Dodaj do ulubionych

L. Kaczyński mówi w Sejmie:

IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 19.07.01, 13:03
... ble ble ble ... oświata ... ble ble ble ... podnoszenie bezpieczeństwa ...
ble ble ble ... zdrowie ... ble ble ble ... rozwój gospodarczy ... ble ble
ble ... budżet ... ble ble ble ... kultura ... ble ble ble ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Lechu J. Kaczyński mówi tak samo IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 27.10.01, 11:42
      Tylko bardziej to przeżywa.
      • Gość: Hiacynt Jarosław Kaczyński IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 19:48
        Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Tylko bardziej to przeżywa.

Widziałem jak Jarosław Kaczyński przeżywa.
        Jarosław Kaczyński przeżywa Polskę od 1964 roku, gdy wpisywano do konstytucji
        Polski, Związek Sowiecki, napisał samotnie list protestacyjny.
        Wiesz ile go to kosztowało?
        Co wiesz o nim, że kpisz z jego przeżywania, z jego zasłabnięcia na mównicy?
        Co w tym czasie robili Twoi Towarzysze?
        Czy kiedykolwiek to dotrze, do świeżych demokratów postkomunistycznych?
        • Gość: Lechu Re: Jarosław Kaczyński IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 27.10.01, 23:33
          Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: Lechu napisał(a):
          >
          > > Tylko bardziej to przeżywa.
          >
          > Widziałem jak Jarosław Kaczyński przeżywa.
          > Jarosław Kaczyński przeżywa Polskę od 1964 roku, gdy wpisywano do konstytucji
          > Polski, Związek Sowiecki, napisał samotnie list protestacyjny.
          > Wiesz ile go to kosztowało?
          > Co wiesz o nim, że kpisz z jego przeżywania, z jego zasłabnięcia na mównicy?
          > Co w tym czasie robili Twoi Towarzysze?
          > Czy kiedykolwiek to dotrze, do świeżych demokratów postkomunistycznych?

Cze Hiacynt,
          a kiedy Ty zrozumiesz, że rok 1964 jest historią ? Każdy kto ma 20 lat ma gorącą
          krew. Ja też biegałem po Starówce i wiele ryzykowałem. Tak, wiem o tym, że JK to
          kombatant walki o wolność i demokrację. Teraz muszę go żywić, jak innych
          kombatantów. I nie znam jego młodzieńczej korespondencji, co i tak obecnie jest
          nieistotne.
          • Gość: Hiacynt Re: Jarosław Kaczyński IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 23:57
            Gość portalu: Lechu napisał(a):

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Lechu napisał(a):
            > >
            > > > Tylko bardziej to przeżywa.
            > >
            > > Widziałem jak Jarosław Kaczyński przeżywa.
            > > Jarosław Kaczyński przeżywa Polskę od 1964 roku, gdy wpisywano do konstytu
            > cji
            > > Polski, Związek Sowiecki, napisał samotnie list protestacyjny.
            > > Wiesz ile go to kosztowało?
            > > Co wiesz o nim, że kpisz z jego przeżywania, z jego zasłabnięcia na mówni
            > cy?
            > > Co w tym czasie robili Twoi Towarzysze?
            > > Czy kiedykolwiek to dotrze, do świeżych demokratów postkomunistycznych?
            >
            > Cze Hiacynt,
            > a kiedy Ty zrozumiesz, że rok 1964 jest historią ? Każdy kto ma 20 lat ma gorąc
            > ą
            > krew. Ja też biegałem po Starówce i wiele ryzykowałem. Tak, wiem o tym, że JK t
            > o
            > kombatant walki o wolność i demokrację. Teraz muszę go żywić, jak innych
            > kombatantów. I nie znam jego młodzieńczej korespondencji, co i tak obecnie jest
            >
            > nieistotne.

Nie wiem, co rozumiesz pisząc, że musisz żywić Kaczyńskiego.
            Polska jest dziwnym krajem, który o kombatantów swoich nie dba prawie zupełnie.
            Najpierw kombatanci AK musieli ukrywać swoje życiorysy, żołnierze walczący na
            Zachodzie podobnie. Ten który złamał kod Enigmy, prze wiele lat bał się, ze
            zdradzi się ze swoją wiedzą matematyuczną. Kombatanci, żyją na marginesie,
            również Ci, którzy przyszli ze wschodu.
            Podobnie, kombatanci z szeroko rozumianej opozycji solidarnościowej. Nieliczni
            doczekali się satysfakcji, większości nikt nie podziękował.
            Z Lubina, Radomia, Świdnika, Ursusa, ze Śląska długo mógłbym wymieniać.
            Przekreślana jest historia, jest ona fałszowana. Z tym się nie zgadzam.
            • Gość: V.C. Re: do Hiacynta IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 00:29
              Mój kumpel dostał za komuny od milicjanta pałką po dupie . Dałbyś mu
              uprawnienia kombatanckie ? To tak żartem .
              Ten sławetny list Kaczyńskiego to faktycznie był w 1964 ?
              A jeśli już licytujemy sie w kombatanctwie. Ile lat Kaczyński przesiedział w
              więzieniu ?
              Np. taki Karol Modzelewski siedział w latch 1965-67 , 1968-71 i 1981-84 .
              • Gość: Hiacynt Re: do V>C> IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 00:38
                Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Mój kumpel dostał za komuny od milicjanta pałką po dupie . Dałbyś mu
                > uprawnienia kombatanckie ? To tak żartem .
                > Ten sławetny list Kaczyńskiego to faktycznie był w 1964 ?
                > A jeśli już licytujemy sie w kombatanctwie. Ile lat Kaczyński przesiedział w
                > więzieniu ?
                > Np. taki Karol Modzelewski siedział w latch 1965-67 , 1968-71 i 1981-84 .

Modzelewski to socjalista. Siedział zdaje się nie dlatego, że chciał
                demokratyzować Polske, tylko chciał reformować partię. Pierwsze dwa pobyty
                Modzelewskiego w więzieniu, to raczej w ramach walk wewnątrzpartyjnych.
                Szanuję Modzelewskiego.

pozdrawiam
                • Gość: Hiacynt Re: do VC errata IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 00:42

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                  >
                  > > Mój kumpel dostał za komuny od milicjanta pałką po dupie . Dałbyś mu
                  > > uprawnienia kombatanckie ? To tak żartem .
                  > > Ten sławetny list Kaczyńskiego to faktycznie był w 1964 ?
                  > > A jeśli już licytujemy sie w kombatanctwie. Ile lat Kaczyński przesiedzia
                  > ł w
                  > > więzieniu ?
                  > > Np. taki Karol Modzelewski siedział w latch 1965-67 , 1968-71 i 1981-84
                  > .
                  >
                  > Modzelewski to socjalista. Siedział zdaje się nie dlatego, że chciał
                  > demokratyzować Polske, tylko chciał reformować partię. Pierwsze dwa pobyty
                  > Modzelewskiego w więzieniu, to raczej w ramach walk wewnątrzpartyjnych.
                  > Szanuję Modzelewskiego.
                  >
                  > pozdrawiam

Tak. Data listu nieścisła. Zmiana konstytucji z wpisaniem ZSRS to 1976, ale
                  działalność Kaczyńskiego to kilka lat przed 68, musiałbym szperać. Chodzi mi o
                  to, że to nie jest człowiek znikąd.

pozdrawiam
                  • Gość: V.C. Re: od V.C - errata IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 00:49
                    Lech Kaczyński w 1964 roku miał 15 lat ...
                    • Gość: Hiacynt Re: od V.C - errata IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 01:00

> Lech Kaczyński w 1964 roku miał 15 lat ...

Piszę o Jarosławie. Chodził do dziewiątej klasy, czyli miał chyba przeszło 16 lat
                      w 1964 roku. Spotykał sie w mieszkaniu Seweryna Blumsztajna, należał częściowo do
                      jego grupy. Wtedy się zetknął z działalnością polityczną. Potem były wypadki
                      marcowe, ale obracał się w tym kręgu.
                      • Gość: V.C. Re: od V.C - errata IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 01:07
                        Czyżby jednak Kaczyńscy nie byli bliżniakami ? smile
                        Jarosław ( a więc i Lech ) urodzili się ( sprawdzałem w dwóch źródłach ) 18 VI
                        1949 roku .
                        • Gość: Hiacynt Re: do V.C - errata IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 06:13

> Czyżby jednak Kaczyńscy nie byli bliżniakami ? smile
                          > Jarosław ( a więc i Lech ) urodzili się ( sprawdzałem w dwóch źródłach ) 18 VI
                          >
                          > 1949 roku .

Drogi V.C.

Ja mam pamięć skojarzeniową. I niedawno ku pamięci, czytałem wywiad z Kaczyńskim
                          wydany w fowmie książkowej, "Czas na zmiany". I te dane, które w erracie podałem,
                          są za tym wywiadem, podawałem z głowy. Wówczas, szkoła podstawowa liczyłą 7 klas,
                          może poszli rok wcześniej do niej (zdolni niewątpliwie, często praktywane) i wiek
                          Jarosława w ten sposób obliczyłem 9 klasa (czyli II LO) + 7 . Tyle tytułem
                          wyjaśnienia.
                          Nie patrzyłem na datę urodznia. Ale w 1968 roku był studentem, a potem działał w
                          KOR-ze. To jest o tyle ważne, gdyż wiele osób utożsamia KOR tylko z lewicą
                          opozycyjną, a jest to zwykła nieprawda.

pozdrawiam
                          • Gość: Lechu Re: do Hiacynta IP: 10.129.136.* / *.acn.pl 28.10.01, 09:27
                            Drogi Hiacyncie,
                            czy uważasz, że samo bycie w opozycji w przeszłości to już paszport do
                            szacunku ? A nie wydaje Ci się dziwne, że Lech Kaczyński cicho siedział na
                            początku nowego czasu ? Nie widziałeś jak nerwowo odpalał fajki, kiedy
                            Maciarewicz niósł swoje sławne listy ? A jak myślisz ile kosztuje mieszkanie w
                            Warszawie ? Takie, jakie dostał Jarosław Kaczyński, rzędu 300-400 tys. zł. Czy
                            uważasz, że braciom nie wynagrodzono ich "kombatanckiej walki" ? Ja tylko
                            oczekuję odrobiny sprawiedliwości ludzi, którzy o nią walczyli, a obecnie jej
                            nadużywają.
                            A czy Ty uważasz, że masz monopol na wydawanie werdyktu ? Skąd wiesz co
                            jest/było dobre dla Polski ? Czy górnicy to bohaterowie ? A może to
                            komunistyczni kolaboranci zasilający PZPR dewizami i przez dziesięciolecia
                            wykorzystujący swój dominujący stan, ustalony przez owe PZPR ?
                            Skąd Ty to wszystko wiesz, żeby tak jednoznacznie kogoś oceniać ?

Pozdrawiam Cię serdecznie i przyznaję Ci "Krzyż Powstańczy o 6:13". Podziwiam
                            Cię co najmniej z tego powodu.
                            • Gość: Grzegorz Re: do Lecha IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 28.10.01, 13:20
                              Gość portalu: Lechu napisał(a): min.:

A nie wydaje Ci się dziwne, że Lech Kaczyński cicho siedział na
                              > początku nowego czasu ? Nie widziałeś jak nerwowo odpalał fajki, kiedy
                              > Maciarewicz niósł swoje sławne listy ? A jak myślisz ile kosztuje mieszkanie w
                              > Warszawie ? Takie, jakie dostał Jarosław Kaczyński, rzędu 300-400 tys. zł. Czy
                              > uważasz, że braciom nie wynagrodzono ich "kombatanckiej walki" ?
                              Czemu głupstwa piszesz i to tak mimochodem, jakbyś liczył, że inni albo nie
                              potrafią czytać albo cierpią na amnezję i sklerozę jednocześnie ?
                              Przecież całkiem niedawno - na fali ujawniania majątków polityków - okazało się,
                              że akurat Kaczyńscy nie za wiele go mają (nawet żartowano z nich z tego
                              powodu...) a Jarosław mieszka dalej w mieszkaniu rodziców !
                              Co wiesz o tym mieszkaniu, które jakoby "dostał" Jarosław K. - napisz konretnie
                              albo odszczekaj !
                              Grzegorz
                              • garbatka Re: do przeciwników i obrońców Kaczorów 28.10.01, 18:18
                                Jedni i drudzy trochę się plączecie w szczegółach życia braci K. Myślę, że mają
                                sporo zasług z czasów walki z komuną, co wcale nie znaczy, że teraz mają rację.
                                Umieją robić wokół siebie dużo szumu. Ale tak naprawdę to niewiele mają do
                                zaproponowania.
                                • Gość: korta Re: do przeciwników i obrońców Kaczorów IP: 212.160.238.* 28.10.01, 20:14
                                  riposta do Lecha:
                                  Uczył Marcin Marcina.......... resztę sobie durniu sam dopowiedz i na przszłość
                                  jak nie znasz tematu, to nie zabieraj głosu, bo się osmieszasz.
                                • Gość: # Re: do przeciwników i obrońców Kaczorów IP: *.wroclaw.tpnet.pl 30.10.01, 09:12
                                  garbatka napisał(a):

> Jedni i drudzy trochę się plączecie w szczegółach życia braci K. Myślę, że mają
                                  > sporo zasług z czasów walki z komuną, co wcale nie znaczy, że teraz mają rację.
                                  > Umieją robić wokół siebie dużo szumu. Ale tak naprawdę to niewiele mają do
                                  > zaproponowania.

Garbatko droga!

Chcialas zle ale wyszlo Ci jeszcze gorzej niz chcialas.

1. Nie chodzi o szczegoly zycia a o generalia polityczne.

2. Oni nie walczyli z komuna tylko rywalizowali z postkomuna o wladze po 1989
                                  stawiajac na "Bolka". Jaroslaw ukrywal nawet przez jakis czas wiedze o teczce Bolka
                                  obawiajac sie nieslusznie "szoku" narodowego. Nieslusznie, jak sie okazalo.

3. Teraz maja racje.

4. Nie umieja robic duzo szumu kolo siebie.
                                  Blokowano im dostep do TV -patzr odcinki serialu
                                  i dlugie lata gdy chcieli naglosnic role sluzb specjalnych w nielegalnych i zbrodniczych
                                  dzialaniach politycznych, czy przeciwstawic sie narastaniu przezstepczosci i powiazan
                                  z politykami.
                                  Szum to robili tacy jak Ty - insynuujac bez zenady i cienia potwierdzenia zarzutu.
                                  W TV i wszystkich mediach. Rżnesz tzw. "glupa" !

5 To Ty nie masz nic do zaproponowania w tej dyskusji. Oni mieli i maja wiele.
                                  I wiele zrobili.
                                  Zastanow sie co chcesz napisac i potem to napisz - ale najpierw sie zastanow.
                                  Ja mam wrazenie, ze znasz szczegoly niepolityczne z ich zycia.
          • Gość: siedem Re: Jarosław Kaczyński IP: *.tgory.pik-net.pl 29.10.01, 09:43
            znam troszkę komuszków. Nawet wielu.
            więc tak:
            zauważyłem pewną przedziwną rzecz, kiedy brakuje im argumentów powołują sie albo
            na swoją młodość [związana z tym niepamięć] albo też na to, że w krótkich
            spodenkach w 18 stopniowym mrozie stanu wojennego roznosili ulotki konspiracyjne.
            to się nazywa chyba uwiarygadnianie
            ech trudne slowko

ps
            tez mam dwadziescia kilka lat

>
            > Cze Hiacynt,
            > a kiedy Ty zrozumiesz, że rok 1964 jest historią ? Każdy kto ma 20 lat ma gorąc
            > ą
            > krew. Ja też biegałem po Starówce i wiele ryzykowałem. Tak, wiem o tym, że JK t
            > o
            > kombatant walki o wolność i demokrację. Teraz muszę go żywić, jak innych
            > kombatantów. I nie znam jego młodzieńczej korespondencji, co i tak obecnie jest
            >
            > nieistotne.

• Gość: JB Re: L. Kaczyński mówi w Sejmie: IP: *.inetia.pl 29.10.01, 12:20
      Lech i Jaroslaw mówia rzeczy podobne. Nie sa z pewnosci aekonomistami, ale maja
      szczegolowa wizje panstwa polskiego. Panstwa, ktore jest zdrowe i dobrze
      zarzadzane. Na pewno nie po drodze im z ludzmi, ktorzy traktuja Polske jako
      narzedzie do nabijania kieszeni. O ich majatku nie wiem zbyt wiele, ale majac
      porownanie z dzialaczami ex pzpr, to biedacy. Ludwi Dorn i Kaczynscy nie maja
      jednak takich funduszy jak ex-pzprowcy.

Co do tego ble-ble, to moze wlasnie wyciagneli wnioski zwyborow, bo cui ktorzy
      mowia ble-ble je wygrali.
      A co do programu gospodarczego, to niest on dosc "socjaldemokratyczny".

Votre Jean-Baptiste
    • Gość: JB Re: L. Kaczyński mówi w Sejmie: IP: *.inetia.pl 29.10.01, 13:41
      Lech i Jaroslaw mówia rzeczy podobne. Nie sa z pewnosci aekonomistami, ale maja
      szczegolowa wizje panstwa polskiego. Panstwa, ktore jest zdrowe i dobrze
      zarzadzane. Na pewno nie po drodze im z ludzmi, ktorzy traktuja Polske jako
      narzedzie do nabijania kieszeni. O ich majatku nie wiem zbyt wiele, ale majac
      porownanie z dzialaczami ex pzpr, to biedacy. Ludwi Dorn i Kaczynscy nie maja
      jednak takich funduszy jak ex-pzprowcy.

Co do tego ble-ble, to moze wlasnie wyciagneli wnioski zwyborow, bo cui ktorzy
      mowia ble-ble je wygrali.
      A co do programu gospodarczego, to niest on dosc "socjaldemokratyczny".

Votre Jean-Baptiste
      • Gość: do JB Re: Majatek Kaczychsynow IP: *.ipt.aol.com 29.10.01, 15:20

Bardzo skutecznie jak widac zrobili blizniecy czesci elektoratu wode z mozgu-
        Tak sie jakos porobilo,ze NIKT juz nie pamieta afer,w ktorych Kaczory umoczone
        byly az po czubek loczkow-dla przypomnienia-afera spolki "Telegraf",Cargo-
        Modlin,teraz afera z pieniedzmi od Pereiry(cos w tym jest,bo Kaczor bunczucznie
        zapowiadal wyjasnienie sprawy-ale do wyborow tego nie zrobil)
        Polska to jednak smierdzacy postszlachecki zascianek-w NORMALNYM kraju polityk
        podejrzany o tego rodzaju przekrety SAM rezygnuje z polityki( ale atmci
        politycy maja choc ODROBINE HONORU-nie mowiac juz o tym,ze w razie
        potwierdzenia zarzutow-idzie do ciurmy na dlugie lata)
        WIEC KACZESYNY SA OSTATNIMI LUDZMI MOGACYMI WYPOWIADAC SIE O UCZCIWOSCI-co do
        majatku-no coz nie jeden gangster w Polsce wszystko co ma z rabunku przepisal
        na rodzine
        • Gość: # Re: Majatek Kaczychsynow IP: *.wroclaw.tpnet.pl 29.10.01, 15:55
          Gość portalu: do JB napisał(a):

NIKT juz nie pamieta afer,w ktorych Kaczory umoczone
          > byly az po czubek loczkow-dla przypomnienia-afera spolki "Telegraf",Cargo-
          > Modlin,teraz afera z pieniedzmi od Pereiry(cos w tym jest,bo Kaczor bunczucznie
          > zapowiadal wyjasnienie sprawy-ale do wyborow tego nie zrobil)

A to cwaniak - nie wyjasnil afery Telgraf,
          bedac w opozycji za dlugich rzadow Suchockiej jako
          premierowa a potem ministerowa sprawiedliwa i prokurator generalny.

Rowniez nie zrobil tego za rzadow nienawidzacych go rownie SLD przez 4 lata
          - to skurczybyk.
          Napadal na nich przez 8 lat posadzajac o przecioananie hamulcow, zamach na zycie i inwigilacje
          bedac wyrzycony przez kierowce Wachowskiego- zmiast sie przyznac nieudolnym organom
          za rzadow UW a potem SLD. 8 lat sie nie przyznawal i jeszcze zarzucal prokuraturze
          i UOP nieprawne dzialanie. Wypuszczanie szefow mafii, ulaskawianie, liberalne prawo,
          niskie lub zadne wyroki za najciezsze przestepstwa. Pozwolil sobie nawet bedac ministrem
          na wprowadzanie swych idiotycznych pogladow w zycie.
          Dopiero Iwanicki i Kwasniewski zapobiegli tragedii. A nominacja Piwnik zalatwi afere FOZZ.
          Na zawsze. A ten Pinejro i ten drugi zamiast oskarzac - bredzili. Przygotowano dwa odcinki oskarzen
          Kacz. o FOZZ.
          A trzeciego nie dalo sie zrobic bo Kaczynscy sie znowu nie przyznali. Lotry !

> Polska to jednak smierdzacy postszlachecki zascianek-w NORMALNYM kraju polityk
          > podejrzany o tego rodzaju przekrety SAM rezygnuje z polityki( ale atmci
          > politycy maja choc ODROBINE HONORU-nie mowiac juz o tym,ze w razie
          > potwierdzenia zarzutow-idzie do ciurmy na dlugie lata)
          > WIEC KACZESYNY SA OSTATNIMI LUDZMI MOGACYMI WYPOWIADAC SIE O UCZCIWOSCI-co do
          > majatku-no coz nie jeden gangster w Polsce wszystko co ma z rabunku przepisal
          > na rodzine

Co innego wylapani za ministrowania Kaczynskiego szefowie mafii.
          Honorowi, uczciwi. Pytano zon i pokazywano w TV.
          Toz to prezydenci ich ulaskawiali, naczelnicy wiezien wypuszczali,
          pozwalali jezdzic niewinnie do Izraela, Ameryki Pol. A nawet niechetnie brali sie za polityke.
          Bo sa wzorami uczciwosci. I chetnie pouczaj nas o tym. W TVnieP.

Nawet nie falandyzuja... Jestem bardziej oburzony niz uczciwy niewatpliwie JB.
          • Gość: Hiacynt Majatek Kaczychsynow___i ___SB IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 16:46
            Gość portalu: # napisał(a):

> Gość portalu: do JB napisał(a):
            >
            > NIKT juz nie pamieta afer,w ktorych Kaczory umoczone
            > > byly az po czubek loczkow-dla przypomnienia-afera spolki "Telegraf",Cargo-
            > > Modlin,teraz afera z pieniedzmi od Pereiry(cos w tym jest,bo Kaczor bunczu
            > cznie
            > > zapowiadal wyjasnienie sprawy-ale do wyborow tego nie zrobil)
            >
            > A to cwaniak - nie wyjasnil afery Telgraf,
            > bedac w opozycji za dlugich rzadow Suchockiej jako
            > premierowa a potem ministerowa sprawiedliwa i prokurator generalny.
            >
            > Rowniez nie zrobil tego za rzadow nienawidzacych go rownie SLD przez 4 lata
            > - to skurczybyk.
            > Napadal na nich przez 8 lat posadzajac o przecioananie hamulcow, zamach na zyci
            > e i inwigilacje
            > bedac wyrzycony przez kierowce Wachowskiego- zmiast sie przyznac nieudolnym org
            > anom
            > za rzadow UW a potem SLD. 8 lat sie nie przyznawal i jeszcze zarzucal prokuratu
            > rze
            > i UOP nieprawne dzialanie. Wypuszczanie szefow mafii, ulaskawianie, liberalne p
            > rawo,
            > niskie lub zadne wyroki za najciezsze przestepstwa. Pozwolil sobie nawet bedac
            > ministrem
            > na wprowadzanie swych idiotycznych pogladow w zycie.
            > Dopiero Iwanicki i Kwasniewski zapobiegli tragedii. A nominacja Piwnik zalat
            > wi afere FOZZ.
            > Na zawsze. A ten Pinejro i ten drugi zamiast oskarzac - bredzili. Przygotowano
            > dwa odcinki oskarzen
            > Kacz. o FOZZ.
            > A trzeciego nie dalo sie zrobic bo Kaczynscy sie znowu nie przyznali. Lotry !
            >
            > > Polska to jednak smierdzacy postszlachecki zascianek-w NORMALNYM kraju po
            > lityk
            > > podejrzany o tego rodzaju przekrety SAM rezygnuje z polityki( ale atmci
            > > politycy maja choc ODROBINE HONORU-nie mowiac juz o tym,ze w razie
            > > potwierdzenia zarzutow-idzie do ciurmy na dlugie lata)
            > > WIEC KACZESYNY SA OSTATNIMI LUDZMI MOGACYMI WYPOWIADAC SIE O UCZCIWOSCI-c
            > o do
            > > majatku-no coz nie jeden gangster w Polsce wszystko co ma z rabunku przepi
            > sal
            > > na rodzine
            >
            > Co innego wylapani za ministrowania Kaczynskiego szefowie mafii.
            > Honorowi, uczciwi. Pytano zon i pokazywano w TV.
            > Toz to prezydenci ich ulaskawiali, naczelnicy wiezien wypuszczali,
            > pozwalali jezdzic niewinnie do Izraela, Ameryki Pol. A nawet niechetnie brali s
            > ie za polityke.
            > Bo sa wzorami uczciwosci. I chetnie pouczaj nas o tym. W TVnieP.
            >
            > Nawet nie falandyzuja... Jestem bardziej oburzony niz uczciwy niewatpliwie JB.

Haszu!

Ten JB to jakiś podstawione esbecki emigrant, fałszywka nieudolna.

Prawdziwy JB tak nie pisze, ale to dobrze bo przypomniałeś mediotom conieco.

pozdrawiam
            • Gość: siedem Re: Majatek Kaczychsynow___i ___SB IP: *.tgory.pik-net.pl 30.10.01, 07:21
              przylączam sie do słów otuchy dla # tak bardzo potrzebnych w walce z lewusami.

> Gość portalu: # napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: do JB napisał(a):
              > >
              > > NIKT juz nie pamieta afer,w ktorych Kaczory umoczone
              > > > byly az po czubek loczkow-dla przypomnienia-afera spolki "Telegraf",C
              > argo-
              > > > Modlin,teraz afera z pieniedzmi od Pereiry(cos w tym jest,bo Kaczor b
              > unczu
              > > cznie
              > > > zapowiadal wyjasnienie sprawy-ale do wyborow tego nie zrobil)
              > >
              > > A to cwaniak - nie wyjasnil afery Telgraf,
              > > bedac w opozycji za dlugich rzadow Suchockiej jako
              > > premierowa a potem ministerowa sprawiedliwa i prokurator generalny.
              > >
              > > Rowniez nie zrobil tego za rzadow nienawidzacych go rownie SLD przez 4 lat
              > a
              > > - to skurczybyk.
              > > Napadal na nich przez 8 lat posadzajac o przecioananie hamulcow, zamach na
              > zyci
              > > e i inwigilacje
              > > bedac wyrzycony przez kierowce Wachowskiego- zmiast sie przyznac nieudolny
              > m org
              > > anom
              > > za rzadow UW a potem SLD. 8 lat sie nie przyznawal i jeszcze zarzucal prok
              > uratu
              > > rze
              > > i UOP nieprawne dzialanie. Wypuszczanie szefow mafii, ulaskawianie, libera
              > lne p
              > > rawo,
              > > niskie lub zadne wyroki za najciezsze przestepstwa. Pozwolil sobie nawet b
              > edac
              > > ministrem
              > > na wprowadzanie swych idiotycznych pogladow w zycie.
              > > Dopiero Iwanicki i Kwasniewski zapobiegli tragedii. A nominacja Piwnik
              > zalat
              > > wi afere FOZZ.
              > > Na zawsze. A ten Pinejro i ten drugi zamiast oskarzac - bredzili. Przygoto
              > wano
              > > dwa odcinki oskarzen
              > > Kacz. o FOZZ.
              > > A trzeciego nie dalo sie zrobic bo Kaczynscy sie znowu nie przyznali. Lo
              > try !
              > >
              > > > Polska to jednak smierdzacy postszlachecki zascianek-w NORMALNYM kra
              > ju po
              > > lityk
              > > > podejrzany o tego rodzaju przekrety SAM rezygnuje z polityki( ale atm
              > ci
              > > > politycy maja choc ODROBINE HONORU-nie mowiac juz o tym,ze w razie
              > > > potwierdzenia zarzutow-idzie do ciurmy na dlugie lata)
              > > > WIEC KACZESYNY SA OSTATNIMI LUDZMI MOGACYMI WYPOWIADAC SIE O UCZCIWO
              > SCI-c
              > > o do
              > > > majatku-no coz nie jeden gangster w Polsce wszystko co ma z rabunku p
              > rzepi
              > > sal
              > > > na rodzine
              > >
              > > Co innego wylapani za ministrowania Kaczynskiego szefowie mafii.
              > > Honorowi, uczciwi. Pytano zon i pokazywano w TV.
              > > Toz to prezydenci ich ulaskawiali, naczelnicy wiezien wypuszczali,
              > > pozwalali jezdzic niewinnie do Izraela, Ameryki Pol. A nawet niechetnie br
              > ali s
              > > ie za polityke.
              > > Bo sa wzorami uczciwosci. I chetnie pouczaj nas o tym. W TVnieP.
              > >
              > > Nawet nie falandyzuja... Jestem bardziej oburzony niz uczciwy niewatpliwie
              > JB.
              >
              >
              > Haszu!
              >
              > Ten JB to jakiś podstawione esbecki emigrant, fałszywka nieudolna.
              >
              > Prawdziwy JB tak nie pisze, ale to dobrze bo przypomniałeś mediotom conieco.
              >
              > pozdrawiam

• Gość: # Re: Majatek Kaczychsynow___i ___SB IP: *.wroclaw.tpnet.pl 30.10.01, 08:52

Wnioskuje, zgodnie z sugestiami JB,
                by Klempa i Pinejro przejal prowadzenie afery FOZZ
                po rejteradzie Piwnik i osadzi w koncu Kaczynskich !!!!!

Nie moge sie doczekac 3 -go odcinka serialu !
            • Gość: JB Re: Majatek Kaczychsynow___i ___SB IP: *.inetia.pl 30.10.01, 10:12

> Gość portalu: # napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: do JB napisał(a):
              > >
              > > NIKT juz nie pamieta afer,w ktorych Kaczory umoczone
              > > > byly az po czubek loczkow-dla przypomnienia-afera spolki "Telegraf",C
              > argo-
              > > > Modlin,teraz afera z pieniedzmi od Pereiry(cos w tym jest,bo Kaczor b
              > unczu
              > > cznie
              > > > zapowiadal wyjasnienie sprawy-ale do wyborow tego nie zrobil)
              > >
              > > A to cwaniak - nie wyjasnil afery Telgraf,
              > > bedac w opozycji za dlugich rzadow Suchockiej jako
              > > premierowa a potem ministerowa sprawiedliwa i prokurator generalny.
              > >
              > > Rowniez nie zrobil tego za rzadow nienawidzacych go rownie SLD przez 4 lat
              > a
              > > - to skurczybyk.
              > > Napadal na nich przez 8 lat posadzajac o przecioananie hamulcow, zamach na
              > zyci
              > > e i inwigilacje
              > > bedac wyrzycony przez kierowce Wachowskiego- zmiast sie przyznac nieudolny
              > m org
              > > anom
              > > za rzadow UW a potem SLD. 8 lat sie nie przyznawal i jeszcze zarzucal prok
              > uratu
              > > rze
              > > i UOP nieprawne dzialanie. Wypuszczanie szefow mafii, ulaskawianie, libera
              > lne p
              > > rawo,
              > > niskie lub zadne wyroki za najciezsze przestepstwa. Pozwolil sobie nawet b
              > edac
              > > ministrem
              > > na wprowadzanie swych idiotycznych pogladow w zycie.
              > > Dopiero Iwanicki i Kwasniewski zapobiegli tragedii. A nominacja Piwnik
              > zalat
              > > wi afere FOZZ.
              > > Na zawsze. A ten Pinejro i ten drugi zamiast oskarzac - bredzili. Przygoto
              > wano
              > > dwa odcinki oskarzen
              > > Kacz. o FOZZ.
              > > A trzeciego nie dalo sie zrobic bo Kaczynscy sie znowu nie przyznali. Lo
              > try !
              > >
              > > > Polska to jednak smierdzacy postszlachecki zascianek-w NORMALNYM kra
              > ju po
              > > lityk
              > > > podejrzany o tego rodzaju przekrety SAM rezygnuje z polityki( ale atm
              > ci
              > > > politycy maja choc ODROBINE HONORU-nie mowiac juz o tym,ze w razie
              > > > potwierdzenia zarzutow-idzie do ciurmy na dlugie lata)
              > > > WIEC KACZESYNY SA OSTATNIMI LUDZMI MOGACYMI WYPOWIADAC SIE O UCZCIWO
              > SCI-c
              > > o do
              > > > majatku-no coz nie jeden gangster w Polsce wszystko co ma z rabunku p
              > rzepi
              > > sal
              > > > na rodzine
              > >
              > > Co innego wylapani za ministrowania Kaczynskiego szefowie mafii.
              > > Honorowi, uczciwi. Pytano zon i pokazywano w TV.
              > > Toz to prezydenci ich ulaskawiali, naczelnicy wiezien wypuszczali,
              > > pozwalali jezdzic niewinnie do Izraela, Ameryki Pol. A nawet niechetnie br
              > ali s
              > > ie za polityke.
              > > Bo sa wzorami uczciwosci. I chetnie pouczaj nas o tym. W TVnieP.
              > >
              > > Nawet nie falandyzuja... Jestem bardziej oburzony niz uczciwy niewatpliwie
              > JB.
              >
              >
              > Haszu!
              >
              > Ten JB to jakiś podstawione esbecki emigrant, fałszywka nieudolna.
              >
              > Prawdziwy JB tak nie pisze, ale to dobrze bo przypomniałeś mediotom conieco.
              >
              > pozdrawiam

Slowko komentarza. Te wypociny to nie moje tylko jakiegos "do JB". Al edzieki za
              czujnosc.

Votre JB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka