Dodaj do ulubionych

Romcio Giertych w Jedwabnem

11.07.06, 10:26
"w Polsce nie ma i nie będzie miejsca na antysemityzm"

- w zwiazku z czym zycze przyjemnej podrozy na Madagaskar jemu, jego
tatusiowi, a takze weszpolakom, z specjalista od gett lawkowych Wierzejskim
oraz Farfala, dumnym publicystą "Szczerbca" na czele. Pa pa!
Obserwuj wątek
    • pozarski Re: Romcio Giertych w Jedwabnem 11.07.06, 10:31
      Z kim przestajesz, tym sie stajesz.
    • abprall Re: Romcio Giertych w Jedwabnem 11.07.06, 10:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=44988865
      • patience Re: Romcio Giertych w Jedwabnem 11.07.06, 10:42
        dokladnie tak. Cynizm wyuczony z brunatnych ksieg. Swoja droga, wg tej ankiety
        ambasador Izraela ma w polskim elektoracie wieksze poparcie niz jakikolwiek
        polityk polski (64%) a co dopiero Giertych. Mam nadzieje ze nie wypeka i nie
        zmieni stanowiska.
    • danutki Re: Romcio Giertych w Jedwabnem 11.07.06, 11:06
      patience napisała:

> "w Polsce nie ma i nie będzie miejsca na antysemityzm"
      >
      ciekawe czy kazde polskie dziecko wyciagnie taki sam wniosek po nauce historii
      Polski.w koncu 1000 lat wspolnych dziejow.to wiecej niz unia polsko-litewska
      • rycho7 paradoksalnie zgadzam sie z Danusia 11.07.06, 11:13
        danutki napisała:

> patience napisała:
        >
        > > "w Polsce nie ma i nie będzie miejsca na antysemityzm"
        > >
        > ciekawe czy kazde polskie dziecko wyciagnie taki sam wniosek po nauce
        historii
        > Polski.w koncu 1000 lat wspolnych dziejow.to wiecej niz unia polsko-litewska

Zgodnie z ideologia syjonizmu kazdy Zyd powinien sie znalezc w Izraelu. Totez
        kazdy Zyd z Polski powinien wyjechac do Izraela. Jak nie bedzie Zydow w Polsce
        wtedy w Polsce nie bedzie antysemityzmu, syjonisci go nie wyprodukuja. W tym
        sesie stwierdzenie "w Polsce nie ma i nie będzie miejsca na antysemityzm" jest
        tozsame ze stwierdzeniem "w Polsce nie ma i nie będzie miejsca dla Zydow
        przynaleznych Izraelowi". Syjonizm i giertychizm wspobrzmia ze soba.

Tylko co ja mam z tym wspolnego?
        • pozarski Re: paradoksalnie zgadzam sie z Danusia 11.07.06, 11:21
          Dobre.A po 67 roku krazyla taka opowiastka: Kto jest najwiekszym syjonista? No,
          Gomulka. Gomulka? Jak to? Bo za pieniadze jednych Zydow, wysyla innych Zydow do
          Izraela.
          • rycho7 po 1945 11.07.06, 11:52
            pozarski napisał:

> A po 67 roku

Wydaje mi sie, ze najlepiej tej lekcji nauczyli sie Niemcy. Podskorny, "ludowy"
            antysemityzm jest tam gigantyczny. Sadze nawet, ze uzasadniony. Natomiast kazdy
            Niemiec wie, ze jego najwazniejszym zadaniem jest nie dac sie sprowokowac przez
            syjonistycznych prowokatorow. Polacy niestety nie wytresowali jeszcze narodku i
            prowokatorzy z latwoscia znajda frajerow do "zadan specjalnych". Tresura
            dodatkowych idiotow przez wszypolakow jest szczegolna aberacja. Jak na rzie
            mamy IV stopien aberacji RP.
            • pozarski Re: po 1945 11.07.06, 12:01
              Obysmy tylko zdrowi byli.
            • danutki Re: po 1945 11.07.06, 13:01
              rycho7 napisał:

> Tresura
              > dodatkowych idiotow przez wszypolakow jest szczegolna aberacja. Jak na rzie
              > mamy IV stopien aberacji RP.

a wystarczyloby....
              wrocic do pierwszej aberacji i uswiadomic sobie na czym ona polegala i dlaczego
              byly nastepne(aberacje antysemickie)
              ja nie twierdze,ze zydzi nie mieli wplywalu na powstawanie tychze aberacji i
              ich nasilania z czasem az do tej III najwiekszej aberacji IIIRzeszy czy
              IIRzeczyPospolitej.
              trzeba zaczac ab ovo
              albo inaczej mowiac od pieca i sie gdzies na tej drodze spotkac
              • pozarski Re: po 1945 11.07.06, 13:10
                Zaczac od pieca? Include me out.
                • rycho7 nie znasz swego miejsca w szeregu? 11.07.06, 13:24
                  pozarski napisał:

> Include me out.

Wlasnie o to chodzi. Ostatecznie.
                • danutki Re: po 1945 11.07.06, 13:25
                  pozarski napisał:

> Zaczac od pieca? Include me out.

to mozna rozumiec dwojako
                  zaczac od pieca znaczy zaczac od poczatku,ab ovo,bo dom sie rozpoczyna ponoc
                  budowac od komina dla pieca
              • rycho7 problem wyznania handlowego 11.07.06, 13:22
                danutki napisała:

> wrocic do pierwszej aberacji

> trzeba zaczac ab ovo
                > albo inaczej mowiac od pieca i sie gdzies na tej drodze spotkac

To strasznie stare dzieje. Nawet sprzed 2000 lat. Spoleczny podzial pracy,
                umowmy sie, ze na oraczy, pasterzy i kupcow. Arabowie przyjeli pozniej islam
                zakazujacy handlowanie niewolnikami. Byli jednak jak inni obludnikami.
                Poslugiwali sie niewolnikami, tyle, ze wczesniej wyzwalali ich za pieniadze od
                Zydow. To znaczy Zydzi handlowali a Arabowie "wyzwalali".

Bylo zapotrzebowanie na kupcow. Handel byl szalenie ryzykownym zajeciem, aby
                wiec byl sensowny musial przynosic zyski rekompensujace ryzyko. Koszty byly
                gigantyczne, ale i "przebicia" byly gigantyczne. Welna na trasie Szkocja
                Holandia "drozala" 100 razy. Jedwab "drozal" 1000-10 000 razy. W handlu
                niezmiernie trudne bylo "ustalenie" ekwiwalentnosci wymiany i sprawiedliwego
                zysku. Totez "klienci" czyli wladza - szlachta od czasu do
                czasu "regulowala" "ekwiwalentnosc" "wymiany" handlowej. Waadza "pobierala"
                podatek (riket, okup) od prawa do zycia od Zydow "nadmiernie" wzbogaconych na
                handlu. Aby urealnic zagrozenie zycia urzadzano pogromy. Oczywiscie do tego byl
                potrzebny "spontaniczny" tlum kretynow. Tlum tresowano oczywiscie przy
                pomocy "mediow" czyli z ambony.

Regulacje "nadmiernego" bogactwa chlopow tez od czasu do czasu prowadzono. Przy
                pomocy rownie "zyciowych" metod. Wyrzynajac przykladowo polowe niezadowolonych
                na terytorium.

Pierwsza aberacja miela wiec charater systemowy. Niezalezny od jakichkolwiek
                nacji. Cierpieli ci kupcy ktorzy byli w zasiegu reki i ktorych dalo sie
                ograbic: Grecy, Ormianie, Zydzi, Templariusze, ...

Uswiadomienie sobie, ze wystepuje nieekwiwalentna wymiana handlowa nie usunie
                antysemityzmu. "Wolny" rynek kreuje beneficjentow. Zydzi moga ewentualnie sami
                zrezygnowac z sukcesow. Nie wiem jednak czy o to chodzi.
                • danutki Re: problem wyznania handlowego 11.07.06, 13:35
                  rycho7 napisał:

> Uswiadomienie sobie, ze wystepuje nieekwiwalentna wymiana handlowa nie usunie
                  > antysemityzmu. "Wolny" rynek kreuje beneficjentow. Zydzi moga ewentualnie
                  sami
                  > zrezygnowac z sukcesow. Nie wiem jednak czy o to chodzi.

bardzo ciekawie napisales
                  taki rozwoj pierwszej handlowej "aberacji" jest bardzo prawdopodobny
                  ja nie wiem czy Gates i ten drugi to sa zydzi lub maja takie korzenie,ale ich
                  rezygnacja z dalszego bogacenia sie ponad juz...zalozmy,ze kontrole nad tym to
                  chyba wlasciwa droga.
                  • danutki Re: o kurcze blade 11.07.06, 13:44
                    mialam sie do ciebie nie odzywac za ten czulend w pisuarze
                    toz to obraza uczuc religijnych od strony kuchni
                    cos porownywalnego z tym co uczynila Nieznalska z ....chyba pamietasz za co ja
                    skazal sad
                    • rycho7 koszer 11.07.06, 14:12
                      danutki napisała:

> toz to obraza uczuc religijnych od strony kuchni

Fakt, nie wiadomo ilu PiSowcow jest obrzezanych. No i jak uzywaja oni gesi
                      pipek.
                  • rycho7 sama sobie odpowiadasz 11.07.06, 14:08
                    danutki napisała:

> ja nie wiem czy Gates i ten drugi to sa zydzi

Nie wiem czy wspolczesnie "antygatesizm" jest wiekszy od antysemityzmu. Oraz
                    czy oba sa rzeczywiscie problemem. Sprzecznosc interesow.
                    • pozarski Re: sama sobie odpowiadasz 11.07.06, 14:24
                      Doskonale! Nie wystepujesz u Janka Pietrzaka w TV Trwam? Wielki talent!
    • wikul Romcio Giertyszek w Jedwabieńku 11.07.06, 18:12
      patiencusia napisałałusia:

> "w Polscusi nie ma i nie będzie miejsca na antysemityzmik"
      >
      > - w zwiazku z czym zycze przyjemnej podrożki na Madagaskarek jemu, jego
      > tatusieńkowi, a takze weszpolaczkom, ze specjalistusiem od gettcik
      laweczkowych Wierzejskusiem
      > oraz Farfalusia, dumnym publicusiem "Szczerbcusia" na czele. Pa pa! Papusia!
    • abstrakt2003 Trzeba przyznać że facet ma tupet 11.07.06, 20:09
      Mentalny spadkobierca spraców zbrodni na grobie ofia rapitał politycny chce
      zbijać!
      PS
      Romcio to kiepski aktor wyraźnie było widać że robi to wbrew sobie i źle się
      tam czuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka