Dodaj do ulubionych

Lustracja aborcyjna

19.01.07, 11:44
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3860389.html?skad=rss
Jak przeczytalem zajawke w w RSS to myslalem, ze to kolejna genialna idea
giertychowcow. A tu taka niespodzianka. To pobratymcy Krzysia. Chcialoby sie
powiedziec: umyslowi pobratymcy.
Ale sie nie da. Bo pobratymstwo widac - umyslu nie.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Aborcyjne coming out 19.01.07, 12:25
      dachs napisał:

> Jak przeczytalem zajawke w w RSS to myslalem, ze to kolejna genialna idea
      > giertychowcow. A tu taka niespodzianka. To pobratymcy Krzysia. Chcialoby sie
      > powiedziec: umyslowi pobratymcy.
      > Ale sie nie da. Bo pobratymstwo widac - umyslu nie.

Ciekawe, co byś powiedział o zprganizowanej za komuny podobnej akcji ale pod
      hasłem "Słucham Wolnej Europy." ? Czy też byś w niej sensu nie dostrzegł ?

S.
      • xiazeluka Sensu nie sposób dostrzec 19.01.07, 12:36
        Słuchaniem WR powodowałeś czyjąś śmierć, rozkoszny legalisto?
    • owca_czarna Re: Lustracja aborcyjna 19.01.07, 12:35
      dachs napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3860389.html?skad=rss
      > Jak przeczytalem zajawke w w RSS to myslalem, ze to kolejna genialna idea
      > giertychowcow. A tu taka niespodzianka. To pobratymcy Krzysia. Chcialoby sie
      > powiedziec: umyslowi pobratymcy.
      > Ale sie nie da. Bo pobratymstwo widac - umyslu nie.

W dziwnym kraju żyjemy, że w sumie konsekwencje akcji mogą być opłakane. W
      kruchtach kościołów (dawniej nazywanych babińcami - ciekawe skąd ta nazwa(?))
      zostaną wywieszone wykazy czarownic-morderczyń. Pan Michał Płaczek, organizator
      akcji, może być pewien, jego na stosie nie spalą.

Nawet porównanie do podobnych akcji we Francji czy w Niemczech na nic się zda,
      bo przecież państwa te nie miały swojego Romcia i prześwietnego Ojca Dyrachóra
      od siania.

owca_czarna
      • snajper55 Re: Lustracja aborcyjna 19.01.07, 14:46
        owca_czarna napisała:

> W dziwnym kraju żyjemy, że w sumie konsekwencje akcji mogą być opłakane. W
        > kruchtach kościołów (dawniej nazywanych babińcami - ciekawe skąd ta nazwa(?))
        > zostaną wywieszone wykazy czarownic-morderczyń. Pan Michał Płaczek, organiza
        > tor akcji, może być pewien, jego na stosie nie spalą.

Nikogo nie spalą. Będą tylko ględzić i ględzić. A ich bezsilność będzie coraz
        bardziej widoczna.

> Nawet porównanie do podobnych akcji we Francji czy w Niemczech na nic się zda,
        > bo przecież państwa te nie miały swojego Romcia i prześwietnego Ojca Dyrachóra
        > od siania.

Wszędzie byli odpowiednicy papcia Muchomorka i jego big bandu Moherowe Berety.
        Nie jesteśmy wyjątkiem. Takie akcje sprawdziły się gdzie indziej, sprawdzą się i
        u nas.

S.
        • owca_czarna Re: Lustracja aborcyjna 19.01.07, 15:19
          snajper55 napisał:

> owca_czarna napisała:
          >
          > > W dziwnym kraju żyjemy, że w sumie konsekwencje akcji mogą być opłakane.
          > W
          > > kruchtach kościołów (dawniej nazywanych babińcami - ciekawe skąd ta nazwa
          > (?))
          > > zostaną wywieszone wykazy czarownic-morderczyń. Pan Michał Płaczek, organ
          > iza
          > > tor akcji, może być pewien, jego na stosie nie spalą.
          >
          > Nikogo nie spalą. Będą tylko ględzić i ględzić. A ich bezsilność będzie coraz
          > bardziej widoczna.

"Spalenie" było moją przenośnią, dla podkreślenia wielkości kary jaką mogą
          ponieść dziewczyny, które usunęły ciążę. Dla wielu z nich samo wywieszenie w
          babińcu byłoby końcem świata.

>
          > > Nawet porównanie do podobnych akcji we Francji czy w Niemczech na nic się
          > zda,
          > > bo przecież państwa te nie miały swojego Romcia i prześwietnego Ojca Dyra
          > chóra
          > > od siania.

>
          > Wszędzie byli odpowiednicy papcia Muchomorka i jego big bandu Moherowe Berety.
          > Nie jesteśmy wyjątkiem. Takie akcje sprawdziły się gdzie indziej, sprawdzą się
          > i
          > u nas.
          > S.

Może i byli , ale czy ich moc była porównywalnie wielka jak mleczajowatego rodem
          z Torunia? smile Panowało takie zacietrzewienie?

www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
    • xiazeluka To jest dobre: 19.01.07, 12:35
      "Aborcja ciągle kojarzy się wielu kobietom z morderstwem, rzezią, grzechem."

Idiotki z Proczojs zapomniały niestety dopisać, z czym zamordowanie własnego
      dziecko powinno się postępowo kojarzyć, niemniej z fragmentu innej wypowiedzi
      ("Walczymy o to, żeby aborcja była legalna, bezpieczna i bezpłatna") można się
      domyślać, że skrobanka powinna wywoływać poczucie dobrze spełnionego obowiązku,
      wzbudzać szacunek i być finansowana z kieszeni wszystkich Polaków. Zwracam więc
      uwagę na to, że skoro chodzi po prostu o forsę, to niech amatorki skrobanek
      pobierają opłaty za swoje usługi - prostytucja nie jest karalna, a zarobione
      pieniążki mozna przeznaczyć na "bezpieczne i legalne zabiegi" w zboczonej
      Śfecji, na przykład. Nie wstydzą się aborcji, to i puszczalstwa takoż...?
    • pozarski Re: Lustracja aborcyjna 19.01.07, 13:13
      "Wystąpić chce Agnieszka, wykładowca prywatnej uczelni: - Nie przerywałam
      ciąży, ale na znak solidarności z koleżankami, które to zrobiły, chętnie pokażę
      twarz."
      Bez kwalifikacji, a pcha sie na okladke.Kazdy chce miec swoje 15 minut.
      PS.Dopiero co sie zalogowalem,ale postu nie moglem wyslac,bo mi Serwer
      powiedzial,ze moja sesja wygasla!!!!Co jest grane????
      • hasz0 Ja mam gorzej napiszę jest jest jest a tu naaagle 19.01.07, 13:21
        nie ma....
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=55451364&a=55794931
        • andrzejg prywata Hasza 19.01.07, 16:46
          w każdym watku bedziesz wklejał swoje relacje z ORMOwcami?

A.
    • andrzejg Re: Lustracja aborcyjna 19.01.07, 16:48
      Dziwiłbym sie kobietom zgadzającym się na umieszczenie swojej fotki na okładce
      jakiegos pisma.W końcu będą żerować na jej prywatnej tragedii, chyba że trafia
      tam panie z 'salonów uciech cielesnych' i będzie to swego rodzaju promocja i
      sygnał dla Łyzwińskopodobnych - 'my sobie radzimy same'

A.
    • jenisiej Panowie, dajcie spokój 19.01.07, 19:33
      To dziwne - poza Owcą (całuski) wypowiadają się sami faceci. A ja to wszystko
      olewam. Dlaczego? Bo te baby, tak przywiązane do wolności swego podbrzusza,
      chcą decydować za mnie, co zrobić z tym, co ewentualnie wyrosłoby z mojego
      nasienia. Jeśli mnie nie chcą pytać, niech się biorą za łby beze mnie.

No, chyba że pomyślimy o takim układzie:

Oboje chcą tego samego - nie ma problemu, róbta, co chceta.
      Ona nie chce być mamą, on chce być tatą - decyduje ona.
      Ona chce być mamą, on nie chce być tatą - decyduje ona, jak wyżej. Dawca
      nasienia nie łoży na dziecko.

Zawsze decyduje kobieta. Zadowolone?

Ewentualnie w wersji pro life: kobieta zawsze rodzi, jeśli jedna ze stron nie
      jest zainteresowana, druga bierze dzieciątko wraz z całą odpowiedzialnością,
      jeśli żadne z rodziców biologicznych nie chce, szanowne Państwo zabiera oseska
      i zajmuje się jego przyszłością.

Zadowolone?

Aha, oto moje "coming out": tak, byłem niedoszłym tatusiem. Ale to inna
      historia.
    • wolomin_w_nocy Coming out 19.01.07, 21:58
      musi być poprzedzony "coming inem".
      I w sprawie aborcji to chyba więcej do powiedzenia nie mam.
    • qwardian Re: Lustracja aborcyjna 19.01.07, 23:17
      Ja bym nawet był za tym, żeby udostępnić wizerunek Szczuki, wraz z tekstem
      kiedy zachęca Polki do aborcji i jednocześnie ujawnia w wywiadzie dla NY Time,
      że ma pochodzenie żydowskie. OCZYWIŚCIE, że ona żadnej aborcji nie miała, jej
      krecia intryga polegała na czymś zupełnie innym. Nie rozumiem natomiast na czym
      polega porównywanie tej można już bezpiecznie stwierdzić klapy, z czysto
      statystycznymi danymi dotyczącymi uczennic w ciąży. Kobiety rodzą za późno, za
      mało i za małą otrzymują pomoc od państwa. To jest problem Polski i dotyczy nas
      wszystkich. Ale uwaga. W zeszłym roku, pomimo wyjazdów młodych za granicę,
      pomimo braku mieszkań dla młodych małżeństw, statystyka urodzeń skierowała się
      w górę. To pewnie niepokoi snajperopodobnych.
    • owca_czarna Aborcji nie było, ale ... nadgorliwość gorsza od 22.01.07, 09:01
      faszyzmu - jak to kiedyś się mawiało. Który z dyrektorów był nadgorliwy i
      skrupulatnie policzył ciężarne dziewczyny poniżej 15 roku życie, to teraz ma ...

To nie chęć niesienia pomocy i ewentualnie zwiększenia becikowego była podłożem
      wydanego przez Romcia Giertycha nakazu zliczania trzódki młodych mamuś. W IV RP
      większość spraw ma swoje podwójne dno. Nie dosyć, że dziewczyny i tak często są
      pozostawione same sobie, to teraz prokuratora będą miały na głowie.

"Życie Warszawy": resort edukacji sprawdzi, czy dyrektorzy szkół, gdzie
      uczennice poniżej 15. roku życia zaszły w ciążę, powiadamiali o tym prokuraturę.

wiadomosci.onet.pl/1469707,11,item.html

owca_czarna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka