Dodaj do ulubionych

Informacja - Grzegorz Piotrowski

14.09.02, 13:13
Bardzo milo zachowuja sie Panowie politycy warszawscy.
I panowie byli ubecy.
Za to ze podkablowalam Mohana mam klopoty. Poza tym,jeszcze wieksze klopoty
mam za to ze wiem gdzie jest i co robi zabojca Popieluszki Grzegorz
Piotrowski vel Slawomir Janisz. Za to,ze usilowalam i usiluje "rozpracowac"
jego interesy oskarzono mnie o to, ze mam swira.
Bravo dla Panow politykow i bylych ubekow.
To sa stalinowskie metody !
A ja potwierdzenia wyslania maili,listow nt. Mohana i Piotrowskiego mam.
Dlaczego wiec mnie oskarzono,ze mni odbilo?
Bo uderzylam w interesy Ciastonia,Płatka i Jaruzelskiego. Bo uderzylam w
interesy redakcji Faktow i Mitow.
Bo napisalam co wiem o tym panu. Gdzie sie dalo i do Prezydenta i do sejmowej
komisji sluzb specjalnych.I co ? I ja mam klopoty.A Piotrowski spi spokojnie.
Dyponuje informacjami o niezbyt czystej dzialalnosci Piotrowskiego.
Tak dysponuje. Ale nikogo nie obchodzi obecna dzialalnosc, niezbyt
czysta,zabójcy ksiedza Jerzego Popiełuszki....
Obserwuj wątek
    • sala_paulina Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 13:13
      wiec wysylam to do wszystkich gazet swiata. Amen.
      • Gość: pirwszaczek Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.waw.cdp.pl 14.09.02, 13:42
        sala_paulina napisała:

> wiec wysylam to do wszystkich gazet swiata. Amen.

Mam wiec nadzieje, ze wyslesz to tez do naszej szkolnej gazetki.
        • sala_paulina Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 13:45
          ktorej???
          hi hi
    • limakty piętnowanie zła nie jest złem...________nt 14.09.02, 13:47
      • sala_paulina Re: piętnowanie zła nie jest złem...________nt 14.09.02, 13:48
        dziekuje.
    • Gość: U Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.gis.net 14.09.02, 14:11
      Sala,umiesc ta informacje tutaj,na forum.Chcialo by sie
      wiedziec,jak sobie radza wielcy polacy.
      • sala.hamil Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 14:12
        nie.
      • Gość: U Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.gis.net 14.09.02, 14:13
        Gość portalu: U napisał(a):

> Sala,umiesc ta informacje tutaj,na forum.Chcialo by sie
        > wiedziec,jak sobie radza wielcy polacy.

Przy okazji-czy ten Janisz,to jest "nasz"??
        • sala.hamil Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 14:15
          CO TO KRWA ZNACZY NASZ?
          CZYJ NIBY
          JAK JESTES RUSEM TO SPLIWAJ
          • Gość: U Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.gis.net 14.09.02, 14:23
            sala.hamil napisała:

> CO TO KRWA ZNACZY NASZ?
            > CZYJ NIBY
            > JAK JESTES RUSEM TO SPLIWAJ
            >
            • Gość: Kot Sali Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.toya.net.pl 14.09.02, 14:25
              UDOWODNIJ
              HI HI
    • sala_paulina Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 14:27
      Pies mi gdzies uciekl....
      • Gość: siedem Sala>Me IP: *.tgory.pik-net.pl 14.09.02, 14:28
        tak na marginesie, co masz przeciw piotrowskiemu?
        5040
        • sala_paulina Re: Sala>Me 14.09.02, 14:37
          HA HA HA HAA HA !!!
          SADZISZ ZE TOBIE POWIEM?????
        • sala_paulina Re: Sala>Me 14.09.02, 14:37
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> tak na marginesie, co masz przeciw piotrowskiemu?
          > 5040
    • sala_paulina Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 14:27
      Czy sa tu jakies WATYKANY?

Jesli sa to calusy.
    • sala_paulina Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 14:29
      Dla anglikanow,protestantow,buddystow, Zydow,
      takie same duze...

Jesli o kims zapomnialam to tez sciskam.
    • tyu Tylko Trzy pyTania 14.09.02, 14:45
      1. Po co tu nas zapraszałaś?
      2. Czy odróżniasz zbrodniarzy (np. Piotrowskiego) od mężów stanu (np.
      Jaruzelskiego)?
      3. (To już do mnie samego) Ciekawe, czy odpowie? Zazwyczaj nie odpowiada.
      • sala.hamil Re: Tylko Trzy pyTania n/t 14.09.02, 14:46
        Jaruzelski jest prawie tak samo winien jak Piotrowski
        • tyu Re: Tylko Trzy pyTania n/t 14.09.02, 22:49
          sala.hamil w poscie o tytule zakończonym literami n/t napisała:

> Jaruzelski jest prawie tak samo winien jak Piotrowski
          >
      • _helga Tylko jedno pytanie do Tyu 14.09.02, 22:59
        tyu napisał:

> 1. Po co tu nas zapraszałaś?
        > 2. Czy odróżniasz zbrodniarzy (np. Piotrowskiego) od mężów stanu (np.
        > Jaruzelskiego)?
        > 3. (To już do mnie samego) Ciekawe, czy odpowie? Zazwyczaj nie odpowiada.

Trudno mi ocenic czy twoje pytanie nr. 2 to jajo czy naprawde tak myslisz.
        Jaruzelski dla ciebie to maz stanu, hmmm... A Kiszczak?
        • tyu Tylko jedna odpowiedź od Tyu 14.09.02, 23:24
          _helga napisała:

> tyu napisał:
          >
          > > 1. Po co tu nas zapraszałaś?
          > > 2. Czy odróżniasz zbrodniarzy (np. Piotrowskiego) od mężów stanu (np.
          > > Jaruzelskiego)?
          > > 3. (To już do mnie samego) Ciekawe, czy odpowie? Zazwyczaj nie odpowiada.
          >
          >
          > Trudno mi ocenic czy twoje pytanie nr. 2 to jajo czy naprawde tak myslisz.
          > Jaruzelski dla ciebie to maz stanu, hmmm... A Kiszczak?
          >
          • _helga Re: Tylko jedna odpowiedź od Tyu 14.09.02, 23:38
            tyu napisał:

> _helga napisała:
            >
            > > tyu napisał:
            > >
            > > > 1. Po co tu nas zapraszałaś?
            > > > 2. Czy odróżniasz zbrodniarzy (np. Piotrowskiego) od mężów stanu (np.
            >
            > > > Jaruzelskiego)?
            > > > 3. (To już do mnie samego) Ciekawe, czy odpowie? Zazwyczaj nie odpowi
            > ada.
            > >
            > >
            > > Trudno mi ocenic czy twoje pytanie nr. 2 to jajo czy naprawde tak myslisz.
            >
            > > Jaruzelski dla ciebie to maz stanu, hmmm... A Kiszczak?
            > >
            • tyu Teraz druga odpowiedź od Tyu 15.09.02, 00:03
              _helga napisała:
              >
              > Hm. A uwazasz ze historia Jaruzelskiego i Kiszczaka zaczela sie w 1989? Na
              > przyklad ten semtex znaleziony w dyplomatycznej skrytce po 1989 roku. Uwazasz
              > ze nic o tym nie wiedzieli?
              >
              > PS. Wolne koty w Polsce to nie ten sam netsmile))) Specjalnie puscilam ten
              > podpis, ciekawa bylam reakcjismile
              >
              • _helga Re: Teraz druga odpowiedź od Tyu 15.09.02, 00:36
                tyu napisał:

> _helga napisała:
                > >
                > > Hm. A uwazasz ze historia Jaruzelskiego i Kiszczaka zaczela sie w 1989? Na
                >
                > > przyklad ten semtex znaleziony w dyplomatycznej skrytce po 1989 roku. Uwaz
                > asz
                > > ze nic o tym nie wiedzieli?
                > >
                > > PS. Wolne koty w Polsce to nie ten sam netsmile))) Specjalnie puscilam ten
                > > podpis, ciekawa bylam reakcjismile
                > >
                • jaceq Re: Teraz druga odpowiedź od Tyu 15.09.02, 14:55
                  _helga napisała:

> No wlasnie. Zgadzam sie w zupelnosci z twoim twierdzeniem, ze "do właściwej
                  > oceny człowieka potrzebna jest znajomość CAŁEJ jego działalności i motywów
                  > działania". {...} A to znaczy, ze nie jestes w stanie dokonac calosciowej oceny{...}.
                  > W zwiazku z tym nie powinienes go nazywac 'mezem stanu',

Tak rozumując, nikogo tak nie mamy prawa nazywać.

> bo to miano jest wlasnie ocena, i to
                  > bardzo jednoznacznie pozytywna.

Nie powiem, że zdecydowanie negatywna - ale jednak nastąpiła pewna inflacja 'mężostaństwa' od przedwojnia. Być
                  może i z winy Jaruzelskich.

> szokujacym jest nazwanie mezem stanu czlowieka, ktory przez cale zycie sluzyl
                  > okupantowi).

Jeśli masz na myśli J. - to chyba jednak nie przez całe. I nie tylko okupantowi.

• tyu ...no to trzecia odpowiedź od Tyu 15.09.02, 18:27
                    jaceq napisał:

> _helga napisała:
                    >
                    > > No wlasnie. Zgadzam sie w zupelnosci z twoim twierdzeniem, ze "do właściwej
                    > > oceny człowieka potrzebna jest znajomość CAŁEJ jego działalności i motywów
                    > > działania". {...} A to znaczy, ze nie jestes w stanie dokonac calosciowej
                    > > oceny{...}.
                    > > W zwiazku z tym nie powinienes go nazywac 'mezem stanu',
                    >
                    > Tak rozumując, nikogo tak nie mamy prawa nazywać.
                    >
                    > > bo to miano jest wlasnie ocena, i to
                    > > bardzo jednoznacznie pozytywna.
                    >
                    > Nie powiem, że zdecydowanie negatywna - ale jednak nastąpiła pewna inflacja
                    > 'mężostaństwa' od przedwojnia. Być może i z winy Jaruzelskich.
                    >
                    > > szokujacym jest nazwanie mezem stanu czlowieka, ktory przez cale zycie
                    > > sluzyl okupantowi).
                    >
                    > Jeśli masz na myśli J.- to chyba jednak nie przez całe.I nie tylko okupantowi.

Jaceq znacznie złagodził OCENĘ Helgi. Bo, pomimo zaklinania się, że...itd -
                    Helga TEŻ dała ocenę, tyle, że negatywną. Złagodził, ale nie na tyle, bym miał
                    się z nim całkowicie zgodzić.

Pisałem o całościowej ocenie i pisałem o szczególnych okolicznościach, które
                    przy - z konieczności - niemożliwej pełnej, pogłębionej i obiektywnej ocenie
                    życia człowieka, rzucają jednak światło na jego mentalność i motywy działania.

Dla mnie WŁAŚNIE styl oddania władzy przez Jaruzelskiego (a także Kiszczaka)
                    mówi mi wiele o ich klasie i uczciwości - jako ludzi. O ich poglądach można
                    oczywiście dyskutować, ale do oceny ich jako LUDZI liczą się ich POSTAWY. Drań,
                    kacyk, tyran - czepia się władzy pazurami i do końca. "Po mnie choćby potop".
                    Człowiek uczciwy i odpowiedzialny kieruje się dobrem ogółu.
                    Pytanie pomocnicze: czy ekipa Jaruzelskiego mogłaby jeszcze rządzić, np. przez
                    kolejne 10 lat? Moim zdaniem - oczywiście tak. Kosztem marazmu gospodarczego,
                    rosnących napięć społecznych, rosnących w związku z tym represji - ale mogłaby!
                    A potem, czemu nie? - prysnąć gdzieś, gdzie konta są bezpieczne, a ekstradycja
                    nie dosięgnie...
                    A jednak. NAWET nie wykorzystał do końca swej kadencji Prezydenta RP; uznał, że
                    Jego czas się skończył.

M.in. dlatego jest On dla mnie mężem stanu.

tyu
              • Gość: jacek77 Re: Teraz druga odpowiedź od Tyu IP: *.net.okay.pl / 192.168.3.* 15.09.02, 19:09
                tyu napisał:

> Wracając do sprawy Piotrowskiego&Co i oceny Kiszczaka.
                Uważam, że m.in. WŁAŚNIE
                >
                > postawa Kiszczaka w tamtych dniach przyczyniła się do
                szybkiego wykrycia
                > sprawców mordu, przynajmniej tych bezpośrednich. I do
                zneutralizowania ich
                > mocodawców (którzy mieli zapewne swoich mocodawców,
                niekoniecznie obywateli
                > polskich), dążących WŁAŚNIE do prowokacji przeciwko
                Jaruzelskiemu i rozmowom z
                > ówczesną opozycją.
                >
                > tyu@himselfwaywalkcat.pl
                ==================================
                Większego idioty nie znałem, co pisze same brednie.
                Człowieku, jak się nie znasz na najnowszej historii
                Polski, to nie zabieraj głosu, bo to śmieszne !!!
                To nie postawa KIszczaka przyczyniła się do szybkiego
                wykrycia sprawców. Te komunistyczne bandy z Kiszczakiem i
                Jaruzelskim na czele NIGDY BY NIE WYDAŁY MORDERCÓW księdza.
                To kierowca i przyjaciel ks.Popiełuszki, który z
                pędzącego samochodu tych ubeków-morderców bedąc w
                kajdankach, (był kiedyś komandosem ) wyskoczył. Nazywał
                się Chrostowski i natychmiast dał znać biskupowi bydgoskiemu.
                Po takich faktach JUŻ SIĘ NIE DAŁO NIC ZATUSZOWAĆ.!!!
                KIszczak i jego banda dawno opracowała plan unicestwienia
                ks.Popiełuszki. Piotrowski był tylko płatnym mordercą.
                Jak można w takiej sytuacji pisać brednie o "zasługach"
                Kiszczaka.

• jaceq Re: Teraz druga odpowiedź od Tyu 15.09.02, 19:46
                  Gość portalu: jacek77 napisał(a):

> Większego idioty

Zaczął argumentem 'z grubej rury'

> Człowieku, jak się nie znasz na najnowszej historii
                  > Polski, to nie zabieraj głosu, bo to śmieszne !!!

Monopol na znawstwo NHP.

> Po takich faktach JUŻ SIĘ NIE DAŁO NIC ZATUSZOWAĆ.!!!

Ale nie założyłbyś się. A ja tak. Dałoby się zatuszować, nawet, gdyby o Chrostowskim dowiedziało się pół Polski.
                  Nie znasz możliwości komuny, jako systemu do tuszowania. Na szczęście to se ne vrati.

> KIszczak i jego banda dawno opracowała plan unicestwienia
                  > ks.Popiełuszki. Piotrowski był tylko płatnym mordercą.

Napisz "podejrzewam, że..." bo jeśli masz dowody, że tak było, to chyba pora by pójść z tym do prokuratora, bo ja też
                  bym chciał, aby 'sprawstwo kierownicze' oglądało świat zza krat. Ale sądzę, że g. masz, nie dowody. Tylko własne
                  'głębokie przekonanie'. Zresztą może masz słuszność. A może i nie. Nie wiem.
                  • _helga Morderstwa, terroryzm i 'mezowie stanu'. 15.09.02, 20:13
                    Trudno sie rozmawia na temat Jaruzelskiego z kims, kto (sadzac po postach) nie
                    dostrzega roznicy miedzy panstwem totalitarnym a panstwem demokratycznym,
                    panstwem niezawislym, a panstwem pod okupacja.

Alez mozna niektorych ludzi nazwac 'mezami stanu'. Na przyklad w panstwach
                    demokratycznych z natury rzeczy wie sie wiecej o przywodcach panstwa, bo nie
                    istnieje w nich ani Glowny Urzad Cenzury, ani policja polityczna ktora wsadza
                    do wiezienia za pisanie prawdy. Wracajac do Jaruzelskiego i Kiszczaka. Mimo
                    palenia dokumentow w 1989 roku okazuje sie, ze i tak coraz wiecej niepieknych
                    historii o tych osobach wychodzi na swiatlo dzienne. Na przyklad Jaruzelski.
                    Dzieki ksiazce generala Pioro mozna sie np. dowiedziec o roli Jaruzelskiego w
                    czystce w armii w 1967 roku, ktorej celem bylo usuniecie 'elementow niepewnych'
                    przed inwazja na Czechoslowacje. I tak dalej.

Mordow politycznych bylo wiecej. Nie tylko Popieluszko. Moim zdaniem racje ma
                    jacek, ze to nie dzieki Kiszczakowi ten mord zostal ujawniony, delikatnie
                    mowiac. A zona i syn Jurczyka? W tej chwili ma byc wznowienie sledztwa, bo
                    wyszly nowe materialy wskazujace na to, ze to byl mord polityczny. A profesor
                    Jan Strzelecki? Przy okazji powiem, ze to byla wielka postac. To bylo niedlugo
                    przed Magdalenka. On sie juz zgodzil na objecie roli przywodcy opozycyjnej
                    Partii Pracy. Gdyby zyl, to dzisiaj nie byloby zadnego SLD, bo to miejsce na
                    scenie politycznej zajmowalaby partia socjaldemokratyczna oraz antytotalitarna,
                    taka jak niemiecka SPD, zlozona z Solidarnosci oraz tak zwanych 'poziomek' PZPR-
                    owskich, ktore w 1981 roku poparly Solidarnosc. Zostal pobity na smierc. I tak
                    dalejsad

A kolejna sprawa o ktorej ja czesto pisze. Stan wojenny i obozy szkoleniowe dla
                    terrorystow, w tym terrorystow arabskich. I to nie byle jakich, tylko
                    poszukiwanych na calym swiecie za wczesniej popelnione zbrodnie. Dzisiaj
                    wiazanych z alquaida. A semtex znaleziony w sejfie polskiej placowki
                    dyplomatycznej po przelomie 1989 roku to sam z siebie tam trafil? Mezowie
                    stanu, dobre sobiesad Jesli ktos mi powie ze oni o tym nic nie wiedzieli, to ja
                    na to powiem tyle, ze sie zupelnie nie nadawali na stanowiska przywodcze gdyz
                    byli skrajnymi idiotami.
                    • tyu Re: Morderstwa, terroryzm i 'mezowie stanu'. 16.09.02, 09:14
                      _helga napisała (do Nostromo, ale to JEJ poglądy):

"...Poza tym forum to tylko zabawa. Nic tu nie zalatwiamy, nawet zalatwic sie
                      nie da. Jesli ktos z powodu zabawy zyczy komu innemu smierci, to powinien sie
                      nad soba zastanowic. Jezyk polski jest wystarczajaco bogaty w przeklenstwa, by
                      swoja dezaprobate wyrazac inaczej niz ewta. A poza tym mam tika na kulture
                      polityczna, ktora obejmuje cos w rodzaju przyzwolenia na przemoc za poglady
                      polityczne."

Popieram. Z tym zastrzeżeniem, że PRAWDZIWA kultura polityczna NIE DAJE
                      przyzwolenia na tę przemoc.

A wcześniej Helga napisała do mnie:

> Trudno sie rozmawia na temat Jaruzelskiego z kims,kto (sadzac po postach) nie
                      > dostrzega roznicy miedzy panstwem totalitarnym a panstwem demokratycznym,
                      > panstwem niezawislym, a panstwem pod okupacja.

Owszem, dostrzegam. Możemy oczywiście dzielić włos na czworo, dyskutując o tym,
                      czy była to okupacja (stacjonowanie wojsk jeszcze tego nie dowodzi), a jeśli
                      tak, to do kiedy (np. do 1956, potem coś w rodzaju "protektoratu" ze stopniowo
                      powiększającą się autonomią.) Rozumiem jednak, że clou sprawy leży dalej.

> Alez mozna niektorych ludzi nazwac 'mezami stanu'. Na przyklad w panstwach
                      > demokratycznych z natury rzeczy wie sie wiecej o przywodcach panstwa, bo nie
                      > istnieje w nich ani Glowny Urzad Cenzury, ani policja polityczna ktora wsadza
                      > do wiezienia za pisanie prawdy. Wracajac do Jaruzelskiego i Kiszczaka. Mimo
                      > palenia dokumentow w 1989 roku okazuje sie, ze i tak coraz wiecej niepieknych
                      > historii o tych osobach wychodzi na swiatlo dzienne. Na przyklad Jaruzelski.
                      > Dzieki ksiazce generala Pioro mozna sie np. dowiedziec o roli Jaruzelskiego w
                      > czystce w armii w 1967 roku, ktorej celem bylo usuniecie 'elementow
                      > niepewnych' przed inwazja na Czechoslowacje. I tak dalej.

Myślę, że mężem stanu można być wszędzie. Tak, jak w powiedzeniu, że człowiek
                      odpowiada tylko za jedno: za własną twarz. W związku z tym działania ludzi, w
                      tym domniemanych mężów stanu, należy ZAWSZE oceniać w kontekście uwarunkowań -
                      w tym wypadku historycznych i politycznych. I powtarzam - dla mnie sensacyjne
                      opisy p. X-a czy Y-ka są warte zdecydowanie mniej, niż STWIERDZONE działania
                      ocenianej osoby w sytuacjach szczególnych. Ty widzisz negatywy - głównie na
                      podstawie opisów łowców sensacji, ja - pozytywy na podstawie EWIDENTNYCH
                      zachowań w historycznych momentach.

> Mordow politycznych bylo wiecej. Nie tylko Popieluszko. Moim zdaniem racje ma
                      > jacek, ze to nie dzieki Kiszczakowi ten mord zostal ujawniony, delikatnie
                      > mowiac. A zona i syn Jurczyka? W tej chwili ma byc wznowienie sledztwa, bo
                      > wyszly nowe materialy wskazujace na to, ze to byl mord polityczny. A profesor
                      > Jan Strzelecki? Przy okazji powiem,ze to byla wielka postac.To bylo niedlugo
                      > przed Magdalenka. On sie juz zgodzil na objecie roli przywodcy opozycyjnej
                      > Partii Pracy. Gdyby zyl, to dzisiaj nie byloby zadnego SLD, bo to miejsce na
                      > scenie politycznej zajmowalaby partia socjaldemokratyczna oraz
                      > antytotalitarna, taka jak niemiecka SPD,zlozona z Solidarnosci oraz tak
                      > zwanych 'poziomek' PZPR-owskich, ktore w 1981 roku poparly Solidarnosc.
                      > Zostal pobity na smierc. I tak dalejsad

I omal tego miejsca nie zajęła Unia Pracy, spełniająca Twoje kryteria. A
                      jednak - nie zajęła... B. wątpię, czy przyczyną była śmierć Strzeleckiego
                      (którego cenię!) Tak samo, jak nie była nią np. NATURALNA śmierć Lipskiego.
                      Poza tym - b. wielu dawnych "poziomych" (choć nie tylko oni i może w tym
                      problem) tworzyło SdRP i SLD.

Wracając do meritum: myślę, że podstawową różnicą między nami nie jest
                      podejście do kwestii lewica-prawica (widzę nawet ze zdziwieniem podobne
                      sympatie osobowe!), czy nawet kwestii poddaństwo-niepodległość. Ty UTOŻSAMIASZ
                      działanie w tamtym systemie z udziałem w jego najbrudniejszych praktykach, ja
                      nie. Nie jesteś zresztą konsekwentna ("poziomki") - i dobrze. Może to będzie
                      punkt porozumienia? Jeśli jeszcze przestaniesz utożsamiać działalność
                      prowokatorów - popierających oprawców w rodzaju Piotrowskiego - z tymi, którzy
                      próbowali - co najmniej, uwzględniając fakt, kto ma "plecy" w Moskwie -
                      marginalizować ich działania...
                      To, co opisujesz działało przecież PRZECIWKO Jaruzelskiemu i jego ekipie!
                      JEMU zależało na spokoju, KOMUŚ - na kolejnym wybuchu i kolejnym stanie
                      wojennym, tym razem już z WŁAŚCIWYM człowiekiem na czele... I ten ktoś liczył
                      na to, że rozeznanie społeczeństwa w tych sprawach nie będzie lepsze od Twojego
                      i że TAKIE WŁAŚNIE prowokacje doprowadzą do wybuchu.

> A kolejna sprawa o ktorej ja czesto pisze. Stan wojenny i obozy szkoleniowe
                      > dla terrorystow, w tym terrorystow arabskich. I to nie byle jakich, tylko
                      > poszukiwanych na calym swiecie za wczesniej popelnione zbrodnie. Dzisiaj
                      > wiazanych z alquaida. A semtex znaleziony w sejfie polskiej placowki
                      > dyplomatycznej po przelomie 1989 roku to sam z siebie tam trafil? Mezowie
                      > stanu, dobre sobiesad Jesli ktos mi powie ze oni o tym nic nie wiedzieli, to
                      > ja na to powiem tyle, ze sie zupelnie nie nadawali na stanowiska przywodcze
                      > gdyz byli skrajnymi idiotami.

To, co opisujesz, a co lepiej pasuje do NRD, niż do Polski, może ewentualnie
                      dowodzić niesuwerenności decyzji w tych sprawach (ale nie zidiocenia!
                      Przeciwnie - dobry polityk nie wali głową w mur, jeśli chce COKOLWIEK
                      załatwić), a i to nie jest pewne.
                      Co do SŁUSZNOŚCI tych działań: co powiesz na potwierdzoną niedawno
                      niegdysiejszą współpracę CIA z Bin Ladenem? Ja tylko to, że po OBU stronach
                      wyznawano zasadę "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem". A potem budzono
                      się z ręką w nocniku...

Podsumowując: nie sądziłem, że mogę z Tobą poważnie podyskutować na te tematy.
                      Tym milsze zaskoczenie.

Oszołoma Jacka załatwił drugi Jacek. Znów nie do końca zgadzam się z nim, ale
                      to, co napisał, zupełnie mi wystarczy, by nie babrać się w dyskusji na tym
                      poziomie.
    • Gość: orange rada IP: *.localdomain / 10.0.10.* 14.09.02, 14:46

Idź na spacer.
      • sala.hamil Re: rada 14.09.02, 14:47
        noway
        sala.hamil@poczta.gazeta.pl
        • Gość: orange Re: rada IP: *.localdomain / 10.0.10.* 15.09.02, 06:56

Co z psem?
    • sala.hamil Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski 14.09.02, 14:48
      08.08.2002 sędzina Sądu Okręgowego rejestruje nową formacje
      polityczną Antyklerykalną Partię Postępu Racja. Liczy już około
      członków. Jorg Heider, Andrzej Lepper to bezbronne niemowlęta w
      porównaniu z liderem nowej formacji byłym księdzem Romanem
      Kotlińskim, wydawcą tygodnika Fakty i Mity, będącego tubą
      propagandową APP Racja.
      Kotliński zamierza nie tylko głosić idee populistyczne �ale
      ogniem i żelazem wyplenić
      z kraju czarną stonkę�. Czarną stonka dla byłego księdza są
      księża.
      Przyjacielem redakcji FiM jest zabójca księdza Jerzego
      Popieuszki Grzegorz Piotrowski. Jest nie tylko przyjacielem
      Faktów i Mitów, ale także współpracuje z tą gazetą i jest
      jej....ekspertem. Ekspertem, bo dysponuje zadziwiająco wielka
      wiedzą o tajnych dokumentach, PRL-owskim aparacie
      bezpieczeństwa. Czy Piotrowski ma własne domowe Archiwum X?
    • Gość: Sala Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.toya.net.pl 14.09.02, 16:33
      no i co?
    • Gość: ewta-de. Re: Informacja - Grzegorz Piotrowski IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.02, 07:46
      sala_paulina napisała:

> Bardzo milo zachowuja sie Panowie politycy warszawscy.
      > I panowie byli ubecy.

I Panowie byli esbebcy (widzisz, świr na mózg Ci wali)

> Za to ze podkablowalam Mohana mam klopoty. Poza tym,jeszcze wieksze klopoty
      > mam za to ze wiem gdzie jest i co robi zabojca Popieluszki Grzegorz
      > Piotrowski vel Slawomir Janisz. Za to,ze usilowalam i usiluje "rozpracowac"
      > jego interesy oskarzono mnie o to, ze mam swira.

Ty masz pierdolca, a nie tylko świra.
      Ten facet już odpękał swoją karę.
      Zejdź z oczu z tymi bredniami idź do kościółka, albo załatw sobie "chłopa",
      pewnie trochę przejdzie!!!
      Pa

• Gość: n0str0m0 zupelnie idealistycznie... do belkotliwego ewty IP: 202.108.191.* 15.09.02, 08:42
        kara - jak ty to rozumiesz - jest zaplata za zbrodnie

no to zaplacil i moze isc zabijac dalej
        znowu zaplaci
        znowu zabije
        znowu zaplaci
        zabije
        moze zdechnie we wiezniu...
        moze nie...
        cacy...

nostromo
        • Gość: ewta-de. Re: zupelnie idealistycznie... do belkotliwego ew IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.02, 09:14
          Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> kara - jak ty to rozumiesz - jest zaplata za zbrodnie
          >
          > no to zaplacil i moze isc zabijac dalej
          > znowu zaplaci
          > znowu zabije
          > znowu zaplaci
          > zabije
          > moze zdechnie we wiezniu...
          > moze nie...
          > cacy...

mostr....ty debilu,
          życia mu nie starczy, a takich idiotów jak ty, to powinien "unicestwiać" po
          kilku na przepustce.
          Wytrzyj pianę z pyska, szkoda sprzętu!!!

"Nie chce mi się z tobą gadać"
          EwTa
          • _helga Re: zupelnie idealistycznie... do belkotliwego ew 15.09.02, 20:18
            Gość portalu: ewta-de. napisał(a):

> Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):
            >
            > > kara - jak ty to rozumiesz - jest zaplata za zbrodnie
            > >
            > > no to zaplacil i moze isc zabijac dalej
            > > znowu zaplaci
            > > znowu zabije
            > > znowu zaplaci
            > > zabije
            > > moze zdechnie we wiezniu...
            > > moze nie...
            > > cacy...
            >
            > mostr....ty debilu,
            > życia mu nie starczy, a takich idiotów jak ty, to powinien "unicestwiać" po
            > kilku na przepustce.
            > Wytrzyj pianę z pyska, szkoda sprzętu!!!
            >
            > "Nie chce mi się z tobą gadać"
            > EwTa

Unicestwiac"? Czyli mordowac, tak?
            Ewta, wlasnie przekraczasz granice dopuszczalnej dyskusji. Zastanow sie nad tym
            co piszesz. Pochwala morderstwa jest w Polsce przestepstwem. Pokazywanie palcem
            na nostromo jako obiektu ktory sie nadaje do mordowania nie jest najlepszym
            pomyslem, delikatnie mowiac.
            • Gość: n0str0m0 czesc helga... IP: 202.108.191.* 16.09.02, 07:11
              ubawil mnie jego post
              z przyjemnoscia czekalem na dalsze
              a tak - to juz pewnie sie poprawi
              i nici z tego...

pozdrawiam

nostromo
              • _helga Re: nostromo, czesc. 16.09.02, 08:21
                Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> ubawil mnie jego post
                > z przyjemnoscia czekalem na dalsze
                > a tak - to juz pewnie sie poprawi
                > i nici z tego...
                >
                > pozdrawiam
                >
                > nostromo

A tam. Jakos ten brak ciagu dalszego przezyjeszsmile
                Poza tym forum to tylko zabawa. Nic tu nie zalatwiamy, nawet zalatwic sie nie
                da. Jesli ktos z powodu zabawy zyczy komu innemu smierci, to powinien sie nad
                soba zastanowic. Jezyk polski jest wystarczajaco bogaty w przeklenstwa, by
                swoja dezaprobate wyrazac inaczej niz ewta. A poza tym mam tika na kulture
                polityczna, ktora obejmuje cos w rodzaju przyzwolenia na przemoc za poglady
                polityczne.

pozdrawiam
    • Gość: sala_paulina [...] IP: *.its.deakin.edu.au / 139.132.69.* 16.09.02, 07:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: n0str0m0 salu droga... kagana cytujesz? IP: 202.108.191.* 16.09.02, 09:07
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2645088&a=2649306

ale ci to zdejma - jak i post kaganowy... zdejma? nie zdejma? zdejma?

pozdromo
        nostromo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka