Dodaj do ulubionych

________________paniczny STRACH___________________

30.09.05, 11:07
III Rzeczypospolita Teczkowa da się ująć w układ równań:

6 równań [.......] z 6 niewiadomymi

proszę się nie bać to dla humanistów pyszniących sie erudycją, stylem,
rozumem, oczytaniem, elegancją i inteligencją przecież pestka

oznaczyłem niewiadomymi x, y, z, v, s, r

"czystość rąk, czystość sumienia i szczerość" polityków
6 partii PiS, PO, Smbrn, PSL, LPR.
a [X i Y ] to efektywna ilość szans na sprawną rzetelną i uczciwą koalicję.
Jesli w X + Y będzie mało albo wcale JUDZIEUSZY to i
30 mld srebrników złozone przez BielGronBal za granicą u swoich do Polszy
wróci i będzie służyć nam a nie obcym w budowie dobrobytu IV RP

PiS*x + PO*y = X
Smbrn*z + SLD* v + PSL* s + LPR * r = Y
SLD + PO + PSL + Smbrn = X + Y - y - v
WSI(y + z + v + s) = 3Y - X
ABW(y + z + v + s) = 3X - Y
IPN = X + Y - y - v

Bez uwzględnienia i rozwiązania

ostatnich TRZECH równań

będziemy ciągle zyć w III RP, gdzie zawartość lub tylko same okładki teczek
z czasów UB i SB
zbierane i tworzone przeciwko narodowi,
będą decydowały jakich strażników
JEJ PIECZĘCI "desygnować"
będą żądane przez Rokitę dla Tuska od PiS
"DESYGNATY" i "DZIAŁY"...

Oni nie chcą za ŻADNE SKARBY włączyć potrzebnej ilości fachowców do procedur
scalania programów!!! Kilka osób "GENIUSZY" zna całóść skomplikowanej
i niezwykle złozonej materii rządzenia 40 mln narodem!
I hołota i durnota w to wierzy niczym w "geniusz" Wałęsy...
Przykładowo samo zdrowie, zarzadząnie szpitalami nie mówiąc o

- plajcie ZUSu na kilkadziesiąt mlrd i przyszłym losie emerytów
- plajcie panstwa na 450 mlrd i konieczności ukrywania przyczyn przed
narodem by... dalej eksploatowac żyjących poniżej minim 27 mln Polaków i 4,7
mln głodujących!!!! Niekarmiony 1 mln dzieci HAŃBA-KomoroTuskuRokito?

Wg najnowszej socjospreparowanej statystyki w Polsce poniżej 300 zł
żyje 10% a w Czechach 1%. Taki dobór parametru by wydało mało %%!!!!!
O TAKIE KŁAMSTWA CHODZI!!! WSI I BWA dyktuje PO socjotechnikę negocjacji
co widać jak na dłoni - a dziennikarze papugi niepolskie paplają
....że to PiS nie może się dogadać z PO "w interesie Polski(- 1 %?)"
gdy to właśnie PO nie możę wyjść z powyborczego SZOKU

TO SKANDAL a 90% niemieckiej, polskojęzycznej nienaszej prasy robi co może
by winą obarczyć PiS, który daje im tyle ile PO nie dało by nigdy PiSowi!

1# zrezygnowało z przedwyborczej umowy by realizowac program wygranych

2# dało ich człowieka, liberała majacego u PO najlepszą opinię,
także w sprawach agentów gospodarczych, głosował przeciw Komisjom Sejmowym

W Niemczech ustawowo ANI 1% prasy nie może być OBCY!!!!
##########################################################################
Czy to takie trudne do zrozumienia przez LIBERAŁÓW...
_______od 7 boleści narodu___________
polskiego?????????????????????

Tusk musi PILNOWAĆ interesów III RP!!!
Oni wiedzą, oni znają mechanizmy wyłaniania "królików" typu
Gronkiewicz czy Bielecki zbierajacy nafrody w zachodnich bankach za
"zasługi" dla ich profitów!

ZA DUZO OSÓB - to ich STRACH przed radykalnym odcięciem agentów
i stworzeniem IV RP!
Naprawdę DEMO_kratycznej a nie TECZKO_kratycznej!

Obserwuj wątek
    • kropekuk HASZU, na milosc Boska! Chcesz robic IV RP 30.09.05, 11:30
      Z MAGDALENKA???!!!
      >>W spotkaniach w Magdalence udział brali (w różnych zespołach i składach
      osobowych): gen. Czesław Kiszczak, Stanisław Ciosek, Artur Bodnar, Jan Janowski
      (polityk), Jan Jarliński, Mieczysław Krajewski, Harald Matuszewski, Jerzy
      Ozdowski, Romuald Sosnowski, Bolesław Strużek, Jan Szczepański, Tadeusz
      Szymanek, Stanisław Wiśniewski, Andrzej Gdula, Bogdan Królewski, Janusz
      Reykowski, Aleksander Kwaśniewski, Ireneusz Sekuła, Jerzy Uziębło, Władysław
      Baka, Jan Błuszkowski, Leszek Grzybowski.

Lech Wałęsa, Andrzej Stelmachowski, Władysław Frasyniuk, LECH KACZYŃSKI,
      Władysław Liwak, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Merkel, Alojzy Pietrzyk, Edward
      Radziewicz, Henryk Sienkiewicz, Bronisław Geremek, Mieczysław Gil, Witold
      Trzeciakowski, Adam Michnik, Zbigniew Bujak, Jacek Kuroń, Andrzej Wielowieyski,
      Ryszard Bugaj.<<

Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Rozmowy_w_Magdalence"
      • homosovieticus Jarosława tam nie było! I To Jarosław był zawsze 30.09.05, 11:41
        przez postkomunistów najbardziej znienawidzonym i tępionym wszystkimi metodami,
        politykiem polskim.
        Kropekuk, przeciez doskonale rozumiesz ,że OBAWIĄZKIEM POLITYCZNYM PiS- u wobec
        Polaków, którzy na tę partię głosowali ponieważ maja wolę i wierzą w sens
        budowy IV RP, jest też uczynienie wszystkiego co jest prawnie i politycznie
        dopuszczalnym aby wygrana w wyborach prezydenckich Lecha Kaczyńskiego, stała
        się faktem. Tylko wtedy, można będzie dokonać przebudowy koślawych i
        skorumpowanych mechanizmów "demokracji okragłostołowej".
        • kropekuk Ale Jaroslaw jest formalnie NIKIM - lider partyjny 30.09.05, 12:36
          raptem. Nawet na premiera sie nie zalapal...
          • homosovieticus Lider partii, która wygrywa wybory jest kimś 30.09.05, 12:47
            waznym nie tylko dla wyborców ale dla wszystkich mieszkańców Polski i zasługuje
            na szacunek wyjatkowy bo postawił NAJTRAFNIEJSZĄ diagnozę polityczną, w Polsce,
            16-scie lat temu.
            Zupełnie podobna jak wielcy politolodzy -Polacy zamieszkujacy Zachód.
            • matkakobiet Re: Lider partii, która wygrywa wybory jest kimś 30.09.05, 12:54
              tak miller też był liderem parti a były kolega partyjny kaczorków krzaklewski
              mam wymieniac dalej?
              • homosovieticus Miller miał "przeciwny" życorys i dążenia równiez 30.09.05, 13:02
                przeciwne. głuptasko z dziecmi!
                • matkakobiet Re: Miller miał "przeciwny" życorys i dążenia rów 30.09.05, 13:33
                  lsuchaj byl liderem doszedl wygral;p a po drugie bez inektyw tylko na tyle was
                  stac fanow kaczynskiego? myslisz ze kots rozsadny bedzie chcial za prezydenta
                  czy premiera faceta ktorego zwolennicy umieja tylko innyhc obrazac kiedy ktos
                  zbije ich argument sluchaj ja dam wam misje do zrobienia jak twoj lech nie
                  wygra wyborow podpal sie publicznie wyrazajac swe niezadowolenie bo werbalnie
                  cos ci nie wychodzi
                  • matkakobiet Re: Miller miał "przeciwny" życorys i dążenia rów 30.09.05, 13:36
                    i kochanie ja nie mam dzieci ja mam same córki;p
                  • homosovieticus werbalnie możesz mnie pocałować! 30.09.05, 13:40
                    Przeciez odpłacam Ci tylko pieknym za nadobne.Zaczynasz głupio z tym Millerem
                    (porównujac Go z Kaczyńskim czy Krzaklewskim)to Ci w podobnym tonie
                    odpowiedziałem. Wydaje mi się że zbyt DOSŁOWNIE odczytujesz polityczną
                    rzeczywistośc Polski
                    • matkakobiet Re: werbalnie możesz mnie pocałować! 30.09.05, 13:49
                      ty zaczales post od liderow parti a miller jestz tej samej broskzi chyba a kim
                      byl jak nie liderem zwycieskiego sld zreszta i on i kaczynski j. nic powaznego
                      nie osiagneli oprocz bycia liderami wygranych parti co wymaga pewnie jakiejs
                      charyzmy aaa hitler tez kiedys byl liderem zwycieskiej partii i postanowil
                      swtorzyc 3 rzesze i wprowadzic w niej tzw narodowy socjalizm... ze zapomnialam
                    • matkakobiet Re: werbalnie możesz mnie pocałować! 30.09.05, 13:50
                      a i werbalnie nie da sie calowac calowanie to nalezy do komunikacji
                      pozawerbalnej
                      • zwykly2 Re: werbalnie możesz mnie pocałować! 30.09.05, 14:00
                        matkokobiet: Einstin pisał- kobieta, zaraz, zaraz, to jest ta istota która w
                        tańcu chodzi tyłem? I dlatego o dziwo, słusznie piszesz że nie masz dzieci.
                        • matkakobiet Re: werbalnie możesz mnie pocałować! 30.09.05, 14:06
                          same corki ale to takw przenosni jest.. faceci podobno nie doszukuja sie
                          drugiego dnia ale to psuedo dawno temu wlasnie kolega mi pozostawil i tak
                          zostalo na nicki i poczty bo sie przynjamniej nie powtarza a jak brzmi;p
                      • homosovieticus Matkokobiet Wam już dziekujemy! bądźmy w 30.09.05, 14:05
                        kontakcie!
                        • matkakobiet Re: Matkokobiet Wam już dziekujemy! bądźmy w 30.09.05, 14:12
                          sluchja ja nie mam siostry blziniackzi mow w liczbie pojedynczej i per pani!
                          • homosovieticus bardzo dziękuję Pani, było miło badźmy w kontakcie 30.09.05, 14:14
        • dokowski To nieprawda. Palmę pierszeństwa dzierży Michnik 30.09.05, 13:09
          homosovieticus napisał:

> przez postkomunistów najbardziej znienawidzonym i tępionym wszystkimi
          > metodami, politykiem polskim

Drugim było mało znany Moczarewicz czy Moraczewski czy jak mu tam, szef jedynej
          partii opozycyjnej jawnie wrogiej Układowi Warszawskiemu, też zapomniałem nazwy

Jarosław mógł być więc co najwyżej trzeci
          • homosovieticus Michnik zawsze był przeciw dekomunizacji. Głupku! 30.09.05, 13:16
            • dokowski Nie możecie mu wybaczyć tego poniżenia, że wam... 30.09.05, 14:53
              ... wybaczył, dlatego go wciąż nienawidzicie. Okazał się
              bardziej "chrześcijański" (w tym dobrym znaczeniu tego słowa) niż chrzecijanie.
              A to właśnie on, jako najbardziej krzywdzony przez was, jako duchowy przywódca
              Solidarności, powinien was nienawidzieć najbardziej, a on pokazał wam klasę i
              wam wybaczył.

Wciąż się uśmiecham gdy wspominam, jak czerwoni się wściekli, gdy to usłyszeli,
              Jakimi poczuli się śmieciami wszyscy ci zawistnicy, co nienawidzili Michnika za
              jego sławę, za to, że będąc żydowskiego pochodzenia okazał się największym i
              najszlachetniejszym Polakiem naszych czasów.

Tak, komuchy, wciąż go nienawidziecie, wyłazi to z was na każdym kroku.
        • patience Co ty pierniczysz, homosovieticus? 01.10.05, 11:10
          Od kiedy to kaczory sie od siebie roznia? Bo jeszcze wczoraj w TV jeden drugiego
          popieral i obaj sie ze soba ze wszystkim zgadzali. To magdalenkowcy. Jeden z
          Kwaczorow pil wodke z Kiszczakiem, obaj w nagrode zostali dopuszczeni do wladzy.
    • homosovieticus inaczej mówiac, mamy zlewanie się starej i nowej 30.09.05, 11:54
      nomenklatury (PO)w jedną klasę polityczną. Członkowie klasy krążą. Przypomina
      to strukturę stanową.

Kolonizacja państwa jest formą akumulacji pierwotnej.

IV RP ma to błędne koło przerwać.Pomóżmy ludziom ,którzy mają odwagę to uczynić
      a sami SWOIMI ŻYCIORYSAMI potwierdzają ,że chodzi im o DOBRO PUBLICZNE a nie
      własne.!
    • homosovieticus na forum Kraj najbardziej boją się IV-tej RP 30.09.05, 12:34
      forumowi, młodociani misjonarze laickiej lewicy( wspólnik PZPR-u z Magdalenki)
      oraz tępe przygłupy indoktrynowane przez Protasiewicza.
      • kropekuk Lech Kaczka TEZ wspolnik z Magdalenki. Ale znow 30.09.05, 12:39
        nie taki on mlody wink

>>W spotkaniach w Magdalence udział brali (w różnych zespołach i składach
        osobowych): gen. Czesław Kiszczak, Stanisław Ciosek, Artur Bodnar, Jan Janowski
        (polityk), Jan Jarliński, Mieczysław Krajewski, Harald Matuszewski, Jerzy
        Ozdowski, Romuald Sosnowski, Bolesław Strużek, Jan Szczepański, Tadeusz
        Szymanek, Stanisław Wiśniewski, Andrzej Gdula, Bogdan Królewski, Janusz
        Reykowski, Aleksander Kwaśniewski, Ireneusz Sekuła, Jerzy Uziębło, Władysław
        Baka, Jan Błuszkowski, Leszek Grzybowski.

Lech Wałęsa, Andrzej Stelmachowski, Władysław Frasyniuk, LECH KACZYŃSKI,
        Władysław Liwak, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Merkel, Alojzy Pietrzyk, Edward
        Radziewicz, Henryk Sienkiewicz, Bronisław Geremek, Mieczysław Gil, Witold
        Trzeciakowski, Adam Michnik, Zbigniew Bujak, Jacek Kuroń, Andrzej Wielowieyski,
        Ryszard Bugaj.<<

Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Rozmowy_w_Magdalence"
        • homosovieticus doskonale wieszdlaczego Lech Kaczyński znalazł się 30.09.05, 12:49
          w Magdalence i na czyje usilne prosby wyraził na to zgodę.
          • kropekuk Taak...Kiszczak go zawlokl sila i w kajdankach :)) 30.09.05, 12:51

• homosovieticus widzę ,że pojecia nie masz zza kanału mędrco! 30.09.05, 12:54
              • kropekuk Na Lecha nie tylko Lech moze zrzucac. Jak SS na 30.09.05, 12:56
                Hitlera smile)))))
                • homosovieticus Pudło! 30.09.05, 13:00
                  • kropekuk Niewazne! Przeciez kaczor NIE BYL WOWCZAS 30.09.05, 13:03
                    UBEZWLASNOWOLNIONY smile))))
                    • homosovieticus ale, jakkazdy inteligentny człowiek, zawierzył tym 30.09.05, 13:15
                      co LEPIEJ ( w danej chwili)wiedzieli.
                      • kropekuk To widac nie byl inteligentny:))))) n/t 30.09.05, 13:18

• homosovieticus Tak inteligient myśli o inteligencie moj kropekuku 30.09.05, 13:37
      • antzu Ja się boję TKM w wykonaniu PiSu 30.09.05, 14:26
        a nie IV Rzeczpospolitej. IV Rzeczpospolita to tylko taki slogan wyborczy braci Kaczyńskich tak jak kiedys przyspieszenie. Prawdziwy ich program to nowe fury, wille i walizki szmalu jadące do Szwajcarii.
        • homosovieticus Rozumiem ,że jako jeden z bardzo nielicznych 30.09.05, 14:29
          masz dostęp do tego PRAWDZIWEGO programu. Nie, w pierwszej swieżosci, wyposażył
          Cię Pan, inteligencję.
    • kacosk Re: ________________paniczny STRACH______________ 30.09.05, 12:53
      NIESTETY ALE TO JEST PRAWDA
      • haszszachmat ________________paniczny STRACH____Barosso_______ 30.09.05, 13:04
        rozmawia z Kaczyńskim i Marcinkowski
        a media głuszą to
        i piszą TYLKO o TUSKu!

Skok na państwo polskie bez armat Schlezwika-Holsztyna
        na Westerplatte...

Tak tanio miałoby oddać skórę następne pokolenie polskiego narodu?
        Zamiast bohaterstwa wystrzałow kartki wyborczej
        tchórzliwe okopanie się w kapciach przed deszczem i wywieszanie białych
        (kolorowych też)szmat w kioskach Ruchu?
        • antzu Re: ________________paniczny STRACH____Barosso___ 30.09.05, 14:14
          haszszachmat napisał:

>
          > Skok na państwo polskie bez armat Schlezwika-Holsztyna
          > na Westerplatte...
          >
          Tak - to właśnie program PiSu - skok na państwo polskie i grabież majątku narodowego.
    • antzu [...] 30.09.05, 13:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kotek.filemon Re: __Ty gnojku tauś z SB uczył wysyłać do psychu 30.09.05, 14:00
      > Spotkaj się ze mną mam 61 lat

Taki młody chłopak i juz Alzheimer?
      Cóż, medycyna jest bezradna...
    • antzu Prawda cię w oczy kole 30.09.05, 14:10
      Solidarni z własną kieszenią, etos zysku - wypisz wymaluj program PiSu. Widze, że jesteś jednym z tych naiwniaków co dali się nabrać na IV rzeczpospolitą. Tu chodzi tylko o stołki, dziadku. Dla takich jak ty Kaczyński i PiS ma tylko "spieprzaj dziadu". No chyba, że jesteś działaczem PiSu wtedy zapraszamy do grabienia państwowego majątku.
    • antzu Myślisz, że nie powiem ci prosto w oczy, że PiS 30.09.05, 14:12
      idzie do władzy po to żeby się nachapac korzystając z naiwności takich jak ty ? Musisz być naprawdę upośledzony.
      • hasz0 ______Re: Myślisz, że nie powiem ci prosto w oczy? 30.09.05, 20:09
        Ta przemożna skłonność - do oceniania personalnego adwersarza i to na odległosć
        przez ekran - zamiast do najmniejszego chociazby wysiłku intelektualnego
        zwanego rozumieniem i próba odniesienia się do MERITUM
        (bo wybory i stan panstwa na takie miano zasługują)
        jest metodą dysputy poważnych ludzi a nie gmnosjków wg Ciebie?

Zdolność rozumienia otaczających sytuacji i znajdowania na nie właściwych,
        celowych (podkreslam!) reakcji i zdolność rozumienia w ogóle a także bystrość,
        pojętność przypisywana młodym a także pewna doza kultury - powstrzymała by Cię
        przed tymi wrednymi słowami typu "dziadku" i "upośledzony", gdyby Twa wrodzona
        inteligencja i poziom z minimalna chocby ogładą - odpowiadające relacjom
        interlokutorów z pewną różnicą wieku - powstrzymały tajniackiej albo
        nieopierzonej jak mniemam naturze. Bo jak inaczej logicznie wyjasnic taka
        reakcję zakładajac, ze mnie jednak czytałeś i zrozumiałeś? Bo nie wiesz że mam
        doświadczenie z rozczytywaniem mdz wierszami.

Własnie mnie odbanowali i nie wiesz za co? czy wiesz młody mądralo?
        To ci napiszę!
        Za to - za co komuna i SB - czyli Twoi rodzice mentalni - bo po nich
        właśnie masz te maniery a wlascie ich zanik i sposób niewidzenia polskich
        realiów politycznych i gospodarczych - mnie szykanowała w 1953, 1968,
        1979 za niepoprawność uprzejmych skądinąd pytań, dotyczących kandydatów
        protegowanych przez te same siły, które utrzymują cenzorów na tym F. i które
        pozwalają nie brac pieniedzy z budżetu.
        • hasz0 Gdzie jesteś Anzu z repliką? uposledzenie... ? 01.10.05, 09:52
          • hasz0 Gdzie jesteś Anzu z repliką? czy niedołężny młody? 01.10.05, 09:52
            • hasz0 Umiesz klikac na kosz i repliki dziadka" znikają! 01.10.05, 09:53
              • hasz0 paniczny STRACH przed grzebaniem dziadka w koszu? 01.10.05, 09:55
                • hasz0 dziękuję za kopię (okrojoną) wątku z Kraju/nt 01.10.05, 09:57
    • andrzejg Haszu, o kim Tusk powiedział - nieudolny premier 01.10.05, 16:14
      chcący zmarnować wysiłek wielu?

A.
    • andrzejg druga ciekawa teza-RM i niebiosa to sprzeczność/nt 01.10.05, 16:15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka