Dodaj do ulubionych

Do tych co mnie zwa "arabskim materacem"

IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 10:13
vvRe: Do Ani
Autor: Gość: lolo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Data: 19-04-2002 22:31 + odpowiedz na list

Dupeczko brak Ci chłopa i dlatego bredzisz. Jesteś stalową babą, brak Ci
kobiecej wrażliwości na krzywdę niewinnie mordowanych ludzi. Brrr coś
odrażającego.Kibucowa baba-MŁOT.
Jesteś może dyżurną Mossadu?

Jak widzicie ,kilka miesiecy temu zwano mnie "dyzurna mosadu".
Moje poglady byly diametralnie inne.Ocenialam Zydow na podstawie "Medalionow"

Dopiero agresywne ,rasistowskie ataki na wszystkich,ktorzy odwaza sie na
jakakolwiek krytyke Zydow czy Izraela(no i sprawa Jedwabnego)sprawily,ze
zaczelam sie interesowac historia stosunkow polsko-zydowskich i nie tylko.

Klapki z oczu opadly.no i najsmieszniejsze,ze z osoby broniacej caly czas
Zydow zrobiliscie czolowa antysemitke forum kraj.

Napracowaliscie sie bardzo nad zmiana moich pogladow za co wypada mi tylko
podziekowac .Gdyby nie wy pozostalabym naiwna slodka idiotka.

Teraz z braku argumentow wyzywacie mnie za kazdym razem ,jak nie od Arabow to
od materacow arabskich.

Swiadczy to o waszej bezsilnosci.A mnie dostarcza duzo rozrywki i
utwierdza w tym,ze mam racje.

Piszcie tak dalej moze jest ktos taki na forum jak ja naiwny kto zacznie sie
zastanawiac i odkryje,ze "Krol jest nagi"

Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 10:26
      A może by tak:"Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek"?

Pozdrawiam

Janusz
      • Gość: Ania Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 10:45
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> A może by tak:"Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek"?
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Janusz

Tojuz by byla hipokryzja a tego sie brzydze.

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: AdamM Aniu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.10.02, 10:32
      Żydzi piszacy na tym forum to nie sa zbyt przyjemne indywidua (są dząc po
      tresci ich postów), wiec się nie przejmuj. Jak zwykle bywa z ich nacją sa
      najlepsi w pluciu (na rózne odleglosci - na swoich, na kraj, w ktorym przyszlo
      im życ). Ja im po prostu współczuję. Być zydem i miec za rodaka Urbana czy
      Michnika to musi być doprawdy zalosne. Czyż wtedy nie chodzi się ciągle
      wkurw..... i nie pluje się dookola?
    • jojo.tulacz Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 10:52
      Dziewczyno, nie masz sie co przejmowac. Czy mozesz obrazic sie na jakiegos
      debila, ktory bluzga na ulicy ? i tak trzeba traktowac takich szmatlawcow co
      robia smrod na forum.
      • Gość: Ania Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 10:57
        jojo.tulacz napisał:

> Dziewczyno, nie masz sie co przejmowac. Czy mozesz obrazic sie na jakiegos
        > debila, ktory bluzga na ulicy ? i tak trzeba traktowac takich szmatlawcow co
        > robia smrod na forum.

Alez ja sie nie przejmuje.No bo i czym.
        Psy szczekaja karawana idzie dalej.

Pozdrawiam.
    • d_nutka Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 10:55
      Gość portalu: Ania napisał(a):

>>
      > Piszcie tak dalej moze jest ktos taki na forum jak ja naiwny kto zacznie sie
      > zastanawiac i odkryje,ze "Krol jest nagi"
      >

przypuśćmy,że ten ktoś tak naiwny to ja.
      czy jako Ania, twoja goła pupcia otrze się o materac?
      chyba lepiej ocierać pupcią o materac niż ocierać łezki.
      d_ naiwnie
      • Gość: Ania Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 10:59
        d_nutka napisała:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
        >
        > >>
        > > Piszcie tak dalej moze jest ktos taki na forum jak ja naiwny kto zacznie s
        > ie
        > > zastanawiac i odkryje,ze "Krol jest nagi"
        > >
        >
        >
        > przypuśćmy,że ten ktoś tak naiwny to ja.
        > czy jako Ania, twoja goła pupcia otrze się o materac?
        > chyba lepiej ocierać pupcią o materac niż ocierać łezki.
        > d_ naiwnie

a jakbys przetlumaczyla to co napisalas na polski to bylabym wdzieczna.
        • d_nutka Re: Do tych co mnie zwą 03.10.02, 11:21

>
          > a jakbys przetlumaczyla to co napisalas na polski to bylabym wdzieczna.

a czy to było po arabsku?
          może aramejsku?
          może tyrecku?
          a może dla eskimosów?
          d_
      • pollak Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 11:02
        d_nutka napisała:

>
        > >>
        > > Piszcie tak dalej moze jest ktos taki na forum jak ja naiwny kto zacznie s
        > ie
        > > zastanawiac i odkryje,ze "Krol jest nagi"
        > >
        >
        >
        > przypuśćmy,że ten ktoś tak naiwny to ja.
        > czy jako Ania, twoja goła pupcia otrze się o materac?
        > chyba lepiej ocierać pupcią o materac niż ocierać łezki.
        > d_ naiwnie

Co poeta miał na myśli?
    • pollak Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 10:58

> Jak widzicie ,kilka miesiecy temu zwano mnie "dyzurna mosadu".
      > Moje poglady byly diametralnie inne.Ocenialam Zydow na podstawie "Medalionow"
      >
      > Dopiero agresywne ,rasistowskie ataki na wszystkich,ktorzy odwaza sie na
      > jakakolwiek krytyke Zydow czy Izraela(no i sprawa Jedwabnego)sprawily,ze
      > zaczelam sie interesowac historia stosunkow polsko-zydowskich i nie tylko.
      >
      > Klapki z oczu opadly.no i najsmieszniejsze,ze z osoby broniacej caly czas
      > Zydow zrobiliscie czolowa antysemitke forum kraj.
      >
      > Napracowaliscie sie bardzo nad zmiana moich pogladow za co wypada mi tylko
      > podziekowac .Gdyby nie wy pozostalabym naiwna slodka idiotka.
      >
      > Teraz z braku argumentow wyzywacie mnie za kazdym razem ,jak nie od Arabow to
      > od materacow arabskich.
      >
      > Swiadczy to o waszej bezsilnosci.A mnie dostarcza duzo rozrywki i
      > utwierdza w tym,ze mam racje.
      >
      > Piszcie tak dalej moze jest ktos taki na forum jak ja naiwny kto zacznie sie
      > zastanawiac i odkryje,ze "Krol jest nagi"
      >

Nie przejmuj się. Swoją droga, mi się ta metamorfoza podoba. Czekaż jeszcze
      aż zostaniesz katoliczką gorliwą, zaczniesz słuchać RM i będzisz anty UE.
      Przydała by się nam taka wtyczka w tej diableskiej Brukseli.

pozdr

smilewink

A co do debila z Petach Tikva to nie będzie miał lekko na forum. smile
      • Gość: Ania Re: Do Pollaka IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 11:03
        Katoliczka juz napewno nie zostane.
        Ale tu tez sobie strzelili gola do wlasnej bramki.Jak wiesz kiedys krytykowalam
        bardzo KK ,z tym,ze nie wszystko jak leci.Ale popojawieniu sie HIHI-HAHA po tym
        co pisze kretyn 52.Wycofalam sie prawie calkowicie.Wstyd byc w takim
        towarzystwie.
    • Gość: Hihi Ladnego miana sie dorobilas!! Hihi IP: *.ipt.aol.com 03.10.02, 11:12
      • jojo.tulacz cos tu smierdzi! o, to hihi -stary skunks 03.10.02, 11:16
        • Gość: Hihi Re: cos tu smierdzi! o, to hihi -stary skunks IP: *.ipt.aol.com 03.10.02, 11:52
          Idz sie potulac gdzie indziej. Zasmiecasz to forum, glupie ty bydle.
      • Gość: Ania Re: Ladnego miana sie dorobilas!! Hihi IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 11:23
        Uderz w stol nozyce sie odezwa.
    • _helga Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 11:42
      Moze powinnas ten watek na forum swiat przeniesc, najlepiej po poludniu, bo
      teraz utonie pod tym spamem redakcyjnym. Moze dzieki temu atmosfera sie tam
      troche uspokoi?

ps. Zgadzam sie z Januszem. O ile dobrze zrozumialam, chodzilo mu o to, ze w
      konflikcie na Bliskim Wschodzie dzieja sie teraz okropne rzeczy po obu
      stronach, a nie po jednej stronie. To jest konflikt zbrojny, i to krwawysad

I chyba mylisz sie sadzac, ze uznanie tego jest hipokryzja. Raczej odwrotnie.
      • pollak Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 11:45
        _helga napisała:

> Moze powinnas ten watek na forum swiat przeniesc, najlepiej po poludniu, bo
        > teraz utonie pod tym spamem redakcyjnym. Moze dzieki temu atmosfera sie tam
        > troche uspokoi?
        >
        > ps. Zgadzam sie z Januszem. O ile dobrze zrozumialam, chodzilo mu o to, ze w
        > konflikcie na Bliskim Wschodzie dzieja sie teraz okropne rzeczy po obu
        > stronach, a nie po jednej stronie. To jest konflikt zbrojny, i to krwawysad
        >
        > I chyba mylisz sie sadzac, ze uznanie tego jest hipokryzja. Raczej odwrotnie.

Zobacz co ten ch.j jojo, Twój przyjaciel wypisuje tam. Czy nie czujesz że
        on Ciebie też obraża. Ponadto, o tym materacu, to wypisuje ten rasista wojo
        (o którym ironicznie piszesz że też jesteś nim).
        • pollak D_nutce też: 03.10.02, 11:51
          pollak napisał:

> Zobacz co ten ch.j jojo, Twój przyjaciel wypisuje tam. Czy nie czujesz że
          > on Ciebie też obraża. Ponadto, o tym materacu, to wypisuje ten rasista wojo
          > (o którym ironicznie piszesz że też jesteś nim).

chociaż pewnie i tak niewiele zrozumie.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3152500

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3152572&a=3152572

• refor_mator Droga Aniu 03.10.02, 12:02
            Jeśli jakieś ataki, lub czyjeś zaczepki na tym forum zmieniły tak diametralnie
            twoje poglądy (jak piszesz), to świadczy to albo o twojej słabości, albo o
            charakterze "chorągiewki", albo o zupełnej niedojrzałości.

Z przyjaciółki Żydów stałas się czołową antysemitką na forum kraj.

Jeśli ktoś cie wyzywa od materacy, to źle robi. Każdemu wolno mieć swoje
            poglądy i ich bronić. Ale to twoje tłumaczenie o zmianie poglądów, to zwykłe
            brednie. I ty o tym dobrze wiesz.
            • pollak Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:10
              refor_mator napisał:

> Jeśli jakieś ataki, lub czyjeś zaczepki na tym forum zmieniły tak diametralnie
              > twoje poglądy (jak piszesz), to świadczy to albo o twojej słabości, albo o
              > charakterze "chorągiewki", albo o zupełnej niedojrzałości.
              >
              > Z przyjaciółki Żydów stałas się czołową antysemitką na forum kraj.
              >
              > Jeśli ktoś cie wyzywa od materacy, to źle robi. Każdemu wolno mieć swoje
              > poglądy i ich bronić. Ale to twoje tłumaczenie o zmianie poglądów, to zwykłe
              > brednie. I ty o tym dobrze wiesz.

Tak? To normalna rzecz. Na początek, wiesz, że antysemityzm, że holokaust
              - współczujesz Żydom. Później na forum poznajesz kilku debili i czar
              pryska. Do tej pory ja byłem gorszy, rasista itd. a tu się okazuje ze są
              całkiem niezłe hieny i u nich. I te hieny mówią tobie żeś gorszy.
              • pollak Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:14
                pollak napisał:

> Tak? To normalna rzecz. Na początek, wiesz, że antysemityzm, że holokaust
                > - współczujesz Żydom. Później na forum poznajesz kilku debili i czar
                > pryska. Do tej pory ja byłem gorszy, rasista itd. a tu się okazuje ze są
                > całkiem niezłe hieny i u nich. I te hieny mówią tobie żeś gorszy.

A trzeba dodać, że mozna spotkac także zupełnie odmienne postawy Żydów
                na forum, oraz to że jest także paru kretynów po drugiej stronie barykady.
                Jednak 'świat' raczy zuważać tylko tych z jednej strony, co mnie niesamowicie
                oburza.
                • pollak Jeszcze jedna sprawa 03.10.02, 12:19
                  Zobacz, że wątki jawnie antyzydowskie sa stosunkowo szybko usuwane przez
                  administrację. Jednak już np. antyarabskie nie. Nie będę podawał próbki jakie,
                  ale jeśli by zamienić słowo arabek na żydek itp. to zrobił by się na
                  forum taki rejwach jakiego chyba nie było od początku. Toleranci nie widzą w tych
                  wątkach nic złego - zwykła rzecz. A gdzie sa ci łowcy antysemitów i rasistów,
                  którzy zjawiają się tu, jak tylko w temacie postu jest słowo Żyd?
                  • _helga Re: Jeszcze jedna sprawa 03.10.02, 12:26
                    pollak napisał:

> Zobacz, że wątki jawnie antyzydowskie sa stosunkowo szybko usuwane przez
                    > administrację. Jednak już np. antyarabskie nie. Nie będę podawał próbki jakie,
                    > ale jeśli by zamienić słowo arabek na żydek itp. to zrobił by się na
                    > forum taki rejwach jakiego chyba nie było od początku. Toleranci nie widzą w
                    ty
                    > ch
                    > wątkach nic złego - zwykła rzecz. A gdzie sa ci łowcy antysemitów i rasistów,
                    > którzy zjawiają się tu, jak tylko w temacie postu jest słowo Żyd?

A tu masz racje. Ja w ogole jestem przeciwna usuwaniu postow, za wyjatkiem
                    skrajnych, tj. nawolujacych wprost do zabijania. Zreszta nawet te antyzydowskie
                    posty sa dziwnie usuwane, bo na wlasne oczy widzialam znikajace posty lzejszego
                    kalibru, a te o zabijaniu wisza i wisza bez przeszkod. Absolutny bezsens.

Helga
                • jaceq Jedno pytanko 12.10.02, 23:09
                  pollak napisał:

> A trzeba dodać, że mozna spotkac także zupełnie odmienne postawy Żydów
                  > na forum,

Po czym ich, pollak, rozpoznajesz na forum? Naucz i mnie, co?
              • _helga Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:16
                pollak napisał:

> refor_mator napisał:
                >
                > > Jeśli jakieś ataki, lub czyjeś zaczepki na tym forum zmieniły tak diametra
                > lnie
                > > twoje poglądy (jak piszesz), to świadczy to albo o twojej słabości, albo o
                >
                > > charakterze "chorągiewki", albo o zupełnej niedojrzałości.
                > >
                > > Z przyjaciółki Żydów stałas się czołową antysemitką na forum kraj.
                > >
                > > Jeśli ktoś cie wyzywa od materacy, to źle robi. Każdemu wolno mieć swoje
                > > poglądy i ich bronić. Ale to twoje tłumaczenie o zmianie poglądów, to zwyk
                > łe
                > > brednie. I ty o tym dobrze wiesz.
                >
                >
                > Tak? To normalna rzecz. Na początek, wiesz, że antysemityzm, że holokaust
                > - współczujesz Żydom. Później na forum poznajesz kilku debili i czar
                > pryska. Do tej pory ja byłem gorszy, rasista itd. a tu się okazuje ze są
                > całkiem niezłe hieny i u nich. I te hieny mówią tobie żeś gorszy.

A tu sie nie zgadzam. Co mianowicie oznacza 'przyjaciel Zydow"? Przyjacielem to
                sie jest konkretnego czlowieka, a nie jakiejs mglistej grupy ludzi. W kazdym
                narodzie znajduja sie i debile, i ludzie madrzy. Jesli spotkasz chama Francuza
                to znienawidzisz za to Francje!?? A jesli spotkasz naziste ktory sie pieknie
                wyslawia i jest niezwykle dla ciebie uprzejmy, to czy przez to pokochasz
                nazizm!!? Przeciez nie.
                • pollak Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:24
                  _helga napisała:

> > Tak? To normalna rzecz. Na początek, wiesz, że antysemityzm, że holokaust
                  > > - współczujesz Żydom. Później na forum poznajesz kilku debili i czar
                  > > pryska. Do tej pory ja byłem gorszy, rasista itd. a tu się okazuje ze są
                  > > całkiem niezłe hieny i u nich. I te hieny mówią tobie żeś gorszy.
                  >
                  > A tu sie nie zgadzam. Co mianowicie oznacza 'przyjaciel Zydow"? Przyjacielem to
                  >
                  > sie jest konkretnego czlowieka, a nie jakiejs mglistej grupy ludzi. W kazdym
                  > narodzie znajduja sie i debile, i ludzie madrzy. Jesli spotkasz chama Francuza
                  > to znienawidzisz za to Francje!?? A jesli spotkasz naziste ktory sie pieknie
                  > wyslawia i jest niezwykle dla ciebie uprzejmy, to czy przez to pokochasz
                  > nazizm!!? Przeciez nie.

Ale nie ma problemu określać Polaków mianem antysemitów i rasistów.
                  Poczytaj łowców antysemitów pokroju 'qrde', to zobaczysz że można
                  stosunkowo szybko poczuć niechęć do Żydów (może nie do wszystkich,
                  ale po prostu zawsze będzie się ich przeciwnikiem czy to politycznym,
                  czy innym). Z jednej strony będą mówić żeś rasista i trzeba się z tego leczyć,
                  a z drugiej strony swoich przeciwników bedą okreslać mianem arabków po tatusiu,
                  czy materacem arabskim (przypadki autentyczne na forum).
                  • pollak A później ci łaskawie przebaczą antysemityzm, 03.10.02, 12:26
                    na krótko bo na krótko, ale zawsze na trochę. Szczerze za to dziękuję.
                  • _helga Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:36
                    pollak napisał:

> _helga napisała:
                    >
                    >
                    > > > Tak? To normalna rzecz. Na początek, wiesz, że antysemityzm, że holok
                    > aust
                    > > > - współczujesz Żydom. Później na forum poznajesz kilku debili i czar
                    > > > pryska. Do tej pory ja byłem gorszy, rasista itd. a tu się okazuje ze
                    > są
                    > > > całkiem niezłe hieny i u nich. I te hieny mówią tobie żeś gorszy.
                    > >
                    > > A tu sie nie zgadzam. Co mianowicie oznacza 'przyjaciel Zydow"? Przyjaciel
                    > em to
                    > >
                    > > sie jest konkretnego czlowieka, a nie jakiejs mglistej grupy ludzi. W kazd
                    > ym
                    > > narodzie znajduja sie i debile, i ludzie madrzy. Jesli spotkasz chama Fran
                    > cuza
                    > > to znienawidzisz za to Francje!?? A jesli spotkasz naziste ktory sie piekn
                    > ie
                    > > wyslawia i jest niezwykle dla ciebie uprzejmy, to czy przez to pokochasz
                    > > nazizm!!? Przeciez nie.
                    >
                    > Ale nie ma problemu określać Polaków mianem antysemitów i rasistów.
                    > Poczytaj łowców antysemitów pokroju 'qrde', to zobaczysz że można
                    > stosunkowo szybko poczuć niechęć do Żydów (może nie do wszystkich,
                    > ale po prostu zawsze będzie się ich przeciwnikiem czy to politycznym,
                    > czy innym). Z jednej strony będą mówić żeś rasista i trzeba się z tego leczyć,
                    > a z drugiej strony swoich przeciwników bedą okreslać mianem arabków po
                    tatusiu,
                    > czy materacem arabskim (przypadki autentyczne na forum).

Dla mnie jest to akurat jest problem. Nazwanie kogos antysemita czy rasista to
                    ciezka obelga i trzeba wiedziec co sie robi. Chyba nie trafilam na posty qrde
                    to nic nie moge skometowac, bo to by bylo nieuczciwe. Moge powiedziec tylko
                    bardzo ogolnie i delikatnie, ze nadmierny entuzjazm wykazywany w sprawie
                    tropienia antysemitow moze miewac skutki wrecz szkodliwe w dziedzinie
                    zwalczania antysemityzmu czy rasizmu. Ale zaznaczam ze nie wiem czy qrde jest
                    takim nadmiernym entuzjasta czy nie, bo nie widzialam co pisze.
                    • pollak Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:43
                      _helga napisała:

> zaznaczam ze nie wiem czy qrde jest
                      > takim nadmiernym entuzjasta czy nie, bo nie widzialam co pisze.

Tolerant jakich mało (pseudonim artystyczne PER).
                • werw Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:45
                  Zgadzam się w pełni z Helgą i z Reformatorem: kiedyś już pisałem coś podobnego
                  do Ani, niestety bez efektu. Prawdą jest też że i Ania nie jest święta: zdarza
                  jej się nazwać kogoś skurwysynem, a w swoim ostatnim wcieleniu (także jako
                  Gini) dowiodłą że obietywizm niejedno ma imię...
                  • pollak Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:49
                    werw napisała:

> Zgadzam się w pełni z Helgą i z Reformatorem: kiedyś już pisałem coś podobnego
                    > do Ani, niestety bez efektu. Prawdą jest też że i Ania nie jest święta: zdarza
                    > jej się nazwać kogoś skurwysynem a w swoim ostatnim wcieleniu (także jako
                    > Gini) dowiodłą że obietywizm niejedno ma imię...

Czy jest rasistką? Czy jest arabskim materacem?
                    • werw Re: Droga Aniu 03.10.02, 12:54
                      Zgadzam się w pełni z Helgą i z Reformatorem: kiedyś już pisałem coś podobnego
                      do Ani, niestety bez efektu. Prawdą jest też że i Ania nie jest święta: zdarza
                      jej się nazwać kogoś skurwysynem a w swoim ostatnim wcieleniu (także jako Gini)
                      dowiodłą że obietywizm niejedno ma imię...
            • Gość: Ania Re: Droga Aniu IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 12:11
              refor_mator napisał:

> Jeśli jakieś ataki, lub czyjeś zaczepki na tym forum zmieniły tak
              diametralnie
              > twoje poglądy (jak piszesz), to świadczy to albo o twojej słabości, albo o
              > charakterze "chorągiewki", albo o zupełnej niedojrzałości.
              >
              Zle zrozumiales.Przedtem patrzylam na stosunki polsko-zydowskie i samych Zydow
              poprzez "Medaliony" Nalkowskiej -nie wiedzialam o Zydach prawie nic.
              Teraz zaczelam troche czytac i patrze obiektywnie.Wiem juz,ze oprocz Zyda
              Tuwima,ktorego lubie czy Zyda ofiary Oswiecimia byl tez Zyd Morel czy Zyd
              Berman.

> Z przyjaciółki Żydów stałas się czołową antysemitką na forum kraj.
              >
              To nie ja sie stalam.Ze mnie zrobiono antysemitke.
              nie pomoglo nawet przytoczenie mojej wypowiedzi,ze widzi Zydow tylko jako
              agresorow a nie widzi zydowskich dzieci ,ktore palestynczycy wysadzaja.
              Komus bardzo zalezalo na tym by miec jednego wroga wiecej.

> Jeśli ktoś cie wyzywa od materacy, to źle robi. Każdemu wolno mieć swoje
              > poglądy i ich bronić. Ale to twoje tłumaczenie o zmianie poglądów, to zwykłe
              > brednie. I ty o tym dobrze wiesz.
              >
              • jaceq Re: Droga Aniu 12.10.02, 23:14

> Teraz zaczelam troche czytac i patrze obiektywnie.

"trochę czytać" - i już się wie, że się patrzy "obiektywnie"? Jak ta obiektywność łatwo przychodzi. Ja czytam
                tak z kilkanaście razy więcej, niż "trochę" - i , psiakrew, chciałbym móc o sobie powiedzieć, że jestem
                obiektywny.

>Wiem juz,ze oprocz Zyda
                > Tuwima,ktorego lubie czy Zyda ofiary Oswiecimia byl tez Zyd Morel czy Zyd Berman.

Aha. A których było więcej?

• bykk Re: do Ani:) 03.10.02, 11:57
          Witam Cię Aniu.
          Myślę,że czasem sama dajesz im powody do tegosmile)!
          Po co wspominasz,karawana,psysmile)?hehehe! Nie przejmaj się byle bucami!
          pozdrawiam
          hej!
          • Gość: Ania Re: do Ani:) IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 12:14
            bykk napisał:

> Witam Cię Aniu.
            > Myślę,że czasem sama dajesz im powody do tegosmile)!
            >
            Tak Bykku moja wina Krzysiowi tez daje powody bo sobie mna morde wyciera.

Po co wspominasz,karawana,psysmile)?hehehe! Nie przejmaj się byle bucami!
            > pozdrawiam
            > hej!

Ja tez pozdrawiam
        • _helga Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 12:09
          pollak napisał:

> _helga napisała:
          >
          > > Moze powinnas ten watek na forum swiat przeniesc, najlepiej po poludniu, b
          > o
          > > teraz utonie pod tym spamem redakcyjnym. Moze dzieki temu atmosfera sie ta
          > m
          > > troche uspokoi?
          > >
          > > ps. Zgadzam sie z Januszem. O ile dobrze zrozumialam, chodzilo mu o to, ze
          > w
          > > konflikcie na Bliskim Wschodzie dzieja sie teraz okropne rzeczy po obu
          > > stronach, a nie po jednej stronie. To jest konflikt zbrojny, i to krwawysad
          > >
          > > I chyba mylisz sie sadzac, ze uznanie tego jest hipokryzja. Raczej odwrotn
          > ie.
          >
          >
          > Zobacz co ten ch.j jojo, Twój przyjaciel wypisuje tam. Czy nie czujesz że
          > on Ciebie też obraża. Ponadto, o tym materacu, to wypisuje ten rasista wojo
          > (o którym ironicznie piszesz że też jesteś nim).

Ja juz tam prawie calkiem nie zagladam, bo nie ma po co. Jak jojo potrafi
          przeklinac, to z gory wiem, bez zagladania. Pewnie cos pod adresem "Polackow"
          napisal? On tak nazywa jewhatera, aktualnie jewkillera. A cokolwiek sie by nie
          wymyslilo bluzgajacego na tego lobuza, to mu sie to nalezy. Sam nik o nim
          swiadczy. Problem w tym, ze jak ktos jest Zydem i zobaczy iles tam postow o
          zabijaniu i otwieraniu na nowo obozow zaglady, to potem wali po paszczy kazdego
          jak leci. Bo tez niekoniecznie daje rade odroznic w tym morzu antyzydowskich
          postow kto co pisze z jakiego powodu. Z tego postu zalozycielskiego Ani
          wywnioskowalam ze jest ona ofiara tej sytuacji. Nie ona jedna. Na przyklad ja
          dostawalam do skrzynki upojne maile z grozbami pobicia, aczkolwiek akurat za
          poglady proizraelskie. Dlatego stamtad odeszlam, bo chce miec spokoj. Nie ja
          jedna zreszta poszlam sobie stamtad. Ludzie o bardzo roznych pogladach juz sie
          tam nie pojawiaja.

Upieram sie ze gdyby gdyby tych okropnych jewhaterow i liczytrupow nie bylo, to
          z joja od razu by cala para zeszla, i nie tylko z joja.
          • jaceq Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 12.10.02, 23:16
            _helga napisała:

> Ja juz tam prawie calkiem nie zagladam, bo nie ma po co.

O, jak ja to rozumiem.
      • Gość: Ania Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 12:03
        _helga napisała:

> Moze powinnas ten watek na forum swiat przeniesc, najlepiej po poludniu, bo
        > teraz utonie pod tym spamem redakcyjnym. Moze dzieki temu atmosfera sie tam
        > troche uspokoi?
        >
        > ps. Zgadzam sie z Januszem. O ile dobrze zrozumialam, chodzilo mu o to, ze w
        > konflikcie na Bliskim Wschodzie dzieja sie teraz okropne rzeczy po obu
        > stronach, a nie po jednej stronie. To jest konflikt zbrojny, i to krwawysad
        >
        > I chyba mylisz sie sadzac, ze uznanie tego jest hipokryzja. Raczej odwrotnie.
        >
        >
        • Gość: Ania Dla Helgi i nie tylko IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 12:50
          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=2484520&a=2484520
          Wyjasniam;ze autor watku Per to przytaczany przez Pollaka qrde ,ktory niegdys
          zmieszal Andrzeja G z blotem ,(zrobil z Niego chyba ksiedza.),za wypowiedz w
          watku na temat homoseksualistow.Tak bronil tolerancji,ze w jej imie wyrznal by
          pol swiata.Tak jak w tym watku tak oburza sie na antysemityzm,ze miesza z
          blotem wszystkich Polakow.

Pouczajaca lektura.Jak Ci sie bedzie chcialo to przeczytaj wszystko bo ciekawe.
          • _helga Re: Dla Helgi i nie tylko 03.10.02, 13:16

> <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
            f=28&w=2484520&a=
            > 2484520"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
            f=28&w=24
            > 84520&a=2484520</a>
            > Wyjasniam;ze autor watku Per to przytaczany przez Pollaka qrde ,ktory niegdys
            > zmieszal Andrzeja G z blotem ,(zrobil z Niego chyba ksiedza.),za wypowiedz w
            > watku na temat homoseksualistow.Tak bronil tolerancji,ze w jej imie wyrznal
            by
            > pol swiata.Tak jak w tym watku tak oburza sie na antysemityzm,ze miesza z
            > blotem wszystkich Polakow.
            >
            > Pouczajaca lektura.Jak Ci sie bedzie chcialo to przeczytaj wszystko bo
            ciekawe.

Reszty nie przeczytam, bo mi sie wydaje ze ciag dalszy to byla pyskowka a ja
            juz stracilam odpornosc psychiczna na pyskowki. Z punktu widzenia mojego
            swiatopogladu bardzo sie ciesze, ze sie odezwal forumowicz z protestem
            przeciwko wypowiedziom antysemickim. Natomiast moim zdaniem popelnil blad
            piszac ze przyznaje racje glosom, ze Polacy to narod antysemitow i ze takie
            glosy powinnismy przyjmowac z pokora. Intencje rozumiem, niemniej nie jestesmy
            narodem antysemitow. Powiem wiecej, jak sie czyta badania porownawcze z roznych
            panstw w Europie, to wcale nienajgorzej wypadamy jako calosc. Czyli to jest w
            sumie dobry przyklad na to co mowilam wyzej, ze nadmierny entuzjazm w tropieniu
            antysemityzmu moze szkodzic wlasnie zwalczaniu antysemityzmu. Konkretnie w tym
            przypadku ta wypowiedz moglaby na przyklad rozwscieczyc ludzi ktorzy wcale
            antysemitami nie sa, i sprowadzic dyskusje do bezsensownej pyskowki o tym, czy
            wszyscy jestesmy antysemitami czy nie. A mozna bylo napisac post innego
            rodzaju, np. zamiast pisac o narodzie napisac o konkretnej wypowiedzi
            konkretnego parlamentarzysty.
            • _helga Re: Dla Helgi i nie tylko- errata. 03.10.02, 13:31
              _helga napisała:

>
              > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
              > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a>
              > f=28&w=2484520&a=
              > > 2484520"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
              > f=28&w=24
              > > 84520&a=2484520</a>
              > > Wyjasniam;ze autor watku Per to przytaczany przez Pollaka qrde ,ktory nieg
              > dys
              > > zmieszal Andrzeja G z blotem ,(zrobil z Niego chyba ksiedza.),za wypowiedz
              > w
              > > watku na temat homoseksualistow.Tak bronil tolerancji,ze w jej imie wyrzna
              > l
              > by
              > > pol swiata.Tak jak w tym watku tak oburza sie na antysemityzm,ze miesza z
              > > blotem wszystkich Polakow.
              > >
              > > Pouczajaca lektura.Jak Ci sie bedzie chcialo to przeczytaj wszystko bo
              > ciekawe.
              >
              > Reszty nie przeczytam, bo mi sie wydaje ze ciag dalszy to byla pyskowka a ja
              > juz stracilam odpornosc psychiczna na pyskowki. Z punktu widzenia mojego
              > swiatopogladu bardzo sie ciesze, ze sie odezwal forumowicz z protestem
              > przeciwko wypowiedziom antysemickim. Natomiast moim zdaniem popelnil blad
              > piszac ze przyznaje racje glosom, ze Polacy to narod antysemitow i ze takie
              > glosy powinnismy przyjmowac z pokora. Intencje rozumiem, niemniej nie
              jestesmy
              > narodem antysemitow. Powiem wiecej, jak sie czyta badania porownawcze z
              roznych
              >
              > panstw w Europie, to wcale nienajgorzej wypadamy jako calosc. Czyli to jest w
              > sumie dobry przyklad na to co mowilam wyzej, ze nadmierny entuzjazm w
              tropieniu
              >
              > antysemityzmu moze szkodzic wlasnie zwalczaniu antysemityzmu. Konkretnie w
              tym
              > przypadku ta wypowiedz moglaby na przyklad rozwscieczyc ludzi ktorzy wcale
              > antysemitami nie sa, i sprowadzic dyskusje do bezsensownej pyskowki o tym,
              czy
              > wszyscy jestesmy antysemitami czy nie. A mozna bylo napisac post innego
              > rodzaju, np. zamiast pisac o narodzie napisac o konkretnej wypowiedzi
              > konkretnego parlamentarzysty.
              >
        • Gość: Elena Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: 62.57.178.* 03.10.02, 14:17
          Aniu dawno już obserwuję ciebie na forum i podziwiam twoją
          inteligencję,posługiwanie się językiem, szybką, celną ripostę itd.Bardzo
          chciałabym mieć takie tools w swoim ręku.I do tego nie używasz wzorem innych
          słów ciężkiego kalibru.Dlaczego jednak uważasz,że każdy powinien mieć radykalne
          poglądyCzy musimy opowiadać się za którąś ze stron w konflikcie izraelsko-
          palestyńskim?Proponuje trzecie wyjście -bezstronność. I to nie na zasadzie Panu
          Bogu świecę a Diabłu ogarek.Ani świecy ani ogarka.Człowiek zawsze dla swoich
          działań i idei potrzebuje poklasku innych.Żeby go zdobyć manipuluje,
          przekonuje, wyzywa, kłamie.Dlaczego mamy ładować się w grę moralnie niepewną i
          brudzić swoje ręce?Pozwolić sobą manipulować?Dlaczego nie myśleć że obie strony
          mają rację, prawa do tej ziemi i muszą nauczyć się żyć razem.Kiedyś tak
          żyli.Jak widać nikt nie jest prorokiem w swoim własnym kraju, a każda ideologia
          która kosztuje choćby jedno ludzkie życie jest zła.Niezły slogan
          wyszedł.Ludzkość wprawdzie może dorobiła się paru prawd uniwersalnych, ale przy
          najmniejszym sporze tysiące prawd subiektywnych przysłaaniają ten przepiękny
          horyzont.I nie spodziewaj się że jakiś Żyd czy Arab na tym forum oceni tę
          sytuację obiektywnie.Zbyt są uwikłani emocjonalnie i personalnie w to co się
          dzieje na ich ziemi.Dla mnie byłoby już szczęściem zobaczyć na tym forum
          jakiegoś zrównoważonego roztropnego Zyda,czy Araba,który hamuje swojego
          własnego współplemieńca zazwyczaj młodego i z gorącą głową w wyrażaniu zbyt
          radykalnych poglądów, czy po prostu obrażaniu współdyskutantów.A wszystkim moim
          współplemieńcom też życzę roztropności.
    • Gość: doku Uczciwie, choć brzydko IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.02, 12:59

> agresywne ,rasistowskie ataki na wszystkich,ktorzy odwaza sie na
      >
      >

Słodka nigdy nie byłaś. Co najwyżej młodziutka. Nie wierzę aby człowiek dorosły
      mógł dać się uwieć na wiarę ciemnogrodu. Jeżeli szczycisz się tym, że stałaś
      się czołową antysemitką kraju, to znaczy że jesteś ponurą idiotką.
      • Gość: luka Re: Won do "roboty", złodzieju... IP: *.k.mcnet.pl 03.10.02, 13:08
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Słodka nigdy nie byłaś. Co najwyżej młodziutka. Nie wierzę aby człowiek
        dorosły
        > mógł dać się uwieć na wiarę ciemnogrodu. Jeżeli szczycisz się tym, że stałaś
        > się czołową antysemitką kraju, to znaczy że jesteś ponurą idiotką.

...kiedy oddasz mi moje 23 500 PLN, minfinowa biegunko?
      • pro100 Płasko i bez sensu 03.10.02, 13:17
        Gość portalu: doku napisał(a):

>
        > > agresywne ,rasistowskie ataki na wszystkich,ktorzy odwaza sie na
        > > jakakolwiek krytyke Zydow czy Izraela(no i sprawa Jedwabnego)sprawily,ze
        > > zaczelam sie interesowac historia stosunkow polsko-zydowskich i nie tylko.
        > >
        > > Klapki z oczu opadly.no i najsmieszniejsze,ze z osoby broniacej caly czas
        > > Zydow zrobiliscie czolowa antysemitke forum kraj.
        > >
        > > Napracowaliscie sie bardzo nad zmiana moich pogladow za co wypada mi tylko
        >
        > > podziekowac .Gdyby nie wy pozostalabym naiwna slodka idiotka.
        >
        dorosły
        >

Panie Doku, tekst zdecydowanie odstaje od szczytowego osiągnięcia "Ody do
        Balcerowicza". Jeśli po obfitym posiłku, to brak lekkości dowcipu CZĘŚCIOWO
        usprawiedliwiam ale głupoty NIE.
        • Gość: doku Nie zawsze wszystko się udaje, nawet mnie IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.02, 13:22
          pro100 napisał:

> Panie Doku, tekst zdecydowanie odstaje od szczytowego osiągnięcia "Ody do
          > Balcerowicza".

Dziekuję za zachętę, będę się bardziej starał
      • refor_mator Re: Aniu, uczciwie, choć brzydko 03.10.02, 13:17
        Przeczytałem przytoczony przez ciebie link do wątku PER.

Człowiek wypowiada swoje zdanie i ma do tego prawo. Można się z nim zgadzać lub
        nie. Ale ten jego tekst nie mówi wcale o wyrżnięciu połowy świata w imie
        tolerancji ani nie obraża Polaków.
        To juz twoja interpretacja i w moim pojęciu mylna. Może ten osobnik gdzie
        indziej pisze coś takiego - nie znam jego postów.

Akurat w tym postcie PER wyraża poglądy z którymi ja sie zgadzam.

Sam znam kilka osób, które wygadują niestworzone brednie wobec Żydów i zieją
        nienawiścią. Ale, co dziwne, żadna z tych osób nie okraśla się jako antysemita
        i wszystkie twierdzą, że antysemityzmu w Polsce nie ma.

Z mojego doświadczenia życiowego widzę, że to antysemici twierdzą, że
        antysemityzm w Polsce nie istnieje lub bardzo go bagatelizują. A o sprawie
        Jedwabnego mówia, że śledztwo niczego nie wykazało i to wszystko Niemcy.
        O pogromie kieleckim nie chcą pamiętać lub przypisują go Żydom z UB.

I zaprawdę nie rozumiem, jak pod wpływem forum GW można stać się antysemita.
        Aniu droga - to w tobie siedziało wcześniej. Ja np. antysemitą sie nie stałem,
        a funkcjonuję na forum GW ponad rok.
        • Gość: Ania Re: Aniu, uczciwie, choć brzydko IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 13:54
          refor_mator napisał:

> Przeczytałem przytoczony przez ciebie link do wątku PER.
          >
          > Człowiek wypowiada swoje zdanie i ma do tego prawo. Można się z nim zgadzać
          lub
          >
          > nie. Ale ten jego tekst nie mówi wcale o wyrżnięciu połowy świata w imie
          > tolerancji ani nie obraża Polaków.
          > To juz twoja interpretacja i w moim pojęciu mylna. Może ten osobnik gdzie
          > indziej pisze coś takiego - nie znam jego postów.
          >
          > Akurat w tym postcie PER wyraża poglądy z którymi ja sie zgadzam.
          >
          Jeszcze kilka lat temu oburzalem sie, slyszac glosy z Zachodu, ze Polacy to
          narod antysemitow. Wszystkie tego typu wypowiedzi wydawaly mi sie byc
          antypolskie, tendencyjne, niemal rasistowskie. Z biegiem jednak czasu
          zaczalem utwierdzac sie w przekonaniu, ze sa jednak sluszne. Wystarczy nawet
          wejsc na to forum, by sie o tym przekonac, wystarczy posluchac niektorych
          naszych parlamentarzystow, wystarczy zorientowac sie w temacie, oglednie
          mowiac, Jedwabnego. Coraz czesciej mnoza sie wypowiedzi, wystapienia, postawy
          mnie wrecz przerazajace. W kraju, w ktorym dokonal sie Holocaust, mozna
          byloby z nieco wieksza godnosci, uczciwoscia, sprawiedliwosci i zwykla ludzka
          przyzwoitoscia do tego podchodzic. Ja wiem, ze moralnosc nie jest teraz w
          cenie, ze ludzie lubia obrzucac sie blotem, ze z zawiscia patrza na tych,
          ktorym sie ciut lepiej powodzi, ze nie sa w stanie wziac odpowiedzialnosci za
          swoje slowa i czyny, ze nie potrafia spogladac prawdzie w oczy...

A wyobraz sobie,ze ja sie nie zgadzam a na co zaraz ci napisze.Przeczytaj sobie
          zakonczenie watku pana Pera.

W takim
          razie jednak, my, Polacy,

MY Polacy?Wszyscy?

nie powinnismy sie wiecej obruszac, kiedy nazwa nas

ludzkimi smieciami,

kiedy nazwa nas narodem antysemitow,

narodem glabow,

prymitywow i wsiorow.

Powinnismy do tych opinii podejsc z nalezyta pokora,
          gdyz sami swoim zachowaniem dajemy powody, by tak nas traktowac.

A gdybym byla prowokatorka i w miejsce Polakow wstawila Zydow to co by sie
          stalo?Swiete oburzenie ,ze to antysemita pisal.Ale Polakow mozna lzyc bezkarnie.

> Sam znam kilka osób, które wygadują niestworzone brednie wobec Żydów i zieją
          > nienawiścią. Ale, co dziwne, żadna z tych osób nie okraśla się jako
          antysemita
          > i wszystkie twierdzą, że antysemityzmu w Polsce nie ma.
          >
          Czy kilka osob ,ktore znasz swiadczy o antysemityzmie panujacym w Polsce?

> Z mojego doświadczenia życiowego widzę, że to antysemici twierdzą, że
          > antysemityzm w Polsce nie istnieje lub bardzo go bagatelizują.

A o sprawie
          > Jedwabnego mówia, że śledztwo niczego nie wykazało i to wszystko Niemcy.
          > O pogromie kieleckim nie chcą pamiętać lub przypisują go Żydom z UB.
          >

A co ma Jedwabne do Kielc?

a sledztwo w Jedwabnym juz jest zakonczone?
          A co wykazalo?
          Tylko konkrety prosze.

> I zaprawdę nie rozumiem, jak pod wpływem forum GW można stać się antysemita.
          >
          A czy ja stalam sie antysemitka?Czy pisze gdzies,ze wszyscy Zydzi sa zli itd....

Czy kazda krytyke =Zydow podciagasz pod antysemityzm?

Polakow mozna flekowac pisac o nich durni ,wsioki itd Ty sie pod tym
          podpisujesz.

Ale jak ja napisze,ze nie podoba mi sie ksiazka pana Grossa i to,ze nie
          dokonczono ekshumacji w Jedwabnym to juz jest be to jest antysemityzm.

Aniu droga - to w tobie siedziało wcześniej. Ja np. antysemitą sie nie stałem,
          > a funkcjonuję na forum GW ponad rok.
          >
      • Gość: Ania Doku znowu rzniesz glupa IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 13:36
        .
        dorosły
        >

a gdzie ja sie szczyce?Wyraznie napisalam,ze to ze mnie na sile zrobiono
        antysemitke mimomoich wypowiedzi przuchylnych Zydom.

Przeczytaj przed napisaniem odpowiedzi doku.
        • Gość: orrin Re: Doku znowu rzniesz glupa IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 03.10.02, 13:47
          Aniu-jestem z Tobą. Każdy ma proawo zmienic poglady i trzeba to uszanować.
          Czytałem Twoje posty i w innych miejscach. Jesteś niewątpliwie osobą myślącą i
          o wielkiej kulturze. Możesz byc z siebie dumna (dumny).
        • Gość: doku "Napracowaliscie sie bardzo nad zmiana moich pogla IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.02, 13:47
          Naprawdę Cię nie rozumiem. Na jakie zmieniły się Twoje poglądy?
        • Gość: Blong do Ani o kretynie Doku IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 01:15
          cokolwiek ci mowi ten idiota nie trzeba brac pod uwage. Jako wielki "liberal"
          i "demokrata" uwaza rozne inne narody za podludzi. Kogo ci takie oznaczanie
          jakiejs nacji przypomina ? smile
      • Gość: Śmiewca Do Ani perswazyjnie: "Ten model tak ma..." IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 13:58
        Przeważająca większośc uprawiających grafomanie na Forum wyznaje w kwestii
        żydowskiej filozofie biało-czarną. Każda teza jest wrzucana do szuflady wg
        prostego klucza: napiszesz np. Adam Michnik jest boski i wszyscy wiedzą(!)
        jesteś Żyd albo co gorsza filosemita; napiszesz zaś, że film Polańskiego o
        Szpilmanie jest totalną klapą artystyczną - wiadomo, jeszcze jeden antysemita.
        Merytoryczna zawartość wypowiedzi nie ma oczywiście jakiegokolwiek znaczenia.
        w tym rezerwacie nie ma powietrza dla mędrca czy prześmiewcy szkiełka i oka.
        Dlatego z zasady unikam bójek na tym ringu.
        Oddzielnym tematem jest sprawa konfliktu izraelsko-arabskiego, gdzie nie
        można zachować milczenia.
        Właśnie dlatego uznana zostałaś za antysemitkę, że zgłosiłaś jakiekolwiek
        zastrzeżenia wobec obowiązującej tezy: dobry palestyńczyk to martwy
        palestyńczyk.
        Nadużycie propagandowe jest oczywiste, nie popierasz bezwarunkowo Izraela
        to jesteś antysemitą. Nielogiczne, bo cóż ma mój stosunek do Żyda w Polsce do
        opinii o tamtej wojnie? Nie o logikę tu chodzi, ale o skuteczne wpływanie na
        polską i światową opinie społeczną, wielu ludzi nie krytykuje publicznie
        Izraela z obawy by nie posądzeno ich o antysemityzm.
        Nikt w te materace nie wierzy, ale mordę ze wstydu może zamkniesz? a inni
        nie będą próbowali! piszesz swoje posty z Belgii, tam krytyka Izraela jest
        bardziej otwarta niż w Polsce, czyżbyś mimo to nie zauważyła takich samych
        działań lobbystów na rzecz państwa Izrael.
        MAŁY TEŚCIK!
        Uważam, że państwo Izrael popełnia w Palestynie zbrodnie przeciwko
        ludzkości i mam nadzieje, że jego przywódcy staną kiedyś przed międzynarodowym
        trybunałem.
        Jednocześnie oświadczam, że nie jestem antysemitą, przyjaciele dostaliby
        łaskotek ze śmiechu od czytania oczywistośći!
        I teraz zobaczysz jak mnie skopią i ile coup de pied de l ane dostanę!
        pozdr.
        Śmiewca

• _helga Jak chcesz koniecznie zeby cie kopac... 03.10.02, 14:12
          To za jedno mozna. za ten mianowicie fragment:

'Właśnie dlatego uznana zostałaś za antysemitkę, że zgłosiłaś jakiekolwiek
          zastrzeżenia wobec obowiązującej tezy: dobry palestyńczyk to martwy
          palestyńczyk.'

W kontekscie tego co sam napisales:

"Przeważająca większośc uprawiających grafomanie na Forum wyznaje w kwestii
          żydowskiej filozofie biało-czarną. Każda teza jest wrzucana do szuflady wg
          prostego klucza: napiszesz np. Adam Michnik jest boski i wszyscy wiedzą(!)
          jesteś Żyd albo co gorsza filosemita; napiszesz zaś, że film Polańskiego o
          Szpilmanie jest totalną klapą artystyczną - wiadomo, jeszcze jeden antysemita.
          Merytoryczna zawartość wypowiedzi nie ma oczywiście jakiegokolwiek znaczenia."

Nie jestem pewna co mianowicie masz na mysli mowiac o 'obowiazujacej tezie' i
          kogo obowiazujacej. Na wszelki wypadek nawet sie odpowiedzi w tej sprawie nie
          domagam, pyskowek nie lubie. Skoro jednak sam piszesz o merytorycznej
          zawartossci wypowiedzi, to cie informuje, ze wlasnie ci sie udalo napisac
          zdanie oznaczajace, ze oskarzasz wszystkich, ktorzy maja w sprawie Palestyny
          inne zdanie niz ty, o chec zamordowania wszystkich Palestynczykow jak leci. I
          ze na dokladke ta mordercza sklonnosc jest 'zdaniem obowiazujacym' - czyli jak
          to jest? Zyjesz w kraju totalitarnym i wsrod 'urodzonych mordercow'!!!? To
          bardzo ciezkie oskarzenie, przy ktorym epitet 'arabski materac' to pikus.
          Chamski, ale nie zawierajacy oskarzen o sklonnosci mordercze.
          • Gość: Śmiewca Do Helgi perswazyjnie o agentach wpływu..... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 14:32
            Wydawało mi się, że dośc jasno o zbrodnie oskarżyłem przywódców państwa
            Izrael. Nie wierzę, byś potrafiła moralnie akceptować zabijanie kobiet i dzieci
            przez ludzi w mundurach żołnierzy reprezentujących cywilizowane, uznawane przez
            społeczność międzynarodową państwo. Jest ogromna różnica między nimi a
            czyniącymi to samo terrorystami, którzy bez względu na motywy są po prostu
            mordercami.
            Twoja nerwowa reakcja tylko potwierdza moją opinię o istnieniu w Polsce i
            na całym świecie olbrzymiego lobby zazwyczaj nieświadomych istoty rzeczy
            agentów wpływu państwa Izrael ("agent wpływu" to zupełnie coś innego
            niż "agent" w potocznym rozumieniu). I ta grupa czyni to korzystne dla tego
            państwa zamieszanie w umysłach.
            • _helga Re: Do Helgi perswazyjnie o dyskusji..... 03.10.02, 14:59
              Gość portalu: Śmiewca napisał(a):

> Wydawało mi się, że dośc jasno o zbrodnie oskarżyłem przywódców państwa
              > Izrael. Nie wierzę, byś potrafiła moralnie akceptować zabijanie kobiet i
              dzieci
              >
              > przez ludzi w mundurach żołnierzy reprezentujących cywilizowane, uznawane
              przez
              >
              > społeczność międzynarodową państwo. Jest ogromna różnica między nimi a
              > czyniącymi to samo terrorystami, którzy bez względu na motywy są po prostu
              > mordercami.
              > Twoja nerwowa reakcja tylko potwierdza moją opinię o istnieniu w Polsce i
              > na całym świecie olbrzymiego lobby zazwyczaj nieświadomych istoty rzeczy
              > agentów wpływu państwa Izrael ("agent wpływu" to zupełnie coś innego
              > niż "agent" w potocznym rozumieniu). I ta grupa czyni to korzystne dla tego
              > państwa zamieszanie w umysłach.

Smiewca. My nie zyjemy w panstwie Izrael tylko w Polsce. Ania nie dyskutuje z
              mieszkancami panstwa Izrael, a przynajmniej nie tylko. W poscie do Ani zawarles
              hipoteze, ze starla sie z 'obowiazujaca opinia' o koniecznosci wymordowania
              wszystkich Palestynczykow i dlatego zostala nazwana antysemitka. Ja ci tylko
              uprzejmie perswaduje, ze uczestnicy forum nie sa urodzonymi mordercami. Jesli
              uwazasz, ze moje perswazje w powyzszej kwestii to dowod, ze jestem agentem
              wplywu panstwa Izrael, obojetnie czy swiadomym, czy nie, to ja w tym momencie
              wymiekamsad
    • Gość: gaduła Re: do ciebie ANIU ! IP: *.IOd.krakow.pl 03.10.02, 13:44
      ja lubię chude i długie, jeżeli tak to jestes w moim typie !!

buzi
      • Gość: krzys52 Zgrabna to ona nie jest, ale za to ladna - tez nie IP: *.proxy.aol.com 04.10.02, 01:05
        Gość portalu: gaduła napisał(a):

> ja lubię chude i długie, jeżeli tak to jestes w moim typie !!
        >
        > buzi
        ..
        :::::
        Czyli z cala pewnoscia jest Smierduszka w Twoim typie jesli tylko odpowiada Ci
        ten jej wiecznie rozjazgotany pysk.
        ..
        buzi innym razem smile
        ..
        K.P.
    • Gość: krzys52 ___He he, coz za gornolotne okreslenie sciery___ IP: *.proxy.aol.com 03.10.02, 14:23
      wiem, ze bardzo bys chciala byc owym materacem (pomarzyc dobra rzecz zasuszoka
      bzdziagwo) tylko ktory Arab poleci na taka paskudke(?) sad(
      • pro100 Krzysiu, kibel piętro niżej ! (znów to samo!) nt 03.10.02, 14:48
        • refor_mator Aniu, czy ja nie umiem czytać? 03.10.02, 15:58

>
          >
          >

Tak więc:
          Czy nie jestes antysemitką, a tylko ludzie ci wmawiają, że jesteś, a ty tak na
          prawdę kochasz Żydów?

Piszesz, że:
          Twoje poglądy kiedys były diametralnie inne. A teraz ludzie z forum napracowali
          się nad zmiana twoich poglądów, za co im dziękujesz, bo kiedys byłas idiotka a
          teraz klapki ci spadły.

I jeszcze jedno:
          Jak Polak krytykuje Polaków, to nie jest antypolonizm, tylko bicie sie w piersi.
          Jak Żyd krytykuje Żyda to nie jest antysemityzm.
          Jak murzyn krytykuje murzyna, to nie jest rasizm.

Tu PER powiedział coś o Polakach i ty chyba stwierdziłaś, że on nie jest
          Polakiem (tylko wiadomo kim).
          Akurat się z PER zgadzam, bo zaścianek i ciemnota w naszym kraju są powszechne,
          czego i ty jesteś żywym przykładem.

A teraz krótki test dla ciebie:
          Ktoś miał tylko babcie Żydówkę, ale mieszkał i wychowywał się w Polsce, ma
          obywatelstwo polskie, podobnie jak jego pozostali dziadkowie i rodzice.
          Kim jest.
          Założe sie, że większość "prawdziwych Polaków" powie, że jest Żydem.

Taka sama sytuacja, tylko babcia Czeszka. Wszyscy nazwą go Polakiem.

I to własnie (miedzy innymi) ja nazywam antysemityzmem.
          A pozostałe twoje wypowiedzi na temat np. Jedwabnego stawiaja cię na równi z
          tymi co zieją nienawiścią. I jeśli uważasz, że to wszystko przez to forum, to
          nic tylko ci współczuc.

Pamiętaj, że antysemityzm jest grzechem, a za Jedwabne przepraszał nie tylko
          Olek, ale i Kościół. Kim ty jesteś?

• pollak Re: Aniu, czy ja nie umiem czytać? 03.10.02, 16:49
            refor_mator napisał:

[....siakieś pierdoły....]

> Pamiętaj, że antysemityzm jest grzechem, a za Jedwabne przepraszał nie tylko
            > Olek, ale i Kościół. Kim ty jesteś?

Jaki tam kościół, zaledwie kilku biskupów coś tam mruknęło (właściwie nie
            wiadomo co). Cóż - biskup też człowiek i też się może pomylić.
            • refor_mator Re: Aniu, czy ja nie umiem czytać? 03.10.02, 17:34
              haha.

każdy moze się mylić. Dotyczy to też ciebie i Ani. Też mnie.
              Pytanie tylko, kto dla kogo jest autorytetem.
              Dla mnie jest Papież. I jego wolę słuchać niz tych wszystkich "prawdziwych
              Polaków" z RM.
          • Gość: Ania Re: Aniu, czy ja nie umiem czytać? IP: *.upc.chello.be 03.10.02, 17:58
            refor_mator napisał:

>
            > > Jak widzicie ,kilka miesiecy temu zwano mnie "dyzurna mosadu".
            > > Moje poglady byly diametralnie inne.Ocenialam Zydow na podstawie "Medalion
            > ow"
            > >
            > > Dopiero agresywne ,rasistowskie ataki na wszystkich,ktorzy odwaza sie na
            > > jakakolwiek krytyke Zydow czy Izraela(no i sprawa Jedwabnego)sprawily,ze
            > > zaczelam sie interesowac historia stosunkow polsko-zydowskich i nie tylko.
            > >
            > > Klapki z oczu opadly.no i najsmieszniejsze,ze z osoby broniacej caly czas
            > > Zydow zrobiliscie czolowa antysemitke forum kraj.
            > >
            > > Napracowaliscie sie bardzo nad zmiana moich pogladow za co wypada mi tylko
            >
            > > podziekowac .Gdyby nie wy pozostalabym naiwna slodka idiotka.
            >
            > Tak więc:
            > Czy nie jestes antysemitką, a tylko ludzie ci wmawiają, że jesteś, a ty tak
            na
            > prawdę kochasz Żydów?
            >
            A czy aby niebyc antysemita to trzeba kochac wszystkich Zydow jak leci?

> Piszesz, że:
            > Twoje poglądy kiedys były diametralnie inne. A teraz ludzie z forum
            napracowali
            >
            > się nad zmiana twoich poglądów, za co im dziękujesz, bo kiedys byłas idiotka
            a
            > teraz klapki ci spadły.
            >
            Tak dziekuje bo kiedys nie wiedzialam nic na temat stosunkow polsko-
            zydowskich.Zydow traktowalam jako ofiary.Wojne na bliskim wschodzie widzialam
            pod katem zly Palestynczyk dobry Zyd.Gdy porownalam ilosc ofiar po obydwu
            stronach zaczelam sie troche zastanawiac czy abynie poszlam na latwizne.
            a potem przyszlo czytanie postow na forum i stwierdzilam,ze kazdego kto wyrazi
            jaka kolwiek watpliwosc przykleja sie etykietke:antysemita,Arab,Arabek arabski
            materac.

> I jeszcze jedno:
            > Jak Polak krytykuje Polaków, to nie jest antypolonizm, tylko bicie sie w
            piersi
            > nie odrozniasz krytyki od opluwania?nie odrozniasz krytyki czyjejs
            wypowiedzi ,ktora uznajesz za antysemicka od opluwania wszystkich?Pisania,ze
            wszyscyPolacy to durnie wsioki?

Musze cipowiedziec,ze nigdytu w Belgii z taka krytyka Polakow sie nie
            spotkalam.nie slyszalam nigdyo polskimantysemityzmie aniod znajomych ani nie
            czytalam w prasie ani nie widzialam nic na tematpolskiego antysemityzmu w
            telewizji.

Na temat francuskiego tak.I to niedawno przy okazji wypuszczenia pana Papona na
            wolnosc jezeli wiesz kto to jest.

.
            > Jak Żyd krytykuje Żyda to nie jest antysemityzm.
            > Jak murzyn krytykuje murzyna, to nie jest rasizm.
            >
            > Tu PER powiedział coś o Polakach i ty chyba stwierdziłaś, że on nie jest
            > Polakiem (tylko wiadomo kim).
            > Akurat się z PER zgadzam, bo zaścianek i ciemnota w naszym kraju są
            powszechne,
            >
            > czego i ty jesteś żywym przykładem.
            >
            a dzieki jasnie oswiecony.

> A teraz krótki test dla ciebie:
            > Ktoś miał tylko babcie Żydówkę, ale mieszkał i wychowywał się w Polsce, ma
            > obywatelstwo polskie, podobnie jak jego pozostali dziadkowie i rodzice.
            > Kim jest.
            > Założe sie, że większość "prawdziwych Polaków" powie, że jest Żydem.
            >

Zydem jest ten kto sie za Zyda uwaza .Baczynski ponoc mial matke Zydowke o czym
            dowiedzialam sie niedawno ale on chyba uwazal sie za Polaka wiec dlaczego ja
            mam go uwazac za Zyda?

> Taka sama sytuacja, tylko babcia Czeszka. Wszyscy nazwą go Polakiem.
            >

> I to własnie (miedzy innymi) ja nazywam antysemityzmem.
            > A pozostałe twoje wypowiedzi na temat np. Jedwabnego stawiaja cię na równi z
            > tymi co zieją nienawiścią. I jeśli uważasz, że to wszystko przez to forum, to
            > nic tylko ci współczuc.
            >
            Za wspolczucie dziekuje serdecznie ale jakos go nie potrzebuje.
            Co do Jedwabnego.Postawilam ci pare prostych pytan ,w ktorych z nich zialo
            nienawiscia?I dlaczego na zadne nie odpowiedziales?Za trudne byly?

> Pamiętaj, że antysemityzm jest grzechem,

To nie do mnie jestem ateistka.

a za Jedwabne przepraszał nie tylko
            > Olek,
            Olek i pan Kieres przepraszali juz dawno temu tyle,ze przed zakonczeniem
            sledztw,ktore jeszcze trwa.Wiec za co i kogo?

ale i Kościół.

Kosciol moze przepraszac za co chce mnie to nie dotyczy.

Kim ty jesteś?

a po co pytasz?Przeciez juz sobie odpowiedziales na to pytanie.
    • Gość: PER Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' IP: *.chello.pl 03.10.02, 17:49
      Zupelnie przypadkiem natrafilem na ten watek. I ku swojemu rozbawieniu
      zauwazylem, ze po raz kolejny, z godnym podziwu uporem, Ania przytacza moj
      dawny post.
      Oczywiscie z niczego sie nie wycofuje, oczywiscie post ten byl napisany w
      okreslonym kontekscie, w okreslonych okolicznosciach i mial wytyczone okreslone
      cele.
      W opisywanym temacie moznaby bylo tez przeczytac pozostale wypowiedzi, by
      wyrobic sobie pelne zdanie na temat moich pogladow, skoro sie juz poddaje je
      krytyce.
      Ania, jak zwykle, interpretuje czyjes teksty z charakterystyczną dla siebie
      "logika". Nie chce mi sie podwazac jej sposobu myslenia i po raz setny
      przekonywac, ze nigdy, ale to nigdy nie mowilem o zabijaniu polowy swiata. To
      juz jest problem tych, ktorzy takich slow sie w moich postach doszukuja.
      Czy Ania jest antysemitka? Nie chce tego osadzac autorytatywnie. Za malo ja
      znam, za malo o niej wiem. Jezeli mialbym sie kierowac tylko swoim wrazeniem
      wynikajacym z lektury jej listow, powiedzialbym: TAK. Nawet obecny watek cos
      takiego w jej postawie, w jej rozumowaniu sugeruje. Moze to byc jednak zludne i
      krzywdzace, dlatego od jakichs mniej lub bardziej ostatecznych wnioskow na ten
      temat wole sie odzegnywac.
      Kwestia niejakiego Andrzeja G. i temat homoseksualizmu... Pamietam ten watek,
      bardzo prawdopodobne, ze nadal mozna go na forum odnalezc. Osoby zainteresowane
      odsylam do niego. Najlepiej samemu wyrabiac sobie zdanie na omawiany temat niz
      kierowac sie czyims...
      Andrzej poczul sie urazony (slusznie), ale nastepnie zaczal mi imputowac jakies
      poglady, postawy i wypowiedzi, ktorych nigdy sie nie dopuscilem. W dalszej
      kolejnosci te jego insynuacje zaczely krazyc po roznych tematach w
      zadziwiajacych kontekstach. Na koniec okazalo sie, ze ja czyli PER (qrde)
      jestem najmniej tolerancyjnym osobnikiem na tym forum.
      Coz moge powiedziec. Moge sie delikatnie, niesmialo, subtelnie usmiechnac.
      Pozdrawiam.
      • _helga Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 19:48
        Gość portalu: PER napisał(a):

> Zupelnie przypadkiem natrafilem na ten watek. I ku swojemu rozbawieniu
        > zauwazylem, ze po raz kolejny, z godnym podziwu uporem, Ania przytacza moj
        > dawny post.
        > Oczywiscie z niczego sie nie wycofuje, oczywiscie post ten byl napisany w
        > okreslonym kontekscie, w okreslonych okolicznosciach i mial wytyczone
        okreslone
        >
        > cele.
        > W opisywanym temacie moznaby bylo tez przeczytac pozostale wypowiedzi, by
        > wyrobic sobie pelne zdanie na temat moich pogladow, skoro sie juz poddaje je
        > krytyce.
        > Ania, jak zwykle, interpretuje czyjes teksty z charakterystyczną dla siebie
        > "logika". Nie chce mi sie podwazac jej sposobu myslenia i po raz setny
        > przekonywac, ze nigdy, ale to nigdy nie mowilem o zabijaniu polowy swiata. To
        > juz jest problem tych, ktorzy takich slow sie w moich postach doszukuja.
        > Czy Ania jest antysemitka? Nie chce tego osadzac autorytatywnie. Za malo ja
        > znam, za malo o niej wiem. Jezeli mialbym sie kierowac tylko swoim wrazeniem
        > wynikajacym z lektury jej listow, powiedzialbym: TAK. Nawet obecny watek cos
        > takiego w jej postawie, w jej rozumowaniu sugeruje. Moze to byc jednak zludne
        i
        >
        > krzywdzace, dlatego od jakichs mniej lub bardziej ostatecznych wnioskow na
        ten
        > temat wole sie odzegnywac.
        > Kwestia niejakiego Andrzeja G. i temat homoseksualizmu... Pamietam ten watek,
        > bardzo prawdopodobne, ze nadal mozna go na forum odnalezc. Osoby
        zainteresowane
        >
        > odsylam do niego. Najlepiej samemu wyrabiac sobie zdanie na omawiany temat
        niz
        > kierowac sie czyims...
        > Andrzej poczul sie urazony (slusznie), ale nastepnie zaczal mi imputowac
        jakies
        >
        > poglady, postawy i wypowiedzi, ktorych nigdy sie nie dopuscilem. W dalszej
        > kolejnosci te jego insynuacje zaczely krazyc po roznych tematach w
        > zadziwiajacych kontekstach. Na koniec okazalo sie, ze ja czyli PER (qrde)
        > jestem najmniej tolerancyjnym osobnikiem na tym forum.
        > Coz moge powiedziec. Moge sie delikatnie, niesmialo, subtelnie usmiechnac.
        > Pozdrawiam.

No to mozna powiedziec ze sie zapoznalismy, PER. Mam nadzieje ze sie nie
        obraziles za bardzo na moj komentarz do twego postu. Brak dowodow rzeczowych na
        chec wyrzynania polowy swiata zauwazylam, bodz co badz?
    • pauline_kaczanow Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 03.10.02, 18:41
      Aniu nie przejmuj sie po prostu.
      Powiem Ci szczerze,ze ja bylam nazywana ruskim materacem.
      smile)))))))))
      Przez "tatusia" oczywiscie.
    • Gość: Michał Ania to Abdullah i przeprowadza właśnie badania .. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 19:53
      ...dotyczące stosunku Polaków do Arabów.
      Zebrała już cenny materiał i opracuje raport dla swoich szefów.
      W końcu nie będzie już musiała się tłumaczyć, że na placówce w Belgii nic nie
      robi.
      • Gość: swiadek Aniu KOCHAM CIE IP: *.nyc2.dsl.speakeasy.net 03.10.02, 20:40
        americandefenseleague.com/index.htm

a to link na dobry poczatek naszej wspolpracy.
        • Gość: miewca Re: Aniu KOCHAM CIE IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 21:32
          przepraszam, że sie wtrącam, ale chce podziekować za link, czegoś takiego
          szukałem.
          pozdr.
          Śm
    • pan_pndzelek GŁUPIAŚ ANIU JAK TE BUCIK 04.10.02, 00:40
      GŁUPIAŚ ANIU JAK TE BUCIK LEWY ! I nie masz racji sądząc, że teraz to już nie
      jesteś słodką idiotką. Może co najwyżej nie jesteś słodka.

Jeszcze w kwietniu były grane "Medaliony" a teraz pewnie wiedzę czerpiesz z
      Naszego (twojego) Dziennika?
      • Gość: Ania A moze nie taka glupia? IP: *.upc.chello.be 04.10.02, 00:50
        pan_pndzelek napisał:

> GŁUPIAŚ ANIU JAK TE BUCIK LEWY ! I nie masz racji sądząc, że teraz to już nie
        > jesteś słodką idiotką. Może co najwyżej nie jesteś słodka.
        >
        > Jeszcze w kwietniu były grane "Medaliony" a teraz pewnie wiedzę czerpiesz z
        > Naszego (twojego) Dziennika?
        >
      • Gość: krzys52 Smierduszka jest tzw. Klerykalna-Ateistka - bo in IP: *.proxy.aol.com 04.10.02, 01:00
        interesujaco to brzmi, choc jest kuriozum samym w sobie. Tak naprawde to jest
        to tylko bardzo pyskaty szczyl, zadny (spragniony) zainteresowania. Bele co je
        i podobnie gada. Z tym, ze z cala pewnoscia nie jest ateistka. Jedynie jest
        klerykalna. W skrocie: falszywa bladz. Tak samo jak Xiakretyn napadajacy na
        antykoscielnych z pozycji ateisty, bydle jedno.
        ..
        K.P.
        ..
        ..

pan_pndzelek napisał:

> GŁUPIAŚ ANIU JAK TE BUCIK LEWY ! I nie masz racji sądząc, że teraz to już nie
        > jesteś słodką idiotką. Może co najwyżej nie jesteś słodka.
        >
        > Jeszcze w kwietniu były grane "Medaliony" a teraz pewnie wiedzę czerpiesz z
        > Naszego (twojego) Dziennika?
        >
        • Gość: pollak Re: Smierduszka jest tzw. Klerykalna-Ateistka - b IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.10.02, 01:09
          Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> interesujaco to brzmi, choc jest kuriozum samym w sobie. Tak naprawde to jest
          > to tylko bardzo pyskaty szczyl, zadny (spragniony) zainteresowania. Bele co je
          > i podobnie gada. Z tym, ze z cala pewnoscia nie jest ateistka. Jedynie jest
          > klerykalna. W skrocie: falszywa bladz. Tak samo jak Xiakretyn napadajacy na
          > antykoscielnych z pozycji ateisty, bydle jedno.
          > ..
          > K.P.
          > ..
          > ..
          >

Biedny Krzyś.
    • krzys52 Materac nie ma tylu sprezyn 04.10.02, 01:11
      jednak jestes sciera, Smierduszko.
    • maciekxx do Ani 04.10.02, 02:49
      gdybys chciala podac Kretyna52 do sadu, przypominam Ci dane tego lobuza.Moge Ci
      dac adres do City Hall lub do szeryfa w West Linn. Jesli napiszesz z Belgii w
      jaki sposob Ci ubliza, wierz mi zareaguja natychmiast.

christopher patora
      2256 Sunset Ave
      West Linn, OR 97068

Tel. 503-557-8255
      • maciekxx cd. 04.10.02, 03:03
        gdybys miala watpliwosci w legalnosc danych sprawdz sama przez "white pages"
        np. www.people-data.com
        www.411Locate.com

zreszta jest bardzo duzo mozliwosci
      • Gość: krzys52 Re: do Ani IP: *.proxy.aol.com 04.10.02, 04:04
        maciekxx napisał:

> gdybys chciala podac Kretyna52 do sadu, przypominam Ci dane tego lobuza.Moge
        Ci dac adres do City Hall lub do szeryfa w West Linn. Jesli napiszesz z Belgii
        w jaki sposob Ci ubliza, wierz mi zareaguja natychmiast.
        >
        > christopher patora
        > 2256 Sunset Ave
        > West Linn, OR 97068
        >
        > Tel. 503-557-8255
        ..
        :::::::::
        ..
        A dlaczego sam nie napiszesz lub nie zatelefonujesz, imbecylku? Z Colorado masz
        blizej. Typowy katol: maly oslizgly skurwysyn.
        ..

• maciekxx Kretynie52 04.10.02, 04:24
          stary lobuzie ublizasz kobiecie. zapominasz, ze to nie twoja zona, ktora
          traktujesz jak pomiotlo, zmylilo cie to samo imie.
          czy Ania zareaguje ,to jej sprawa , a jesli tak , nic ci wtedy nie pomoze,
          damski bokserze.
          • Gość: krzys52 Twierdzisz, ze Smierduszka to kobieta?? IP: *.proxy.aol.com 04.10.02, 04:51
            No, no... Interesujace.
            ..
            ..
            A co bys powiedzial na regularne zamieszczanie twojego adresu na necie? Bardzo
            mnie to ciekawi. Bo co ja na te twoje "akcje" - to juz wiesz, zafajdany
            kretynku.
            ..
            ..
            ..

maciekxx napisał:

> stary lobuzie ublizasz kobiecie. zapominasz, ze to nie twoja zona, ktora
            > traktujesz jak pomiotlo, zmylilo cie to samo imie.
            > czy Ania zareaguje ,to jej sprawa , a jesli tak , nic ci wtedy nie pomoze,
            > damski bokserze.
    • Gość: nurni Ania... Pollak.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 00:55

>
      >

pozniej pisze Pani

'Przedtem patrzylam na stosunki polsko-zydowskie i samych Zydow
      poprzez "Medaliony" Nalkowskiej -nie wiedzialam o Zydach prawie nic.
      Teraz zaczelam troche czytac i patrze obiektywnie.Wiem juz,ze oprocz Zyda
      Tuwima,ktorego lubie czy Zyda ofiary Oswiecimia byl tez Zyd Morel czy Zyd
      Berman'

i

'Tak dziekuje bo kiedys nie wiedzialam nic na temat stosunkow polsko-
      zydowskich.Zydow traktowalam jako ofiary.Wojne na bliskim wschodzie widzialam
      pod katem zly Palestynczyk dobry Zyd.Gdy porownalam ilosc ofiar po obydwu
      stronach zaczelam sie troche zastanawiac czy abynie poszlam na latwizne.
      a potem przyszlo czytanie postow na forum i stwierdzilam,ze kazdego kto wyrazi
      jaka kolwiek watpliwosc przykleja sie etykietke:antysemita,Arab,Arabek arabski
      materac"

i jesli wolno
      to w tym samym klimacie Pollak:

'Na początek, wiesz, że antysemityzm, że holokaust współczujesz Żydom.
      Później na forum poznajesz kilku debili i czar pryska.
      Do tej pory ja byłem gorszy, rasista itd. a tu się okazuje ze są
      całkiem niezłe hieny i u nich. I te hieny mówią tobie żeś gorszy'

.........................

jest mi to bardzo bliskie
      co piszecie

przylazlem na forum prawie rok temu
      na poczatku irytowaly mnie tu tylko
      praktycznie dwie rzeczy

obrona w wykonaniu niektorych forumowiczow
      komunizmu
      wybielanie zbrodniarzy klamcow zdrajcow

i mozolne budowanie modnego mitu
      kosciola centrum nietolerancji ciemnoty
      i....antysemityzmu

szybko okazalo sie
      ze nie dosyc we mnie zrozumienia
      dla niewyobrazalnych krzywd jakie moj narod
      a przy okazji pewno ja sam
      wyrzadzil Zydom

duma z bycia Polakiem
      z historii mojego kraju
      to przejaw radiomaryjnosci koltunstwa nacjonalizmu
      a stad juz blisko do rasizmu i...

zgadli Panstwo
      antysemityzmu

kolejny etap to poszukiwania
      i odkrycia

pekaja jak banka stereotypy

skoro nie jestem wrogiem kobiet
      a li tylko glupich babsztyli pod feministycznym sztandarem
      to

nie musze w co drugim zdaniu tego podkreslac

i

atak glupiego babsztyla twierdzacego
      ze jestem urodzonym morderca kobiet
      albo w wersji light ich przesladowca
      ........olewac ciepla struga

tak samo jest w wypadku...
      juz Panstwo wiecie ?

......................

obawiam sie ze
      forum jest fatalnym miejscem na spotkanie

uczciwego Zyda z uczciwym Polakiem

piszac o tym drugim
      dla uproszczenia prosze sobie wyobrazic
      kogos innego niz nurni smile

........................

coraz mniej jestem przekonany
      ze takie spotkanie TU
      jest w ogole mozliwe

.........................

moje doswiadczenie na tym polu
      sa po prostu fatalne

ale moze z drugiej strony
      odbior jest podobny sad

..........................

co poczac? to chyba proste

zwalczac i wysmiewac glupote i klamstwa
      feministek

ale i nigdy nie isc na latwizne

madrych kobiet jest pewno tyle samo
      co i Polakow
      przepraszam!...... mezczyzn

trzeba o tym pamietac!

w przeciwnym razie
      swiat moze wyda nam sie prostszy
      ale chyba malo prawdziwy

koniec filozofowania!

pozdrawiam Was
      nurni

• d_nutka Re: Ania... Pollak....nurni......i Danka...i... 11.10.02, 12:30
        witajcie!
        trudno jest się dogadać jak Polak z Żydem,ale nurni...
        nie rezygnuj jeszcze.
        jak mnie dymek z mojego papieroska nie wykończy raczkiem,to może zdążymy?
        bo ja jestem uparta,zwłaszcza do tych dymów.
        a dymek z komina wije się jesiennie.
        to zamierzona dwuznaczność.
        ale też uzasadniona,bo jestem jeszcze jak kopciuszek,ale z pantofelkami w pracy
        i lubię opowieści iskiereczki co mruga.
        d_
    • zupagrzybowa rodzaj zdolności ktora czyni z człowieka pisarza 11.10.02, 12:04
      "Może to nie rodzaj zdolności ktora czyni z człowieka pisarza,ale fakt nie
      zaakceptowania przez niego jezyka i pewnych gotowych pojęć.
      Z początku jest się ,wydaje mi się,tylko glupim,glupszym niż wszyscy inni,co
      wszystko wiedzą natychmiast.Tak wiec zaczyna się
      pisanie jako ten co chce wyzdrowieć z trudnej dolegliwości i opanować chorobę
      psychiczną - conajmniej w trakcie pisania..."

Imre Kertesz
    • gauche NIE POLEMIZUJ Z DURNIAMI!!! 11.10.02, 12:08
      Aniu! po co w ogóle polemizujesz z takimi bałwanami???
      na forum tych ludzi należy IGNOROWAĆ
      a w zyciu wykorzystać policję i/lub prokuraturę.
      pozdrawiam
    • jaceq Re: Do tych co mnie zwa 'arabskim materacem' 12.10.02, 23:04

Prawdę rzec - nie wiem co powiedzieć. Bo mnie wygląda tu, że wcale się aż tak nie napracowali, a
      zmienili. Tzn. cuś zbyt łatwo je zmienić.
      Ale tylko krowy zdania nie zmieniają.

> Teraz z braku argumentow wyzywacie mnie za kazdym razem

A to już przykre. Olałbym to, bo z chamstwem się nie dyskutuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka