Dodaj do ulubionych

Irak to tylko PRZYSTANEK jest

IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 14:10
Podbój Iraku ważnym celem strategicznym jest. Nasz Irak stanowić będzie
idealną bazę do rozpoczęcia działań wojennych przeciw Iranowi i Syrii. Po
opanowaniu tych agresywnych państw, panować będziemy w samym sercu islamu, bo
Afganistan graniczy z Iranem przecież. Terrorystom skurczy pole manewru się,
a my będziemy mogli spokojnie przygotować się do wojny z Sudanem i Libią
właśnie.

Perła
Obserwuj wątek
    • gini Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest 06.04.03, 14:17
      Gość portalu: Perła napisał(a):

> Podbój Iraku ważnym celem strategicznym jest. Nasz Irak stanowić będzie
      > idealną bazę do rozpoczęcia działań wojennych przeciw Iranowi i Syrii. Po
      > opanowaniu tych agresywnych państw, panować będziemy w samym sercu islamu, bo
      > Afganistan graniczy z Iranem przecież. Terrorystom skurczy pole manewru się,
      > a my będziemy mogli spokojnie przygotować się do wojny z Sudanem i Libią
      > właśnie.
      >
      > Perła

Perla a w czyim imieniu ty piszesz "nasz " Irak?Czyzbys przepisywal bez
      zastanowienia co ci przysla z Izraela?
      • Gość: snajper Znów jej się skojarzyło... IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 16:17
        gini napisała:

> Gość portalu: Perła napisał(a):
        >
        > > Podbój Iraku ważnym celem strategicznym jest. Nasz Irak stanowić będzie
        > > idealną bazę do rozpoczęcia działań wojennych przeciw Iranowi i Syrii. Po
        > > opanowaniu tych agresywnych państw,panować będziemy w samym sercu islamu, bo
        > > Afganistan graniczy z Iranem przecież. Terrorystom skurczy pole manewru się,
        > > a my będziemy mogli spokojnie przygotować się do wojny z Sudanem i Libią
        > > właśnie.
        > >
        > > Perła
        >
        >
        >
        > Perla a w czyim imieniu ty piszesz "nasz " Irak?Czyzbys przepisywal bez
        > zastanowienia co ci przysla z Izraela?

Znów Ci się Aniu z Żydami skojarzyło... sad( To się nazywa monomania.

Snajper.
        • rabbi.w następny maoistyczny kontroler myśli na tym forum? 06.04.03, 16:47
          Gość portalu: snajper napisał(a):

> Znów Ci się Aniu z Żydami skojarzyło... sad( To się nazywa monomania.
          >
          > Snajper.

z "Żydami" to Ci się BY kojarzyło ( Twoja sprawa )

Chiny: przeciwnicy władz więzieni w szpitalach psychiatrycznych...

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=971121&dzial=010201
          Chiny wykorzystują psychiatrię do walki z dysydentami

rps (12-08-2002 17:53)

W Chinach przeciwnicy komunistycznych władz wciąż są zamykani w szpitalach
          psychiatrycznych - alarmują obrońcy praw człowieka
          W Jokohamie rozpoczyna się właśnie kongres Światowego Towarzystwa
          Psychiatrycznego (WPA). Z tej okazji Human Rights Watch i fundacja Genewska
          Inicjatywa Psychiatryczna opublikowały we wtorek raport pt. "Niebezpieczne
          umysły". Autorzy wzywają w nim Pekin do zaprzestania praktyki
          zamykania "nieprawomyślnych" w szpitalach psychiatrycznych i uwolnienia
          wszystkich przetrzymywanych tam z powodów politycznych.

Raport porównuje sytuację w Chinach do praktyk w dawnym ZSRR. Powszechne
          zamykanie dysydentów w tzw. psychuszkach spowodowało w latach 1983-89
          wykluczenie Moskwy z WPA.

W czasach Rewolucji Kulturalnej w Chinach (1966-76) uważano, że wszystkie
          choroby psychiczne biorą się z niewłaściwych poglądów politycznych. Dziś już
          się tak myśli, ale wciąż na oddziałach psychiatrycznych więzieni są
          członkowie zakazanego ruchu religijnego Falun Gong czy niezależni liderzy
          związkowi.

Działacza politycznego Wang Wangxinga aresztowano po raz pierwszy w latach
          70. Po raz drugi w 1992 r. - z wystawioną przez policyjnego psychiatrę
          diagnozą psychozy paranoidalnej trafił wówczas na oddział dla nienormalnych
          kryminalistów. Zwolniono go w roku 1999, ale na krótko, bo Wang zaczął
          rozmawiać o swoim uwięzieniu z dziennikarzami. Obecnie jest leczony
          na "polityczną monomanię".

> Znów Ci się Aniu z Żydami skojarzyło... sad( To się nazywa monomania.
          >
          > Snajper.

może tam kolektywnie studiowałeś? co?

Rozmiary zjawiska nie są znane. Raport cytuje oficjalne źródła, z których
          wynika, że w latach 80. 15 proc. pacjentów klinik dla umysłowo chorych
          kryminalistów trafiało tam za przestępstwa polityczne. Autorzy wezwali WPA i
          Specjalnego Sprawozdawcę ONZ na temat Tortur i Niewłaściwego Traktowania do
          zajęcia się nadużyciami psychiatrii w Chinach.
          -----------------------------------------------------------------------------

ale jak chcesz mogę podyskutować na ile socjalista / komunista / trockista-
          militarysta "armia-pracy" mówiąc "my" ma rozwdojenie jażni co? spróbujesz? jak
          Ty a nie My...

---
          www.jewsagainstzionism.com/index.html
    • gini Do Perly Izraela o terroryzmie jest 06.04.03, 14:26
      Terroryzm widok strony
      znajdź podobne
      pokaż powiązane

Najkrwawsze ataki terrorystyczne w latach 1988-2001

Terroryzm, metoda działania polegająca na przemocy wobec pojedynczych osób
      aparatu władzy (terroryzm indywidualny) lub wobec przypadkowych członków
      społeczeństwa, przez zamachy na urzędy, lokale publiczne, koszary (terroryzm
      zbiorowy). Terroryzm był stosowany od wieków jako metoda walki politycznej
      (asasyni w XI w.). Na szerszą skalę działalność terrorystyczna rozwinęła się w
      XIX w., w związku z ukształtowaniem się doktryny i ruchu anarchizmu. Powstały
      wyspecjalizowane bojówki, związane z partiami politycznymi. Akty terroryzmu
      usprawiedliwiano niekiedy koniecznością walki narodowowyzwoleńczej.

Współcześnie często pojawia się także terroryzm państwowy, czyli pozaprawna
      przemoc ze strony agend rządowych. Celem działania terrorystów jest
      destabilizacja władzy przez zastraszenie ludzi biorących udział w jej
      sprawowaniu. W XX w. terroryzm stał się jedną z najczęstszych metod walki, a
      coraz większą liczbę ofiar stanowią ludzie przypadkowi. Zamachy terrorystyczne
      bywały bezpośrednią przyczyną kataklizmów dziejowych, np. zamach sarajewski.

Terroryzm był metodą działania organizacji żydowskich przed powstaniem Państwa
      Izrael (Irgun),

Jak widzisz dla Izraela terroryzm byl cacy jak stosowali go sami.Teraz im sie
      nie podoba.

obecnie stosują go fundamentalisci islamscy (m.in. Hezbollah w Libanie),
      Palestyńczycy (Organizacja Wyzwolenia Palestyny), Irlandczycy (Irlandzka Armia
      Republikańska), Baskowie w Hiszpanii (ETA) i in. Wspierany był przez szereg
      państw, również dawnego bloku sowieckiego, w których szkolono terrorystów,
      dostarczano im broni i materiałów wybuchowych. Istnieje w Ameryce Łacińskiej,
      np. Tupamaros w Urugwaju, Świetlisty Szlak (Sendero Luminoso) w Peru. W Europie
      Zachodniej działały też organizacje terrorystyczne: OAS we Francji, RAF w
      Niemczech, Czerwone Brygady we Włoszech.

.Perla a obrzezales juz sie jak na porzadnego Zyda przystalo?
      • Gość: Perła do Anki o jej głupocie jest IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 14:32
        Pisząc "nasz" mam na myśli koalicję właśnie.
        Bzdur o wytycznych z Izraela komentować nie będę.

Aha, czy wyciełaś sobie łechtaczkę jak jak porządną Arabkę przystało?

Perła
      • monopol Aniu - Gratuluję poziomu dyskusji 06.04.03, 14:52
        gini napisała:

> .Perla a obrzezales juz sie jak na porzadnego Zyda przystalo?

To jest tak zwany merytoryczny argument.
        • sceptyk Re: Aniu - Gratuluję poziomu dyskusji 06.04.03, 14:55
          Juz zamiescilem ten polemiczny argument Ani w pod-forum KLOAKA.
          • gini Re: Aniu - Gratuluję poziomu dyskusji 06.04.03, 16:32
            sceptyk napisał:

> Juz zamiescilem ten polemiczny argument Ani w pod-forum KLOAKA.

A swoje wszystkie napasci personalne tez tam umiesciles?
        • nurni merytoryczny argument dla Monopola 06.04.03, 15:26
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=5056211&a=5056274

gdzie wtedy byles nie pytam
          gdzie dzis jestes... wiem

w malinach
          • monopol Do Nurnia skądkolwiek 06.04.03, 16:06
            Gdzie jestem to zależy zapewne od punktu widzenia. Gratulacji dla Ani mimo
            wszystko nie wycofam. Spodobała mi się jej wypowiedź na temat. Brzmi bardzo
            przekonująco.
            • nurni Re: Do Nurnia skądkolwiek 06.04.03, 16:27
              umiesz lac wode

nie myslales o karierze w polityce?

• monopol Re: Do Nurnia o karierze 06.04.03, 17:51
                Robię karierę w innej sferze. Politykiem zapewne też byłbym niezłym. A
                dyplomatycznie wypowiadająca się Ania?
                • nurni a chronologia? 06.04.03, 19:04
                  monopol napisał:

> Robię karierę w innej sferze. Politykiem zapewne też byłbym niezłym. A
                  > dyplomatycznie wypowiadająca się Ania?

co bylo najpierw jako czy kura

tylko udajesz ze nie myslisz
                  czy juz tak masz?

• bykk Re: do Anginy! 06.04.03, 19:11
                    Angina, dawno Cie nie widziałemsmile)!
                    Powiedz mi tylko, czy Ty rzeczywiście tak mayślisz jak stukasz???
                    Będę wiedział po prostu co z Tobą!
                    Wiesz, jak ktosik się zerwie...?smile)
                    hej!
                  • monopol Re: Do Nurnia o myśleniu 06.04.03, 19:32
                    A jeśli odpowiem, że nie udaję i że jeszcze tak nie mam? Myślę wystarczająco
                    dużo, żeby nie mieć się czego wstydzić. Natomiast co Ty akurat o tym sądzisz
                    jest mi obojętne. Wracając do Gini - jak to jest z jej myśleniem, czy może
                    udawaniem?
                    • Gość: Perła myślenie Anki przypomina pisanie nurnia... IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 19:40
                      a nureń specjalizuje się w tekstach takich: ___________smile)) ntx

Perła
                    • nurni Re: Do Nurnia o myśleniu 06.04.03, 19:43
                      juz krociutko

zadalem Ci pytanie o skutki i przyczyny
                      nie umiales czy nie chciales odpowiedziec

piszesz o mnie 'nurniu' widac jakas zlosc chowasz
                      nie jestem jej ciekaw/tej zlosci/
                      ale moze to nie za duzo by wymagac od Ciebie
                      pewnej elementarnej proporcji w ocenie zjawisk

gdzie byles jak perla obrazal Anie?
                      gdzie jestes jak odpowiada tym samym?

masz juz ode mnie spokoj

nurni
                      • Gość: Perła kłamiesz nurni IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 19:53
                        nie obrażałem Anki. Natomiast jak kobieta pisze do mnie "chuj", to ja nie
                        traktuję jej jako kobiety więcej.

Perła
                      • monopol Re: Do Nurniego tez króciutko 06.04.03, 19:58
                        Napisłem więc "do Nurniego", bo widocznie "do Nurnia" wydało Ci się obraźliwe.
                        Tymczasem nie było moim zamierzeniem Cię obrażać i dopiero Ty pokazałeś mi, że
                        można to źle kojarzyć. Jeśli poczułeś się urażony, to przepraszam.

Perła nie obraził Anki tak jak ona jego. Takie jest moje zdanie. Gini nie
                        powinna pisać tego, co napisała. Teraz już chyba wyraziłem się jasno.
                  • Gość: magiczny co ma chronologia do wiatraka ? IP: *.echostar.pl 07.04.03, 09:52
                    chamstwo chronologiczne jest takim samym chamstwem jak niechronologiczne
                    • andrzejg cześć , jak tam leci?/nt 08.04.03, 19:58
    • Gość: polishAM Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 06.04.03, 14:34
      Takim przystankiem mial byc Egipt z agentem CIA Anwarem Sadatem i Mubarakiem.
      Rowniez Jordania z ich Krolem. Niestety nawet wsrod najbardziej skorumpowanych
      Arabow nie znajdziesz przyjaciol Izraela. Znajdziesz tam natomiast przyjaciol
      amerykanskiego lobby naftowego (Saudis) oraz Radykalnych Chrzescijan (New Born
      Christian). Waszym zydkowskim obowiazkiem bylo poprzec Buscha i jego naftowe
      ambicje. Ta rola jednak juz dobiega konca i nastepnym przystankiem bedzie
      Palestyna w granicach z 1967 roku.
      • Gość: Perła Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 14:44
        Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Takim przystankiem mial byc Egipt z agentem CIA Anwarem Sadatem i Mubarakiem.
        > Rowniez Jordania z ich Krolem. Niestety nawet wsrod najbardziej
        skorumpowanych
        > Arabow nie znajdziesz przyjaciol Izraela. Znajdziesz tam natomiast przyjaciol
        > amerykanskiego lobby naftowego (Saudis) oraz Radykalnych Chrzescijan (New
        Born
        > Christian). Waszym zydkowskim obowiazkiem bylo poprzec Buscha i jego naftowe
        > ambicje. Ta rola jednak juz dobiega konca i nastepnym przystankiem bedzie
        > Palestyna w granicach z 1967 roku.

No tak... jak Palestyńczycy dojadą do tego przystanku już to sami wykończą się.
        Z głodu i pragnienia przedewszystkim. Żydzi dając im autonomię zostawili też
        całą infrastrukturę im. I oni tak to "zagospodarowali". iż już wody do picia
        nie mają.

Perła
        • Gość: polishAM Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 06.04.03, 15:27
          Delikatnie mowiac w zagospodarowaniu dopomogli im sasiedzi z Izraela. W
          odgospodarowaniu tez. Pomijajac szczegoly, kampania Amerykanow 2003 zakonczyla
          sie kompletnym niepowodzeniem. Na ulicach nie czekali ludzie pomachiwujacy
          choragiewkami z radoscia na twarzach. Kolejny etap to odbudowa Iraku. Iraku
          jednak, ktory nie bedzie postrzegany jako oprawca tylko juz jako pokrzywdzony
          (nawet przywodca Shiitow, wrog Saddama jest przeciw "koalicji"). I nadal
          oczywiscie radykalny Irak. Kwadratura kola. Nie radzilbym wysuwac pochopnych
          optymistycznych wnioskow. Raczej bryndza na calego.
    • Gość: wojciech j. Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 15:16
      A jak już rozpierniczym to arabskie gówno, zrobim porządek z polsko,
      największym siedliskiem antysemickiego szajsu w chrześcijańskim świecie.
      • Gość: Lukas jesteś zerem IP: *.lublin.mm.pl 06.04.03, 15:48
        Gość portalu: wojciech j. napisał(a):

> A jak już rozpierniczym to arabskie gówno, zrobim porządek z polsko,
        > największym siedliskiem antysemickiego szajsu w chrześcijańskim świecie.
        ty psycholu, to Polacy najwięcej uratowali Żydów w czasie wojny, jesteś nic
        nie znaczącym śmieciem pieprząc takie głupoty na Polaków.
        Najwięcej "Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata" jest obywateli Polski zwanej
        przez ciebie siedliskiem antysemickiego szajsu. Jesteś śmieciem, który sam
        stwarza sobie antysemityzm do swoich celów. Gardzę tobą śmieciu mały.
    • Gość: jacek#jw Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest IP: *.toya.net.pl 06.04.03, 15:21

> właśnie.
      >
      > Perła

Następny przystanek jednak będzie w Europie. Szybciej muzułmanie uzyskają
      przewagę w UE niż USA zrealizuje Twoją strategię.
      • monopol Prośba o wytłumaczenie 06.04.03, 16:10
        Gość portalu: jacek#jw napisał(a):

> Następny przystanek jednak będzie w Europie. Szybciej muzułmanie uzyskają
        > przewagę w UE niż USA zrealizuje Twoją strategię.

Czy mógłbyś rozwinąć jakoś wypowiedź o przewadze muzułmanów w Unii
        Europejskiej? Jak to się odbędzie i kiedy? Kto konkretnie i kogo przekona?
        • Gość: jacek#jw Re: Prośba o wytłumaczenie IP: *.toya.net.pl 06.04.03, 16:25
          Może dwie sprawy. Pierwsza to demografia. Liczba muzułmanów w Europie rośnie w
          bardzo dużym tempie podczas, gdy liczba rdzennych Europejczyków maleje. Wg
          zasłyszanych przeze mnie danych pod koniec stulecia osiągnie ona około 50%.
          Sprawa druga to podejście do religii. Jedną z różnic między współczesnym
          chrześcijaństwem a islamem jest właśnie to podejście. Chrześcijaństwu daleko do
          tej żarliwości, oddania, wiary i poświęcenia jaką prezentują muzułmanie. To
          sprawi, że to nie muzułmanie będą nawracani na chrześcijaństwo a chreścijanie
          na islam. Wpływ na to będzie miało dużo więcej czynników i trudno znaleźć jakąś
          argumentację na to, że tak się nie stanie. Może spróbujesz?

Pozdr / Jacek
          • monopol Re: Prośba o wytłumaczenie 06.04.03, 19:53
            Cóż, prognozy przedstawiane przez Ciebie dotyczą czasu z naszego punktu
            widzenia dość odległego, więc nie są one dla mnie zbyt wiarygodne. W tak długim
            okresie wiele się może zmienić, więc na razie trudno mi się do tego
            ustosunkować. Interesuje mnie też, z jakiego źródła pochodzą przytaczane przez
            Ciebie prognozy? Pytam się o to z czystej ciekawości.
            Sprawa religii. Piszesz o tym, że żarliwość w sferze wiary jest u muzułmanów
            znacznie większa niż u chrześcijan. W pewnym sensie masz rację, ale dotyczy to
            tylko praktyk religijnych. W kwestii wypełniania prawa, przykazań itp. niczym
            specjalnie się nie różnimy. To co próbują wprowadzać w życie tzw.
            fundamentaliści islamscy często jest tylko ich własną interpretacją prawdy
            objawionej przez ich Boga. Przypomina to więc bardzo praktyki stosowane przez
            duchownych chrześcijańskich, ale skala tego zjawiska jest raczej większa
            właśnie wśród muzułmanów. Zauważ też, że to chrześcijaństwo jest religią
            miłości. Europejczykom, dla których pojęcia takie jak humanizm, etyka zawsze
            miały większe znaczenie niż dla ludzi z Bliskiego Wschodu, z pewnością bardziej
            będzie odpowiadała filozofia chrześcijańska. Islam jest dla nas zbyt dziki,
            zbyt mało liczy się w nim osoba ludzka. Dlatego też nie wierzę, że kiedykolwiek
            Europejczycy będą muzułmanami.
            • Gość: jacek#jw Re: Prośba o wytłumaczenie IP: *.toya.net.pl 06.04.03, 23:29
              monopol napisał:

> Cóż, prognozy przedstawiane przez Ciebie dotyczą czasu z naszego punktu
              > widzenia dość odległego, więc nie są one dla mnie zbyt wiarygodne. W tak
              długim
              >
              > okresie wiele się może zmienić, więc na razie trudno mi się do tego
              > ustosunkować. Interesuje mnie też, z jakiego źródła pochodzą przytaczane
              przez
              > Ciebie prognozy? Pytam się o to z czystej ciekawości.

Na podstawie jednej z nocnych audycji Trójki gdzieś miesiąc temu. Ogólnie
              sprawdzając tę hipotezę muszę stwierdzić, że występują pewne trudności w
              uzyskiwaniu danych. Oficjalne dane na ten temat nie jest łatwo zdobyć. Np w
              Polsce liczba wyznawców Islamu wynosi 5,5 tys a w Niemczech 1,6 mln. Przy czym
              obie liczby należy uznać za znacznie zaniżone, gdyż obejmują jedynie ludzi
              zrzeszonych w związkach wyznaniowych. Danych o niektórych krajach wogóle trudno
              uzyskać. Ogółem wg moich szacunków w Europie poza Rosją żyje ok 25 mln
              muzułmanów. Wg prognoz ze wspomnianej audycji liczba ta będzie się podwajać z
              różnych przyczyn średnio co 20 lat.

> Sprawa religii. Piszesz o tym, że żarliwość w sferze wiary jest u muzułmanów
              > znacznie większa niż u chrześcijan. W pewnym sensie masz rację, ale dotyczy
              to
              > tylko praktyk religijnych. W kwestii wypełniania prawa, przykazań itp. niczym
              > specjalnie się nie różnimy. To co próbują wprowadzać w życie tzw.
              > fundamentaliści islamscy często jest tylko ich własną interpretacją prawdy
              > objawionej przez ich Boga. Przypomina to więc bardzo praktyki stosowane przez
              > duchownych chrześcijańskich, ale skala tego zjawiska jest raczej większa
              > właśnie wśród muzułmanów. Zauważ też, że to chrześcijaństwo jest religią
              > miłości. Europejczykom, dla których pojęcia takie jak humanizm, etyka zawsze
              > miały większe znaczenie niż dla ludzi z Bliskiego Wschodu, z pewnością
              bardziej
              >
              > będzie odpowiadała filozofia chrześcijańska. Islam jest dla nas zbyt dziki,
              > zbyt mało liczy się w nim osoba ludzka. Dlatego też nie wierzę, że
              kiedykolwiek
              >
              > Europejczycy będą muzułmanami.

Akurat podkreślasz te cechy, które miały być przyczyną słabości demokracji
              zachodniej wobec świata islamu. Islam z jednej strony dziki, stanowi swoistą
              atrakcję dla młodych niezdecydowanych ludzi. W całej Europie obserwuje się
              zjawisko powstawania sekt wyznaniowych, które wciągają coraz to nowe rzesze
              ludzi. To właśnie tu jest miejsce, w którym islam będzie uzyskiwał przewagę.
              Czas oczywiście jest tu dość długi ale to zależy od perspektywy z jakiej się
              patrzy. Choć nasze życie jest krótkie to następne pokolenie już będzie
              wiedziało czy prognozy te to tylko bajka.

Pozdr / Jacek
    • Gość: Szewah ojojoj.strasznie wazny jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.03, 16:11

> właśnie.
      >
      > Perła

zwlaszcza Syrii Pani Perlo...zreszta wszystko jak zwykle w rekach Adonai.
    • rabbi.w zio-komunista zapomniał wymienić Chiny? 06.04.03, 16:20
      jego szatki NIC nie znaczą
      • gini Re: Do panow strasznie oburzonych 06.04.03, 16:31
        Zarzucacie mi ,ze nie odnioslam sie merytorycznie do dyskusji.A co z wami, co z
        Perla?Podalam w koncu informacje o tym,ze Izrael rowniez poslugiwal sie
        terroryzmem, ktory teraz tak pietnuje? Zero odpowiedzi.
        Poza tym wszyscy jak dobrze pamietam , optowaliscie za wojna z Irakiem,
        tlumaczac ,ze Husajn to bandyta nalezy koniecznie obalic jego rezim, teraz
        parla izraelska tlumaczy,ze to tylko po to by wykorzystac Irak do napasci na
        cztery nastepne panstwa, i to dla was nic nie znaczy kompletnie.Czyzbyscie byli
        wszyscy zaklamani? Jaki pretekst do napadu na nastepne panstwa?Terroryzm?A
        gdzie dowody?
        • Gość: Perła Re: Do panow strasznie oburzonych IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 16:43
          gini napisała:

> Zarzucacie mi ,ze nie odnioslam sie merytorycznie do dyskusji.A co z wami, co
          z
          >
          > Perla?Podalam w koncu informacje o tym,ze Izrael rowniez poslugiwal sie
          > terroryzmem, ktory teraz tak pietnuje? Zero odpowiedzi.
          > Poza tym wszyscy jak dobrze pamietam , optowaliscie za wojna z Irakiem,
          > tlumaczac ,ze Husajn to bandyta nalezy koniecznie obalic jego rezim, teraz
          > parla izraelska tlumaczy,ze to tylko po to by wykorzystac Irak do napasci na
          > cztery nastepne panstwa, i to dla was nic nie znaczy kompletnie.Czyzbyscie
          byli
          >
          > wszyscy zaklamani? Jaki pretekst do napadu na nastepne panstwa?Terroryzm?A
          > gdzie dowody?

Posłuchaj niewiasto nieszczęsna, dopóki za każdym postem i pod każdym wątkiem,
          tudzież na każdym portalu Żyda tylko widziec będziesz, to nie ma szans na
          dyskusję z tobą.

Perła
          • rabbi.w jakiego znowu Żyda?propagandowy trockisto 06.04.03, 16:52

> Posłuchaj niewiasto nieszczęsna, dopóki za każdym postem i pod każdym
            wątkiem,
            > tudzież na każdym portalu Żyda tylko widziec będziesz, to nie ma szans na
            > dyskusję z tobą.
            >
            > Perła

Posłuchaj Zio-komunisto! na ile wchłonełeś idee Trockiego o potrzebie Armii
            Pracy mało mnie to obchodzi! ale prosze nie mieszaj w to wyznawców J. dla
            których kradzież jest niezgodna z Tora ( trudno to zrozumieć? )
          • gini Re: Do panow strasznie oburzonych 06.04.03, 16:52

> gini napisała:
            >
            > > Zarzucacie mi ,ze nie odnioslam sie merytorycznie do dyskusji.A co z wami,
            > co
            > z
            > >
            > > Perla?Podalam w koncu informacje o tym,ze Izrael rowniez poslugiwal sie
            > > terroryzmem, ktory teraz tak pietnuje? Zero odpowiedzi.
            > > Poza tym wszyscy jak dobrze pamietam , optowaliscie za wojna z Irakiem,
            > > tlumaczac ,ze Husajn to bandyta nalezy koniecznie obalic jego rezim, teraz
            >
            > > parla izraelska tlumaczy,ze to tylko po to by wykorzystac Irak do napasci
            > na
            > > cztery nastepne panstwa, i to dla was nic nie znaczy kompletnie.Czyzbyscie
            >
            > byli
            > >
            > > wszyscy zaklamani? Jaki pretekst do napadu na nastepne panstwa?Terroryzm?A
            >
            > > gdzie dowody?
            >
            > Posłuchaj niewiasto nieszczęsna, dopóki za każdym postem i pod każdym
            wątkiem,
            > tudzież na każdym portalu Żyda tylko widziec będziesz, to nie ma szans na
            > dyskusję z tobą.
            >
            > Perła

Perlo izraelska, przeciez wiadomo wszystkim,ze oswiadczyles sie Zydowce, ktora
            przebywa obecnie w Izraelu.Panstwa przez ciebie wymienione, nie zagrazaja
            Polsce .Ty piszesz, wszystko pod katem interesow Izraela, piszesz to co
            narzeczona kaze, nie mow mi,ze szukam Zyda tam gdzie go nie ma.Nie rznij glupa
            perlo izraelska.
            Ponoc jestes katolik a popierasz wojne ba chcesz ja rozszerzyc mimo nawolywania
            Papieza o pokoj.
            • Gość: Perła Re: Do panow strasznie oburzonych IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 17:16
              a skąd ty wiesz czy ja oświadczyłem komus się?
              • gini Re: Do panow strasznie oburzonych 06.04.03, 17:18

> a skąd ty wiesz czy ja oświadczyłem komus się?

Narzeczona sie chwalila wiesz,ze ona niczego nie ukrywa.
                • Gość: Perła Re: Do panow strasznie oburzonych IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 17:25
                  gini napisała:

>
                  > > a skąd ty wiesz czy ja oświadczyłem komus się?
                  >
                  > Narzeczona sie chwalila wiesz,ze ona niczego nie ukrywa.

Gdzie i kiedy o tym pisała?

Perła
                  • gini Re: Do panow strasznie oburzonych 06.04.03, 17:30

> gini napisała:
                    >
                    > > Gość portalu: Perła napisał(a):
                    > >
                    > > > a skąd ty wiesz czy ja oświadczyłem komus się?
                    > >
                    > > Narzeczona sie chwalila wiesz,ze ona niczego nie ukrywa.
                    >
                    >
                    > Gdzie i kiedy o tym pisała?
                    >
                    > Perła

Na kaszalocie jakies trzy tygodnie temu akurat wtedy gdy byles w Mikolowie.
                    • Gość: Perła Re: Do panow strasznie oburzonych IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 17:36
                      gini napisała:

>
                      > > gini napisała:
                      > >
                      > > > Gość portalu: Perła napisał(a):
                      > > >
                      > > > > a skąd ty wiesz czy ja oświadczyłem komus się?
                      > > >
                      > > > Narzeczona sie chwalila wiesz,ze ona niczego nie ukrywa.
                      > >
                      > >
                      > > Gdzie i kiedy o tym pisała?
                      > >
                      > > Perła
                      >
                      >
                      >
                      > Na kaszalocie jakies trzy tygodnie temu akurat wtedy gdy byles w Mikolowie.

Jeżeli nawet tak było, to to chyba prywatne forum jest, i jako takie podlega
                      ochronie tajemnicy. Nie widzisz nic złego w swojej postawie? Ci z klamota
                      powinni bardziej ostrozni z tobą być. Jak raz wypaplałaś to i drugi raz też
                      wypaplasz.

Perła
                      • gini Re: Do panow strasznie oburzonych 06.04.03, 17:40

> gini napisała:
                        >
                        > > .>
                        > Jeżeli nawet tak było, to to chyba prywatne forum jest, i jako takie podlega
                        > ochronie tajemnicy.

Nic nie podpisywalam, Jeni sie chwalil ,ze wpuszczaja wszystkich jak leci, jak
                        sie cos pisze publicznie to znaczy,ze to nie tajemnica, tym bardziej jezeli o
                        zachowanie tajemnicy sie nie prosi.

Nie widzisz nic złego w swojej postawie?

A nie widze, bo i co mam widziec?Nikt mnie nie prosil o dyskrecje, z reszta
                        napisalam tylko do Ciebie a Ty chyba wiesz,ze sie oswiadczales , to o co chodzi?

Ci z klamota
                        > powinni bardziej ostrozni z tobą być. Jak raz wypaplałaś to i drugi raz też
                        > wypaplasz.
                        >
                        > Perła
                        • Gość: Perła Re: Do panow strasznie oburzonych IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 17:47
                          oczywiście, że nikt cię nie prosił o dyskrecję, tak jak nikt nie będzie pisał
                          na zaproszeniu na raut, abyś nie wycierała nosa rękawem. Po prostu to się wie,
                          albo prostakiem się jest.

Perła
                          • gini Re: Do panow strasznie oburzonych 06.04.03, 17:49

> oczywiście, że nikt cię nie prosił o dyskrecję, tak jak nikt nie będzie pisał
                            > na zaproszeniu na raut, abyś nie wycierała nosa rękawem. Po prostu to się
                            wie,
                            > albo prostakiem się jest.
                            >
                            > Perła

Niech ci bedzie zem prostaczka , trudno sie mowi.A kiedy slub?I gdzie?W
                            synagodze czy w kosciele?W Izraelu czy w Polsce?
                            • Gość: Perła Re: Do panow strasznie oburzonych IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 17:56
                              gini napisała:

>
                              > > oczywiście, że nikt cię nie prosił o dyskrecję, tak jak nikt nie będzie pi
                              > sał
                              > > na zaproszeniu na raut, abyś nie wycierała nosa rękawem. Po prostu to się
                              > wie,
                              > > albo prostakiem się jest.
                              > >
                              > > Perła
                              >
                              >
                              > Niech ci bedzie zem prostaczka , trudno sie mowi.A kiedy slub?I gdzie?W
                              > synagodze czy w kosciele?W Izraelu czy w Polsce?
                              >

Jak to "niech ci będzie"? To stwierdzenie faktu jest, a nie moje widzimisię.

Perła
                            • Gość: snajper O oświadczynach Perły. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 19:59
                              gini napisała:

>
                              > > oczywiście,że nikt cię nie prosił o dyskrecję, tak jak nikt nie będzie pisał
                              > > na zaproszeniu na raut,abyś nie wycierała nosa rękawem. Po prostu to się wie
                              > > albo prostakiem się jest.
                              >
                              > Niech ci bedzie zem prostaczka , trudno sie mowi.A kiedy slub?I gdzie?W
                              > synagodze czy w kosciele?W Izraelu czy w Polsce?

Ty się, Aniu, do cudzego >prostactwa< nie przyznawaj. Masz wystarczająco dużo
                              własnych interesujących cech, takich jak na przykład pewna monomania, dzięki
                              której wszystko Ci się z Żydami kojarzy. wink) O oświadczynach Perły Miriam
                              otworzyła specjalny wątek w Cachalocie, a ja wiadomość przekazałem do Camelotu,
                              jako niewątpliwie ciekawą. Jak chciałeś, aby na forach o Twoich oświadczynach
                              nie pisano, to trzeba się było komu innemu oświadczyć. Komuś, kto by o tym
                              wątku nie tworzył. Komuś, kto realu z wirtualem nie miesza.

Nie pisz Perła, że fora prywatne powstały, aby dyskrecję zapewnić. Cachalota
                              Helga stworzyła i napisała wyraźnie dlaczego jest to forum ukryte - aby admini
                              jako cenzorzy nie ingerowali. Wiesz lepiej od niej ? Camelot tez nie po to
                              powstał, aby dyskrecje swoim dyskutantom zapewnić, ale aby od bandytów
                              forumowych się odgrodzić skutecznie. Wiesz pewnie o kim piszę ?

Snajper.
                              • Gość: Perła Re: O oświadczynach Perły. IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 20:09
                                oświadczyny były lub nie. Mnie tylko dziwi fakt, że dla Ciebie normalne jest,
                                iż Anka posługuje się tym "argumentem" w dyskusji. I nie tylko tym...

Perła
                                • Gość: snajper Re: O oświadczynach Perły. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 21:12

> oświadczyny były lub nie. Mnie tylko dziwi fakt, że dla Ciebie normalne jest,
                                  > iż Anka posługuje się tym "argumentem" w dyskusji. I nie tylko tym...

A czy ja napisałem, że dla mnie jest to normalne ????? Gdybym ja miał pisać co
                                  na tym portalu jest dla mnie nienormalne, to już na nic innego czasu by mi nie
                                  starczyło. wink) Ja tylko niektóre, jaskrawe nienormalności wytykam. Takie, jak
                                  żydowska monomania Ani. Zresztą, coś co dla mnie jest nienormalne dla innego
                                  może być normą. Czy ja jakiś wyznacznik normy jestem ??? Może ja też
                                  nienormalny jestem. Skoro na tym forum piszę... wink)

Snajper.
                              • Gość: Scan Do Snajpera plotkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 21:12
                                Snajper - wywalam Twego nicka z forum Cachalot - plotkarzu.
                                Przepraszam cię, Gini.
                                • monopol Re: Do Snajpera plotkarza 06.04.03, 21:21
                                  Gość portalu: Scan napisał(a):

> Snajper - wywalam Twego nicka z forum Cachalot - plotkarzu.

Poważnie Scanie? Może to zbyt szybki ruch?
                                  • Gość: Scan ----------Monopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 21:33
                                    Nie. Zajrzyj.
                                    Pozdrawiam, szczególnie kobiety.
                                    Scan
                                    • monopol Re: ----------> Scan 06.04.03, 22:06
                                      Zajrzałem. Napisałem. Może mylę się. Pozdrawiam również, od kobiet teżsmile
                                • Gość: snajper Re: Do Scana, bezprzymiotnikowo. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 21:46

> Snajper - wywalam Twego nicka z forum Cachalot - plotkarzu.
                                  > Przepraszam cię, Gini.

Plotkarz ???? Plotkarz powtarza wiadomości niesprawdzone, wątpliwej jakości,
                                  dodając często wiele od siebie. Wiadomość o oświadczynach Perły żadną plotką
                                  nie była, gdyż sama zainteresowana o tym wątek założyła, więc i ja żadnym
                                  plotkarzem nie jestem.

Nie widzę nic złego w rozpowszechnianiu takiej wiadomości. Wszak zaręczyny
                                  zwykle są czymś radosnym. Radosnym dla zainteresowanych, ale także dla świadków
                                  zdarzenia. Taką radością zwykle zainteresowani chcą podzielić się z innymi. Tak
                                  było na przykład z wiadomością o ślubie Monopola i Maretiny. Ale jak widzę, w
                                  tym przypadku jest inaczej. Tylko w takim razie trzeba było albo nie zakładać
                                  wątku, albo zastrzec wiadomość - tylko dla Cachalota. Jak kto miesza wirtual z
                                  realem, to niech potem do siebie ma pretensje, a nie do innych.

Snajper.
                                  • Gość: Perła Snajper nie godny zaufania jest IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 22:03
                                    Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Scan napisał(a):
                                    >
                                    > > Snajper - wywalam Twego nicka z forum Cachalot - plotkarzu.
                                    > > Przepraszam cię, Gini.
                                    >
                                    > Plotkarz ???? Plotkarz powtarza wiadomości niesprawdzone, wątpliwej jakości,
                                    > dodając często wiele od siebie. Wiadomość o oświadczynach Perły żadną plotką
                                    > nie była, gdyż sama zainteresowana o tym wątek założyła, więc i ja żadnym
                                    > plotkarzem nie jestem.
                                    >
                                    > Nie widzę nic złego w rozpowszechnianiu takiej wiadomości. Wszak zaręczyny
                                    > zwykle są czymś radosnym. Radosnym dla zainteresowanych, ale także dla
                                    świadków
                                    >
                                    > zdarzenia. Taką radością zwykle zainteresowani chcą podzielić się z innymi.
                                    Tak
                                    >
                                    > było na przykład z wiadomością o ślubie Monopola i Maretiny. Ale jak widzę, w
                                    > tym przypadku jest inaczej. Tylko w takim razie trzeba było albo nie zakładać
                                    > wątku, albo zastrzec wiadomość - tylko dla Cachalota. Jak kto miesza wirtual
                                    z
                                    > realem, to niech potem do siebie ma pretensje, a nie do innych.
                                    >
                                    > Snajper.

Wycieracie sobie buźki nami, to i nie chcemy abyście za duzo wiedzieli, boście
                                    wyjątkowo plotkarskie towarzystwo. Z naszej radości szydzicie sobie. Przykład:
                                    Anka w wątku tym. Dlatego tylko pewnym ludziom o pewnych rzeczach mówi się. Ty
                                    jak widac do nich nie możesz zaliczac sie. Juz kiedys sprzedałes info o moim
                                    wyglądzie tu. Mimo, że takiego upoważnienia nie dostałeś. Skoro o tym nie było
                                    na forum publicznym to powinieneś miec troche wyczucia.

Perła
                                    • Gość: snajper Re: Snajper nie godny zaufania jest IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 22:37

> Wycieracie sobie buźki nami, to i nie chcemy abyście za duzo wiedzieli, boście
                                      > wyjątkowo plotkarskie towarzystwo. Z naszej radości szydzicie sobie.

Ja nie szydzę.

> Przykład: Anka w wątku tym. Dlatego tylko pewnym ludziom o pewnych rzeczach
                                      > mówi się. Ty jak widac do nich nie możesz zaliczac sie.

A co ja mam do szydzenia Ani ????? Ona od Miriam o Twoich oświadczynach się
                                      dowiedziała. Z wątku Miriam w Cachalocie.

> Juz kiedys sprzedałes info o moim wyglądzie tu.

Oooo, sprzedałem ???? A kto kupił ???? No i za ile ????

> Mimo, że takiego upoważnienia nie dostałeś. Skoro o tym nie było
                                      > na forum publicznym to powinieneś miec troche wyczucia.

Mogę jedynie napisać, że nie sądziłem, że ktokolwiek bedzie z tego faktu
                                      szydził.

Snajper.
    • Gość: Edmund Oby tylko Polska nie byla w kolejce IP: 198.96.250.* 06.04.03, 17:40
      Perla masz racje, ze taki scenariusz sie rysuje.
      Ci, ktorzy tak popieraja wojne z Irakiem niech sie zastanowia, czy czasem za
      jakis czas po pokonaniu Srii, Iranu i innych krajow, nie przyjdzie kolej na
      Polske.

Prezydent Bush moze dostac tajne dane wywiadowcze, na podstawie ktorych bedzie
      jasno wynikalo, ze w Polsce produkuje sie potworne bronie i sprzedaje je do
      krajow terrorystycznych.

Oby tylko kiedys nie polecialy amerykanskie bomby na polskie miasta ...

A poza tym - ludzie dlaczego sie tak nienawidzicie i wyzywacie, chcecie
      sciagnac na siebie nieszczescie ?????????
      • Gość: Waga Re: Oby tylko Polska nie byla w kolejce IP: *.pool.mediaWays.net 06.04.03, 18:52
        Gość portalu: Edmund napisał(a):

> Perla masz racje, ze taki scenariusz sie rysuje.
        > Ci, ktorzy tak popieraja wojne z Irakiem niech sie zastanowia, czy czasem za
        > jakis czas po pokonaniu Srii, Iranu i innych krajow, nie przyjdzie kolej na
        > Polske.
        >
        > Prezydent Bush moze dostac tajne dane wywiadowcze, na podstawie ktorych
        bedzie
        > jasno wynikalo, ze w Polsce produkuje sie potworne bronie i sprzedaje je do
        > krajow terrorystycznych.
        >
        > Oby tylko kiedys nie polecialy amerykanskie bomby na polskie miasta ...
        >
        > A poza tym - ludzie dlaczego sie tak nienawidzicie i wyzywacie, chcecie
        > sciagnac na siebie nieszczescie ?????????

Amerykanie bombardowac Polske swojego sojusznika ?????????czys ty
        zglupial!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        CIA moze np .podpuscic Ukraine na Polske lub odwrotnie (Bialorus). To sie tak
        aranzuje ,ze nie wiadomo kto napastnik a kto napadniety.
        No a pozniej mozna zrobic interes i obu krajom sprzedawac bron na kredyt ,
        potem mozna zaczac oba kraje odbudowywac.
        A ty z tym bombardowaniem wyskoczyles.
        • Gość: Edmund Re: Oby tylko Polska nie byla w kolejce IP: 198.96.250.* 06.04.03, 19:29
          Faktycznie, od tych relacji non stop na zywo z bombardowan Iraku cos mi sie w
          glowie pomieszalo i zaczalem sie przygotowywac na bombardowania Warszawy ,
          Poznania i Krakowa. Dobrze, ze na razie nie zaczalem robic zapasow konserw i
          wody ...

Ale cos jednak wisi w powietrzu niedobrego, pewno jak mowisz zaaranzuja atak
          Ukrainy na Polske i wtedy beda nas wyzwalac albo co ...

Gość portalu: Waga napisał(a):

> Gość portalu: Edmund napisał(a):
          >
          > > Perla masz racje, ze taki scenariusz sie rysuje.
          > > Ci, ktorzy tak popieraja wojne z Irakiem niech sie zastanowia, czy czasem
          > za
          > > jakis czas po pokonaniu Srii, Iranu i innych krajow, nie przyjdzie kolej n
          > a
          > > Polske.
          > >
          > > Prezydent Bush moze dostac tajne dane wywiadowcze, na podstawie ktorych
          > bedzie
          > > jasno wynikalo, ze w Polsce produkuje sie potworne bronie i sprzedaje je d
          > o
          > > krajow terrorystycznych.
          > >
          > > Oby tylko kiedys nie polecialy amerykanskie bomby na polskie miasta ...
          > >
          > > A poza tym - ludzie dlaczego sie tak nienawidzicie i wyzywacie, chcecie
          > > sciagnac na siebie nieszczescie ?????????
          >
          >
          > Amerykanie bombardowac Polske swojego sojusznika ?????????czys ty
          > zglupial!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          > CIA moze np .podpuscic Ukraine na Polske lub odwrotnie (Bialorus). To sie tak
          > aranzuje ,ze nie wiadomo kto napastnik a kto napadniety.
          > No a pozniej mozna zrobic interes i obu krajom sprzedawac bron na kredyt ,
          > potem mozna zaczac oba kraje odbudowywac.
          > A ty z tym bombardowaniem wyskoczyles.
    • balzer Oczywiscie, że tylko przystanek 06.04.03, 19:51
      Militarne zapedy Wiesniaka z Teksasu siegaja o wiele dalej. Po Iraku bedzie
      zapewne Iran, kraje arabskie, potem Korea Płn.
      Potem zacznie sie "wyzwalanie" Europy - silniejszy powod zawsze znajdzie
      i ani sie obejrzymy kolejnym przystankiem na drodze Buszmena bedzie Polska.
      • Gość: Perła cieszę się Balzer... IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 19:55
        balzer napisał:

> Militarne zapedy Wiesniaka z Teksasu siegaja o wiele dalej. Po Iraku bedzie
        > zapewne Iran, kraje arabskie, potem Korea Płn.
        > Potem zacznie sie "wyzwalanie" Europy - silniejszy powod zawsze znajdzie
        > i ani sie obejrzymy kolejnym przystankiem na drodze Buszmena bedzie Polska.

z pierwszej części Twojej wypowiedzi (oprócz epitetu pod adresem Prezydenta
        naszego sojusznika). Co do drugiej części to wybacz, ale manię prześladowczą
        masz.

Perła
        • balzer Re: wybacz Perła... 06.04.03, 20:01

> balzer napisał:
          >
          > > Militarne zapedy Wiesniaka z Teksasu siegaja o wiele dalej. Po Iraku bedzi
          > e
          > > zapewne Iran, kraje arabskie, potem Korea Płn.
          > > Potem zacznie sie "wyzwalanie" Europy - silniejszy powod zawsze znajdzie
          > > i ani sie obejrzymy kolejnym przystankiem na drodze Buszmena bedzie Polska
          > .
          >
          > z pierwszej części Twojej wypowiedzi (oprócz epitetu pod adresem Prezydenta
          > naszego sojusznika). Co do drugiej części to wybacz, ale manię prześladowczą
          > masz.
          >
          > Perła

...ale człowiek tak niestabilny psychicznie jak Bush, popadajacy nieustannie
          w paranoje nie powinien byc naszym sojusznikiem.
          Oczywiscie sojusz z USA należy kontynuowac, ale lepiej poczekajmy aż
          Amerykanie pozbeda sie Busha (impeachment)i wszystko wroci do normy jak za
          Clintona.
          • Gość: Perła no nie wiem Balzer... IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 20:07
            balzer napisał:

>
            > > balzer napisał:
            > >
            > > > Militarne zapedy Wiesniaka z Teksasu siegaja o wiele dalej. Po Iraku
            > bedzi
            > > e
            > > > zapewne Iran, kraje arabskie, potem Korea Płn.
            > > > Potem zacznie sie "wyzwalanie" Europy - silniejszy powod zawsze znajd
            > zie
            > > > i ani sie obejrzymy kolejnym przystankiem na drodze Buszmena bedzie P
            > olska
            > > .
            > >
            > > z pierwszej części Twojej wypowiedzi (oprócz epitetu pod adresem Prezydent
            > a
            > > naszego sojusznika). Co do drugiej części to wybacz, ale manię prześladowc
            > zą
            > > masz.
            > >
            > > Perła
            >
            > ...ale człowiek tak niestabilny psychicznie jak Bush, popadajacy nieustannie
            > w paranoje nie powinien byc naszym sojusznikiem.
            > Oczywiscie sojusz z USA należy kontynuowac, ale lepiej poczekajmy aż
            > Amerykanie pozbeda sie Busha (impeachment)i wszystko wroci do normy jak za
            > Clintona.

...ale gdyby tak za Clintona zrobiono WTC to chyba musiałby przestac
            praktykanki macać i na wojnę też iść.

pozdrawiam

Perła
            • balzer Re: tu sie zgadzam 06.04.03, 20:14

> balzer napisał:
              >
              > > Gość portalu: Perła napisał(a):
              > >
              > > > balzer napisał:
              > > >
              > > > > Militarne zapedy Wiesniaka z Teksasu siegaja o wiele dalej. Po I
              > raku
              > > bedzi
              > > > e
              > > > > zapewne Iran, kraje arabskie, potem Korea Płn.
              > > > > Potem zacznie sie "wyzwalanie" Europy - silniejszy powod zawsze
              > znajd
              > > zie
              > > > > i ani sie obejrzymy kolejnym przystankiem na drodze Buszmena bed
              > zie P
              > > olska
              > > > .
              > > >
              > > > z pierwszej części Twojej wypowiedzi (oprócz epitetu pod adresem Prez
              > ydent
              > > a
              > > > naszego sojusznika). Co do drugiej części to wybacz, ale manię prześl
              > adowc
              > > zą
              > > > masz.
              > > >
              > > > Perła
              > >
              > > ...ale człowiek tak niestabilny psychicznie jak Bush, popadajacy nieustann
              > ie
              > > w paranoje nie powinien byc naszym sojusznikiem.
              > > Oczywiscie sojusz z USA należy kontynuowac, ale lepiej poczekajmy aż
              > > Amerykanie pozbeda sie Busha (impeachment)i wszystko wroci do normy jak z
              > a
              > > Clintona.
              >
              > ...ale gdyby tak za Clintona zrobiono WTC to chyba musiałby przestac
              > praktykanki macać i na wojnę też iść.
              >
              > pozdrawiam
              >
              > Perła

To zupełnie inna sprawa. Wojna w Afganistanie była jak najbardziej uzasadniona
              i w pełni ja popierałem. To samo Serbie i poprzednia kampanie iracka.
              Sprawa z Irakiem wyglada zupełnie inaczej - to była nieuzasadniona LOGICZNIE
              napasc na suwerenne panstwo, a skoro Bush ma wszystkich gdzies i atakuje
              co chce kiedy chce, to kto wie czy kiedys nie wymysli sobie powodu by
              zaatakowac Polske i ja "wyzwolic".
              • Gość: Perła Balzer, czy jesteś gotów na śmierć? IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 21:16
                balzer napisał:

>
                > To zupełnie inna sprawa. Wojna w Afganistanie była jak najbardziej uzasadniona
                > i w pełni ja popierałem. To samo Serbie i poprzednia kampanie iracka.
                > Sprawa z Irakiem wyglada zupełnie inaczej - to była nieuzasadniona LOGICZNIE
                > napasc na suwerenne panstwo, a skoro Bush ma wszystkich gdzies i atakuje
                > co chce kiedy chce, to kto wie czy kiedys nie wymysli sobie powodu by
                > zaatakowac Polske i ja "wyzwolic".

załóżmy teoretycznie, że rację masz. Otóż powiedzmy na granicy stoi 200 tys
                żołnierzy USarmy. Bush mówi: albo Kwaśniewski precz, albo inwazja z
                bombardowaniem włącznie. Kwasniewski orędzie prawi, iz chce abyśmy za jego
                tyłek życie dali. I kraj zrujnowali. Jesteś gotów umrzeć dla Kwasniewskiego?
                Czy też ustapiłbyś Amerykanom?

Perła
                • Gość: snajper Do ustępliwego Perły. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 21:53

> balzer napisał:
                  >
                  > > To zupełnie inna sprawa. Wojna w Afganistanie była jak najbardziej uzasadnio
                  > > na i w pełni ja popierałem. To samo Serbie i poprzednia kampanie iracka.
                  > > Sprawa z Irakiem wyglada zupełnie inaczej - to była nieuzasadniona LOGICZNIE
                  > > napasc na suwerenne panstwo, a skoro Bush ma wszystkich gdzies i atakuje
                  > > co chce kiedy chce, to kto wie czy kiedys nie wymysli sobie powodu by
                  > > zaatakowac Polske i ja "wyzwolic".
                  >
                  > załóżmy teoretycznie, że rację masz. Otóż powiedzmy na granicy stoi 200 tys
                  > żołnierzy USarmy. Bush mówi: albo Kwaśniewski precz, albo inwazja z
                  > bombardowaniem włącznie. Kwasniewski orędzie prawi, iz chce abyśmy za jego
                  > tyłek życie dali. I kraj zrujnowali. Jesteś gotów umrzeć dla Kwasniewskiego?
                  > Czy też ustapiłbyś Amerykanom?

Alez podobna sytuacja już była. W 1939 roku. Mogliśmy ustąpić Niemcom, dać im
                  korytarz lub cokolwiek sobie tylko zażyczą. Nie ustąpiliśmy. Głupi byliśmy, co,
                  Perła ? Ty byś ustapił.

Snajper.
                • balzer Do smierci mi nie spieszno, ale... 06.04.03, 21:58

> balzer napisał:
                  >
                  >
                  > >
                  > > To zupełnie inna sprawa. Wojna w Afganistanie była jak najbardziej uzasadn
                  > iona
                  > > i w pełni ja popierałem. To samo Serbie i poprzednia kampanie iracka.
                  > > Sprawa z Irakiem wyglada zupełnie inaczej - to była nieuzasadniona LOGICZN
                  > IE
                  > > napasc na suwerenne panstwo, a skoro Bush ma wszystkich gdzies i atakuje
                  > > co chce kiedy chce, to kto wie czy kiedys nie wymysli sobie powodu by
                  > > zaatakowac Polske i ja "wyzwolic".
                  >
                  > załóżmy teoretycznie, że rację masz. Otóż powiedzmy na granicy stoi 200 tys
                  > żołnierzy USarmy. Bush mówi: albo Kwaśniewski precz, albo inwazja z
                  > bombardowaniem włącznie. Kwasniewski orędzie prawi, iz chce abyśmy za jego
                  > tyłek życie dali. I kraj zrujnowali. Jesteś gotów umrzeć dla Kwasniewskiego?
                  > Czy też ustapiłbyś Amerykanom?
                  >
                  > Perła

Kwas jaki jest każdy widzi ale został wybrany wiekszoscia głosow Polakow,
                  czyli taki atak byłby napascia na Polske. Naturalne jest chyba że broniłbym
                  wtedy swojego kraju.
                  Niedopuszczalnym jest narzucanie władz jednemu narodowi przez drugi narod.
                  Czy na tym ma polegac demokracja ?
                  • Gość: Perła Re: Do smierci mi nie spieszno, ale... IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 09:40
                    balzer napisał:

>
                    > > balzer napisał:
                    > >
                    > >
                    > > >
                    > > > To zupełnie inna sprawa. Wojna w Afganistanie była jak najbardziej uz
                    > asadn
                    > > iona
                    > > > i w pełni ja popierałem. To samo Serbie i poprzednia kampanie iracka.
                    >
                    > > > Sprawa z Irakiem wyglada zupełnie inaczej - to była nieuzasadniona LO
                    > GICZN
                    > > IE
                    > > > napasc na suwerenne panstwo, a skoro Bush ma wszystkich gdzies i atak
                    > uje
                    > > > co chce kiedy chce, to kto wie czy kiedys nie wymysli sobie powodu by
                    > > > zaatakowac Polske i ja "wyzwolic".
                    > >
                    > > załóżmy teoretycznie, że rację masz. Otóż powiedzmy na granicy stoi 200 ty
                    > s
                    > > żołnierzy USarmy. Bush mówi: albo Kwaśniewski precz, albo inwazja z
                    > > bombardowaniem włącznie. Kwasniewski orędzie prawi, iz chce abyśmy za jego
                    >
                    > > tyłek życie dali. I kraj zrujnowali. Jesteś gotów umrzeć dla Kwasniewskieg
                    > o?
                    > > Czy też ustapiłbyś Amerykanom?
                    > >
                    > > Perła
                    >
                    > Kwas jaki jest każdy widzi ale został wybrany wiekszoscia głosow Polakow,
                    > czyli taki atak byłby napascia na Polske. Naturalne jest chyba że broniłbym
                    > wtedy swojego kraju.
                    > Niedopuszczalnym jest narzucanie władz jednemu narodowi przez drugi narod.
                    > Czy na tym ma polegac demokracja ?

akurat zwolennikiem demokracji to ja nie jestem. Ja bym oddał Kwacha i w
                    amerykańską "niewolę" poszedł.

Perła
        • Gość: Scan Balzer jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 20:09
          głównym doradcą Busha d/s polityki USA wobec krajów islamu. Właśnie zdradził
          najwieksze tajemnice Białego Domu. Balzergate?
          • balzer ups... 06.04.03, 20:17

> głównym doradcą Busha d/s polityki USA wobec krajów islamu. Właśnie zdradził
            > najwieksze tajemnice Białego Domu. Balzergate?

Cholera... wydało sie... Niepotrzebnie wspomniałem o jego chorobie psychicznej.
            Może CIA jeszcze zatuszuje sprawe...
            • Gość: Scan Re: ups... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 20:21
              Balzera, doradcy Busha d/s islamu?

balzer napisał:

>Niepotrzebnie wspomniałem o jego chorobie psychicznej.
              Może CIA jeszcze zatuszuje sprawe...
              • balzer Re: ups... 06.04.03, 21:07

> Balzera, doradcy Busha d/s islamu?

Raczej by cieżko było, bo z islamem nie mam nic wspólnego

> balzer napisał:
                >
                > >Niepotrzebnie wspomniałem o jego chorobie psychicznej.
                > Może CIA jeszcze zatuszuje sprawe...
                • Gość: Scan Syndrom Indrisa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.03, 22:09
                  Bo widzisz Balzer, wydaje mi się że tak właśnie jest. Można mieć takie zdanie
                  jakie masz n/t Iraku, ale Twoje dalsze spekulacje - to jakbym widział chłopaków
                  przy GS-ie po kolejnej alpadze. "Aids to się z komarów, kurna, bierze". Weź się
                  w garść chłopie i nie uprzedzaj zdarzeń.
                  Scan
                  • balzer A gdzie tam 06.04.03, 22:34

> Bo widzisz Balzer, wydaje mi się że tak właśnie jest. Można mieć takie zdanie
                    > jakie masz n/t Iraku, ale Twoje dalsze spekulacje - to jakbym widział
                    chłopaków
                    >
                    > przy GS-ie po kolejnej alpadze. "Aids to się z komarów, kurna, bierze". Weź
                    się
                    >
                    > w garść chłopie i nie uprzedzaj zdarzeń.
                    > Scan

Nie uprzedzam. Wystarczyło posłuchac eskalacji żadan Busha. Co odpadał mu
                    jakis powod do ataku na Irak to wymyslał nowy, no i w koncu dopiał swego.
                    Skad wiesz czy nie go nie poniesie dalej, przecież stoi na czele najsilniejszej
                    armii swiata. A jego retoryka wiele o nim mowi.
    • d_nutka Re:List do Perły 06.04.03, 20:15
      Perło!
      Dowiedziałam się w twoim wątku waszych planach matrymonialnych z Miriam.
      Mam nadzieję, że to nie moja sławetna swego czasu wojenna wypowiedź o
      "sprawdzaniu w poprzek" miała jakichkolwiek wpływ na twoją decyzję, chociażby w
      celu zadania kłamu moim insynuacjom.
      Mam nadzieję, ze naprawdę połączyło was uczucie.
      Mam pewne opory przed złożeniem gratulacji z waszych obopólnych wyborów.
      Po pierwsze,nie chciałabym być nieszczera w życzeniach, a po drugie dobrze wiem
      jak trudnego wyboru przyszłości dokonaliście.
      Widać to już po niektórych wpisach w tym wątku.
      Przekonasz się sam niebawem, już się przekonałeś, że w zmienionej sytuacji nie
      tyle stają się ważne i dyskusyjne twoje poglądy , ile ważniejsze staje się to
      KTO je wypowiada, a właściwie nawet nie kto, bo dalej przecież Perła, tylko
      ważne stało się z jakiej przypisywanej ci teraz opcji narodowej wypowiadasz
      swoje poglądy.
      Wybrałeś sobie najgorszą z możliwych opcji narodowych.
      I dlatego też mam opory przed składaniem ci gratulacji więc się powstrzymam
      przed ich składaniem.
      Przy okazji i trochę inny temat.
      Po podziale uczestników forum na "prywatnych" i "ogólnodostępnych" sytuacja
      tych "ogólnodostępnych" uległa znacznemu utrudnieniu i ograniczeniu.
      Skąd ja to znam: równi i równiejsi?
      Czy o tym nie było w "Folwarku zwierzęcym"?
      Kto tam na tym folwarku był równiejszy?
      Z tego co wiem w pewien sposób "równymi" pozostały tylko dwie osoby.Czy to
      tylko przypadek sprawił, że jest nimi para twoich największych przeciwników w
      forumowych wojnach?
      Wolę myśleć, że to tylko przypadek sprawił.
      pozdrawiam
      d_nutka
      • Gość: Perła Re:List do Perły IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 20:30
        d_nutka napisała:

> Perło!
        > Dowiedziałam się w twoim wątku waszych planach matrymonialnych z Miriam.

Niczego się nie dowiedziałaś

> Mam nadzieję, że to nie moja sławetna swego czasu wojenna wypowiedź o
        > "sprawdzaniu w poprzek" miała jakichkolwiek wpływ na twoją decyzję, chociażby
        w
        >
        > celu zadania kłamu moim insynuacjom.

Jeżeli sądzisz, iż dla obalenia Twojej wypowiedzi na forum żeniłbym się, to
        znaczy, że źle z Tobą jest.

> Mam nadzieję, ze naprawdę połączyło was uczucie.

Nie tylko. Krew na przykład.

> Mam pewne opory przed złożeniem gratulacji z waszych obopólnych wyborów.

Nie oczekujemy gratulacji od Ciebie.

> Po pierwsze,nie chciałabym być nieszczera w życzeniach, a po drugie dobrze
        wiem
        >
        > jak trudnego wyboru przyszłości dokonaliście.

Nic nie wiesz.

> Widać to już po niektórych wpisach w tym wątku.
        > Przekonasz się sam niebawem, już się przekonałeś, że w zmienionej sytuacji
        nie
        > tyle stają się ważne i dyskusyjne twoje poglądy , ile ważniejsze staje się
        to
        > KTO je wypowiada, a właściwie nawet nie kto, bo dalej przecież Perła, tylko
        > ważne stało się z jakiej przypisywanej ci teraz opcji narodowej wypowiadasz
        > swoje poglądy.

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród jest.

> Wybrałeś sobie najgorszą z możliwych opcji narodowych.

to znaczy jaką?

> I dlatego też mam opory przed składaniem ci gratulacji więc się powstrzymam
        > przed ich składaniem.

no i dobrze.

> Przy okazji i trochę inny temat.

to poniżej niezrozumiałem dla mnie jest.

> Po podziale uczestników forum na "prywatnych" i "ogólnodostępnych" sytuacja
        > tych "ogólnodostępnych" uległa znacznemu utrudnieniu i ograniczeniu.
        > Skąd ja to znam: równi i równiejsi?
        > Czy o tym nie było w "Folwarku zwierzęcym"?
        > Kto tam na tym folwarku był równiejszy?
        > Z tego co wiem w pewien sposób "równymi" pozostały tylko dwie osoby.Czy to
        > tylko przypadek sprawił, że jest nimi para twoich największych przeciwników
        w
        > forumowych wojnach?
        > Wolę myśleć, że to tylko przypadek sprawił.
        > pozdrawiam
        > d_nutka
        • Gość: * droga do Syrii ? IP: *.cm-upc.chello.se 07.04.03, 09:55
          *

www.becunited.co.uk/mesopotamia/SUMER.html
    • indris Wynikałoby z tego, że główny wróg świata to USA 07.04.03, 10:04
      Nie jestem jednak pewien, czy obecni przywódcy USA, rzeczywiście myśla tak,
      jaak ich polscy egzegeci, Perła, Ziemkiewicz, czy J.M. Nowakowski z "Wprost". A
      jeżeli nawet tak myślą, to czy będą mieli szanse swoje majaki realizować: w USA
      w następnym chyba roku są wybory. A pokonanie armii irackiej to dopiero
      początek amerykańskich problemów z Irakiem.
      • Gość: Perła tak? IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 10:14
        indris napisał:

> Nie jestem jednak pewien, czy obecni przywódcy USA, rzeczywiście myśla
        tak,
        > jaak ich polscy egzegeci, Perła, Ziemkiewicz, czy J.M. Nowakowski z "Wprost".
        A
        >
        > jeżeli nawet tak myślą, to czy będą mieli szanse swoje majaki realizować: w
        USA
        >
        > w następnym chyba roku są wybory. A pokonanie armii irackiej to dopiero
        > początek amerykańskich problemów z Irakiem.

Alez Indris Ty niezorientowany jesteś. Prezydent Bush wyraźnie zapowiedział, iż
        walka z terrorystami potrwa 10 lat. Amerykanie śpieszą się w Iraku, bo inni w
        kolejce czekają już. Łatwo domyślić sie kto to jest.
        Prezydent Bush to honorowy człowiek jest. Obiecał nam rozprawę z nimi to i
        dotrzyma słowa tego.

Perła
      • Gość: dr.Froyd Re: Wynikałoby z tego, że główny wróg świata to U IP: *.cm-upc.chello.se 07.04.03, 10:17
        indris napisał:

> Nie jestem jednak pewien, czy obecni przywódcy USA, rzeczywiście myśla
        tak,
        > jaak ich polscy egzegeci, Perła, Ziemkiewicz, czy J.M. Nowakowski
        z "Wprost". A
        >
        > jeżeli nawet tak myślą, to czy będą mieli szanse swoje majaki realizować: w
        USA
        >
        > w następnym chyba roku są wybory. A pokonanie armii irackiej to dopiero
        > początek amerykańskich problemów z Irakiem.

ale ty czubek ....wink))))
        gratuluje
        wink))
        drf
        • Gość: drFeelGood ZrobcieSobieDobrze4959564 IP: *.cm-upc.chello.se 08.04.03, 20:07
          www.google.com/custom?q=fuck+yourself&sa=Google+Search&cof=AH%3Acenter%3BAWFID%3A9c24b237b130b24b%3B

©
          • sanatorium_psychiatryczne }ZrobcieSobieDobrze4959569 08.04.03, 20:11

http://www.google.com/custom?q=fuck+yourself&sa=Google+Search&cof=AH%3>Acenter%
            3BAWFID%3A9c24b237b130b24b%3B"target="_blank">www.google.com/custom?
            q=f>uck+yourself&sa=Google+Search&cof=AH%3Acenter%3BAWFID%3A9c24b237b130b24b%
            3B</a>>>©Gośćportalu:drFeelGoodnapisała:

www.amishrakefight.org/gfy/
    • v.c AMEN. Nie wolno ignorowac fanatycznegoprzeciwnika 08.04.03, 20:12
    • Gość: a psik Re: Irak to tylko PRZYSTANEK jest IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 08.04.03, 20:19
      zgodnie z retoryka Bush'a i twoja logika panstwa te maja prawo do ataku
      prewencyjnego w obliczu zagrozenia ktore wedlug twojej blyskotliwej opinii
      nieuchronnie nadchodzi.. chron nas Boze przed takimi "inttelektualistami"
      PS. Obys sie w twym zyciu sie nie natknela na bombe podlozona przez agentow
      Libii spelniajacych swoj patriotyczny obowiazek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka