Dodaj do ulubionych

Najuczciwszy z uczciwych ...Taki wizerunek prawico stworzyłaś sama !

IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 23.10.01, 08:42
Przyzwoitośc elit partyjnych , pokazuje prawdziwy wizerunek danej partii. Były
poseł AWS - Kolasiński jest nie tylko początkiem góry przekrętów jakie robiła
polska prawica , on będzie symbolem działań tej prawicy , niezaleznie od tego w
jakiej nowej nazwie partii ukryja swe niecne zamiary ci panowie .
Na nic zda się wyciszanie tego tematu za pomoca napaści na Leppera ...Sprawa
Leppera wam kochani nie pomoże , bo za chwilę , za aferami Kolasinskiego
posypią się inne , większe ...i będa dotyczyły ludzi z coraz wyższego szczytu
prawicowegom aktywu . Niezależnie od tego czy ukrył sie on pod nazwa PO , PiS ,
LPR...Okaże się wtedy , ze aferzysta AWS - Kolasiński jest Świętym w tym
towarzystwie i należałoby go stawiać innym ludziom prawicy , jako przykład
uczciwości !
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: Najuczciwszy z uczciwych ...Taki wizerunek prawico stworzyłaś sama IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 08:50
      Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> Przyzwoitośc elit partyjnych , pokazuje prawdziwy wizerunek danej partii. Były
      > poseł AWS - Kolasiński jest nie tylko początkiem góry przekrętów jakie robiła
      > polska prawica , on będzie symbolem działań tej prawicy , niezaleznie od tego w
      > jakiej nowej nazwie partii ukryja swe niecne zamiary ci panowie .
      > Na nic zda się wyciszanie tego tematu za pomoca napaści na Leppera ...Sprawa
      > Leppera wam kochani nie pomoże , bo za chwilę , za aferami Kolasinskiego
      > posypią się inne , większe ...i będa dotyczyły ludzi z coraz wyższego szczytu
      > prawicowegom aktywu . Niezależnie od tego czy ukrył sie on pod nazwa PO , PiS ,
      > LPR...Okaże się wtedy , ze aferzysta AWS - Kolasiński jest Świętym w tym
      > towarzystwie i należałoby go stawiać innym ludziom prawicy , jako przykład
      > uczciwości !

W SLD z wiadomych powodów nie stwierdza się występowania elit,
      raczej aktywu partyjnego, ale może byś rozpoczął swoje malowanie wizerunków
      partii, od wzięcia na paletę osoby świeżo upieczonego wojewody opolskiego.
      • Gość: LIMAK Re: Najuczciwszy z uczciwych ...Taki wizerunek prawico stworzyłaś sama IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 23.10.01, 10:03
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
        >
        > > Przyzwoitośc elit partyjnych , pokazuje prawdziwy wizerunek danej partii.
        > Były
        > > poseł AWS - Kolasiński jest nie tylko początkiem góry przekrętów jakie rob
        > iła
        > > polska prawica , on będzie symbolem działań tej prawicy , niezaleznie od t
        > ego w
        > > jakiej nowej nazwie partii ukryja swe niecne zamiary ci panowie .
        > > Na nic zda się wyciszanie tego tematu za pomoca napaści na Leppera ...Spra
        > wa
        > > Leppera wam kochani nie pomoże , bo za chwilę , za aferami Kolasinskiego
        > > posypią się inne , większe ...i będa dotyczyły ludzi z coraz wyższego szcz
        > ytu
        > > prawicowegom aktywu . Niezależnie od tego czy ukrył sie on pod nazwa PO ,
        > PiS ,
        > > LPR...Okaże się wtedy , ze aferzysta AWS - Kolasiński jest Świętym w tym
        >
        > > towarzystwie i należałoby go stawiać innym ludziom prawicy , jako przykład
        >
        > > uczciwości !
        >
        >
        > W SLD z wiadomych powodów nie stwierdza się występowania elit,
        > raczej aktywu partyjnego, ale może byś rozpoczął swoje malowanie wizerunków
        > partii, od wzięcia na paletę osoby świeżo upieczonego wojewody opolskiego.

Twoja ironia zadziałałaby wtedy gdyby elity AWS nie składały się z elektryków (
        prezydent ), mechaników ( wicepremier )...a tak to trafiłes tylko kulą w płot.
        Powodzenia w brylowaniu wśród własnych elit . Ja na tego typu salony nie wchodzę -
        zwykła męska ambicja .
        Wiem ,ze za Twoim idolem AWS - Kolasińskim ( tym co uciekł za granicę przed
        prokuratorem ) wysłano list gończy .
        Nic na razie nie słyszałem o ucieczce wojewody opolskiego za granicę . Nic też
        nie słyszałem o nakazie aresztowania tegoz wojewody .
        Kochany Hiacyncie , masz świeższe wiadomości ? Czy jak zwykle pleciesz bzdury
        zaślepiony ideami "aferoprawicy" ?
        Jeżeli Wojewoda Opolski zasłuży , to będę za tym by dać mu "uczciwego kopa". Nie
        będę bronił łotra tylko dlatego , ze jestem za lewicą .
        Wasza fobia bronienia każdego łotra z prawicy jest obleśnie śmieszna !
        Pozdrawiam i życzę więcej krytycznego spojrzenia na rzeczywistość , niezależnie
        od sympatii.
        LIMAK

• Gość: Hiacynt do Limaka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 10:46

> Wiem ,ze za Twoim idolem AWS - Kolasińskim ( tym co uciekł za granicę przed
          > prokuratorem ) wysłano list gończy .

> Kochany Hiacyncie , masz świeższe wiadomości ? Czy jak zwykle pleciesz bzdury
          > zaślepiony ideami "aferoprawicy" ?

> Wasza fobia bronienia każdego łotra z prawicy jest obleśnie śmieszna !

Drogi Limaku!

Dowiduję się od Ciebie iż:

Moim idolem jest Kolasiński,zaślepiony ideami plotę bzdury
          oraz mam fobię bronienia łotrów.
          Nie protestuję, lecz proszę, byś do mnie się nie zwracał per Wasza.

Przesyłam ukłony Hiacynt
        • Gość: Puchaty Re: ...Taki wizerunek lewicy..... IP: *.mcnet.pl 23.10.01, 11:06
          "Wasza fobia bronienia każdego łotra z prawicy jest obleśnie śmieszna !"

--Bardzo przepraszam ale w kwestii formalnej-jakoś nie przyszło nikomu z nas do
          głowy by, że tak powiem "ginąć" za Kolasińskiego. Od tego jest prokurator.Jeśli w
          zamierzeniu chcesz wyrażać sądy obiektywne to może zadaj sobie ten trud, może
          poczytaj więcej i pisz nie tylko o Kolasińskim, ale i pieniądzach moskiewskich, o
          Polisie, o szeregu i innych spraw. A tak jeśli miast tego pozwalasz sobie na
          chłopięce, mało męskie argumenty typu wyżej wspomnianego (n.b. to własnie m.in.
          dzięki "elektrykowi" możesz dzisiaj produkować się w necie-nie zapominaj o tym)
          albo dajesz posłuch swoim projekcjom na temat krycia przestępców ze względu na
          rodowód partyjny to może rzeczywiście zacznij od lewej strony. Twoi ulubieńcy
          mogliby napisać o tym wielotomowe dzieła. Cóż, kanalie niezależnie od rodowodu
          partyjnego uczą się od "najlepszych" w tym szemranym uniwerystecie. Zapewniam, że
          gdyby Kolasiński należał do SLD nawet byś o tym nie usłyszał. Prawica w szerokim
          znaczeniu tego słowa ma przynajmniej zdolność (a przynajmniej nie chowa spraw pod
          sukno, a prokuratury nie traktuje jako instrumentu) do eliminowania ze swoich
          szeregów kanalii. SLD nie jest do tego zdolna.

Gdyby ktokolwiek z prawej strony politycznej utrzymywał kontakty z oficerem
          obcego wywiadu następnego dnia nie byłoby go wśród jak to mawiasz
          prawicowych "elit". Po Twojej stronie taką osobę publicznie się przeprasza. To
          róznica, której być moze i nie pojmiesz,ale mimo wszystko jest ona istotna. I
          mimo wszystko wolę salony znajdujące się poza parlamentem, niż salon (a może
          raczej panopticum), na którym aparatczycy radośnie poklepują Leppera po plecach.
          Wizja państwa z Lepperem w tle mi nie odpowiada. Tobie najwyraźniej nie
          przeszkadza.Lepiej wszkaże o cichej "parlamentarnej"koalicji nic nie wspomnieć.

kłaniam się
          -Puchaty

• Gość: LIMAK Re: dlaczego kazdy Puchaty musi grubo myśleć ? IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 23.10.01, 14:33
            Gość portalu: Puchaty napisał(a):

> "Wasza fobia bronienia każdego łotra z prawicy jest obleśnie śmieszna !"
            >
            > --Bardzo przepraszam ale w kwestii formalnej-jakoś nie przyszło nikomu z nas do
            >
            > głowy by, że tak powiem "ginąć" za Kolasińskiego. Od tego jest prokurator.Jeśli
            > w
            > zamierzeniu chcesz wyrażać sądy obiektywne to może zadaj sobie ten trud, może
            > poczytaj więcej i pisz nie tylko o Kolasińskim, ale i pieniądzach moskiewskich,
            > o
            > Polisie, o szeregu i innych spraw. A tak jeśli miast tego pozwalasz sobie na
            > chłopięce, mało męskie argumenty typu wyżej wspomnianego (n.b. to własnie m.in.
            >
            > dzięki "elektrykowi" możesz dzisiaj produkować się w necie-nie zapominaj o tym)
            > albo dajesz posłuch swoim projekcjom na temat krycia przestępców ze względu na
            > rodowód partyjny to może rzeczywiście zacznij od lewej strony. Twoi ulubieńcy
            > mogliby napisać o tym wielotomowe dzieła. Cóż, kanalie niezależnie od rodowodu
            > partyjnego uczą się od "najlepszych" w tym szemranym uniwerystecie. Zapewniam,
            > że
            > gdyby Kolasiński należał do SLD nawet byś o tym nie usłyszał. Prawica w szeroki
            > m
            > znaczeniu tego słowa ma przynajmniej zdolność (a przynajmniej nie chowa spraw p
            > od
            > sukno, a prokuratury nie traktuje jako instrumentu) do eliminowania ze swoich
            > szeregów kanalii. SLD nie jest do tego zdolna.
            >
            > Gdyby ktokolwiek z prawej strony politycznej utrzymywał kontakty z oficerem
            > obcego wywiadu następnego dnia nie byłoby go wśród jak to mawiasz
            > prawicowych "elit". Po Twojej stronie taką osobę publicznie się przeprasza. To
            > róznica, której być moze i nie pojmiesz,ale mimo wszystko jest ona istotna. I
            > mimo wszystko wolę salony znajdujące się poza parlamentem, niż salon (a może
            > raczej panopticum), na którym aparatczycy radośnie poklepują Leppera po plecach
            > .
            > Wizja państwa z Lepperem w tle mi nie odpowiada. Tobie najwyraźniej nie
            > przeszkadza.Lepiej wszkaże o cichej "parlamentarnej"koalicji nic nie wspomnieć.
            >
            > kłaniam się
            > -Puchaty
            >

Szanowny Puchaty (a)
            Rozbawiłeś mnie swoim nickiem , a wynika to z tego , że ja tez jestem puchaty.
            Ale kochasiu w odpowiedzi na mój wątek poszedłeś jak ślepy kon , na skróty .
            Wyrwałes z watku jedno zdanie i zaślepiony fobią " oblesnej prawicy " atakujesz
            na ślepo . Byle kopnąć kogoś z lewicy . a watek był nie o lewicy , a WIZERUNKU
            AFERALNYM PRAWICY i o tym , że to sama prawica bez niczyjej pomocy taki wizerunek
            sobie stworzyła . To , że mam racje , potwierdziło społeczenstwo w
            wyborach .Prawda kochasiu.
            Nie wyśilaj się na obronę aferzystów , bo to nie za dobrze o Tobie świadczy (
            chyba , że casus ślepego konia prawicy Ci odpowiada ).
            Kochaniutki , rządza odwetu i zemsty była pianą zaznaczona na waszych ustach o
            mój Ty ich przedstawicielu prawicy polskiej , i gdybyście mieli minimalny ślad
            przewiny lewicy , to bez skrupłów i bez sądu skazalibyście ich w okresie waszych
            rzadów na zgilotynowanie . W tym niczym nie różniliście sie od UB.
            Tylko brak cienia podejrzen w tych sprawach odbił się smrodem na waszych
            chęciach .
            Prezydenta Lecha i jego osiągnięć mi nie wspominaj . To były dla mnie najwieksze
            okresy wstydu za granicą ...Przez to musiałem, tułmaczyć wszystkim , że to na
            fali radości z wyrwania się z pod opieki ZSSR naród zgłupiał . Takl chcieliśmy
            odreagowac , że zgupieliśmy.
            Dotychczasowa obserwacja "rynku" politycznego bardziej wskazuje , że kanalie
            jakoś dziwnie pochowały się na praweicy . One nawet potrafia zjadać własne
            dzieci - Tomaszewski , Maksymowicz , Widzyk ....Tyle o kanaliach .A ostatnio
            Docvent Karol...
            Szeregi ludzi uczciwych tez istnieją , ale przy Twoim zaślepieniu Ty ich nie
            zobaczysz ...
            Za jedno cie naprawdę cenię , za puchatość ...ale to już moja fobia .
            Pozdrawiam
            LIMAK

• Gość: Puchaty I Bez emocji Panie Limak, bez emocji......proszę IP: *.mcnet.pl 23.10.01, 20:47

> Gość portalu: Puchaty napisał(a):
              >
              > > "Wasza fobia bronienia każdego łotra z prawicy jest obleśnie śmieszna !"
              > >
              > > --Bardzo przepraszam ale w kwestii formalnej-jakoś nie przyszło nikomu z n
              > as do
              > >
              > > głowy by, że tak powiem "ginąć" za Kolasińskiego. Od tego jest prokurator.
              > Jeśli
              > > w
              > > zamierzeniu chcesz wyrażać sądy obiektywne to może zadaj sobie ten trud, m
              > oże
              > > poczytaj więcej i pisz nie tylko o Kolasińskim, ale i pieniądzach moskiews
              > kich,
              > > o
              > > Polisie, o szeregu i innych spraw. A tak jeśli miast tego pozwalasz sobie
              > na
              > > chłopięce, mało męskie argumenty typu wyżej wspomnianego (n.b. to własnie
              > m.in.
              > >
              > > dzięki "elektrykowi" możesz dzisiaj produkować się w necie-nie zapominaj o
              > tym)
              > > albo dajesz posłuch swoim projekcjom na temat krycia przestępców ze względ
              > u na
              > > rodowód partyjny to może rzeczywiście zacznij od lewej strony. Twoi ulubie
              > ńcy
              > > mogliby napisać o tym wielotomowe dzieła. Cóż, kanalie niezależnie od rodo
              > wodu
              > > partyjnego uczą się od "najlepszych" w tym szemranym uniwerystecie. Zapewn
              > iam,
              > > że
              > > gdyby Kolasiński należał do SLD nawet byś o tym nie usłyszał. Prawica w sz
              > eroki
              > > m
              > > znaczeniu tego słowa ma przynajmniej zdolność (a przynajmniej nie chowa sp
              > raw p
              > > od
              > > sukno, a prokuratury nie traktuje jako instrumentu) do eliminowania ze swo
              > ich
              > > szeregów kanalii. SLD nie jest do tego zdolna.
              > >
              > > Gdyby ktokolwiek z prawej strony politycznej utrzymywał kontakty z oficere
              > m
              > > obcego wywiadu następnego dnia nie byłoby go wśród jak to mawiasz
              > > prawicowych "elit". Po Twojej stronie taką osobę publicznie się przeprasza
              > . To
              > > róznica, której być moze i nie pojmiesz,ale mimo wszystko jest ona istotna
              > . I
              > > mimo wszystko wolę salony znajdujące się poza parlamentem, niż salon (a mo
              > że
              > > raczej panopticum), na którym aparatczycy radośnie poklepują Leppera po pl
              > ecach
              > > .
              > > Wizja państwa z Lepperem w tle mi nie odpowiada. Tobie najwyraźniej nie
              > > przeszkadza.Lepiej wszkaże o cichej "parlamentarnej"koalicji nic nie wspom
              > nieć.
              > >
              > > kłaniam się
              > > -Puchaty
              > >
              >
              > Szanowny Puchaty (a)
              > Rozbawiłeś mnie swoim nickiem , a wynika to z tego , że ja tez jestem puchaty.
              > Ale kochasiu w odpowiedzi na mój wątek poszedłeś jak ślepy kon , na skróty .
              > Wyrwałes z watku jedno zdanie i

---> ***zaślepiony fobią " oblesnej prawicy " **** co to jest Limak, no bez
              takich !!!????

atakujesz
              >
              > na ślepo . Byle kopnąć kogoś z lewicy . a watek był nie o lewicy , a WIZERUNKU
              >
              > AFERALNYM PRAWICY i o tym , że to sama prawica bez niczyjej pomocy taki wizerun
              > ek
              > sobie stworzyła . To , że mam racje , potwierdziło społeczenstwo w
              > wyborach .Prawda kochasiu.

-->Gdyby społeczeństwo w wyborach głosowało jedynie pod kątem statystyki
              aferalnej - wynik mógłby być zgoła inny. Wynik wyborów wbrew pozorom nie
              potwierdza głoszonych przez Ciebie tez o wizerunku prawicy.Próżność nie zawsze
              jest najlepszym doradcą.

> Nie wyśilaj się na obronę aferzystów

****--> W którym passusie bronię aferzystów-proszę o konkretny przykład!****

, bo to nie za dobrze o Tobie świadczy (
              > chyba , że casus ślepego konia prawicy Ci odpowiada ).
              > Kochaniutki , rządza odwetu i zemsty była pianą zaznaczona na waszych ustach o
              > mój Ty ich przedstawicielu prawicy polskiej , i gdybyście mieli minimalny ślad
              > przewiny lewicy , to bez skrupłów i bez sądu skazalibyście ich w okresie waszyc
              > h
              > rzadów na zgilotynowanie . W tym niczym nie różniliście sie od UB.

-> w kwestii znów formalnej, porównywanie ugrupowań niepodległościowych i ich
              działań do UB to dość karkołomna teza. Ale to Twój kark.

> Tylko brak cienia podejrzen w tych sprawach odbił się smrodem na waszych
              > chęciach .

****---> a to do jakiej kwestii????*****

> Prezydenta Lecha i jego osiągnięć mi nie wspominaj . To były dla mnie najwieksz
              > e
              > okresy wstydu za granicą ...Przez to musiałem, tułmaczyć wszystkim , że to na
              > fali radości z wyrwania się z pod opieki ZSSR naród zgłupiał . Takl chcieliśmy
              > odreagowac , że zgupieliśmy.

--> Wstydy za granicą? O czym Ty mówisz???? Wstawienie sobie niebieskich szkiełek
              w ślepka i posugiwanie się jednym językiem obcym to trochę za mało na
              legitymizację swojej osoby na Zachodzie. Czy tobie się to podoba czy nie. Jest
              współcześnie jedynie 2 Polaków sławnych za granicą-Jan Paweł II i Lech Wałęsa-
              postkomuniści swoich reprezentantów nie mają (no chyba, że spoty puszczone w
              EuroNews jak Pan Kwaśniewski pakuje się do bagażnika samochodu)....Wtedy gdy Kwas
              siedział w pakamerze i tkwił nad korektą swoich pism do tygodnika w miedzyczasie
              odpowiadajac za młodzież z ramienia partii...ten szyderczo wyśmiewany przez
              Ciebie Wałęsa zmieniał oblicze tej części Europy.

Zauważ ten fakt, dostępu do netu nie miałbyś gdyby nie ten czlowiek. Bo chyba na
              tyle cenisz własny sąd o rzeczywistość, ze nie dasz sobie wmówić, ze towarzysze
              Miller lub jego koledzy w ramach uniesienia reformatorskiego pozwolili by na
              korzystanie z internetu, na wolny rynek, na to byś miał telefon komórkowy.

> Dotychczasowa obserwacja "rynku" politycznego bardziej wskazuje , że kanalie
              > jakoś dziwnie pochowały się na prawnicy . One nawet potrafia zjadać własne
              > dzieci - Tomaszewski , Maksymowicz , Widzyk ....Tyle o kanaliach .A ostatnio
              > Docvent Karol...
              > Szeregi ludzi uczciwych tez istnieją , ale przy Twoim zaślepieniu Ty ich nie
              > zobaczysz ...

****---> Po "Twojej" stronie trudno dojrzeć ludzi uczciwych jesli chodzi o
              wierchuszkę SLD- w większości są to ludzie, którzy ani jednego dnia nie
              przepracowali poza pełnieniem funkcji w przeróżnych komitetach (np.
              Szmajdziński), pop-ach, wumlach, etc.etc. "Choć jest jeden uczciwy, ale prawdę
              mówiąc to i on świnia" (to żart)...Czy taki poziom argumentacji i polemiki Ci
              odpowiada, możemy tak w nieskończoność-->do czego zmierzasz????*****

I mam ogromną do Ciebie prośbę, nie mam obsesji nienawistnej w oczach co by w
              sądach kapturowych ścinać głowy postkomunistom. Chłodno i bez emocji podszedłem
              do tego co napisałeś. Nie pozwolę jednak manipulować i brylować półprawdami i
              nidopowiedzeniami. Jesli chcesz tropić afery prawicy bardzo proszę, nawet będę Ci
              wdzięczny- każda kanalia jest kanalią bez względu na rodowód partyjny (to ja
              napisałem-remember?)- o jedną kanalię mniej w życiu politycznym. Ale jeśli masz
              zamiar grać postami o gargantuicznych aferach prawicy niczym trzecioligowiec to
              będziesz zawsze skazany na Puchatego, który przypomni pare niepomyślnych faktów
              z "Twojej" strony. Na zabawy w pisakownicy chyba już jesteśmy za starzy, i bez
              uogólnień i emocji proszę...to klaruje polemikę.
              Pozostaje jedynie pytanie co chciałeś udowodnić tym wpisem, jaką myśl przekazać,
              co chciałeś w ten sposób zmienić, bo jeśli jedynym Twoim przemyśleniem jest to,
              zeby prawicy nie było - to dupa blada z demokracji...

Puchaty.

• Gość: LIMAK Re: LIMAK kochanie - ja tobie nicka nie przekręcam IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 24.10.01, 09:24
                Puchaty .
                a.Ja Tobie nie pisze Puchatek , czy... więc nie pisz do mnie Limak...- to
                pierwsze .

b.Nie lubię czytac tekstów poddanej "obróbce analitycznej "" ...- to drugie .

c.Za swoją przeszłość się nie wstydze i nic Ty mi nie możesz wytknąć ...chyba
                to , że za długo pracowałem na rzecz Solidatrności ...- to trzecie .

Dla Twojej informacji
                a. koniec lat 70 - pierwsze kontakty z ludźmi KOR , ROPCIO ...
                b. okres strajków w Elblągu , Gdańsku , Szczecinie , Jastrzębiu - jestem
                inicjatorem i załozycielem NSZZ Solidarność w swoim zakładzie , potem zakładowy
                działacz związkowy , członek Zarz. Regionalnego .
                c.zwolniony ( wilczy bilet ) z pracy z paragrafu stanu wojennego ( przypadkowo
                nie internowany )...
                d."nowa Solidarność" - dalszy ciąg działalności dla dobra tego ruchu ...
                UWAGA .
                Po zrozumieniu istoty zawładnięcia tego ruchu przez klikę dorobkiewiczów ,
                ludzi z nikąd - opuszczenie szeregów Solidarności z własnej woli .

Czy to chcesz mi zarzucic ? Czy nie mam prawa dzisiaj pytać o spotwarzony
                wizerunek Idei o którą walczyłem ...Więc kto ma takie prawo ? Ja walcząc o ten
                Etos stawiałem na szali wszystko...wysokie stanowisko , prawo rodziny do
                spokojnego bytu , a może życie i zdrowiev ...tego wtedy nikt nie wiedział !
                Bronię przyzwoitości , a Ty mnie za to ganisz , więc o co Ci chodzi ? O
                popieranie SKUR.....stwa !
                Przyzwoitości bronić należy niezaleznie od tego gdzie jesteźmy
                umiejscowieni ... , a obrona SKU.....STWA na zasadzie " on kradł , ale jest
                pożądny , bo Józek taz to robił " jest głupota i zwykłym dtraństwem .
                Tyle odpowiedzi dla Ciebie Puchaty . A teraz czekam na zarzuty. Czyżbym miał
                tak jak Bujak " Przepraszać za Solidarność " ...zgioda , ale nie za ta
                Pierwszą , tą " z ludzką twarzą " .
                Teraz kop mnie Puchaty ile zechcesz . Kopcie tez Ci którzy Tego nigdy nie
                przeżyli , kopcie Ci którzy przyszli na gotowe i nie wiedza co to jest strach...
                Roztkliwiłem się bardzo , patrząc na was dzisiejsi " boCHaterzy " . A może nie
                mam racji , może to sa tylko słowa bólu ?
                Pozdrawiam
                LIMAK .
                • Gość: Puchaty LIMAK ....a teraz "disklejmer" IP: *.mcnet.pl 24.10.01, 13:33
                  1) Serdecznie przepraszam za przekręcenie nicka. Było to niezamierzone.

2) Do głowy mi nie przyszło, by wymagać przeprosin za Solidarność (tej
                  pierwszej przede wszystkim)-bo to wstrętne.

3) Nie odmawiam Ci najmniejszego prawa do wyrażania swoich opinii-to byłaby
                  zbrodnia. Przecież w końcu o to chodziło, by każdy mógł mówić i decydować o
                  sobie.

4) Nie bronię skurwysyństwa-Kolasińskim i jemu podobnymi zajmie się prokurator
                  i mam nadzieję,że nikomu nie przyjdzie do głowy go przepraszać i następnie
                  zapraszać na "salony" w glorii męczennika-jeśli tak będzie, będę pierwszy,
                  który przyzna,że masz rację! Ale chyba już dokładnie Ci to wypisałem-kanalia
                  jest kanalia bez względu na rodowód.

5) Nie zamierzam w ekstatycznym zaślepieniu kopać nikogo, a już Ciebie w
                  szczególności.O to między innymi walczyłeś by wypisywanie swojego zdania nie
                  było żadnym bohaterstwem-bo przeciez nim nie jest.I można by się równie w
                  nieskończoność przerzucać "martyrologią" jak powiedzą młodzi i życiorysami.

Obecne czasy wymagają jednak czegoś więcej, wybory te przede wszystkim pokazały
                  nie klęskę prawicy jako katona o czystych rękach, ale przede wszystkim to, że
                  przeniesienie pracy związkowej do pracy administracyjnej jest kolapsem dla
                  ekipy rządzącej.Że nawet najsprawniejszy działacz związkowy bez przygotowania
                  merytorycznego i przetarcia administracyjnego nie jest w stanie udźwignąć
                  obowiązków politycznych, administracyjnych i związkowych. To wielka nauczka.
                  Może być i wielką szansą ale już nie dla posłów typu Kolasińskiego. Kolasiński
                  to "michałek" albo jak powie Kissinger "orzeszek" rozłupywany (i słusznie)
                  przez media. Jest wiele błędów, które psują Państwo w sposób mniej
                  spektakularny niz przypadek Kolasińskiego-o tym warto by porozmawiać. Dyskusja
                  w stylu jak sam przyznałeś "Józek ukradł to , a tamten to" jest już nużąca, do
                  niczego nie prowadzi- tego dotyczył głównie mój zarzut; intencje wypowiedzi nie
                  były jednak klarowne do tej chwili.

serdecznie się kłaniam
                  i pozdrawiam

Puchaty
      • ada08 Przyzwoitosc lub jej brak 23.10.01, 10:03
        nie ma nic wspolnego z orientacją polityczną; to sie
        wynosi z domu smile
        • Gość: gg Re: Przyzwoitosc lub jej brak IP: *.univ.trieste.it 23.10.01, 15:31
          Limak, wstyd mi za Ciebie i Tobie podobnych zwolennikow betonu! Wstyd przed
          przyjaciolmi z zagranicy i wlasnymi potomkami!
          • Gość: ps Re: Przyzwoitosc lub jej brak IP: 212.160.165.* 24.10.01, 15:13
            To jeszcze przepros ich , ze jestes Polakiem
            i ze zyjesz !
            • Gość: jajacek LIMAK -tak trzmaj !!!!! IP: *.kabel.telenet.be 24.10.01, 17:20
              Cala ta banda nowo bogackich karjerowiczow klerykalno solidarnosciowych chce
              zatuszowac swoja indolecje,zlodziejstwo i flustracje szukaniem afer po lewej
              stronie sceny politycznej .
              Licza na nienawisc spoleczenstwa do PZPR,odgrzewaja jakies pierdoly liczac na
              to ze wszystko mozna ludziom wmowic.
              Zobacz jakie Puchaty przytacza argumety (zreszta jak katarynka)
              Polisa ,Alganow,pieniadze moskiewskie.
              Zapomina ,ze w kazda z tych spraw zostala dawno zakonczona winni jesli byli
              zostali ukarani.
              Nie uciekli z kraju z paszportem dyplomatycznym.
              Jedyna bardziej konkretna wypowiedz to ,ze kanalia jest kanali i zadnego
              kometarza do przekretow etosu.
              Przez ostatnie cztery lata wladze mialo AWS rzadzilo tez nie podzielnie w UOP
              jestem przkonany ze jesli co kolwiek mogli by wyciagnac na niekorzysc lewicy
              zrobili by to bez pardonu.
              Geby pelne komunalow a lapy licza kase .
              A tak na marginesie to gdzie byl jeszcze Buzkowy UOP jak Kolasinski dawal noge
              za granice ?
              Moze chlopcy jeszcze mu pomogli?
              • Gość: Puchaty Ja ,ja, jacek - tak "trzmaj" !!!!! IP: *.mcnet.pl 24.10.01, 21:14

1) Jeżeli sam nie masz żadnych argumentów, a podpisujesz się jedynie pod
                postem, którego nie zamieściłeś, to trochę mało by dać dowód swojej elokwencji.
                Z resztą jak czytam te Twoje wypowiedzi to w ogóle sie nie dziwię-może
                rzeczywiście zostań przy komentarzach typu "tak-zgadzam się" lub "nie - wal sie
                na ryj!" to wybitnie w Twoim stylu. I daruj sobie te beznadziejne uwagi
                o "klerykalno ....." równie dobrze możesz od dzisiaj pisać o masonach, ten sam
                poziom abstrakcji intelektualnej.

2)Co do Kanalii Kolasińskiego, to może gdybyś miał trochę więcej oleju w głowie
                i może więcej czytał to byś wiedział, że ktoś komu nie został formalnie
                postawiony zarzut popełnienia czynu zabronionego przez Prokuraturę i nie
                otrzymał zakazu opuszczania kraju może, mając nawet zwykły paszport opuścić
                Polskę. Nie wymaga to nawet specjalnych zabiegów tych co w Twoim
                przekonaniu "knują" na Rakowieckiej. Najwyraźniej poziom percecpji podawanych w
                Wiadomosciach informacji jest zbyt niski jak na 2 szare komórki, które
                niekiedy "zaskoczą" i pozwolą między innymi wpisać adres "gazeta.pl". To
                jednak trochę mało by próbować zabierać głos w dyskusji choćby o pogodzie.

3)A odnosząc się do kolejnego Twego przebłysku - to będę ogromnie zobowiązany
                za podanie konkretnych form "ukarania" jak to nazwałeś polityków w kwestii
                kontaktów z Ałganowem, moskiewskich pieniędzy, Polisy.

pozdrawiam
                Puchaty
                • Gość: jajacek Re: Ja ,ja, jacek - tak IP: *.kabel.telenet.be 24.10.01, 22:49
                  No Puchaty gdzie mnie z moimi dwiema szarymi komurkami rownac sie z takim
                  czystym prawicowym intelektem.
                  Pewnie moge sie podpisywac pod postami innych jesli zgadza sie to z moimi
                  pogladami.
                  Wole to niz tak jak ty zmieniajac szyk wyrazow i kilka znakow inerpunkcyjnych
                  przepisywac to samo.
                  Nudzisz sie chlopie i rozpisales sie jak cholera tylko jakos dziwnie o tym
                  samym.
                  Chyba poczules miete do Oleksego bo jest on glownym bohaterem przynajmiej 80%
                  twoich przmyslen.
                  Dla mnie jestes gorszy od komucha bo tak samo zaslepiony jak oni ,widocznie w
                  puchatym ciele malo juz miejsca nawet na dwie szare komurki.
                  Prosze napisz jaka kare za szpiegowstwo otrzymal w imieniu RP Oleksy.
                  Potrafisz pouczac innych ze znajomosci prawa a do glowy ci nie przyszlo ,ze to
                  co wypisujesz jest karalne i moze byc scigane z mocy prawa a nie koniecznie na
                  wniosek.
                  No prosze ile razy jeszcze napiszesz jak papuga :Ałganow,moskiewskie
                  pieniadze,Oleksy.
                  Jestes -przpraszam -chcialbys byc kometatorem politycznym przynajmiej na uzytek
                  tego forum a jestes przesiaknietym szowinizmem puchatkiem.
                  Gadasz w kolo jak to popierasz rownosc kanali prawie jak u Marksa i Engelsa,ale
                  jak Lenin bandyta ciagle widzisz zlo tylko po jednej stronie .
                  Napisz jakie ty masz poglady polityczne ,ktora z parti jest im najblisza to
                  moze bedziemy mogli pospierac sie na argumety ,polemizowac z decyzjami
                  politykow itp.
                  A jak na razie to znam cie tylko z tego ze nie lubisz szpiega i kanalie sa
                  rowne.
                  Jestes bardzo monotematyczny ,wiec jesli ci przekonania religijne pozwalaja daj
                  swoj umysl do sztycznego zaplodnienia moze cos sie zmieni.
                  Napiszesz kogo lubisz smile
                • Gość: jajacek Re: Ja ,ja, jacek - tak IP: *.kabel.telenet.be 24.10.01, 23:07

>
                  > 3)A odnosząc się do kolejnego Twego przebłysku - to będę ogromnie zobowiązany
                  > za podanie konkretnych form "ukarania" jak to nazwałeś polityków w kwestii
                  > kontaktów z Ałganowem, moskiewskich pieniędzy, Polisy.
                  >
                  > pozdrawiam
                  > Puchaty

Odnoszac sie do mojego przeblysku to ja sie ciebie chcialem zapytac cz udowodniono
                  Millerowi moskiewskie pieniadze.
                  Czy Oleksy -jesli-twierdzisz ,ze jest szpiegiem byl sadzony i skazany przez sad
                  za szpiegostwo?
                  Bo jesli nie ,to ty powinienes byc oskarzony o pomowienie.
                  Czy w sprawie Polisy masz kogos konkretnego na myslii czy udowodniono cos tej
                  osobie ,ze masz prawo przypisywac ja obecnie rzadzacej koalicji.

Jakie masz dowody na poparcie swoich oskarzen?

Ja dzisiej twierdze Puchaty ze jestes pedofilem wiem to z pewnych zrodel i
                  zaskarz mie o pomowienie.

• Gość: Puchaty jajacek -broń bakteriologiczna IP: *.mcnet.pl 25.10.01, 15:37
                    Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Gość portalu: Puchaty napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > 3)A odnosząc się do kolejnego Twego przebłysku - to będę ogromnie zobowiąz
                    > any
                    > > za podanie konkretnych form "ukarania" jak to nazwałeś polityków w kwestii
                    >
                    > > kontaktów z Ałganowem, moskiewskich pieniędzy, Polisy.
                    > >
                    > > pozdrawiam
                    > > Puchaty
                    >
                    > Odnoszac sie do mojego przeblysku to ja sie ciebie chcialem zapytac cz udowodni
                    > ono
                    > Millerowi moskiewskie pieniadze.
                    > Czy Oleksy -jesli-twierdzisz ,ze jest szpiegiem byl sadzony i skazany przez sad
                    >
                    > za szpiegostwo?
                    > Bo jesli nie ,to ty powinienes byc oskarzony o pomowienie.
                    > Czy w sprawie Polisy masz kogos konkretnego na myslii czy udowodniono cos tej
                    > osobie ,ze masz prawo przypisywac ja obecnie rzadzacej koalicji.
                    >
                    > Jakie masz dowody na poparcie swoich oskarzen?

"Ja dzisiej twierdze Puchaty ze jestes pedofilem wiem to z pewnych zrodel i
                    zaskarz mie o pomowienie."( NO ubawiłem się jak norka!!!-przyp.Puchaty).Jestes
                    moim idolem!

1)- No znów wychodzi Twoje małe zorientowanie we współczesnych wydarzeniach
                    politycznych-Nikt nie musiał mu (tzn.Millerowi) nic udowadniać, w chwili gdy
                    informacje te zamieściła prasa obecny premier im zaprzeczał(twierdząc,że to
                    prowakacja służb specjalnych), by później samemu przyznać, że taka pożyczka miała
                    miejsce-m.in. w filmie Lisa w TVN. "No ale przecież cóż się stało? Przecież
                    oddaliśmy!" (Słowa Twojego premieraparatczyka)

2) N.b (nota bene-taki skrót) to Ty zarzuciłeś mi, że przecież wszystko zostało
                    już wyjaśnione, a politycy zostali ukarani, dlatego też zadałem Ci pytanie o
                    konkretne formy "ukarania" ich bo jakoś trudno jest się doszukać tez
                    potwierdzających Twój wpis.

3) Dla Twojej wiadomości : tak właśnie - jestem pedofilem, Żydem, Masonem,
                    Cyklistą, i jeszcze w dodatku domorosłym wędkarzem-ale mogę się z tego
                    wytłumaczyć!

Twój Puchaty
                    Zaślepiony "Nienawiściom"
                    i owładniety "rzoNdzą"
                    klerykalnoprawicowoekstremistycznym
                    uprawianiem polityki-tymczasowo w ramach forum
                    gazeta.pl
                • Gość: LIMAK Re: Ja ,ja, jacek - tak IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 25.10.01, 08:37

>
                  > 1) Jeżeli sam nie masz żadnych argumentów, a podpisujesz się jedynie pod
                  > postem, którego nie zamieściłeś, to trochę mało by dać dowód swojej elokwencji.
                  >
                  > Z resztą jak czytam te Twoje wypowiedzi to w ogóle sie nie dziwię-może
                  > rzeczywiście zostań przy komentarzach typu "tak-zgadzam się" lub "nie - wal sie
                  >
                  > na ryj!" to wybitnie w Twoim stylu. I daruj sobie te beznadziejne uwagi
                  > o "klerykalno ....." równie dobrze możesz od dzisiaj pisać o masonach, ten sam
                  > poziom abstrakcji intelektualnej.
                  >
                  > 2)Co do Kanalii Kolasińskiego, to może gdybyś miał trochę więcej oleju w głowie
                  >
                  > i może więcej czytał to byś wiedział, że ktoś komu nie został formalnie
                  > postawiony zarzut popełnienia czynu zabronionego przez Prokuraturę i nie
                  > otrzymał zakazu opuszczania kraju może, mając nawet zwykły paszport opuścić
                  > Polskę. Nie wymaga to nawet specjalnych zabiegów tych co w Twoim
                  > przekonaniu "knują" na Rakowieckiej. Najwyraźniej poziom percecpji podawanych w
                  >
                  > Wiadomosciach informacji jest zbyt niski jak na 2 szare komórki, które
                  > niekiedy "zaskoczą" i pozwolą między innymi wpisać adres "<a href="gazet
                  > a.pl".">gazeta.pl".</a> To
                  > jednak trochę mało by próbować zabierać głos w dyskusji choćby o pogodzie.
                  >
                  > 3)A odnosząc się do kolejnego Twego przebłysku - to będę ogromnie zobowiązany
                  > za podanie konkretnych form "ukarania" jak to nazwałeś polityków w kwestii
                  > kontaktów z Ałganowem, moskiewskich pieniędzy, Polisy.
                  >
                  > pozdrawiam
                  > Puchaty

Puchaty
                  Za prwidłowego nicka - dzięki .
                  Jajacek skierował do mnie swój post , i on był dla mnie zrozumiały i bardzo
                  czytalny .Nie odpowiadałem Mu , bo i było pełne zrozumienie .Twój post do Jajacka
                  jest dziwnie pełen impertynencji i niepotrzebnej wrogości . Pomijam w dalszym
                  ciągu Twoje dziwne zaślepienie na tle AWS , ale wiem , ze miłość jest
                  ślepa ...Tylko dlaczego tak bardzo kochaszą kobiete która Ci się tak
                  skurwiła ...ślepota Twoja jest przerażająca .Nie dostrzegasz nawet wspólpracy(
                  opisanej we Wprost ) swoich idolów z mafia pruszkowską , ale widzisz
                  rozstrzygniętą przez sąd (nadzorowany przez AWs) nieprawdziwą insynuację tejże
                  gazety (?) w stosunku do przeciwnika ...Wiem ,wiem ...źdźbło w oku przeciwnika
                  jest wyraźne , ale belki we własnym nie widac ...
                  Fajnie z Tobą rozmawiac , ale z Twoją ślepotą nie jestem w stanie . Odsyłam Cie
                  do wątku który za chwile założę "" ŻycZę Ci Tego naprawde Prawico "
                  Pozdrawiam
                  LIMAK
              • Gość: Kraken Re: LIMAK oraz jajacek-TAK TRZYMAJCIE CHLOPAKI IP: *.ipt.aol.com 25.10.01, 17:26
                Nie przejmujcie sie prawicowym gownem w osobach Puchatego i ady(przepraszam
                gowno za porownanie do prawicy-z gowna jest choc jakis pozytek)
                osoby jak te w/w nie mysla ani nie stac ich na analize faktow-ONI WIERZA(a
                walka z wiara jest daremna-zwlaszcza wiara typu "talibanskiego)
                Ciekawe kiedy padna znowu stwierdzenia,ze spoleczenstwo nie doroslo do
                demokracji,poniewaz postawilo na lewa strone sceny politycznej,ze narod
                jest "przypadkowy" i niedoswiadczony i temu podobny brekekeks-pierwszy zaczal
                niedorzniety kurierek AK sprzed polwiecza o niejasnej do konca przeszlosci
                mieniacy sie glosem narodu-Jeziorek-czy jek mu tam-napadajac na Leppera-KURWA
                MAC!!!W tym wlasnie przejawia sie demokracja,ze spoleczenstwo wybiera tak jak
                ono samo chce(za wyjatkiem (nie)demokracji amerykanskiej,gdzie decyduja glosy
                elektorskie-vide oszustwo wyborcze Busha.)
                Co do (nie)slawnego elektrykiera Walesy-juz sluchac nie moge o tym jak to ten
                polanalfabeta zmienil oblicze polowy Europy(sam majac trudnosci z okresleniem
                granic tejze Europy na mapie)-TAK JAKBY NIGDY NIE ISTNIAL MICHAIL
                GORBACZOW.KTOREMU ZAWDZIECZAMY ODERWANIE SIE OD SYSTEMU RWPG A WIEC ROWNIEZ
                SPOD KURATELI MOSKWY-ALE JAK ZAZNACZYLEM ONI WIERZA,WIEC NIE MYSLA I "PROZNY
                TRUD"(
                • Gość: Puchaty korespondencja gnidy czyli gratulacje za fanów... IP: *.mcnet.pl 26.10.01, 01:27
                  W słowniku ludzi kulturalnych nie ma dostatecznie obraźliwych słów, którymi
                  można by określić ten nieszczęsny tekst.Swoją drogą to intersujące, że internet
                  pokonuje bariery także w postaci kaftanu bezpieczeństwa...
                  • Gość: Hiacynt do Puchatego IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 07:08

> W słowniku ludzi kulturalnych nie ma dostatecznie obraźliwych słów, którymi
                    > można by określić ten nieszczęsny tekst. Swoją drogą to intersujące, że internet
                    > pokonuje bariery także w postaci kaftanu bezpieczeństwa...

Puchaty!

Myślę, że wiele by się słów znalazło, dla określenia tego tekstu,
                    nie muszą być koniecznie obrażliwe. To jest po prostu zła wola.
                    Kaftan bezpieczeństwa przed nią nie ochroni.

pozdrawiam
          • Gość: LIMAK Re:do gg ?????????? IP: 172.16.51.* / *.elb.pl 26.10.01, 08:13
            Gość portalu: gg napisał(a):

> Limak, wstyd mi za Ciebie i Tobie podobnych zwolennikow betonu! Wstyd przed
            > przyjaciolmi z zagranicy i wlasnymi potomkami!

gg!
            ???????????????????????????????????????
            Przepraszam innych czytających .Pi9erdol...tys , czy nie potrafisz sie jaswno i
            zrozymiale wyśławiać ? Co ? Za póżno Twoja rodzina zeszła z drzewa , i jeszcze
            macie czas na nauczenie sie logicznego wypowiadania .
            LIMAK

• Gość: jajacek Antrax dla Puchatego IP: *.kabel.telenet.be 25.10.01, 17:11
      Male wyjasnienie:przepraszam za moja ortografie ale niestety nie konczylem
      polskiej szkoly.
      Wracajac do watku to ty jak bumerang ,moze napiszesz cos o Oleksym gdzie masz
      dowody ze jest szpiegiem?
      Nie musisz sie tak samo biczowac z tym pedofilem ,ale jesli ci to sprawia
      przyjemnosc to prosze bardzo.
      W Polsce mowi sie uderz w stol a nozyce sie odezwasmile
      Zobaczymy jak twoje ulubione Kanalie za jakies dwa miesiace gesiego beda isc do
      pierdlla ,tez bedziesz taki elokfetny.
    • Gość: Kolasins Odpierdol się ode mnie komuchu !!!!!!!!!! IP: 213.77.49.* 26.10.01, 08:23
      • Gość: kj Re: Odpierdol się ode mnie komuchu !!!!!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.10.01, 09:13
        Czyżby odezwał się ten złodziej - uciekinier ! A jaki jest ordynarny !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka