedziny Pana Rydzyka, będą wizje upadku Polski, wyprzedaży majątku narodowego, nadchodzącej okupacji unijnej, będą setki wniosków o postawienie przed Trybunałem Stanu ministrów poprzednich rządów i rządu przyszłego. Pozostaje mieć nadzieję, że ławy LPR rozsadzi wewnętrzna kłótnia o to, czy w ramch Nafty winniśmy rządac wspólnej granicy z Meksykiem, czy Kanadą, że poseł Olszewski nie wytrzyma z posłem Łopuszańskim, a ten zaś z Wrzodakiem, tego zaś dopadną jakieś nie miłe wspomnienia związane z Janowskim. Oby tylko poseł Wrzodak nie robił nam wstydu opowiadając o swym stosunku do żydów. Pozostaje partia Leppera i Rutkowskiego. Ci Państwo na szczęście nie chcą nam narzucać swych wartości, wiary katolickiej w wydaniu Lefebvre'a i Rydzyka, do Unii chcą wejść, choć na warunkach nie do przejścia. Ten niby zdroworozsądkowy stosunek do rzeczywistości spowoduje rozwój Armii Leppera, tak, że może się ona stać drugą siłą w Sejmie (po wchłonięciu części PSL). Sfrustrowani rodacy będą lgnąć do Samoobrony, będzie ich więcej, jeśli SLD zafunduje nam kurację szokową (ale ta jest nieunikniona jeśli chcemy szybkow wyjść z dołka). To spowoduje, że w wyborach samorządowych Lepper i S-ka zajmą silne 2. miejsce. Chyba, że Lepper spełni swe wariackie wizje i zacznie blokować obrady Sejmu. Wizerunek sparaliżowanego przez wariata kraju na skraju zamachu stanu, odsunie nasze wejście do UE o wiele lat. I tu rodzi się nadzieja. Może Samoobrona jest także skażona wirusem rozpadu (Rutkowski nie wytrzyma z Lepperem) ? Może Pan Andrzej uzna, że lepiej nie przesadzać i zacznie grać poważnego polityka, który stara się forsować swe pomysły ? Tym bardziej, jeśli stanie się "języczkiem uwagi" w trakcie głosowań sejmowych ? A może po prostu przemówią doń pieniądze, które tak łatwo zdobyć będąc politykiem, będzie naginał swe ideały, tak by pasowały do jego decyzji, podjętych pod wpływem "dotacji" płynących z kont apolitycznych biznesmenów ? Pożyjemy zoabczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 14:02 Jeżeli Andrzej Lepper zostanie wicemarszałkiem sejmu, to przecież posiedzenia z jego udziałem zaczną bić rekordy oglądlności. TVP2 będzie miało najlepsze Reality show na świecie! A wogóle to wybory wygrało KPN, które nawoływało do bojkotu. I patrzcie - 54 procent poparcia!!!A tak poważniej... To smutne, że Polacy głupio głosują. Ale cóż,A TO POLSKA WŁAŚNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Żal ... IP: *.*.*.* 25.09.01, 15:19 Upadek (???) komunizmu zastał mnie za granicą. Po paru latach, w '93, widząc normalność postanowiłem wrócić, teraz żałuję i wstydzę się własnej naiwności. Tu może i będzie normalnie, ale za 20-30 lat jak dobrze pójdzie, chyba nie dożyję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiatrak Glupi narod.. IP: 194.134.232.* 25.09.01, 15:39 jestesmy statystycznie glupim narodem, statystycznie, bo wybory to pokazaly.. coz, 40 lat komuny nic wiekszosci nie nauczyly, i tak czeka nas kilka lat rzadow zlodziei i komunistycznych kurew.. z calym szacunkiem dla ofiar tragedii w usa, ale nie uronilbym lezki gdyby tak jakis samolot (pusty) pierdolnal w nowy sejm, zrobilby to co zadna lustracja ani sady nie osiagnela, wykorzenilby te wszystkie chwasty co sie mienia reprezentujacymi narod.. rzygac sie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venom Re: Glupi narod - na przyklad wiatraczek. IP: 172.24.102.* / 192.168.14.* / *.121.135.227.host.de.colt.net 25.09.01, 17:00 Gość portalu: Wiatrak napisał(a): > jestesmy statystycznie glupim narodem, statystycznie, > bo wybory to pokazaly.. Wiatraczek zapewne glosowal inaczej niz wiekszosc wyborcow. Dlatego wyciera sobie gebe "statystycznie glupim" narodem. Nie widzi, ze piszac te slowa ujawnia, gdzie - w stosunku do statystycznej sredniej - sam sie lokuje. Grubo ponizej. > coz, 40 lat komuny nic wiekszosci nie nauczyly, i tak > czeka nas kilka lat rzadow zlodziei i komunistycznych > kurew.. Wiatraczek to wie, a narod nie ? Ci glupole - wyborcy - mysleli pewnie, ze zlodzeje i kurwy juz sie dosyc narzadzily i teraz trzeba zaglosowac na kogos porzadnego... A moze stad jego rozgoryczenie wynika, ze sam jest zlodziejem i kurwa, wiec nie potrafi odzalowac tych profitow, ktore teraz juz ktos inny bedzie zgarniac ? > z calym szacunkiem dla ofiar tragedii w usa, ale nie > uronilbym lezki gdyby tak jakis samolot (pusty) > pierdolnal w nowy sejm, zrobilby to co zadna lustracja > ani sady nie osiagnela, wykorzenilby te wszystkie > chwasty co sie mienia reprezentujacymi narod.. Dla takiego chwasta jak wiatraczek szkoda by bylo nawet packi na muchy. Cale szczescie, ze ten podgatunek jest juz na wymarciu - za glupie to-to, zeby przezyc wsrod cywilizowanych ludzi... > rzygac sie chce.. Mnie tez, jak czytam tzw wypowiedzi wiatraczka i jemu podobnych pitekantropow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiatrak Re: Glupi narod - na przyklad wiatraczek. IP: 194.134.232.* 25.09.01, 17:25 Coz, nadal statystycznie patrzac, nie oczekuje poklasku dla moich slow, wyrazilem opinie, wiec wielce mnie nie dziwi twoja reakcja venomku (lub jak chyba lepiej, bo po ludowemu, jak do towarzysza - jadku) Gość portalu: Venom napisał(a): > Gość portalu: Wiatrak napisał(a): > > > jestesmy statystycznie glupim narodem, statystycznie, > > bo wybory to pokazaly.. > > Wiatraczek zapewne glosowal inaczej niz wiekszosc > wyborcow. Dlatego wyciera sobie gebe "statystycznie > glupim" narodem. Nie widzi, ze piszac te slowa ujawnia, > gdzie - w stosunku do statystycznej sredniej - sam sie > lokuje. Grubo ponizej. podziw mnie ogarnia dla tego glebokiego wniosku, nie wiem co powiedziec,no chyba ze glosowal inaczej...zgadzam sie ze ponizej sie lokuje, w wynikach wybrow na pewno, w szerszym znaczeniu szczerze watpie.. > > coz, 40 lat komuny nic wiekszosci nie nauczyly, i tak > > czeka nas kilka lat rzadow zlodziei i komunistycznych > > kurew.. > > Wiatraczek to wie, a narod nie ? Ci glupole - wyborcy - > mysleli pewnie, ze zlodzeje i kurwy juz sie dosyc > narzadzily i teraz trzeba zaglosowac na kogos > porzadnego... ano widocznie nie wie, bo glupi jest, co przykre jest.. hihi, porzadnego? no coz, swoj swojego broni..wiedz jadku ze obrzydzeniem mnie napawa wszystko co smierdzi PZPR'em i jego wnuczkami, ale co ci bede tlumaczyl, pewnie za komuny resorowki z pewexu ci wujek sekretarz przynosil, wiec nie dziwi mnie ten wyraz milosci ktory manifestujesz dla wspolczesnych "porzadnych" politykow.. > A moze stad jego rozgoryczenie wynika, ze sam jest > zlodziejem i kurwa, wiec nie potrafi odzalowac tych > profitow, ktore teraz juz ktos inny bedzie zgarniac ? nie jest ani jednym ani drugim, coz ci wiece jadku powiedziec..moze to ze na glupote nie ma lekarstwa, ale ciagle twoi cie lubia..? > > z calym szacunkiem dla ofiar tragedii w usa, ale nie > > uronilbym lezki gdyby tak jakis samolot (pusty) > > pierdolnal w nowy sejm, zrobilby to co zadna lustracja > > ani sady nie osiagnela, wykorzenilby te wszystkie > > chwasty co sie mienia reprezentujacymi narod.. > > Dla takiego chwasta jak wiatraczek szkoda by bylo nawet > packi na muchy. Cale szczescie, ze ten podgatunek jest > juz na wymarciu - za glupie to-to, zeby przezyc wsrod > cywilizowanych ludzi... oj nie oczekuje nic jadku od ciebie, i nie martw sie o mnie, dam sobie rade > > rzygac sie chce.. > > Mnie tez, jak czytam tzw wypowiedzi wiatraczka i jemu > podobnych pitekantropow. a tu to mi przykrosc sprawiles, przechodzilem ostatnio grype zoladkowa i wiem co to nudnosci..dla pocieszenia powiem ci, bedzie dobrze, twoi beda u koryta przez kilka lat, wiec na pewno wujek nie jedna resorowke ci znowu kupi, a moze i jakas sprawe w sadzie zalatwi, podatki, jakis skrojony wozek, na pewno ciagle potrafi, zwlaszcza teraz, droga wolna.. papa jadku, no i nie wstydz sie uzywac twojego polskiego nicka W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Glupi narod.. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.09.01, 18:20 Gość portalu: Wiatrak napisał(a): > jestesmy statystycznie glupim narodem, statystycznie, bo wybory to pokazaly.. > coz, 40 lat komuny nic wiekszosci nie nauczyly, i tak czeka nas kilka lat > rzadow zlodziei i komunistycznych kurew.. 40 lat "komuny" nauczyło mnie,że lepsza taka komuna niż tacy jak ty.Odnoszę wrażenie,że czegoś się boisz. > z calym szacunkiem dla ofiar tragedii w usa, ale nie uronilbym lezki gdyby tak > jakis samolot (pusty) pierdolnal w nowy sejm, zrobilby to co zadna lustracja > ani sady nie osiagnela, wykorzenilby te wszystkie chwasty co sie mienia > reprezentujacymi narod.. > rzygac sie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: 212.69.68.* 25.09.01, 16:42 redakcja napisał(a): Jedynym sensownym wyściem z tej patowej sytuacji jest aby sld w imię odrobiny honoru i rozsądku nie tworzyło rządu mniejszościowego a wybory zostały powtórzone, jak to już sami sugerują. Pozwoliło to by do zepchnięcia Leppera co najwyżej do opozycji, bo tylko do tego on się nadaje. Szkoda tracić czas na rozmowy koalicyjne, gdyż ona z układu sił i programu jest niemożliwa. Niestety wylewamy dziecko z kąpielą eliminując ze sceny AWSP. A jest to wynik ostrej i oszczerczej kampani lewicy, której z powodzeniem sekundowały mas-media, zresztą przez nich praktycznie opanowanych i manipulowanych w upawianym przez demagogów SLD cynicznym i głupim populiźmie. W międzyczasie ujawniło się w końcu nieporadność przyszłej kadry rządzącej SLD_UP. Prezydent powinien w końcu zgodzić się na koalicję centro-prawicową, bo to jest lepsze dla Polski zarówno wewnątrz jak i w polityce zagranicznej - albo podać się do dymisji jeśli tych rzeczy nie rozumie i nie czuje. Chochsztaplerka polityczna prowdzi w końcu na manowce. Za tą krytyczną sytuację polityczną w kraju odpowiada w końcu Prezydent, który obecnie opurtunistycznie jest za rządem mniejszościowym, podczas gdy pozostałe ugrupowania w sposó zasadniczczy odbiegają w koncepcjach gospodarczych i politycznych. Zresztą wyraźnie to obecnie wyrażają, to jedno trzeba docenić. Nieodpowiedzialność w końcu prowadzi do sytuacji ekstremalnej, ale nie bez wyjścia. Jesteśmy na etapie uczenia się demokracji oby na przyszłość w mniejszym stopniu na błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.ex-pressnet.com 25.09.01, 18:18 Prognam wyborczy na nastepne (przyspieszone)wybory... Nalezy zerwac negocjacje z Unia Europejska i zblizyc Polska gospodarke do Rosji! Otworzyc granice na wschodzie! Uwiezic wszystkich dzialaczy Solidarnosci! Zakazac prywatnego handlu! Wprowadzic kare smierci dla wszystkich zlodzieji ktorzy nie naleza do SLD! Zakazac dostepu do internetu. Ograniczyc dostep do paszportow!!! Wydrukowac wiecej pieniedzy dla wszystkich!!! Podpisano: Jacek i Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Wyniki wyborów parlamentarnych - co o nich sądzisz? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.09.01, 18:43 może na związkach z Rosją nie wyszlibyśmy tak źle. Ich budżet 2002 zakłada - dochody 2.125.718.200.000 rubli - wydatki 1.947.386.300.000 rubli nieźle prawda?? Nasz wygląda na dziurę i do tego czarną a jak zapewne wiesz z takiej nie ma powrotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Definicja porażki? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 18:29 Z wypowiedzi przywódców ugrupowań obecnie rządzących, zwanych (niesłusznie) prawicowymi na temat ich osiągnięć w wyborach, przewija się jedno! „Nie jest to klęska, lecz porażka” Podejrzewam, że pojęcia „klęska” „miłościwie nam panujący” użyliby jedynie w przypadku ujemnego wyniku wyborczego! Mam żal do dziennikarzy, że w związku z powyższym nie pada pytanie o definicję klęski. Podejrzewam, że bylibyśmy świadkami wielu odkrywczych myśli, na które jeszcze nikt (nawet na plenum) nie wpadł! Najniższe ukłony! Myślicki Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś