Gość: f IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 20:33 Jak leczyć idiotę gdy cukier będzie k0sztował 10 eoro prz zarobkach okoł 250! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balzer Re: do Balzera 16.10.02, 20:43 Gość portalu: f napisał(a): > Jak leczyć idiotę gdy cukier będzie k0sztował 10 eoro prz zarobkach okoł 250! Musimy sie zdecydowac czy chcemy życ w kapitalizmie czy dalej tkwic w chorym socjalizmie. To że Niemcy wykupuja nasza energetyke, wcale nie znaczy że sytuacja pracownikow sie pogorszy. Mysle że bedzie wrecz przeciwnie Niemcy wpompuja swoj kapitał, a nasi zachowaja miejsca pracy bez zadnych strat. W koncu to w interesie nowego własciela jest by zakład funkcjonował jak najlepiej, bo beda z tego czerpac zyski. Takze nie ma tu nad czym płakac - to jest wolny rynek, a nie gospodarka sterowana. Niemcy zapłacili po prostu wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: do Balzera IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 17.10.02, 04:04 Jak przyjedzie lekarz wezwany do Jankowskiego, to zapytaj go , czy niema przypadkiem czegos na rozswiecenie wyobrazni. Przepraszam ze zmuszony jestem Cie tak potraktowac, ale w tym co piszesz , naprawde brak jest zdrowej wyobrazni..... balzer napisał: > Gość portalu: f napisał(a): > > > Jak leczyć idiotę gdy cukier będzie k0sztował 10 eoro prz zarobkach okoł 2 > 50! > > Musimy sie zdecydowac czy chcemy życ w kapitalizmie czy dalej tkwic w chorym > socjalizmie. To że Niemcy wykupuja nasza energetyke, wcale nie znaczy > że sytuacja pracownikow sie pogorszy. Mysle że bedzie wrecz przeciwnie Niemcy > wpompuja swoj kapitał, a nasi zachowaja miejsca pracy bez zadnych strat. > W koncu to w interesie nowego własciela jest by zakład funkcjonował > jak najlepiej, bo beda z tego czerpac zyski. > Takze nie ma tu nad czym płakac - to jest wolny rynek, a nie gospodarka > sterowana. Niemcy zapłacili po prostu wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do Balzera 17.10.02, 08:07 czy dopłaty do rolnictwa nie są jeszcze gospodarką sterowaną? od jakich dopłat zaczyna się gospodarka sterowana? a może od dopłat bezposrednich? tych na indywidualne konta i kieszenie czy koperty bez adresu? jak też chcę taką kopertę z dopłatą. może być nawet z adresem. zapłacę podatek ile ustalą. a na ten podatek chcę następną kopertę. biurko już mam a pod nim są odpowiednie prześwity. mogą być i nowocześniejsze sposoby np.posada w UE czy jakimś innym parlamencie. może być nawet jakiś afrykański ale nie wiem czy eskimoski też. brak danych. d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: do Balzera IP: *.wroclaw.tpsa.pl 17.10.02, 08:46 d_nutka napisała: > czy dopłaty do rolnictwa nie są jeszcze gospodarką sterowaną? > od jakich dopłat zaczyna się gospodarka sterowana? > d_ Wolny rynek to zart. Tynfa nie wart. Sprobuj sprzedac Ameryce troche stali albo maliny i poziomki Unii powyzej limitu. Kapitalizm Blonga to taka prawda, jak to - ze Niemcy wyksportuja od siebie miejsca pracy do Polski. Czy widzialas kapitaliste ktory zamienia f-me na gotowke? Bo ja widzialem komuniste co wymysla reforme na sprzedanie cudzej f-my za gotowke. I namawia do tego na Forum... to Blong! I to juz nie jest zart! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem taa? IP: 213.216.66.* 17.10.02, 08:41 balzer napisał: > to jest wolny rynek znaczy się wykręcasz licznik i wypierdalasz go na smietnik po czym dzwonisz do innego dostawcy energii i podpisujesz korzystniejszą umowę? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Gdziez ten Blong kapitalista? IP: *.wroclaw.tpsa.pl 17.10.02, 09:21 Gość portalu: siedem napisał(a): > balzer napisał: > > to jest wolny rynek > > znaczy się wykręcasz licznik i wypierdalasz go na smietnik po czym dzwonisz do innego dostawcy energii i podpisujesz korzystniejszą umowę? > > 5040 _nutka napisała: > czy dopłaty do rolnictwa nie są jeszcze gospodarką sterowaną? > od jakich dopłat zaczyna się gospodarka sterowana? > d_ Wolny rynek to zart. Tynfa nie wart. Sprobuj sprzedac Ameryce troche stali albo maliny i poziomki Unii powyzej limitu. Kapitalizm Blonga to taka prawda, jak to - ze Niemcy wyksportuja od siebie miejsca pracy do Polski. Czy widzialas kapitaliste ktory zamienia f-me na gotowke? Bo ja widzialem komuniste co wymysla reforme na sprzedanie cudzej f-my za gotowke. I namawia do tego na Forum... to Blong! I to juz nie jest zart! Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: do Balzera 21.10.02, 16:38 Gość portalu: f napisał(a): > Jak leczyć idiotę gdy cukier będzie k0sztował 10 eoro prz zarobkach okoł 250! Od kiedy emeryci i renciści, to idioci? Odpowiedz Link Zgłoś